Present till MAMMA – GUIDE att hitta födelsedagspresent till DIN mamma

När hon fyller år vill man ju hitta en fin födelsedagspresent till sin mamma. Något fint och lyxigt, men som man ändå har råd med liksom. En bra present till mamma helt enkelt. Bra presenter till mamma måste verkigen inte vara dyra!

Vad är en bra present till mamma? En bra present till mamma kan vara en upplevelse, choklad, massage, inredning, eller något du tillverkar själv. Vill du hitta en present som överraskar mamma, då är en övervakad fågelholk, en kurs i drejning, ett paraply eller en korg med egenplockade kantareller en bra idé!

Vad är en bra present till mamma?

Här ska jag berätta om mina bästa tips på födelsedagspresent till mamma, de finaste presenterna jag själv fått och om presenter som är både bra och billiga. Jag hoppas att du ska hitta inspiration för att ge din mamma en bra present. För att du ska få lite inspiration på bra presenter till just din mamma kommer jag att berätta om både fina och roliga presenter som jag fått av mina barn. Det är faktiskt inte så svårt att hitta en bra present till mamma. Så, vad kan man köpa till sin mamma?

Bästa presenterna till mamma

På den här sidan hittar du många tips på bra presenter till mamma. Jag har fotat och lagt upp bilder på en del av de presenter jag själv fått när jag fyllt år. Jag hoppas att de kan inspirera dig när du ska fixa en present till din mamma. Jag inser att jag har med många dyra presenttips här också men de är för vuxna barn, som har inkomst och god ekonomi.

En present du målat eller gjort i slöjden är inte sämre på något sätt! Jag lovar! När du tillverkar något själv eller gör en fin teckning och ger mamma i present så ligger det mycket kärlek bakom. Jag vet att din mamma kommer uppskatta det! Så på den här sidan hittar du tips på saker du kan göra själv och ge mamma i present.

Mammahalsband

Mammahalsbanden har blivit väldigt populära. De finns i en mängd varianter. Det här har ringar som symboliserar mamman och två barn. Besök sidan med mammahalsand för att se olika varianter av smycket! Det finns även smycken där du kan gravera in barnens namn.

Teckningar i present till mamma

En extra fin teckning som du målar till mamma är en perfekt present. Den här fick jag av min dotter. Hon vet hur mycket jag tycker om att sy och bestämde sig för att ge mig en teckning av en gammeldags symaskin i present. Välj ett motiv som du tror att just din mamma skulle tycka om.

Ge mamma en fin teckning i present

Halsband du pärlat i födelsedagspresent mamma

Det här halsbandet är helt ärligt den finaste present jag fått under hela livet. Det var min yngsta dotter som gjorde den till mig. Hon pärlade upp alla sina finaste pärlor. Själva arbetet med att pärla la hon ner ungefär en månad på. Ingen annan har, varken förr eller senare, jobbat så mycket och tagit sina finaste skatter för att ge mig. Det här är den finaste present jag någonsin fått.

Fin present till mamma som barn gjort själva

Personliga strumpor

Om du undrar vad kan man köpa till sin mamma som är unikt, då ska du beställa dessa strumpor där du får ladda upp ett eget foto som används för att trycka dem.

Läs mer och beställ

Ge mamma något du gjort i slöjden

Vad kan man köpa till sin mamma om man inte har så mycket pengar? Det finns många billiga presenter till mamma, och sådant som du kan göra själv och ge i födelsedagspresent mamma. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent? Att få en present som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak. Ta pallen här som exempel. Den fick jag i present av min dotter. Hon hade satt en lapp på där det stod mamma födelsedagspresent när jag fick den. Hon har sågat den, filat, sandpapprat och skruvat. Sedan har hon sytt en sits till den. Hon har arbetat MASSOR av timmar med den. Köper man en present till någon så kan det inte alls mäta sig på samma skala. Den här pallen är det jättemycket kärlek investerat i. Hon trodde att köpta presenter var mer värda, men så ser inte jag på det hela.

Ge mamma en present som du gjort i slöjden

Kungligt porträtt av mamma

Är du på jakt efter en unik födelsedagspresent till mamma? Då tycker jag du ska beställa ett porträtt av henne som hon kan ha på väggen. Det är faktiskt inte alls så dyrt som jag trodde. Hos Royalistik kan man beställa porträtt från 399kr, så det är faktiskt en ganska billig födelsedagspresent till mamma. Allt man behöver göra är att ladda upp ett foto på henne och välja vilken modell man vill ha på tavlan eller postern. Beställ ett drottningporträtt med din mamma på. Det är en fantastisk present till henne, som hon kommer älska!

Läs mer och beställ

Vad kan man köpa till sin mamma – Sista minuten presenter till mamma

Aj då, är du ute i sista minuten med att köpa present till mamma? Då gäller det att handla snabbt! En idé är ju förstås att du köper med dig en blomma och åker till mamma på besök. Det här lovar jag att det kommer bli en väldigt lyckad sista minuten present till mamma! Även om det är en sista minuten present så får mamma aldrig reda på det. Jag har fler bra förslag som du kan fixa nu, här framför datorn. Mamma kommer inte att få veta något, utan tro att din present är välplanerad och genomtänkt. En sista minuten present till mamma behöver inte vara en dålig present. De här presenterna beställer du online. Biobiljetterna kan du skriva ut direkt på skrivaren, de andra presenterna levereras till mamma på posten. En upplevelse är en bra sista minuten present till mamma och dessutom väldigt roligt! Skriv ut presentkortet och köp en blomma till mamma på väg till födelsedagsfesten, så är dagen räddad! Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en fisketur eller blomsterbindningskurs som ni kan åka på tillsammans.

Bio & middag i födelsedagspresent till mamma

En bra sista minuten present till mamma är bio med middag för två. Kanske är det något ni två kan göra tillsammans sedan? Eller en gemensam present till mamma och pappa? Att gå på bio är ett väldigt trevligt avbrott i vardagen och en present som mamma kommer uppskatta.

Läs mer och beställ

Bjud mamma på bio och middag. Det är en bra present som man kan köpa i sista minuten.

Beställ blommor i sista minuten till mamma

Du kan också beställa blommor som levereras med bud med leverans om några dagar, direkt hem till mamma förstås. En bukett blommor kommer mamma bli glad att få i present, även om du inte har möjlighet att leverera den.

Läs mer och beställ

Blommor som levereras med bud är en bra present om man behöver en akut present till mamma.

Godisbox med te och strumpor i födelsedagspresent till mamma

Eller beställ en box med lyxig choklad och ett gott te. Boxen levereras direkt hem till mamma. Leveransen tar 1-2 dagar beroende på postgången. Godisboxen är ett väldigt smidigt sätt att köpa presenter, som jag själv brukar använda mig av. Det känns trots allt väldigt personligt eftersom du både kan skriva en hälsning och välja en egen bild på lådan som ska skickas till mamma.

Läs mer och beställ

Godisboxar med te, choklad och strumpor är bra presenter till mamma i sista minuten.

Massage i present till mamma

En massagebehandling kommer mjuka upp stela muskler och göra gott! En härlig födelsedagspresent till mamma. Hon förtjänar att bara bli ompysslad för en stund.

Läs mer och beställ

En bra sista minutenpresent till mamma är presentkort på massage.

Ost och vinprovning

Ge mamma en ost och vinprovning där hon får prova olika viner tillsammans med ostarna. Inte bara röda, som man brukar ha, utan här kommer hon att få testa även vita viner och andra som man inte alls tror ska kunna fungera så bra tillsammans med ost.

Läs mer och beställ

En present som mamma kommer tycka om att få när hon fyller år är en ost och vinprovning.

Upplevelser är väldigt bra presenter att ge mamma i sista minuten. Du köper upplevelsen online, sedan får du ett presentkort som levereras i din mailbox efter ca 5 minuter. Mamma kommer aldrig få veta att du hade glömt av hennes födelsedag! Vill du ha fler tips på en sista minuten present till mamma så har jag samlat fler här?

Baka något i present till mamma!

En gratis present till mamma får du också om du kan baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma. Eller ge mamma en påse nybakt bröd, gärna surdegsbröd. Att få något som du har gjort hembakt brukar vara otroligt uppskattat av de flesta, inte bara mammor. Det är så sällan någon har tid och möjlighet att göra brödet själv hemma. Det är presenter som mamma kommer gilla!

Hemmagjord present till mamma
Hemmagjord present till mamma
Nybakt bröd och nybakta bullar är en bra present till mamma.
Nybakt bröd eller bullar är alltid uppskattat
En hembakt kladdkaka kommer mamma bli glad för att få när hon fyller år.
Nybakt kladdkaka är också en bra present till mamma

Billiga presenter till mamma

Vad kan man köpa till sin mamma om man inte har så mycket pengar? Även om du har en lite pengar så går det hitta riktigt fina och kärleksfulla presenter till mamma.

Vad kan man ge mamma för billiga presenter? Fina och billiga presenter att ge mamma är tex en rolig temugg, gulliga enhörningstofflor, badsalt, doftljus, ett inramat foto, iq-pussel och en portabel hängmatta.

Här ska du få tips på billiga presenter till mamma.

En fin och billig mugg i present till mamma

En mugg man kan skriva på kan bli en bra, rolig och väldigt uppskattad födelsedagspresent till mamma. Varför inte skriva en fin hälsning på muggen redan när du ger bort den? Det är en bra present att ge mamma. Här kan du skriva inköpslistan, uttrycka din uppskattning eller ge henne kritik. Med en anteckningsmugg kan du skriva ett meddelande till mamma varje dag.

Läs mer och beställ

Vill du hitta en billig present till mamma finns det fina och roliga muggar att köpa. Som den här antecknignsmuggen till exempel.

Badsalt är en billig present till mamma

Vill du hitta en billig present till mamma som känns lyxig? Då är badsalt ett bra presenttips. det här badsaltet har en ljuvlig doft av ringblommor, rosor, lavendel, apelsin och näva. När man ska bada strör man lite badsalt i vattnet. Det gör badet mycket mysigare och lyxigare.

Läs mer och beställ

Badsalt är en billlig present till mamma.

Väldoftande parfym i födelsedagspresent till mamma

Det finns även billiga parfymer till mamma som doftar väldigt gott. Naomi Campbell Cat Deluxe har en liten fruktig doft med inslag av vanilj och lite persika. En billig present att ge mamma i födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Letar du efter billiga presenter att ge mamma finns det goda parfymer att få tag på billigt.

Doftljus är en billig present till mamma

Ett vackert och billigt doftljus är också presenter som mammor tycker om att få. Doftljus brukar sprida sin underbara doft i hemmet och gör att det känns mycket mer välkomnande. Doftljus är omtyckta presenter till mamma.

Läs mer och beställ

Doftlus är uppskattade presenter till mamma som du kan hitta relativt billigt.

Ge mamma ett inramat foto i present

Rama in ett fint foto av dig och mamma, dig själv eller kanske hela familjen. Att köpa en fotoram och skriva ut ett foto kostar inte så mycket. Men det är en present mamma kommer gilla.

Läs mer och beställ

Ett inramat foto är en bra och billig present att ge mamma när hon fyller år.

Gulliga tofflor i present till mamma

Enhörningstofflor är en kul grej att ge mamma i födelsedagspresent. De är söta, oväntade och annorlunda present att ge henne. Tofflorna är jättemjuka och gjorda av plysch. Det är kul att ge i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Enhörningstofflor är billiga presenter som mamma kommer tycka om.

En hängmatta i present till mamma

En hängmatta som är lätt att ta med sig i väskan är en smart present till mamma. Tänk att kunna ligga bekvämt på stranden, eller varför inte ta en liten paus i parken? En portabel hängmatta som lätt får plats i handväskan är en bra present att ge mamma när hon fyller år.

Läs mer och beställ

En hängmatta i present till mamma kan du hitta billigt.

En poster med citat eller inspiration i födelsedagspresent till mamma

En annan billig present till mamma är den här inspirerande postern att hänga på väggen. Med en fin ram kan den bli en fin tavla.

Läs mer och beställ

En poster kan du hitta billigt för att ge mamma i present.

IQ-pussel är en billig present till mamma

IQ-pussel är lätt beroendeframkallande. När man väl har börjat pilla på dem är det väldigt svårt att lägga dem ifrån sig innan man löst problemet. Det här är en present mamma kommer tycka om.

Läs mer och beställ

IQ-pussel i metall är roliga och billiga presenter till mamma.

Te är en billig present att ge mamma i födelsedagspresent

Varför inte ge mamma en en snygg retro teburk i present? Teburken är billig att köpa och är också väldigt snygg. Köp gärna några goda teer och fyll burken med. Kanske har du någon te-butik i närheten av där du bor. Annars kan du köpa vanligt lösviktste eller påsteer i en vanlig mataffär och lägga i teburken. Alla tycker om att få ett gott te i present.

Läs mer och beställ

Te och en fin teburk är en billig present till mamma.

Ge en korg med något tema i present till mamma

En bra present till mamma är en presentkorg av någon sort. En billig korg brukar man kunna hitta på loppis, men picknickkorgar är också lätta att göra själv. Välj något passande tema för korgen som till exempel godsaker, spa eller något annat du tycker passar bättre. Här är mina förslag på vad du kan fylla korgen med.

Köp en fin presentkorg till mamma

Köp en korg och fyll den med produkter i något tema och ge som födelsedagspresent till mamma. Ost, vindruvor, kex, oliver, en flaska vin, chokladask exempelvis. Lägg en fin servett i botten av korgen. Här passar det även bra med hembakt bröd eller hembakta bullar.

Läs mer och beställ

Presentkorg som du fyller med spagrejer, mat eller något annat är en bra present att ge mamma.

Fyll korgen med spa-saker

Plocka ihop ett spapaket med badsalt, schampo, fotvårdsprylar, handduk, tvålar, badrock, krämer och badsalt. På det sättet kan du få en riktigt fin och genomtänkt present till mammas födelsedag, utan att det behöver kosta mycket alls. Ett tips här är att titta i en vanlig mataffär efter schampon och sånt om det är viktigt att hålla kostnaden nere för mammas present. Det är mysiga presenter i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Gör en spakorg i present till mamma. Korgen kan du fylla med badsalt och andra spasaker.

Fyll korgen med kaffe, godis eller annat ätbart i present till mamma

Ett presentpaket med kaffe och godis som passar utmärkt till kaffet är en bra present till mamma som fyller år.

Läs mer och beställ

En gåvobox med kaffe och chokladsmak är en bra present att ge mamma när hon fyller år.

Present till mamma som tycker om att sy och handarbeta

Har din mamma någon hobby eller något som hon är intresserad av? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på presenter till mamma.

Garn i present till mamma som handarbetar

Kanske handarbetar hon och önskar sig garn. Garn är en bra present till en mamma som gillar att sticka och virka. Det här garnet kan man ha till både stickning och virkning. En bra i födelsedagspresent till mamma om hon handarbetar.

Läs mer och beställ

I present till mamma som tycker om att sticka eller virka kan garn vara en kul present.

Tyg är en bra present till mamma som gillar att sy

Gillar hon att sy så är tyg garanterat en bra födelsedagspresent. Om hon gillar att sy kan tyg vara roligt att få. Fler presentidéer till en mamma som gillar att sy hittar du här. Köper du tyg till mamma behöver du ha koll på vad det är hon brukar sy, om det är gardiner eller kläder och anpassa tygvalet efter det.

Läs mer och beställ

Tycker mamma om att sy, då är tyger den bästa presenten du kan köpa till henne.

Vad kan man köpa till sin mamma som tycker om att läsa

Oavsett om din mamma gillar att läsa eller inte finns det bra böcker att ge henne i present. Den första boken i samlingen 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är perfekt present till mammor som har för stressigt för att hinna läsa! Där sammanfattas kända romaner på fyra serierutor. Jag tycker att det är kul att läsa både om böckerna som jag har läst och böcker som jag är sugen på att läsa. Kul läsning helt enkelt. Genom att läsa om böcker man ännu inte läst, så får man också bra tips om andra böcker. Boken Svinhugg, skriven av Marianne Cedervall är en varm och rolig berättelse om vänskap och hämnd som går rakt in i hjärtat på läsaren. De två kvinnorna använder sig av tankekraft och en del andra knep för att hämnas på männen som gjort dem illa.

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom

Tycker inte mamma om att läsa så går det faktiskt bra ändå: 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är en bok som sammanfattar 96 kända romaner. Varje roman sammanfattas i fyra serierutor. Det är en hysteriskt rolig bok. Trots det lilla formatet lyckas författaren fånga andemeningen i böckerna på fyra serierutor, vilket är en bedrift! Henrik Lange sammanfattar här klassiker som t.ex. Dracula, Liftarens guide till galaxen, Stad av glas, Jurkyrkogorden, Låt den rätte komma in, Grottbjörnens folk och En komikers uppväxt.

Läs mer och beställ

En rolig bok med sammanfattning av 96 romaner är en kul present att ge mamma som tycker om att läsa.

Till minne av en villkorslös kärlek

Eller Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek. Det är ett starkt porträtt av Gardells mamma Ingegärd Rasmussen. En flicka född i en frikyrklig familj i mitten av 1920-talet. Berättelsen visar hur hennes liv, ja alla kvinnors liv begränsades på den tiden. Gardell skriver alltid väldigt bra. Det här är en finstämd blandning av humor och sorg. Ingen av hans böcker har någonsin lämnat mig oberörd. Jag skrattar och gråter om vart annat. Gardell har en unik förmåga att beröra människor som ingen annan. Hans böcker är fantastiska helt enkelt.

Läs mer och beställ

En bra present till mamma som tycker om böcker är Till minne av en villkorslös kärlek.

Svinhugg i födelsedagspresent till mamma

En mycket annorlunda bok skriven av Marianne Cedervall. Jag avundas alla som ännu inte har hunnit läsa den. Det är en läsupplevelse jag skulle vilja göra om. Men det blir aldrig samma sak att läsa en bok två gånger. Riktigt bra böcker lämnar en tomhet efter sig när de tar slut. Det här är en sådan bok. Boken handlar om två karismatiska kvinnor i den gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör på kort tid. Efter varje dödsfall firar kvinnorna med champagne. Ena kvinnan Mirjam som är läkare hon är den mer jordnära av dem. Den andra kvinnan Hervor är hennes motpol.

Läs mer och beställ

Svinhugg är en kul bok att ge mamma i present.

Prenumeration på ljudböcker i present till mamma

En bra present till mamma är Nextory ljudböcker. Det fina med att ge mamma ljudböcker istället för vanliga böcker i present är att hon kommer att kunna lyssna på många fler böcker än hon skulle hinna med att läsa själv. Att prenumerera på ljudböcker ger också mer valuta för pengarna. En månad med obegränsat antal ljudböcker får du för samma summa som det kostar att köpa en enda pappersbok. Så vill du ge mamma en riktigt bra present som räcker hela året, då tycker jag att du ska ge henne en ljudboksprenumeration.

Läs mer och beställ

En prenumeration på ljudböcker är en bra present att ge mamma som gillar att läsa.

Läslampa

Brukar mamma läsa i mörkret. Då kanske hon skulle tycka om att få en läslampa som man fäster på kanten boken. Det fina med en sån läslampa är att man inte stör sin sängkamrat om man läser sent på kvällarna, så även pappa kommer bli glad för den här presenten.

Läs mer och beställ

En läslampa är en bra present till mamma som tycker om böcker.

Bra present till mamma som gillar att träna

Intresserar sig din mamma för hälsa och tycker om att träna? Då kanske det här kan bli några riktigt bra presenter till henne. En smart träningsklocka, träningsredskap eller en ny vattenflaska i present till mamma.

Aktivitetsarmband är en bra present till mamma

Gillar hon att träna och önskar sig en fitbit. Med en sån här klocka kan du mäta inte bara pulsen. Den håller koll på din sömn, du har en inbyggd coach i klockan som hjälper dig att träna smart. Du behöver heller inte ta med telefonen ut, du kan faktiskt svara i klockan. Kul pryl att få till träningen!

Läs mer och beställ

Gillar mamma att träna så är ett aktivitetsarmband en bra present till henne.

Ge mamma en Trx i present

Träningsredskap där man arbetar med sin egen kroppstyngd och spänner fast banden i t.ex. ytterdörren. Det finns en mängd övningar att göra och DVD filmer att köpa till med fler övningar om man vill. Ska man bara ha ett enda redskap så är det den här som är bäst, eftersom den ger så mångsidig träning.

