Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Imponera med en vackert inslagen vinflaska!

En flaska vin är en av de bästa gåvorna du kan ge. Vinälskare kommer att uppskatta att du väljer antingen en ekig röd, en fräsch och skarp rosé eller en lätt och uppfriskande vit. Det är den perfekta presenten för alla festliga tillfällen; födelsedagar, årsdagar, bröllop och alla hjärtans dag. De är också perfekta för mindre tillfällen som middagar och grillfest. 

Beroende på tillfälle kommer det också att finnas en flaska vin inom lämplig budget för detta. Det betyder att en flaska vin bara kan vara en av de mest mångsidiga gåvorna du kan ge. Med både en variation att välja mellan och skriv gärna en rad på ett trevligt kort till också. Du hittar alltid ett alternativ som passar bäst för just det tillfälle du tar med gåvan till. 

Hur kan man slå in en vinflaska i present?

Med det kan en flaska vin vara en av de mest besvärligt formade gåvorna. Därför kommer jag i den här artikeln att dela med dig de bästa tipsen för att slå in en flaska vin i present. Jag kommer att titta på hur man packar in en flaska vin. Hur man packar in flera flaskor vin. Och hur man packar en flaska vin med silkespapper. Med de rätta färdigheterna och kunskaperna om hur man bäst packar en flaska vin kan du överlämna den här idealiska gåvan både vackert och så praktiskt som möjligt för att glädja mottagaren.

Hur slår man in en flaska vin?

Det finns många olika sätt att slå in en flaska vin om man inte bara vill knyta en rosett om den, när man ska ge bort den i present. Att slå in saker innan man ger bort dem är alltid trevligt. Men formen på flaskan är väldigt karaktäristisk, så om man ger bort en flaska vin i present kommer mottagaren se direkt vad det är i presenten, även om den är inslagen. Men det roliga ligger i att slå in presenten vackert här, kanske inte att överraska mottagaren.

IQ-pussel

Om man tycker det är besvärligt att slå in vinflaskan skulle jag rekommendera en kul vinhållare istället. Här behöver mottagaren fundera en stund för att kunna öppna flaskan. Läs mer och beställ

Förpacka en vinflaska med vanligt omslagspapper

När du väljer ditt inslagspapper, se till att du väljer lämpligt för tillfället. Du kan till exempel välja ett färgglatt födelsedagsmönster eller kanske en rustik brunt pappersdesign. Hur som helst, se till att du också väljer några extra band, rosetter och dekorativa tillbehör för att piffa upp presenten. 

Nu har du bestämt dig för omslagspapper och de extra tillbehören, är det bra om du plockar undan på bordet, så du har en stor ren yta att jobba på. Se till att du också har en sax och lite tejp till hands. Om din vinflaska har en vanlig storlek, ta sedan ditt omslagspapper och dra åt minst 25 cm för att täcka flaskan snyggt. Om du har en större flaska får du rulla ut lite papper och försöka mäta med hjälp av flaskan hur mycket omslagspapper som krävs för att täcka den runt om och lite papper extra. Blir det för mycket kan du alltid klippa bort det i ett senare skede. 

När du mätt ut ditt papper klart, klipp av biten från resten av rullen. Ta sedan din flaska vin och lägg den i mitten så att längden är parallell med sidorna på ditt papper. Ta ena sidan och linda den över din flaska. Ta sedan den andra sidan och gör detsamma. Stick ner detta med en tejpbit för att hålla på plats över din flaska. 

Nu när den enkla delen av inslagningen är klar går vi vidare till de mer avancerade. Beroende på vilken typ av papper du har kommer en vanlig rulle att ha en bredd på 0,7 m. Om din flaska är i standardstorlek, kan du behöva klippa lite av överflödigt papper.

Flytta vinflaskan inuti papperet så att det ligger ungefär 5 cm papper under flaskans botten. Vik överflödigt papper runt bottnen på din flaska så att hela basen har täckts. Använd sedan tejpen för att fästa presentpapperet under botten på vinflaskan.

Nu kan du ställa din vinflaska upp. Det kan vara lite ostadigt på grund av den ojämna ytan som omslagspapperet skapar så du bör vara försiktig när du gör det. Vi kan nu avsluta inslagningen genom att också slå in toppen på din flaska. Skruva försiktigt papperet vid flaskans hals för att ge det en rynkad effekt. Ta ditt band eller garn och bind det tätt. Avsluta med en rosett eller en rustik kvist för kreativitet. 

