Vad betyder det att ge bort parfym i present?

Vi har alla stÀllts inför frÄgan om vad vi ska köpa som en gÄva till vÄr man, hustru, barn eller vÀn? Ibland, nÀr vi stöter pÄ förslag, undrar vi om de Àr bra idéer. Ett mycket vanligt dilemma vi stÄr inför i det avseendet Àr om parfymer Àr bra presentalternativ. Men vad betyder parfymgÄva?

ParfymgĂ„vor Ă€r helt enkelt handlingen att ge parfym som en gĂ„va till nĂ„gon annan. Även om det lĂ„ter enkelt pĂ„ ytan Ă€r det en av de mest komplicerade och kontroversiella presentidĂ©erna dĂ€r ute. ParfymgĂ„vor Ă€r dock vanliga bland par, familjer, nĂ€ra vĂ€nner och romantiska partners.

NĂ€r det gĂ€ller att ge parfymer Ă€r det mĂ„nga frĂ„gor som uppstĂ„r. Är det rĂ€tt att ge parfym i present? Betyder det otur att ge bort parfym i present? Är parfym en bra present? Är parfym en romantisk present? Om du har nĂ„gra av dessa frĂ„gor du stĂ€ller dig, kommer jag att svara pĂ„ dem i den hĂ€r artikeln.

Vad betyder det om man ge parfymgÄvor?

ParfymgĂ„vor hĂ€nvisar helt enkelt till att ge parfymer som gĂ„va till en annan person. Oavsett om det Ă€r under jul, en Ă„rsdag eller en helt vanlig dag – vi Ă€lskar alla att fĂ„ presenter. NĂ€r allt kommer omkring Ă€r gĂ„vor ett sĂ€tt att visa mĂ€nniskor att vi verkligen bryr oss om dem. Det hjĂ€lper till att göra vissa hĂ€ndelser i livet speciella och minnesvĂ€rda. 

Att ge parfym i present har en lÄng historia som gÄr tillbaka till det gamla Egypten. Sedan betraktades parfym som ett föremÄl som visade tillgivenhet. Detta har följt med flera generationer till i dag. Inte konstigt att mÄnga tror att den som ger dem parfym Àr romantiskt intresserad av dem.

Oavsett syfte Àr parfym en utmÀrkt gÄva att ge bort. Det hjÀlper till att spegla din personlighet och kÀnslor. Det Àr dock viktigt att du kÀnner den andra personen tillrÀckligt bra innan du ger en parfymgÄva. Det Àr för att se till att du inte ger bort en doft som personen avskyr och som blir helt fel.

Parfymer Àr sÄ viktiga eftersom det hjÀlper mÀnniskor att kÀnna sig mer sjÀlvsÀkra och ocksÄ ger oss attraktionskraft. Det ursprungliga syftet med parfymer var att maskera den dÄliga lukten frÄn vÄra klÀder och kroppar. Men idag finns det mÄnga fler anledningar till att mÀnniskor bÀr parfymer. Det faktum att det finns massor av dofter att vÀlja mellan visar att det finns mer Àn att dölja kroppslukt. 

MÀnniskor bÀr parfymer för att dofta gott. Det finns alltid en sÀrskild tonvikt pÄ att fÄ doften som kombinerar vÀl med personens normala doft. RÀtt parfym smÀlter in vÀl med kroppens naturliga lukt för att ge en fantastisk och attraktiv doft. 

Är parfym en bra present?

Parfym Àr en bra present och passar vid flera tillfÀllen, inklusive födelsedagar, jubileer, middagar, alla hjÀrtans dag och jul. För mÄnga mÀnniskor tillÄter parfym dem att uttrycka sin personlighet.

Parfymer Àr ocksÄ vackra och estetiskt tilltalande gÄvor. Vissa flaskor Àr sÄ snyggt designade att du inte vill kasta ut flaskan efter att parfymen tagit slut. SÄ, om du letar efter en snygg present att ge, fundera över en parfym.

Parfym anses vara en kÀnslomÀssig gÄva. Detta Àr nÄgot folk kommer att ha pÄ sig pÄ kroppen och som doftar. NÀr du vÀljer rÀtt parfym mÄste du lÀgga mycket energi och tankemöda för att se till att mottagaren Àlskar den. Om du kan fÄ doften rÀtt, har du fÄtt en jackpot.

ParfymgĂ„vor Ă€r ett bra val eftersom det finns mĂ„nga fina alternativ att vĂ€ja mellan. Om du har turen att kĂ€nna mottagarens favoritparfym, kan du vĂ€lja den parfymen eller krĂ€mer med den doften. Parfymer Ă€r bĂ€rbara och lĂ€tta att packa – sĂ„ du behöver inte oroa dig för en klumpig gĂ„va. Priserna Ă€r vanligtvis ocksĂ„ bra, och du har ett brett utbud av alternativ att vĂ€lja mellan.

Studier visar att vi mĂ€nniskor mer parfymer Ă€n andra föremĂ„l under en kris. Du kanske undrar varför. Fina dofter hjĂ€lper mĂ€nniskor att glömma bort sin verklighet och ta oss till en helt annan vĂ€rld. Medan parfym Ă€r en lyx behöver du inte spendera en förmögenhet för att köpa dem – som du mĂ„ste med andra lyxvaror. 

betyder det otur att ge bort en parfym i present?

Vissa mĂ€nniskor tror att det betyder otur att ge bort parfym i present. Tro det eller ej, det finns faktiskt en vidskeplig tro pĂ„ Indien – till och med i dag – att parfymgĂ„vor Ă€r en dĂ„lig idĂ© eftersom det ger otur. Tron pĂ„stĂ„r att det finns ett sĂ€tt du kan minska mĂ€ngden otur som mottagaren drabbas av. LĂ„t dem bara ge dig nĂ„gra rupier i utbyte mot parfymgĂ„van.

Om du tror att det Àr den enda vidskepelsen kring parfymgÄvor, har du vÀldigt fel. Det finns en populÀr tro i Asien som sÀger att nÀr en person ger en parfymgÄva till sin partner försvinner kÀrleken mellan dem snabbt som parfymdoften. Det hÀr lÄter kanske bisarrt, men mÄnga tror faktiskt pÄ det.

Forntida kineser och greker trodde ocksĂ„ att parfymgĂ„vor kan bjuda in en tredje part till förhĂ„llandet. Detta kommer i sin tur att förstöra relationen. MĂ€nniskor valde att inte ge ut parfymer till sina partners för att undvika denna “otur”

Förutom vidskepelse finns det en annan anledning till att det kan vara en dÄlig idé att ge parfym i present. GÄvor Àr ett bra sÀtt att uttrycka oss pÄ. ParfymgÄva Àr ett snyggt och elegant sÀtt att göra det. Men vissa mottagare kan misstolka gÄvan som en oförskÀmd gest. De kanske tror att du ger dem en parfymgÄva eftersom du tycker att de har en dÄlig kroppslukt. Det Àr det vÀrsta du kan tÀnka dig.

Det hĂ€r troliga missförstĂ„ndet förklarar varför vissa mĂ€nniskor aldrig övervĂ€ger tanken pĂ„ att ge bort en parfym i present. Även om samma kan sĂ€gas för andra gĂ„vor, kommer ingen i nĂ€rheten av parfymgĂ„vor.

Vi kan inte förneka hur starka och populÀra dessa vidskepligheter Àr i vissa kulturer. SÄ du mÄste vara försiktig om det finns en chans att mottagaren kan bli förolÀmpad av att fÄ en parfym i present. Det Àr dÀrför vi rekommenderar att du bara ger bort parfym till nÄgon du kÀnner tillrÀckligt vÀl. Du vill inte förstöra relationen pÄ grund av ett misstag.

Är parfym en romantisk present?

En lÄng titt pÄ historien avslöjar att parfym alltid har ansetts som en romantisk gÄva. Den idén har inte förÀndrats sÄ mycket i den moderna vÀrlden. Idag Àr parfym en bra presentidé som lÄter dig visa en romantisk gest till en annan person. Romantik förknippas vanligtvis med parfymer pÄ grund av den fantastiska doften som ofta skapar varaktiga minnen.

Parfymer Àr inte presentartiklar du köper till en slumpmÀssig person. I de flesta fall mÄste det vara en vÀldigt speciell person eller nÄgon du Àr förÀlskad i. Det Àr ett utmÀrkt sÀtt att visa hur mycket en person betyder för dig. Förutom att vara en lyxig presentartikel, Àr tankarna bakom presenten och att vÀlja rÀtt doft ofta det som gör den Ànnu mer speciellt.

Parfym Àr ocksÄ en intim gÄva. Om mottagaren bÀr den kommer han eller hon att lÀmna en minnesvÀrd doft. Det Àr dÀrför det Àr ett av de bÀsta presentalternativen för kÀrlekspar. NÀr du vÀl har hittat den doft som din partner gillar, kommer din parfymgÄva sannolikt att bli bra. 

Men allt Àr inte allt bra och bra med parfymgÄvor. Att försöka fÄ rÀtt doft kan ge huvudvÀrk och du kan sluta med fel. Om doften Àr helt motsatt hennes smak kommer hon aldrig att bÀra den. Det Àr Ànnu vÀrre om det Àr en present du inte anstrÀngde dig för att vÀlja. SÄ, hur vÀljer du en parfym med den doft hon kommer att tycka om? Om du har tur och din partner gillar doften kan hon ersÀtta den nÀr den Àr slut.

Vad betyder det nÀr en kille ger dig parfym?

Om en kille eller man ger dig parfym kan det betyda olika saker. MÄnga gÄnger beror det pÄ killens personlighet och ditt förhÄllande till honom. SÄ det Àr ganska omöjligt att veta exakt pÄ varför han ger dig parfym. LÄt oss dock titta pÄ vanliga skÀl som en kille kan ge dig en parfym:

Han gillar dig. Om killen ger dig en fin parfymgÄva finns det en möjlighet att han gillar dig. Eftersom parfymer historiskt anses vara romantiska gÄvor, finns det en chans att han vill inleda ett förhÄllande med dig. 

Parfymer ger en fin, positiv doft, som alltid Àr ett tecken pÄ attraktion. Det Àr samma anledning till att nÄgon som Àr romantiskt intresserad av dig sannolikt kommer att ge dig blommor. SÄ det kan vara ett tecken pÄ att han har kÀnslor för dig.

Även om detta kan tyckas vara det mest troliga alternativet kan du aldrig vara för sĂ€ker. Han kan ge dig parfymen av andra skĂ€l. Det kan till exempel vara att han gillar parfymens doft och kĂ€nde att du ocksĂ„ skulle det – inget mer. Du skulle ta fel om du tog den fina gesten som ett tecken pĂ„ attraktion.

NĂ€r en kille ger dig parfym kan det ocksĂ„ betyda att det Ă€r den enda gĂ„van han kan tĂ€nka sig. Att vĂ€lja rĂ€tt gĂ„va kan vara besvĂ€rligt – Ă€ven för mĂ€nniskor du har en platonisk relation med. SĂ„ det finns alla möjligheter att parfymgĂ„van inte Ă€r mer Ă€n vad den Ă€r – en gĂ„va.

Gillar killar att fÄ parfym i present?

Parfym verkar inte som en typisk gĂ„va att en man, men mĂ€n gillar att dofta gott. Du kanske vill göra det lĂ€tt för dig nĂ€r du ska köpa en present och vĂ€ljer parfym. Att köpa parfym till en man kan vara den mest frustrerande uppgiften pĂ„ jorden – du vet aldrig vad de kommer att gilla. Ibland verkar det som om du behöver en speciell skicklighet för att göra det.

En sak Àr sÀker, killar gillar parfym som present. SÄ du kan sluta oroa dig och springa runt för att leta presenter. Den viktiga uppgiften Àr att hitta rÀtt parfym för en man. Parfymexperter tror att du enkelt kan uppnÄ det genom att ta reda pÄ vilken kategori mÀn han tillhör. LÄt oss ta en snabb titt pÄ det.

The Classic Man Àr en traditionell man som Àlskar klass och elegans. Han fÄr mycket sjÀlvförtroende frÄn att se frÀsch och kraftfull ut. En sÄdan man skulle Àlska en parfym med en aromatisk doft för att ge honom den styrka och djÀrvhet han lÀngtar efter. Det kommer aldrig gÄ fel med en parfym som har en aromatisk eller citrus doft.

NÀsta kategori Àr den djÀrva mannen som njuter av att vara en föregÄngare inom mode. Mer Àn nÄgonting annat vill han vara annorlunda Àn alla andra pÄ det sÀtt han ser ut och doftar. MÀn i denna kategori Àlskar parfymer med en unik och extatisk doft. Du kommer att hitta parfymen om du vÀljer en trÀig, grÀs eller frukt doft till denna typ av kille.

Sedan har du den sensuella mannen som vanligtvis Àr karismatisk. MÀn i den hÀr gruppen bryr sig mer om sitt utseende Àn nÄgonting annat. De vill vara attraktiva som möjligt. DÀrför föredrar de trÀaktiga och orientaliska dofter.

Slutligen har vi den avslappnade mannen som Àr energisk men avslappnad. Han Àr inte ute efter att imponera pÄ nÄgon med sitt utseende eller doft. Om han bÀr parfym gör han det för att bara lilla trevligt och fÄ lite energi för dagens uppgifter. En lÀtt parfym med en trÀig eller citrus doft kommer alltid att vara bra presenter för mÀn i denna kategori.

Kan jag köpa parfym i present till min flickvÀn?

Det finns absolut inget olÀmpligt med att ge parfym till din flickvÀn. Det finns ingen bÀttre person att ge parfym i present Àn din partner. Som vi har sett hittills Àr en parfymgÄva ett utmÀrkt sÀtt att visa din kÀrlek och tillgivenhet. Dessutom gÄr mÄnga tankar Ät att vÀlja rÀtt parfym till nÄgon annan.

En parfym Àr bÄde snygg och elegant. Om du kan fÄ din flickvÀns favoritdoft Àr det klart.