Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Fira 15-årig bröllopsdag, Kristallbröllop Med Stil & Glans!

Är det 15 årig bröllopsdag ni firar? Den kallas för kristallbröllop. Det räcker att höra ordet så förstår man att den 15:e bröllopsdagen präglas av skimmer, färg och ljus. Kristall. Man förnimmer direkt den där uppmanande klangen när kniven slår mot glaset och det är dags för toastmastern att hålla tal. Ja, det var då. Nu har det gått 15 år sedan dess och ni strävar alltjämt mödosamt framåt. Och då är det dags igen, en ny klang för att väcka uppmärksamheten, ännu en skål och ett hipp, hipp, hurra på Kristallbröllopsdagen! Kristallen är hård, men också skör, så vårda den väl. Den kan lätt naggas i kanten och den ska absolut inte diskas i maskin! Då mister den sin glans och kan få ett matt mjölkvitt skimmer.

kristallbröllop 15 årig bröllopsdag

Trevliga presenter 15-årig bröllopsdag, kristallbröllop

15 år av kärlek och samhörighet förtjänar en speciell firande. Låt oss hjälpa dig att planera en minnesvärd 15-årig bröllopsdag med våra tips och idéer för att göra dagen extra speciell.

Förgyllda örhängen med kristaller

Örhängen är trevliga presenter att ge din fru när ni firar er 15 åriga bröllopsdag. Just de här örhängena är gjorda i äkta silver och prydda med vita kristaller. Du hittar dem hos guldfynd om du vill köpa den i present till din fru när ni firar.

örhängen i present på kristallbröllop

Kristallros i presenter 15 årig bröllopsdag

Nu är det inte bara smycken som gäller. Rosor passar alldeles utmärkt den här dagen också. En kristallros har en stor fördel i jämförelse med vanliga blommor eftersom den inte vissnar. Så varför inte uppvakta med en kristallros när ni firar 15 år som gifta?

kristallros i present på 15 årig bröllopsdag

Kristallglas i presenter 15-årig bröllopsdag

Nästa presenttips för ett kristallbröllop är vinglas av kristall. De är av högsta kvalité, så de tål faktiskt att köras i diskmaskinen också. Även i mikron faktisk, men varför skulle man vilja göra det?

glas  i present på kristallbröllop

Saltyoga som gåva på er 15-åriga bröllopsdag

Att ge bort saltyoga som en present till sin man eller fru på 15-årig bröllopsdag,kan vara en unik och meningsfull gest av kärlek och uppskattning. Saltyoga är en yogaform som utförs i en saltgrotta och kombinerar yogans positiva effekter på kroppen och sinnet med de terapeutiska egenskaperna hos saltluft. Att utföra yoga i en saltgrotta kan ha en avslappnande och föryngrande effekt som kan bidra till att minska stress och öka välbefinnande.

saltyoga i present på 15 årig bröllopsdag

Resa till Maldiverna

Att ge en resa till Maldiverna till sin man eller fru på en 15-årig kristallbröllopsdag kan vara en fantastisk present. Maldiverna är känt för sina vita sandstränder, turkosblåa hav och KRISTALL-klara vatten. Det är en av de mest populära semesterdestinationerna för par som vill koppla av och njuta av en romantisk semester.

resa i present på kristallbröllop

Bordslampor av kristall

Det finns många fina saker för hemmet som passar att ge sin man eller fru på ett kristallbröllop. En lampa med en kristallfot skulle kanske passa bra hemma hos er? Kristallgalset ger ett hemtrevligt sken när man tänder lampan.

Whiskyset med gravyr

Nästa presenttips är ett whiskyset. Det är en fantastisk present till din man när ni firar 15 år som gifta. Här kan du dessutom få graverat något fint till honom. Det gör det till en mer personlig present och han kommer minnas när han fick den.

whiskyset i present på kristallbröllop

Vinterbad

Att ge bort en vinterbadupplevelse som present på en 15-årig bröllopsdag kan vara en originell och minnesvärd gest. Upplevelsen innebär att man tillsammans med en guide får prova på att bada i iskallt vatten, vilket kan ha en rad hälsofrämjande effekter för både kropp och själ. Att ge en vinterbadupplevelse som present den här dagen kan vara extra symboliskt eftersom vattnet har kristalliserats till is. Det kan också symbolisera att man tillsammans klarar av utmaningar och att man är redo att ta sig an nya äventyr i livet tillsammans.

vinterbad i present på 15 årig bröllopsdag

Glasunderlägg i presenter 15 år som gifta

Vill du hitta en ovanlig present att ge din man eller fru på den 15:e bröllopsdagen? Vad tror du om ett muggunderlägg i grön agat? Om man tror på kristallernas kraft så ska agat skapa en harmoni mellan kropp och själ. Den ska även kunna eliminera negativa energier. Men även om man tvivlar på att kristaller har någon som helst kraft är agat väldigt vacker. Det här är en fin present till din make eller hustru när ni firar kristallbröllop.

Kristalljusstakar

Orrefors ljusstakar Carat är verkligen vackra och passar bra att ge på bröllopsdagar. När man tänder ljus i dem reflekteras ljuset och ljusstakarna gnistrar som ädelsetenar. Formgivaren som ligger bakom de här ljusstakarna är Lena Bergström. Detta är ljusstakarna du ska ställa på bordet vid alla högtider. Det vackra kristallglaset gör den enklaste middag till en trevlig fest.

ljusstakar i present på 15 årig bröllopsdag

Kristallhalsband av svart obsidian

Obsidian är en typ av vulkaniskt glas som bildas i samband med vulkanutbrott. Tror man på kristallers kraft står obsidian för styrka och beskydd. Den sägs hjälpa till att hålla negativa energier på avstånd. Även för den som inte tror att kristaller har några krafter är det här ett vackert halsband av svart obsidian som din man eller fru kommer älska.