Vinpåse

Påsar är också en klassiker när man ska slå in vin och ge bort i present. Här är ett paket med många färglada påsar och etiketter. Läs mer och beställ

Den diagonala metoden

Beroende på vilken typ av presentpapper du har kan du också prova den diagonala metoden. Det är här du ligger din flaska vin diagonalt över din klippta bit omslagspapper. Med utgångspunkt från det nedre vänstra hörnet rullar du och viker under flaskan när du rullar. Var försiktig här eftersom lite omslagspapper kan gå sönder med den här metoden. Det bästa materialet du kan använda för den här metoden inkluderar mjuka tyger och vaxatpapper. 

När du har gjort det, ställ flaskan upprätt och bind resten av tyget om flaskhalsen. Tyg- och vaxpapper lämnar en mer önskad finish på rynkningen längst upp på flaskan. Du kan sedan lägga till band och snöre för att dekorera och avsluta med en blomma eller rosett.

Slå in en flaska vin utan rynk-effekten

Om du inte vill lämna en rynkor och veck vid flaskans hals kan du linda in papperet så att det kramar formen helt. Ta ditt omslagspapper och lägg upp den storlek som nämns ovan beroende på flaskans bredd och längd. Upprepa stegen för den diagonala inpackningsmetoden för att säkerställa att pappret viks snyggare runt flaskhalsen. 

När du väl har lindat botten och kroppen på flaskan och vikt snyggt underifrån kan du börja med att lägga papperet runt flaskans hals. Du kan behöva klippa bort överflödigt papper här som du kan göra försiktigt med en sax. 

Använd mindre tejpbitar för att hålla fast det vikta papperet runt flaskans hals. Lämna en liten flik ovanpå för att vika ner över locket och fäst det med en liten tejpbit. Denna metod är lite mer avancerad och du kommer utveckla dina kunskaper i paketinslagning. Du kan sedan lägga till etiketter och dekoration som du önskar runt flaskans hals. 

Denna metod innebär att dekorationen du använder kommer att sticka ut mycket mer. Utan att presenten känns fluffig kan du nu lägga till en mycket större rosett eller ett större och snyggare band, utan att du behöver oroa dig för att den överfulla utseendet på din gåva. Du kan också lägga till ett personligt meddelande om du har valt vanlig omslagspapper. På det här sättet, när du packar in din flaska, kommer ditt meddelande att skrivas som en del av en snygg design. 

Andra sätt att slå in din vinflaska på

Du kan också prova de vanligaste metoderna för att slå in en flaska vin. Dessa inkluderar vinpåsar och lådor. Lådor är ett roligt sätt att dölja presentens form och du kan slå in lådan som en normal present om du så önskar. Påsar kan också vara roliga att dekorera och lägga till etiketter på, se bara till att du tejpar på toppen av påsen för att säkra flaskan. 

Hur slår du in flera flaskor vin i present?

Att förpacka flera flaskor vin är lite mer komplicerat. Det är här du kan leka med olika metoder för att hitta vilken som fungerar bäst för dig. Det finns många olika resurser på webbplatser som Pinterest som hjälper dig att med steg-för-steg-guider.

Om du packar in två flaskor vin är den mest populära metoden för detta att packa in flaskans ände. Skillnaden här kommer att vara att om du använder vanligt omslagspapper för den här metoden kommer du att se att det sliter. Därför föreslår jag att du samlar in andra sådana material som tyger eller vaxpapper för detta. Tyger fungerar bäst. 

När du har hittat tyget du vill använda, se till att du har en storlek på minst 75*75 cm. Du kan också använda två färger här och lägga dem ovanpå varandra för en kontrasterande effekt. Lägg tyget på en plan yta. Se till att du har mycket ledigt utrymme. Placera sedan flaskorna nedåt med nacken vända från varandra och de två baserna på flaskorna är 5 cm från varandra. 

Se till att de två flaskorna är diagonala i förhållande till tyget och börja längst ner på ditt ark med omslag. Vik materialet över de två flaskorna och med en rullande rörelse där du lindar in dem. Se till att du rullar bort från dig själv. Ta den här delen långsamt eftersom du inte vill att de två flaskorna ska rulla i olika hastigheter. 

När du väl har rullat dem tar du det återstående hörnet av tyget och drar ner det mellan de två flaskorna. Ställ flaskorna upp en efter en och bind det kvarvarande tyget ovanför halsen. För en visuell representation, se den här videon, publicerad av YouTube-kanalen KUELibrary.

När dina två flaskor är ordentligt bundna ihop kan du börja dekorera. Du kan placera en etikett vid halsen på en av dina flaskor med ett litet meddelande inuti. Du kan också använda band, rosetter och blommor för att göra din gåva mer komplett. Du kan lägga till färska blommor vid flaskans hals om du strax ska överlämna den. Annars är det bästa valet att använda uttorkade kvistar och vintergröna. Dessa växter håller längre och ser fräscha ut. 

Du kan sedan placera dina inslagna flaskor i en korg. Det är här du också kan fylla i din gåva med andra små färskvaror som bröd, ostar och chutneys. Beroende på tillfälle kan du också lägga till choklad och blommor här. 

Det kan hända att dina två flaskor vin är för ett par eller två personer som bor tillsammans. Du kan lägga till en etikett på varje hals i varje flaska med vilken som är vems. På så sätt kan du slå in de två vinflaskorna som en gåva. Detta är särskilt användbart om båda vindrinkarna föredrar olika färger på vinet.

Om du behöver packa in fler än två flaskor vin rekommenderas att du delar upp dem i två. Att förpacka tre eller flera flaskor vin i samma present kan orsaka att det går sönder och ramlar ut. Det kan vara alltför komplicerat och eventuellt förstöra dina presenter. Då är det bättre om du hittar en låda eller en presentpåsar.

När du förpackar gåvor är det också viktigt att vara uppmärksam på hållbart och miljövänligt material. Presentpapper är bekvämt eftersom du hittar det i de flesta butiker, det ser också snyggt ut och varierar i mönster så att du får många val. Tyger och vaxpapper är dock återanvändbara alternativ som ser lika bra ut. 

Jag kommer nu också att förklara hur man packar en flaska med silkespapper. Till skillnad från ditt vanliga omslagspapper innehåller silkespapper ingen plast och är helt återvinningsbart. Den finns också i många färger och mönster och ger din gåva en härlig finish. Läs vidare för att se hur du packar med silkespapper. 

Hur packar du en vinflaska med silkespapper?

Att förpacka en vinflaska med silkespapper ger en vacker och mjuk finish. Silkespapper kan vara mycket ömtåligt och så måste du se till att det inte finns några fuktiga områden på din inslagningsyta. Som nämnts ovan är det också ett bra miljövänligt alternativ till omslagspapper. Det innehåller ingen plast och du får fortfarande en mängd olika färger. 

Det finns också alternativ där du kan lägga till ett gnistrande cellofanmaterial över utsidan för att skydda ditt silkespapper. Dessa fungerar bra och lägger till lite extra till utseendet på din gåva. Det är ditt val om du tycker att detta är nödvändigt.

Välj ditt silkespapper. Precis som den diagonala metoden som förklaras ovan är det också en bra idé att välja färger här för kontrast. När du har valt ditt silkespapper, se till att du har minst sex eller sju lager ark för stabilitet. Detta förhindrar att det går sönder. Du vill inte heller bli för tjock eftersom förpackningen blir styvare, vilket gör det svårt att packa in din flaska. 

När du har valt silkespapper lägger du ner det på en ren, torr, jämn yta. Ta din flaska vin och placera den så att basen är i linje med ett av hörnen på silkespapper. Vik upp hörnet så att det täcker flaskans botten. Ta sedan försiktigt de två sidorna och linda den ena över den andra för att täcka flaskans kropp. Använd en tejpbit för att säkra. 

Du kan också rulla flaskan här, vilket kan säkerställa att omslaget blir mycket snyggare och tätare. Vik i överflödigt papper så att basen och flaskans kropp omsluts tätt av silkespapper. Lämna sedan kvar det överflödiga silkespapperet överst på flaskan. Det här är återigen där du kan lägga till dina dekorationer.  

Förpacka en vinflaska i silkespapper utan rynkor och veck

Om du inte vill ha den extra rynkeffekten på pappret runt flaskans hals, börjar du linda med mindre överskott av papper. Innan du packar in vinflaskan, klipp av ditt silkespapper till en liten storlek. Detta kommer att innebära att det blir mindre papper att vika när du har rullat in vinflaskan. 

Du kan sedan följa stegen ovan och vika papperet nära flaskans hals så att silkespapperet kramar runt vinflaskans form. Fäst med tejp och dekorera snyggt. Detta tillvägagångssätt är mindre populärt eftersom det kan vara svårt att slå in en vinflaska på detta sätt. Det bästa du kan göra är att prova olika stilar och se vilken som passar dig bäst. 

För dig som letar efter mer av en enkel presentförpackning kan du kolla in den här videon på WRAP! SIRs YouTube-kanal. De visar ett sätt att få en liten mängd rynkor, och hur det kan vara enkelt men ändå effektivt att hålla dekorationerna till ett minimum. Detta är perfekt för lågmälda tillfällen och skapar precis rätt nivå av firande. 

Och för dem som älskar att vara kreativa kan du lägga till och använda många fler material för att packa in dina flaskor vin. Du kan använda viktekniker för att skapa textur med ditt papper, och du kan inkludera glitter / kartong rekvisita för att piffa upp din vinflaskgåva. 

Liknande inlägg

Imponera med en vackert inslagen vinflaska!
Rulla till toppen