Läs mer och beställ

Ge mamma träningsutrustning i present om hon gillar att träna.

Vattenflaska i present till träningsintresserad mamma

Har din mamma en väldigt stressig vardag? Då kanske hon skulle behöva den här lyxiga vattenflaskan. Med den här fina vattenflaskan kommer hon dricka tillräckligt med vatten. Flaskan fungerar lika bra till yogan och gymmet som att ha med sig till kontoret.

Läs mer och beställ

En snygg vattenflaska med kristall är en trevlig present att ge en träningsintresserad mamma.

Fler tips på presenter till någon som gymmar hittar du här!

Bra present till en trädgårdsintresserad mamma

Vad kan man köpa till sin mamma som gillar blommor och trädgård? Gillar din mamma att påta i trädgården och önskar sig trädgårds och odlingsrelaterade presenter. Jag har skrivit en hel sida om presenter till någon som gillar att odla. Där finns massa bra tips, så som svamphus, konserverade växter, hypodronisk odling och du hittar även tips på hur man gräver ett morotsland utan att anstränga sig. Här är några bra presenter till en mamma som är intresserad av trädgården.

Odlingset med roliga grönsaker som födelsedagspresent till mamma

Om hon är odlingsintresserad kommer den här presenten med olika spännande och lite annorlunda grönsaker bli en uppskattad föresledagspresent mamma. Det innehåller från till lila morötter, gula zucchini, rosenkål, regnbågsfärgad mangold och tigerrandiga tomater. Dessutom ingår allt hon behöver för att odla, så som krukor, torv, märkpinnar och frön.

Läs mer och beställ

Spade

En riktigt bra grävspade är en bra present att ge en trädgårdsintresserad mamma. Välj gärna den här som är ergonomisk och passar för lite tyngre grävjobb. Då kan hon komma in efter några timmar i trädgården utan att vara helt ledbruten. En jättebra grej att ge i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

En riktigt bra grävspade är en bra sak att ge mamma som gillar trädgård och odling.

Konserverade växter

Om man vill ge sin trädgårdsintresserade mamma en unik present… vad kan man då köpa till sin mamma? Kanske en burk konserverade växter är en rollig idé?

Läs mer och beställ

Trädgårdstidningar

Ge mamma en trädgårdstidning! Det är en bra present för hela året.

Läs mer och beställ

En trädgårdstidning är en kul present att ge till en odlingsintresserad mamma.

Låda för hypodronisk odling

Att odla hypodronist är en ny trend bland odlingsintresserade. Men det hela går ut på att man har ett kärl med vatten och ovanpå kärlet sätter man en hållare. I hållaren placerar man små jordpoddar där man sår sina frön. Rötterna från plantorna växer sedan ned i vattnet. En fantastik sak att köpa i födelsedagspresent till mamma eftersom den ger färska örter eller grönsaker året om.

Läs mer och beställ

Varför inte ge mamma en låda för hypodronisk odling i födelsedagspresent?

Öl-relaterade presenter till mamma

Tycker din mamma om öl? Då finns det många fina och roliga presenter att ge henne. Vad ger man i födelsedagspresent till en mamma som gillar öl då? Några bra presenter till mamma är ölbryggningskurser, ölbryggningskit, fina ölglas, ölförkläde, heminredning och en bucketlist för olika ölsorter. Här har du några förslag på öl-relaterade presenter att ge mamma.

Ett kit för att göra eget öl

Kanske skulle mamma tycka att det är kul att få ett kit för att göra egen öl? Den här ölen finns i lite olika smaker och man får med allt man behöver för att göra sitt eget öl. (förutom vatten) Man får också med instruktioner på svenska för hur man gör ölet.

Läs mer och beställ

Tycker mamma om öl så är ett kit för att göra eget öl en bra present till henne.

Ost- och ölprovning i födelsedagspresent till mamma

Att ost och vin passar bra tillsammans är något de flesta redan vet. Men att även öl och ost passar alldeles utmärkt tillsammans är det färre som har koll på. Det här är en öl- och ostprovning där man får lära sig vilka smaker som passar ihop. Självklart får man också provsmaka många ost och ölsorter. En kul present att ge mamma och det kanske är något som ni kan göra gemensamt?

Läs mer och beställ

En ost och ölprovning till mamma

Ölglas är bra presenter till mamma

Kanske mamma skulle bli glad för att få fina glas i present. Dessa ölglas tillverkade av Orrefors och designade av Ingegerd Råman. De är en del av serien Pulse där du även hittar andra glas. En väldigt bra sak med just de här glasen, förutom att de är vackra, är att du faktiskt kan köra dem i diskmaskinen.

Läs mer och beställ

Snygga glas är bra presenter till mammor.

Vill du ha fler tips på bra presenter till någon som gillar öl så har jag skrivit en hel sida med bra presenttips här.

Lyxiga presenter till mamma

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Du kan t.ex. köpa en fin presentpåse och fylla med massa bra saker så som en bok, fin choklad, en flaska vin, badskum, bodylotion och en riktigt bra film. Men det är inte bara köpta presenter som är lyxiga, att få hjälp med städningen eller ett hembakt surdegsbröd är också väldigt lyxiga presenter till mamma. Men vill du köpa något kanske någon av de här lyxiga presenterna passar mamma.

Yasuragibesök i present till mamma

Ett besök med övernattning på Hasseluddens Yasuragi är en fin och lyxig present till mamma. Den lugna och stillsamma atmosfären, de varma baden och behandlingarna kommer göra mamma gott. Här kommer hon att hitta lugnet och når harmoni.

Läs mer och beställ

Ett besök på ett japanskt spa är en lyxig present att ge sin mamma.

Ett doftljus med smycke är fina presenter till mamma

En mysig present att ge mamma är det här doftljuset som innehåller ett smycke. När ljuset smälter kommer smyckespaket att bli synligt. Smyckena i ljusen är designade av danska smyckesdesigerna Friihof och Siigs. I ljusen ligger slumpmässigt utvalda halsband och örhängen förpackade först i en smyckespåse och sedan i den värmetåliga förpackningen. Det finns totalt 50 olika varianter av smycken och de har ett värde mellan 249kr och 449kr i butik.

Läs mer och beställ

Ge mamma ett lyxigt doftljus med ett smycke i när hon fyller år.

Presentkit finsmakaren

Vad kan man köpa till sin mamma som gillar godsaker? Mitt förslag är ett exklusivt paket som innehåller godsaker av många olika sorter så som whiskyfudge, chips med tryffelsmak, macarons i goda smaker, jordgubb-champagnemarmelad för ostbrickan, krämiga chokladpraliner av Giandujachoklad och exklusiva Piemonte-hasselnötter och den spännande chokladen Ruby; en fjärde chokladsort av kakaobönan Ruby med rosa färg och en bärig, god smak. 

Läs mer och beställ

Ett lyxigt kit med ätbara grejer att ge mamma i present.

Reservoarpenna som födelsedagspresent till mamma

Vill du välja en oväntad födelsedagspresent till mamma? En gammeldags fjäderpenna skulle kanske kuna vara en bra idé. Att skriva kaligrafi är en konst och kanske din mamma också skulle vilja lära sig. Det här är i alla fall ett kit som innehåller lite av varje för att börja skriva kaligrafi, så som fjäderpenna, lite olika stift till pennan, och bläck. Den inehåller dessutom lackstift och stämpel för att kunna göra vackra julklappar.

Läs mer och beställ

Lyxiga hudvårdsprodukter i present till mamma

Den här fantastiska presentförpackningen är en lyxig present till mamma. Den innehåller kroppskräm, skrubb, doftstickor och duschskum. Produkterna har en underbara doft av körsbärsblomma och rismjölk. Den är redan presentförpackad, så du behöver inte ens slå in den om du inte vill.

Läs mer och beställ

Ge mamma en presentförpackning med kroppsvårdsprodukter om du vill köpa något lyxigt i present till henne.

Sminkspegel i födelsedagspresent till mamma

Kanske din mamma skulle bli glad för en praktisk sminkspegel i födelsedagspresent. Den här är utrustad med både belysning och speglar med olika grad av förstoringar. Vi vet alla hur svårt det kan vara att se ordentligt när man ska måla på mascaran.

Läs mer och beställ

Ge mamma ett fint smycke i födelsedagspresent

Kanske ett vackert smycke där du graverar in ett kärleksfullt budskap. Smycken är förstås en vanlig present. Men många kvinnor uppskattar verkligen att få det. Kanske vill du ge mamma guld och diamanter i födelsedagspresent? Jag tycker att du ska ge mamma ett personligt smycke som du låter gravera in med ett eget budskap. Kärleksfullt, roligt eller busigt. Kanske har ni något internt skämt, eller något som betyder något speciellt i just er familj? Här hittar du presenter till mamma i olika prisklasser.

Silverhalsband

Vill du ge mamma ett riktigt fint halsband i silver? Det här halsbandet hittar du hos Albrekts guld. Den symboliserar livets träd och är ett fint smycke att ge i i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Ett snyggt halsband är en bra födelsedagspresent till mamor.

Billigare örhängen i present till mamma

Har du en mindre budget kanske det passar bättre med ett par snygga örhängen i present. Förutom dessa finns det många örhöngen som inte kostar så värst mycket.

Läs mer och beställ

Det finns många billigare örhängen du kan köpa i present till mamma.

Graverat halsband i present till mamma

Vackert smycke från Inori. Det graveras på baksidan med den text du väljer. En väldig personlig present till mamma

Läs mer och beställ

Kanske din mamma skulle tycka om att få ett graverat halsband i present.

Snyggt runt halsband i present till mamma

Snyggt halsband där du väljer den text som ska graveras in på baksidan. En riktigt fin födelsedagspresent till mamma.

Ett personligt smycke med en liten hälsning från dig är något som hon kommer bära med stolthet. En personlig present till mamma är värt mycket mer än priset på presenten.

Läs mer och beställ

Smycken som graveras blir fina personliga presenter till mamma.

Köp parfym i present till mamma

Vad kan man köpa till sin mamma som gillar parfymer? Parfym är en klassisk födelsedagspresent till mammor. Parfymer bör absolut köpas online, eftersom priserna är mycket lägre hos t.ex. Parfymonline än i den lokala parfymbutiken. Kanske kan du titta vad som redan finns i badrumsskåpet. Har hon något favoritmärke som håller på att ta slut? Här är några fler förslag på riktigt goda parfymer och annan lyx för mammor:

La Vie Est Belle från Lancôme

Doftar jättegott, jag lovar! Den brukar vara högt upp på alla topplistorna och är en av mina personliga favoritparfymer.

Läs mer och beställ

La Vie Est Bell doftar jättegott och är den perfekta presenten till mamma.

London från Burberry i present till mamma

London från Burberry har en blommig parfym med doft av ros, kaprifol och mandarin. Har en svag doft av sandelträ och parfymen älskas av många.

Läs mer och beställ

Ge en flaska London från Burberry i födelsedagspresent till mamma.

Låt mamma skapa sin egen parfym

Eller kanske blir det en bra present till mamma om hon för skapa sin egen parfym. Kul och annorlunda present att ge sin mamma på födelsedagen.

Läs mer och beställ

Låt mamma få skapa sin egen parfym i present.

Mysiga presenter till mamma

När mamma fyller år kan det också vara fina presenter att ge presenter för myskvällen. En fin filt, en bra bok, doftljus fotmassage. Eller varför inte en digital fotoram fulladdad med bilder på barnbarnen. Köp en mysig present till mamma! Att kunna ta ett bad på kvällen när man är trött och känner sig lite frusen och smörja in sig med lite väldoftande krämer efteråt är fantastiskt. Eller kanske din mamma hellre vill ha några timmars lyxbehandling på ett spa?

Mysig pläd är en bra present till mamma

Att få en mysig pläd att ha i soffan kalla höstkvällar är trevligt. Den här pläden är från Klippan Yllefabrik. Pläden är gjord av 100% lammull. Den har ett diskret mönster som alltid går hem. Snygg inredning i vardagsrummet. Kombinera gärna med en bra bok, eller en riktigt bra film också!

Läs mer och beställ

En pläd är en mysig present att ge sin mamma.

Doftstickor

Doftstickor som sprider väldoft i hemmet är trevligt att få i födelsedagspresent för mamma. Förutom att lukta gott är de också en väldigt snygg inredningsdetalj. De här doftstickorna doftar champagne. Sprider en härlig doft i rummet.

Läs mer och beställ

Doftstickor är bra presenter som mammor tycker om att få.

Digital fotoram i födelsedagspresent till mamma

En digital fotoram som du fyller med bilder på familj och vänner. Du kan enkelt ladda upp nya bilder hemifrån med hjälp av en app på telefonen. Överraska mamma och ladda upp en kul grimas bild. Eller skoja till det ordentligt och ge henne en riktig snygging när du vet att hon har gäster på besök.

Läs mer och beställ

Digitala fotoramar är bra presenter till mammor. Fyll den gärna med foton på nära och kära.

Badbalja i present till mamma

Har inte mamma något badkar kan jag lova att hon kommer att älska den här presenten. Att kunna ta ett bad på kvällen när man är trött och känner sig lite frusen är fantastiskt. Det här är en badbalja för vuxna. Att duscha är inte alls lika mysigt som att krypa ner i ett bad. Den här badbaljan passar även om man är trångbodd. Badbaljan är försedd med en avloppskran och är därför lätt att tappa ur. Det finns dessutom många fina färger att välja mellan.

Läs mer och beställ

En badbalja för vuxna är en mysig present att ge mamma när hon fyller år.

Badbomber är en mysig present till mamma

Badbomber som doftar gott och gör att hon slappnar av en stund i badet. Det brukar var skönt med en stunds avkoppling efter jobb och vardagsbestyr. Unna mamma något extra.

Läs mer och beställ

Badbomber är mysigt att få i födelsedagspresent.

Badrock

Efter badet är det skönt att ha en verkligt fin badrock att svepa in sig i. Du vet en som är så där riktigt tjock och fluffig. Den värmer även mamma kalla vinterkvällar framför tvn.

Läs mer och beställ

En lyxig badrock är en bra present att ge mamma när hon fyller år.

Helkroppsmassage

En helkrops-massage är en riktigt lyxig födelsedagspresent till mamma. Beställs online och hon får välja när det passar. Massage är lite lyx i vardagen och en bra present att ge i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Ge mamma massage i present.

Fotmassage i present till mamma

Ge mamma lite vardagslyx framför tv:n. Den här fotmassagen värmer och mjukar upp ömma fötter. En födelsedagspresent hon inte vill vara utan! Det är skönt att få både kroppen och fötterna masserade efter en lång dag på jobbet.

Läs mer och beställ

En fotmassage är en lyxig present att ge mamma när hon fyller år.

Doftljus

Doftljus med doft av persika och röda vinbär. Snygg inredningsdetalj att ge mamma i födelsedagspresent. Doftar gott gör den också.

Läs mer och beställ

Ett doftljus luktar trevligt när man kommer hem, kanske är det en present som din mamma skulle uppskatta att få.

Lyxbahandling på spa

Unna mamma flera timmars lyxbehandling på spa. Här får hon både massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr.

Läs mer och beställ

Kanske borde du ge din mamma en lyxbehandling på spa i present.

Lyxiga krämer är bra present till mamma

Det kan också vara trevligt att få ett presentkit från Bodyshop med en doft av mjölk och honung.

Läs mer och beställ

Fina krämer från Bodyshop är bra presenter att ge mamma när hon fyller år.

Blommor i present till mamma

Guldros

Ge mamma en guldros i födelsedagspresent och berätta för mamma hur mycket du älskar henne. Rosor är ju en symbol för kärlek. Vad kan då passa bättre än att ge sin mor en ros i present? Guldrosen är pläterad med 24K guld och kommer pryda sin plats i hemmet.

Läs mer och beställ

En ros pläterad i 24K guld är en bra present att ge mamma i present.

Gigantisk ros

Eller berätta för mamma hur mycket hon betyder för dig med en stor ros. Eller kanske en gigantisk ros? Mycket mer praktiskt än vanliga rosor som vissnar efter en vecka.

Läs mer och beställ

En gigantisk ros är en kul present att ge mamma.

Blommor med blomsterbud i present till mamma

Att skicka blommor med ett blombud är alltid uppskattat. Om du inte vet vad du ska ge i födelsedagspresent till mamma är detta en present som alltid funkar.

Läs mer och beställ

Hinner du inte träffa mamma när hon fyller år kan en bukett blommor vara en bra present att ge henne.

Ge mamma en paus

Ge mamma en välbehövlig paus. Att få en massage eller en spa behandling brukar vara uppskattat och utgöra en välbehövlig paus i vardagen. Eller bjud mamma på en lyxig brunch. Kanske yoga skulle vara en skön paus och en bra present att ge mamma? Eller kanske mamma är både sällskaplig och konstnärlig och skulle uppskatta att få en målarkurs i present? Eller kanske mamma är både sällskaplig och konstnärlig och skulle uppskatta att få en målarkurs i present?

Målarkurs som present till mamma

Måla och skåla, en kul och annorlunda upplevelsepresent där mamma tillsammans med andra får släppa loss sin konstnärliga talang och bara ha kul.

Läs mer och beställ

Är mamma konstnärligt lagt kan en målarkurs bli en uppskattad föedelsedagspresent.

Fin kaffemugg i födelsedagspresent till mamma

Om din mamma dricker te eller kaffe finns det många muggar som är både fina och kärlekfulla. Den här muggen är både snygg och praktisk. Den har ett lock som man kan lägga på för att kaffet för att det ska hålla sig varmt lite längre. Det är en fin födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Måla efter siffror

En annan bra födelsedagspresent för mamma är måla efter nummer tavlor. Det här kitet innehåller allt hon behöver så som färg, penslar, duk och krokar för att hänga upp det färdiga konstverket på väggen.

Läs mer och beställ

Lyxbrunch

Eller kanske mamma skulle tycka om att bli bjuden på en lyxig brunch som födelsedagspresent. Den kan så klart även lagas till hemma!

Läs mer och beställ

Att bjuda mamma på en lyxig brunch kommer hon att tycka om.

Yoga i present till mamma

En bra present till mamma är att få prova på yoga. Det är bra för kroppen och avslappnande. Det är något som vi alla behöver.

Läs mer och beställ

Ge mamma en yogakurs i present.

Inredning i present till mamma

Många mammor är intresserade av heminredning. Här har jag valt ut några inrednings presenter som jag tror kan passa i de flesta hem och som de flesta mammor kommer att gilla. Det kan vara svårt att ge bort heminredning eftersom de inverkar så mycket på mottagarens hem och det måste vara framme hela tiden. Därför har jag försökt hitta saker som passar i de flesta hem och de flesta inredningar. Vad kan man köpa till sin mamma när det gäller inredning? Ljusstakar, brickor, vinkaraff eller en fin blomma kan passa mamma? Brickor är bra presenter eftersom de kan ställas undan och inte påverkar inredningen så därför är det en bra grej att ge bort i present.

Ljusstakar från Orrefors

Ljusstakarna Carat från Orrefors är både snygga, trendiga och så diskreta att de funkar i alla hem. Idag är de så populära att de finns med i varje inredningstidning. En vacker gåva att ge i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Fin inredning som många tycker mycket om är ljusstakarna Carat från Orrefors. Köp dem i present till mamma.

Pennställ

Vill du hitta en lite billigare födelsedagspresent till mamma kan kanske ett pennställ vara den perfekta presenten. Det finns många fina som inte kostar speciellt mycket.

Läs mer och beställ

Snygg bricka i present till mamma

Brickor är bra inredningspresenter eftersom man kan ställa undan dem när man använt dem. En god sed är ju att man inte ska påverka hur mottagarens hem ser ut när man ger en gåva. Det är därför just brickor är så väldigt bra presenter.

Läs mer och beställ

Brickor är bra presenter att ge bort.

Vas från Omaggio

Visst är de snygga, vaserna från Omaggio. De finns i några olika varianter, med både silverrand, svart, vit osv. Snygga och väldigt bra inredning att ge mamma i present. De passar bra att ge bort eftersom de är väldigt omtyckta av så många människor. Det är därför väldigt sannolikt att även mamma kommer tycka om att inreda sitt hem med vaser från Omaggio.

Läs mer och beställ

Omaggio har fina vaser som passar bra att ge mammor i födelsedagspresent.

Vas från Ernst Design är bra presenter till mamma

Snygg vas från Ernst Kirstiger. Designen går att variera i det oändliga, genom att byta ut bandet eller placera en vacker blomma, en kvist eller kanske vass i vasen.

Läs mer och beställ

Ernst design gör snygga vaser. Kanske din mamma skulle tycka om att få en.

Skål Bloom från Georg Jensen

Snygg skål från Georg Jensen. Designern Helle Damkjær inspirerades av japanska körsbärsblommor när hon gjorde dessa skålar.

Läs mer och beställ

Georg Jensen gör snygga saker som mammor tycker om att få i present.

Doftljus med text

Ett doftljus med en doft av champagne är en fin födelsedagspresent. Den presenten kommer mamma garanterat att ha framme på hyllan.

Läs mer och beställ

Ett doftljus som doftar champagne är både snyggt att ha i hyllan och det doftar underbart. Din mamma kommer gilla det!

Bokstavstavla

En bokstavstavla är både praktiskt såväl som snygg. Skriv ett kärleksfullt meddelande till mamma innan du slår in den! Tavla för både citat, menyer och inspiration är bra inredning som passar att ge bort i present.

Läs mer och beställ

Vill du ge mamma snygg inredning kan en bokstavstavla göra succé

Tekanna i present till mamma

Kanske mamma skulle tycka om en vacker tekanna från Ernst design. Tekannan har en matt utsida och blank insida. Som så många av föremålen från Ernst Design så bär den här tekannan också en stansad text ”I det enkla bor det vackra”. Och visst är den vacker den här tekannan, fast den har en enkel design.

Läs mer och beställ

Tekanna från Ernst Design är en uppskattad gåva till mamma.

Tavla i present till mamma

Det här är en tavla som mamma verkligen kommer älska. Det är svårt att välja tavlor till andra, men den här kommer hon vilja ha uppe på väggen.

Läs mer och beställ

En kärleksfull tavla kan man ge mamma i present.

Accessoarer i present till mamma

Det finns många fina accessoarer att köpa till mamma. Mina personliga favoriter här är mobilskalet från iDeal of Sweden och det snygga paraplyet från Astrid Lovén.

Väska

Ge mamma en snygg shoppingväska från Edblad. Väskan är både rymlig och elegant. Den har ett litet sidofack på insidan med dragkedja.

Läs mer och beställ

Handväskor kan man aldrig få för många av. Det är en present som mamma kommer älska.

Mobilväska

Snyggt designad mobilväska med axelrem i guld från iDeal Of Sweden till iPhone. Fodralet är tillverkat av saffiano-mönstrat läder och skyddar telefonen.

Telefonen sitter säkert fast i det avtagbara magnetskalet. Magnetskalet låter dig ta loss telefonen ur fodralet när du inte behöver det.

Plånboken i väskan har 3 kortfack som rymmer upp till 8 kort samt en sedelficka.

Läs mer och beställ

Ge mamma en fin mobilväska i present.

Nyckelring som graveras

Snygg nyckelring som graveras med din egen text är en bra present till mamma. Kanske är det en bra idé att gravera in mammas telefonnummer, ett kärleksfullt meddelande eller något knasigt som får mamma att le.

Läs mer och beställ

En personlig nyckelring med gravyr är en fin födelsedagspresent till mamma.

Powerbank med gravyr

Även en powerbank kan graveras faktiskt. Det är en riktigt bra födelsedagspresent till mamma. En powerbank har hon mycket nytta och glädje av eftersom hon aldrig mer behöver riskera att mobilen dör för den inte har laddning.

Läs mer och beställ

Se till att mammas telefon alltid är laddad om du ger henne en powerbank.

Snyggt mobilskal

Ett snyggt mobilskal kommer att bli en uppskattad present. Surfa in på sidan, det finns massor att välja mellan från Ideal of Sweden. Se till att välja rätt telefonmodell bara!

Den här är min egen favorit.

Läs mer och beställ

Mamma kommer gilla att få ett snyggt mobilskal i födelsedagspresent.

Lyxigt paraply

Ge mamma ett lyxigt paraply, som hon annars inte skulle kostat på sig. Besök sidan för fler färger! Dessa paraplyer är helautomatiska. Ett smart sätt att lyxa till även livets grå dagar. Ett bra presenttips till mamma.

Läs mer och beställ

Ett paraply är ett väldigt bra presenttips till mamma.

Necessär

Vet du inte vad du ska köpa till mamma? En snygg necessär kommer mamma ha nytta av länge. Supersnygg och perfekt för henne att samla småsakerna hon har i handväskan, eller att ha med sig på resan för den delen.

Läs mer och beställ

Vad kan köpa till mamma? Kanske en riktigt fin necessär är en god idé?

Snygg mössa

Även en helt vanlig mössa kommer bli väldigt uppskattad om hon får den på vintern. Ingen vill ju frysa!

Läs mer och beställ

Mössor är bra presenter till mammor.

Scarf

En scarf är en annan trevlig accessoar som mammor tycker om att få i present. Det finns massor av färger och mönster. Vet du inte vad du ska köpa till mamma är en scarf en bra idé. Man kan aldrig få för många av dem.

Läs mer och beställ

Vet du inte vad du ska köpa till mamma är en scarf en bra idé. Man kan aldrig få för många av dem.

Fin klocka i present till mamma

Ett bra presenttips till mamma är en fin klocka. En klocka är ju förutom att hålla koll på tiden en väldigt snygg accessoar. Det är roligt att ha några olika att välja mellan. Den här hittar du på Guldfynd.

Läs mer och beställ

Ett bra presenttips till mamma är en fin klocka.

Smarta födelsedagspresenter till mamma

Smart anteckningsbok

Smart anteckningsbok där man skriver och målar. Sedan för man snabbt över det till en molntjänst, genom ett klick på ikonen i hörnet. När man är klar suddar man bara ut det man skrivet med en trasa och är redo för att börja om igen. Kul present till mamma!

Läs mer och beställ

Ett annat presenttips till mamma är en smart anteckningsbok.

Lider din mamma av värk?

Om din mamma lider av värk är detta en födelsedagspresent för henne. Det är en tens-apparat som lindrar smärta i musklerna genom att stimulera musklerna och få dem att slappna av. Den kan lindra allt från smärta i axlar till mensont.

Läs mer och beställ

Smart nyckelring är en bra gåva till mamma

Brukar din mamma springa runt varje morgon och leta efter sina nycklar, plånbok osv? Då kommer hon älska den här födelsedagspresenten. Med Tile kan man hitta igen både nycklar och mobiltelefon. Även en mobiltelefon på ljudlöst! En riktigt bra gåva till mamma.

Läs mer och beställ

Tile är den smarta nyckelringen och det är den perfekta gåvan att ge mamma när hon fyller år.

Termosmugg i presnet till mamma

Funderar du på vad man ska ge mamma i present? Har du småsyskon är den här muggen en strålande idé att ge mamma i present. Den håller kaffet varmt länge, även om hon måste ta hand om småbarn emellan. Skulle muggen råka välta när syskonen sitter i knä, ingen fara, muggen har ett lock som stänger kaffet inne.

Läs mer och beställ

Undrar du vad man ska köpa till mamma kan jag tipsa om den här gulliga termosmuggen med blommor. Det är en present mamma kommer tycka om.

Termos i present till mor

Har mamma fullt upp och är alltid på väg? Då är det den här termosmuggen du ska ge henne. Inte jättesnygg, jag vet! Men den bästa jag haft. Den här muggen går att stoppa i handväskan utan att det läcker ut!

Läs mer och beställ

En snygg termos är en bra present till mor.

Mobiltelefonfängelse

Umgås ni för lite i familjen? Då är det här den perfekta presenten att ge mamma. Ett mobiltelefonfängelse. Det gör det lättare att hålla överenskommelsen om att inte använda mobiltelefonen vid matbordet.

Läs mer och beställ

Ett tips på present till mamma som älskar sin mobiltelefon lite för mycket är ett mobiltelefonfängelse.

Fyll i bok till mamma

En färdigtryckt bok där du själv fyller i till din mamma. Du beskriver minnen och händelser ni delat. Ger mamma komplimanger och visar hur mycket hon betyder för dig. En väldigt kärleksfull present till mamma.

Läs mer och beställ

En fin och kärleksfull present till mamma är den här fyll i boken.

Upplevelser att ge mamma i present

Varför inte ge mamma en upplevelse i present, kanske något ni två kan göra tillsammans? Du hittar många bra upplevelser för mammor hos upplevelse.com. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedagspresent till mamma som gör att ni får umgås! Kanske en dejkurs som ni bokar in eller varför inte en ölprovning, restaurangbesök för två eller en ballongflygning över stan? Är ni flera syskon som går ihop om mammas födelsedagspresent behöver det inte bli så dyrt. Här finns både dyra och billiga upplevelsepresenter du kan ge mamma!

Att ge mamma upplevelser av olika slag är en riktigt bra present.

Middag

Eller varför inte ge mamma en middag för två. Du och mamma kan gå ut tillsammans eller kanske kan det bli en present för mamma och pappa tillsammans? Hur som helst om det är mamma som brukar stå för matlagningen hemma så kommer gilla att få gå ut och äta när hon fyller år.

Läs mer och beställ

Ett tips på present till mamma är att bjuda henne på middag.

Ge mamma en spabehandling

En spabehandling är säkert en lyx hon skulle uppskatta. Kanske en upplevelse ni kan dela? En lyxig grej att ge i födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Det finns många fina presenter till mamma kanske hon skulle gilla att få en spabehandling.

Blomsterbindningskurs

Vad tror du om en blomster­bindningskurs som födelsedagspresent till mamma? Det är kul att få lära sig knyta vackra buketter och göra fina arrangemang.

Läs mer och beställ

Vill du ge mamma en oväntad present är en blomsterbindningskurs vara en bra idé.

Mordgåta

En annorlunda födelsedagspresent är det förstås att ge mamma en mordgåta. Men det är ju de presenterna man minns bäst.

Läs mer och beställ

En annorlunda present till mamma är kanske mordgåta med middag. Men det är ju de annorlunda gåvorna mamma minns bäst.

Matlagningskurs

Är mamma väldigt matlagningsintresserad kan det vara kul att få en matlagningskurs för att lära sig mer.

Läs mer och beställ

Om mamma tycker om att laga mat kan det vara spännande att få en matlagningskurs i present när hon fyller år.

Mat och vinprovning i födelsedagspresent till mamma

Ge mamma mat och vinprovning i present. Här får man lära sig hur man bäst kombinerar mat och vin för att båda ska komma till sin rätt. En trevlig födelsedagspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Vill du ge mamma en vanlig födelsedagspresent är middag ett bra presenttips.

Ölprovning

Eller skicka mamma på en ölskola för att lära sig mer om den ädla drycken!

Läs mer och beställ

Kanske en ölprovning är en present mamma kommer gilla.

Mor och dotter present

Många letar efter bra mor och dotter presenter. Ibland vill man ge både mamma och dotter lika dana saker andra gånger så letar man efter trevliga upplevelser som både mor och dotter kan tycka om att dela.

Vad är en bra mor och dotter present? Bra mor och dotter presenter upplevelser som ballongflygning eller en drejkurs som de kan åka på tillsammans. Bra mor och dotter presenter är också lika dana smycken. Kanske ett fint halsband med gravyr.

Här hittar du mina förslag på mor dotter presenter.

Drejkurs som mor dotter present

Att dreja är verkligen jättekul hobby. Har man otur blir det ett askfat! Det här är en jätterolig upplevelse att ge bort som mor och dotter present. Det här är något som passar både gamla och unga. Det kommer vara något som de båda tycker är trevligt att göra.

Läs mer och beställ

En drejkurs är en rolig mor dotter present. De kommer tycka att det är en kul upplevelse att dela.

Slätt halsband med gravyr är en bra mor och dotter present

Snyggt och stilrent halsband med en blå sten är ett bra smycke att ge både mor och dotter i present. När du beställer får du välja gravyr till halsbanden. Då kan du ju välja texten ”Älskad mor” , ”Älskad dotter”, ”Älskad hustru” eller vad du än har får relation till kvinnorna i fråga. Två lika dana halssmycken är i alla fall fina mor och dotter presenter.

Läs mer och beställ

Ett personligt smycke med gravyr är bra presenter till mamma.

Ballongflygning i mor och dotter present

Vill du ge bort något i present mamma och dotter kan en tur i luftballong vara ett bra presenttips. Det är en upplevelse som de kommer uppskatta att få åka på tillsammans.

Läs mer och beställ

En ballongflygning över stan är en bra mor och dotter present.

Dyr Present till mamma

När mamma fyller jämnt 50, 60, 70, 80, 90, 100 år osv. vill du kanske ge henne en extra dyr present.

Vad finns det för dyra presenter att ge mamma när hon fyller jämt? Dyra presenter till mamma kan vara en upplevelse eller resa tex en lyxkryssning eller en kanalresa. Det finns också dyra saker du kan ge mamma när hon fyller år som diamanörhängen eller en massagedyna.

Här har jag tagit fram några dyra men fina presenter som hon säkert kommer gilla.

Kanalresa

En kanalresa under sex dagar är en riktig lyxpresent till mamma. Kanske blir det hennes 50-årspresent? Här glider man sakta genom landskapet. Förutom de vackra vyerna får man även njuta av fantastiskt god mat. Båten stannar till så passagerarna får möjlighet att göra guidade turer och se sevärdheter längst vägen.

En resa på Göta Kanal är något man ska ha gjort minst en gång i livet. Det här är ett utmärkt tillfälle att se landet inifrån, njuta av stillheten och vackra vyer.

Den här resan är en fantastisk men dyr present till mamma!

Läs mer och beställ

En kanalresa är en dyr present att ge mamma

Diamantörhängen i present till mamma

Vill du ge mamma en riktigt lyxig och dyr present tycker jag att du ska ge henne ett par diamantörhängen. Det är visserligen en dyr present till mamma. Men hon kommer ha kvar dem hela livet och glädjas åt dem.

Läs mer och beställ

Ett par diamantörhängen är en fin och dyr present att ge mamma.

Massagedyna dyr present till mamma

En egen massagedyna är nästan lyxigare än att få en massage. Med en egen dyna kan mamma få hur mycket massage hon vill! Den är dyr att köpa, men genom att inte behöva gå till en en massör varje gång sparar mamma massa pengar på den här presenten.

Läs mer och beställ

Övernattning i iglo

Vill du ge mamma en riktigt minnesvärd födelsedagspresent, då är bo i iglo både kul och annorlunda födelsedagspresent till mamma. Det är ganska dyrt, men är en spännande upplevelse som kommer ge fina minnen.

Läs mer och beställ

En dyr och spännande upplevelse att ge mamma är övernattning i iglo.

Roliga upplevelser i present till mamma

Bo på varghotellet

Det kan också vara trevligt att göra en enklare weekendresa tillsammans. Kanske skulle hon uppskatta att få bo på varghotell?

Läs mer och beställ

Att bo i vildmarken med naturen inne på knuten är en kul upplevelse att ge mamma i present.

Stand up komedi

Bjud mamma på en helkväll med stand up komedi och bjud henne på en god middag på stan efteråt. En trevlig födelsedagspresent (för er båda).

Läs mer och beställ

Ett presentförslag för mammas födelsedag är stand up commedy.

Teater och middag

En annan mycket uppskattad upplevelsepresent som passar att ge mamma på födelsedagen är teater och middag.

Läs mer och beställ

Tycker mamma om att gå på teater brukar det bli en uppskattad födelsedagspresent.

Guldvaskning

Visst är mamma värd guld. Med den här födelsedagspresenten ger du henne oändliga möjligheter att hitta allt guld hon är värd. Det gör inget att du inte har råd att ge mamma några guldsmycken. Nu kan hon själv vaska fram allt guld hon önskar sig. En annorlunda presentidé till mammas födelsedag.

Läs mer och beställ

Kanske har du inte råd att ge mamma guldsmycken när hon fyller år? Ge henne en guldvaskningskurs istället.

Ost och vinprovning

En ost och vinprovning är en födelsedagspresent till mamma som ni kan njuta av tillsammans och lära er mer om både viner och ostar. En ost och vinprovning är en bra present om du inte vill köpa fler saker i present till mamma.

Läs mer och beställ

En ost och vinprovning är en bra present om du inte vill ge mamma fler saker.

Danslektion för två

En gemensam present till mamma och pappa är heller inte fel. Här hittar du en danslektion som gäller för två personer. En rolig upplevelsepresent att få!

Läs mer och beställ

En upplevelse är en bra present till mamma. Kanske hon skulle tycka om att få en danslektion?

En prenumeration i present till mamma

Det finns många bra prenumerationer att ge mamma när hon fyller år. En prenumeration ger ju mottagaren något trevligt att se fram emot.

Allers

Allers veckotidning erbjuder intressanta reportage om vardagens alla hjältar och hjältinnor, om djur och natur och nytt och gammalt. Här hittar du även recept och korsord.

Läs mer och beställ

Prenumeration på Allers i present till mamma

Allt om trädgård

Allt om Trädgård är för den som vill veta allt om trädgårdar och grönska. Redaktionen har de absolut bästa experterna och de delar med sig av värdefulla tips på hur man skapar den perfekta trädgården, balkongen, altanen eller odlingen.

Läs mer och beställ

Sköna hem

I nästan 40 år så har Sköna hem varit vår inspirationskälla för heminredning, trender och boende. Tidningen som är fylld med roliga artiklar och idéer anländer till de entusiastiska läsarna fjorton gånger per år.

Läs mer och beställ

Illustrerad vetenskap i födelsedagspresent till mamma

Ett stort magasin om natur, vetenskap och teknik. Illustrerad Vetenskap tar med läsaren på en resa i en fascinerande värld av upptäckter och nya rön.

Läs mer och beställ

Privata affärer

Privata Affärer är en tidning där man får ta del av experternas råd till oss småsparare. Här får mamma koll på finansvärldens tyngsta bolag och de senaste nyheterna som påverkar världens ekonomi. Ett bra presenttips till mamma som är intresserad av aktier.

Läs mer och beställ

Allas

Det här är en tidning med läcker mat både till vardag och fest. Tidningen innehåller praktiska tips om heminredning, krukväxter och trädgård, mode och skönhet, handarbeten, korsord och hobby. En fin present till mamma. Den ger glädje hela året.

Läs mer och beställ

Allas är en tidning med recept, heminredning, mode och mycket annat. Det är en tidning mamma önskar sig i present.

Femina i födelsedagspresent till mor

Femina är ett av de största magasinen som vänder sig till kvinnor! I den här tidningen hittar man både modetrenderna, artiklar om hälsa, relationer, mat, inredning och skönhet. En bra present att ge sin mor.

Läs mer och beställ

Feminina är en bra tidning att ge sin mor i present.

Choklad

6 månaders prenumeration på choklad är en mysig present att ge mamma när hon fyller år. Här får hon varje månad en ny sorts choklad skickat direkt hem. En kul och annorlunda prenumeration att ge morsan i present.

Läs mer och beställ

En chokladprenumeration är en kul och annorlunda prenumeration att ge morsan i present.

Ge oväntade presenter till mamma när hon fyller år

Vill du hitta en unik present så har jag några idéer. Vissa av dem kräver dock att din mamma är utrustad med lite humor.

Vad finns det för oväntade presenter till mamma? Oväntade presenter till en mamma som fyller år ett svamphus, en fågelholk med övervakningskamera eller en kul väckarklocka. Om mamma närmar sig pension är det roligt med en Handbok för pensionärer där hon får lära sig allt en pensionär behöver veta.

Wake up light

Ge mamma en väckarklocka där hon får vakna till naturligt ljus. Det är en bra men väldigt oväntad födelsedagspresent. Att vakna naturligt ger ett ökat välmående.

Läs mer och beställ

Kanske din mamma önskar sig en wake up light i present när hon fyller år.

Fågelholk

En fågelholk med övervakningskamera. På det sättet kan man hålla koll på när boet får nya innevånare och se hur de föder upp och matar sina små ungar. Ett Big Brother i miniformat. En kul och oväntad present till mamma. En bra pensionspresent till mamma.

