Present till odlingsintresserad

Present till odlingsintresserad

Har du också ställt dig frågan vad köper man för present till någon som är odlingsintresserad? Jag har surfat runt lite och har några riktigt bra förslag som kanske funkar till din vän. En del är helt seriösa och andra är lite roligare och en är faktiskt ett aprilskämt, du avgör själv vad som fungerar bäst för din odlingsintresserade vän.

En egen svampodling – En riktigt rolig present att ge sin odlingsintresserade vän är den här svampodlingen. I det här odlingssetet ingår allt man behöver för att odla egen ostronskivling. Du behöver bara vattna och några veckor senare växer det upp underbar svamp.
Trädgårdsredskap -Att få en riktigt bra grävspade är bra för trädgårdsälskaren. Då går det mycket lättare att gräva upp fina rabatter i trädgården. Den här spaden har ett förstärkt skaft och den är ergonomiskt utformad.
Skulle din vän tycka att det är väldigt jobbigt att gräva själv? Då kanske en metalldetektor kan vara en god idé. Nu undrar du förstås hur jag har tänkt mig att en metalldetektor kan gräva upp ett morotsland. Jo, om man har barn i sin bekantskapskrets så kommer det ordna sig. Barn älskar skattjakter. Det är bara sprida lite fina muttrar och några mynt i små hål i trädgården där man vill ha sitt trädgårdsland. Sedan visar man barnen hur man använder metalldetektorn. Morotslandet kommer nu nästan att gräva sig självt.
Växthus eller uterum – Förläng sommaren åt din vän med den här iglon. Härligt att ha ett mysigt uterum att sitta i när våren kommer. Sommaren blir mycket längre om man kan sitta vindskyddat i den här fina iglon. Riktigt heta sommardagar kan iglon göras om till en skuggig oas dit man kan ta sin tillflykt bort från sol och värme.
Konservväxter – Vill du ge din odlingsintresserade vän en lite annorlunda present? Då tycker jag att du ska ge bort konservväxter. När hon eller han vill börja odla sin blomma öppnar man konservburken och börjar vattna. Det finns väldigt många fördelar med att välja konservväxter faktiskt. Du som givare behöver inte ha besvär med att ta med den där stora växten när du tar tunnelbanan till födelsedagsfesten. När man fyller år och har stora bjudningar brukar man få väldigt många blommor samtidigt. Det är lite tråkigt att inte riktigt hinna njuta av alla blommorna. Men med en konserverad växt kan jubilaren själv bestämma när hans eller hennes blomma ska komma. Det är dessutom extra roligt att komma med en oväntad present när man går bort på kalas.
Köttätande växt – En cool inredningsdetalj för hemmet är förstås en köttätande växt. Fascinerar både barn och vuxna.

Ett appstyrt moln

Ett appstyrt moln för att skydda de känsliga växterna i trädgården. Molnet kan laddas med vatten och förse trädgården med både vatten och skugga.

En expanderande vattenslang -Det är jobbigt att vattna med en vanlig vattenslang eftersom den ofta är otymplig och trasslar in sig i sig själv. Med en expanderande vattenslang kommer vattningen vara mycket smidigare. Den här vattenslangen växer och blir tre gånger så lång när man fyller den med vatten

En snygg eller rolig vattenkanna i present till odlingsintresserad

Snygg vattenkanna som passar honom eller henne. Kanske en flamingo, en stilfull vattenkanna i silver eller en vattenkanna med helt ny design.

Bevattning

För den som har inomhusväxter, men som ändå vill åka på semester under sommaren är det användbart att få vattenpärlor. Man lägger dem i vatten under två dygn. Under den tiden fylls de till maxvolym, sedan placerar man ut kulorna i blomkrukorna så släpper kulorna ifrån sig vattnet lite i taget och växten överlever när ägaren åker på semester.

Hydroponisk odling

En ny odlingstrend för inomhusbruk är hydroponisk odling där man har som ett vattenfyllt tråg med små jordklumpar i hål. För att ge din odlingsintresserade kompis en bra start här tycker jag att hon eller han bör få Boken om hydroponisk odling, en kurs i ämnet och en odlingslåda. Det är härligt att bara kunna knipsa av lite persilja och använda i middagen.

Kurs om hypodroponisk odling
Odlingslåda
Bok om odlingsmetoden

Bra böcker att ge i present till någon som är odlingsintresserad

Nyttans växter, alltså växter som hjälpt oss med mat, medicin, kläder, färg redskap, smink, kärleksmedel och ritualer. I boken beskrivs massor av växter, deras användning förr och nu. Läsaren får även lära sig om folktro sägner och vad växtens namn betyder. Det som gör boken unik är att den innefattar nästan alla växter som vi använt i Norden. Den innehåller träd, buskar, örter, krukväxter, mossor, lavar och alger.

Vilda växter : till mat, krydda och bättre hälsa en bra bok att ge bort i present till den som är odlingsintresserad. Boken beskriver ett 50-tal av våra vilda växter som kan användas till matlagning eller som läkeväxter. Här får läsaren lära sig göra eget örtte, göra oljor och salvor. Hon eller han får också lära sig hur växterna bäst kommer till sin rätt som råvara i en sallad, ett bröd eller en soppa. Här finns tydliga foton som visar hur varje ört ska se ut när den är redo att plockas.

Jag hoppas att du har hittat en bra present till din odlingsintresserade vän här. Fler presenttips hittar du annars på: