Gratis Presenter Till Barn

Gratis presenter till barn, gÄr det verkligen?

Ja, bara för att du inte har pengar att köpa nÄgon dyr present till barnet som fyller Är behöver det inte bli en misslyckad födelsedag! Det finns massor av gratis presenter till barn. Presenter som de kommer bli jÀtteglada för. PÄ den hÀr sidan har jag samlat tips som Àr antingen helt gratis eller som bara krÀver saker som de flesta redan har hemma.

I takt med att jag kommer pÄ fler gratis presenter till barn kommer jag fylla pÄ listan. Tipsa gÀrna ifall du har nÄgot bra förslag!

Gratis presenter till barn

Inredning

Har du en gammal ram som bara ligger sÄ varför inte göra ett fint bildkollage med foton pÄ mÀnniskor som betyder mycket för barnet, bokmÀrken, bilder, fina band pÀrlor och annat fint. SlÀpp loss kreativiteten!

UtklÀdningsklÀder Àr en gratis presenter till barn

De flesta mÀnniskor har mycket klÀder i sina garderober som inte kommer till anvÀndning. Varför inte ge bort lite av dessa i present till ett barn som fyller Är. Barn Àlskar att klÀ ut sig. Det kan vara vad som helst för klÀder faktiskt. Det mÄste liksom inte vara riddarklÀder eller en prinsessklÀnning som du ger bort. En vanlig kjol, en kavaj, en hatt, en gammal tröja, ett par stora skor osv.

Har du en gammal resvÀska som stÄr oanvÀnd? LÀgg dÄ utklÀdningsklÀderna i den. En resvÀska kan förstÄs anvÀndas som förvaring av klÀderna, men den kan ocksÄ vara bra till sÄ mycket mer. ResvÀskan kan bli bÄde en rymdraket, en bÄt eller en sÀng till dockorna att sova i.

Är det en liten flicka du ska ge utklĂ€dningsklĂ€der till? Om du har nĂ„gon klĂ€nning eller kjol du kan avvara Ă€r det vĂ€ldigt bra. SmĂ„ flickor Ă€lskar nĂ€mligen att klĂ€ ut sig till prinsessa. En prinsessa kan ocksĂ„ behöva ha ett halsband, kanske en hemma gjord prinsesskrona och klackskor. Se vad du hittar i dina gömmor som passar henne!

Är det en liten pojke du ska ge present till? De vill ofta vara superhjĂ€ltar. Se om du hittar nĂ„got som kan fungera som mantel. Kanske en enfĂ€rgad handduk eller en tygtrasa. Den kan man stoppa in nacken pĂ„ sin egen tröja för att fĂ„ den att hĂ€nga kvar.

Harry Potter trollstav som man kan göra sjÀlv
Harry Potter trollstav som man kan göra sjÀlv

Vill du komplettera med nÄgot köpt sÄ Àr en sjörövarlapp att ha för ögat en toppenpresent som brukar vara jÀttebillig att köpa.

Gillar barnet ifrÄga Harry Potter kan du göra ett trollspö till honom eller henne. Jag gjorde ett jÀttefint trollspö till min dotter med hjÀlp av en Àtpinne, mÄlartejp, smÀltlim och hobbyfÀrg. Jag tog pinnen och byggde upp ett handtag av mÄlartejp. SmÀltlimmet anvÀnde jag att ringla lite pÄ den, sedan mÄlade jag allt i en svartbrun fÀrg. Perfekt present att ge smÄ hÀxor och trollkarlar. Kommer garanterat göra succé hos barn som gillar Harry Potter! Kanske har du nÄgon fin ask hemma ocksÄ som du kan lÀgga trollspöet i.

Smycken

Kanske har du nÄgra smycken hemma som du kan skiljas ifrÄn. För barn kan ett halsband av plast vara en enormt vÀrdefull skatt. Kanske har du nÄgon fin ask du kan lÀgga skatten i innan den överlÀmnas.

För lite Àldre flickor kan det ocksÄ vara kul att fÄ ett smycke som du har burit som ung. En tonÄrsflicka kan dock vara lite mer krÀsen Àn ett litet barn.

Trolldeg

Till trolldeg anvÀnds bara ingredienser du redan har hemma i skafferiet. Receptet pÄ trolldeg hittar du hÀr!

Med trolldeg kan man Ă„stadkomma mycket. Är du lite konstnĂ€rligt lagd kan du sjĂ€lv göra gratis presenter till barn som fyller Ă„r utav trolldeg. Det kan till exempel vara fina smĂ„ prydnadssaker, vĂ€ggprydnader eller söta smycken. SmĂ„ nallar, kaniner, hjĂ€rtan osv. Vill du göra dem till vĂ€ggprydnader sticker du bara in ett gem pĂ„ baksidan av dem innan de torkat. Gemet blir sedan till en krok som du kan hĂ€nga upp prydnaden pĂ„ vĂ€ggen i.

Trolldeg Àr ocksÄ nÄgot du kan ge barnen i present nÀr de fyller Är. Barn brukar Àlska att baka och kan hÄlla pÄ med det i timmar Ät gÄngen. Det Àr en jÀtterolig gratis presenter till barn!

Dinosaurie i byggsats

NĂ€r mina barn var smĂ„ diskade jag av glasspinnarna nĂ€r de fĂ„tt glass. Glasspinnarna sparade jag sedan för att göra pyssel av. Ge barnen glasspinnar och klister – det Ă€r otroligt vad mycket fint de kan Ă„stadkomma. Kanske Ă€r de en dinosaurie i byggsats de fĂ„tt? En pennburk? Eller en skattkista?

Gratis presenter till barn: Pyssel kartonger

Spara smÄ askar, toarullar, kartonger och tomma och rena mjölkförpackningar. LÀgg i lim, tejp, silkespapper, skrivarpapper, nÄgra sugrör, burklock, glitter, paljetter och annat du redan har hemma.

NÀr du har fÄtt ihop lite bra grejer ger du dem en stor lÄda med pysselmaterial. Kanske Àr det en Barbie som behöver ha hjÀlp att inreda sitt hus. SmÄ bilar som behöver ett parkeringsgarage eller nÄgon liten figur som behöver fÄ en sÀng. Eller Àr det en teater som ska tillverkas?

En gratis presenter till barn behöver inte vara dÄliga. Det hÀr kommer de att Àlska!

Skapa av sÄdant som blivit över

För att hitta en bra gratis present till barn fundera över om ni har nĂ„gra projekt hemma som ni hĂ„ller pĂ„ med. Kanske bygger ni altan? Blir det spillvirke över dĂ€r? Kanske du kan snickra en sandlĂ„da till barnen? Äldre barn kanske kan fĂ„ virke att bygga en egen blomlĂ„da? Kanske finns material för en lĂ„dbil?

FÄr ni leveranser hem med stora prylar? Hur levererades de? Kom de kan hÀnda i en stor lÄda? Ge barnen den stora lÄdan! Den blir lÀtt till en helikopter, ett hus eller en bil. Kanske behöver dockan en ny sÀng?

bra julklapp till 6 Ă„ring helt gratis

Även bubbelplast kan göra ett barn lyckliga under mĂ„nga timmar. HĂ€r har mina döttrar tagit hand om massa bubbelplast. Äldsta dotter gick pĂ„ gymnasiets designprogram och den yngsta blev gĂ€rna prinsessa för en dag. Plast Ă€r ju uppenbart olĂ€mpligt att ge smĂ„ barn att leka med. Men Ă€r de lite Ă€ldre sĂ„ funkar det ju. Men kanske har ni nĂ„got annat som blir en fantastisk leksak för barnet.

Planta

Till lite Àldre barn kan du ge bort nÄgon fin vÀxt i present. Om du tar ett skott av en vÀxt du har hemma, odlar rötter pÄ den och sÀtter ner den i jord. En blomkruka har du kanske kvar hemma frÄn nÄgon gammal blomma. Kanske kan du pyssla en fin blompinne eller flagga att stoppa i blomkrukan.

Medalj

Jag kommer speciellt ihĂ„g ett Ă„r dĂ„ dagis hade pysslat ihop medaljer till barnen som fyllde Ă„r. Det jag minns Ă€r hur glada barnen blev för sina medaljer. PĂ„ medaljen stod det “Robin 4 Ă„r”. Det var ett band att hĂ€nga runt halsen och tvĂ„ trĂ€knappar som var limmade mot varandra och dĂ€r emellan var bandet fastlimmat. Barnen var jĂ€ttestolta över att vara sĂ„ “stora” och hade de dĂ€r medaljerna pĂ„ sig flera veckor efter att de fyllt Ă„r. Den presenten kanske inte kan tyckas sĂ„ mĂ€rkvĂ€rdig, men den var vĂ€ldigt genomtĂ€nkt och barnen Ă€lskade dem verkligen.

Spa och skönhetsvÄrd

Gratis presenter till barn fÄr du om du gör ett eget spa-paket. Ta en korg, eller lÄda dÀr du lÀgger en fin servett i botten för att tÀcka kanterna. LÀgg sedan i lite grejer du har hemma. Har du en skvÀtt badsalt ger du det en ny pÄse, nÄgra krÀmer att smörja in sig med, nÄgon liten schampoflaska frÄn det du bodde pÄ hotell senast, nÄgra bomullstussar, har du nÄgon provflaska med parfym du fÄtt, nÄgot tvÄl eller annat som du tycker passar. En spegel? En necessÀr? För ett litet barn kan det hÀr bli jÀttelyxigt och faktiskt den bÀsta presenten som hon eller han fÄr pÄ födelsedagen.

Gör ett eget fotopussel

Klistra upp ett foto pÄ barnet pÄ en bit kartong och skÀr ut ett pussel av det. Det Àr en jÀtterolig present att ha en bild av sig sjÀlv som pussel.

Gör en egen mÄlarbok och skriv ut

Visste du att det finns bilder att hĂ€mta pĂ„ nĂ€tet som barnet sedan kan fĂ€rglĂ€gga. Har barnet nĂ„got specialintresse, favoritdjur eller annat sĂ„ kan du kanske göra en mĂ„larbok med just det motivet. Sök bara pĂ„ ordet “mĂ„larboksbilder” och titta pĂ„ de bilder som kommer fram pĂ„ Google. Det finns massor av roliga och fina bilder att vĂ€lja mellan.

Presentkort pÄ Àventyr

Det Àr inte bara till vuxna som man kan ge bort presentkort nÀr de fyller Är. Ett presentkort kan bli en vÀldigt bra gratis presenter till barnen. Du har kanske fler idéer Àn vad jag har, men det jag kommer pÄ Àr:

 • Fiskeutflykt
 • Picknick
 • Utflykt och lĂ€ra barnet göra upp eld
 • Badutflykt
 • En heldag i lekparken dĂ€r ni har med matlĂ„da och stannar hela dagen
 • Muffinsfomar (med löfte om att ni ska baka tillsammans)

Barn brukar Àlska att fÄ Äka pÄ utflykt och det kommer bli uppskattade presenter.

FilmkvÀll

Varför inte ge bort presentkort pÄ en filmkvÀll? Det Àr en mysig grej som hon eller han kommer att se fram emot. Baka chokladbollar, kladdkaka och poppa lite popcorn.

Filmen undrar du, kostar inte den pengar. Nej, inte nödvÀndigtvis! Kanske kan ni se en film som ni inte sett pÄ lÀnge? Eller kanske kan ni bytlÄna film med en kompis. Man mÄste inte Àga alla filmer man vill se.

Gratis presenter till barn för den som kan sy, sticka och snickra

Kan du sy, snickra eller sy? DÄ finns det ju massor av fina presenter som du kan tillverka sjÀlv. Visst kanske det inte Àr gratis. Men om man har ett intresse brukar man som regel redan ha material till det hemma. Om du anvÀnder sÄdant du redan har hemma kan du fÄ en fin present till barnet utan att behöva lÀgga ut nÄgra pengar för tillfÀllet i alla fall.

Om du kan bygga och snickra kan till exempel snickra ett fint smyckeskrin eller lÄda till barnen. Det Àr nÄgot som passar bÄde stora och smÄ. SmÄ barn kanske behöver en docksÀng till dockorna, ett parkeringshus till bilarna eller liknande

NÀr jag var liten hade min mormor stickat smÄ dockor till oss av restgarner. Egentligen var det som lÄnga korvar i olika fÀrger. Sedan hade hon sytt ihop fram och baksidan pÄ den sÄ att det bildades ben och armar. Sedan hade hon broderat ögon och mun pÄ dem.

Som tonÄring önskade jag mig alltid raggsockor i julklapp av farmor. Jag tyckte att det var lyxigt att fÄ nÄgot hemstickat som hon hade lagt ner tid och kÀrlek pÄ. Till yngre barn kan du kanske sticka lite större plagg ocksÄ av garn du redan har hemma.

Du kan ocksÄ sy hÄrband, spel eller en necessÀr att ge bort.

För den som har tyg hemma och gillar att sy gÄr det sy klÀder. BÄde barn och dockor behöver klÀder. Har barnet en dockvagn eller docksÀng behövs lite fina sÀngklÀder.

Det har blivit modernt med sĂ„ngpĂ„sar – en pĂ„se med smĂ„ figurer i. Varje figur representerar en barnvisa. Det kan till exempel vara en stjĂ€rna för blinka lilla stjĂ€rna. Kanske har du lite spillbitar för att tillverka en egen sĂ„ngpĂ„se.

Baka presenter till barn

Tycker du sjÀlv om att baka kan du ge barnet en lÄda med nÄgot gott du bakat. Det kan till exempel vara muffins, en burk med hemkokta karameller eller vanliga chokladbollar med strössel.

Presentkort pÄ olika tillÄtelser

Gratis presenter till barn fÄr du ocksÄ om du ger bort presentkort med tillÄtelse att göra olika saker. Det kan vara saker sÄ som att:

 • Spela musik utan lurar
 • FĂ„ vara uppe sĂ„ lĂ€nge de vill pĂ„ kvĂ€llen
 • En dag med obegrĂ€nsad datatid
 • En dag dĂ€r de fĂ„r titta pĂ„ TV hur lĂ€nge de vill
 • En dag dĂ„ de vuxna mĂ„ste vara med och leka allt barnet bestĂ€mmer
 • TillstĂ„nd att baka 7 kladdkakor
 • En dag dĂ€r hon eller han fĂ„r Ă€ta glass till middag

Sedan blir presentkorten förbrukade nÀr barnet vÀljer att utnyttja det.

Kanske har du prylar hemma som barnet kan fÄ?

Det kan ocksÄ hÀnda att du har saker hemma som kan bli en bra present till barnet. Det Àr faktiskt vÀldigt fÄnigt att vi tror att man mÄste köpa en ny sak i butik bara för att det Àr i present till nÄgon. Saker du har hemma som barnet kommer bli glad för att fÄ Àr till exempel:

 • Ficklampa
 • Fin anteckningsbok
 • FröpĂ„se och en liten kruka
 • En fin ljusslykta
 • En prydnadssak

LĂ€ra sig nya saker

 • Garnnystan och en virknĂ„l (med löfte om att fĂ„ lĂ€ra sig)
 • En bit snöre (och lĂ€ra barnet knyta knopar)

Vill du ha fler tips pÄ gratis presenter, sÄ har jag samlat ihop vad mina lÀsare tycker Àr bra och gratis presenter. LÀs gÀrna vidare hÀr!

Dela gÀrna sidan!