Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Tillfällen vi ger presenter: Den fullständiga listan

Under våra liv stöter vi på många speciella tillfällen som ger oss glädje och lever vidare ​​som minnen för alltid. Ibland är dessa tillfällen personliga, religiösa och andra gånger är det för att fira dina vänner och familjen. Oavsett tillfälle kan det vara en gåva som är det bästa sättet att delta i firandet och göra tillfället extra minnesvärt.

Gåvor sprider glädje och lycka oavsett hur gamla vi är. En gåva uttrycker kärlek och omsorg utan att vi behöver säga ett ord. Så vill du göra en redan speciell dag ännu mer speciell finns det inget alternativ till en gåva. Jag ska försöka ge dig en fullständig lista över tillfällen då vi ger presenter, så att du aldrig missar chansen att få dina nära och kära att le.

Vid vilka tillfällen ger vi presenter?

Födelsedagar

Låt oss börja med det vanligaste tillfället att ge en gåva. Födelsedagen är den mest speciella dagen i en människas liv. Det är en av de dagar där människor vill känna sig speciella och få uppmärksamhet från sina nära och kära. Födelsedagen kommer en gång om året, och det fungerar som en milstolpe i människors liv. Så det är en dag som alla ser fram emot att fira.

Därför får en födelsedagspresent dem att känna sig speciella, älskade och omhändertagna. Det spelar nästan ingen roll vilken typ av gåva du ger, men tankarna bakom räknas alltid. En gåva denna dag skapar säkert ett minne som varar för evigt hos mottagaren. 

Bröllop

Ett bröllop är en av de mest minnesvärda händelserna i en människas liv. Vid detta tillfälle binds två människors liv samman med evig kärlek. Och de lovar att dela varandras ansvar och hålla fast vid varandra till slut. Det finns många evenemang kring ett bröllop. Och du kan göra var och en av dessa händelser minnesvärd med en gåva.

Förlovningsfest

Förlovningsfester hålls för att officiellt utbyta ringar framför familjer och vänner. Detta är vanligtvis inte en så stor fest. Ändå är det en stor dag för paret eftersom de tar ett av de viktigaste besluten i sitt liv.

Det är inte obligatoriskt att ge en gåva på ett förlovningsfest, men du kan alltid bära en som en liten gest och som en symbol för deras kärlek. Det visar dina tankar och tillgivenhet för paret när de tar ett viktigt steg mot sin framtid. 

Bridal Shower

Traditionen med bridal shower är inte så stor här i Sverige ännu. Men vid en bridal shower visar du din kärlek till bruden och ger henne lyckönskningar för nästa spännande del av hennes liv. Det är en av de traditionella bröllopsrutinerna i stora delar av världen. Den främsta anledning till att man håller en bridal shower var att hjälpa familjer med låginkomst med hemgift och göra bröllopet lättare för dem.

Hemgift är inte mer relevant i modern tid. Men wedding showern har fortfarande stor betydelse. Och det är en tradition att ge en gåva vid detta evenemang för att göra dagen speciell för bruden. Att duscha bruden med gåvor och fira sitt nya liv är syftet med detta exceptionella tillfälle.

Möhippa & Svensexa

Möhippa och svensexa är fester som hålls av både bruden och brudgummen separat. Det är en fest för kvinnor respektive män. Både svensexan och möhippan brukar vanligtvis arrangeras av nära vänner och nära familjemedlemmar. Det är att fira en sista dag som ogift och omfamna det liv som kommer. Detta evenemang är fullt av roliga aktiviteter för bruden och brudgummen och ett mycket lyckligt tillfälle.

På samma sätt som vid en wedding shower ger man även här en gåva till bruden eller brudgummen. Men det är inte obligatoriskt att ge en gåva. De flesta gåvorna här är för skojs skull och kan inbjuda till skratt. Människor väljer fåniga gåvor som kommer att ge glada minnen från dagen.

Bröllopsceremoni och mottagning

Detta är den stora händelsen som avslutar bröllopsprocessen och meddelar paret som gift. Utan tvekan är detta den största dagen i någons liv och en dag som verkligen firas med glädje. Alla de inbjudna gästerna samlas vid detta glada tillfälle för att välsigna paret och önska dem ett lyckligt liv framöver. 

En gåva är ett måste i bröllopsceremonin. Det är att visa stöd och kärlek och önska paret lycka till på den del av liven som precis är på väg att börja. Du behöver inte ta med en exklusiv present. Du bör alltid välja en gåva som du enkelt har råd med och kan hjälpa det nya paret i sitt liv framåt. 

Det är viktigt att notera att vissa par tror på principen om ingen gåva alls. De ber sina gäster att inte ta med några gåvor. I en sådan situation är det viktigt att respektera deras önskemål och inte ge några presenter. Att delta i själva bröllopet är en stor glädje för paret och ett bra sätt att fira deras nya livsresa.

Bröllopsdag

En bröllopsdag är firandet av de år som gått under äktenskapet. Det är en av de viktigaste årliga firandet i ett par liv, och en dag de ser fram emot mycket.

En gåva på bröllopsdagen kan vara ett bra sätt att visa din kärlek och omtanke din partner. Det är ett sätt att visa att man alltid tänker och stöder varandra. En gåva med en tanke bakom kan nå människors hjärta och gör deras dag väldigt speciell.

När det gäller bröllopsdagen måste du ge en present till din partner. Detta är er speciella dag, och du måste göra den minnesvärd för personen du delar ditt liv med. Gåvor kan variera från allt som din partner kan tänkas önska sig, men det måste vara någon tanke bakom. Oavsett vad det är bör du aldrig glömma en gåva på ditt bröllopsdag. Det stärker ditt äktenskap och är ett utmärkt sätt att visa kärlek till din partner.

Förlossning

Födseln är den mest välsignade dagen för alla par. Glädjen att ta med en ny medlem till familjen är enorm och ofta mycket efterlängtad för många par. Låt oss titta på några händelser relaterade till förlossning som gör det till en fest för att välkomna ett nyfött barn.

Baby shower

En baby shower är en traditionell praxis över hela världen. Det har olika namn i olika kulturer och är en av de vanligaste festerna kring förlossningen. 

En gåva är ett måste när det gäller en baby shower. Det är att visa stöd till familjen och deras nya steg i livet. Att ha ett barn är väldigt spännande, men det medför mycket kostnader och ansvar. Så gåvor som kan hjälpa dem att lindra livet lite uppskattas mycket. Människor ger i allmänhet gåvor som är väsentliga för mamman och barnet. Dessa gåvor, oavsett hur små de är, är mycket stödjande för paret.

Gender Reveal Party

Gender Reveal Party, har precis som baby showern också kommit till Sverige. På ett Gender Reveal Party avslöjar man könet på det ännu inte födda barnet. Det är en väldigt ny fest som har börjat på 2000-talet med modern medicinsk teknik. Det har blivit utbrett i USA för att fira detta tillfälle.

En liten present till föräldrarna kan tas med till ett Gender Reveal Party. De flesta människor tar med gåvor till mamman för att fira hennes förlossning. Människor ger också gåvor till det ännu födda barnet. 

Push present

Push present är en gåva som den nyblivna pappan ger mamman som fött barn. Pushpresent kan ses som en belöning för det hon har gått igenom. Idag är det inte bara den nyblivna fadern som ger mamman presenter, utan även den närmsta familjen och vänner kan ge push presenter. Vanliga push presenter är smycken och lyxiga handväskor.

Present till en nyfödd baby

I Sverige brukar vi besöka familjen som har fått en baby och ge gåvor. Men vi har inget speciellt namn för företeelsen. I USA kallas det A-sip-and-see och är ett evenemang som föräldrarna anordnar efter barnets födelse. Det är för att introducera människor för sina nyfödda barn. Generellt sett är det en öppen händelse för alla att samlas och fira det nya liv som har förts in i denna värld.

Du kan säkert ta med gåvor i a-sip-and-see, precis som vi brukar ge presenter till det nyfödda barnet. Människor tar i allmänhet leksaker och förnödenheter för den nyfödda. Att ge en gåva är ett utmärkt sätt att stödja familjen och visa kärlek till den nyfödda när vi välkomnar dem till denna värld.

Inflyttningspresent

Inflyttningspresenter ges till människor som flyttat in i ett nytt hus eller ett nytt område. Det kan vara en vän, familj eller en granne som ger presenten. En liten gåva som en växt, en flaska vin eller färdiglagad mat kan välkomna gåvor när någon till sitt nya hem.

Avskedsgåvor

Avskedsgåvor ges när någon flyttar eller slutar på jobbet eller liknande. Det är en avskedsgåva att visa stöd på deras nya resa. En avskedsgåva är ett utmärkt sätt att visa någon att vi kommer att tänka på dem vart de än tar vägen.

Religiösa tillfällen

Det finns olika religiösa samfund i våra länder. Var och en av dessa firar olika heliga högtider. För att göra deras evenemang ännu mer glada kan gåvor vara magiska. Låt oss titta på några religiösa tillfällen där du kan delta i deras lycka med en gåva.

Jul

Jul är firandet av Jesu födelse den 24 december (eller 25 december) varje år. Det är en av de största religiösa tillfällena och firas över hela världen. Och när det gäller att ge presenter finns det ingen händelse så stor som jul.

Jul handlar om att ge gåvor och dela kärlek med familj och vänner. Det är en mycket speciell dag för barn eftersom de väntar hela året på att jultomten ska överraska dem med de julklappar de önskade. 

