Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Mors Dag Present 2024 – Fira mamma med den perfekta gåvan

Letar du efter en annorlunda, kul eller kärleksfull mors dag present?

Mors dag 2024 infaller den 26 maj, och det är ett tillfälle att fira och tacka våra mödrar. Du kan göra dagen extra speciell genom att välja en personlig present, som ett smycke eller andra unika gåvor, för att visa din kärlek och uppskattning. Låt oss hjälpa dig hitta den perfekta Mors dag-presenten!

Missa inte mors dag 26 maj 2024!

Anna Jarvis kämpade för att etablera dagen tillägnad mödrar. I Sverige firas mamma alltid sista söndagen i maj, vilket är den 26 maj 2024.

Personliga mors dag presenter 2024

Mors dag är en särskild högtid dedikerad till att hedra och uppskatta mödrar samt moderskapet över hela jorden. Denna dag, som firas årligen men på olika datum beroende på land, utgör i Sverige en viktig tradition den sista söndagen i maj. I år, 2024 infaller det den 26 maj. I USA är det annorlunda, där firas dagen den andra söndagen i maj.

Det är en dag att fira mammor och visa uppskattning genom fina morsdagpresenter.

Namnbricka halsband

Ett mammahalsband, här i form av en stav med gravyr och diamanter är en personlig och meningsfull Morsdagpresent mamma. Du kan välja att graveras med hennes namn, initialer eller en kort mening.

Pärlörhängen

Pärlörhängen är en tidlös och elegant present som passar alla kvinnor. Du kan välja mellan sötvattenpärlor, Tahitipärlor eller sötvattenpärlor i olika färger för att hitta de perfekta örhängena för din mamma.

En pläd

En mysig pläd kan vara en bra present till mamma på mors dag, särskilt om din mamma är någon som älskar att krypa upp i soffan med en bra bok. De kan graveras så det blir väldigt personliga mors dag presenter.

Ett fotoalbum eller fotobok

Samla några av dina mammas favoritbilder i ett fotoalbum eller skapa ett fotoalbum med bilder på dig och din mamma tillsammans.

Mors dag tavla

Det finns även tavlor som passar bra att ge mamma som mors dag presenter.

Fotopresenter till världens bästa mamma

Explosion Box i mors dag present

Ge din mamma en present som hon aldrig kommer att glömma! Denna presentförpackning är inte bara en vanlig låda, utan en explosion av överraskningar och kärlek. En personlig present hon kommer älska.

Anpassade skyltar eller plakat

Skapa en personlig tavla till mamma. Det är en fantastisk mors dag present som hon kan hänga på väggen och beundra varje dag.

Familjeträd

Ett familjeträd är en underbar present som hjälper din mamma att visa upp sin stolthet över sin familj och sitt arv. Du kan hitta många kreativa sätt att presentera ett familjeträd, från målade träd på canvas till anpassade väggdekaler.

Tavla på barnen på mors dag 2024

En present som hon garanterat kommer att älska det är de här bilderna från My Little Chérie. Du laddar upp ett foto av barnen och får tillbaka en sån är fin bild att hänga på väggen.

Porträtt

Ett porträtt med henne själv. Det finna bland annat drottning, viking, superhjälte eller kanske Mona-Lisa är en kul grej som hon kommer älska. De är faktiskt inte så dyra som man skulle kunna tro.

Skönhetsprodukter på mors dag 2024

Skäm bort mamma på mors dag med högkvalitativa skönhetsprodukter om din mamma älskar att ta hand om sig själv och njuta av lite välbehövd egen tid, kan du överväga att ge henne en samling lyxiga skönhetsprodukter. Här är några förslag:

Parfym Naomi Campbell

Vill du hitta en billig present till mamma tycker jag att du ska snegla lite på parfym. Den här parfymen från Naomi Campbell är bland annat en av mina egna favoriter.

Ansiktsbehandling

Kanske vill du unna mamma en lyxig present som en ansiktsbehandling eller något annat trevligt på mors dag.

Konst och Kultur

Teater och middag

Ge din mamma en minnesvärd och kulturell present på Mors dag genom att boka en teatermiddag! Det är en fantastisk dag att gå på teater tillsammans med sin mamma!

Konstmaterial

Om din mamma gillar att måla eller teckna, överväga att ge henne en uppsättning av konstmaterial som hon kan använda för att skapa nya mästerverk. Det kan vara akvarellfärger, en skissbok, eller en uppsättning penslar.

Akvarellmålningskurs

Ge din mamma en kreativ och rolig present genom att gå på en akvarellmålningskurs tillsammans! Denna present ger er möjlighet att umgås och samtidigt uppleva något nytt och spännande.

Bokklubbsmedlemskap

En prenumeration på en bokklubb som levererar noggrant utvalda böcker baserade på hennes intressen och läspreferenser.

Presentkort

Om du är osäker på vad du ska köpa, ge din mamma ett presentkort till hennes favoritrestaurang, butik eller spa.

Hobbyrelaterade presenter till mamma

Om din mamma är konstnärlig och kreativ kan du överväga att planera en målar- eller pysseldag tillsammans. Detta ger er chansen att umgås och skapa något vackert tillsammans. Här är några idéer på hur man firar mors dag tillsammans med henne.

En bok

Om din mamma älskar att läsa, överväg att köpa henne en bok av hennes favoritförfattare eller en ny bok som du tror att hon skulle tycka om.

Trädgårdsredskap eller trädgårdsprydnader

För mormödrar som älskar att odla sina egna grönsaker och blommor, kan något för trädgården vara en mycket uppskattad present. Ge henne något praktiskt, som en ergonomisk sekatör, ett träd, en staty, en handskopa eller ett par trädgårdshandskar.

Stickning eller virkningstillbehör

Vi har redan nämnt stickning och virkning som en bra Mors dag present mamma, men det tål att upprepas. Ge henne något som hjälper henne att utforska sin hobby ytterligare, som en bok med nya mönster att sticka, en uppsättning av fina garn till virkningen eller några nya verktyg.

Prova på drejning

En keramikverkstad där ni kan skapa egna krukor eller skålar. Ge din mamma en kreativ och rolig present på Mors dag genom att gå på en prova på drejning tillsammans! Detta är en perfekt present för att prova på en ny och spännande aktivitet tillsammans med din mamma.

Utflykter och upplevelser på mors dag

Alla mammor behöver skämmas bort emellanåt om det så är att bli bjuden på nåt gott eller en skön upplevelse så är hon väl värd det.

Bor ni på olika orter, och inte firar mors dag tillsammans, så går det även att skicka present på mors dag.

Utflykter eller resor

Planera en utflykt eller en kort resa för att fira Mors dag med din mamma . Det kan vara en dagstur till en närliggande stad, en helg på en mysig bed and breakfast, eller en resa till en plats hon alltid har velat besöka.

Kurs eller workshop

Om din mamma har ett intresse hon vill utforska ytterligare, kan du ge henne en kurs eller workshop inom det ämnet. Det kan vara en matlagningskurs, en konstklass eller en trädgårdsworkshop.

Mors dag middag

När bjöd du mamma på middag sist? Nu är det väl ändå hennes tur att få sitta ner och låta någon annan göra maten. Visst kan du laga middagen hemma hos dig eller hos henne men varför inte ta med henne ut på något trevligt ställe.

Personlig Utveckling och Livsstilsförbättring

Prenumeration på Onlinekurser

Ge din mamma möjligheten att lära sig något nytt eller fördjupa sig i en hobby hon älskar. Det kan vara allt från matlagning och fotografi till personlig utveckling och mindfulness.

ge bort en fotokurs i present

Meditationsappar

En prenumeration på en meditationsapp kan vara en omtänksam present för att främja avkoppling och mentalt välbefinnande. Det kan vara en trevliga mors dag presenter.

Böcker för Självförbättring

En samling inspirerande böcker inom personlig utveckling, hälsa eller karriär som kan inspirera och stötta henne i hennes strävan efter en balanserad och berikande livsstil.

Planerare och dagböcker

Eleganta och funktionella planerare eller dagböcker som hjälper henne att organisera sina dagar, sätta mål och reflektera över sin personliga resa.

Hälsa och Fitness

Personligt Träningspass

Ett paket med personlig träning eller online fitnessklasser som kan anpassas efter hennes hälsomål och intressen.

