Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Gratis presenter och julklappar till barn

Gratis presenter till barn, går det verkligen?

Ja, det är verkligen möjligt! Om du inte har råd att köpa en dyr present till barnet som fyller år, behöver det inte innebära en misslyckad födelsedag. Det finns ett överflöd av kostnadsfria gåvor till barn – gåvor som de kommer att uppskatta enormt. På denna sida har jag samlat förslag som är antingen helt kostnadsfria eller som enbart kräver saker som de flesta redan har hemma.

Gratis presenter till barn

I takt med att jag kommer på fler gratis presenter till barn kommer jag fylla på listan. Tipsa gärna ifall du har något bra förslag!

Inredning

Om du har en gammal ram som bara samlar damm, varför inte skapa ett vackert fotokollage? Använd foton på personer som betyder mycket för barnet, bokmärken, bilder, vackra band, pärlor och andra fina saker. Låt din kreativitet flöda!

Utklädningskläder är en utmärkt gratis present till barn

Garderoberna i de flesta hem döljer en skatt av oanvända kläder. Varför inte förvandla några av dessa till en fantastisk gåva för ett födelsedagsbarn? Barn har en outtröttlig kärlek till att klä ut sig. Vilken typ av klädesplagg du ger spelar egentligen ingen roll. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett par riddarutrustning eller en prinsessklänning. En enkel kjol, en kavaj, en hatt, en gammal tröja, ett par överdimensionerade skor, och så vidare, kan bli till en värdefull skatt i barnets ögon.

Har du en gammal resväska som inte längre används? Använd den för att förpacka utklädningskläderna. En resväska fungerar inte bara som praktisk förvaring av kläderna, men den kan också förvandlas till en raket, en båt eller till och med en dockäng till dockorna.

Harry Potter trollstav som man kan göra själv
Harry Potter trollstav som man kan göra själv

Ska du ge utklädningskläder till en liten flicka? Om du har någon klänning eller kjol att skänka blir det utmärkt. Flickor brukar älska att förvandlas till prinsessor. En prinsessa kanske också behöver ett halsband, en hemmagjord prinsesskrona och ett par klackskor. Se vad du kan hitta i dina förråd som passar henne!

Ska du ge en present till en liten pojke? De älskar ofta att förvandlas till superhjältar. Se om du hittar något som kan fungera som en mantel. Kanske en enfärgad handduk eller en bit tyg. Den kan enkelt fästas vid nacken på hans tröja för att hålla den på plats.

Harry Potter trollstav som man kan göra själv Om du vill lägga till något extra, är en köpt piratlapp till ögat en utmärkt present, och de brukar vara mycket billiga.

Om barnet i fråga är ett Harry Potter-fan, kan du göra en trollstav åt honom eller henne. Jag skapade en fantastisk trollstav till min dotter med hjälp av en ätpinne, målartejp, smältlim och hobbyfärg. Jag formade ett handtag av målartejp runt pinnen, använde smältlim för att skapa detaljer och målade sedan allt i en svartbrun nyans. Det är den perfekta presenten för små häxor och trollkarlar och kommer garanterat att bli en hit bland barn som älskar Harry Potter! Kanske har du också en snygg ask hemma där du kan placera trollstaven.

Smycken

Kanske har du några smycken hemma som du kan skiljas ifrån. För barn kan ett halsband av plast vara en enormt värdefull skatt. Kanske har du någon fin ask du kan lägga skatten i innan den överlämnas.

För lite äldre flickor kan det också vara kul att få ett smycke som du har burit som ung. En tonårsflicka kan dock vara lite mer kräsen än ett litet barn.

Trolldeg

Till trolldeg används bara ingredienser du redan har hemma i skafferiet. Receptet på trolldeg hittar du här!

Med trolldeg kan man åstadkomma mycket. Är du lite konstnärligt lagd kan du själv göra gratis presenter till barn som fyller år utav trolldeg. Det kan till exempel vara fina små prydnadssaker, väggprydnader eller söta smycken. Små nallar, kaniner, hjärtan osv. Vill du göra dem till väggprydnader sticker du bara in ett gem på baksidan av dem innan de torkat. Gemet blir sedan till en krok som du kan hänga upp prydnaden på väggen i.

Trolldeg är också något du kan ge barnen i present när de fyller år. Barn brukar älska att baka och kan hålla på med det i timmar åt gången. Det är en jätterolig gratis presenter till barn!

Dinosaurie i byggsats

När mina barn var små diskade jag av glasspinnarna när de fått glass. Glasspinnarna sparade jag sedan för att göra pyssel av. Ge barnen glasspinnar och klister – det är otroligt vad mycket fint de kan åstadkomma. Kanske är de en dinosaurie i byggsats de fått? En pennburk? Eller en skattkista?

Gratis presenter till barn: Pyssel kartonger

Spara små askar, toarullar, kartonger och tomma och rena mjölkförpackningar. Lägg i lim, tejp, silkespapper, skrivarpapper, några sugrör, burklock, glitter, paljetter och annat du redan har hemma.

När du har fått ihop lite bra grejer ger du dem en stor låda med pysselmaterial. Kanske är det en Barbie som behöver ha hjälp att inreda sitt hus. Små bilar som behöver ett parkeringsgarage eller någon liten figur som behöver få en säng. Eller är det en teater som ska tillverkas?

En gratis presenter till barn behöver inte vara dåliga. Det här kommer de att älska!

Skapa av sådant som blivit över

För att hitta en bra gratis present till barn fundera över om ni har några projekt hemma som ni håller på med. Kanske bygger ni altan? Blir det spillvirke över där? Kanske du kan snickra en sandlåda till barnen? Äldre barn kanske kan få virke att bygga en egen blomlåda? Kanske finns material för en lådbil?

Får ni leveranser hem med stora prylar? Hur levererades de? Kom de kan hända i en stor låda? Ge barnen den stora lådan! Den blir lätt till en helikopter, ett hus eller en bil. Kanske behöver dockan en ny säng?

bra julklapp till 6 åring helt gratis

Även bubbelplast kan göra ett barn lyckliga under många timmar. Här har mina döttrar tagit hand om massa bubbelplast. Äldsta dotter gick på gymnasiets designprogram och den yngsta blev gärna prinsessa för en dag. Plast är ju uppenbart olämpligt att ge små barn att leka med. Men är de lite äldre så funkar det ju. Men kanske har ni något annat som blir en fantastisk leksak för barnet.

Planta

Till lite äldre barn kan du ge bort någon fin växt i present. Om du tar ett skott av en växt du har hemma, odlar rötter på den och sätter ner den i jord. En blomkruka har du kanske kvar hemma från någon gammal blomma. Kanske kan du pyssla en fin blompinne eller flagga att stoppa i blomkrukan.

Medalj

Jag kommer speciellt ihåg ett år då dagis hade pysslat ihop medaljer till barnen som fyllde år. Det jag minns är hur glada barnen blev för sina medaljer. På medaljen stod det ”Robin 4 år”. Det var ett band att hänga runt halsen och två träknappar som var limmade mot varandra och där emellan var bandet fastlimmat. Barnen var jättestolta över att vara så ”stora” och hade de där medaljerna på sig flera veckor efter att de fyllt år. Den presenten kanske inte kan tyckas så märkvärdig, men den var väldigt genomtänkt och barnen älskade dem verkligen.

Spa och skönhetsvård

Gratis presenter till barn får du om du gör ett eget spa-paket. Ta en korg, eller låda där du lägger en fin servett i botten för att täcka kanterna. Lägg sedan i lite grejer du har hemma. Har du en skvätt badsalt ger du det en ny påse, några krämer att smörja in sig med, någon liten schampoflaska från det du bodde på hotell senast, några bomullstussar, har du någon provflaska med parfym du fått, något tvål eller annat som du tycker passar. En spegel? En necessär? För ett litet barn kan det här bli jättelyxigt och faktiskt den bästa presenten som hon eller han får på födelsedagen.

Gör ett eget fotopussel

Klistra upp ett foto på barnet på en bit kartong och skär ut ett pussel av det. Det är en jätterolig present att ha en bild av sig själv som pussel.

Gör en egen målarbok och skriv ut

Visste du att det finns bilder att hämta på nätet som barnet sedan kan färglägga. Har barnet något specialintresse, favoritdjur eller annat så kan du kanske göra en målarbok med just det motivet. Sök bara på ordet ”målarboksbilder” och titta på de bilder som kommer fram på Google. Det finns massor av roliga och fina bilder att välja mellan.

Presentkort på äventyr

Det är inte bara till vuxna som man kan ge bort presentkort när de fyller år. Ett presentkort kan bli en väldigt bra gratis presenter till barnen. Du har kanske fler idéer än vad jag har, men det jag kommer på är:

 • Fiskeutflykt
 • Picknick
 • Utflykt och lära barnet göra upp eld
 • Badutflykt
 • En heldag i lekparken där ni har med matlåda och stannar hela dagen
 • Muffinsfomar (med löfte om att ni ska baka tillsammans)

Barn brukar älska att få åka på utflykt och det kommer bli uppskattade presenter.

Filmkväll

Varför inte ge bort presentkort på en filmkväll? Det är en mysig grej som hon eller han kommer att se fram emot. Baka chokladbollar, kladdkaka och poppa lite popcorn.

Filmen undrar du, kostar inte den pengar. Nej, inte nödvändigtvis! Kanske kan ni se en film som ni inte sett på länge? Eller kanske kan ni bytlåna film med en kompis. Man måste inte äga alla filmer man vill se.

Gratis presenter till barn för den som kan sy, sticka och snickra

Kan du sy, snickra eller sy? Då finns det ju massor av fina presenter som du kan tillverka själv. Visst kanske det inte är gratis. Men om man har ett intresse brukar man som regel redan ha material till det hemma. Om du använder sådant du redan har hemma kan du få en fin present till barnet utan att behöva lägga ut några pengar för tillfället i alla fall.

Om du kan bygga och snickra kan till exempel snickra ett fint smyckeskrin eller låda till barnen. Det är något som passar både stora och små. Små barn kanske behöver en docksäng till dockorna, ett parkeringshus till bilarna eller liknande

När jag var liten hade min mormor stickat små dockor till oss av restgarner. Egentligen var det som långa korvar i olika färger. Sedan hade hon sytt ihop fram och baksidan på den så att det bildades ben och armar. Sedan hade hon broderat ögon och mun på dem.

Som tonåring önskade jag mig alltid raggsockor i julklapp av farmor. Jag tyckte att det var lyxigt att få något hemstickat som hon hade lagt ner tid och kärlek på. Till yngre barn kan du kanske sticka lite större plagg också av garn du redan har hemma.

Du kan också sy hårband, spel eller en necessär att ge bort.

För den som har tyg hemma och gillar att sy går det sy kläder. Både barn och dockor behöver kläder. Har barnet en dockvagn eller docksäng behövs lite fina sängkläder.

Det har blivit modernt med sångpåsar – en påse med små figurer i. Varje figur representerar en barnvisa. Det kan till exempel vara en stjärna för blinka lilla stjärna. Kanske har du lite spillbitar för att tillverka en egen sångpåse.

Baka presenter till barn

Tycker du själv om att baka kan du ge barnet en låda med något gott du bakat. Det kan till exempel vara muffins, en burk med hemkokta karameller eller vanliga chokladbollar med strössel.

Presentkort på olika tillåtelser

Gratis presenter till barn får du också om du ger bort presentkort med tillåtelse att göra olika saker. Det kan vara saker så som att:

 • Spela musik utan lurar
 • Få vara uppe så länge de vill på kvällen
 • En dag med obegränsad datatid
 • En dag där de får titta på TV hur länge de vill
 • En dag då de vuxna måste vara med och leka allt barnet bestämmer
 • Tillstånd att baka 7 kladdkakor
 • En dag där hon eller han får äta glass till middag

Sedan blir presentkorten förbrukade när barnet väljer att utnyttja det.

Kanske har du prylar hemma som barnet kan få?

Det kan också hända att du har saker hemma som kan bli en bra present till barnet. Det är faktiskt väldigt fånigt att vi tror att man måste köpa en ny sak i butik bara för att det är i present till någon. Saker du har hemma som barnet kommer bli glad för att få är till exempel:

 • Ficklampa
 • Fin anteckningsbok
 • Fröpåse och en liten kruka
 • En fin ljusslykta
 • En prydnadssak

Lära sig nya saker

 • Garnnystan och en virknål (med löfte om att få lära sig)
 • En bit snöre (och lära barnet knyta knopar)

Vill du ha fler tips på gratis presenter, så har jag samlat ihop vad mina läsare tycker är bra och gratis presenter. Läs gärna vidare här!

Tips på fortsatt läsning

Såpbubblor recept

Present till 2 åringen

Julklapp till 2 åring

Julklapp 1 åring

Present 1 år

 • Billig 50 Års Present: Skapa Minnen, inte Hål i Plånboken

  Billig 50 Års Present: Skapa Minnen, inte Hål i Plånboken

  Letar du efter en perfekta, men billig 50 års present till någon speciell? Vi har alla varit där, kämpande med att hitta den perfekta gåvan som inte kommer att tömma vår plånbok. I denna artikel ska vi gå igenom några fantastiska idéer för budgetvänliga 50-årsdagspresenter som visar både tänksamhet och omtanke. Att välja den rätta…

  Läs mer.,.


 • Billiga Julklappar

  Billiga Julklappar

  Att hitta billiga julklappar är inte alltid det lättaste. Förutom att de ska vara billiga, så ska de ju gärna vara något att ha också! Jag har tagit fram några tips på billiga julklappar som jag hoppas du ska gilla. Så vad finns det då för billiga julklappar att köpa? Bra billiga julklappar kan vara…

  Läs mer.,.


 • Bästa idéerna för Billig 30 års present: Din ultimata presentguide

  Bästa idéerna för Billig 30 års present: Din ultimata presentguide

  I världen av gåvor, kan det vara en utmaning att hitta rätt ”Billig 30 års present”. Men frukta inte! Denna guide kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta presenten för att fira detta stora ögonblick i någons liv, allt utan att spräcka banken. Låt oss dyka in och börja jakten på den ultimata 30…

  Läs mer.,.


Gratis presenter och julklappar till barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen