Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Vi kan få en liten del av försäljningen om du handlar.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Den har funnits ganska länge, och nu är den en välbekant syn för de flesta. Den ökända Elf on the Shelf, är säkert bekant för de flesta som har använt något socialt media under de senaste åren. Elf on the Shelf (alven på hyllan) är känd för att vara placerad på ganska udda, slumpmässiga och något underhållande sätt och platser. Men det finns mycket mer i den här lilla busiga julalven än vad som syns.

Elf on the shelf ger barn direkt tillgång till en av tomtens små hjälpare, som varje kväll rapporterar tillbaka till jultomten på nordpolen och meddelar honom om barnen har varit stygga eller trevliga. Barn kan berätta för alven vad de vill ha till jul, ha kul och jobba med sitt goda uppförande. Han flyttar in 1: december och stannar hos familjen fram till julafton.

Vad är elf on the shelf?

Det händer mycket intressanta saker hemma hos de barn som har en Elf on th Shelf som en jultradition. Dessa små Alver fungerar som en direktlinje till tomten och all den underbara julmagin som uppstår i december varje år. Vi har samlat allt du behöver veta om din Elf on the Shelf innan du presenterar den för dina barn.

Elf on the shelf

Ge dina barn en annorlunda och fantastisk december med en Elf on the shelf. En annorlunda typ av adventskalender där alven varje morgon befinner sig på ett nytt roligt ställe. Alven kan också busa med familjen.

Läs mer och beställ

Vad är Elf on the shelf?

Många har undrat hur jultomten alltid vet när barn sover och när de är vakna, eller om de har varit stygga eller snälla. Elf on the Shelf är förmodligen en av anledningarna. De fungerar som tomtens ögon och öron. De flyger hela vägen tillbaka till nordpolen varje natt medan barnen sover. Deras primära uppgift är att informera jultomten om barns uppförande varje kväll. Sedan flyger de hela vägen tillbaka till hemmet för att gömma sig på en helt ny plats och vänta på att barnen vaknar.

Dessa platser är ofta otroligt intressanta och kreativa. Elf on the Shelf är mycket populär och i mest känd i sociala medier för de roliga och äventyrliga placeringarna. Varje hushåll har en unik Elf on the Shelf, var och en med olika personligheter, drag och andra leksaker att kommunicera med. Här finns stora möjligheter att låtsas, leka och berätta sagor. Möjligheterna till roliga placeringar är oändliga. Som förälder kommer du att behöva vara kreativa i hur du väljer att placera er Elf on the Shelf – kom bara ihåg att vänta på att barnen fallit i sömn!

Vissa har rapporterats att hittade i kylen, i skor, på märkligt höga platser där de tittar ner på barnens rum, och andra har till och med visat sig leka med leksaker eller vara upptagna med att göra någonting. Detta är mycket underhållande och spännande för barn, och det finns en hel del idéer om hur man använder Elf on the Shelf för interaktiv, utvecklings- och imaginär lek med barn. Deras entusiasm har inga gränser. Ibland går även Elf on the Shelf upp mitt i natten och då kan det hända saker i köket.

Elf on the Shelf publicerades ursprungligen med ett elf-kit och den traditionella Elf on the Shelf-berättelsen, som ger inblick i reglerna, naturen och syftet med alven i varje hem. Detta hjälper till att bygga förståelse hos barnen och på ett roligt, minnesvärt och interaktivt sätt med vackra bilder och ge dem en magisk berättelse. Barn tycker om att berätta för sin Elf on the Shelf vad de vill ha till jul och är glada över att ha en av tomtens små hjälpare i sina hem bara för att hålla koll på dem.

Elf on the Shelf får man inte nudda, han kan inte prata med barn och kan inte röra sig när barnen är vakna. Varje familj väljer att inkludera Elf on the Shelf på ett sätt som de själva föredrar. Vissa familjer bakar välkomstgodis för Elf on the Shelf varje år, medan andra gör byter bara position på sin alv under natten. Det kan vara vad du än gör av det, och barnen kommer helt enkelt att njuta av en spännande och komisk jultradition som säkert kommer att bli minnesvärd långt efter att barndomen har kommit och gått.

Elf on the shelf historien

Även om detta är ett relativt modernt kommersiellt koncept, är den ursprungliga berättelsen om Elf on the Shelf ganska gammal och har gått från mun till mun. Konceptet har faktiskt varit så minnesvärt att en kvinna vid namn Carol Aebersold bestämde sig för att kommersialisera Elf on the Shelf 2005 med sina två tvillingdöttrar, Christa Pitts och Chanda Bell, eftersom det var något hon hade älskat när hon själv var barn. Det var en av traditionerna som hon hade upplevt i sin barndom, och hon höll upp familjetraditionen med sin egen familj och sina barn när hon blev äldre.

Hon hade en vision om att dela denna speciella tradition med världen och ville se hur mycket ett sådant koncept skulle kunna påverka barnens och familjens liv runt om i världen. Hennes resa började med en stor dröm och med små resurser, och det var svårt att få det att gå runt. Hon fick massor av hjälp från sin stöttande familj, som också trodde att detta kunde vara ett fantastiskt affärsföretag. Med hjälp av sin syster, man och barn skapade de den internationella mediasensationen som nu är känd som den ökända Elf on the Shelf.

