Present Till Mors Dag

Letar du efter en annorlunda, kul eller kärleksfull present på mors dag? Jag hjälper dig att hitta en perfekt mors dag present!

Så vad är då en bra present på mors dag? Det kan vara ett smycke, blommor, något pyssel du gjort, choklad, att bjuda på mors dag middag eller en tavla. Men jag ska berätta mer!

Tanken med mors dag är att ge våra mammor lite extra uppmärksamhet genom att tacka dem för vad de gjort och fira lite extra. För en mamma är alltid något speciellt för var och en av oss.

Varifrån kommer traditionen med mors dag?

Visste du att firandet av mors dag sista söndagen i maj ursprungligen kommer från USA. Det var en amerikansk lärarinna som ville hedra och minnas den dag som hennes mamma gått bort. Det började med en gudstjänst i staden Philadelphia och en tradition som kom att sprida sig över landet. År 1914 blev dagen en officiell helgdag i USA och fem år senare kom mors dag även till Sverige.

Vad är en bra present på mors dag?

Glad mors dag

Du känner säkert till reklamen där barnen får tre överraskningar i en och visst är det roligt att kunna ge något sådant även till en mamma. Perfekt också för dig som vill ge något mer än bara en sak och alltid lika uppskattat.

Varför inte välja Toppenboxen som består av ett par snygga strumpor fulla av kärlek från Happy socks och till det både gott te och choklad.
Varför inte välja Toppenboxen som består av ett par snygga strumpor fulla av kärlek från Happy socks och till det både gott te och choklad.
Är din mamma en kaffe och chokladälskare finns den fina Choffeboxen som innehåller exklusivt Valenciakaffe och till det vackra plåtaskar fyllda med både ljus och mörk choklad.
Är din mamma en kaffe och chokladälskare finns den fina Choffeboxen som innehåller exklusivt Valenciakaffe och till det vackra plåtaskar fyllda med både ljus och mörk choklad.

Vill du skicka mamma en present med bud är bioboxen väldigt mysig att få på mors dag. Den innehåller biobiljetter och allt godis hon kan tänkas behöva.

Mors dag pyssel

Varför inte göra ett eget mors dagskort eller en fin teckning till mamma. Man blir aldrig för gammal för pyssel och det är både roligt och lättare än man tror. Här ska du få några tips.

Om du ska göra ett kort är det bra att ha ett lite tjockare papper eller färdigt blankt kort som finns att köpa i bokhandeln. I mataffären hittar du tårtpapper som är mönstrat och som du antingen kan använda som mall och lägga på för att färglägga (eller spraya) kortet. Du kan även välja att klippa ut spetsen och limma på.

Ha papper i flera olika färger och klipp ut figurer så som hjärtan, paket och tårtor eller gå ut och hitta vackra saker i naturen som du klistrar på framsidan. Leta upp en fin dikt om mor eller författa en själv att skriva på kortet. Det enda som begränsar dig är fantasin, så låt fantasin flöda!

Rolig mors dag present

Det finns många roliga saker att ge bort på mors dag, ett gigantiskt hjärta, en bajsande enhörning eller en smart anteckningsbok. Anteckningsboken förresten, den är inte bara en anteckningsbok. Här kan du även med hjälp av en smartphone kan koppla upp sig på olika molntjänster. Helt magiskt faktiskt för den här anteckningsboken kombinerar det analoga med det digitala.

Roliga saker som får din mamma att skratta är alltid uppskattade och ett Cozy gigantiskt hjärta fyller både soffan och ger ett skönt stöd bakom ryggen. Passar förstås lika bra på sängen. Ett kul sätt att visa mamma hur mycket älskad hon faktiskt är genom att ge henne ett stort hjärta.
När vi ändå är inne på roliga saker så har du väl sett hur populär den lilla enhörningen har blivit. Pooping Unicorn Godisautomat fyller du med färgglada godisbönor och låter mamma trycka på svansen när hon är lite sugen på nåt sött. Både gulligt och sött i en och samma present.
Det finns alltid en anledning att leta efter något att skriva på och många gånger känns en anteckningsbok som det rätta. Men så vill man skicka iväg de där anteckningarna och då blir det bökigt när det ska skrivas en gång till. Rocketbook Everlast Smart anteckningsbok löser det där på nolltid.

Mors dag smycken

Ett smycke är alltid en fin present. Varför inte ge bort något med ett personligt meddelande i present på mors dag?

Mors dag halsband

Halsbandet Athena Silver kan graveras på både fram och baksida. En klart uppskattad present. Det här smycket levereras dessutom i en vackra presentask.
Halsbandet Inori Evelyn är ett lika stilrent halssmycke med gravyr på båda sidorna och dessutom en liten pärla på framsidan. En fin mors dag present.
Inori Pipeline Steel är ett elegant halssmycke i rostfritt stål. Det kan graveras med tre rader text med vardera tolv ord, så du får plats med ganska mycket.

Mors dag present armband

En klassisk present på mors dag är att ge mamma armband. Här hittar du några riktigt fina mors dag presenter.

Från Edblad kommer Eternity armbandet med en tunn kedja och ett hänge prytt av cubik zirkoner. Armbandet har en klassisk design som passar vid alla tillfällen och är tillverkat i rostfritt stål som naturligtvis är nickelsäkert.
Ett hjärta säger ibland mer än ord och det här fina armbandet Pure Heart från Edblad där ett fint blankt hjärta är fäst på en tunn kedja finns i både rostfritt stål eller rostfritt stål med guldplätering. Vackert och stilrent som det är eller läckert med två i kombination.
Armbandet från Inori Royalty är ett stilrent och elegant smycke att bära. Det passar både för vardagen som för tillfällen när hon vill ha något extra fint. Armbandet kan graveras och blir då den perfekta mors dag presenten att ge sin mamma.

Mors dag kort

Hinner du inte göra ett eget kort till mors dag går det alltid att köpa ett färdigt och det här dubbelvikta kortet till Världens bästa mamma kan aldrig bli fel. Skriv en fin hälsning i så kommer det att bli mycket uppskattat och säker även uppsatt på kylskåpet eller någon annan bra plats.

Ge mamma ett fint kort på mors dag.

Mors dag text

Låt din mamma bli påmind varje morgon om hur mycket du älskar henne. En mugg med text, eller en magnet är bra fina mors dag presenter. En fyll i bok till mamma hjälper dig att ge uttryck för hur mycket du älskar just din mamma.

Varje morgon hon gör sitt kaffe eller te med muggen från Mon Amie från Rörstrand. En klassisk mugg med snygg design. Det är en present mamma garanterat kommer bli glad för att få på mors dag.
Varje morgon hon gör sitt kaffe eller te med muggen från Mon Amie från Rörstrand. En klassisk mugg med snygg design. Det är en present mamma garanterat kommer bli glad för att få på mors dag.
Har du svårt att sätta ord på dina känslor för mamma? Då är boken Till Min Mamma (fyll-i-bok) precis just det som kan vara rätt för dig. Boken hjälper dig att skriva ner minnen, händelser och allt det där andra som du alltid velat skriva men inte riktigt vetat hur. En perfekt mors dag present till mamma!

Mors dag blommor

Säg det med blommor var en film som kom 1952 som fick alla svenskar att tralla med i sången.

Men att blommor alltid burit kärlekens och uppskattningens budskap visste man långt innan dess och det kommer aldrig att bli annorlunda. Blommor är alltid rätt och en Rosdröm från Interflora kan du både beställa och hämta själv eller skicka om du är långt bort.
Levande blommor är alltid fint och doftar fantastiskt men varför inte överraska med en Spralla Giganstisk Ros. Den här blomman kommer garanterat aldrig vissna och kommer att bli en del av inredningen då den är hela 1,7 meter hög. Klart häftigt mors dag present!
Är inte din mamma så förtjust i blommor? Då kanske den här buketten med nallar gör henne desto gladare. En annorlunda mors  dag present och den här buketten kommer garanterat inte att vissna som vanliga blombuketter gör.
Är inte din mamma så förtjust i blommor? Då kanske den här buketten med nallar gör henne desto gladare. En annorlunda mors dag present och den här buketten kommer garanterat inte att vissna som vanliga blombuketter gör.

Mors dag upplevelse

Alla mammor behöver skämmas bort emellanåt om det så är att bli bjuden på nåt gott eller en skön upplevelse så är hon väl värd det.

På Sturehovs slott bjuds hon på en Guidad visning och afternoon tea för två personer. Efter att slottsfrun visat runt i en av vårt lands vackraste och bäst bevarade byggnader i Gustaviansk stil bjuds det på en fantastiska kakor, bakverk, ostar och kex i slottets teasalong. Varför inte göra henne sällskap dit.
I Stockholm, Gamla stan, ligger Ljusterapi och Saltspa som ger en unik och annorlunda upplevelse. Ljusterapin under 45 minuter gör oss både piggare och mer harmoniska och saltet har en rengörande och läkande effekt. Din mamma kommer att komma ut därifrån som en ny människa.
Har inte din mamma fått uppleva en Ansiktsbehandling under 45 minuter kan det vara dags nu. Den här behandlingen utförs i Stockholm och är fantastiskt avslappnande och med rengöring, peeling och ansiktsmask ger den även ny energi och ett ansikte med ny lyster.

Mors dag nyckelring

Vill du hitta en liten mors dag present? Då kan en nyckelring vara en god idé. Kanske en nyckelring med ett eget foto, en reflex eller en peppande nyckelring i mors dag present.

Ibland kan det lilla vara det bästa och varför inte en nyckelring som passar just din mamma. Nyckelringen We Can Do It har ett tryck med den ikoniska postern där en kvinna poserar med uppkavlade armar och visar sin styrka.
En nyckelring med ett eget foto är en kul present att ge mamma på mors dag.
En nyckelring med ett eget foto är en kul present att ge mamma på mors dag.
Tofsar är alltid lika rätt om det så är till gardiner, på handväskan eller som de här Reflextofsarna Super Deluxe. De är inte bara en snygg detalj och har också en funktion som reflex och med den smarta karbinhaken fäster man den på kappan, jackan eller handväskan.
En mer personlig nyckelring kan du ge bort om du väljer den här i aluminium från Smartphoto där du själv väljer vilken bild som ska vara på brickan. Läckert och personligt.
Lite mer harmonisk och vacker är en nyckelring med en vacker vit svan. En stilig nyckelring med rosa vinge och guldkrona på huvudet.
En liten nyckelring där du skriver ett eget meddelande till mamma är en fin mors dag present till henne. Berätta hur älskad hon är. En fin present hon blir glad för varje dag.

Mors dag tavla

Det finns även tavlor som passar bra att ge mamma på hennes dag. Här hyllas mamma på alla möjliga sätt, eller så får du skriva en egen hälsning till mamma.

Mom is just wow upside down
Best mum in the world. Love you so much.
Tavla med bokstäver där du skriver en egen hälsning till mamma.

Mors dag choklad

Choklad är alltid en god idé när man ska ge bort presenter. En gigantisk Toblerone eller en stor Nutellahink är lite rolig choklad att ge bort. Chokladasken kan skickas direkt hem till mamma om du vill.

Chokladask med chokladpraliner
Chokladask med chokladpraliner
STOR Toblerone
Stor hink med Nutella

Mors dag middag

När bjöd du mamma på middag sist? Nu är det väl ändå hennes tur att få sitta ner och låta någon annan göra maten. Visst kan du laga middagen hemma hos dig eller hos henne men varför inte ta med henne ut på något trevligt ställe. Gillar hon räkor och skärgård så kommer hon att älska att få åka med på Räkfrossa med M/S Strömma kanal.

Teater och middag för två blir en helkväll där ni först äter en god middag och sedan får uppleva en fantastisk Off Broadwayföreställning. Middagen serveras på Playhouse N.Y Bar & Restaurang i Stockholm. Förbered henne på en kväll med föreställning
På M/S Strömma kanal får ni äta hur mycket räkor ni vill samtidigt som båten tar er genom den vackra skärgården och det finns även chans att få se en vacker solnedgång. Båten går mellan maj och oktober så passa på att njuta när det är öppet vatten.
Varför inte bjuda mamma på en lyxig brunch för att sedan göra stan osäker tillsammans med henne. Att bjuda mamma på en brunch på mors dag kan aldrig bli fel. Här ingår obegränsat med mat och dryck. Det finns massor av olika sorter att välja mellan.

Mors dag present online

Det finns många bra och väletablerade webbshoppar att handla mors dag present online. Varför inte ge mamma en extra lyxig parfym, godis eller lite väldoft i mors dag present.

 Presentsasken från klinta. Fylld med lyxiga doftljus och doftstickor som fyller hemmet med väldoft. Det är helt enkelt ljuvligt och som du vet gör dofter oss både glada och harmoniska. Köp det här presentkitet online. Vem kan motstå den underbara doften av fräsch grapefrukt?
Presentsasken från klinta. Fylld med lyxiga doftljus och doftstickor som fyller hemmet med väldoft. Det är helt enkelt ljuvligt och som du vet gör dofter oss både glada och harmoniska. Köp det här presentkitet online. Vem kan motstå den underbara doften av fräsch grapefrukt?

Det är alltid roligt att plocka ihop lite saker som passar ihop och lägga i en fin låda eller korg men tanken är god och tiden oftast för knapp. Då är det tur att det finns färdiga presentlådor så som Kärlek. Den här består av bland annat lemonad, makroner, chokladtryffel, te och ja faktiskt lite till.
Vill du hitta en billig present till mamma tycker jag att du ska snegla lite på parfym.se. De har samma parfym som du hittar dyrt i butiken i stan, men till bättre priser. Att handla mors dag present online hos parfym.se är mycket billigare och de har precis samma innehåll.

Bud mors dag

Att skicka bud på mors dag är smidigt om mamma inte bor på samma ort som du. Här är några genomtänkta och fina presenter att skicka till mamma på mors dag.

Är du långt bort och inte har tillfälle att komma hem till mors dag finns det flera olika saker du kan beställa på nätet och skicka istället. Så var inte orolig, det löser sig.
Är du långt bort och inte har tillfälle att komma hem till mors dag finns det flera olika saker du kan beställa på nätet och skicka istället. Så var inte orolig, det löser sig.
Blommor doftar gott och choklad smakar gott. Från Chokladbudet kommer en fin ask med goda praliner. Det här är praliner som verkligen ger en känsla av lyx.
Blommor doftar gott och choklad smakar gott. Från Chokladbudet kommer en fin ask med goda praliner. Det här är praliner som verkligen ger en känsla av lyx.
Fantastiska praliner innehåller även den här Pralinboxen från Godisboxen. Plåtaskarna som pralinerna ligger i är dessutom presenter i sig då det är så vackra och nog gärna kan fyllas på igen.
Fantastiska praliner innehåller även den här Pralinboxen från Godisboxen. Plåtaskarna som pralinerna ligger i är dessutom presenter i sig då det är så vackra och nog gärna kan fyllas på igen.

Skicka present mors dag

Bor ni på olika orter så går det även att skicka present på mors dag. Extra smidigt är det att köpa en upplevelse att ge mamma på mors dag. Upplevelser beställer du online och inom 10 minuter kan du skriva ut ett presentkort som du kan skicka på posten eller maila till mamma.

En vinprovning kan vara en fin present till mamma på mors dag.
Bio med middag är en bra present där hon även kan ta med pappa.
Varför inte skicka mamma biljetter för teater och middag för två?
En fin morsdagpresent är en prenumeration på lyxiga viner

Annorlunda mors dag present

Vill du sticka ut och ge en annorlunda present kommer här några förslag som jag tror kan passa bra för mors dag.

Har din mamma kalla fötter är ett par Unicorn Slippers en kul och annorlunda present. Det kan nästan kännas som att ta en promenad på regnbågen och fötterna blir garanterat varma. Tofflorna är gjorda i plysch och kommer i one size för vuxna.
Den lilla enhörningen med regnbågsfärger gör sig även bra som tekanna och gör garanterat alla som häller ur den på bra humör. Kannan rymmer hela 1 liter så den räcker till bra när vänner kommer på besök. Ett annorlunda och lite rolig present att ge bort på mors dag.
Att säga det med blommor har vi tagit upp tidigare men att säga det med en Cozy Nallebukett måste ändå vara annorlunda. Den här buketten kommer i en fin låda och innehållet kommer att överraska helt klart. En bukett med 11 små nallar och fyra hjärtan med texten ”love” får vem som helst att smälta och det bästa är väl att den aldrig vissnar.

Relaterade frågor

Vad ska jag köpa för present till mamma när hon fyller år? Mamma tycker om att få saker du har gjort själv. Så ge henne gärna något du bakat, gjort i slöjden eller som du har målat. Vill du köpa något till mamma på födelsedagen så kan choklad, blommor, glittriga tofflor eller ett doftljus vara en bra present. Behöver du fler tips på present till mamma hittar du det här.

Vad ska man ge för mors dag present till en nybliven mamma?En bra mors dag present till en nybliven mamma är ett fint smycke, amningskudde eller en termosmugg. Fler presenter till en nybliven mamma hittar du här?