vad önskar sig en 12-åring i present

Present till 12-åring

Vad önskar sig en 12-åring i present?
Vad önskar sig en 12-åring i present?

Vad önskar sig en 12-åring i present?

Vad ska man köpa i present till en 12-åring och vad önskar de sig egentligen i födelsedagspresent? Det är förstås lite olika från person till person, men här är mina bästa presenttips för 12-åringar: mobiltelefon, glassmaskin, klätterbana och ett besök på en rampolinpark. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips till 12-åringen!

glassmaskin i present till 12-åring
iphone i födelsedagspresent till 12-åring
Att få åka till en trampolinpark är en rolig present till en 12 åring som fyller år
Ninja klätterbana är en bra present till 12-åringar

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Upplevelse.com, Adlibris, Tidningskungen, Ginza, Indiska och Coolstuff

Jag har även delat upp det hela lite, så om du inte hittar det du letar efter på just den här sidan så finns det fler tips:

Mobiltelefon och mobilrelaterade present till 12-åring

Det viktigaste du kan ge en 12-åring i present om han eller hon inte redan har en förstås är en mobiltelefon.

Mobiltelefon är något som alla 12-åringar önskar sig i present
Mobiltelefon är en riktigt bra present till 12-åringar

En egen mobiltelefon

Att ha en egen mobiltelefon är oerhört viktigt idag. Alla 12-åringar sitter som klistrade vid sina mobiltelefoner. Har man ingen telefon så är man ohjälpligt utanför. De måste självklart inte ha den senaste modellen på telefon men att ha en egen mobiltelefon är viktigt.

Powerbank i present till 12 åring
12 åringar vill ha en powerbank

En powerbank för att ladda

Powerbank – att hålla sin telefon igång är viktigt. Kanske hon eller han vill ha en i marmor? Eller en powerbank i något roligt utförande. Det brukar bli populära presenter. Om man har en powerbank med sig riskerar man inte att telefonen blir utan laddning.

Hörlurar är en bra present till 12-åringar
nya hörsnäckor är något som 12 åringar ofta behöver
trådlösa hörlurar i present till 12 åringar

Hörlurar & hörselsnäckor

Hörlurar är nästan ett måste när barnen har fått mobiltelefon. Ingen i deras omgivning står ut med att höra alla youtubers eller deras musik några längre stunder. Hörlurar och öronsnäckor till barn bör kanske inte vara jättedyra eftersom det händer att de går sönder titt som tätt. Det finns även trådlösa hörlurar som ligger bra i pris, så att det går att ge dem i present till en 12-åring.

snygga mobilskal att ge en 12 åring
12 åringar önskar sig snygga mobilskal i present

Snygga mobilskal

Att ha ett riktigt snyggt mobilskal till sin telefon är väldigt, så det är en bra present till en 12-åring. Mobilskalet skyddar förstås telefonen mot de värsta smällarna men är framförallt en modeaccessoar. Det är viktigt att ha ett snyggt fodral till telefonen. Marmor är väldigt poppis nu både bland killar och tjejer. Tjejerna brukar även gilla blommiga mobilskal.

Godsaker

Barn gillar att få både både godsaker och att saker för att göra egna godsaker. Här är några godsaker som är bra presenter till 12-åringar och som hon eller han garanterat kommer gilla.

12-åringar tycker om att få sötsaker så en sockervaddsmaskin är en bra present till dem

Sockervaddsmaskin

Sockervaddsmaskin – vem har inte drömt om att kunna göra egen sockervadd hemma. Perfekt att ta fram till födelsedagskalas och fredagsmys.

Köp en popcornmaskin i present till 12-åringen som fyller år
Köp en popcornmaskin i present till 12-åringen som fyller år

Popcornmaskin

Ett lite hälsosammare snacks är dock popcornen. Med den här popcornmaskinen får du perfekta popcorn varje gång. Extra kul är designen som är den samma som på tivoli och biosalonger.

glassmaskin i present till 12 åring

Glassmaskin

Egen glassmaskin är fantastiskt rolig present till en 12-åring, ja för hela familjen faktiskt. Ni kommer vara de som hittar de nya trendiga glassmakerna och vem vet, kanske korvglass blir den nya trenden. Jag köpte själv en glassmaskin väldigt tidigt eftersom barnen hade olika allergier. Då var den perfekt. Mina barn behövde inte avstå från det goda bara för att de var allergiska. Med en egen glassmaskin får du garanterat mycket hälsosammare glass utan massa kemikalier. Perfekt även för den som är rädd om sin hälsa.

stort kinderägg i present till 12 åringar

Kinderägg

Alla barn älskar ju Kinderägg. Både choklad och godis på en gång. Det här är ett gigantiskt Kinderägg. Perfekt när man vill få barnets ögon att glittra lite extra. Eftersom ägget är större än ett vanligt Kinderägg så innehåller det också en lite större present. Även om hon eller han börjar bli ganska stor nu, så är man aldrig för stor för att få ett Kinderägg i present.

daim är en bra present till 12 åringar
Massor med godis är en bra present till en 12 åring

Choklad

Godis är gott och större och mycket är förstås ännu bättre. Beställ någon av dessa favoritgodis, de är en riktigt bra present till en 12-åring. Du att bli väldigt populär!

Ge 12-åringen aktiviteter i present

basketkorg i present till 12 åring

Basket eller fotboll

Att röra sig är inte bara något 12-åringar behöver utan också något de själva tycker är roligt. Det kan gärna bli en match med kompisarna på fotbollsplanen eller varför inte ge honom en basketkorg som kan användas både inomhus och utomhus.

12 åringar gillar att få upplevelser i present tex på en trampolinpark

Besök på en trampolinpark

Ett besök på en trampolinpark tillsammans med en kompis brukar också vara uppskattat. Att få hoppa studsmatta är galet kul!

bowling är en bra födelsedagspresent till 12-åringar

Bowling

De brukar också tycka om att få bowla. Det är något som kan vara mysigt att göra som en familjeutflykt eller att bjuda med några kompisar. När man är 12 år är kompisarna väldigt viktiga, så att få åka med kompisarna är en väldigt bra present för en 12-åring.

Årskort på badhuset eller någon annan aktivitet

En annan födelsedagspresent till 12-åringar, som de brukar gilla är att få bada. Det kan t.ex. vara ett årskort på simhallen, ett besök på äventyrsbadet och få ta med sig bästa kompisen. Det kan vara kul att få nya badkläder, badrock och snorklingsutrustning samtidigt.

Det går också bra att ge bort en termin av någon aktivitet så som dans, fotboll eller friidrott. Det är kul med födelsedagspresenter som varar lite längre.

Köra gokart är en upplevelsepresent som passar 12-åringar

En fartfylld present

Tror du att hon eller han gillar riktigt häftiga upplevelser kanske köra gokart skulle kunna vara kul.

Väldoft och sådant

En bra present till en 12-åring är schampo, balsam, tvål, deo och sådant. Kanske är det dags för den första parfymen nu? Är det en 12 årig tjej du ska köpa present till så finns det lite mer skönhetsprodukter att välja mellan: nagellack, örhängen, halsband, armband, locktång, plattång, mascara, bodylotion eller ett presentkort på kicks. Eller kanske en necessär med lite smått o gott i.

TV-spel i present till 12 åring

TV-spel är en kul present för 12-åringar att få på födelsedagen
xboxone är en bra födelsedagspresent till 12-åringar
TV-spel är det 12 åringar önskar sig i present när de fyller år

TV spel brukar också vara sådant tolvåringar önskar sig väldigt mycket. Just nu är det Playstation 4Xbox one eller Nintendo Switch som gäller. Självklart är det också välkommet med lite fler spel till.

Ge 12 åringar böcker

Harry Potter och de vises sten är bra present till en 12-åring som fyller år
Vargbröder är spännande böcker som passar att ge en 12-åring i present

Tycker han eller hon om att läsa är böcker en bra idé. Böcker som brukar gå hem hos 12-åringar är Harry Potter och vargbröder.

Gillar 12-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer, målarbok och massa samlarsaker som är kul att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare eller den nya Harry Potter kokboken. De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de ska läsas i ordning:

För Harry Potter fans finns det också en mängd tillbehör som de önskar sig. Här är några exempel:

Hermione grangers halsband är en bra present till 12-åringar som gillar harry potter sagan

Hermiones halsband, en tidvändare, en praktisk manick som gjorde att Hermione hann med fler lektioner än som var möjligt. Med sitt halsband kunde hon vända tiden tillbaka och gå på fler lektioner. Vad skulle du göra om tidvändaren visar sig vara mer än ett vanligt smycke?

Trollstav i present till 12-åringar som gillar Harry Potter

Trollstav, en trollstav är förstås ett måste för alla häxor och trollkarlar. Med det här trollspöet kan du lära dig 11 olika trollformler.

Metallmodeller till 12-åring som gillar Harry Potter

För alla Harry Potter fans är det en bra present att få metallmodeller att bygga ihop. Motiven är så klart hämtade från berättelsen. Här finns Hagrids stuga, Hogwardsexpressen, Den gyllene kvicken och en drake att välja mellan. Det är fina samlarsaker och de är förstås kul att bygga ihop också.

