Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present till någon som gillar växter

Söker du efter en bra present att ge någon som gillar växter? Då har jag några idéer.

Så vad är då bra presenter att ge till någon som gillar växter? Till den unga växtälskaren passar det bäst med en köttätande växt. Vuxna kanske föredrar ett bonsaiträd, kaffeodling eller en vacker vattenkanna. Det finns även växter speciellt för den du älskar.

Vad är bra presenter att ge till någon som gillar växter?

Här finns annorlunda, roliga och personliga presenttips till någon som gillar växter. De här förslagen passar bra som födelsedagspresent, gå-bortpresenter, avtackning och till andra tillfällen.

Roliga presenter till någon som gillar växter

Vill du hitta någon rolig och ovanlig present till någon som är intresserad av växter? Skippa då blommorna som du hittar i mataffären och köp ett roligt odlingskit till honom eller henne. Varför inte en bonsaiodling eller ett kit för att odla sitt eget kaffe. Det är garanterat inte en present som hon eller han väntar sig.

Hängande Tygkruka för jordgubbar

Denna hängande tygkruka är perfekt för att odla jordgubbar vertikalt, spara plats och skapa en dekorativ element i hemmet. Idealisk för balkongodlare och små utrymmen.

Startkit Bokashi kompost

Bokashi startkit är en miljövänlig och effektiv lösning för kökskompostering. Perfekt för den miljömedvetna, omvandlar matavfall till näringsrik jord för trädgården.

Magic Garden Seeds Historiska tomatfröer

En samling historiska tomatfröer för den trädgårdsintresserade. Ger möjlighet att odla unika tomatsorter med olika smaker och färger, perfekt för kulinariska experiment.

Odla ett eget bonsaiträd

Växtälskarna brukar gilla att få lite ovanliga och annorlunda presenter. Det här bonsaiträdet får man väl säga är en present utöver det vanliga. Att odla ett bonseaiträd tar lång tid och kräver ett visst mått av tålamod.

Läs mer och beställ

Kit för att odla ett bonsaiträd är en kul present till någon som gillar växter

Odla eget kaffe

Tycker din vän inte bara om växter, utan kaffe också kan ett kit för att odla sina egna kaffebönor vara en kul födelsedagspresent att få. I det här kitet ingår allt man behöver för att börja odla sina egna kaffeplantor.

Läs mer och beställ

Kit för att odla egna kaffebönor är en bra present till växtintressreade

Presenter att ge sin älskling som gillar växter

Vackert smycke

Till växtälskaren kan det vara kul att ge bort det här fina halsbandet. Om du tycker att du känner igen lövet så är det förmodligen så. Det är ett porslin, Berså, från Gustavsberg som formgavs av Stig Lindberg 1961. Nu har det återkommit som ett vackert halsband. Läs mer och beställ

Vackert smycke till någon som tycker om växter

Trendiga presenter till växtälskaren

Just nu är det väldigt populärt att odla hydroponiskt. Det är en låda som man fyller med vatten och näringslösning. I locket sitter små korgar med jord och frön. När fröna gror bildas det rötter ner i vattenbaljan. Ett trevligt sätt att odla sina grönsaker direkt i köksfönstret. Bra och trendiga presenter till någon som tycker om växter.

Hydroponisk odling

Det här är det nya trendiga sättet att odla. Man fyller odlingslådan med ca 9 liter vatten och näringslösning, sätter på locket och trycker ner jord och frön i korgarna. Efter ca tre veckor kommer växterna upp ur jorden. Tänk att ha fräscha örter, sallad, chili eller andra växter i köksfönstret. En present som växtälskaren kommer tycka mycket om att få. Läs mer och beställ

Bok om hydroponisk odling

Tror du att hon eller han även vill läsa på lite om hydroponisk odling då kan detta bli en bra present till växtälskaren. Hydroponisk odling är en växande trend bland odlare, särskilt i städerna. Här får växtälskaren lära sig allt man behöver kunna om hydrooponisk odling. Läs mer och beställ

Bok om att odla hydroponiskt är en bra present till växtintresserad

Praktiska presenter till någon som gillar växter

Det finns även fin heminredning att ge i present till någon som tycker om växter. Här kan du förutom vanliga växter med en snygg kruka även köpa en vacker vattenkanna eller en väggalmanacka med växter i present till någon som gillar växter.

Havtorn planta

En havtorn planta är en unik gåva som ger vacker grönska och nyttiga bär. Perfekt för trädgårdsälskaren som uppskattar robusta och näringsrika växter. En gåva som fortsätter ge.

Läs mer och beställ

Lär dig om vilda ätbara växter Kurs Upplevelse

Ge bort en spännande kursupplevelse där mottagaren får lära sig identifiera och använda vilda ätbara växter. Perfekt för naturälskare och äventyrliga matentusiaster.

Läs mer och beställ

Växter

En samling vackra växter är den perfekta presenten för den som vill skapa en oas hemma. De ger inte bara grönska utan också välbefinnande och frisk luft.

Stora odlingspaketet

Det stora odlingspaketet är en dröm för den som älskar trädgårdsarbete. Komplett med frön, verktyg och tillbehör för att starta en egen liten trädgård.

Läs mer och beställ

Vattenkanna i present till någon som älskar växter

En väldigt uppskattad present till någon som gillar växter är en vattenkanna. Välj gärna en riktigt snygg som man kan ha framme som prydnad. Den här vattenkannan kommer från Klong och rymmer ca en liter vatten. Den är så fin att man gärna låter den stå framme. Läs mer och beställ

Vattenkanna är bra present till någon som gillar växter

Gå bort present till någon som gillar växter

Söker du efter en fin gå bort present till någon som gillar växter kanske ett presentkit med växt eller en konserverad växt är en bra idé.

Konserverade växter

En rolig present att ge någon som tycker om växter är den här konserverade växten. Allt man behöver göra är att öppna burken och vattna. Mycket smartare än en blomma när man är bortbjuden. Med en konserverad växt riskerar du inte att mottagaren ska åka bort och blomman vissnar bort för honom eller henne. Här är det mottagaren som bestämmer när blomman ska växa. Läs mer och beställ

Rolig gå bort present till någon som gillar växter

Presenter till barn och ungdomar som gillar växter

Till barn och ungdomar som gillar växter brukar det bli poppis med en söt liten kruka gärna med en köttätande växt. Det finns även små gulliga självvattnande krukor att ge till barnen som gillar växter. Det är så lätt hänt att de glömmer vattna. Eller kanske de skulle tycka om att få en odlingslama i present.

Köttätande växt

Barn och ungdomar som är växtintresserade brukar tycka om att få en köttätande växt. Växten kanske inte ser så mycket ut för världen, men den kan äta flugor om de landar i blommans käftar. Läs mer och beställ

Självvattnande krukor

Till de yngsta växtälskarna kan en självvattnade kruka bli en bra present. Det är inte så enkelt att komma ihåg att vattna sina växter varje dag. Men här sköter de gulliga krukorna om bevattningen. Läs mer och beställ

Självvattnande gulliga krukor i present till barn som är intresserade av växter.

Relaterade frågor

Vad kan man ge i present till någon som är odlingsintresserad?

Bra presenter till någon som är odlingsintresserad är ett växthus, ergonomiska redskap, hydroponisk odling, expanderbar vattenslang eller ett svamphus. Fler tips på presenter till någon som är odlingsintresserad kan du hitta här.

Vad är bra presenter till en trädgårdsälskare?

Presenter som trädgårdsälskaren kommer gilla är att få en planta, hängmatta, en bra grävspade, ett träd, eller kanske presentkort på en trädgårdsbutik i närheten.

Vad ska man ge bort för krukväxt i present?

Trevliga krukväxter att ge bort i present är hibiskus eftersom den blommar så vackert, en porslinsblomma eftersom den är lättskött, eller en Kristi törnekrona eftersom den är tålig och blommar året runt.

Vad finns det för julklappstips till trädgården?

Bra julklappstips till trädgården är trädgårdsböcker, belysning, riktigt bra trädgårdsredskap eller kanske ett svamphus så att mottagaren kan börja odlingen redan under vintern.

Tips på fortsatt läsning

Perfekta presenter för trädgårdsproffs eller nybörjare

Present till odlingsintresserad mamma

Present till någon som gillar växter
Rulla till toppen