vad önskar sig 12-åringar i present?

Present till 12-åring

Vad önskar sig en 12-åring i present?
Vad önskar sig en 12-åring i present?

Det är inte så lätt att gissa sig till vad barn i olika åldrar önskar sig i present. I den här åldern kan ju hinna hända jättemycket på ett år, det gäller att hitta de rätta presenterna.

Men vad önskar sig en 12-åring i present? Det är förstås lite olika från person till person, men här är mina bästa presenttips för 12-åringar: mobiltelefon, glassmaskin, klätterbana, kuddar och ett besök på en rampolinpark. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips till 12-åringen!

Jag har även delat upp det hela lite, så om du inte hittar det du letar efter på just den här sidan så finns det fler tips:

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Upplevelse.com, Adlibris, Tidningskungen, Ginza, Indiska och Coolstuff

Bra presenter till 12-åringar

Här är några av de presenter 12-åringarna vill ha mest av allt.

Klätterbana man spänner upp mellan två träd. En kul utmaning både för barnen och föräldrarna.
Mobiltelefon är något som 12-åringar inte kan klara sig utan. Nu är det ett måste att få sin första telefon.
Om 12-åringen klarar släppa sin telefon en liten stund, så brukar de tycka om att få besöka en trampolinpark.

Mobiler och sånt

Det viktigaste du kan ge en 12-åring i present om han eller hon inte redan har en förstås är en mobiltelefon.

Alla 12-åringar sitter som klistrade vid sina mobiltelefoner. Har man ingen telefon så är man ohjälpligt utanför. De måste självklart inte ha den senaste modellen på telefon men att ha en egen mobiltelefon är viktigt.
Det finns många varianter av powerbanks, Här har du emojis och en enhörning att välja mellan. Enhörningar och bajskorvarna är något som i alla fall tjejer i den här åldern gillar mycket.
Ett alternativ till hörlurar är att köpa ett par öronpluggar till 12-åringen. Men jag lovar, något av dessa MÅSTE du köpa, du kommer inte stå ut med alla youtubers och spelljud någon lång stund.
Detta mobiltelefonfodral har inte “rätt” märke, utan är från Onsala. Men jag själv kan nog tycka att många av Onsalas är bra mycket snyggare.
En powerbank för att kunna hålla mobilen igång är viktigt. Den här i vit marmor och guld är mycket populär band 12-åringar. Hur skulle det se ut om man plötsligt inte hade laddning i telefonen? Det skulle bli katastrof ju!
Här är ett annat hörlursalternativ. De är trådlösa och ligger i samma prisklass. Även om man köper till barn är det dumt att köpa de allra billigaste, de brukar gå sönder direkt.
Marmor är väldigt populärt på mobilskalen nu för tiden. Dessa svarta är riktigt coola, så de brukar passa både killar och tjejer i 12-årsåldern. Mobilen blir mycket snyggare och håller längre.
Ska du köpa present till en 12-åring i din närhet så skulle jag rekommendera att du köper ett par hörlurar också. Dessa är med sladd och man behöver inte tänka på att ha dem uppladdade hela tiden, vilket gör det enklare.
När man ger bort en dyr mobiltelefon är det bara dumsnålt att inte även ge ett mobiltelefonfodral och ett skärmskydd, de gör att mobiltelefonen håller längre och är repskyddad.
Är det viktigt med “rätt” märken där ni bor? Då är det det här mobilskalet du ska köpa. Det är lite dyrare med det står Ideal of Sweden på det. Och det är det märket som gäller bland märkesmedvetna barn.

Godsaker

Barn gillar att få både både godsaker och att saker för att göra egna godsaker. Här är några godsaker som är bra presenter till 12-åringar och som hon eller han garanterat kommer gilla.