Påsk

Påsk är ett av de äldsta kristna högtiderna. Här är det Jesus återuppståndelse vi firar. Det firas mellan den 21 mars och den 25 april den första söndagen efter den första fullmånen.

Det är en glad händelse som firas med många roliga aktiviteter. Barnen älskar det för påskägg, choklad och deltar i skattjakter. Vid detta tillfälle är gåvor inte ovanliga, och folk ger i allmänhet varandra godis för att fira denna dag.

Halloween

Halloween firas den 31 oktober i de flesta länder och är en av de mest hyllade evenemangen i den kristna världen. Barn är de som ser mest fram emot detta glada tillfälle, eftersom de klär sig i kostymer, dekorerar för halloween och gör trick och tigger godis runt om i området. 

Var noga med att inte svika de små och ge så mycket choklad eller andra godisar som möjligt. Bortsett från detta har butiker i allmänhet ett utbud av spöklika saker du kan få för din familj och vänner.

Dop

Dop är en vacker kyrkoceremoni, och den är en av de sju sakramenten. Dop är den ceremoni där vi tillkännager barnets namn och barnet välkomnas i församligen.

Familjer och vänner firar båda dessa händelser. Det är inte ovanligt att ge gåvor vid dopet. Människor ger presenter för att visa sina goda önskningar och välsignelser.

Hanukkah

Hannukkah är en judisk fest som varar från början till mitten av december. Det är också känt som ljusfestivalen. Denna 8-dagars firande är mycket viktig i de judiska samhällena.

Även om det traditionellt inte finns någon presentutdelning under Hanukkah har detta förändrats under senare tid. Gåvor skickas och tas emot i Hannukkah för att fira detta tillfälle av lycka. Detta gör evenemanget ännu roligare för alla.

Bat Mitzvah och Bar Mitzvah

Bat Mitzvah är en judisk ceremoni som firas när en tjej blir 12 år. Det är en firande för att nå en ålder av religiös mognad. Bar Mitzvah är en ceremoni som observeras när en pojke fyller 13 år. Det innebär att pojken har nått den ålder där han kan förutse religiösa aktiviteter.

Vid båda tillfällena ger familjer och vänner pojken eller flickan gåvor och välsignelser. Människor ger i allmänhet de unga barnen pengar att spendera på sin framtid.

Eid

Eid firas två gånger om året i det muslimska samhället. Eid Ul Fitr observeras efter en hel månads fasta. Eid Ul Adha firas i slutet av den årliga pilgrimsfärden.

Båda dessa händelser är det största och gladaste tillfället i det muslimska samfundet. Människor tycker om att ge varandra gåvor och bjuda in dem till sitt hem för att fira denna heliga dag med familj och vänner.

Diwali

Diwali är den bästa religiösa festivalen som firas av hindu-, sikh- och jain-samhällen i USA. Det är ett 5-dagars evenemang som firas mellan mitten av oktober och mitten av november.

Familjer och vänner utbyter gåvor med varandra och njuter av festivalen tillsammans. 

Utbildningsevenemang

Det finns få tillfällen i en elevs liv där du kan visa dem stöd genom att ge dem en present. Låt oss lyfta fram två av sådana viktiga händelser.

Första dagen i skolan

Den första dagen i skolan är alltid en av de mest minnesvärda dagarna för alla barn. Det är ett nytt steg i livet och introducerar barnen till en helt ny värld.

Gåvor som är användbara i skolor, som skolväskor, vattenkrukor och pennlåda, är utmärkta val för en sådan dag. Det kan motivera barnet och ge dem stöd för att gå in i denna nya fas i livet.

Skolavslutning

Varje år är det många familjer som brukar fira skolavslutningen. Det brukar vara någon extra god mat som barnen gillar, glass eller tårta. Ibland får barnen en liten skolavslutningspresent som belöning för att det jobbat bra och för att fira att det är sommarlov. Det brukar vara någon rolig leksak som kan vara roligt att ha på sommaren.

Examen

Vi examen från skolan, går ut högstadiet, gymnasiet och universitet. Var och en av dessa dagar är speciell och minnesvärd i vårt liv.

En gåva kan visa stöd för eleven när han eller hon når en ny milstolpe i deras liv. Det inspirerar dem att anstränga sig mer och fortsätta vidare.

Arbetsrelaterade händelser

Att arbeta är en väsentlig del av livet för varje människa. Och med vårt arbetsliv kommer några viktiga tillfällen att fira. Låt oss ta en titt på dem.

Starta ett nytt företag

När någon av vår familj eller vänner startar ett nytt företag måste vi visa dem vår kärlek och vårt stöd. Vi kan göra det genom att ge dem något de kan använda för att starta sin verksamhet. Varje liten present som hjälper kan enkelt stödja deras ansträngningar.

Få ett nytt jobb

Ett nytt jobb är ett nytt kapitel i någons liv. Det är en prestation och bör firas på lämpligt sätt. Vi kan alltid ge våra goda önskningar med en gåva till vår nyanställda familjemedlem eller vän. Det multiplicerar lycka och motiverar dem att arbeta hårdare för att uppnå mer.

Kampanjer och projekt på jobbet

Kampanjer i jobb är en enorm händelse i någons liv. Det är ett resultat av hårt arbete och engagemang, och det bör uppskattas såväl som firas. Kollegor, vänner och familjer kan visa sitt stöd genom meningsfulla gåvor i deras nya kapitel.

Pension

Pensionering är slutet på en resa med mycket hårt arbete, engagemang, framgång och misslyckande. Det är mycket viktigt att göra denna dag minnesvärd för människor som år efter år gav sina jobb. Små gåvor kan i hög grad stödja någon denna mycket känslomässiga dag och hjälpa till att sprida lycka och kärlek. 

Årliga evenemang

Det finns många årliga evenemang som firas med kärlek och omsorg. Dessa årliga evenemang listas nedan.

Nyårsdag

Vi börjar vårt nya år med nya förhoppningar och ambitioner. Detta är en perfekt dag för att ge dina nära och kära en gåva för att starta sitt nya år med kärlek.

Alla hjärtans dag

Vi firar alla hjärtans dag den 14 februari varje år. Det är en dag att uttrycka din kärlek och njuta av dagen med människor du bryr dig om. Människor i alla åldrar firar den här dagen. De utbyter gåvor och blommor med varandra och uttrycker sin kärlek och omsorg. Det är en dag att se fram emot att få dina nära och kära att känna sig ännu mer speciella. 

Kvinnodagen

Kvinnodagen firas den 8 mars varje år. Du kan ge dina kvinnliga familjemedlemmar, vänner eller kollegor en gåva för att visa uppskattning och fira denna dag med dem.

Mors dag

Mors dag firas den sista söndagen i maj varje år. Mödrar är de flesta barns första kärlek. De tar hand om oss med kärlek och omsorg och finns alltid där för oss när vi behöver dem. Den här dagen är speciell för mamma och hon förtjänar några meningsfulla gåvor.

Fars dag

I Sverige firas fars dag den första söndagen i november. Fäder är i allmänhet våra förebilder som växer upp. De visar oss kärlek och omsorg och de går igenom mycket svårigheter för att göra oss lyckliga. Du kan göra fars dag speciell för din hjälte genom att ge honom gåvor och visa honom din kärlek.

Gåvor utan några tillfällen

Gåvor gör oss glada. Även om vi brukar ge gåvor vid olika tillfällen kan vi ge en present till människor vi älskar när helst vi vill. Vi behöver ingen anledning eller händelse för att visa vår kärlek och omsorg för människor som är speciella för oss. Så ibland kan en överraskningspresent göra någons dag utan något speciellt tillfälle.

De Mest Populära Presentbutikerna Online 2023

I dagens digitala tidsålder 2023 har online-shopping blivit ett förstahandsval för många när det kommer till att hitta den perfekta presenten. Oavsett om du letar efter en unik handgjord gåva, en upplevelse present, en lyxig pryl eller en tankeväckande överraskning, finns det en online-butik för dig. Ta en titt och låt dig inspireras till ditt nästa inköp!

Tips på fortsatt läsning

 • Presenter till kompisars föräldrar

  Presenter till kompisars föräldrar

  Föräldrar förtjänar de bästa gåvorna, kanske mer än några andra. Men har du tänkt på dina vänners föräldrar? De kanske inte får de gåvor de förtjänar. Kanske du kan tänka på att skämma bort dem med presenter du tycker passar dem? Om du undrar vilken typ av presenter du ska köpa till din väns föräldrar…

  Läs mer…


 • Present till Någon Som är Ensam

  Present till Någon Som är Ensam

  Skönheten i Omtänksam gåva – Att ge gåvor är en konst, en symbol för kärlek och hänsyn som skapar band och främjar relationer. Men när det kommer till att välja en present till någon som är ensam – en gåva till någon som är ensam – kräver processen ett extra lager av eftertanke. Ensamhet kan…

  Läs mer…


 • Vad kan man ge sig själv i födelsedagspresent?

  Vad kan man ge sig själv i födelsedagspresent?

  Kan man köpa en födelsedagspresent till sig själv? Vad händer om jag säger att det inte är löjligt att köpa en present till sig själv på födelsedagen som många tror? Istället finns det många psykologiska och hälsofördelar kopplade till att göra just det.  Enligt experter hjälper det till att öka din fysiska och mentala hälsa.…

  Läs mer…


Tillfällen vi ger presenter: Den fullständiga listan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen