Elf on the Shelf

Den har funnits ganska lÀnge, och nu Àr den en vÀlbekant syn för de flesta. Den ökÀnda Elf on the Shelf, Àr sÀkert bekant för de flesta som har anvÀnt nÄgot socialt media under de senaste Ären. Elf on the Shelf (alven pÄ hyllan) Àr kÀnd för att vara placerad pÄ ganska udda, slumpmÀssiga och nÄgot underhÄllande sÀtt och platser. Men det finns mycket mer i den hÀr lilla busiga julalven Àn vad som syns.

Elf on the shelf ger barn direkt tillgÄng till en av tomtens smÄ hjÀlpare, som varje kvÀll rapporterar tillbaka till jultomten pÄ nordpolen och meddelar honom om barnen har varit stygga eller trevliga. Barn kan berÀtta för alven vad de vill ha till jul, ha kul och jobba med sitt goda uppförande. Han flyttar in 1: december och stannar hos familjen fram till julafton.

Det hÀnder mycket intressanta saker hemma hos de barn som har en Elf on th Shelf som en jultradition. Dessa smÄ Alver fungerar som en direktlinje till tomten och all den underbara julmagin som uppstÄr i december varje Är. Vi har samlat allt du behöver veta om din Elf on the Shelf innan du presenterar den för dina barn.

Vad Àr elf on the shelf?

Elf on the shelf

Ge dina barn en annorlunda och fantastisk december med en Elf on the shelf. En annorlunda typ av adventskalender dÀr alven varje morgon befinner sig pÄ ett nytt roligt stÀlle. Alven kan ocksÄ busa med familjen.

LÀs mer och bestÀll

VAD ÄR elf on the shelf?

MÄnga har undrat hur jultomten alltid vet nÀr barn sover och nÀr de Àr vakna, eller om de har varit stygga eller snÀlla. Elf on the Shelf Àr förmodligen en av anledningarna. De fungerar som tomtens ögon och öron. De flyger hela vÀgen tillbaka till nordpolen varje natt medan barnen sover. Deras primÀra uppgift Àr att informera jultomten om barns uppförande varje kvÀll. Sedan flyger de hela vÀgen tillbaka till hemmet för att gömma sig pÄ en helt ny plats och vÀnta pÄ att barnen vaknar.

Dessa platser Ă€r ofta otroligt intressanta och kreativa. Elf on the Shelf Ă€r mycket populĂ€r och i mest kĂ€nd i sociala medier för de roliga och Ă€ventyrliga placeringarna. Varje hushĂ„ll har en unik Elf on the Shelf, var och en med olika personligheter, drag och andra leksaker att kommunicera med. HĂ€r finns stora möjligheter att lĂ„tsas, leka och berĂ€tta sagor. Möjligheterna till roliga placeringar Ă€r oĂ€ndliga. Som förĂ€lder kommer du att behöva vara kreativa i hur du vĂ€ljer att placera er Elf on the Shelf – kom bara ihĂ„g att vĂ€nta pĂ„ att barnen fallit i sömn!

Vissa har rapporterats att hittade i kylen, i skor, pÄ mÀrkligt höga platser dÀr de tittar ner pÄ barnens rum, och andra har till och med visat sig leka med leksaker eller vara upptagna med att göra nÄgonting. Detta Àr mycket underhÄllande och spÀnnande för barn, och det finns en hel del idéer om hur man anvÀnder Elf on the Shelf för interaktiv, utvecklings- och imaginÀr lek med barn. Deras entusiasm har inga grÀnser. Ibland gÄr Àven Elf on the Shelf upp mitt i natten och dÄ kan det hÀnda saker i köket.

Elf on the Shelf publicerades ursprungligen med ett elf-kit och den traditionella Elf on the Shelf-berÀttelsen, som ger inblick i reglerna, naturen och syftet med alven i varje hem. Detta hjÀlper till att bygga förstÄelse hos barnen och pÄ ett roligt, minnesvÀrt och interaktivt sÀtt med vackra bilder och ge dem en magisk berÀttelse. Barn tycker om att berÀtta för sin Elf on the Shelf vad de vill ha till jul och Àr glada över att ha en av tomtens smÄ hjÀlpare i sina hem bara för att hÄlla koll pÄ dem.

Elf on the Shelf fÄr man inte nudda, han kan inte prata med barn och kan inte röra sig nÀr barnen Àr vakna. Varje familj vÀljer att inkludera Elf on the Shelf pÄ ett sÀtt som de sjÀlva föredrar. Vissa familjer bakar vÀlkomstgodis för Elf on the Shelf varje Är, medan andra gör byter bara position pÄ sin alv under natten. Det kan vara vad du Àn gör av det, och barnen kommer helt enkelt att njuta av en spÀnnande och komisk jultradition som sÀkert kommer att bli minnesvÀrd lÄngt efter att barndomen har kommit och gÄtt.

ELF on the shelf HISTORIEN

Även om detta Ă€r ett relativt modernt kommersiellt koncept, Ă€r den ursprungliga berĂ€ttelsen om Elf on the Shelf ganska gammal och har gĂ„tt frĂ„n mun till mun. Konceptet har faktiskt varit sĂ„ minnesvĂ€rt att en kvinna vid namn Carol Aebersold bestĂ€mde sig för att kommersialisera Elf on the Shelf 2005 med sina tvĂ„ tvillingdöttrar, Christa Pitts och Chanda Bell, eftersom det var nĂ„got hon hade Ă€lskat nĂ€r hon sjĂ€lv var barn. Det var en av traditionerna som hon hade upplevt i sin barndom, och hon höll upp familjetraditionen med sin egen familj och sina barn nĂ€r hon blev Ă€ldre.

Hon hade en vision om att dela denna speciella tradition med vÀrlden och ville se hur mycket ett sÄdant koncept skulle kunna pÄverka barnens och familjens liv runt om i vÀrlden. Hennes resa började med en stor dröm och med smÄ resurser, och det var svÄrt att fÄ det att gÄ runt. Hon fick massor av hjÀlp frÄn sin stöttande familj, som ocksÄ trodde att detta kunde vara ett fantastiskt affÀrsföretag. Med hjÀlp av sin syster, man och barn skapade de den internationella mediasensationen som nu Àr kÀnd som den ökÀnda Elf on the Shelf.

Efter att Jennifer Garner sÄgs klÀmma fast Elf on the Shelf-boken under armen 2007, uppmÀrksammade Today Show familjens berÀttelse, vilket ökade konceptets popularitet och berömmelse inom kort tid. Nu har det gÄtt ganska bra med deras affÀrssatsning och de har byggt upp ett vÀlfungerande familjeföretag med bÄda hennes döttrar som fortfarande Àr vÀldigt hÀngivna. De tÀnker fortsÀtta att utöka sitt produktutbud framöver, med potentiella inspirationsidéer med förslag frÄn barn och fans frÄn hela vÀrlden.

De har för nĂ€rvarande ytterligare alternativ, inklusive en klĂ€dkollektion för alver, vilket Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att lĂ€gga till fler företagsidĂ©er, spel och övergripande spĂ€nning till Elf on the Shelf till varje jul. De har ocksĂ„ börjat skapa “Elf Pets” och andra relaterade julleksaker utöver den vanliga Elf on the Shelf, och har stĂ„tt bakom produktionen av en officiell Elf on the Shelf-musikal i vissa omrĂ„den.

Även om de verkligen fortsĂ€tter att vĂ€xa och sprida berĂ€ttelsen om Elf on the shelf, Ă€r de nöjda med den klassiska idĂ©n och innebörden bakom alven. Detta Ă€r den viktiga kĂ€rnan. De undviker att göra den flashigare och uppskattar att Elf on the Shelf Ă€r enkel och utan extra batterier eller modern teknik. Elf on the Shelf-traditionen grundas pĂ„ vĂ€nlighet, lycka, fantasi, minnen samt kĂ€nslomĂ€ssiga band mellan barn och deras familj- det Ă€r det som gör det sĂ„ speciellt.

Hur gör man med Eon the Shelf?

Det Àr vÀldigt enkelt att anvÀnda med er Elf on the Shelf, och det finns mÄnga sÀtt att hitta inspiration och roliga idéer för hur du kan placera ut er alv under jul. Oavsett hur traditionen ser ut och vad er familj föredrar, sÄ finns det nÄgra grunder som mÄste kÀnna till för att barnen ska fÄ den roligaste och mest magiska upplevelsen.

Det första steget skulle kuna vara att lÀsa Elf on the Shelf traditionella berÀttelsebok med barnen. Detta det hjÀlper dem att förstÄ alven, var alven kommer ifrÄn och vad den gör i hemmet. Reglerna för alvens oförmÄga att prata eller röra sig medan barn Àr vaken och det faktum att alven inte kan röras bör faststÀllas med historien och informationen. Alven kan sedan introduceras för barnen, och de kommer att behöva ge alven ett eget namn för att den ska fÄ sina magiska krafter. Efter det sÄ hÀnger resten mest pÄ förÀldrarna och fantasin hos barnet.

Roliga saker en Elf on the Shelf kan göra för smÄ barn

Den mest populÀra Äldersgruppen för Elf on the shelf Àr mellan 2 och 3 Är, eftersom de inte Àr för unga för att förstÄ regler och i den hÀr Äldern har barn en blommstrande fantasi. Eftersom barn i den Äldern Àlskar fantastiska berÀttelser och fortfarande Àr ganska egocentriska. Det gynnar dem att lÀra sig hur man ska uppföra sig, lÀra dem saker och involvera dem i en fantasktisk lek. Det hÀr Àr en underbar jultradition.

FörÀldrar kan verkligen dra nytta av en sÄdan entusiastisk Äldersgrupp. De kommer Àlska Elf on the Shelf och erbjuda underhÄllande reaktkoner. Det Àr fantastiskt att introducera en fin och lÄngvarig jultraditon redan i tidig Älder.

ROLIGA saker en Elf on the Shelf KAN GÖRA FÖR ÄLDRE BARN

Även om barn i unga Ă„ldrar verkligen skulle ha nytta av att ha introducerats för Elf on the Shelf tidigt, kan Ă€ldre barn ocksĂ„ dra nytta av Elf on the Shelf pĂ„ olika sĂ€tt. Barn som blir Ă€ldre och utvecklar social medvetenhet och bĂ€ttre förstĂ„else för regler. De kommer ocksĂ„ förstĂ„ det hĂ€r med att ta ansvar eftersom alven alltid ser deras beteende och berĂ€ttar för jultomten allt som hĂ€nder. SĂ„dana interaktioner ger upplevelse av handling och konsekvens. Det Ă€r ett sĂ€tt att hjĂ€lpa ditt barn att utveckla Ă„nger.

Barn som börjar bli medvetna om vad som hĂ€nder pĂ„ natten, sĂ„ som Ă€ldre barn eller tonĂ„ringar – kan ocksĂ„ involveras med Elf on the Shelf. De kan hjĂ€lpa till att hitta intressanta sĂ€tt att fira traditionen för yngre barn och kan finna lite nöje i att placera alven pĂ„ komiska sĂ€tt. Detta ger ocksĂ„ Ă€ldre barn en chans att uppleva ombytta roller och gör det möjligt för Elf on the Self att fortsĂ€tta till vuxenlivet för kommande generationer. Eller sĂ„ bortser du bara frĂ„n att din tonĂ„ring förstĂ„r att det Ă€r du som flyttar runt Alven och ger din tonĂ„ring en rolig advent, trots att de vet hur alven flyttas.

Vissa ifrÄgasÀtter syftet med Elf on the Shelf. Ja, det erbjuder ett sÀtt att pÄverka dina barns beteende, eftersom man kan insistera pÄ att alven tittar pÄ och de mÄste uppföra sig vÀl. Vissa hÀvdar att barnet kommer uppföra sig bÀttre Àven under det övriga Äret, medan andra tycker att det Àr fel och att det skapar en felaktig uppfattning hos barnen och att man för dem bakom ljuset.

Vissa uttryck som “uppför dig och tomten kommer att ge dig en present”, eller “sluta göra det, annars kommer alven att berĂ€tta för tomten att du Ă€r stygg” kanske inte Ă€r den bĂ€sta taktiken. Även om det kan sĂ€gas pĂ„ skĂ€mt, sĂ„ barn ta det till sig och det kan leda till en orealistisk förvĂ€ntan i den verkliga vĂ€rlden. Det kan till exempel bli en situation dĂ€r de förvĂ€ntar sig en belöning för saker de gör och som alla vuxna vet sĂ„ kommer det helt enkelt inte alltid att finnas en konkret belöning i den verkliga vĂ€rlden.

Detta beror dock frĂ€mst pĂ„ tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet och inte sjĂ€lva alven. MĂ„nga tycker inte att ett livlöst objekt ska införa grĂ€nser som förĂ€ldrarna borde sĂ€tta. Det finns gott om andra tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt, som har mer fokus pĂ„ immateriella belöningar, som “var bra, det gör alven lycklig” eller “det gör alven ledsen nĂ€r du gör det”, med mindre fokus pĂ„ en “present” som slutbelöningen. Detta kan vara mer effektivt för att ha en sund instĂ€llning till sin Elf on the Shelf. Den kan ocksĂ„ hjĂ€lpa barn att utveckla emotionell tillfredsstĂ€llelse genom att vara snĂ€ll och respektfull, i motsats till att bara fĂ„ belöningar för att man uppför sig fint.

Men sanningen Àr att den att det skulle kunna vara sant för alla fantastiska varelser eller imaginÀra varelsesr. Fantasi Àr i sjÀlva verket extremt hÀlsosamt för barn, eftersom fantasi Àr den frÀmsta kÀllan till mÄnga stora mÀnskliga prestationer och Àr nÄgot vuxna anvÀnder varje dag. Barn utvecklar fortfarande kontroll över sin fantasi kontra verkligheten, social medvetenhet, respekt, regler och ansvar, och Elf on the Shelf ger en möjlighet för den utvecklingen pÄ ett roligt och interaktivt sÀtt.

Vad gör vÄr Elf on the Shelf?

VAD HÄNDER OM DU Elf on the Shelf?

Det finns nÄgra gyllene regler nÀr det gÀller att inkludera en av dessa bedÄrande alver i era Ärliga traditioner. Men en av de viktigaste reglerna Àr att aldrig röra Elf on the Shelf, enligt en intervju med de bakom idén pÄ The Morning. Detta eftersom det kommer att leda till att alven förlorar alla sina magiska krafter eller eventuellt blir sjuk. Det gör att han inte kan ta sig till Nordpolen eller slutföra sina uppgifter.

En av de viktigaste funktionerna med att ha en Elf on the shelf i ditt hem Àr att den fungerar som en direkt lÀnk mellan tomten och barnen. Det Àr en Elf on the Shelf primÀra jobb att se till att rapporter om varje barn i hushÄllet skickas till jultomten varje kvÀll. Dessa rapporter dikterar om barn har varit stygga eller snÀlla och ett frÄgeformulÀr prickas för.

Ibland intrĂ€ffar olyckor och barn kan ofta rĂ„ka nudda Elf on the Shelf utan att mena eller pĂ„ annat sĂ€tt. Det finns nĂ„gra Ă„tgĂ€rder som kan vidtas i hĂ€ndelse av att ett barn rör vid Ă€lven pĂ„ hyllan, inklusive en första ursĂ€kt i verbal eller skriftlig form frĂ„n barnet. ÅtgĂ€rder som dessa hjĂ€lper till att utveckla en kĂ€nsla av Ă„nger och ansvar hos barn i olika Ă„ldrar, vilket gör att de kan ta ansvar för att ha brutit mot den etablerade regeln eller ha skadat Elf on the Shelf.

Elf on the Shelf sĂ€gs trivas bland vĂ€nlighet och lycka, och nĂ€r barn visar Elf on the Shelf att de beter sig bra, och det hjĂ€lp alven att Ă„terhĂ€mta sig nĂ„gra magiska krafter. Ett annat “naturligt botemedel” Ă€r att strö lite kanel runt omrĂ„det dĂ€r alven sitter. Detta kommer att fungera som ett slags “lĂ€kemedel” för alven, och han kommer Ă„tminstone att kunna ta sig tillbaka till Nordpolen pĂ„ natten, dĂ€r det finns “alvsjukhus” tillgĂ€ngliga för att behandla dem och Ă„terföra dem till full hĂ€lsa för nĂ€sta morgon.

Med sĂ„ mĂ„nga familjer och barn som “adopterar” alver som fungerar som ögon och öron för den legendariska jultomten, Ă€r det verkligen en speciell tradition som kan ge massor av roliga och gyllene minnen till en redan oerhört magisk sĂ€song, samtidigt som den fungerar som ett incitament för glada, vĂ€luppfostrade barn. Detta Ă€r en av de mest framtrĂ€dande faktorerna som skiljer Elf on the Shelf frĂ„n mĂ„nga leksaker eller jultraditioner, och denna speciella historia kopplad till julens magi Ă€r nĂ„got som barn kommer att vĂ€rna om.

Relaterade frÄgor

Vad ska man stoppa i en egen adventskalender till barn? SmÄ spel, smycken, pysselböcker, slime, godis strumpor och smÄsaker som de behöver brukar vara bra att stoppa i adventskalendern. Fler förslag pÄ presenter att stoppa i en egen adventskalender till barn kan du hitta hÀr.

Vad Àr Nissebrev? Nissebrev Àr en adventskalender för barn. Nisse flyttar in och varje morgon har han skrivit ett litet brev till barnen. Det kan till exempel vara uppdrag som att baka julgodis eller blÄsa sÄpbubblor. Fler tips pÄ Nissebrev kan du hitta hÀr.

Vad finns det för fĂ€rdiga adventskalendrar till barn? Förutom adventskalendrar med godis finns det med böcker, smĂ„ leksaker och annat kul som barn gillar. Eller kanske en adventskalender med vetenskapliga experiment. Årets adventskalendrar för barn kan du hitta hĂ€r.