present till vän

Present till vän

fin present till vän
Har du svårt att hitta en present till en vän

Har du svårt att hitta på en bra present till en vän? Här hittar du mina bästa presenttips. Först några snabba tips för dig som har bråttom: en vinflaska med vinlås som man behöver vara smart för att öppna eller en mysig filt att värma sig under framför tvn. Fortsätt gärna läsa för fler presenttips till din vän.

Att överraska en vän med små presenter är kul. Det måste inte kosta så mycket bara för att man vill ge bort en present. Jag brukar ge bort en liten present till en vän som behöver uppmuntran, någon som har betytt mycket för mig eller bara för att jag känner för det liksom. Det är kul att ge bort när jag kommer på något busigt bara. 

Bra små presenter att ge en vän kan vara mysiga vantar, en rolig nyckelring, ett doftljus eller en kul reflex. 

Roliga små presenter till en vän

Brukar du och dina vänner hitta på bus med varandra? Du kanske kan hitta en lite busig present till din vän? Varför inte ge bort en flaska vin med ett IQ-lås som man är tvungen att vara lite smart för att kunna få upp? 

present till vän
Ett städ-kit kan bli en rolig present till vän

Eller om du kan hitta ett par läckra diskhandskar med någon fyndig text. För hur kul är det att diska egentligen. Jag hittade ett par riktigt roliga diskhandskar som jag gav min dotter. De var i svart och rosa med texten “Queen of clean” och som om inte det vore nog så hade de även en stor rosa “diamant” ring av äkta plast. Hon fick även en skurhink med flera viner och annat städmaterial som kan vara bra att ha. Allt i rosa förstås!

Eller så kanske ett spapaket är en bättre present till just din vän. Ta en kartong eller en korg som du hittar billigt på loppis. Fyll korgen/kartongen med spaprylar så som hårinpackning, badsalt, schampo, balsam, fotfil, 
ansiksmask, body lotion och glöm för allt i världen inte gurkan eller CD skivan med valsång! 

rolig present till vän
Rolig present till vän

Eller varför inte bort ett såpbubbelsvärd i present till en vän? Den här fick jag i present av min kompis. Vet inte om jag ska tolka det som att jag är väldigt barnslig…nej, så är det nog inte. Hon visste nog att jag skulle behöva ett vapen i framtiden. Den här står under diskbänken. Varje sommar brukar jag tävla med dottern i vem som blåser störst såpbubblor. Jag vinner alltid!! Nog om såpbubblor…vart var vi nu…present till vän var det jag skrev om ju…

Mysig present till vän

Du kanske vill ge din vän en mysig present istället. Kanske en mysig pläd att krypa under i soffan eller ett doftljus. Åhléns har lite lyxigare doftljus. Vill du hitta något billigare så finns det mycket på t.ex. ÖB. 

Ge din vän en ätbar present

Kanske vill du ge din vän en ätbar present? Då kan det kanske funka med chokladkakor, Toblerone-kaffe (en-portionskaffe som är smaksatt). Indiska hade fina presentpaket med te och temuggar den här julen. Jag hade gärna velat ha en själv. Men att köpa en julklapp till sig själv känns lite överdrivet!

Kanske inte en bra julklapp men till en vän som är sjuk eller har fått barn… någonting som din vän VERKLIGEN skulle uppskatta är att få en stor gryta med mat eller hembakt bröd 🙂 Och ett kort skrivet någonting fint i. Det är presenter man verkligen minns! 

En ostbricka och en flaska vin.

En STOR skål med godis…så stor att man äter så man mår illa. När man mår illa så måste man leta efter den perfekta godisbiten som får en att inte må illa längre. Tyvärr har jag själv inte lyckats hitta den biten ännu.  

Bjud din vän på en hemlagad middag. Det behöver inte vara trerätters och vin. Ibland är det skönt att bara få maten serverad och snacka lite med en trevlig vän. 

Ge blommor i present till en vän

Varför inte göra det enkelt? En enkel blomma kan berätta för din vän att du tänker på honom eller henne och att du bryr dig. Bor din vän i en annan stad går det förstås även att beställa ett blombud. 

Present till vän som ligger på sjukhus

Har din vän hamnat på sjukhus? Det kan bli väldigt långtråkigt. Då finns det mycket bra presenter du kan ge honom eller henne, så som böcker, tidningar, korsord, kortlek för patiens, block och pennor, en månad med Storytel och obegränsat antal talböcker…. att ligga på sjukhus kan vara VÄLDIGT långtråkigt. 

Present till vän

En present till en vän behöver inte vara så märkvärdig, kosta så mycket eller ens vara särskiljt genomtänkt. En liten tråkig present bär också med sig ett budskap och värmer. Du tänkte på honom eller henne. Små vardagspresenter som man ger varandra är underskattade. Köp en present till din vän! 

Har du fler idéer på vad man kan ge en vän i present? Kommentera gärna inlägget! 

Hittade du ingen bra present till din vän? Då kanske du hittar något här:

Leave a Comment