Penna i present på kristallbröllop

En fin och billig present att ge din fru när ni firar dagen är en penna med en kristall på toppen. Har du en liten budget för den är bröllopsdagen är en penna ett utmärkt val av present. Köp den till en 15 år som gifta.

Icebar och middag för två

När ni firar kristallbröllop finns det bra upplevelser som passar att ge i present också. Varför inte bjuda på icebar och middag? Is är ju kristalliserat vatten, så det är en jättebra present till en 15 årig bröllopsdag. Under kvällen på icebar får ni titta på iskonsten och så småningom njuta av en fantastisk middag.

icebar och middag i present på kristallbröllop

Modern kristallkrona

Det är många som vill förnya hemma och när bröllopsdagarna kommer köper de gärna något passande till hemmet. Vill man göra om lite hemma en 15 årig bröllopsdag skulle en modern kristallkrona vara ett bra inköp. De vackra kristallerna ser ut som ett sommarregn.

Saltspa i presenter 15 årig bröllopsdag

Även salt är ju en kristall. Salt är ett naturligt ämne som har en läkande effekt. Salt förstör både svampar och bakterier. Saltrum är känt utomlands för sin läkande effekt. I saltrummet sitter man bekvämt i en rofylld miljö. Här är man omgiven av salt och njuter av lugn musik. I rummet cirkulerar frisk salthaltig luft, som sägs lindra astma, förkylningar, allergier och influensa. En trevlig present att ge en 15 årig bröllopsda.

saltspa i present på kristallbröllop

Relaterade frågor

Hur fira 15 årig bröllopsdag? En 15 årig bröllopsdag kan man fira med middag, vin (i kristallglas), och presenter. Ni kan också fira dagen på Icebar, eller på saltspa.

Vad heter alla bröllopsdagar? Alla bröllopsdagar har olika nam och heter t.ex. pappersbröllop, bomullsbröllop, läderbröllop, fruktbröllop, träbröllop. sockerbröllop, yllebröllop, gummibröllop osv.

Vad är Kristallbröllop? Kristallbröllop är den 15:e årsdagen för ert bröllop. Vanliga presenter den här dagen är saker av kristall så som glas, smycken och kristallprydnadssaker.

Hur många är är Pärlbröllop? Pärlbröllop är när ni varit gifta i 30 år. Vanliga presenter på ett pärlbröllop är smycken.

Vad kallas alla bröllopsdagar?

1 år Bomullsbröllop, 2 år Pappersbröllop, 3 år bröllopsdag är Läderbröllop, 4 år bröllopsdag är Fruktbröllop / Blomsterbröllop, 5 år bröllopsdag är Träbröllop, 6 år är Sockerbröllop, 7 år bröllopsdag är Yllebröllop, 8 årig bröllopsdag är Gummibröllop, 9 år bröllopsdag är Linnebröllop, 10 år Tennbröllop.

11 år är Stålbröllop, 12 år är Sidenbröllop, 13 år är Spetsbröllop, 14 år är Elefenben, 15 år Kristallbröllop, 16 år är Fjäderbröllop, 17 år är Silkesbröllop, 18 år är Satinbröllop, 19 år är Galonbröllop, 20 år Porslinsbröllop.

21 år är Nylonbröllop, 22 år är Jutebröllop, 23 årig bröllopsdag är Hampabröllop, 24 år är Sammetsbröllop, 25 år Silverbröllop, 26 år är Korkbröllop, 27 år är Balsabröllop, 28 år är Masonitbröllop, 29 år är Plywoodbröllop, 30 år Pärlbröllop.

31 årig bröllopsdag är Mahognybröllop, 32 år är Granitbröllop, 33 år är Gnejsbröllop, 34 år är Skiffer bröllop, 35 år Korallbröllop, 36 år är Marmorbröllop, 37 år är Tegelbröllop, 38 år är Cementbröllop, 39 årig bröllopsdag är Grafitbröllop, 40 år Rubinbröllop.

41 åri är Keramikbröllop, 42 år är Mässingsbröllop, 43 årig bröllopsdag är Plåtbröllop, 44 år är Nickelbröllop, 45 år Safirbröllop, 46 år är Blybröllop, 47 år är Kvicksilver, 48 år är Zinkbröllop, 49 årig bröllopsdag är Aluminium, 50 år Guldbröllop.

51 årig bröllopsdag är Krom bröllop, 52 år är Bronsbröllop, 53 år är Kopparbröllop, 54 år är Platinabröllop, 55 år Smaragdbröllop, 56 år är Volframbröllop, 57 år är Manganbröllop, 58 årig bröllopsdag är Bärnstensbröllop, 59 år är Akvamarin, 60 år Diamantbröllop.

61 år är Glasbröllop, 62 årig bröllopsdag är Topas bröllop, 63 år är Jadebröllop, 64 årig bröllopsdag är Emaljbröllop, 65 år är Krondiamantbröllop, 66 år är Uranbröllop, 67 år är Opalbröllop, 68 år är Granatbröllop, 69 år är Briljantbröllop, 70 år är Järnbröllop.

75 årig bröllopsdag är Atombröllop, 80 år är Platina bröllop, 85 år är Månstensbröllop eller Vinbröllop, 90 år är Stenbröllop, och 100 årig bröllopsdag är Kvadratbröllop.

Tips på fortsatt läsning

Bröllopsdagar

Fira 15-årig bröllopsdag, Kristallbröllop Med Stil & Glans!
Rulla till toppen