Hälsosamma Matkassar

En prenumeration på en tjänst som levererar hälsosamma och näringsrika matkassar direkt till hennes dörr, vilket gör det enkelt för henne att njuta av god och nyttig mat.

ge bort en matkasse i födelsedagspresent

Träningsutrustning för Hemmet

Modern och kompakt träningsutrustning som gör det möjligt för henne att hålla sig aktiv hemma, som yogamattor, hantlar eller ett hopprep.

Mat och Dryck till mamma på mors dag

Ge din mamma en härlig gastronomisk gåva på Mors dag!

Det finns många olika alternativ att välja mellan, beroende på vad din mamma uppskattar mest.

Gourmet Matlagningskurs

Perfekt för matälskaren, en matlagningskurs med en känd kock kan vara en spännande och lärorik upplevelse.

Te- eller Kaffeset

En samling av högkvalitativa teer eller kaffen som erbjuder en smakresa från olika delar av världen.

Personligt Vin- eller Chokladprovning

Skapa en personlig provning hemma med noggrant utvalda viner eller choklad som mamma kan njuta av. En fin present till mors dag.

Gourmetkorgar

En korg fylld med gourmetdelikatesser är en fantastiska mors dag presenter mamma. Välj en korg som innehåller hennes favoritchoklad, ostar, teer eller kaffe, och lägg till några exotiska godsaker för att göra det extra speciellt.

Te- eller kaffeprovsmakning

Om din mamma är en te– eller kaffeälskare kan du ge henne en provsmakning av olika sorter från hela världen. Det är en underhållande och lärorik upplevelse som hon kommer att uppskatta och njuta av.

Chokladpraliner

Mors dag är en speciell dag att visa uppskattning och kärlek till din mamma. Ge henne en överraskning hon kommer att älska med dessa underbara Kirunapraliner, som är en bra mors dag present utan att kosta en förmögenhet.

Havtorn

Fira Mors dag genom att ge din mamma en unik och uppskattad gåva som växer med tiden: en Havtorn ’Sol’ planta från Landshopping. Denna vackra och användbara planta kommer inte bara att bli en dekorativ del av hennes trädgård, utan den kommer också att producera näringsrika och smakrika bär som kan användas i bland annat hälsosamma recept.

Kokbok på mors dag

Mors dag är det perfekta tillfället att överraska din mamma med en omtänksam och prisvärd present. Ge henne en inblick i det kinesiska köket med boken ”Mitt kinesiska skafferi” från Landshopping.

En lyxig middag

Mors dag firas bäst med att hissa svenska flaggan och äta en god middag eller tårta. Om din mamma är en finsmakare kan du överväga att bjuda henne på en lyxig middag på en gourmetrestaurang. Detta är en bra mors dag present som låter henne njuta av utsökta rätter och en trevlig kväll i din sällskap.

restaurangbesök

Teknik och Smarta Hemmet

Smartklocka eller Aktivitetsarmband

Perfekt för den hälsomedvetna mamman som vill hålla koll på sin aktivitet och hälsa. Vill du göra något lite extra i år, satsa på en cool smartklocka.

Smart Högtalare

En vattentät högtalare skulle kunna vara den perfekta presenten att ha i duschen eller i köket. Vill du ge något lite extra, satsa istället på en smart högtalare.

E-bokläsare

För bokälskande mammor, en e-bokläsare ger henne tillgång till tusentals böcker i en kompakt enhet.

Hållbarhet och Miljö

Ekologiska Skönhetsprodukter

En uppsättning ekologiska och cruelty-free skönhetsprodukter visar att du bryr dig om både din mamma och planeten. En fin present som hon kommer gilla.

Återanvändbara Produkter

Allt från återanvändbara kaffefilter till shoppingväskor och matlådor som bidrar till en mer hållbar livsstil.

Plantera ett Träd i Hennes Namn

En bra mors dag present som ger tillbaka till jorden och blir en växande påminnelse om din kärlek.

Mors dag presenter för ökat välbefinnande

Mors dag är det perfekta tillfället att visa din mamma hur mycket du bryr dig om henne och hennes välbefinnande.

Yogamatta och Online Yogaklasser

Ge din mamma gåvan av avkoppling och inre frid med yogatillbehör och tillgång till onlineklasser.

Massage eller Spa-dag Hemma

Din mamma förtjänar att skämma bort sig själv, och lyxiga badprodukter är en underbar Mors dag present mamma. Ett lyxigt spa-set med badbomber, eteriska oljor och ansiktsmasker för en avkopplande dag hemma.

Hudvårdspaket

Hudvård är viktigt för alla, och ett hudvårdspaket kan vara en fantastisk Mors dag present mamma . Välj produkter som passar hennes hudtyp och behov, och se till att inkludera några lyxiga tillägg som ansiktsmasker eller exfolierande skrubber.

Presentkort för spa-upplevelser

En spa-dag är en avkopplande och lyxig mors dag present som din mamma kommer att älska. Ge henne ett presentkort till hennes favoritspa, så att hon kan njuta av en dag med massage, ansiktsbehandlingar och andra härliga behandlingar.

Smyckesljus till världens bästa mamma

Berika din mammas Mors dag med en unik present! Detta doftljus ger en subtil doftoch samtidigt så innehåller den ett överraskningsmycke som döljer sig inuti ljuset. När ljuset har brunnit ner, kan din mamma hitta ett smycke, som kan vara allt ifrån en halsband till en ring.

CBD-olja 5%

Visa din omsorg genom att ge en present av CBD-olja från Natural Hemp Life. Denna mors dag present är en symbol för din omtanke och passar utmärkt för att markera minnesvärda händelser eller viktiga ögonblick i livet. Oljan, som kommer från hampa, är ett speciellt val för de som uppskattar naturliga alternativ. Det är dock essentiellt att påminna om att all användning av sådana produkter bör ske i samråd med en kvalificerad expert inom hälso- eller sjukvårdsområdet.

Enhörningstofflor

Har din mamma kalla fötter är ett par Unicorn Slippers en kul och annorlunda mors dag presenter. Det kan nästan kännas som att ta en promenad på regnbågen och fötterna blir garanterat varma. Tofflorna är gjorda i plysch och kommer i one size för vuxna. En kul present att ge henne på mors dag.

Billiga mors dag presenter

Att fira din mamma på mors dag behöver inte kosta en förmögenhet. Det finns massor av prisvärda presentidéer som kommer att visa henne hur mycket du bryr dig.

Här är några billiga mors dag presenter som är både meningsfulla och uppskattade.

Kom ihåg att det är viktigare att komma ihåg mamma än att köpa något jättedryt till henne.

Mors dag nyckelring

Vill du hitta en liten morsdagspresent? Då kan en nyckelring vara en god idé. Kanske en nyckelring med ett eget foto, en reflex eller en peppande nyckelring i mors dag present.

Rolig mors dag present

Det finns många roliga saker att ge bort på mors dag här är några exempel på roliga och lite annorlunda överraskningar att ge mamma.

Hjärta gigantiskt i mors dag present

Roliga saker som får din mamma att skratta är alltid uppskattade och ett gigantiskt hjärta fyller både soffan och ger ett skönt stöd bakom ryggen.

Digital anteckningsbok

Det finns alltid en anledning att leta efter något att skriva på och många gånger känns en anteckningsbok som det rätta.

Enhörningsmugg

Mugg enhörning ”En ny dag samma helvete” en kul och oväntad present att ge sin mamma. Muggen ser ut att ha en text som är peppande och positiv, men istället har den ett mörkt budskap.

Klassiska mors dag presenter

Blommor

En bukett av hennes favoritblommor kan vara en enkel men älskvärd present till mamma på mors dag. Här finns många fina buketter att välja mellan.

En fin kaffemugg

Mors dag är en utmärkt tid att överraska din mamma med en varm och omtänksam mors dag present. Dessa vackra Fjäll-muggar från Landshopping är en perfekt gåva för att visa din kärlek och uppskattning.

Gratis mors dag present

Handskrivet brev

Ett personligt och känslosamt brev där du uttrycker din kärlek och uppskattning för din mamma kan vara den mest värdefulla presenten av alla. Ett handgjort kort eller ett personligt brev är en enkel men ändå meningsfull mors dag present som visar din uppskattning och kärlek. Lägg lite tid på att skriva ner dina tankar och minnen.

Picknick i naturen

Ta med din mamma på en härlig picknick i parken eller vid sjön där ni kan njuta av naturen och varandras sällskap utan kostnad.

Digitala minnen

Samla bilder, videor och minnesvärda ögonblick med din mamma och skapa en digital scrapbook, film eller minnesvideo som du kan dela med henne.

Tid tillsammans

Ge din mamma en gåva som inte kostar något alls – din tid och ditt sällskap. Tillbringa dagen med henne, lyssna på henne, och skapa minnen tillsammans.

DIY-present

Skapa en handgjord present, som ett kort, en målning, eller ett smycke, för att visa din mamma hur mycket du bryr dig.

Städdag eller trädgårdsarbete

Erbjud dig att hjälpa din mamma med städning eller trädgårdsarbete som en gest av omtanke och kärlek.

Bakning en fin present

Baka hennes favoritkakor, paj eller bröd tillsammans och njut av att dela dessa goda bakverk. Ingenting säger ”jag älskar dig” som en plåt med hemlagade kakor eller bullar. Din mamma kommer säkert att uppskatta den tid och ansträngning du har lagt på att baka något speciellt för henne på Mors dag.

Gratis evenemang eller aktiviteter

Kolla om det finns några gratis evenemang eller aktiviteter i området som ni kan delta i tillsammans, som konserter, utställningar eller guidade turer.

Fotografering

Ta en promenad tillsammans och ta vackra bilder av naturen eller varandra för att skapa minnen att dela.

Tack och erkännande

Ibland är det bästa sättet att fira Mors dag att helt enkelt tacka din mamma för allt hon har gjort för dig och berätta hur mycket hon betyder för dig.

Sista söndagen under maj månad infaller mors dag

Mors dag, den sista söndagen under maj, är en speciell tid då vi hedrar våra mammor. I år infaller Mors dag den 26 maj, samtidigt som det är pingstdagen.

I Sverige är traditionen att ge mamman en liten mors dag present eller blommor och njuta av något gott tillsammans.

I USA firas Mors dag annorlunda, den andra söndagen i maj. Det är ett tillfälle att tacka och fira våra mammor för deras kärlek och stöd genom åren.

Trots avstånd kan vi visa vår uppskattning genom omtänksamma brev, videohälsningar eller en enkel telefonringning. Dagen handlar om att visa kärlek och omtanke, även om vi inte kan vara nära fysiskt.

Vanliga frågor om morsdagspresent

När är mors dag i Sverige? Den sista söndagen under maj infaller mors dag (i Sverige) varje år. I USA firas hon andra söndagen i maj. Det är en dag då vi uppskattar och hyllar våra mammor och deras hängivenhet och kärlek till oss, precis som i många andra länder runt om i världen.

Är det okej att ge en upplevelse som morsdagspresent? Absolut! Upplevelser är ett utmärkt alternativ till present, eftersom de ger er möjlighet att skapa nya minnen tillsammans. Det kan vara en resa, en matlagningskurs eller en kulturell upplevelse som passar din mammas intressen.

Vad kan jag göra om jag inte har tid att köpa eller göra en morsdagpresent? Om du inte har tid att köpa eller göra en present kan du alltid skriva ett kärleksfullt brev eller kort där du uttrycker din uppskattning och kärlek till din mamma. Ibland är en genuin och ärlig hälsning det mest värdefulla man kan ge.

Vem var Anna Jarvis och varför är hon känd? Anna Jarvis var en amerikansk kvinna som anses vara grundaren av Mors dag, en speciell dag tillägnad mödrar, som firas för att hedra och uppmärksamma mödrars kärlek och omtanke.

Slutsats om mors dag 2024

Oavsett om du firar din mamma på Mors dag i maj eller vid något annat tillfälle, kan det vara utmanande att hitta rätt present. Men att välja den perfekta Morsdagpresenten behöver inte vara stressigt.

Med denna guide, inspirerad av Anna Jarvis, som startade traditionen med Morsdag för att hylla mammor, är du redo att välja en morsdagpresent som din mamma kommer att älska. Anna Jarvis har gjort dagen till en speciell dag för att uppmärksamma mammors kärlek och omsorg.

Kom ihåg att det viktigaste är att visa din kärlek och uppskattning för allt din mamma gör. Lycka till med att hitta den perfekta Morsdagpresenten!

Tips på fortsatt läsning

Vad kan man ge i present till någon som är gravid?

Vad är en bra present på första mors dag?


Mors Dag Present 2024 – Fira mamma med den perfekta gåvan
Rulla till toppen