Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Adventspresenter till tonåring

Tidigare har vi köpt 24 små presenter och slagit in dem och stoppat i en adventskalender, så att dottern fått öppna ett paket varje dag under december. Men i år har det blivit lite annorlunda och vi kommer att ge henne adventspresenter istället.

Vad är adventspresenter? Adventspresenter är presenter som man får öppna på advent, alltså ett paket varje söndag ända fram till jul. Istället för 24 små paket, ett för varje dag så får hon bara ett paket i veckan. Adventspresenter är lite större presenter än om man gör en egen adventskalender.

vad är en bra adventspresent till tonåring

Det finns förstås färdig adventskalendrar för barn (kolla även in adventskalender till vuxna där finns också färdiga adventskalendrar lämpliga för tonåringar), Nissebrev kanske går att ha något år till. Det finns många adventskalendrar som passar även tonåringar och om man vill kan man gör en egen adventskalender med en liten present varje dag. Men nu skulle vi ha lite regälare present på helgen istället.

När jag hörde mig för med dottern så fick jag klart besked, tonåringar är inte för stora för att få adventskalendrar i alla fall. Men det fanns lite reservationer på vad som kunde vara bra presenter…

I år fyller hon 13 år. Hon är inte längre sugen på att få leksaker i present. Tidigare år har vi köpt Forskarkalendern, men det är hon också lite för gammal för. Hon kunde tänka sig lego….men bara i absoluta nödfall om jag var riktigt illa ute. Hon gillar inte kläder som jag väljer. Hon tycker inte om samma parfymer som jag…. Så, vad ger man då en tonåring för presenter i adventskalendern?

Fördelen med adventspresenter till tonåringar

Om man ska hitta 24 bra grejer blir det ju mycket pennor, pyssel och lite läppglans och sånt.

Men det känns egentligen lite fånigt att köpa billiga småsaker till henne, så jag frågade henne om det inte var bättre med adventspresenter istället. Hon höll med, så i år i alla fall, får hon presenter varje söndag under advent.

När man begränsar det 4 adventspresenter istället för 24 kan man lägga lite mer pengar och energi på varje present istället.

Vad ger man i adventspresent till tonåring

De flesta tonåriga tjejer brukar gilla kläder. MEN, om du ska ge henne kläder i adventspresent bör du göra som jag och ta med henne ut i butiken och låta henne själv få välja ut något hon önskar sig. Tonåringar vill inte att du väljer kläder åt dem. Först hade jag tänkt att ge henne 4 presentkort på någon klädbutik, men så följde hon med och valde ut kläder istället. Det blev tre tröjor och ett par byxor.

Förutom kläder hittade vi några parfymer hon gillade (tips HM har billiga parfymer som doftar gott). Parfym är ju sådant som också är svårt att välja ut åt någon annan. Men på HM fanns det så många som doftade gott att hon hade svårt att bestämma sig. Men det är inte bara tjejer som gillar parfym.

Min dotter har inte börjat sminka sig ännu, så de alternativen föll bort. Annars kan makeup, en svart mascara och läppglans vara bra adventspresenter till en tonårstjej.

badbomber i julpåse

Ska du hitta en bra adventspresent till en tonåring kan även godis gå hem. Kanske en fin mugg, konstnärsmaterial, ett nytt mobilskal, en ny väska eller annat som de kan behöva. När det bara är fyra presenter som ska köpas in går det ju lättare att hitta något bra utan att man ruinerar sig.

Akvarellpapper från Amazon

Inredning däremot är väldigt bra adventspresenter att ge en tonåring. Det kan både vara doftljus, mysiga plädar, en tavla eller en tuff hörlurshållare.

Doftljus
En mysig pläd
En fin tavla att ha på väggen
Bokstavstavla där man bildar egen text
Hörlurshållare
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet
Ljusslinga att göra lite mysigt med i rummet

Slå in presenterna fint

När det inte är 24 presenter som ska slås in kan man även orka slå in adventspresenterna lite fint. I år blev det papper i matchande färger, spets, pärlband och så hittade jag små julgranskulor på Rusta.

Fler adventskalendrar att kolla på

Relaterade frågor

Vad kan man stoppa i en egen adventskalender till barn? Vill du göra en egen adventskalender till barn är slajm, tatueringspennor, stickers, skämtbajs, stressbollar och bilar bra leksaker. Fler tips på presenter att stoppa i en egen adventskalender till barn hittar du här.

Vad kan man stoppa i en egen adventskalender till en flickvän? Bra saker att stoppa i flickvännens adventskalender är t.ex. badsalt, mascara, örhängen, nötcreme, handvärmare eller verktyg. Fler tips på presenter till flickvännens adventskalender finns här.

Vad kan jag ge min pojkvän i en egen adventskalender? Bra presenter i en adventskalender är lakrits, biobiljetter, doftljus, strumpor, en mugg, badbomber, skäggolja och verktyg. Fler tips på bra presenter för en egen adventskalender till pojkvännen finns här.

 • Adventskalender med bilar och fordon

  Adventskalender med bilar och fordon

  Det har dykt upp många adventskalendrar med bilar och andra fordon. Det finns fordon både för vuxna och barn. Det är inte bara adventskalendrar med bilark, utan du kan även[…]

  Läs mer..


 • Forskarfabrikens julkalender

  Forskarfabrikens julkalender

  Letar du efter en riktigt bra adventskalender till ditt barn? Vill du ha en adventskalender som inte bara ligger i ett hörn och skräpar efter några dagar? Då är det[…]

  Läs mer..


 • Vegansk adventskalender 2024

  Vegansk adventskalender 2024

  Vill du kunna äta choklad med gott samvete? Då vill du kanske köpa en vegansk adventskalender. Jag har undersökt vilka veganska adventskalendrar som finns att välja mellan i år. Men[…]

  Läs mer..


Dela gärna sidan!

Adventspresenter till tonåring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen