Present till nÄgon som gillar vin

Har du en vÀn som gillar vin? Visst kan man köpa en flaska vin i present till honom eller henne, men det finns ocksÄ mÄnga andra vinrelaterade presenter du kan köpa. HÀr har jag samlat bra presenter att ge nÄgon som tycker om vin.

SÄ vad Àr dÄ bra presenter till nÄgon som gillar vin? Bra presenter till nÄgon som gillar vin Àr vin, Àr ett gott vin, ett vinspel, en vindruvsodling för att sÄ smÄningom kunna göra eget vin, eller kanske ett gigantiskt vinglas.

HÀr har jag samlat fina presenter till nÄgon som gillar vin. Det Àr presenter som sÀkert kommer falla honom eller henne i smaken.

Vad ger man för presenter till nÄgon som gillar vin?

Vinglas

En given present till en vinÀlskare Àr förstÄs vinglas. Kanske samlar hon eller han pÄ nÄgon speciell serie? Annars Àr dessa Essence glas frÄn Iittala nÄgot som din vÀn skulle tycka om att fÄ? Vackra glas Àr nÄgot som verkligen förhöjer utseendet pÄ ett dukat bord. För vinÀlskaren Àr det viktigt att ha olika glas för röda och vita viner. Det Àr ocksÄ roligt att ha vattenglas i samma glasserie.

LÀs mer och bestÀll

Vinluftare i present till vinÀlskaren

Smakerna frÄn vinet frigörs om man luftar det före serveringen. Ett steg lÀngre Àn att bara öppna flaskan en timme före du serverar det Àr att anvÀnda sig av en vinluftare eller hÀlla över det i en karaff före servering. En vinluftare Àr en bra present att ge nÄgon som tycker om vin i present. Egentligen Àr det bara bourgogneviner som inte ska luftas.

LÀs mer och bestÀll

Elektrisk vinöppnare

Vissa flaskor kan vara sega att fÄ upp och i vÀrsta fall spricker korken eller hamnar i flaskan istÀllet. En elektrisk korkskruv kanske kÀnns lite onödigt, men jag lovar att det kommer gÄ mycket enklare att fÄ upp vinflaskan.

För att korka upp flaskan hÄller du i den övre delen av korkskruven och trycker ner den pÄ korken. Vinöppnaren borrar sid dÄ ner i korken och drar upp den. En elektrisk korkskruv kan anvÀndas bÄde pÄ vin-och champagneflaskor.

LÀs mer och bestÀll

Choklad och vinprovning

En annorlunda upplevelse att ge sin vindrickande kompis Àr en vin och chokladprovning. Under kursen fÄr man prova olika viner tillsammans med choklad. Man fÄr ocksÄ lÀra sig om chokladens historia. HÀr fÄr du lÀra dig vilka viner som passar bÀst till vilken choklad.

BÄde vin och choklad sÀgs vara hÀlsobringande, sÄ detta mÄste vara den ultimata kombinationen att ge sin vinÀlskande vÀn i present.

LÀs mer och bestÀll

Vinkyl

En riktigt fin vinkyl Àr Àr ett mÄste i varje vinÀlskares hem. Den hÀr frÄn Georg Jensen Àr stilfull och kommer verkligen att pryda sin plats pÄ middagsbordet. I den hÀr vinkylen av rostfritt stÄl kan man hÄlla vinet kylt under mÄltiden.

LÀs mer och bestÀll

SkÄl

SkĂ„l Ă€r ett roligt spel om alkoholhaltiga drycker. Även om man Ă€r duktig pĂ„ viner kan frĂ„gorna vara kluriga. Spelet kan spelas bĂ„de i lag och individuellt.

En annorlunda present att ge sin vÀn som tycker om vin.

LÀs mer och bestÀll

Vinboken

NÀr man smakar ett gott vin vill man gÀrna minnas det. Men det Àr inte alltid sÄ lÀtt! DÀrför Àr den hÀr vinboken en prefekt present att ge sin vinÀlskande vÀn. HÀr kan man göra noteringar om viner man dricker. De riktigt bra vinerna vill man ju kunna köpa fler gÄnger. Det hÀr Àr ett riktigt smart sÀtt att samla noteringar om vinerna.

LÀs mer och bestÀll

VinstÀll

Viner ska helst förvaras liggande för att korken inte ska torka ut. För att fÄ plats med vinerna kan det vara bra med ett vinstÀll att ha pÄ bÀnken eller i bokhyllan. Det hÀr vinstÀllet Àr tillverkat i ek.

LÀs mer och bestÀll

Bag in a box vÀska

Det finns mÄnga goda viner som sÀljs som bag in a box. Men att ha ett lÄdvin stÄendes i köket Àr kanske inte sÄ roligt och mÄnga vinÀlskare tycker det Àr mycket pinsamt att ha lÄdvin hemma. DÄ kan det vara bra att ha en fin vÀska att förvara det i.

LÀs mer och bestÀll

Roliga presenter till vinÀlskare

Vill du ge din vinĂ€lskande vĂ€n en rolig present? DĂ„ kanske den hĂ€r vinflaskan/glaset vara kul att ge bort. PĂ„ flaskan/glaset stĂ„r det “Finally! A wine glass that fits my needs!” AlltsĂ„, Ă€ntligen ett vinglas som passar mina behov.

Om man bara ska dricka ett glas vin om dagen av hÀlsoskÀl Àr detta ett tillrÀckligt stort glas för att ÀndÄ kunna dricka obehindrat.

LÀs mer och bestÀll

VinhÄllare att hÀnga pÄ vÀggen

För att kunna njuta av den Àdla drycken samtidigt som man tar ett bad Àr det bra att ha en vinglashÄllare att fÀsta pÄ vÀggen i badrummet.

LÀs mer och bestÀll

Relaterade frÄgor

Vad Àr en bra present till nÄgon som gillar champagne? Bra presenter till en champagneÀlskare Àr en fin champagnekyl, en sabel, champagneprovning, en rolig disktrasa eller kanske ett gigantiskt glas att dricka champagnen ur. Fler förslag pÄ presenter till champagneÀlskaren har jag samlat hÀr.

Vad ska man köpa i present till matlagningsintresserade? Bra presenter att ge nÄgon som Àr matlagningsintresserad Àr ett paellaset, en crock pot, ett kit för att göra egen ost eller en groddburk. Fler presenttips till matlagningsintresserade hittar du hÀr.

Present till nÄgon som gillar öl, vad ska man köpa? Kul presenter att ge nÄgon som gillar öl Àr en öl och ostprovning, ölbryggningskurs, fina ölglas, en bok om öl eller kanske ett fint mobilfodral i form av ett ölglas. Fler presenttips till nÄgon som gillar öl kan du hitta hÀr.

Vad Àr en bra julklapp till nÄgon som gillar friluftsliv? Bra julklappar till nÄgon som gillar friluftsliv Àr ett överlevnadskit, en multikniv, en sovsÀck för Äretruntbruk, eller en kniffel.

Dela gÀrna sidan

Jag hoppas att du hittat en riktigt bra present till din vinÀlskande vÀn! Dela gÀrna med dig av sidan till andra.