Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

8-Årig Bröllopsdag (Gummibröllop): Presenter och Firande

Gummibröllop, nu är ni inne på åttonde bröllopsdagen, och då är det dags för gummibröllop. Vad ger man egentligen i present en 8-årig bröllopsdag? Gummi det låter ju allt annat än glamoröst! Cykeldäck, regnstövlar, diskhandskar … Hur kul är det? Visst, det kanske inte är rosenskimrande, inga glittrande konfetti, inga gnistrande stjärnor i skyn. Men oj vad praktiskt! Och det är stadigt, robust och lekfullt studsigt. Det håller vätan borta, det ger oss ett säkert grepp på marken, det tätar och dämpar. Och vad tråkig världen skulle vara utan tuggummi! Så faktiskt, gummi är extremt användbart och ärligt talat, vem skulle tacka nej till ett par läckra och trendiga gummistövlar när man firar gummibröllop?

När ni firar er 8-åriga bröllopsdag, även känd som gummibröllopet, överväg presentalternativ som gummistövlar, en vattentät väska, en yogamatta av gummi, eller kanske till och med en dörrmatta eller flip flops i gummi. Dessa praktiska och kreativa gåvor av gummi symboliserar hållbarheten och flexibiliteten i ert äktenskap och ger en unik twist till firandet.

Och hur är då förhållandet när man når gummiåret, och faktiskt börjar närma sig 10 år som gifta? Rätt gissat! Det är stabilt, lugnt, praktiskt, ni vet var ni sätter fötterna utan att halka. Men även som en studsande gummiboll då och då, precis som det ska vara, eller som gummijollen, som räddar oss när tillvaron känns som den ska kapsejsa. Bröllopsdagar har varit en resa genom tid och kärlek som nu firas med glädje och tacksamhet.

Presentinspiration för ert gummibröllop

Oglamoröst eller ej – gummibröllop är precis lika viktigt och högtidligt som alla andra bröllopsdagar. Och den här gången kan den mer jordnära av er verkligen ha chans att få sin drömpresent! Den här årsdagen vill du förstås hitta gåvor av gummi.

Gummistövlar i present på 8-årig bröllopsdag

När regndropparna dansar sin eviga dans på trottoarerna och skogens stigar kallar, vad kan då vara mer hjärtvärmande än att ge din älskade ett par gummistövlar? Tänk er två, hand i hand, skrattande under paraplyets skyddande tak medan ni hoppar i pölar som nyförälskade barn. Dessa stövlar är mer än en gåva; de är ett löfte om fler äventyr tillsammans, en symbol för de steg ni fortsätter att ta sida vid sida genom livets alla säsonger. På en dag som denna, när ni firar åtta år av kärlek och samhörighet, låt dessa stövlar vara en påminnelse om all glädje ni delat och allt vackert som ännu ligger framför er.

Resa till Naturreservat

Planera en resa till en naturskön plats där gummistövlarna kommer väl till användning, till exempel för vandring eller fågelskådning.

Romantiskt Spa i Hemmet

Ett set med spaprodukter med gummiankor för ett avkopplande bad tillsammans, komplett med doftljus och avslappnande musik.

Gummistövelformade Trädgårdsdekorationer

Till trädgårdsentusiasten kan du gjuta egna trädgårdsdekorationer i form av gummistövlar. Det blir något unikt och lekfullt som kan pryda er trädgård.

Musmatta

Att piffa upp kontoret kan vara bra ibland och att byta ut förbrukningsprodukter som musmattan, gör att kontoret känns fräschare och lite nytt. Den här musmattan har en baksida av gummi, så det är den perfekta presenten på ett gummibröllop, er 8 års bröllopsdag. Den har dessutom en vacker, vattentålig yta med med marmor mönster. Den tål att man använder den dagligen.

Yogamatta

En halkfri yogamatta skulle kunna vara en bra present till din man eller hustru? Eftersom ni firar gummibröllop så gäller det ju att hitta en passande present av gummi och om hon eller han håller på med yoga eller träning så är en tjock yogamatta en bra present. En tjockare matta gör den behagligare att ligga på. En yogamatta absorberar också stötar från kroppen, vilket gör den till ett behagligt underlag att träna på. Yogamattan är en trevlig present på en 8 års bröllopsdag.

Dörrmatta i present på 8-årig bröllopsdag

Vill du ge bort något praktiskt till hemmet på era bröllopsdagar? När det är 8 år sedan ni gifte er kan det vara dags att köpa lite ny inredning. Det finns många snygga dörrmattor som skulle passa som present på ert gummibröllop. Den här till exempel är riktigt snygg. Mattan är av halkfritt gummi och är ett riktigt blickfång när man kommer innanför ytterdörren. Riktigt fin att ha i hallen och passar bra att ge en 8-årig bröllopsdag.

