Adventspresenter till tonÄring

Tidigare har vi köpt 24 smÄ presenter och slagit in dem och stoppat i en adventskalender, sÄ att dottern fÄtt öppna ett paket varje dag under december. Men i Är har det blivit lite annorlunda och vi kommer att ge henne adventspresenter istÀllet.

Vad Àr adventspresenter? Adventspresenter Àr presenter som man fÄr öppna pÄ advent, alltsÄ ett paket varje söndag Ànda fram till jul. IstÀllet för 24 smÄ paket, ett för varje dag sÄ fÄr hon bara ett paket i veckan. Adventspresenter Àr lite större presenter Àn om man gör en egen adventskalender.

NĂ€r jag hörde mig för med dottern sĂ„ fick jag klart besked, tonĂ„ringar Ă€r inte för stora för att fĂ„ adventskalendrar i alla fall. Men det fanns lite reservationer pĂ„ vad som kunde vara bra presenter


vad Àr en bra adventspresent till tonÄring

I Ă„r fyller hon 13 Ă„r. Hon Ă€r inte lĂ€ngre sugen pĂ„ att fĂ„ leksaker i present. Tidigare Ă„r har vi köpt Forskarkalendern, men det Ă€r hon ocksĂ„ lite för gammal för. Hon kunde tĂ€nka sig lego
.men bara i absoluta nödfall om jag var riktigt illa ute. Hon gillar inte klĂ€der som jag vĂ€ljer. Hon tycker inte om samma parfymer som jag
. SĂ„, vad ger man dĂ„ en tonĂ„ring för presenter i adventskalendern?

Fördelen med adventspresenter till tonÄringar

Om man ska hitta 24 bra grejer blir det ju mycket pennor, pyssel och lite lÀppglans och sÄnt.

Men det kÀnns egentligen lite fÄnigt att köpa billiga smÄsaker till henne, sÄ jag frÄgade henne om det inte var bÀttre med adventspresenter istÀllet. Hon höll med, sÄ i Är i alla fall, fÄr hon presenter varje söndag under advent.

NÀr man begrÀnsar det 4 adventspresenter istÀllet för 24 kan man lÀgga lite mer pengar och energi pÄ varje present istÀllet.

KlÀder i adventspresent till tonÄring

De flesta tonÄriga tjejer brukar gilla klÀder. MEN, om du ska ge henne klÀder i adventspresent bör du göra som jag och ta med henne ut i butiken och lÄta henne sjÀlv fÄ vÀlja ut nÄgot hon önskar sig. TonÄringar vill inte att du vÀljer klÀder Ät dem. Först hade jag tÀnkt att ge henne 4 presentkort pÄ nÄgon klÀdbutik, men sÄ följde hon med och valde ut klÀder istÀllet. Det blev tre tröjor och ett par byxor.

Parfym & sÄnt i adventspresent

Förutom klÀder hittade vi nÄgra parfymer hon gillade (tips HM har billiga parfymer som doftar gott). Parfym Àr ju sÄdant som ocksÄ Àr svÄrt att vÀlja ut Ät nÄgon annan. Men pÄ HM fanns det sÄ mÄnga som doftade gott att hon hade svÄrt att bestÀmma sig.

Min dotter har inte börjat sminka sig Ànnu, sÄ de alternativen föll bort. Annars kan makeup, en svart mascara och lÀppglans vara bra adventspresenter till en tonÄrstjej.

badbomber i julpÄse

Ge tonÄringar godis i adventspresent

Ska du hitta en bra adventspresent till en tonÄring kan Àven godis gÄ hem. Kanske en fin mugg, konstnÀrsmaterial, ett nytt mobilskal, en ny vÀska eller annat som de kan behöva. NÀr det bara Àr fyra presenter som ska köpas in gÄr det ju lÀttare att hitta nÄgot bra utan att man ruinerar sig.

Leksaker i present till tonÄring

Leksaker som passar att ge en tonÄring i adventspresent Àr kanske en kulbana, IQ-pussel eller ett 1000-bitarspussel. Men sedan bör du nog undvika att ge leksaker i present till en tonÄring. De kÀnner sig ganska vuxna och det kan vara jobbigt att fÄ leksaker.

Kulbanan i sig Àr ganska dyr, men den gÄr ju att dela upp pÄ i flera paket

Inredning Àr bra adventspresenter till en tonÄring

Inredning dÀremot Àr vÀldigt bra adventspresenter att ge en tonÄring. Det kan bÄde vara doftljus, mysiga plÀdar, en tavla eller en tuff hörlurshÄllare.

Doftljus
Bokstavstavla dÀr man bildar egen text
En mysig plÀd
HörlurshÄllare
En fin tavla att ha pÄ vÀggen
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet

SlÄ in presenterna fint

NÀr det inte Àr 24 presenter som ska slÄs in kan man Àven orka slÄ in adventspresenterna lite fint. I Är blev det papper i matchande fÀrger, spets, pÀrlband och sÄ hittade jag smÄ julgranskulor pÄ Rusta.

Relaterade frÄgor

Vad kan man stoppa i en egen adventskalender till barn? Vill du göra en egen adventskalender till barn Àr slajm, tatueringspennor, stickers, skÀmtbajs, stressbollar och bilar bra leksaker. Fler tips pÄ presenter att stoppa i en egen adventskalender till barn hittar du hÀr.

Vad kan man stoppa i en egen adventskalender till en flickvÀn? Bra saker att stoppa i flickvÀnnens adventskalender Àr t.ex. badsalt, mascara, örhÀngen, nötcreme, handvÀrmare eller verktyg. Fler tips pÄ presenter till flickvÀnnens adventskalender finns hÀr.

Vad kan jag ge min pojkvÀn i en egen adventskalender? Bra presenter i en adventskalender Àr lakrits, biobiljetter, doftljus, strumpor, en mugg, badbomber, skÀggolja och verktyg. Fler tips pÄ bra presenter för en egen adventskalender till pojkvÀnnen finns hÀr.