Present till någon som gillar vin

Har du en vän som gillar vin? Visst kan man köpa en flaska vin i present till honom eller henne, men det finns också många andra vinrelaterade presenter du kan köpa. Här har jag samlat bra presenter att ge någon som tycker om vin.

Så vad är då bra presenter till någon som gillar vin? Bra presenter till någon som gillar vin är vin, är ett gott vin, ett vinspel, en vindruvsodling för att så småningom kunna göra eget vin, eller kanske ett gigantiskt vinglas.

Vad ger man för presenter till någon som gillar vin?

Här har jag samlat fina presenter till någon som gillar vin. Det är presenter som säkert kommer falla honom eller henne i smaken.

Present till någon som gillar vin

Vinglas

En given present till en vinälskare är förstås vinglas. Kanske samlar hon eller han på någon speciell serie? Annars är dessa Essence glas från Iittala något som din vän skulle tycka om att få? Vackra glas är något som verkligen förhöjer utseendet på ett dukat bord. För vinälskaren är det viktigt att ha olika glas för röda och vita viner. Det är också roligt att ha vattenglas i samma glasserie.

Läs mer och beställ

Vinluftare i present till vinälskaren

Smakerna från vinet frigörs om man luftar det före serveringen. Ett steg längre än att bara öppna flaskan en timme före du serverar det är att använda sig av en vinluftare eller hälla över det i en karaff före servering. En vinluftare är en bra present att ge någon som tycker om vin i present. Egentligen är det bara bourgogneviner som inte ska luftas.

Läs mer och beställ

Elektrisk vinöppnare

Vissa flaskor kan vara sega att få upp och i värsta fall spricker korken eller hamnar i flaskan istället. En elektrisk korkskruv kanske känns lite onödigt, men jag lovar att det kommer gå mycket enklare att få upp vinflaskan.

För att korka upp flaskan håller du i den övre delen av korkskruven och trycker ner den på korken. Vinöppnaren borrar sid då ner i korken och drar upp den. En elektrisk korkskruv kan användas både på vin-och champagneflaskor.

Läs mer och beställ

Choklad och vinprovning

En annorlunda upplevelse att ge sin vindrickande kompis är en vin och chokladprovning. Under kursen får man prova olika viner tillsammans med choklad. Man får också lära sig om chokladens historia. Här får du lära dig vilka viner som passar bäst till vilken choklad.

Både vin och choklad sägs vara hälsobringande, så detta måste vara den ultimata kombinationen att ge sin vinälskande vän i present.

Läs mer och beställ

Vinkyl

En riktigt fin vinkyl är är ett måste i varje vinälskares hem. Den här från Georg Jensen är stilfull och kommer verkligen att pryda sin plats på middagsbordet. I den här vinkylen av rostfritt stål kan man hålla vinet kylt under måltiden.

Läs mer och beställ

Vinställ

Ett nytt och spännande vinställ är alltid en kul present att ge vinälskaren.

Läs mer och beställ

Skål

Skål är ett roligt spel om alkoholhaltiga drycker. Även om man är duktig på viner kan frågorna vara kluriga. Spelet kan spelas både i lag och individuellt.

En annorlunda present att ge sin vän som tycker om vin.

Läs mer och beställ

Vinboken

När man smakar ett gott vin vill man gärna minnas det. Men det är inte alltid så lätt! Därför är den här vinboken en prefekt present att ge sin vinälskande vän. Här kan man göra noteringar om viner man dricker. De riktigt bra vinerna vill man ju kunna köpa fler gånger. Det här är ett riktigt smart sätt att samla noteringar om vinerna.

Läs mer och beställ

Vinställ

Viner ska helst förvaras liggande för att korken inte ska torka ut. För att få plats med vinerna kan det vara bra med ett vinställ att ha på bänken eller på väggen. Det här vinstället är tillverkat i metall.

Läs mer och beställ

Bag in a box väska

Det finns många goda viner som säljs som bag in a box. Men att ha ett lådvin ståendes i köket är kanske inte så roligt och många vinälskare tycker det är mycket pinsamt att ha lådvin hemma. Då kan det vara bra att ha en fin väska att förvara det i.

Läs mer och beställ

Roliga presenter till vinälskare

Vill du ge din vinälskande vän en rolig present? Då kanske den här vinflaskan/glaset vara kul att ge bort. På flaskan/glaset står det ”Finally! A wine glass that fits my needs!” Alltså, äntligen ett vinglas som passar mina behov.

Om man bara ska dricka ett glas vin om dagen av hälsoskäl är detta ett tillräckligt stort glas för att ändå kunna dricka obehindrat.

Läs mer och beställ

Vinhållare att hänga på väggen

För att kunna njuta av den ädla drycken samtidigt som man tar ett bad är det bra att ha en vinglashållare att fästa på väggen i badrummet.

Läs mer och beställ

Relaterade frågor

Vad är en bra present till någon som gillar champagne? Bra presenter till en champagneälskare är en fin champagnekyl, en sabel, champagneprovning, en rolig disktrasa eller kanske ett gigantiskt glas att dricka champagnen ur. Fler förslag på presenter till champagneälskaren har jag samlat här.

Vad ska man köpa i present till matlagningsintresserade? Bra presenter att ge någon som är matlagningsintresserad är ett paellaset, en crock pot, ett kit för att göra egen ost eller en groddburk. Fler presenttips till matlagningsintresserade hittar du här.

Present till någon som gillar öl, vad ska man köpa? Kul presenter att ge någon som gillar öl är en öl och ostprovning, ölbryggningskurs, fina ölglas, en bok om öl eller kanske ett fint mobilfodral i form av ett ölglas. Fler presenttips till någon som gillar öl kan du hitta här.

Vad är en bra julklapp till någon som gillar friluftsliv? Bra julklappar till någon som gillar friluftsliv är ett överlevnadskit, en multikniv, en sovsäck för åretruntbruk, eller en kniffel.

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till din vinälskande vän! Dela gärna med dig av sidan till andra.

Tips på fortsatt läsning

Mat och dryck att ge i present

Present till någon som gillar vin
Rulla till toppen