Efter att Jennifer Garner sågs klämma fast Elf on the Shelf-boken under armen 2007, uppmärksammade Today Show familjens berättelse, vilket ökade konceptets popularitet och berömmelse inom kort tid. Nu har det gått ganska bra med deras affärssatsning och de har byggt upp ett välfungerande familjeföretag med båda hennes döttrar som fortfarande är väldigt hängivna. De tänker fortsätta att utöka sitt produktutbud framöver, med potentiella inspirationsidéer med förslag från barn och fans från hela världen.

De har för närvarande ytterligare alternativ, inklusive en klädkollektion för alver, vilket är ett utmärkt sätt att lägga till fler företagsidéer, spel och övergripande spänning till Elf on the Shelf till varje jul. De har också börjat skapa ”Elf Pets” och andra relaterade julleksaker utöver den vanliga Elf on the Shelf, och har stått bakom produktionen av en officiell Elf on the Shelf-musikal i vissa områden.

Även om de verkligen fortsätter att växa och sprida berättelsen om Elf on the shelf, är de nöjda med den klassiska idén och innebörden bakom alven. Detta är den viktiga kärnan. De undviker att göra den flashigare och uppskattar att Elf on the Shelf är enkel och utan extra batterier eller modern teknik. Elf on the Shelf-traditionen grundas på vänlighet, lycka, fantasi, minnen samt känslomässiga band mellan barn och deras familj- det är det som gör det så speciellt.

Hur gör man med Elf on the Shelf?

Det är väldigt enkelt att använda med er Elf on the Shelf, och det finns många sätt att hitta inspiration och roliga idéer för hur du kan placera ut er alv under jul. Oavsett hur traditionen ser ut och vad er familj föredrar, så finns det några grunder som måste känna till för att barnen ska få den roligaste och mest magiska upplevelsen.

Det första steget skulle kuna vara att läsa Elf on the Shelf traditionella berättelsebok med barnen. Detta det hjälper dem att förstå alven, var alven kommer ifrån och vad den gör i hemmet. Reglerna för alvens oförmåga att prata eller röra sig medan barn är vaken och det faktum att alven inte kan röras bör fastställas med historien och informationen. Alven kan sedan introduceras för barnen, och de kommer att behöva ge alven ett eget namn för att den ska få sina magiska krafter. Efter det så hänger resten mest på föräldrarna och fantasin hos barnet.

Roliga saker en Elf on the Shelf kan göra för små barn

Den mest populära åldersgruppen för Elf on the shelf är mellan 2 och 3 år, eftersom de inte är för unga för att förstå regler och i den här åldern har barn en blommstrande fantasi. Eftersom barn i den åldern älskar fantastiska berättelser och fortfarande är ganska egocentriska. Det gynnar dem att lära sig hur man ska uppföra sig, lära dem saker och involvera dem i en fantasktisk lek. Det här är en underbar jultradition.

Föräldrar kan verkligen dra nytta av en sådan entusiastisk åldersgrupp. De kommer älska Elf on the Shelf och erbjuda underhållande reaktkoner. Det är fantastiskt att introducera en fin och långvarig jultraditon redan i tidig ålder.

Roliga saker en Elf on the Shelf kan göra för äldre barn

Även om barn i unga åldrar verkligen skulle ha nytta av att ha introducerats för Elf on the Shelf tidigt, kan äldre barn också dra nytta av Elf on the Shelf på olika sätt. Barn som blir äldre och utvecklar social medvetenhet och bättre förståelse för regler. De kommer också förstå det här med att ta ansvar eftersom alven alltid ser deras beteende och berättar för jultomten allt som händer. Sådana interaktioner ger upplevelse av handling och konsekvens. Det är ett sätt att hjälpa ditt barn att utveckla ånger.

Barn som börjar bli medvetna om vad som händer på natten, så som äldre barn eller tonåringar – kan också involveras med Elf on the Shelf. De kan hjälpa till att hitta intressanta sätt att fira traditionen för yngre barn och kan finna lite nöje i att placera alven på komiska sätt. Detta ger också äldre barn en chans att uppleva ombytta roller och gör det möjligt för Elf on the Self att fortsätta till vuxenlivet för kommande generationer. Eller så bortser du bara från att din tonåring förstår att det är du som flyttar runt Alven och ger din tonåring en rolig advent, trots att de vet hur alven flyttas.

Vissa ifrågasätter syftet med Elf on the Shelf. Ja, det erbjuder ett sätt att påverka dina barns beteende, eftersom man kan insistera på att alven tittar på och de måste uppföra sig väl. Vissa hävdar att barnet kommer uppföra sig bättre även under det övriga året, medan andra tycker att det är fel och att det skapar en felaktig uppfattning hos barnen och att man för dem bakom ljuset.