TP för Harry Potter fans

Det här Trivial Pursiout Harry Potter spelet innehåller 600 olika frågor baserade på Harry Potter filmerna. Vissa är riktigt kluriga även för de mest erfarna trollkarlarna och häxorna. Här är det frågor på områdena: svart magi, Hogwards, magiska trollformler, magiska föremål osv. Det här spelet brukar barnen tycka om att få eftersom föräldrarna inte har en chans. Det är en väldigt bra present till 12-åringar eftersom att 12-åringen garanterat att överglänsa alla. Och att vinna det är väldigt viktigt.

Den gyllene kvicken är en bra present till en 12 åring som gillar Harry Potter berättelsen

3D-pussel med den gyllene kvicken är en riktigt fin samlarpryl för alla Harry Potter älskare. Pusslet har 242 bitar gjord av plast. Man få med en hållare för att kunna ställa kvicken i bokhyllan.

Griffindor morgonrock i present till 12-åringar som gillar Harry Potter
Sköna tofflor från Hogwarts är en bra present till en 12-åring

Även för trollkarlar och häxor kan det vara skönt att glida i ett par sköna tofflor och en morgonrock på kvällen när de känner sig frusna.

Prenumeration på tidning

Tidningsprenumeration på KP i present till 12-åring
Kalle Anka är en bra tidning som 12-åringar önskar sig i present
SVD junior är en bra present till 12-åringar som fyller år
scooby doo prenumeration på tiding i present till 12-åring

Tidningar som 12 åringar tycker om att få i present är KP, Kalle Anka, Scooby Doo och SvD junior. En tidningsprenumeration är en bra present för 12-åringar som inte riktigt kommit igång med sin läsning ordentligt. Men att läsa en serietidning brukar inte upplevas som lika “jobbigt” som att läsa en bok.

Inredningsprylar för rummet

Alla 12-åringar brukar var intresserade av heminredning. De vill ha det snyggt och ha rummet fyllt av riktigt coola och användbara prylar. Här hittar du inredningar som 12-åringar gillar:

Högtalare är en bra present till 12-åringar
fina presenter till 12-åringar förvaring och dekoration i rummet
Kassaskåp är bra presenter till 12-åringar
Kassaskåp är bra presenter till 12-åringar
Kul inredning som 12-åringar önskar sig i present
Fin lampa att inreda 12 åringens rum med
 • Nya häftiga lakan till sängen
 • Ny taklampa
Kuddar som 12 åringar gillar
Köttätande växt en en kul present till en 12 åring
 • Affisch till rummet eller en snygg tavla

Teknikprylar i present till 12-åring

actionkamera är en kul present till 12-åringar
 • Actionkamera
 • Roliga grejer från Teknikproffset
 • Cykeldator
 • En diodlampa till kepsen
 • Elektroniksats från Teknikmagasinet
 • Radiostyrd helikopter

Andra bra presenter till en 12åring

bio är bra present till 12-åring som fyller år
 • Presentkort på bio är ju en klassiker. Slå gärna in presentkorten tillsammans med 5 påsar popcorn. Det brukar vara kul att se den förvånade minen.
Biljetter till melodifestivalen
 • Biljetter till melodifestivalen eller något konsert.
En bok om att lära sig teckna manga är en bra present till en 12-åring
 • Snygg plånbok med lite pengar i
 • Presentkort i favoritaffär t.ex. Coolstuff, JC
 • Tekniklego
 • Ett spel
 • Fotboll
 • Bok om att rita manga
 • Basketkorg
 • Familjespel
 • Underkläder
 • Tröjor
 • Scrapbooking startpaket
 • En pyssellåda, saxar, pennor, papper osv
 • Favoritgodiset
 • Anteckningsbok och snygga pennor
 • Almanacka (skolkalender)

Filmer i present till 12-åringar

filmer som 12-åringar önskar sig i present Sune

Att få lite bra filmer är alltid uppskattat. Bra filmer för 12-åringar är t.ex. Tzatziki, Sune, Peter Pan, Narnia, Harry Potter filmerna, Stardust, Bron till Terabithia och Guldkompassen. En stor skål med godis, en bra film och en mysig pyjamas är en perfekt avslutning på födelsedagen.

Bra filmer att ge i present till 12-åringar

Tillbringa tid tillsammans

Varför inte ge bort din tid också. Gör stan tillsammans med honom eller henne som en del av födelsedagspresenten. Att gå på bio, shoppa eller en lunch på stan ensam med mamma eller pappa är väldigt uppskattat.

Jag hoppas du hittat en bra present till 12-åringen här. Om inte kan du hitta fler inspiration på dessa sidor:

Leave a Comment