Läs mer och beställ

Vill du hitta en oväntad present till mamma så satsa på en fågelholk med övervakningskamera.

Väckarklocka i present till mamma

Ge mamma en rolig och annorlunda present i år! Den här väckarklockan rullar iväg när larmet går. En kul present att ge mamma. Den kommer garanterat locka till många skratt när hon måst jaga den för att slå av larmet på morgonen.

Läs mer och beställ

En rolig väckarklocka som rullar iväg över golvet när larmet går.

Svamp till mamma i present

Det här är en bra present till mamma om hon gillar att äta god man och kan vattna. Det här är ett odlingshus för ostronskivlingar. Men tyvärr dör de om man glömmer att vattna. (vilket jag själv gjorde när min sambo åkte bort)

Läs mer och beställ

Kanske mamma skulle tycka om att få svamp i födelsedagspresent.

Enhörning som bajsar godis

Enhörningar är magiska det vet alla. Den här är extra magisk. Den kan nämligen bajsa godis. Det här kommer bli en rolig och oväntad födelsedagspresent till mamma. Ganska gullig, fast den bajsar på bordet.

Läs mer och beställ

En kul present att ge mamma är den här enhörningen som bajsar godis.

Handboken med tips för pensionärer

Börjar din mamma närma sig 65? Har hon humor? Då är det den här handboken med tips för pensionärer du ska överraska henne med. Tips om hur man hittar billig mat och övervakar grannen.

Läs mer och beställ

Går mamma snart i pension kan handboken för pensionärer vara en kull gåva.

Roliga presenter som jag har fått

Andra år har jag fått utklippta hjärtan i papper ett tåg som dottern klippt ut i tyg och målat. Det händer också att barnen har gjort filmer i present till mig. Här är den senaste av barnens filmproduktioner:

Fiske

Vill du ge henne en riktigt oväntad födelsedagspresent? Varför inte ge bort en guidad fisketur och lite nya fiskedrag. Alla mammor behöver komma bort och få lite andrum från vardagen. En fisketur är den perfekta presenten.

Guidad fisketur

Ge mamma en fisketur med en duktig guide. Hon kanske får ett helt nytt intresse att ägna sig åt. Det fina med den här fisketuren är att all utrustning man behöver faktiskt ingår. Så man behöver inte köpa utrustning om man nu inte skulle gilla att fiska. Det är ett smart sätt att få prova på helt enkelt.

Läs mer och beställ

En guidad fisketur är en bra present att ge sin mamma.

Fiskeutrustning

Köp lite ny fiskeutrustning i present till mamma om mamma redan gillar att fiska. Drag brukar alltid gå åt.

Läs mer och beställ

Tycker mamma om att fiska är det bra att få fler drag.

Fotografering i födelsedagspresent till mamma

Att fota kan vara en fantastisk hobby. Det är kul att själv kunna ta fina foton på barnen, husdjuren eller naturen. Varför inte ge henne en kamera och en fotokurs där hon får lära sig hantera kameran och dess inställningar.

Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne, eller kanske en digital fotoram där hon kan samla alla bilder.

Kamera i present till mamma

Om mamma bara brukar fota med mobilen kan en systemkamera vara en bra present att ge mamma. Om mamma redan har en systemkamera kan det hända att hon önskar sig ett nytt objektiv eller fotoväska i födelsedagspresent. Men en bra kamera är viktigt när man ska fota.

Läs mer och beställ

En kamera är en bra födelsedagspresent till sin mor.

Dörrmatta till mamma

Ge mamma en dörrmatta i födelsedagspresent. Till den här dörrmattan kan du välja ett foto mamma tagit. Att få en dörrmatta med ett eget foto är en kul och annorlunda present som hon kommer uppskatta.

Läs mer och beställ

Har mamma tagit ett extra fint foto så är det en kul present att trycka en dörrmatta med fotot på.

Fotokurs i present till mamma

Kanske har mamma redan en bra systemkamera som hon aldrig kommit igång att börja använda på allvar? Då kan en fotokurs vara den perfekta presenten att ge henne. Här får hon lära sig allt om fotograferingens grunder.

Läs mer och beställ

Till mamma som inte är så van att fota kan en fotokurs bli en uppskattad present.

Fotografering fortsättningskurs

Om mamma redan kan fota kanske hon vill lära sig mer? Då är fortsättningskursen ett bättre alternativ att ge mamma i present.

Läs mer och beställ

Till mamma som brukar fota kan en fortsättningsskurs i fotografering vara en fin present.

Familjefotografering

En födelsedagspreseent som mamma kommer älska är att få ta med hela familjen till fotografen. Det är kul att ha fina foton på dem man älskar mest på väggen.

Läs mer och beställ

Köp ätbara saker i present till mamma

Det finns många trevliga presenter till mamma som är ätbara. Ätbara presenter är sådant som mammor brukar tycka om att få.

Vad finns det för ätbara presenter att ge mamma? Bra ätbara presenter till mamma är att bjuda henne på middag, gillar mamma kaffe kanske en kaffebox eller godis med kaffesmak är bra presenter till mamma. Till mamma som gillar grillat kan en barbecue låda vara en bra ätbar present till mamma.

Här ska du få några roliga tips!

Bjud mamma på middag

Att bli bjuden på middag är alltid en bra present till mamma!

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om. Det behöver heller inte vara så avancerad mat om du inte tycker att det är väldigt kul att laga mat.

födelsedagspresent till mamma

Strut med chokladtryfflar

Vill du köpa en kärleksfull present till mamma strut med chokladtryfflar för att visa hur mycket du älskar henne? Då har den här chokladen rätt tryck! Tycker om dig står det på etiketten. Det kan knappast sägas tydligare! Jag älskar dig mamma!

Läs mer och beställ

Godis är en bra födelsedagspresent att ge mamma.

Lakritsbox i present till mamma

Ge mamma en lakritsbox när hon fyller år! Den kan levereras direkt hem till henne om du beställer dagen innan.

Läs mer och beställ

Vill du ge mamma något ätbart i present så kanske hon skulle gilla att få en låda lakrits?

Choklad, te och strumpor

Box fylld med choklad, te och choklad, hjärtstrumpor från Happy Socks. Paketet skickas direkt hem till mamma.

Läs mer och beställ

Godisbox med choklad, te och strumpor är en bra present.

Chokladask i present till mamma

Även mammor uppskattar att bli ihågkomna när det är påsk och de uppskattar att få en liten påskpresent de också. Kanske en chokladask är en fin present att ge sin mamma till påsk.

Läs mer och beställ

En chokladkartong är en bra godis till morsan.

Godis och tidningsprenumeration

En gåvobox med godis och presentkort på tidningskungen är mysigt att få i present. Den innehåller godis som hon kan äta direkt och presentkort som hon kan välja en tidningsprenumeration för. Det är ju en present till mamma som varar hela året.

Läs mer och beställ

Mamma tycker säkert om att få godis och en tidningsprenumeration i present.

Presentlåda med kaffe i födelsedagspresent mamma

Till mamma som älskar kaffe kan en presentlåda som innehåller pressobryggare, kaffe och en fin kaffemugg vara en bra present. Vissa hävdar att det är med pressobryggaren som man får det absolut godaste kaffet.

Läs mer och beställ

Till mamma som älskar kaffe kan en presentlåda med pressobryggare vara en perfekt present.

BBQ-box i present till mamma

Till mamma som tycker om att grilla är BBQ lådan den givna presenten som hon kommer att älska. Lådan innehåller massor av roliga grilltillbehör.

Förutom goda chips, kryddiga kex, välsmakande kryddor, sås och marinad medföljer ett flexibelt grillspett. I boken License to Grill medföljer goda recept på grillrätter, såser, marinader osv som kryddar grillkvällen lite extra.

Läs mer och beställ

Gillar mamma grillat köp en bbq låda i present när hon fyller år.

Bra present du göra själv till mamma?

En bra present till mamma kan vara lite vad som helst. Den kan lika gärna vara dyr som billig. Det kan vara en present som går snabbt att köpa eller en som kräver lite framförhållning. Det kan vara presenter som verkligen överraskar henne som hon absolut inte väntar sig. Mammas present måste till skillnad från vad barnen ofta tror inte kosta så mycket pengar.

Hemmagjorda presenter till mamma som inte kostar så mycket

 • Virka grytlappar.
 • Nyckelring till mamma!
 • Gör eget badsalt!
 • En korg med kantareller.
 • Bröd du bakat.
 • Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.
 • Gör ett eget presentkort på att städa huset
 • Ett ege mamma 30 minuter massage.
 • Presentkort på en middag eller något annat som du är bra på. Det är bra grejer att ge till en mamma som fyller år.
 • En fin teckning
 • Något du gjort i slöjden
 • Hemlagade chokladbollar

Går du fortfarande i skolan och inte har något jobb förväntar sig inte mamma att du ska köpa något dyrt till henne. Det fina med mammor är att de kommer att älska vad du än ger dem i present. Det är så vi mammor fungerar.

Det enda som egentligen är riktigt viktigt när det gäller presenter till mamma är att du kommer ihåg henne. Jag kommer även att berätta mer om sista minuten presenter till mamma. Kommer du inte ihåg att mamma fyller år förrän i sista stund är det bäst att inte låta henne få veta det.

Några tips på vägen när du köper present till mamma?

Här är det även på sin plats att ta upp vad som inte är bra presenter till mamma! När du ska köpa presenter är det inte bara viktigt att köpa något som mottagaren har nytta av. Utan det är några saker till du måste tänka på:

 • Att du inte förolämpar personen i fråga. Deodorant, tandborste och bantningsböcker är ju typiskt sådana presenter.
 • Nästa stora fråga är om mottagaren verkligen blir glad för presenten. Tror du att din mamma önskar sig hushållsutrustning? Jag misstänker att hon inte vill ha det i födelsedagspresent. Även om det t.ex. alltid är hon som lagar maten, kanske hon inte är speciellt förtjust i det. Men om du redan har bestämt dig, så skulle jag föreslå att du köper lite häftigare grejer i så fall. Kanske kan det bli en gemensam present till mamma och pappa?
 • Det är också viktigt att presenten inte är till dig själv! Ja, du förstår vad jag menar när du läser här nere sedan.

Brödrost i födelsedagspresent mamma

Om du ändå absolut känner att du måste köpa en, titta då på en sån här lite häftigare i alla fall! Med den kan man mäta hur lång tid det är kvar på rostningen. Hissar du upp brödet så fortsätter timern mäta från där den var före du tittade på brödet.

Läs mer och beställ

Jag tror inte att mamma önskar sig en brödrost i present.

Strykjärn

Tristare present får du leta länge för att hitta! Det här strykjärnet ger visserligen en perfekt strykning. Men det finns nog ingen vettig människa som önskar sig det i födelsedagspresent. Det är inte en bra födelsedagspresent till mamma!

Läs mer och beställ

Att ha ett bra strykjärn är visserligen bra. Men det är inte det mamma önskar sig i present.

Kokböcker

Hur intresserad är mamma av att laga mat egentligen? Vill hon verkligen ha kokböcker? Tycker om att laga mat eller gör hon det bara av tvång, eftersom ingen annan gör det? Om hon inte är verkligt intresserad av matlagning är det inte roligt att få kokböcker eller köksutrustning för femte året i rad.

Läs mer och beställ

Har du tänkt på att mamma kanske inte är intresserad av matlagning alls?

Hushållsassistent 

Tror du på fullaste allvar att detta är vad mamma önskar sig? Det tror inte jag! Ska du ge mamma en hushållsassistent i födelsedagspresent måste hon verkligen älska att baka. Älskar din mamma att baka tycker jag att du ska köpa en sån här snygg hushållsassistent till henne när hon fyller år!

Läs mer och beställ

Det är inte så sannolikt att mamma önskar sig en hushållsassistent när hon fyller år.

TV-spel och hårdrockskonsert i födelsedagspresent mamma

SE TILL ATT MAMMAS PRESENT INTE ÄR TILL DIG SJÄLV! När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

Läs mer och beställ

Se till att presenten du väljer till mamma inte är till dig själv.

iRobot Romba

Dammsugare är egentligen en dålig present eftersom det är så trist att städa. Köper du en vanlig dammsugare i födelsedagspresent till mamma kommer du aldrig bli förlåten. Men det finns undantag faktiskt. De här häftiga dammsugarrobotarna. Genom att den kan tuffa och gå på egen hand blir hemmet otroligt rent. Många invänder att det inte blir riktigt rent eftersom den är cirkelformad och inte kommer ända ut i hörnen i rummet. Det är visserligen sant, men jag har bett skeptikerna dammsuga ett rum. Sedan har jag släppt lös roboten och trots att rummet är nystädat hittar den ändå damm.

Du kan förprogrammera den så att den städar huset när alla är på arbetet och i skolan. Dammsugaren kan styras med hjälp av en app på telefonen. iRobot Romba är helt suverän.

Läs mer och beställ

Om du tror att mamma älskar att städa har du fel. Men ska du ändå köpa en dammsugare till henne satsa på en dammsugarrobot.

Neato Bovac i födelsedagspresent mamma

Dammsugarrobot Neato Bovac d4 connected.

Dammsugarroboten håller hemmet renare än vad du själv kan och orkar göra. Batteriet på min har tyvärr tagit slut efter många års användande. Jag står i valet och kvalet mellan att beställa ett nytt batteri eller att kosta på mig en ny dammsugare. IRobot Rooma har funnits länge på marknaden och Neato Bovac d4 connected har fått väldigt bra betyg. Läs gärna hela undersökningen om bästa dammsugarroboten under 5000 kr här. 

Läs mer och beställ

Neato Bovac hade fått väldigt bra kritik, så satsa på att ge mamma en dammsugarrobot med hög kvalité om du måste ge mamma en dammsugare.

Bästa presenten till mamma kan vara gratis

Presenterna är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik förstås, men du kommer ändå kunna hitta något bra här.  

Om du fortfarande går i skolan, eller om du av någon anledning inte har så mycket pengar, så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget! Mammas present måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig, eller helt gratis, present till mamma.

En korg med kantareller är en gratis present som alla gillar att få. Tänk en kantarellsmörgås till kvällsmat. Men innan mamma kan sätta tänderna i den så måste svampen rensas och stekas. När du ger mamma kantareller i present är det bra om du hjälper till att rensa den också. Det är faktiskt inte jätteroligt att få en stor korg med kantareller och att tvingas spendera födelsedagen med att rensa i flera timmar. Men att få en korg rensade kantareller är däremot en fantastisk födelsedagspresent.

bra presenter till mamma på födelsedagen
bra presenter till mamma på födelsedagen

Ibland händer det att jag får teckningar i present av mina barn. Dessa är två ur samlingen. Du tror mig inte men varmkorven fick jag faktiskt av min 22-åriga dotter när hon arbetade på dagis. Symaskinen fick jag av yngsta dottern. Den är inramad och sitter på väggen. Jag har funderat på att sätta upp varmkorven också. Den väcker ju onekligen lite glada leenden när man vet vilken av barnen som målat den.

Ge mamma en fin teckning i present
Teckning gjord av Emma 11 år
Ge mamma en teckning i födelsedagspresent
Teckning gjord av Jennie 22 år

De bästa presenterna jag fått

De bästa presenterna jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag ska berätta om de finaste presenterna som de gett mig. Även om det de ger mig kan vara både snett och vint och kanske inte har något konstnärligt värde. Det är tiden och kärleken de lagt ner som räknas!

Ge mamma en present som du gjort själv billigt och bra
Här ser du ett fint sjöodjur min dotter gjorde till mig på dagis en gång. Sjöodjuret visade sig dock vara en svan…men det var ett väldigt fint sjöodjur under många år. Tycker du att det ser ut som en svan? Har inte svanar vingar?
 Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en present som gavs med kärlek. Jag har det kvar än och använder det ibland.
Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en present som gavs med kärlek. Jag har det kvar än och använder det ibland.
sy något fint till mamma i present lakritsbåt nåldyna
Här ser du en lakritsbåtnåldyna som yngsta dottern sytt till mig. Det kanske är lite snett och vint…men fyllt med kärlek. Det är det som är det viktiga när du ska ge din mamma en födelsedagspresent. Det är de bästa presenterna en mamma kan få.

Handduk med Don´t panic

En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten “Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten “Don´t panic”.

Linsask

Jag fick en linsask i present. Linsasken var inte bara slät och tråkig som de brukar vara. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locket. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken. En liten present som gjorde mig glad varje dag.

Blommigt mobilskal i present till mamma

Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster. Jag hade nämnt hur fint det var, men inte vilket det var jag hade tittat på.

Men dottern gick in och valde ut det hon trodde jag skulle gilla bäst och lyckades träffa precis rätt. Kan man bli annat än förälskad i de här fina mobilfodralen?

Kanske mamma önskar sig ett snyggt mobilskal
slå in mammas present fint
slå in mammas present fint

Slå in mammas present riktigt fint!

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas present. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla. Läs mer om paketinslagning här.

Relaterade frågor

Vad är en bra present till mors dag? En bra mors dagpresent är en ros, armband, besök på ett slott, nyckelring eller besök på ett saltspa. Fler bra presenter till mors dag hittar du här.

Vad ska jag ge mamma för upplevelse i present? Varför inte ge mamma en spabehandling, ett restaurangbesök eller en choklad och vinprovning i present? Eller vill du hitta en väldigt oväntad upplevelse i present till mamma, varför inte ge bort en tur i en militär stridsbåt. Fler tips på upplevelsepresenter kan du hitta här.

Vad är en bra present till mamma 50 år? En bra present till en mamma som fyller 50 år är ett personligt smycke, bo i iglo, en systemkamera eller ett spritkök. Fler tips på 50-årspresent till mamma finns att läsa här.

Vad ska man ge i present till mamma 60 år? En bra present till mamma när hon fyller 60 år är en resa på Göta Kanal, en fin pläd, doftljus, fotoskrivare och en dammsugare. Vill du ha fler tips på present till en 60-årig kvinna har jag några fler förslag här.

Vad ska jag ge mamma i 65-årspresent? En bra 65-årspresent till mamma är t.ex. teater med middag, en bra tidning, vinprenumeration, matkasse från City Gross eller lyxiga badbomber. Fler bra tips på pensionspresent till mamma hittar du här.

Vad ska jag hitta på för present till 40-årig kvinna? En bra present till en 40-årig kvinna är en champagne, en ögonmask, en ljusstake, massage och ett kama sutra kit. Fler tips på present till en 40-årig kvinna hittar du här.

Jag måste hitta en sista minuten present till mamma, vad ska jag köpa? Fyller mamma år idag så rekommenderar jag en upplevelse, kanske teater och middag eller en ost och vinprovning. Du kan också ge mamma presentkort på böcker eller tidningar. Fler tips på sista minuten presenter hittar du här.

Present till mamma 70 år, vad ska jag köpa? Till mamma som fyller 70 år kan det vara kul att ge ett fint och personligt smycke med gravyr, en kryssning, en digital fotoram eller en mysig filt att ha i soffan.

Fortsatt läsning

Letar du julklappar till mamma finns det här! Andra sidor du kanske kan hitta bra presenter till mamma på.

 • Present till MAMMA – GUIDE att hitta födelsedagspresent till DIN mamma

  När hon fyller år vill man ju hitta en fin födelsedagspresent till sin mamma. Något fint och lyxigt, men som man ändå har råd med liksom. En bra present till mamma helt enkelt. Bra presenter till mamma måste verkigen inte vara dyra! Vad är en bra present till mamma? En bra present till mamma kan […]


 • Present till blivande mamma

  Bästa presenterna till någon som är gravid Gravidmassage Att vara gravid kan vara påfrestande för kroppen. Varför inte ge henne en stunds avslappnande gravidmassage i present? Läs mer och beställ Gravidfotografering Det kan också vara trevligt att få en gravidfotografering i present för att föreviga den här viktigta tiden i hennes liv. Läs mer och […]


 • Mammahalsband

  Du har säkert hört om trenden med olika mammahalsband? Men vad är ett mammahalsband? Ett mammahalsband kan vara smycken som har mammans och barnets/barnens namn ingraverat. Det kan även vara smycken som symboliserar mamman och barnen/barnet i form av hjärtan eller ringar som hänger ihop. Eller en bjällra som den gravida kvinnan bär. Men låt […]


Present till MAMMA – GUIDE att hitta födelsedagspresent till DIN mamma
Rulla till toppen