Vissa uttryck som ”uppför dig och tomten kommer att ge dig en present”, eller ”sluta göra det, annars kommer alven att berätta för tomten att du är stygg” kanske inte är den bästa taktiken. Även om det kan sägas på skämt, så barn ta det till sig och det kan leda till en orealistisk förväntan i den verkliga världen. Det kan till exempel bli en situation där de förväntar sig en belöning för saker de gör och som alla vuxna vet så kommer det helt enkelt inte alltid att finnas en konkret belöning i den verkliga världen.

Detta beror dock främst på tillvägagångssättet och inte själva alven. Många tycker inte att ett livlöst objekt ska införa gränser som föräldrarna borde sätta. Det finns gott om andra tillvägagångssätt, som har mer fokus på immateriella belöningar, som ”var bra, det gör alven lycklig” eller ”det gör alven ledsen när du gör det”, med mindre fokus på en ”present” som slutbelöningen. Detta kan vara mer effektivt för att ha en sund inställning till sin Elf on the Shelf. Den kan också hjälpa barn att utveckla emotionell tillfredsställelse genom att vara snäll och respektfull, i motsats till att bara få belöningar för att man uppför sig fint.

Men sanningen är att den att det skulle kunna vara sant för alla fantastiska varelser eller imaginära varelsesr. Fantasi är i själva verket extremt hälsosamt för barn, eftersom fantasi är den främsta källan till många stora mänskliga prestationer och är något vuxna använder varje dag. Barn utvecklar fortfarande kontroll över sin fantasi kontra verkligheten, social medvetenhet, respekt, regler och ansvar, och Elf on the Shelf ger en möjlighet för den utvecklingen på ett roligt och interaktivt sätt.

Vad gör vår Elf on the Shelf?

Vad händer om du rör elf on the shelf?

Det finns några gyllene regler när det gäller att inkludera en av dessa bedårande alver i era årliga traditioner. Men en av de viktigaste reglerna är att aldrig röra Elf on the Shelf, enligt en intervju med de bakom idén på The Morning. Detta eftersom det kommer att leda till att alven förlorar alla sina magiska krafter eller eventuellt blir sjuk. Det gör att han inte kan ta sig till Nordpolen eller slutföra sina uppgifter.

En av de viktigaste funktionerna med att ha en Elf on the shelf i ditt hem är att den fungerar som en direkt länk mellan tomten och barnen. Det är en Elf on the Shelf primära jobb att se till att rapporter om varje barn i hushållet skickas till jultomten varje kväll. Dessa rapporter dikterar om barn har varit stygga eller snälla och ett frågeformulär prickas för.

Ibland inträffar olyckor och barn kan ofta råka nudda Elf on the Shelf utan att mena eller på annat sätt. Det finns några åtgärder som kan vidtas i händelse av att ett barn rör vid älven på hyllan, inklusive en första ursäkt i verbal eller skriftlig form från barnet. Åtgärder som dessa hjälper till att utveckla en känsla av ånger och ansvar hos barn i olika åldrar, vilket gör att de kan ta ansvar för att ha brutit mot den etablerade regeln eller ha skadat Elf on the Shelf.

Elf on the Shelf sägs trivas bland vänlighet och lycka, och när barn visar Elf on the Shelf att de beter sig bra, och det hjälp alven att återhämta sig några magiska krafter. Ett annat ”naturligt botemedel” är att strö lite kanel runt området där alven sitter. Detta kommer att fungera som ett slags ”läkemedel” för alven, och han kommer åtminstone att kunna ta sig tillbaka till Nordpolen på natten, där det finns ”alvsjukhus” tillgängliga för att behandla dem och återföra dem till full hälsa för nästa morgon.

Med så många familjer och barn som ”adopterar” alver som fungerar som ögon och öron för den legendariska jultomten, är det verkligen en speciell tradition som kan ge massor av roliga och gyllene minnen till en redan oerhört magisk säsong, samtidigt som den fungerar som ett incitament för glada, väluppfostrade barn. Detta är en av de mest framträdande faktorerna som skiljer Elf on the Shelf från många leksaker eller jultraditioner, och denna speciella historia kopplad till julens magi är något som barn kommer att värna om.

Fler adventskalendrar att kolla på

Relaterade frågor

Vad ska man stoppa i en egen adventskalender till barn? Små spel, smycken, pysselböcker, slime, godis strumpor och småsaker som de behöver brukar vara bra att stoppa i adventskalendern. Fler förslag på presenter att stoppa i en egen adventskalender till barn kan du hitta här.

Vad är Nissebrev? Nissebrev är en adventskalender för barn. Nisse flyttar in och varje morgon har han skrivit ett litet brev till barnen. Det kan till exempel vara uppdrag som att baka julgodis eller blåsa såpbubblor. Fler tips på Nissebrev kan du hitta här.

Vad finns det för färdiga adventskalendrar till barn? Förutom adventskalendrar med godis finns det med böcker, små leksaker och annat kul som barn gillar. Eller kanske en adventskalender med vetenskapliga experiment. Årets adventskalendrar för barn kan du hitta här.

Liknande inlägg

Elf on the Shelf
Rulla till toppen