Sokcervaddsmaskin – vem har inte drömt om att kunna göra egen sockervadd hemma. Perfekt att ta fram till födelsedagskalas och fredagsmys. Kompisarna kommer dö av avund.
Alla barn älskar ju Kinderägg. Både choklad och godis på en gång. Det här är ett gigantiskt Kinderägg. Perfekt när man vill få barnets ögon att glittra lite extra. Eftersom ägget är större än ett vanligt Kinderägg så innehåller det också en lite större present.
Ett lite hälsosammare snacks är dock popcornen. Med den här popcornmaskinen får du perfekta popcorn varje gång. Extra kul är designen som är den samma som på tivoli och biosalonger.
Godis är gott och större och mycket är förstås ännu bättre. Beställ en stor Daim, så kommer du ligga högst upp på 12-åringens favoritlista länge. Inuti den här hittar du 20 vanliga daim. Mycket bra present till alla godisgrisar på födelsedagen.
Egen glassmaskin är fantastiskt rolig present till en 12-åring. Hon eller han kommer vara den som hittar de nya trendiga glassmakerna och vem vet, kanske korvglass blir den nya trenden.
Även om hon eller han börjar bli ganska stor nu, så är man aldrig för stor för att få choklad i present. Inuti den här chokladkakan hittar du 16 vanliga chokladkakor. Till så mycket godis kan det vara bra att ha en film också, för det kommer ju ta en stund att äta allt.

Ge 12-åringen aktiviteter i present

Att röra sig är inte bara något 12-åringar behöver utan också något de själva tycker är roligt. Det kan gärna bli en match med kompisarna på fotbollsplanen eller varför inte ge honom en basketkorg som kan användas både inomhus och utomhus.
Ett besök på en trampolinpark tillsammans med en kompis brukar också vara uppskattat. Att få hoppa studsmatta är galet kul! Avsluta gärna det hela med en fika eftersom de ofta behöver mycket energi efter att ha hoppat en timme.
De brukar också tycka om att få bowla. Det är något som kan vara mysigt att göra som en familjeutflykt eller att bjuda med några kompisar. När man är 12 år är kompisarna väldigt viktiga, så att få åka med kompisarna är en väldigt bra present för en 12-åring.

Årskort på badhuset eller någon annan aktivitet

En annan födelsedagspresent till 12-åringar, som de brukar gilla är att få bada. Det kan t.ex. vara ett årskort på simhallen, ett besök på äventyrsbadet och få ta med sig bästa kompisen. Det kan vara kul att få nya badkläder, badrock och snorklingsutrustning samtidigt. Det går också bra att ge bort en termin av någon aktivitet så som dans, fotboll eller friidrott. Det är kul med födelsedagspresenter som varar lite längre.

En fartfylld present

Tror du att hon eller han gillar riktigt häftiga upplevelser kanske köra gokart skulle kunna vara kul.

Väldoft och sådant

En bra present till en 12-åring är schampo, balsam, tvål, deo och sådant. Kanske är det dags för den första parfymen nu? Är det en 12-årig tjej du ska köpa present till så finns det lite mer skönhetsprodukter att välja mellan: nagellack, örhängen, halsband, armband, locktång, plattång, mascara, bodylotion eller ett presentkort på kicks. Eller kanske en necessär med lite smått o gott i. Killar uppskattar kanske ett tufft armband i present.

TV-spel i present till 12 åring

TV spel brukar också vara sådant tolvåringar önskar sig väldigt mycket. Just nu är det Playstation 4, Xbox one eller Nintendo Switch som gäller. Självklart är det också välkommet med lite fler spel till.

Ge 12 åringar böcker

Tycker han eller hon om att läsa är böcker en bra idé. Böcker som brukar gå hem hos 12-åringar är Harry Potter och vargbröder.

Vargbröder är en berättelse om vänskap, överlevnad och svek. Den utspelar sig för 6000 år sedan. Toraks och vargungens kamp mot Ondskan är ett spännande äventyr som absolut inte får missas!

