Vad heter BRÖLLOPSDAGARNA [och bra bröllopsdag PRESENT]

Vad heter de olika Bröllopsdagarna? Du har säkert hört talas om diamantbröllop och bomullsbröllop, men vad innebär det egentligen? Vad ska man egentligen ge sin man eller fru i bröllopsdag present? Jag har några idéer på fina och kärleksfulla presenter på bröllopsdagen.

Vad är en bra present på bröllopsdagen? Bra presenter på bröllopsdagen är en resa till Spanien, en romantisk övernattning, champagneprovning, eller kanske ett personligt smycke som du graverar med något kärleksfullt till din älskling. Det kan också vara kul att ge bort presenter som verkligen överraskar honom eller henne, ett svamphus eller riktigt snygg tekopp.

Du ska få fler tips för en riktigt lyckad bröllopsdag och lära dig vad de olika bröllopsdagarna hetar.

Vad heter BRÖLLOPSÅREN och vad kan man ge i BRÖLLOPSDAG PRESENT?

Vad heter bröllopsdagarna – bröllopsdagar år för år?

Vad heter de olika Bröllopsdagarna? Årsdagarna för bröllopet har fått namn som guldbröllop, pärlbröllop och bomullsbröllop. Här är en lista över vad de olika bröllopsåren heter. Men det råder lite förvirring om vad bröllopsdagarna heter. Vissa bröllopsår har två namn, och det finns två platinabröllop.

Även om det är skrock så vill många vill ge bort presenter som har samma tema som namnet på bröllopsdagen. Att göra det sägs ge lycka och rikedom, så det skadar väl inte att prova. Förutom presenten kan man även slå in presenten så den påminner om bröllopsdagens namm. På fruktbröllopsdagen ger man bort en fruktdoftande parfym, en vacker fruktskål eller liknande och slår in den i presentpapper med frukt på. När man firar sidenbröllop ger man bort en sidenpyjamas, sängkläder av siden, sidenblommor eller kanske en slips, och kan slå in det i sidentyg. Det är förstås inte helt nödvändigt, men det är en rolig grej att ge en present relaterat till bröllopsdagens namn. Kanske vill ni även fira 6 månaders bröllopsdag, det första året är ju väldigt speciellt som gifta.

Vad är bra presenter på bröllopsdagen?

Bröllopsdagen är den dagen på året som bara ni delar. En romantisk dag som är bara er. Den här dagen kan ni ägna åt varandra och för att fira ert liv tillsammans. Varför åka på en gemensam resa eller göra något mysigt, bara ni två? Här hittar du några upplevelser för par som jag tycker passar extra bra. Som du säkert redan känner till så har bröllopsdagarna olika namn eller teman. Många tycker det är kul att hitta bröllopspresenter med rätt tema t.ex. bomull, papper, guld, tenn, eller uran.

Bröllopsdagar är där ett gift par minns och firar den speciella dagen då de gifte sig. Det finns en tradition när det gäller bröllopsdag present. Den här traditionen går tillbaka till medeltiden och att följa traditionen sägs främja både pengar och ett gott äktenskap. Varje bröllopsdag har ett speciellt tema eller symbol, så som papper, guldbröllop, eller keramikbröllop.

Även om det är skrock är det många som tycker det både är roligt och trevligt att följa den traditionen. Att fira bröllopsdagar är något som från början härstammar från 1500-talets Tyskland. På 1700-talet började vi i Sverige fira årsdagen av bröllopet.

Men det du kanske inte viste var att varje bröllopsdag förutom temat även har en färg, en blomma och en sten som symboliserar dem. Jag har läst på mycket om det här, och ska försöka guida dig i den djungel det faktiskt är att försöka få kontroll på alla bröllopsdagar. För att göra förvirringen lite större har man olika symboler runt om i världen, i USA har bröllopsdagarna helt andra teman. Men här tänkte jag berätta om de bröllopsdagar vi firar i Sverige.

Bröllopsdagar år 1-9 och förslag på bröllopsdag present

1 år Bomullsbröllop

Den första bröllopsdagen är bomullsbröllop. Bomull är tillverkat av fiber som är sammanflätade med varandra och detta representerar föreningen och styrkan hos paret. Bomull är skört och kan bli fläckigt precis som en ny relation mellan paret i fråga. Idéer på present för 1 årig bröllopsdag är ett fint plagg som man kan bära på bröllopsdagen, en bordsduk, kimono, sängkläder av bomull, täcke, handdukar, förkläde, garn, vantar, mössa, överkast, hängmatta eller en hängstol av bomull. Fler presentidéer på ett bomullsbröllop hittar du här.

2 år Pappersbröllop

Den andra bröllopsdagen är pappersbröllop. På den här bröllopsdagen bör ett par ge varandra något av papper. Papper hålls samman av fibrer som reperesenerar styrkan hos paret. Papper representerar också ett blankt blad, där båda påbörjar en ny resa tillsammans och symboliskt så ska de fylla pappret med idéer, lycka, sorg, konflikter och andra saker som skapar minnen. Några idéer på presenter för 2 årig bröllopsdag är att skriva ett kärleksbrev på ett fint papper, en tavla, Sherlok Homes brevmysterier, en bok, en vacker penna, kokbok, en presentask av något slag, dagbok, receptsamlare, biljetter till något kul evenmang så som bio, teater eller liknande. Vill du ha fler förslag på presenter vid ett pappersbröllop hittar du dem här.

3 år Läderbröllop

Den tredje bröllopsdagen är läderbröllop. Om vi jämför med bomull och papper som var symbolerna för de tidigare bröllopsdgarna så är läder mycket mer hållbart och tåligt. Det är samma sak med ett gift par, ett äktenskap har verkligen många toppar och dalar. Det paret gått igenom så här långt gör att de förstår varandra bättre och deras äktenskap är tåligare och mer robust. Exempel på bra present på 3 årig bröllopsdag är handskar, stövlar, skor, jacka, portfölj, necessär, förkläde, klocka med läderarmband, smycken, väskor, bälten, musmatta, läderfåtölj, skrivbordsförvaring och skrivbordsunderlägg av läder. Fler idéer på vad du kan ge din man eller fru i present på ett läderbröllop kan du hitta här.

4 år Fruktbröllop eller blomsterbröllop

Den fjärde bröllopsdagen är fruktbröllop eller fruktbröllop (beroende på vart man läser). Frukt är en bra symbol för ett par som nått en viss mognadsnivå i sitt liv som gifta. Något som startade som ett litet frö har växt till en frukt. Ett äktenskap måste kunna klara en hel del stormar, men behöver också få mycket omvårdnad innan det mognar. Några bra presenter att ge en 4 årig bröllopsdag är en fruktkorg, parfym som doftar frukt, smycke i form av en frukt, fruktkorg, en skål med fruktsallad, smoothieblender, torkad frukt, fruktgodis, fruktsorbetmaskin, fruktte, eller en fruktstatyett. Fler förslag på vad du kan ge i present på ett fruktbröllop hittar du här. Föredrar du att kalla den här årsdagen för blomsterbröllop hittar du presentidéer här.

5 år Träbröllop

Den femte bröllopsdagen är träbröllop. Det 5:e året är en milstolpe i ett förhållande. Trä symboliserar både styrka och stabilitet. Det kan även symbolisera roten på ett träd, eller grunden för äktenskapet. Några presenter som passar att ge på en 5 årig bröllopsdag är möbler, tavla med träram, hjärta av trä, fågelholk, skål, fat, ask, smyckeskrin, bricka, träskor, dalahäst, eller ett foto i en ram av trä. Fler tips på vad du kan ge som bröllopsdag present på ett träbröllop.

6 år Sockerbröllop

Den sjätte bröllopsdagen är sockerbröllop. Socker är onyttigt och skadligt för både vår hälsa och våra tänder. Hur kan man välja det som tema för en bröllopsdag? För att förstå det hela behöver vi se tillbaka på sockrets historia. I början när sockret kom ansågs det vara både nyttigt och stärkande. Socker var något fint och exklusivt på den tiden och det är även så vi ska tolka sockerbröllopet. Ett par som varit gifta så länge som sex år har något väldigt fint, och de har en relation de har varit rädda om. Bra presenter på en 6 årig bröllopsdag är till exempel choklad, sockerbitar i en vacker låda, hembakta kakor, sockervaddsmaskin eller en sockerskål. För fler tips på vad du kan ge i present när ni firar sockerbröllop besök den här sidan.

7 år Yllebröllop

Den sjunde bröllopsdagen är yllebröllop. Ull symboliserar värme i förhållandet och ylle hjälper oss att hålla oss varma, precis som kärleken mellan makarna i det gifta paret. Bra present att ge en 7 årig bröllopsdag är underställ, sockor, mössa, vantar, yllekläder, garn, garnhjärta, halsduk, yllefiltar, kuddfodral, hatt eller kanske en sittdyna. Fler presenter för ett yllebröllop kan du hitta här.

8 år Gummibröllop

Den åttonde bröllopsdagen är gummibröllop. Detta kan tyckas vara en billig present att ge men tänk på dess hållbarhet, enkelhet och de många användningsområdena som materialet har. Ditt äktenskap har nått en punkt av mycket användbarhet och hållbarhet och det kanske inte är den mest glamorösa gåvan men det är pålitligt, robust och alltid där för dig. Presenter att ge på en 8 årig bröllopsdag kan vara hjärtballonger, diskhandskar, gummstövlar, gummibåt, simring, badmadrass, tuggumi, vinergum, vedhink av gummi, galoscher, mobilskal, hink hantlar och gummibjörnar. Fler idéer för presentinköpet på ert gummibröllop kan du hitta här.

9 år Linnebröllop

Den nionde bröllopsdagen är linnebröllop. Linne står för styrka och värde i en relation. Äktenskapets värde och kvalité motsvaras av kvalitén och värdet hos linne. Bra bröllopspresenter att ge en 9 årig bröllopsdag är kläder, sängkläder, väska, kuddfodral, linneservetter, linnedukar, hatt och gardiner. Mer inspiration för ert linnebröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 10-19

10 år Tennbröllop

Den tionde bröllopsdagen är tennbröllop. Tenn står för motståndskraft och det är nyckeln till ett äktenskap som håller ett helt decennium. Det här är en bröllopsdag som påminner paret om att de byggt upp något väldigt fantastiskt och har ställt in sig på att deras äktenskap ska vara livet ut. Bra presenter för 10 årig bröllopsdag är ljusstakar, servettringar, krukor, askar, fickplunta, ett tennstop, glöggmuggar, skål, tennarmband eller en lampa. Fler förslag på presenter vid ett tennbröllop kan du hitta här.

11 år Stålbröllop

Den elfte bröllopdagen är stålbröllop. Stål är ju en väldigt stark metall och den representerar styrkan hos paret och relationen. 11 år är en lång tid tillsammans. Några presentidéer för en 11 årig bröllopsdag är ett smycke, tårtspade, kökskniv, tändstål, bestick, väggklocka, bouleklot, termos, armbandsklocka, möbler och vikter vikter för tyngdlyftning. Fler presenter att ge på ett stålbröllop kan du hitta här.

12 år Sidenbröllop

Den tolfte bröllopsdagen är sidenbröllop. Efter att ha klarat äktenskapets stormar är symbolen för den här bröllopsdagen siden, siden är för segel och att segla genom livets stormiga hav tillsammans. Ni har kämpat genom livets vågor och klarat av mycket tillsammans. Några av de populära presenterna en 12 årig bröllopsdag är sängkläder, halsdukar, sexiga underkläder, klädesplagg, gardiner, sidenblommor, lampskärm, slips, fluga eller en fin sidenväska. Mer inspiration för presenter på ett sidenbröllop kan du hitta här.

13 år Spetsbröllop

Den trettonde bröllopsdagen är spetsbröllop. Spetsen är elegant, och vackert sammansatt i ett komplicerat mönster, precis som den skönhet ni tillsammans har arbetat för att skapa. Spetsen är både vacker och stark, precis som äktenskapet. Bra presenter att ge sin partner när ni firar 13 årig bröllopsdag är kläder, underkläder, handskar, solfjäder, dukar, gardiner, en hund (så klart en spets), sjal, paraply, solfjäder, festväska, eller filmen ”Arsenik och gamla spetsar”. Fler presenttips för ett spetsbröllop hittar du här.

14 år Elfenbensbröllop

Den fjortende bröllopsdagen är elfenbensbröllop. Den traditionella gåvan är är elfenben. Elefanten representerar tur, styrka, och välsignelser. Elefenben sägs ge tur och skydd. Elefanten ses som både stark och stabil och är en symbol för uthållighet. Den är en utmärkt symbol för ett långvarigt äktenskap. Idag är inte elfenben en present som passar att ge, eftersom elefanterna är utrotningshotade. Så andra presenter som passar att ge på en 14 årig bröllopsdag är elefantbilder, målningar och statyer. Du kan också skänka pengar till WWF för att rädda elefanterna och kampen mot tjuvskyttar. Eller varför inte välja gåvor av plast som ser ut att vara elefenben. Här kan du få mer inspiration för att handla presenter till ett elfenbensbröllop.

15 år Kristallbröllop

Kristallbröllop är den 15:e bröllopsdagen ni firar. Kristaller är kända för hur vackert de reflekterar ljus. De symboliserar och speglar allt ni upplevt tillsammans som par. Det återspeglar skönheten och klarheten i ert förhållande. Bra present att ge din partner på en 15 årig bröllopsdag är glas, vas, smycken av kristall, väska, kristallkrona, konstglas, skål, ljusstakar, statyer, vinglas, fat, kannor och kristallprydnadssaker. Fler förslag på presenter till ett kristallbröllop hittar du här.

16 år Fjäderbröllop

Den sextonde bröllopsdagen är fjäderbröllop. Fjädrar symboliserar ofta styrka, och tillväxt, men också hopp och frihet. Det är precis som med äktenskapet vi behöver hopp och frihet för att växa oss starka tillsammans. Bra val av gåvor på en 16 årig bröllopsdag är täcken, kuddar, dunjacka, solfjädrar, smycken, lösögonfransar (”lånta fjädrar”), fåglar, drömfångare, fjäderpenna, bokmärken och fågelholkar. Fler presenttips för ett fjäderbröllop kan du hitta här.

17 år Silkesbröllop

Den sjuttonde bröllopsdagen är silkesbröllop. Par som når den här dagen har övervunnit sina första hinder i förhållandet. De har blivit starka av att arbeta sig igenom sina svårigheter och förväntar sig att vägen framåt förhoppningsvis ska vara ”silkeslen”. Den här bröllopsdagen firar man med lyx och elegans. Föremål som passar att ge på 17 årig bröllopsdag är sängkläder, täcken, kläder, garn, nattlinne, underkläder eller ett silkesträd. Fler tips på presenter på ett silkesbröllop hittar du här.

18 år Satinbröllop

Den artonde bröllopsdagen är satinbröllop. Satine är ett material som är både vackert och slitstarkt. Precis som relationen mellan makarna inte längre innebär täta gräl så löser man problemen tillsammas på ett mer smidigt sätt än under de första årens äktenskap. Har man kommit till 18 årig bröllopsdag har man en stark relation som väcker beundran både bland vänner och släktingar. Bra presenter att ge sin partner på satinbröllopsdagen är underkläder, sänkgkäder, kläder, skor, festväska, pyjamas, eller kanske ett marsvin (av rasen Satin). Fler idéer på presenter till ett satinbröllop hittar du här.

19 år Galonbröllop

Den nittonde bröllopsdagen är galonbröllop. När ett par firar 19 årig bröllopsdag har de verkligen visat att de håller ihop i både vått och torrt. Galon håller inte bara torrt när det regnar, det är även väldigt slitstarkt, precis som deras äktenskap. Några presentidéer att ge sin man eller hustru den här bröllopsdagen är regnkläder, mobilskal, vantar eller något av konstläder. Fler ideéer på vad du kan ge i present på ett galonbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar år 20-29

20 år Porslinsbröllop

Den tjugonde bröllopsdagen är porslinsbröllop. Den här milstolpen är verkligen stort att nå, efter 20 år tillsammans är ni verkligen sammansvetsade. De traditonella gåvan på porslinsbröllopsdagen är porslin, som kan symbolisera fler måltider som ni kommer att dela. Den här bröllopsdagen passar det också bra att uppdatera köksutrustningen. Vanliga presenter på en 20-årig bröllopsdag är också ljusmanschetter, koppar, fat, skål, smycke, porslinsblommor och prydnadssaker. Fler idéer på vad man kan ge i present på ett porslinsbröllop kan du hitta här.

21 år Nylonbröllop

Den tjugoförsta bröllopsdagen är nylonbröllop. Nylon är känt för sin otroliga styrka, hållbarhet men också att den är otroligt elastisk. Det används till allt från skottsäkra västar, till ytterkläder och badkläder. Nylon är både hållbart och flexibelt, precis som det par som varit gifta i 21 år. Bra present att ge varandra på en 21 årig bröllopsdag är nylonstrumpor, necessär, kameraväska, paraply, fallskärm, hängmatta och väska. Fler presenter på et nylonbröllop kan du hitta här.

22 år Jutebröllop

Den tjugoandra bröllopsdagen är jutebröllop. Jute är det grova och robusta tyg som används för att göra säckar. Både jute och spets används ofta för att dekorera vid bröllop. Säckväv och spets kan representera nödvändiga komponenter i ett framgångsrikt äktenskap. Vi behöver både uthållighet och hållbarhet, men även ömhet och idealism. Perfekta presenterer att ge sin partner 22 årig bröllopsdag är matta, väska, tallriksunderlägg, skor, säckar, dukar, korgar och kuddfodral. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett jutebröllop hittar du här.

23 år Hampabröllop

Den tjugotredje bröllopsdagen är hampabröllop. Hampa är en växt som är både tålig och snabbväxande. Den kan växa i näringsfattiga jordar och i de flesta klimatzoner. Den har länge använts för sina psykoaktiva egenskaper. Ska man då tolka det som att man behöver droger för att hålla liv i äktenskapet under 23 år? Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror man ska tolka det som att om du hittar rätt person att gifta dig med så klarar ni av alla problem tillsammans. Har ni varit gifta i 23 år har ni, precis som hampan, stått ut med svåra omständigheter och ändå fått kärleken att gro och spira. Några idéer på present på 23 årig bröllopsdag är kläder, matta, hatt, möbler, portmonä, mobilfodral, skrubbvantar, lampskärm, väska, skor, tvål och body butter. Fler tips på vad du kan ge i present på ett hampabröllop kan du hitta här.

24 år Sammetsbröllop

Den tjugofjärde bröllopsdagen är sammetsbröllop. Sammetstyg gjordes ursprungligen av sidentrådar som är vävda så att ena sidan är slät och den andra har en kort mjuk lugg. Det var ett lyxigt tyg, som nästan bara kungligheter kunde bära. Den 24-åriga bröllopsdagen har fått sitt namn eftersom en stark och kärleksfull relation mellan ett gift par kan liknas vid sammet, mjukt och hållbart på samma gång. Det var ett dyrt och lyxigt material så det är även en symbol för lyx och välstånd. Bra present att ge varandra när ni firar 24 årig bröllopsdag är kläder, fåtölj, kuddfodral, gardiner, lampskärm, sittpuff, tapeter, smyckeskrin, hårband, sminkväska, och pall. Fler presentidéer för ett sammetsbröllop kan du hitta här.

25 år Silverbröllop

Den tjugofemte bröllopsdagen är silverbröllop. Ett kvarts sekel, 25 år, har gått sedan ni gifte er. Denna milstolpe är verkligen värd att fira. Silver är en metall med högt värde. Silver representerar styrka och lycka i er relation. På en 25 årig bröllopsdag är några presentförslag halsband, armband, ringar, örhängen, nyckelringar, ljusstakar, slipsnål, servettringar, sedelklämma, manschettknappar, silverbricka, brevpressar, silverfat, glas, bestick, klädesplagg i silver, väskor, fotoram, eller en silvertacka. Fler presenttips för ett silverbröllop hittar du här.

26 år Korkbröllop

Den tjugosjätte bröllopsdagen är korkbröllop. Kork har flera symboliska betydelser, dels så kan korken plugga igen något för att bevara det. Kanske är det våra fina minnen och upplevelser tillsammans som ett par som vi vill bevara. Korkar flyter också lätt och den symboliserar förmågan att ta sig upp till ytan även i komplicerade situationer. Bra presenter att ge varandra när man firar 26 årig bröllopsdag är en flaska champagne, en vinflaska, underlägg av kork, jordglob, anslagstavla, skor med korksula, mobilskal, yogamatta, eller ta med din man eller hustru till staden Cork på Irland! Fler tips på presenter till ett korkbröllop hittar du här.

27 år Balsabröllop

Den tjugosjunde bröllopsdaben är balsabröllop. Balsaträ är ett mjukt, och poröst träslag, det påminner lite om kork. Det här materialet används ofta till flygplansmodeller, kanoter och surfingbrädor. Det är inte svårt att se kopplingen till äktenskapet här. Precis som när det gäller flygplan, kanoter eller surfingbrädor är ett bra äktenskap något som håller dig över vattenytan eller ger dig luft under vingarna. Några presentidéer när ni firar 27 årig bröllopsdag är modellflygplan, pingisracket, surfingbräda, eller ett smyckeskrin. Fler presenttips för ett balsabröllop hittar du här.

28 år Masonitbröllop

Den tjugoåttonde bröllopsdagen är masonitbröllop. Masonit har många fördelar så som att den inte spricker och den ger inga stickor. Den tål en viss mängd fukt och klarar extrema temperaturer. För att klara hålla ihop med sin hustru eller man så länge att man firar den 28 årig bröllopsdag krävs det att man som par klarar extrema situationer utan att relationen spricker. Några presentförslag för ett masonitbröllop är fågelholk, verktygstavla, Couronnespel, pingisbord, och möbler (med masonitbaksida). Fler idéer om vad du kan ge i present på ett masonitbröllop hittar du här.

29 år Plywoodbröllop

Den 29:e bröllopsdagen är plywoodbröllop. Playwood tillverks av träfaner som man limmar i flera lager, med 90 graders rotation. Det gör att plywood blir böjbart och segt. Det har en väldigt hög hållfasthet i jämförelse med andra material. När ett äktenskap varat i 29 år är även det väldigt hållbart. Precis som hos plywood är makarnas olikheter en del av styrkan. Bra present att ge på en 29 årig bröllopsdag är till exempel, bord, stolar, förvaringslådor, hyllor, kajak, väggklocka, vackra askar, modellbyggen, pizzaspade, och ukulele. Fler presentideer för ett plywoodbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 30-39

30 år Pärlbröllop

Den trettionde bröllopsdagen är pärlbröllop. Efter tre decennier av kärlek och engagemang för varandra är det nu dags att fira 30 årig bröllopsdag. Pärlor symboliserar renhet och ärlighet. Pärlor är runda till formen, vilket symbolisear att det aldrig tar slut, precis som ett äktenskap borde vara. Bra presenter att ge din make eller hustru på ert pärlbröllop är smycken, nagellack med pärlemo, hårsmycken, en resa till Perl Harbour (Hawaii), eller en bok ”Flicka med pärlörhänge”. Den här bröllopsdagen kan de kanske vara lite knepigt att hitta en bröllopspresent till en man, men det finns naturpärlor och tigeröga som är lite coolare pärlor som kan passa även en man. Fler ideer på presenter för ett pärlbröllop hittar du här.


31 år Mahognybröllop

Den trettioförsta bröllopsdagen är mahognybröllop. Mahogny är ett vackert, rödbrunt trädslag som framför allt används för tillverkning av möbler. Tyvärr avverkas mycket regnskog för att producera mahogny, så se till att presenten du köper är FSC-certifiead mahogny. Några idéer på presenter att ge varandra på en 31 årig bröllopsdag är möbler, bricka, hårfärg, gitarr, kalimba, hårborste, tavelram, kaffekvarn, piano, biljardbord, eller köksluckor. Fler idéer på vad du kan köpa i present på ett mahognybröllop hittar du här.

32 år Granitbröllop

Den trettioandra bröllopsdagen är granitbröllop. Graniten består av en blandning av olika mineraler. Den kan ha många olika färger allt vit till röd och svart, allt beror på vilka mineral er och vilken textur den har. Granit är väldigt hård och sprickfri. Den har hög motståndskraft mot stötar och tryck. Den tål faktiskt även surt regn. Vanliga presenter att ge varandra när man firar 32 årig bröllopsdag är en mortel i granit, trädgårdsprydnader, fontän, parasollfot, bänkskiva till köket, whiskystenar eller en eldstad i granit. Vill du bjuda honom eller henne på en resa, varför inte Makedonien och ta in på hotell Granit. Fler idéer på vad du kan ge i present på ett granitbröllop hittar du här.

33 år Gnejsbröllop

Den trettiotredje bröllopsdagen är gnejsbröllop. Gnejs består av olika stenarter som genomgått en metamorfos och omvandlats under högt tryck och temperatur. Sten kan vara så vackert och är en betryggande hård och stabil grund att bygga vidare på. Färgen på gnejs beror på vilka mineral som ingår. Gnejs kan skiva sig i tunna lager, så den skiljer sig mycket från graniten. Några presentförslag på en 33 årig bröllopsdag är en blomma, som du dekorerar med dekorsand av gnejs. Kanske ni ska passa på att ge er själva trädgårdsplattor av gnejs, gatsten, en mur eller göra om trappan. Fler presenter till ett gnejsbröllop hittar du här.

34 år Skifferbröllop

Den trettiofjärde bröllopsdagen är skifferbröllop. Skiffer bildades för omkring 500 miljoner år sedan. Det bstår av kvarts, fältspat och glimmer. Skiffer är frostbeständigt och syrabeständigt, så det passar det svenska klimatet bra om man vill ha det i trädgården. Skiffer ger ett exklusivt intryck och brukar ha en vacker lyster. Presenter som passar att ge vid 34 årig bröllopsdag är plattor till trädgården, en bänkskiva i köket, nytt golv, kakel, skyltar, underlägg för mat, ljusplatta, skyltar eller en tvålpump i badrummet. Vill du bjuda din hustru eller make på en resa kan en vistelse i Norge på hotell Skifer i Oppdal vara ett tips. Presenter på ett skifferbröllop kan du hitta här. Fler presenter för ett skifferbröllop hittar du här.

35 år Korallbröllop

Den trettiofemte bröllopsdagen är korallbröllop. Koraller bildas lite i taget och det tar mycket tid att utvecklas ungefär som ett 35 -årigt äktenskap. Koraller symboliserar livslängd, skydd och fertilitet. Färgen på denna milstolpe är korall. Koraller representerar också blygsamhet, lycka och ett evigt förhållande. Tips på några presenter som passar att ge på en 35 årig bröllopsdag är ett saltvattensakvarium med korall, ett korallfärgat klädesplagg, smycke, tvla med koraller, läppstift, prydnadssaker föreställande koraller, eller en lampa. Är ni ressugna kanske en dyksemester på det Stora Barriärrevet utanför Australien, eller Malta med ett boende på Coral Hotel kan vara bra förslag. Vill ni göra en kortare utflykt så kan ett besök på ett akvarium också vara en bra bröllopspresent. Fler presenter till ett korallbröllop hittar du här.

36 år Marmorbröllop

Den trettiosjätte bröllopsdagen är marmorbröllop. Marmor är en vacker bergart som vi ofta använder som byggnadssten. Marmorn är ljus och vacker, den passar i de flesta hem och tillsammans med de flestar stilar. Några bra saker att ge din man eller fru på bröllopsdagen är marmorbord, ostbricka, ostkupa, mortel, köksbänk, ljushållare, lampfot, väggklocka, schackbräde, mobilskal, glasunderlägg, smycken, eller en väggklocka i marmor. Vill du köpa en resa på en 36 årig bröllopsdag kan marmorgrottornai Chico i Chile eller så kan ni resa till England och bo på Marriott Hotel Marble Arch i London. Vill du ha fler tips på presenter på ett marmorbröllop klicka på länken.

37 år Tegelbröllop

Den trettiosjunde bröllopsdagen är tegelbröllop. Tegel är ett tungt material som behåller sin temperatur länge och ger ett behagligt inomhusklimat. Några idéer på present på en 37 årig bröllopsdag är tegelliknande väggpaneler, bygga en utegrill, tegelfärgat klädesplagg eller smycke, krukor, filmen ”Brick”, en pizzaugn, eller en lergryta. För dem som är ressugna passar Brick New Jersey i USA eller Hotel Brick i New Mexico bra. Läs mer om tegelbröllop här.

38 år Cementbröllop

Den trettioåttonde bröllopsdagen är cementbröllop. Cement blandas med sand, stenkross och vatten för att framställa betong. Precis som ett äktenskap blir cementen till något väldigt stabilt och hållfast. Ett äktenskap som varat i 38 år är även det väldigt robust. Några idéer på vad du kan ge din partner på en 38-årig bröllopsdag är ljusstake, värmeljushållare, fågelbad, krukor, fat, dekorationshjärta, vaser, en ny kommod till badrummet trädgårdsfigurer, bok om att gjuta i betong, eller ett bord av betong. För dem som är ressugna kanske en resa till USA och staden Concrete i Washington. Vill du ha fler presenttips för ett cementbröllop hittar du dem här.

39 år Grafitbröllop

Den trettionionde bröllopsdagen är grafitbröllop. Grafit är väldigt användbart, det är lätt och flexibelt. Vi använder den för tillverkling av smörjmedel, polermedel och smältdeglar. När man blandar grafiten med olja blir den ett utmärkt smörjmedel. Presenter som du kan ge på en 39-årig bröllopsdag är är till exempel en ficklampa, inredning eller kläder i grafitfärg, golfklubba med grafitskaft, konstnärsset med grafitpennor, kitchenAid i grafitfärg, kolkridor, eller ett telefonskal i grafitfärg. Vill du köpa en resa borde ni åka till Kielce i Polen och bo på Hotel Grafit. Fler tips på bra presenter på ett grafitbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar år 40-49

40 år Rubinbröllop

Den fyrtionde bröllopsdagen är rubinbröllop. Att vara gift i fyra decennier är fantastiskt. På rubinbrinbröllopet är det så klart tradition att ge rubiner till sin äkta hälft. Rubiner symboliserar respekten och visdomen som finns i äktenskapet. Men du måste inte hålla dig till rubiner när du köper presenter till en 40 årig bröllopsdag, det finns mycket annat du kan ge på bröllopsdagen också. Några idéer på presenter är smycken, Absolut Vodka Ruby Red, rubinröda skor eller kläder, väggklocka, väska, nagellack, glas, hängmatta, hårfärg, ljus, eller inredning. För dem som är ressugna kan ett besök i Düsseldorf i Tyskland och bo på Hotel Rubin, eller staden Ruby på Barbados vara tänkbara resmål. Fler presenter till ett rubinbröllop hittar du här.

41 år Keramikbröllop

Den fyrtioförsta bröllopsdagen är keramikbröllop. Krukor formas långsamt till sin slutgiltiga design, precis som ett äktenskap där båda formar det tillsammans. De bestämmer själva hur de vill forma sitt äktenskap. Ett äktenskap kräver att båda individerna formar sig och vägleder varandra till vilken typ av relation de vill ha. Bra presenter att ge på en 41 årig bröllopsag är koppar, fat, skålar, kanna, vas, ljusstakar, formar, keramikkurs, brännugn för keramik, dekorationer eller en lampa. Vill ni göra något för att fira bröllopsdagen kan ett besök på någon keramikverkstad (Höganäs, Nittsjö, Kullabygden, Paradisverstan) vara en bra idé. Mer presentinspiration på keramikbröllop kan du hitta här.

42 år Mässingsbröllop

Den fyrtioandra bröllopsdagen är mässingbröllop. Mässing är en legering bestående av koppar och zink. den är lätt att forma vid låga temperaturer. Den används för att tillverka allt från kåpor, armaturer, rörledningar och patronhylsor. Några presenter som passar att ge på mässingsbröllop passar det med presenter så som ljusstakar, krukor, lampa, solur, portkläpp, brödrost, vas, ask, teleskop, vattenkanna, smycken, hink, skålar, eller en mortel av mässing. Fler presenter på en 42 årig bröllopsdag hittar du här.

43 år Plåtbröllop

Den fyrtiotredje bröllopsdagen är plåtbröllop. Plåt är ett lätt, men ändå väldigt tåligt. Det är korrosionsbeständigt, och vackert. Användningsområdena när näst intill oändliga. Plåten har många likheter med ett äktenskap som varat i 43 år. Några idéer på presenter att ge en 43 årig bröllopsdag är bakplåtar, muffinsplåt, vattenkanna, kruka, skåp, dekorationer till trädgården, inredningsskylatar, väggklocka, odlingsstickor, cafémöbler, odlinskrage, brödburk, redskapsbod, låda, medicinbox, vinbox, överlevnadskit eller kokboken ”Mat på en plåt”. Fler presenter på ett plåtbröllop kan du hitta här.

44 år Nickelbröllop

Den fyrtiofjärde bröllopsdagen är nickelbröllop. Nickel är en silvervit glänsande, böjbar metall. Den står emot rostangrepp och klarar höga temperaturer. Presenter som passar att ge på 44 årig bröllopsdag är en vintage tekanna, amerikanskt 5-centsmynt, taklampan Nickel Bandama, bestickset av krom och nickel, eller en väggklocka. Vill du bjuda din fru eller man på en resa kan en resa till Amsterdam och bo på Hotel Old Nickel eller Nickel City i Karlifonien vara bra resmål. Fler tips på presenter på ett nickelbröllop kan du hitta här.

45 år Safirbröllop

Den fyrtiofemte bröllopsdagen är safirbröllop. Vägen mot ett halvt sekels äktenskap är verkligen anmärkningsvärd. Par som når den här milstolpen har ett äktenskap baserat på kärlek, trohet och uppriktighet. Safiren är också en symbol för lycka och för att hålla äktenskapet starkt och friskt. Safirer har en blå nyans, den symboliserar lugn och uppriktighet. Det är verkligen en passande symbol för en 45 årig bröllopsdag. Bra presenter att ge på ett safirbröllop är smycken, handväska, kläder, skor, heminredning, möbler, eller blå köksutrustning. Vill man resa någonstans för att fira sitt safirbröllop kanske en båt (av märket Safir), en resa till Bodrum i Turkiet (bo på Hotel Safir), eller Ho Chi Minh i Vietnam (bo på Sapphire Saigon Hotel) vara något för er. Behöver du fler förslag på presenter på ett safirbröllop hittar du dem här.

46 år Blybröllop

Den fyrtiosjätte bröllopsdagen är blybröllop. Bly är en mjuk, formbar och tung metall. Bra presenter som du skulle kunna ge på en 46 årig bröllopsdag är blyertspennor, stiftpenna, skor av märket Sofie Bly, fiskeutrustning, eller tvålpump till badrummet av märket Bly. Vill ni ut och resa på blybröllopet staden Bly i Oregon USA ett tips. Fler idéer på presenter till ett blybröllop kan du hitta här.

47 år Kvicksilverbröllop

Den fyrtiosjunde bröllopsdagen är kvicksilverbröllop. Kvicksilver är kanske den svåraste bröllopsdagen att hitta någon förklaring till. Kvicksilver är ett flyktigt grundämne som är mycket giftigt och är ett av de farligaste miljögifterna. Det ger skador på hjärnan och det centrala nervsystemet. Kvicksilver var kvicksilver populärt i det gamla Egypten. Man har t.ex. hittat spår av kvicksilver i gamla egyptiska gravar från 1 500 år före Kristus. Man trodde på den tiden att kvicksilver var någonting som var bra för hälsan och helt enkelt kunde förlänga livet. Vill du hitta presenter till din man eller hustru för 47 årig bröllopsdag kan en termometer, kläder av märket Quicksilver, filmen ”Quicksilver”, en katt av rasen Quicksilver eller en pelargon av arten Quicksilver vara en bra idé. Vill du bjuda din fru eller äkta man på en oväntad bröllopspresent kan en surfkurs hos Quicksilver Surf School i Newquay i England vara ett tips. Vill du ha fler idéer på present du kan ge på ett kvicksilverbröllop har jag samlat fler här.

48 år Zinkbröllop

Den fyrtioåttonde bröllopsdagen är zinkbröllop. Zink är en metall som är mjuk och väldigt formbar. Zink är ett livsnödvändigt mineral som krävs både för immunsystemet och för energiomsättningen i kroppen. Zink kan användas för att göra stål korrosionsbeständigt. Några bra presenter på en 48 årig bröllopsdag är en vattenkanna, fågelmatare, zinktabletter, kruka, ljusstake, pall, väggklocka, medicinlåda, bricka, taklampa. ljusfat, ljuslykta, burkar, eller en vinbox. På zinkbröllopsdagen kan ni även passa på att resa till Bad Füssing i Tyskland och bo på Kurhotel Zink. Fler idéer på presenter på ett zinkbröllop kan du hitta här.

49 år Aluminiumbröllop

Den fyrtionionde bröllopsdagen är aluminiumbröllop. Aluminium är den vanligaste metallen, som vi kommer i kontakt med nästan dagligen. Metallen är mjuk, silvrig och lätt att forma. Aluminium används för att göra matfolie och läskburkar. Bra presenter att ge sin partner på 49 årig bröllopsdag är en vattenflaska, verktygslåda, stekpanna, burkar med aluminiumlock, solglasögon, champagnekyl, Apple Watch Aluminium Sport, Knivblock, eller datorställ. Fler förslag på presenter på ert aluminiumbröllop kan du hitta här.

Bröllopsdagar år 50-59

50 år Guldbröllop

Den femtionde bröllopsdagen är guldbröllop. Ett halvt sekel av kärlek och engagemang för varandra är verkligen något stort! Guld är den traditionella gåvan när man firar guldbröllopsdagen. Guld symboliserar både umbäranden, sällsynthet och värdet i förhållandet. Att nå den här dagen är inte en lätt bedrift, så belöna din partner med något av guld. Ett halvt sekel av kärlek bör verkligen firas, så välj en gåva av guld eller i guldfärg. Några presenter som passar när ni firar 50 årig bröllopsdag är smycken, guldtacka, Moet & Chandons guldchampagne, hyr en guldfärgad sportbil, en guldhamster, eller en guldklocka. Vill ni ut och resa kan ni bo på något av Hotel Guldsmedens hotell i Danmark, Norge, Island, Tyskland, Frankrike eller Indonesien. Eller kanske kan ni besöka Mollie Kathleen Gold Mine i Colorado eller vaska guld tillsammans i Vetlanda. Vill du ha fler förslag på vad du kan ge i present på ett guldbröllop hittar du det här.

51 år Krombröllop

Den femtioförsta bröllopsdagen är krombröllop. Krom är ett metalliskt grundämne som ofta används för legeringar. När korommetallen exponeras för luft bildas ett tunt oxidskikt som skyddar metallen. Krom används för att öka korrisionsbeständigheten hos rostfritt stål, men också som ytbehandling för andra metaller. På en 51 årig bröllopsdag kan det passa att ge bort en kromad lampfot, taklampa, kromtabletter, fälgar, handdukstork, mobilskal, vattenkokare, tändare, elvisp, mixar, brödrost, armbandsklocka eller en pressobryggare. Fler presenttips på ett krombröllop kan du hitta här.

52 år Bronsbröllop

Den femtioandra bröllopsdagen är bronsbröllop. Brons är en symbol för stabilitet och den representerar styrkan i äktenskapet. Det indikerar att ett par som varit tillsammans i 52 år har hittat stabilitet och hållfasthet i sitt äktenskap. Presenter som passar att ge på 52 årig bröllopsdag är en brons skulptur, ljuslykta, smycke, taklampa, ljusstakar, spegelbricka, julstjärna, väska, köksmaskin i bronsfärg, eller kanske bronz oil. Fler presentförslag på ett bronsbröllop hittar du här.

53 år Kopparbröllop

Den femtiotredje bröllopsdagen firar man kopparbröllop. Koppar är som du säkert vet en vacker rödaktig metall som symboliserar kärlek och passion. Även efter mer än 50 år fortsätter kärleken och passionen i äktenskapet. En gåva av koppar kommunicerar detta med sin värme, glöd och höga ledningsförmåga. Passionen är lika hög som under de första åren av äktenskapet. Bra presenter att ge din make eller hustru på en 53 årig bröllopsdag är kaffekoppar, temuggar, lampa, antika köksskålar, bastuhink, tekanna, vattenkokare, regnmätare, grytor, ljuslykta, ljusstake, oljelampa, bord, utebelysning eller en traktörpanna. Fler förslag på gåvor på ett kopparbröllop kan du hitta här.

54 år Platinabröllop

Den femtiofjärde bröllopsdagen är platinabröllop. Platina är en av ädelmetallerna och den förekommer i legeringar och används i allt från smycken till kemiska apparater. Namnet platina kommer från spanskans platino som betyder ”litet silver”. Platina är mer sällsynt och det kostar mer än guld. Några presenter att ge varandra på en 54 årig bröllopsdag är smycken, Orrefors Ljusstake Carat Platina, klocka, platinafärgade köksmaskiner och om du har budget för det en Porsche Panamera Platinum Edition. Vill ni ut och resa så är det Las Vegas och ett boende på Platinum Hotel. Vill du ha fler tips på presenter på ett platinabröllop finns det fler här.

55 år Smaragdbröllop

Den femtiofemte bröllopsdagen är smaragdbröllop. Smaragden är ädelstenen som representerar sann kärlek och lojalitet. Den gröna färgen indikerar förnyelse och ny tillväxt. Att ge bord dessa djupgröna stenar visar inte bara din kärlek, utan hoppet om en framtid som grönskar och är full av nya upplevelser. Bra presenter att ge bort på en 55 årig bröllopsdag är till exempel smycken, smaragd-tujor, kläder, möbler, väska, mobilskal, Smaragd resårsäng från Soff och säng. Har du budget för det kan en Kabe Smaragd vara en fin bröllopspresent, eller varför inte ta med honom eller henne till Thassos i Grekland (och bo på Hotel Emerald). Fler tips på presenter på ett smaragdbröllop finns här.

56 år Volframbröllop

Den femtiosjätte bröllopsdagen är volframbröllop. Volfram är ett metalliskt grundämne. Det är det ämne som har den högsta smältpunkten och passar därför bra att använda i bland annat glödlampor. Bra presenter att ge på en 56 årig bröllopsdag är smycke, lampa, klocka, mormyrskor för pimpelfiske, kniv med en volframlegering. Eller varför inte skaffa en hund som du döper till Volfram. Fler förslag på presenter till ett volframbröllop hittar du här.

57 år Manganbröllop

Den femtiosjunde bröllopsdagen är manganbröllop. Mangan är en mycket hård metall, men bräcklig. Den är silvergrå och liknar järn till utseendet. Mangan är något som alla levande organismer behöver, men bara ytterst lite. Det finns mangan i produkter som ris, havregryn, fullkornsprodukter, chiafrön, nötter, bär, mandlar, spenat, gröna bönor, rödbetor, banan, och kaffe. Några presenter du kan ge en 57 årig bröllopsdag är mangantabletter, en fågelmatare eller ekorrmatare (fylld med nötter), yxa av manganstål eller ett kit för att odla eget kaffe. Fler presenter du kan ge din fru eller make på ett manganbröllop hittar du här.

58 år Bärnstensbröllop

Den femtioåttonde bröllopsdagen är bärnstensbröllop. Bärnstenen symboliserar visdom, värme och goda krafter. De sägs förmedla en varm, solig och god energi som stimulerar kroppens självläkning och omvandla negativ energi till positiv. Bärnstenen ska även underlätta svåra val. Bärnstenen krafter är alltså som ett välfungerande äktenskap. Några bra gåvor att ge sin man eller hustru en 58 årig bröllopsdag är ett smycke, bärnstensfärgad klocka, vas, ljuslykta eller någon annan heminredning. Men varför inte ta med honom eller henne och leta bärnsten längst Danmarks kust. Kanske kan ni besöka bärnstensmuseet i Höllviken. Andra populära resmål är också Amber Hotell i Luleå eller Amber Hotel i Gdańsk i Polen. Fler tips på presenter du kan ge på ett bärnstensbröllop hittar du här.

59 år Akvamarinbröllop

Den femtionionde bröllopsdagen är akvamarin. Akvamarin betyder vatten och hav. Akvamarin är en ädelsten som står för renhet, klarhet och tydlighet. Saker som är väldigt viktigt, speciellt i ett äktenskap. Genom att kommunicera utifrån dina känslor och att lyssna kommer du både förstå din omgivning och dig själv. Bra presenter att ge sin man eller hustru på en 59 årig bröllopsdag är ett smycke, ljushållare, gå på Spa, akvamarinfärgade kläder, skor, väska, eller en almanacka. Vill du istället att ni gör något speciellt på bröllopsdagen kanske en dykkurs. Vill ni åka lite längre kanske Barcelona i Spanien och att bo på Hotel Aquamarina är ett bra val. Fler förslag på presenter på ett akvamarinbröllop hittar du här.

Bröllopsdagar 60-69 år och förslag på bröllopsdag present

60 år Diamantbröllop

Den sextionde bröllopsdagen är diamantbröllop. Diamanter är det hårdaste materialet vi känner till. Diamanter är inte bara vackra och dyra, de berättar också om styrkan, engagemanget och uthålligheten hos det par som hållit ihop i 6 decennier. Den stora press och smärta ni upplevt tillsammans har fört er närmre än någonsin, precis som kol som pressas till diamanter under högt tryck. Diamantens vita färg symboliserar visdom, renhet, och er kärlek till varandra. Gåvor som passar för en 60 årig bröllopsdag är smycken, en flaska vin ”Diamant”, spelet Den försvunna diamanten, eller champagneglas med diamantring av Efva Attling från Orrefors. Vill du bjuda med din make eller maka ut och resa kan Porec i Kroatien (och bo på Valamant Diamant Hotell) eller res till Le Diamant på Martinique, Karibien vara ett passande val. Fler idéer för ett diamantbröllop kan du hitta här.

61 år Glasbröllop

Den sextioförsta bröllopsdagen är glasbröllop. Den egenskap man först tänker på när det gäller glas är dess förmåga att släppa igenom ljus, så att vi kan se rakt igenom det. Glas är också hårt men sprött. På en 61 årig bröllopsdag kan man ge sin man eller fru presenter så som solglasögon, glasögon, whiskyglas, graverade champagneglas, karaff, glasskål, ljuslykta, ljushållare, konstglas, smycken, ugnsform, lampa eller glasskål. Vill ni åka någonstans för att fira glasbröllop är Kosta Boda Art Hotell i Glasriket Nybro ett bra val. Fler presentförslag för ett glasbröllop hittar du här.

62 år Topasbröllop

Den sextioandra bröllopsdagen är topasbröllop. Topasen är en sten som står för sann kärlek och framgång i det man åtar sig. Topasen sägs stimulera individualitet och kreativitet. Det är den sten som anses omforma negativitet till kärlek och glädje. Bra gåvor att ge varandra på Topasbröllopsdagen är smycken, resväskan Topas, Topaz skor, eller Alfred Hitchcock film ”Topaz”. Vill ni ut och resa finns alternativ som Topaz Eclodge i Vietnam eller Topaz Hotel i Washington.

63 år Jadebröllop

Den sextiodredje bröllopsdagen är jadebröllop. Jade är en väldigt hård och slitstark kristall. Grön jade sägs lära oss att våga släppa in mer glädje i livet. De sägs ge beskydd och ska vara extra bra att ha med sig på resor. Jade ger oss livsenergi men är också en sten för framgång vitalitet och överflöd. När ni firar er 63:e bröllopsdag finns det många presenter att välja mellan så som smycken, skulpturer, jadefärgat duschset, kaffemugg, eller ett jadefärgat nagellack. Vill ni ut och resa kan ni alltid boka en resa med Jade Travel. Några resmål som passar för jadebröllopet är Jade Hotel i New York och Jade Buddha Temple i Shanghai i Kina.

64 år Emaljbröllop

Den sextiofjärde bröllopsdagen är emaljbröllop. Emaljering är en av de äldsta metoderna för ytbeläggning. Emaljering kan göras på olika metaller så som stål, koppar, aluminium eller gjutjärn. Några presentidéer som kan passa för ett emaljbröllop är ljusstakar, manschettknappar, koppar, ljusstakar, kanna, väggklocka, smycke, taklampa, stekgryta, badkar, durkslag, tvålkoppar, hink, tallrikar, brödlåda, stekpanna eller en skylt.

65 år Krondiamantbröllop

Den sextiofemte bröllopsdagen är krondiamantbröllop. Bra presenter att ge på kronbröllopsdagen är en smyckeskrona, förkläde, väska, ljuslykta i form av en krona, eller en hatt från Diamond Crown. Vill man resa på sin krondiamnatbröllopsdag så är Pailin i Kambodja och att bo på Diamond Crown Hotell & Casino ett bra val.

66 år Uranbröllop

Den sextiosjätte bröllopsdagen är uranbröllop. Grundämet uran är radioaktivt, så uran finns inte att köpa (om du inte har ett kärnkraftverk). Låt oss hoppas att uranbröllopet inte står för något sönderfall i äktenskapet. Presenter som du kan ge på uranbröllopsdagen är smycken, muggar, förkläden, t-shirtar eller andra presenter med ”Uran” eller radioaktivitet-symboler på. Går du på loppis kan du hålla utkik även glasföremål som skimrar i grönt, eftersom de kan innehålla uran. Uranet har även använts för att färga porslin. (Brandvarnare, och självlysande visare på gamla armbandsur innehåller visserligen ämnen som är radioaktiva, men inte Uran. Det samma gäller för de gamla radioaktiva kameralinserna, inte heller där är uran.) Längtar ni efter att ut och resa kan Hotell Urania i Wien i Österrike eller Uran City i Kanada vara passande resmål.

67 år Opalbröllop

Den sextiosjunde bröllopsdagen är opalbröllop. Opalen är en sten som sägs förstärka vårt medvetande, kreativitet, kärlek, passion och stimulera originalitet. Presenter på den 67:e bröllopsdagen är smycken, en sten, ett Opal-träd, opalfärgat nagellack, Opal-madrass från Jensen, eller en flaska vin från Opal Springs. Bra resmål den här bröllopsdagen är Scandic Opalen i Göteborg.

68 år Granatbröllop

Den sextioåttonde bröllopsdagen är granatbröllop. Granaten sägs stå för passion, attraktion och kontakten med den gudomliga urkraften inom oss. Den sägs ge oss lust, styrka, passion, sexualitet och mod. Presenter som du kan ge din man eller hustru på er 68:e bröllopsdag är ett smycke, en slipad sten, granatäpple, Kivi ljuslykta granat, granatfärgade kläder, prydnadssak eller en väska.

69 år Briljantbröllop

Den sextionionde bröllopsdagen är briljantbröllop. Briljanter är diamanter som har slipats på ett speciellt sätt. Briljantslipning kallas därför ofta för briljanter. Som du vet är diamanter ett väldigt hårt och tåligt material, precis som ett par som firar sin 69:e bröllopsdag är tåliga och har fått jobba för att nå fram till den här årsdagen. Bra presenter att ge på briljantbröllopsdagen är smycken, tavla, taklampa med briljantslipade prismor, en robotdammsugare Brilliant White från Blapunkt eller en verktygssats Brilliant.

Bröllopsdagar 70-100 år

70 år Järnbröllop

Den sjuttionde bröllopsdagen är järnbröllop. Järn står för styrka, mod och ära. Ett äktenskap varar inte utan dessa egenskaper. Ge bort järn för att hylla stoltheten, modet och styrkan hos din partner och för att ni har vandrat genom livets både svåra och goda tider tillsammans. Bra presenter att ge sin man eller fru på den 70:e bröllopsdagen är järntabletter, fat, gryta, våffeljärn, stekpanna, ljushållare, ljuslykta, spegel, utemöbler, kruka, kamin, trädgårdsprydnader, mortel, fågelbad, tekanna, paraplyställ, grytunderlägg eller hantlar.

75 år Atombröllop

Den sjuttiofemte bröllopsdagen är atombröllop. Atom betyder odelbar, och att ni är just odelbara har ni verkligen visat när ni når er 75:e bröllopsdag. Bra presenter att ge varandra på atombröllopsdagen är smycken, manschettknappar, tavlor, kläder eller annat med bilder av atomer.

80 år Platinabröllop

Den åttionde bröllopsdagen är platinabröllop. Platina eller Platinum är den mest exklusiva av alla ädelmetaller och har blivit ett av de vanligaste materialen på förlovnings- och vigselringar. Det är hela 30 gånger mer ovanligt än rent guld. Platina symboliserar värdet på äktenskapet och hur ovanligt det är att ett par når den här dagen. Bra presenter att ge sin partner på ett platinabröllop är smycken, klockor, parfymen Platina eller en glaskaraff med platina. Vill ni ut och resa finns Platinum Hotel i Lasvegas och Atrium Platinum Spa Resort i Ixia på Rhodos.

85 år Månstensbröllop eller vinbröllop

Den åttiofemte bröllopsdagen är månstensbröllop eller vinbröllop. Presenter att ge varandra på den 85:e bröllopsdagen är smycken med månstenar, en månlampa osv. Eftersom den här dagen inte bara har månstenstema utan även är vinbröllop kanske vin, vinställ, en elektrisk vinöppnare, karaff, eller vinprovning är bra presenter. Vill ni resa kan det kanske vara bra trevligt att besöka en vingård.

90 år Stenbröllop

Den nittionde bröllopsdagen är stenbröllop. Alla stenar sägs avge olika energier, och påverka oss även med sina färger. När man använder dessa energier kan man balansera allt som händer i livet. Bra presenter att ge sin man eller hustru på den 90:e bröllopsdagen är en pizzasten, stenar med text, dekorsten för trädgården, mattan Sten från Pappilina, smycken, eller en bok om stenar.

100 år Kvadratbröllop

Den hundrade bröllopsdagen är kvadratbröllop. Här gäller det att hitta fyrkantiga saker, det kan till exempel vara tavlor, möbler, smycken, karaff med fyrkantig botten, nyckelringar, tallrikar, underlägg eller fotoram.

Att ta emot gåvor under milstolpar är alltid ett nöje. Oavsett om par väljer att följa traditionen i att ge gåvor eller inte, måste vi alltid komma ihåg att äktenskapet ska vara omgivet av kärlek och engagemang. Det är viktigt att fira varje milstolpe man har som gift par!

Bröllopspresenter som alltid funkar

Parfotografering

Varför inte göra den här dagen till ett oförglömligt minne? Det kan ni göra med den här upplevelsen Parfotografering. Här blir ni sminkade och stylade för fotograferingen. Ni väljer själva vilken känsla ni vill förmedla i bilden. Rockigt, sensuellt eller ren och skär glädje – det bestämmer ni! I paketet ingår en bild som förevigar er dag. Vill ni köpa till fler bilder går det bra att göra detta på plats. Läs mer och beställ

Champagneprovning med ost och choklad

En champagneprovning kan vara en trevlig grej att göra tillsammans. En kunnig expert hälsar er välkomna och ger er information om champagne, såsom dess historia, hur den framställs och vilka champagnesorter som passar till olika tillfällen. Ni provar fem olika sorter. En trevlig upplevelse där man både får lära sig nya saker och får tillbringa tid tillsammans med den man älskar. Läs mer och beställ

Massage för par

Föredrar ni att fira bröllopsdagen på ett lite lugnare sätt kan massage för par vara en bättre bröllopspresent att ge din älskling. Ni blir väl omhändertagna i en harmonisk och avkopplande miljö. Vid en helkroppsmassage masseras rygg, axlar, nacke, fram och baksida ben och armar. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp. Massagen kommer att skräddarsys efter era respektive behov. Det finns också många andra trevliga spaupplevelser för två att välja mellan. Läs mer och beställ

Porträtt

Ett fint personligt porträtt är en fin bröllops present. Hos Royalistic beställer du personliga porträtt genom att ladda upp ett foto och välja motiv på tavlan. Kanske är det ett kungligt porträtt som din fru eller man skulle föredra, eller är Monalisa, vikingar eller något annat mer hans eller hennes stil? Ett personligt porträtt kostar inte alls så mycket som man skulle kunna tro. Att få ett porträtt med sig själv avbildad som kunglighet är en uppskattad och rolig present att få. Klicka här för se vilka andra motiv du kan välja mellan! Läs mer och beställ

Strumpor med eget tryck

Letar du efter en unik och rolig present? Då skulle ett par strumpor med ditt eget foto kunna vara en idé! Hos Strumpmaskinen kan man välja mellan massa olika mönster på strumporna, randiga, leopard, hjärtan, pussmunnar, batik, rymden, camo, sedlar, fiskben, svenska flaggor, pride, hundtand, retro och många fler. När man valt sitt mönster laddar man upp fotot man vill ha. Du kan sedan välja storlek mellan 35-46. Du kan även få en egen text på strumporna. Ett par personliga strumpor är verkligen en unik och rolig present. Det passar både barn och vuxna, kvinnor så väl som män. Här kan du välja foton på mottagaren, dig själv, barnen, hunden, katten, eller varför inte igelkotten som bor under trappan. Man kan ladda upp flera ansikten också om man vill, så varför inte låta hela familjen vara med på strumporna? Läs mer och beställ

Bröllopspresent till maken

Vad kan man ge sin man i present på bröllopsdagen? Det finns många små kärleksfulla presenter att ge honom. Kanske ett smycke eller en plånbok som du graverar med något fint och personligt till honom. Men är han inte riktigt typen som gillar smycken, och redan har en fin plånbok brukar ju kläder också bli väldigt uppskattat. En tröja i klassisk design eller en gullig slips kan bli fina presenter på bröllopsdagen.

Armband med gravyr

Till mannen som bär smycken kan det vara roligt att köpa ett snyggt armand som man graverar med något kärleksfullt. Läs mer och beställ

Till mannen som bär smycken kan det vara roligt att köpa ett snyggt armand som man graverar med något kärleksfullt.

Halsband dogtag silver

Fina halsband med ett personligt budskap är fina presenter att ge maken på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

Fina halsband med ett personligt budskap är fina presenter att ge maken på bröllopsdagen.

Presentset Plånbok Penna & Nyckelring med gravyr

Den kanske ser ut som en vanlig plånbok, men den här kan graveras med något kärleksfullt. Läs mer och beställ

Den kanske ser ut som en vanlig plånbok, men den här kan graveras med något kärleksfullt.

Tröja Esprit

En tröja med enkel design och diskreta färger är presenter som alltid fungerar. Den kan kombineras både med kostymen och jeansen. Läs mer och beställ

En tröja med enkel design och diskreta färger är presenter som alltid fungerar. Den kan kombineras både med kostymen och jeansen.

Dockningsstation

Eller kanske en dockningsstation där han kan förvara alla sina viktigaste prylar? Läs mer och beställ

Bröllopspresent till hustrun

Vad kan man ge hustrun i present på bröllopsdagen? Klassiska presenter är ju smycken och parfym. Men en bröllopspresent till frun måste inte vara dyr. Det finns många billiga saker du kan köpa också. Det kan vara trevligt att få roliga, praktiska och annorlunda presenter på bröllopsdagen också.

Namnsmycken stav guld eller rosguld

Till din fru vill du kanske hitta en fin och kärleksfull present. Här är den! Ett halsband som du graverar in ett fint och personligt budskap på. Läs mer och beställ

Till din fru vill du kanske hitta en fin och kärleksfull present. Här är den! Ett halsband som du graverar in ett fint och personligt budskap på.

Powerbank Slim Charger med gravyr 

Vill du ge hustrun present som är både praktisk och personlig kanske en snygg powerbank med gravyr är en bra idé. Läs mer och beställ

Vill du ge hustrun present som är både praktisk och personlig kanske en snygg powerbank med gravyr är en bra idé.

Nyckelring gravyr 

En enkel nyckelring med något kärleksfullt budskap är en bra present till hustrun på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

En enkel nyckelring med något kärleksfullt budskap är en bra present till hustrun på bröllopsdagen.

Temugg Mon Amie Rörstrand

En riktigt snygg tekopp är en bra present till henne på bröllopsdagen. Köp en påse gott te till. Läs mer och beställ

En riktigt snygg tekopp är en bra present till henne på bröllopsdagen. Köp en påse gott <a class=

Svamphus ostronskivling

En annorlunda present att ge på bröllopsdagen är det här svamphuset med ostronskivling. Läs mer och beställ

En annorlunda present att ge på bröllopsdagen är det här svamphuset med ostronskivling.

Termosmugg 

En praktisk present som hon kommer ha god nytta av är en termosmugg för att ta med sig på kaffet på bussen. Läs mer och beställ

En praktisk present som hon kommer ha god nytta av är en termosmugg för att ta med sig på kaffet på bussen.

Parfym Lancome La Vie Est Belle

Parfym är en klassisk present att ge sin fru på bröllopsdagen. La Vie est Bell doftar väldigt gott. Den ligger dessutom ofta högt på topplistorna, så det är en parfym som många kvinnor gillar. Läs mer och beställ

Parfym är en klassisk present att ge sin fru på bröllopsdagen. La Vie est Bell doftar väldigt gott. Den ligger dessutom ofta högt på topplistorna, så det är en parfym som många kvinnor gillar.

Halsband guldhjärta

Även smycken tillhör de klassiska presenterna att ge sin fru på bröllopsdagen. Ett guldhalsband passar förstås extra bra att ge sin fru på guldbröllopsdagen. Läs mer och beställ

Även smycken tillhör de klassiska presenterna att ge sin fru på bröllopsdagen. Ett guldhalsband passar förstås extra bra att ge sin fru på guldbröllopsdagen.

Pärlhalsband 

Har ni varit gifta i 30 år är ett pärlhalsband en given present. Låt inte pärlbröllopsdagen gå spårlöst förbi, utan ge henne pärlor. Pärlor finns både som örhängen, halsband och armband. Läs mer och beställ

Har ni varit gifta i 30 år är ett pärlhalsband en given present. Låt inte pärlbröllopsdagen gå spårlöst förbi, utan ge henne pärlor. Pärlor finns både som örhängen, halsband och armband.

Ätbara presenter på bröllopsdagen

Till firandet av er bröllopsdag hör det till med choklad. Kanske en prenumeration på choklad eller en exklusiv ask med chokladpraliner blir en bra present.

Chokladask med tryfflar & praliner

En ask med kvalitetschoklad med blandad ljus och mörk choklad är en lyxig present att ge sin man eller hustru på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

En ask med kvalitetschoklad med blandad ljus och mörk choklad är en lyxig present på årsdagen

Chokladprenumeration Chokladbudet

En underbar present att ge din älskling på bröllopsdagen är en prenumeration på choklad. Varje månad får hon eller han en ny spännande choklad med posten. Läs mer och beställ

En underbar present att ge din älskling på bröllopsdagen är en prenumeration på choklad. Varje månad får hon eller han en ny spännande choklad med posten.

Choklad med foto

En mycket omtyckt choklad är den här som trycks med ditt eget foto på. En kul övereraskning till din partner om du vill ge bort något oväntat till honom eller henne. Läs mer och beställ

Vin och chokladprovning

En fantastisk present på bröllopsdagen är det också att få en choklad och vinprovning! Läs mer och beställ

Ge bort en upplevelse i present på bröllopsdagen

Upplevelser är bra presenter att ge bort. De är enkla att köpa och väldigt roliga att få. Är du ute i sista minuten kan presenter vara en väldigt bra present. Den tar 10 minuter att köpa och du kan skriva ut den på skrivaren direkt. Din älskling kommer aldrig få veta att du hade glömt er bröllopsdag.

Teater och middag

Varför inte välja en bröllopspresent som innebär att ni gör något kul tillsammans. Den här upplevelsen består av teater och middag för två personer. En utmärkt bröllopspresent alltså! Läs mer och beställ

Varför inte välja en bröllopspresent som innebär att ni gör något kul tillsammans. Den här upplevelsen består av teater och middag för två personer. En utmärkt bröllopspresent alltså!

Spabehandling upplevelse

En spabehandling för två är en lyxig upplevelse att ge bort och det är mysigt att få koppla bort vardagen en stund. Här ingår både massage och ansiktskur. Ett mysigt sätt att tillbringa sin bröllopsdag. Läs mer och beställ

En spabehandling för två är en lyxig <a class=

Presenter som hon eller han verkligen önskar sig

Om din hustru eller make har ett stort intresse är det en bra idé att ge bort en present för hans eller hennes intresse. Ett fint förkläde till mannen/hustrun som är matlagningsintresserad. En bok till någon som gillar läsning eller en vattenkanna till någon som gillar blommor och odling.

Förkläde skinnimitation 

Till honom eller henne som gillar att laga mat kan det bli en bra present på bröllopsdagen med ett lyxig förkläde eller något annat kul för matlagningen. Läs mer och beställ

Till honom eller henne som gillar att laga mat kan det bli en bra present på bröllopsdagen med ett lyxig förkläde eller något annat kul för matlagningen.

Bok Återstoden av dagen 

Till honom eller henne som tycker om att läsa är en bok en väldigt trevlig present att få på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

Till honom eller henne som tycker om att läsa är en bok en väldigt trevlig present att få på bröllopsdagen.

Vattenkanna Svante 1 L Klong

Om man är intresserad av växter och odling kan en riktigt snygg vattenkanna vara den perfekta presenten på bröllopsdagen. Läs mer och beställ

Om man är intresserad av <a class=

Kärleksfulla små presenter på bröllopsdagen

För att fira er bröllopsdag kan du också köpa små, gulliga eller kärleksfulla presenter. Det är mycket viktigare att du kommer ihåg dagen än att du köper en dyr present på bröllopsdagen. Kanske en fin mugg, ett kärleksbrev eller ett par gulliga strumpor kan bli fina presenter. På sommarhalvåret är det mysigt om ni kan åka iväg på en picknick, eller en mysig utflykt tillsammans. Packa en god matsäck och ägna dagen åt varandra och bara ha trevligt ni två.

Vetevärmare hjärta

Ett värmande hjärta är en perfekt present för att visa din kärlek. man värmer den i mikron, så håller den värmen länge. Läs mer och beställ

Ett värmande hjärta är en perfekt present för att visa din kärlek. man värmer den i mikron, så håller den värmen länge.

Bokstavstavla vit 

Ge din älskade en bokstavstavla där du skriver ett kärleksbrev i present på er bröllopsdag. Läs mer och beställ

Ge din älskade en bokstavstavla där du skriver ett kärleksbrev i present på er bröllopsdag.

Spel- och kontorsmusmatta

Att hitta en lämplig och personlig bröllopsdagpresent kan vara en utmaning, men en musmatta med ett personligt fotografi är en unik och praktisk gåva som garanterat kommer att göra din man eller fru glad. Varje gång din partner använder musmattan kommer den påminna om era gemensamma minnen och stärka er relation ytterligare. Beställ en idag från Smartphoto och överraska din älskade på er bröllopsdag! Läs mer och beställ

Strumpor med hjärtan

Påminn din make eller fru om din kärlek varje dag med dessa gulliga hjärtstrumpor från Happy Socks. Läs mer och beställ

Påminn din make eller fru om din kärlek varje dag med dessa gulliga hjärtstrumpor från Happy Socks.

Nyckelring

Denna personliga fotonyckelring av läder från Amakli kan vara en fin och minnesvärd present att ge bort till ett brudpar på deras bröllopsdag. Med möjligheten att gravera in deras initialer eller ett datum på nyckelringen blir det en personlig touch som de kan använda varje dag. Läs mer och beställ

Unika bröllopsdag presenter

Pläd med brodyr Kosta Linnewäfveri

En personlig och mysig present till bröllopsdagen kan vara en varm och mjuk filt med brodyr. Denna filt från Medgravyr kan broderas med brudparets namn och bröllopsdatum för att göra presenten extra minnesvärd och personlig. Det är en perfekt present för par att krypa upp under tillsammans på kalla kvällar eller för att ha som en dekorativ detalj i hemmet. Läs mer och beställ

Matlagningskurs i present på bröllopsdag

Att ge en matlagningskursupplevelse som present på bröllopsdag kan vara en rolig och minnesvärd aktivitet för paret att göra tillsammans. De kan lära sig nya matlagningstekniker och experimentera med olika smaker och rätter samtidigt som de har kul tillsammans. Detta kan också ge dem möjlighet att skapa nya minnen och upplevelser tillsammans. Läs mer och beställ

Exklusiv Whiskyprovning

En lyxig whiskyprovning kan vara en fantastisk present att ge på en bröllopsdag, särskilt om paret är whiskyentusiaster eller vill uppleva något unikt tillsammans. Upplevelsen inkluderar en guidning genom whiskytillverkningens historia och smakprovning av några av världens finaste single malt-whiskysorter. Läs mer och beställ

Romantisk ridweekend för 2

Att ge bort en romantisk ridweekend som present på bröllopsdag är en unik och minnesvärd upplevelse för både brudparet. De kan njuta av en helg tillsammans på hästryggen i vacker natur och skapa minnen som varar för livet. Upplevelsen är perfekt för par som gillar äventyr och natur, och är en perfekt present till en speciell bröllopsdag. Läs mer och beställ

Tavla med ett favoritcitat eller text

En personlig tavla med ett favoritcitat eller text är en utmärkt present att ge på bröllopsdagen. Denna speciella tavla från Amakli kan anpassas med din egen text och kan skapas i olika storlekar och färger. Det är en unik och meningsfull present som kan pryda parets hem i många år framöver. Läs mer och beställ

En bok om parets favoritdestinationer eller matkultur. Kanske en kokbok som bjuder på medelhavsinspirerade maträtter från Italien. Perfekt som present till bröllopsdagen för en matlagningälskande par som vill utforska de italienska smakerna. Boken innehåller en mängd enkla och läckra recept, med bilder som får det att vattnas i munnen. Läs mer och beställ

Guldhalsband

Rose Petal Pendant Gold från Efva Attling kan vara en perfekt present att ge sin partner på er bröllopsdag. Detta eleganta halsband är tillverkat i 18K guld och har en tidlös design som passar till alla tillfällen. Rose Petal Pendant symboliserar kärlek och romantik, vilket gör det till en passande present för denna speciella dag. Läs mer och beställ

Ett personligt graverat armbandsur

”The Hunter” från Treetime är en unik och elegant träklocka som skulle vara en utmärkt bröllopsdag present för en älskad partner. Den är tillverkad av högkvalitativt material och har en vacker design som och är tillverkad av återvunnet trä, vilket gör den till en perfekt present för en naturälskare. Klockan har också en tyst mekanism, vilket gör att den kan placeras i vilket rum som helst utan att störa sin omgivning. Läs mer och beställ

Mat eller vintidning

”Allt om Mat” är en utmärkt bröllopsdag present för par som är mat- och dryckesentusiaster och gillar att laga och äta god mat. Tidningen innehåller recept, tips, inspiration och guider om allt från vardagsmat till festliga middagar och passar både för nybörjare och mer erfarna kockar. Med en prenumeration på ”Allt om Mat” kan paret få nya idéer och upplevelser i köket varje månad, och det kan vara en trevlig och praktisk present som varar länge. Läs mer och beställ

Skulpturer är trevlig bröllopsdag present

Att ge bort en skulptur som present på bröllopsdag är en romantisk gest som kan symbolisera paret och deras relation. ”Samhörighet” är en vacker skulptur med grön patina som visar två personer i en kärleksfull omfamning. Skulpturen kan vara en unik och meningsfull gåva för att fira en speciell dag tillsammans. Läs mer och beställ

Choklad

Elegance Choklad är en handgjord chokladpresent som passar utmärkt som bröllopsdag present till din partner. Presentasken innehåller åtta stycken chokladpraliner med olika smaker, som är en perfekt sötsak att dela. Det eleganta utförandet på asken och den högkvalitativa chokladen gör det till en uppskattad present för din älskade på er speciella dag. Läs mer och beställ

Personlig tavla

Att fira bröllopsdagen är en speciell tid som ger en möjlighet att visa sin kärlek och uppskattning till sin partner. En unik present som kan passa perfekt för en bröllopsdag är denna Concrete Familjetavla från Amakli. Denna personliga tavla skapar en modern och industriell känsla. Tavlan kan anpassas efter familjens namn och till och med inkludera en viktig dag som bröllopsdagen. Detta gör det till en perfekt gåva för att visa uppskattning och kärlek till din partner på bröllopsdagen. Tavlan kan hängas upp i hemmet och blir en unik dekoration som alltid kommer att påminna om det speciella tillfället. Läs mer och beställ

Spahelg för två personer

Att ge bort en spahelg för två personer som en bröllopsdag present är en perfekt idé för att ge paret en chans att koppla av och njuta av varandras sällskap. På ett spahotell kan de unna sig massage, ansiktsbehandlingar, varma källor och andra spa-behandlingar, och även om det bara är för en kort stund, kan detta vara en chans att tillbringa tid tillsammans och njuta av avkoppling och lyx. Det är en present som är både romantisk och praktisk, eftersom det ger paret en chans att komma bort från vardagen och uppleva något nytt tillsammans. Läs mer och beställ

Ölglas med egen text

Att ge bort personliga presentförslag som sticker ut är alltid uppskattat på en bröllopsdag. Ett unikt förslag är att ge bort dessa lyxiga ölglas från Spiegelau Taverna, perfekta för den som uppskattar god öl och elegant design. Med sin robusta form och eleganta design är dessa ölglas både snygga och praktiska, och garanterat en uppskattad gåva som kommer att användas under lång tid framöver. Sätt en personlig prägel på gåvan genom att gravera in paret eller brudparets initialer eller en personlig hälsning. Läs mer och beställ

Väggkalender med egna foton

En personlig fotokalender från Smartphoto är en utmärkt present att ge till sin man eller fru på bröllopsdagen. Denna kalender är tillverkad av högkvalitativt papper och kan anpassas med dina egna bilder, vilket gör den till en mycket personlig present som kan pryda väggen på kontoret eller hemmet. Kalendern är också praktisk då den visar hela årets månader, och är perfekt för att påminna om speciella datum och planera framtida äventyr tillsammans. En personlig fotokalender från Smartphoto är en vacker och användbar present som kommer att väcka många minnen av er kärlek för varandra. Läs mer och beställ

Ditt ljud poster

Att välja en present till sin partner på bröllopsdag kan vara en utmaning, men med Ditt Ljud 2 tavla från Amakli, kan du ge en unik och personlig present som garanterat kommer att överraska och imponera. Denna vackra ljudtavla låter dig spela in en personlig hälsning eller valfritt ljud, och omvandlar sedan ljudvågorna till en vacker och stilren tavla som kan hängas upp på väggen i hemmet som en ständig påminnelse om er speciella dag. Läs mer och beställ

Det finns många olika presenter som man kan ge sin man eller hustru på bröllopsdag, och valet beror oftast på parets intressen och preferenser. Några idéer kan vara smycken eller accessoarer, personliga fotopresenter, en weekendresa, en matlagningskurs tillsammans, eller en upplevelse som exempelvis en spabehandling eller en vinprovning. Andra populära presenter inkluderar klockor, parfymer, teknikprylar eller en romantisk middag på en fin restaurang. Det viktigaste är att en bröllopsdag present visar hur mycket man uppskattar och älskar sin partner.

Måste man ge sin man eller fru en bröllopsdag present?

Det är ingen absolut regel att man måste ge sin man eller fru en bröllopsdag present, men det är vanligt att man uppmärksammar bröllopsdagen på något sätt. Presenten kan vara en fin gest och ett sätt att visa sin kärlek och uppskattning för sin partner. Det finns inget krav på att presenten måste vara dyr eller extravagans, det viktigaste är att den kommer från hjärtat.

Hur mycket ska en bröllopsdag present kosta?

Det finns ingen fastställd summa eller regel för hur mycket en bröllopsdag present ska kosta. Det beror på flera faktorer, som till exempel personernas ekonomiska situation, relationen till paret och vad som anses vara lämpligt och passande. Det viktigaste är att presenten är personlig och visar omtanke och uppskattning för paret. Det kan vara allt från en enkel men tankeväckande present till en mer påkostad gåva om man har råd och känner för det.

Ska jag köpa en bröllopsdag present även om min man/fru kanske inte köper någon?

Det är upp till dig att avgöra om du vill köpa en bröllopsdagpresent till din partner även om de kanske inte köper någon till dig. Det är vanligt att par ger varandra presenter på speciella tillfällen, men det är också viktigt att ha en öppen kommunikation om det finns någon förväntan om presenter och hur mycket pengar som ska spenderas. Om du känner att det skulle kännas obekvämt att inte ge en present, kan du diskutera det med din partner på ett respektfullt sätt.

Tips på fortsatt läsning

Fira bröllopsdag tips

Relaterade frågor

Hur firar man bröllopsdagen? Många par firar sin bröllopsdag med en god middag, kanske hemma eller på restaurang och ger varandra presenter. Gratulera din man eller hustru på bröllopsdagen med en god middag, en flaska vin och en present.

Varför är både 54 och 80 år platinabröllop? Platinabröllop förekommer två gånger i listan, varför vet jag tyvärr inte. Jag har sökt vad andra skriver och det verkar vara så på alla andra ställen.

Vad är det för skillnad på siden och silkesbröllop? Förutom att det är 12 år respektive 17 år som gifta så är siden och silke i princip samma sak. Vi gör till skillnad från de flesta andra språk skillnad på råvaran silke och den färdiga produkten siden. Men vi ger ju inte bort råvaran i bröllopspresent, utan presenter av siden.

Vad är en personlig bröllopspresent? En personlig bröllopspresent kan vara ett träd, ett föremål som graveras, en tidskapsel eller en rolig upplevelse. Fler personliga bröllopspresenter kan du hitta här.

Vad är en romantisk present till henne? Romantiska presenter till henne är middag, en storstädning av hemmet, ett doftljus med smycke eller en bok med kärleksförklaringar. Fler tips på romantiska presenter till henne kan du hitta här.

Vad är en romantisk present till honom? En romantisk present till honom är 40 veckor av extra kärlek, en romantisk weekend eller ett kärleksbrev. Tips på fler romantiska presenter till honom kan du hitta här.

Vad heter BRÖLLOPSDAGARNA [och bra bröllopsdag PRESENT]
Rulla till toppen