Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

13-Årig Bröllopsdag ❤️ Spetsbröllop

13-åriga bröllopsdagen, då firar ni spetsbröllop? När äktenskapet nu går in på sitt trettonde år vilar ni fortfarande kvar i den där sidenlätta känslan. Det lyxiga och ljuva, det mjuka och varsamma. Spets är ofta gjort av just siden som omsorgsfullt satts ihop till skira och ibland otroligt intrikata mönster som både döljer och visar upp. Spetsbröllop firas efter 13 år som gifta. Spetsen är också något som förgyller det som annars riskerar bli en smula tråkigt. Farmors gamla lakan hade känts både fantasilösa och robusta om de inte kantats av den flortunna spetsen. Och gardinerna ser så mycket trevligare ut när de muntras upp av en vacker spets.

När du firar din 13-åriga bröllopsdag, överväg presenter som spetsnattlinne, aftonväska, dukar, spetsgardiner, en resa till Irland för att uppleva spetstillverkning, eller filmen ”Arsenik och gamla spetsar. Den här passar bröllopsdagen kan det passa bra att köpa en hund (så klart en spets)! Dessa personliga och romantiska presenter reflekterar temat för spetsbröllop och erbjuder unika sätt att visa uppskattning och kärlek på denna speciella dag.

Spetsbröllop firas efter 13 år som gifta

Fina presenter på Spetsbröllop

Nattlinne i present på spetsbröllop

En uppskattad present när ni firar 13 åriga bröllopsdagen är ett nattlinne i spets.

Aftonväska i spets

Spetsbröllop firas efter 13 år som gifta då är det är heller inte fel att köpa en aftonväska i present på ett spetsbröllop.

Aftonväska i spets

Dukar i present på spetsbröllop

När man pratar om spets är kanske dukar något av det första man kommer att tänka på.

Dukar i present på spetsbröllop

Spetsgardiner

Spets är också något vi ofta förknippar med sommaren. Farmor som satte upp vita spetsgardiner i huset. Det är somriga gardinerna rör sig lite i vinddraget.

Spetsgardiner

Resa till Irland

Att ge en resa till Irland som present på er 13-åriga spetsbröllopsdag kan vara en utmärkt idé. Irland är känt för sin spetstillverkning av irländsk spets, även känd som ”Irish Crochet Lace”. Ni kan besöka spetsmuseer runtom i landet och lära er om irländsk spets och dess historia.

Drömfångare

Om man får tro det som sägs ska de fånga de dåliga drömmarna och bara släppa förbi goda drömmar. De dåliga drömmarna fastnar i nätet och försvinner i solens första strålar.

Drömfångare

Tavla på er

Nästa presenttips för den 13 åriga bröllopsdagen är en tavla av er. Men tvärt om vad du tror så behöver ni inte skaffa uniform, eller hyra gammeldags kläder, vinna massa medaljer och gå till en fotograf. Här laddar ni bara upp ett foto av er.

Tavla på er i present

Kjol med spetsdetaljer

Det finns även kjolar med detaljer i spets som skulle kunna vara en bra present att ge sin fru den här dagen.

Kjol med spetsdetaljer

Lampa i present på spetsbröllop

En vacker lampa i stilen Shabby Chic, med en spetskant nertill skulle också kunna bli en perfekt present att ge din fru när ni firar er 13-åriga bröllopsdag.

Lampa

Armband i present på spetsbröllop

En lite annorlunda present på en 13 år som gifta hittar du här. Det är ett armband i silver designat som spets.

Armband

Manshettknappar med spetsmönster

Manschettknappar är en fin present att ge sin man. Dessa har ett mönster som ser ut att vara spets, därför tyckte jag att de passade extra bra just för den 13 åriga bröllopsdagen.

Manshettknappar

Att fira spetsbröllop blir därför som en påminnelse om att tillvaron då och då behöver smyckas ut. Och göras gladare. Vi kan inte bara klampa på i våra tjocka ullstrumpor och vattentäta kängor och tro att det är bra sådär, att det räcker. Nej, vi måste kanta med lite spets också. Sätta upp en remsa solsken när det regnar, se horisontens grå skyar skimra genom spetsens snirklande trådar. Spetsbröllop firas efter 13 år som gifta. Då blir både äktenskapet och livet med ens så mycket lättare och ljusare!

Relaterade frågor

Vad heter bröllopsdagarna?

Bröllopsdagarna har olika namn så som Nylonbröllop, Jutebröllop, Gummibröllop, Pärlbröllop osv. En lista över bröllopsdagar kan du hitta här.

Vad heter det när man varit gifta i 12 år?

12-års bröllopsdag kallas för Sidenbröllop.

Vad heter bröllopsdagen då man varit gifta i 1 år?

När man varit gifta i 1 år kallas bröllopsdagen bomullsbrölolop

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 år är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 år är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 årig bröllopsdag är Stålbröllop, 12 år är Sidenbröllop, 13 år som gifta är Spetsbröllop, 14 årig bröllopsdag är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 årig bröllopsdag är Fjäderbröllop, 17 årig bröllopsdag är Silkesbröllop, 18 årig bröllopsdag är Satinbröllop, 19 årig bröllopsdag är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 årig bröllopsdag är Nylonbröllop, 22 årig bröllopsdag är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 årig bröllopsdag är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 årig bröllopsdag är Korkbröllop, 27 årig bröllopsdag är Balsabröllop, 28 årig bröllopsdag är Masonitbröllop, 29 årig bröllopsdag är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 årig bröllopsdag är Granitbröllop, 33 årig bröllopsdag är Gnejsbröllop, 34 årig bröllopsdag är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 årig bröllopsdag är Marmorbröllop, 37 årig bröllopsdag är Tegelbröllop, 38 årig bröllopsdag är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 årig bröllopsdag är Keramikbröllop, 42 årig bröllopsdag är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 årig bröllopsdag är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 årig bröllopsdag är Blybröllop, 47 årig bröllopsdag är Kvicksilver, 48 årig bröllopsdag är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 årig bröllopsdag är Bronsbröllop, 53 årig bröllopsdag är Kopparbröllop, 54 årig bröllopsdag är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 årig bröllopsdag är Volframbröllop, 57 årig bröllopsdag är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 årig bröllopsdag är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 årig bröllopsdag är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 årig bröllopsdag är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 år är Krondiamantbröllop, 66 årig bröllopsdag är Uranbröllop, 67 årig bröllopsdag är Opalbröllop, 68 årig bröllopsdag är Granatbröllop, 69 årig bröllopsdag är Briljantbröllop, 70 årig bröllopsdag är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 årig bröllopsdag är Platina bröllop, 85 årig bröllopsdag är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 årig bröllopsdag är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

13-Årig Bröllopsdag ❤️ Spetsbröllop
Rulla till toppen