Den föräldralöse pojken Harry får veta att han är trollkarl och hela hans värld förändras. Den här historien har trollbundit många barn. Gillar 12-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer, målarbok och massa samlarsaker som är kul att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare eller den nya Harry Potter kokboken. De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de första 7 ska läsas i ordning. Övriga är fristående, men om 12-åringen inte läst de första 7 böckerna i serien är han eller hon nog inte intresserad av de andra böckerna heller. Välj hellre en annan födelsedagspresent i så fall.

Harry Potter och de vises sten
(del 1)
Harry Potter och den flammande bägaren
(del 4)
Harry Potter och dödsrelikerna
(del 7)
Harry Potter och hemlighetens kammare (del 2)
Harry Potter och Fenixorden
(del 5)
Harry Potter och fången från Azkaban
(del 3)
Harry Potter och halvblodsprinsen
(del 6)

För de barn som verkligen gillar Harry Potter finns lite fler böcker och fina saker att önska sig i present:

Harry Potter och det fördömda barnet är en manusbok. Pjäsen utspelar sig i framtiden när Harry är vuxen och själv fått barn.
Ett måste i alla Harry Potter intresserades bokhylla. Den kompletta samlingen filmer med Harry Potter, ett bra komplement till böckerna.
Hermiones halsband, en tidvändare, en praktisk manick som gjorde att Hermione hann med fler lektioner än som var möjligt. Med sitt halsband kunde hon vända tiden tillbaka och gå på fler lektioner. Vad skulle 12-åringen göra om tidvändaren visar sig vara mer än ett vanligt smycke? Gå på fler lektioner i skolan?
3D-pussel med den gyllene kvicken är en riktigt fin samlarpryl för alla Harry Potter älskare. Pusslet har 242 bitar gjord av plast. Man få med en hållare för att kunna ställa kvicken i bokhyllan.
En tuff lampa med den Gyllene Kvicken kommer 12-åringen också bli väldigt glad för att få i present.
En bok där små häxor och trollkarlar får lära sig spådomskonst, örtlära, astronomi, försvar mot svartkonst och lära sig sanningen om de vises sten.
Trollstav, en trollstav är förstås ett måste för alla häxor och trollkarlar. Med det här trollspöet kan du lära dig 11 olika trollformler.
För alla Harry Potter fans är det en bra present att få metallmodeller att bygga ihop. Motiven är så klart hämtade från berättelsen. Här finns Hagrids stuga, Hogwardsexpressen, Den gyllene kvicken och en drake att välja mellan. Det är fina samlarsaker och de är förstås kul att bygga ihop också. Ett litet tips är att du köper med verktyg också om ni inte redan har det hemma.
Ett par tofflor från Hogwards skola för häxkonst och trolldom är basutrustning i alla små häxor och trollkarlars garderober. Det kan de inte vara utan.
Harry Potter den inofficiella kokboken. Ett måste för alla Harry Potternördar. Här kan hon eller han njuta av samma mat som serveras i böckerna.
Nu finns karaktärerna från böckerna även som kuddar, Harry, Ron, Hermione, Draco, Hagrid, Voldemort, Dobby, Snape och ugglan Hedvig.
Det här Trivial Pursuit Harry Potter spelet innehåller 600 olika frågor baserade på Harry Potter filmerna. Vissa är riktigt kluriga även för de mest erfarna trollkarlarna och häxorna. Här är det frågor på områdena: svart magi, Hogwards, magiska trollformler, magiska föremål osv. Det här spelet brukar barnen tycka om att få eftersom föräldrarna inte har en chans.
Om kvällarna blir kalla kan en häxa eller trollkarlar även behöva en morgonrock med skolans emblem på slaget.

Prenumeration på tidning

Tidningar som 12 åringar tycker om att få i present är KP, Kalle Anka, Scooby Doo och SvD junior. En tidningsprenumeration är en bra present för 12-åringar som inte riktigt kommit igång med sin läsning ordentligt. Men att läsa en serietidning brukar inte upplevas som lika “jobbigt” som att läsa en bok. Men vissa 12-åringar klar läsa mer komplicerade texter och går loss på de vuxnas tidningar.

Kamratposten – en seriös tidning för barn som tar upp stort som smått.
Scooby-Doo – Ett gäng galningar som jagar spöken och äter hundkex, eller något…ärligt så har jag aldrig förstått mig på den, men barn älskar serien.
Kalle Anka – aktuella händelser från livet i småstaden Ankeborg.
Illusterad Vetenskap – skriver om vetenskap och forskning på ett lättförståeligt och tydligt sätt.
SvD Junior – Riktiga nyheter för barn skrivna så att barn förstår dem.
Känner du dig osäker går det även att välja ett presentkort hos Tidningskungen, så att 12-åringen själv kan välja sin present.

Inredningsprylar för rummet

Alla 12-åringar brukar var intresserade av heminredning. De vill ha det snyggt och ha rummet fyllt av riktigt coola och användbara prylar. Här hittar du inredningar som 12-åringar gillar:

Kanske en fin glasskål att lägga sina prylar i kan vara en bra present till 12-åringen.
Dessa ljusboxar som man själv sätter upp bokstäver på för att välja text är väldigt poppis.
Emoji kuddar är något 12-åringar gillar. Det finns en hel del att välja mellan.
En bokstavstavla där man kan skriva egna budskap, citat eller annat.
En högtalare för att lyssna på musik eller youtubeklipp brukar de alltid uppskatta.
12-åringar gillar att ha lite tuffa växter som kaktusar och så. Men den här köttätande växten är bättre.
Att odla lite egna kryddor, eller kanske smultron i sitt fönster är trevligt.
En riktigt bra present till en 12-åring är ett kassaskåp, eftersom de har många skatter.
Det är också kul att få vuxna inredningsprylar när man fyller år, som den här taklampan till exempel.
Att ha något snyggt på väggen är viktigt när kompisarna kommer på besök.
Internetfenomenet Pusheen har nu kommit som kuddar.

Teknikprylar i present till 12-åring

Att få en egen actionkamera kan var kul om hon eller han sportar eller cyklar. Det ser alltid väldigt fartfyllt ut.

Andra bra presenter till en 12-åring

Presentkort på bio är ju en klassiker. Slå gärna in presentkorten tillsammans med 5 påsar popcorn. Det brukar vara kul att se den förvånade minen.
Känner du dig fortfarande osäker på vad du ska köpa? Ett presentkort på stadium är bra, det kan både bli till kläder, skor, vinterleksaker osv.
En konstnär behöver förstås även skissblock för sina mästerverk.
Att lära sig teckna fint är något många 12-åringar drömmer om. Kanske är det här inledningen på en karriär som illustratör? Eller är det bara kul att måla?
Lite fina färgpennor att måla med är heller inte en dum present.
 • Snygg plånbok med lite pengar i
 • Presentkort i favoritaffär t.ex. Coolstuff, JC
 • Tekniklego
 • Ett spel
 • Fotboll
 • Familjespel
 • Underkläder
 • Tröjor
 • Scrapbooking startpaket
 • En pyssellåda, saxar, pennor, papper osv
 • Anteckningsbok och snygga pennor
 • Almanacka (skolkalender)

Filmer i present till 12-åringar

Att få lite bra filmer är alltid uppskattat. Bra filmer för 12-åringar är t.ex. Tzatziki, Sune, Peter Pan, Narnia, Stardust, Bron till Terabithia och Guldkompassen. En stor skål med godis, en bra film och en mysig pyjamas är en perfekt avslutning på födelsedagen.

Tillbringa tid tillsammans

Varför inte ge bort din tid också. Gör stan tillsammans med honom eller henne som en del av födelsedagspresenten. Att gå på bio, shoppa eller en lunch på stan ensam med mamma eller pappa är väldigt uppskattat.

Jag hoppas du hittat en bra present till 12-åringen här. Om inte kan du hitta fler inspiration på dessa sidor:

Kommentera gärna!