Present till bästa vän

Vad ska man köpa i present till sin bästa vän? Det borde ju inte vara så svårt egentligen!

Vad är då en bra present till sin bästa vän? Det kan vara något du gjort själv, en fin tekopp, en biobiljett, ett fint paraply eller en lina att balansera på. En present till bästa vännen måste heller inte vara dyr, utan bara ett tecken på vänskap. På den här sidan hittar du många förslag på present till en bästa vän.

Har din bästa vän blivit arbetslös, behöver uppmuntran, fyller han eller hon år, eller vill du hitta en present till din bästa vän bara för att han eller hon finns där?

Vad får presenten till bästa vännen kosta?

En present som ges med kärlek och omtanke spelar faktiskt inte någon roll vad den kostar. En present till bästa vännen bör förstås vara personlig på något sätt. Men en billig, eller gratis present till bästa vännen, kan visa precis lika mycket kärlek och omtanke om vännen som en dyr present gör. Presenten till din bästa vän bör vara väl genomtänkt och kärleksfull, visa hur mycket du uppskattar dennes vänskap. På en överrasknings-present och vardagliga presenter skulle jag kanske lägga 0-200 kr.

Men om bästa vännen fyller år så skulle jag nog säga:

  • Fyller en vuxen vän år kanske 300 – 1500 kr beroende på hur nära man står varandra
  • Är det barnet som ska på barnkalas 75 – 150 kr Presenter till barnkalas har jag samlat på en egen sida.

Hur mycket man vill lägga på present till bästa vännen är upp till var och en. Hur mycket en present till vännen får kosta varierar förstås även från tillfälle till tillfälle. Fyller vännen år kanske man vill lägga lite mer pengar. Men är jag bjuden på en “vanlig” middag hos min vän köper jag en gåva för lite mindre pengar. Sedan beror det förstås också på hur din situation ser ut just nu. Är du arbetslös, föräldraledig, pluggar, har väldigt låg lön eller så så är det inte rätt tillfälle just nu att köpa de allra dyraste presenterna. Man brukar säga att det är tanken som räknas och det stämmer verkligen här! Din present blir inte mer uppskattad bara för att du köper en alldeles för dyr pryl. Det är bättre med något litet och genomtänkt.

Billig present till bästa vännen

En billig present till bästa vännen skulle kunna vara något du gjort själv, t.ex. en hemkokt sylt, hembakt bröd eller hemmagjord musli. Det är presenter till bästa vännen som inte kostar så mycket men visar all den kärlek och omtanke som du känner för honom eller henne. En present till bästa vännen måste inte kosta så mycket!

Något hemsytt

Kan du sy är det kul att sy något fint till din bästa vän. Sy en fin mössa till honom eller henne. Ett par kalsonger, en necessär fina nåldynor eller ett bokmärke. Kanske din bästa vän skulle uppskatta att få en ny hemsydd slips? 😉

Ge din bästa vän en fin present som du gjort själv
Ge din bästa vän en fin present som du gjort själv
Fin present till bästa vän
Fin present till bästa vän
billig present till bästa vän
billig present till bästa vän

Spakväll

Eller varför inte bjuda honom eller henne på en hemma spakväll, med bad, ljus, aromaolja, lite massage och god mat och dryck.

Te i present till bästa vännen

Köp ett stort paket med tepåsar och ersätt alla lappar med ett personligt budskap till vännen och stoppa ner dem i en fin teburk. Härligt att få känna sig älskad och peppad varje morgon. Eller en riktigt fin tekopp och en påse löste av något slag.

En fin teburk är en kul present att få. Den här var kul eftersom den hade samma färg som muggen och teet.
Det är också kul om du kan hitta en speciell temugg som passar just honom eller henne speciellt bra.
Komplettera gärna presenten med några goda teer. Det är en fin present som inte kostar så mycket.

Bjud din bästa vän på middag

Eller bara middag för den delen. Att få en avslappnad kväll hemma hos dig med en hemlagad middag, dela en flaska vin och bara ha det trevligt tillsammans. Ibland kan det vara skönt att inte behöva göra något, utan bara ta det lugnt tillsammans och slappna av.

Billiga presenter som du kan ge din bästa vän är t.ex. en fin ljuslykta, en blomma, en pläd, en trevlig kokbok, en personlig kaffemugg som du tycker passar honom eller henne, en handduk som du broderar ett personligt budskap på.

Ge kompisen en fin kaffemugg att ha på jobbet. Den här oerhört charmiga enhörningsmuggen kommer hon eller han garanterat bli väldigt glad för att få. Fyll den gärna med godis och slå in i celofan.
Ge bort en handduk som gör att hon eller han garanterat ser den på stranden.
Du kan även göra korgar med olika teman så som spa, ätbara delikatesser så som hemkokt sylt, egna kakor, nybakt bröd eller en flaska vin. Eller köp en billig skål eller korg på loppis som du fyller med säsongens frukt.
Ge bort en fin kokbok i present till din vän.
En mysig pläd att ge bort i present till bästa vännen. En fin present till en bästa vän måste inte kosta så mycket, bara ges med kärlek och omtanke. En mysig fil att ha i soffan är en bra present till henne eller honom.
Vill du ge bort en annorlunda blomma? Varför inte ge bort en köttätande växt.

Vill du ha din vän kvar länge – visa hur fäst du är vid din vän genom att sätta reflexer på alla hans eller hennes kläder och väskor. 

Vin och minnen

God mat, vin, champagne och genomgång av en massa bilder från era år tillsammans? Bara ni två, eller med några andra goda vänner.

Busig present till bästa vännen

Brukar du och din vän hitta på bus med varandra? Varför inte ge bort en flaska vin med ett IQ-lås som man är tvungen att vara lite smart för att kunna få upp? Det kommer garanterat bli kvällens höjdare…men kommer ni få något att dricka?


Dyrare present till bästa vän

Musikal

Det finns många populära musikaler och shower att välja mellan. Det här upplevelsepaketet ger ett urval av 50 shower i Sverige, Broadway och West End. Vid köpet får man ett presentkort som kan utnyttjas vid val av föreställning. Det här är en jättemysig present att ge till sin bästa vän, även om det kanske blir lite dyrt. Det går ju inte skicka iväg kompisen själv på den här upplevelsen, utan man behöver ha två biljetter för att det ska bli roligt.

Bjud din bästa vän på en musikal och lyxigt boende på hotell. Njut av den stora frukostbuffén och vistelsen på ett fyrstjärnigt hotell.

Teater i present till bästa vän

Bjud din bästa vän på teater och middag. Ni kan se fram emot en kulinarisk kulturkväll där ni njuter både av mat och teater. Middagens serveras på Playhouse N.Y. Bar och restaurang. Ni får njuta av en perfekt middag och när ni är mätta och nöjda är det dags för teaterföreställningen.

Att ta med sin bästa vän på teater och middag blir faktiskt inte så dyrt som man kan tro per person. Besök Upplevelse.com för att se aktuella priser.

En spahelg tillsammans med bästa vännen

Varför inte ta en lugn helg bortom all vardagsstress tillsammans med din bästa vän på ett spa Här övernattar ni på ett lyxigt hotell, bjuds på en trerätters middag och en stor frukostbuffé. Övrig tid tillbringar ni med mysiga aktiviteter och att koppla av på spa.

Spaupplevelsen hittar du i Sundsvall, Varberg, Grebbestad och Smögen.

Nå hisnande höjer tillsammans

Eller tillbringa tiden tillsammans med din vän ombord på en luftballong. Beundra det vackra landskapet, njut av utsikten och friheten.

Bio och middag

Kanske vill du hitta på någon fin present till din bästa vän för en lägre kostnad? Varför inte bjuda på middag och bio. Det måste inte alltid var så dyrt och speciellt.

Att bara gå på bio tillsammans kan vara roligt och ett litet andningshål i vardagen.

Ge bort saker till bästa vän i present

Jag tycker om att ge bort saker som är personliga. Det kan t.ex. vara en necessär med passande innehåll. Eller att ge en vän små grejer som jag vet att hon eller han behöver eller tycker mycket om. Det har varit t.ex. lakrits, en stickad reflexmössa, en fin blomma, ett färgglatt paraply, en liten tavla, eller fin reservoarpenna, en trädgårdsflamingo eller en bok som jag tror hon eller han skulle gilla.

En bra present till bästa vännen är kanske ett smycke, ett fint halsband eller ett graverat armband.

Present till bästa vän 18 år

Ge din kompis en rolig och oförglömlig present. 18-årsdagen är väldigt speciell, så varför inte ge din bästa vän en oförglömlig present också. Brukar din kompis vara irriterande och alltid försöka visa sig på styva linan? Nu har hon eller han chansen. Att Gå på lina är en sådan present som hon eller han aldrig kommer glömma. Kanske ett spel med elstötar är partyhöjaren på vännens nästa fest? En present till bästa vän som fyller 18 år bör vara något extra och lite personligt.

Är din bästa vän i 18-årsåldern har jag skrivit ett eget inlägg om presenter till 18-åringar.

Är du bortbjuden på middag till din vän och vill ta med en liten present

Men normalt är om man är bortbjuden på fest hos vännen och vill köpa med en gåva 100-200 kr. Koka en god marmelad med spännande ingredienser och häll upp i burkar med fina etiketter. Ge bort till värdparet när ni går på middag. Kanske tillsammans med en påse hembakta skorpor? En flaska vin? Eller en blomma kanske? Eller en fin choklad.

Gillar din vän choklad? Det är inte så dyrt att överraska honom eller henne ordentligt.
Eller kanske ta med en flaska vin med ett ett IQ-lås är din vän tillräckligt smart för att öppna flaskan?
Beställ 6 flaskor vin, så har du hemma både för att dricka själv och som gå bort present.
Att beställa en vinprenumeration med lite olika viner är också en smart sak att göra. Då har du alltid gå bort presenterna klara.
Det kan också vara kul att få lakrits eller choklad i gå bort present. Varför inte både och som här?
Doftljus där det dyker upp ett litet paket med ett smycke in när ljuset har börjat smälta ner.

Presenter till bästa vän

Det är egentligen rätt svårt att ge generella presenttips som ska passa alla människors bästa vän. En present till bästa vän kan vara svår att hitta. Din bästa vän förtjänar den bästa presenten. Ni har en stark vänskap och önskar varandra det allra bästa. Ni ställer upp för varandra och stöttar varandra i jobbiga situationer. Ni är vänner i vått och torrt helt enkelt. Ni finns för varandra vid glada tillfällen men också som axel att gråta på, vid tuffare tider. Visa din omtanke och hitta en personlig present till din bästa vän. Det kan vara småsaker, men ändå visa den vänskap och lojalitet ni känner för varandra. Bara en liten knasig grej kommer att pigga eller glädja honom eller henne. Det måste inte vara så stort eller dyrt!

Roliga presenter till bästa vän

Tycker din vän om att få roliga presenter så kan jag tipsa om kakformar formade som en snopp. Det kan också vara kul att plocka ihop ett sportpaket till kompisen (öl, chips, nätbrynja och flagga i favoritlagets färger).

Kakform för pepparkaksbaket
Byt ut badkarsproppen hemma hos kompisen mot en ny med enhörning på.
Ge din bästa vän lite roliga glas att servera ölen i.
Varför inte ge honom eller henne en lamamugg att dricka kaffe ur på jobbet?
Dessa anteckningsböcker kanske ser tråkiga ut, men det är de inte när man ser vad som står på dem.
Ge din vän en fotoram med ett inramat foto på er tillsammans.

Överraskning till bästa vän

Klassiska presenter till vännen

Överraska din bästa vän med en kul present i vardagen. Beställ en fin choklad som levereras direkt hem din vän. En fin överraskning till bästa vännen som visar hur mycket du uppskattar honom eller henne.

Ge din bästa kompis en överraskning

Skulle det kännas som att du har onödigt mycket pengar över någon dag så tycker jag att du ska köpa en av dessa stenar med störande budskap till din bästa vän. En bra present till vännen med sjuk humor som redan har allt han eller hon behöver.
Eller överraska din kompis med att måla hennes jacka, cykel eller väska med reflexspray när hon eller han inte ser. Kanske kan du dekorera med något fint mönster med hjälp av målartejp? Färgen syns inte i dagsljus, utan fungerar först när det blir mörkt ute. Varför inte ett tuft fantomenmärke på ryggen av jackan?
Kanske din bästa vän skulle tycka om att få en takvandring i present. Ja, det blir i alla fall en rejäl överraskning för din bästa vän! Låt honom eller henne få se staden från sin bästa sida och samtidigt utmana sina rädslor.
Har din vän slitna strumpor? Varför inte göra en insats och ge honom eller henne lite nya strumpor och förgylla livet för vännen. Dessa svordomsstrumpor lämnar nog ingen oberörd. Din vän kommer alltid gå med byxorna högt uppdragna i fortsättningen. De gröna kommer garanterat att göra succé på vännen jobb “This meeting is bullshit” – en garanterat stämningshöjare när vännen hamnar i långtråkiga jobbmöten i alla fall. Kan man annat än att bli lite småförälskad i dessa otroligt kaxiga strumpor?
Din vän kommer garanterat bli rejält överraskad om hon eller han får serverat kaffe i den här muggen. I botten av muggen dyker ett fuck you finger upp när kaffet är uppdrucket.

Har jag missat någon viktig present som man kan ge sin bästa vän? Kommentera gärna inlägget! Hittade du inget förslag på present till Din vän på den här sidan så kanske du hittar på övriga sidor på sajten:

Recent Content

link to Present till flickvän

Present till flickvän

Letar du efter en fin present till din flickvän? Jag har fått många fina och kärleksfulla presenter av min pojkvän. Andra gånger har presenterna varit riktigt dåliga. Men vad är då en bra present till en flickvän? En bra present kan både vara en billig och enkel sak eller något dyrt. Den bästa presenten att […]