Presenter till en teälskare

Ska du ge present till någon som tycker om te? Då kan du hitta en del bra uppslag på den här sidan. Te är en god dryck, men många väljer också att dricka den av hälsoskäl. Grönt te sägs förlänga livet, minska stress och ge oss en friskare hy. Oavsett om man dricker det för sin hälsa eller bara för att njuta av smaken så finns här många bra förslag på present till en teälskare.

Så vad är då en bra present till en teälskare? Bra presenter till en teälskare är förstås olika teer, men också en fin tesil, tekopp, vattenkokare, förvaring för teerna eller varför inte bjuda teälskaren på afternoon tea på Sturehovs Slott?

Vad kan man ge en teälskare i present?

Tipsen på den här sidan kommer hjälpa dig att hitta den perfekta presenten.


Presentlåda afternoon tea

I den här presentlådan hittar du ekologiska teer från English tea shop. Det är ett örtte med pepparmint och ett svart te med lite fruktigare smak av persika och ingefära. Här hittar du också teer från Cartwright & Butler som säljer exklusiva teer.

Till teet smakar det förstås bra med några kakor. I presentlådan hittar du också underbara kakor från Farmhouse biscuits. Kakorna har en utsökt smak av citrus. Här hittar du även en ask med goda macrons i lite olika smaker.

I presentlådan gömmer sig också mandlar med ett vackert ljusblått överdrag i vit choklad och smak av tiramisu från den danska konfektyrtillverkaren Nuts’n More, samt handgjord chokladfudge från brittiska House of Fudge. 

Läs mer och köp

Grönt te

Grönt te är det te som anses vara allra mest hälsosamt och föra med sig ett långt liv osv. Hur det än förhåller sig med den saken så är grönt te något som de flesta gillar smaken av.

Teblandningen består av en blandning ekologiskt grönt te med ekologisk frukt smaksatt med äpple- och kvittenarom. En lite lyxigare present att ge en teälskare.

Läs mer och köp

Stor låda med blandade teer

Eller varför inte köpa en stor låda med blandade teer i present. Den här telådan kommer från English Tea Shop kan du välja bland 36 st välsmakande, ekologiska tepåsar med svart te, grönt te, örtte, rooibos-te och chai te. Här hittar du de klassiska teerna English Breakfast och Earl Grey, grönt te med citrongräs, citrus och ingefära, kamomillte med lavendel, rooibos te med superbär och kryddig chai te.

En tepåse för varje fikastund och person!

Läs mer och köp

Tekanna från Ernst Design

En vacker tekanna i stengods designad av Ernst Kirchsteiger är en en bra present till teälskaren. Ernst är känd för sina enkla, men vackra föremål. Även om din vän inte är så förtjust i Ernst så brukar hans design tilltala alla. Den här tekannan kommer bli en älskad present hemma hos din tedrickande vän.

Läs mer och köp

Presentlåda med delikatesser att ge teälskaren

Det finns faktiskt en färdig presentbox att ge tedrickaren också. Den är fylld med delikatesser som passar just tedrickaren. Förutom en massa gott te innehåller presentboxen även vit choklad med smak av vanilj och japanskt matcha te. Tepresentboxen innehåller även lemonad, chokladtryffel och popcorn med smak av jordnöt och karamell. Alltså en hel del godsaker som passar bra till te eller har smak av te.

Presentboxen kan skickas direkt hem till din teälskande vän.

Läs mer och köp

Vattenkokare i porslin

Vill du ge bort något riktigt vackert så kanske det är den här vattenkokaren du ska ge din tedrickande kompis.

Kanske inte det traditionella blommönstret som tekannor brukar ha, men den är väldigt vacker. Den kommer verkligen att pryda sin plats i köket. Passar väl in i både det lantliga så väl som i det moderna köket.

Läs mer och köp

Temugg

Bland det första man kommer att tänka på när man ska köpa present till en teälskare kommer kanske en personlig tekopp eller någon present som personen inte redan har. Att få en fin och personlig temugg i present är trevligt.

Den här är den klassiska designen Mon Amie, som formgavs av Marianne Westman på 1940-talet, har idag blivit en av Rörstrands klassiker. Blommorna på muggen är egentligen skvattram. Hur som helst så är det kul att ge bort en fin mugg i present till teälskaren.

Läs mer och köp

Afternoon tea

Det finns även upplevelser som passar att ge till en teintresserad. Vad sägs om en guidad visning och afternoon tea för två på Sturehovs Slott?

Här får ni under en guidad tur uppleva den Gustavianska stilen i all sin prakt! Efter visningen får ni njuta av en afternoon tea med utvalda bakverk, småkakor, ostar, kex och te i slottets tesalong.

Läs mer och köp

Body scrub

Te är inte bara en njutning för munnen eftersom det även används i många skönhetsprodukter. Med den här body scruben tar du bort döda hudceller. Scruben innehåller grönt te och teblad. Den är full av antioxidanter från teet och den doftar otroligt gott. En bra present att ge en teälskare.

Läs mer och köp

Parfym

En klassisk parfym från Elisabeth Arden är Green tea. Den doftar av grönt te och jasmin. Det är en väldigt diskret doft som lätt blir en favorit även om man inte skulle råka tycka om just te.

Läs mer och köp

Te gubbe

Till teälskaren finns det många roliga tekulor att köpa i present. Varför inte en teman? Fyll honom med te och låt honom luta sig tillbaka över kanten på tekoppen.

En rolig och annorlunda present att ge en tedrickare.

Läs mer och köp

Te till älsklingen

Ska du ge bort en present till någon du älskar, då är den här tekulan en stor favorit. Här är kulan formad som ett hjärta.

Kanske kan du göra ett fint paket med ett gott löste, tekulan och en fin mugg. Fyll muggen med de övriga presenterna och slå in allt ihop i cellofan. Det brukar bli väldigt vackert!

Läs mer och köp

En fin teburk i present till en teälskare

Vem kan motstå dessa charmiga, gammaldags teburkar? Köp gärna något gott te och stoppa i burken innan du överlämnar den. En väldigt gullig present att ge en tedrickare.

Läs mer och köp

Obehagliga presenter

Vill du skämta med en kompis är detta muggen som du ska servera frukostteet i. Muggarna Love och Kiss kanske låter romantiskt och gulligt på engelska. Men om du bara använder dig av den ena muggen och serverar morgonteet i så blir det en perfekt present för att pranka din tedrickande kompis.

Läs mer och köp

Relaterade frågor

Vad ger man en kaffeälskare i present? Bra presenter att ge en kaffeälskare är en bok om kaffe, en lattevisp, en fin espressobryggare, en personlig kaffemugg eller en baristautbildning. Fler presenter att ge kaffeälskaren kan du hitta här.

Vad är en bra present till mamma? Bra presenter att ge mamma är en fågelholk med övervakningskamera, hängmatta, brödrost, dammsugare, ett halsband som du gör själv eller en fin temugg. Fler tips på bra presenter till mamma kan du hitta här.

Hur mycket får presenterna kosta? Man får lätt intrycket att alla andra handlar presenter för så väldigt mycket mer pengar än man själv har möjlighet att spendera. För att få reda på hur det förhöll sig med den saken gjorde jag en underökning. Du kommer bli förvånad när du läser om hur mycket presenterna får kosta.

Vad ger man en ölälskare i present? Bra presenter att ge någon som tycker om att dricka öl är en bucketlist, ölhantel, fina ölglas, IQ-lås till flaskan eller kanske en ölbryggningskurs. Läs mer om bra presenter till en ölälskare här.