Flip Flops

Gifte ni er på sommaren? Ett par snygga flipflops (av gummi förstås), en matchande badhanduk och lite spaprodukter kan bli en fin present på ert gummibröllop. Flipflopsen finns i lite olika färger, så du hittar säkert hennes favoritfärg. Det kanske inte verkar så märkvärdigt med ett par flip flops, men tillsammans med lite andra presenter kommer du imponera stort på din fru, det är jag säker på. Det här är snygga tofflor som hon verkligen vill ha!

Fitbit gåvan som många vill få

Det finns många fina klockor du kan ge en kvinna eller man på ert gummibröllop. Den här är kanske inte en av de snyggaste klockorna jag sett. Men en fit bit kan bli den perfekta träningspartnern. Om din man eller hustru gillar teknikprylar är det här gåvan du ska köpa när ni firar 8 år som gifta. Så vill du ge bort en häftig och användbar pryl, ja då är det en fitbitklocka du ska köpa.

Gummibjörnar

Vill du ge din fru en rolig liten present när ni firar gummibröllop? Kanske är hon en gottegris? Kanske kan ett par örhängen med gummibjörnar vara just den roliga presenten du vill ge på er dag. Känner du för att ge din fru nya däck till cykeln när ni firar er gummibröllopsdag? Då kan det vara bra att komplettera presenten med en liten och kul present som den här. Örhängena kostar inte så många kronor och de är den billigaste presenten jag hittat för den här årsdagen. Men vem kan motstå dessa charmiga örhängen?

Träningsband

Gillar din man eller fru att träna? Kanske träningsband av gummi kan vara en användbar present när ni firar er 8-åriga bröllopsdag? Träningsbanden finns med olika motstånd från två till femtiosju kilo. De är perfekt om man vill ha olika för olika övningar man gör.

Rolig blomma

Vill du ge din man eller fru en gullig eller rolig present när ni firar gummibröllopet? Vad sägs om en blomma i gummi denna dag? Blommor kan ju heller aldrig gå fel. Blomman är inte bara en blomma, utan ett gulligt litet ställ som kan användas för att förvara allt från pennor till bestick eller diskborstar. Den här presenten kommer han eller hon dra på munnen åt. Alla presenter måste väl inte vara seriösa när man firar en 8-årig bröllopsdag.

Trädgårdsredskap

Om man vill ge en present till någon som älskar trädgård och odling är ett set med proffsverktyg en bra idé. Det här trädgårdssetet är tillverkat av aluminium och gummi och är extremt robust. De har stora greppvänliga och ergonomiska handtag. Det här kan bli en uppskattad present på ert gummibröllop!

Bukett av olika fruktgummisorter

Vill du ge en gåva som inte är så traditionell? En blombukett är alltid en bra present när ni firar era årsdagar, men den här är alldeles rätt för ett gummibröllop. Buketten är nämligen gjord av olika fruktgummisorter med marsmallows. Den är både god att äta och vacker att se på. Det är en väldigt passande present, om din man eller fru älskar godis förstås. Det här är dessutom en av de billigaste presenterna jag hittat för ett gummibröllop.

Vedkorg i present på 8 årig bröllopsdag

Kanhända vill du hitta något fint till hemmet när ni firar er bröllopsdagen efter 8 år? Har du sett de här korgarna tidigare? De är tillverkade av återvunna däck. Hur coolt är inte det? Använd korgen för att förvara till exempel ved i. När det gäller gummi är det ju viktigt att tänka på att jordens resurser inte är obegränsade, och det är ju perfekt när vi kan återvinna gummit och få så här fina föremål av det.

Små askar

Vill du ge bort smarta små prylar? Askar är sådan man inte kan få för många av. Det här är askar i form av mini makarons i olika färger. Askarna kan användas för allt möjligt så som förvaring av medicin, smycken, eller hörlurar. De är både praktiska och väldigt gulliga presenter att ge din fru eller man på ert gummibröllop.

Skärbräda i present på gummibröllop

Den matlagningsintresserade skulle säkert också uppskatta att få en vacker skärbräda i present på ert gummibröllop. Det här är en tjock skärbräda, som gör sig bra för instagrambilder. Skärbrädan består av en mosaik av träkuber, som bildar ett vackert mönster. Det här är en väldigt vacker present på den 8-åriga bröllopsdagen. Tror du att din man eller fru vill ha något till köket kan detta vara en trevlig present.

Virknålar med sköna handtag av gummi

Om din fru eller man för den delen gillar att virka kan en uppsättning virknålar med bekväma handtag av gummi vara en bra present. Gummit gör att virknålarna blir bekvämare att hålla i än vanliga virknålar. Som virkare kan man ibland få skador på fingrarna efter allt för ihärdigt virkande, då är detta något hon eller han vill ha. Förutom att de är sköna att hålla i är det ofta någon virknål som saknas när man ska virka här får han en hel uppsättning virknålar och lite tillbehör för virkningen så som markeringsnålar. Komplettera gärna den här presenten med lite virkgarner i present på er års dag.

Vibratorros i present på gummibröllop

När ni firar gummibröllop finns det roligare presenter än kondomer. Med den här vibrerande rosen tillverkad av gummi kan ni testa något nytt och spännande under täcket. Det här är en spännande överraskning att ge din fru på er 8-åriga bröllopsdag.

Vad göra på 8 årig bröllopsdag?

Din åttonde bröllopsdag, även känd som gummibröllop, representerar ert förhållandes styrka och uthållighet. Men hur uppmärksammar man bäst denna betydelsefulla dag?

För er som står inför ert åttonde år som gifta och undrar hur man på ett minnesvärt sätt kan fira detta gummibröllop, finns här några kreativa förslag. Ert åttonde år tillsammans symboliserar den hållfasthet och flexibilitet ni byggt upp, och det är en perfekt tidpunkt för att stärka era band ytterligare och se fram emot kommande äventyr. Med tanke på att ert tioårsjubileum, eller tennbröllop, närmar sig, är detta också en ypperlig tidpunkt att börja planera för denna stundande milstolpe.

Inspirerande idéer för att fira 8 år av äktenskap

Här är några spännande och unika sätt att göra er åttonde bröllopsdag oförglömlig.

Utforska en ny destination tillsammans – Att resa till en ny plats är ett fantastiskt sätt att fira er åttonde bröllopsdag. Välj en destination som ni båda längtat efter att besöka, eller en plats med särskild betydelse för ert förhållande.

Skapa konst gemensamt – Att tillsammans skapa ett konstverk är ett annat unikt sätt att fira ert åttonde år som gifta. Det kan vara en målning, en skulptur eller kanske en digital kreation. Konst är ett uttryck för känslor och erfarenheter och blir en meningsfull representation av er gemensamma resa.

FAQ bröllopsdagar

Vad kallas 8-årig bröllopsdag?

En 8-årig bröllopsdag kallas för gummibröllop.

Vad ger man sin man i 8-årig bröllopspresent?

För en 8-årig bröllopsdag, som ofta kallas gummibröllop, kan du överväga att ge din man praktiska gåvor som gummistövlar eller träningsutrustning som träningsband av gummi.

Vad betyder gummibröllop?

Gummibröllop är den traditionella benämningen på den åttonde bröllopsdagen. Gummi symboliserar styrka, elasticitet och anpassningsförmåga, vilket är alla egenskaper som ett par bör ha utvecklat efter åtta års äktenskap.

Vad firar man på en 30 år bröllopsdag?

En 30 år bröllopsdag kallas Pärlbröllop. Det är en betydelsefull milstolpe som markerar 30 år av kärlek och partnerskap.

Hur firar man 8 årig bröllopsdag?

Det finns många sätt att fira din åttonde bröllopsdag, från traditionella gåvoutbyten till unika firanden som att resa till en ny destination eller skapa ett konstverk tillsammans. Det viktigaste är att fira på ett sätt som är meningsfullt för dig och din partner.

Vilka är de bästa gåvorna för en åttonde bröllopsdag?

Gåvor för en åttonde bröllopsdag bör reflektera symboliken bakom gummibröllop. Detta kan innebära att ge gåvor som symboliserar styrka, elasticitet och anpassningsförmåga, eller att ge gåvor som representerar de gemensamma upplevelserna och minnena ni har delat.

Vad firar man på 9 år bröllopsdag?

Linnebröllop är den traditionella benämningen på en 9 år bröllopsdag.

Vad är gummibröllop?

Gummibröllop är den dag när ni firar 8 år som gifta.

Vad kallas 10-årig bröllopsdag på svenska?

10 år bröllopsdag kallas Tennbröllop på svenska.

Hur kan man fira 5 år bröllopsdag på ett minnesvärt sätt?

5 år bröllopsdag kallas Träbröllop. För att fira denna speciella dag kan ni överväga att ge varandra trägåvor, till exempel handgjorda träsmycken eller ett träd att plantera tillsammans.

Vad firar man på en 50 år bröllopsdag, och vad är några traditionella gåvor som kan ges för att fira detta fantastiska 50 år jubileum? Hur firar man 50 år tillsammans?

En 50-årig bröllopsdag kallas Guldbröllop och är en oerhört betydelsefull milstolpe där ett par har delat 50 år av kärlek och gemenskap. För att fira detta imponerande jubileum kan man ge varandra symboliska gåvor som är kopplade till guld, såsom guldsmycken eller gulddekorationer. Firandet kan variera från par till par, men det är ofta en tid för familj och nära vänner att samlas för att hylla paret och deras 50-åriga kärlekshistoria.

Vad kallas de olika Bröllopsdagarna? >>

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 årig bröllopsdag är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 årig bröllopsdag är Sidenbröllop, 13 årig bröllopsdag är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 årig bröllopsdag är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

10 årig bröllopsdag

9-årig bröllopsdag

Yllebröllop, vad är det och vad kan man ge i present en sådan dag?

8-Årig Bröllopsdag (Gummibröllop): Presenter och Firande
Rulla till toppen