Bra Present Till Mamma

När mamma fyller år vill man ju hitta den perfekta födelsedagspresenten. Något fint och lyxigt, men som man ändå har råd med liksom. En bra present till mamma helt enkelt

Så vad är en bra present till mamma? En bra present till mamma kan vara en upplevelse, choklad, massage, inredning, eller något du tillverkar själv. Vill du hitta en present som överraskar mamma, då är en övervakad fågelholk, en kurs i drejning, ett paraply eller en korg med egenplockade kantareller en bra idé!

Vad är en bra present till mamma?
Vad är en bra present till mamma?

Här ska jag berätta om mina bästa presenttips till mamma, de finaste presenterna jag själv fått och om presenter som är både bra och billiga. Jag hoppas att du ska hitta inspiration för att ge din mamma en bra present.

Vad är en bra present till mamma?

Hitta bra och personliga presenter till mamma

En bra present till mamma kan vara lite vad som helst. Den kan lika gärna vara dyr som billig. Det kan vara en present som går snabbt att köpa eller en som kräver lite framförhållning. Det kan vara presenter som verkligen överraskar henne som hon absolut inte väntar sig. Det kan t.ex. vara en vinprovning, något du gjort i slöjden eller en korg med kantareller du plockat själv.

Mammas present måste till skillnad från vad barnen ofta tror inte kosta så mycket pengar. En fin teckning, något du gjort i slöjden eller hemlagade chokladbollar räcker gott och väl. Går du fortfarande i skolan och inte har något jobb förväntar sig inte mamma att du ska köpa något dyrt till henne. Det fina med mammor är att de kommer att älska vad du än ger dem i present. Det är så vi mammor fungerar.

  • Det enda som egentligen är riktigt viktigt när det gäller presenter till mamma är att du kommer ihåg henne. Jag kommer även att berätta mer om sista minuten presenter till mamma. Kommer du inte ihåg att mamma fyller år förrän i sista stund är det bäst att inte låta henne få veta det.
  • De flesta kvinnor brukar ju tycka om att få fin inredning i present, så därför har jag några bra förslag lite längre ner på sidan.
  • Att ge bort en upplevelse i present brukar också vara väldigt uppskattat. Jag kommer berätta om några extra spännande lite längre ner på sidan.
  • Klassiska presenter att ge kvinnor är ju smycken, blommor, choklad och parfymer. Där har jag några bra förslag på fina och personliga presenter du kan köpa och ge till mamma i present.

För att du ska få lite inspiration på bra presenter till just din mamma kommer jag att berätta om både fina och roliga presenter som jag fått av mina barn. Det är faktiskt inte så svårt att hitta en bra present till mamma.

Sista minuten presenter till mamma

Aj då, är du ute i sista minuten med att köpa present till mamma? Då gäller det att handla snabbt! En idé är ju förstås att du köper med dig en blomma och åker till mamma på besök.

Jag har fler bra förslag som du kan fixa nu, här framför datorn. Mamma kommer inte att få veta något, utan tro att din present är välplanerad och genomtänkt. En sista minuten present till mamma behöver inte vara en dålig present. Den här presenten beställer du på några minuter och får ett presentkort som du kan skriva ut på datorn, eller om du vill kan du välja att det ska levereras på posten. Om du inte har möjlighet att bjuda på mat just på hennes födelsedag, så ge bort ett presentkort på middag som hon får lösa in senare.

Det här lovar jag att det kommer bli en väldigt lyckad sista minuten present till mamma! Även om det är en sista minuten present så får mamma aldrig reda på det.

En bra present till mamma kan vara att bjuda henne på bio
Vinprenumeration
Eller ge mamma en vinprenumeration i present. Det är också en bra present till mamma i sista minuten. Det är dessutom en present som räcker länge eftersom hon får ett antal utvalda viner levererade till dörren varje månad. Med vinleveransen följer det också med rekommendationer om vilka maträtter det passar bra till. När man inte vill ha fler viner är det bara att säga upp prenumerationen.

ost och vinprovning en bra present att ge mamma på födelsedagen
Ge mamma en ost och vinprovning där hon får prova olika viner tillsammans med ostarna. Inte bara röda, som man brukar ha, utan här kommer hon att få testa även vita viner och andra som man inte alls tror ska kunna fungera så bra tillsammans med ost. Ost och vinprovningen hålls förstås av en riktigt duktig vinkännare. Eller köp en presentkorg till henne med lite goda ostar och några viner. Då kanske du också kan få vara med på ost och vinprovningen.
Mamma skulle nog tycka om att bli bjuden på middag på sin födelsedag
Restaurang för två
Eller varför inte ge mamma en middag för två. Du och mamma kan gå ut tillsammans eller kanske kan det bli en present för mamma och pappa tillsammans? Hur som helst om det är mamma som brukar stå för matlagningen hemma så kommer hon säker att uppskatta den här presenten. Det behöver faktiskt inte vara någon avancerad trerätters middag där du står flera timmar i köket. De flesta mammor uppskattar att bli bjudna på mat.

En bra sista minuten present till mamma är bio med middag för två. Kanske är det något ni två kan göra tillsammans sedan? Eller blir det kanske en gemensam present till mamma och pappa?

Beställ blommor till mamma när hon fyller år
Du kan också beställa blommor som levereras med bud samma dag. En bukett blommor kommer mamma bli glad att få!
Eller beställ en ask med lyxiga chokladpraliner från Belgien. De levers direkt hem till mamma. En väldigt enkel och smidig present i sista minuten till mamma.

Upplevelse i present till mamma

Att ge mamma upplevelser av olika slag är en riktigt bra present. Du köper upplevelsen online, sedan får du ett presentkort som levereras i din mailbox efter ca 5 minuter. Mamma kommer aldrig få veta att du hade glömt av hennes födelsedag! Du har massor av trevliga upplevelser att välja mellan allt från takvandring, massage, en resa på Göta kanal, spa, fisketurer, mordgåta eller en blomsterkurs.

Varför inte ge mamma en upplevelse i present, kanske något ni två kan göra tillsammans? Du hittar många bra upplevelser för mammor på upplevelse.com. En upplevelse är en bra sista minuten present till mamma och dessutom väldigt roligt! Skriv ut presentkortet och köp en blomma till mamma på väg till födelsedagsfesten, så är dagen räddad! Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en matlagningskurs eller spelkvällar är sådant som uppskattas av de flesta mammor. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedagspresent till mamma som gör att ni får umgås! Kanske en dejkurs som ni bokar in eller varför inte en ölprovning, restaurangbesök för två eller en ballongflygning över stan?

En annorlunda present till mamma är en takvanddring mamma födelsedagspresent
Överraska mamma med att ge henne en takvandring i födelsedagspresent! En present hon inte väntar sig.
mamma födelsedagspresent Ge mamma en massagebehandling i present
En massagebehandling kommer mjuka upp stela muskler och göra gott! En härlig födelsedagspresent.
mamma födelsedagspresent En kanalresa är en riktigt lyxig present till mamma
En kanalresa är en riktig lyxpresent till mamma. Kanske blir det hennes 50- eller 60-årspresent?
En spabehandling till mamma när hon fyller år är lite lyxigt
En spabehandling är säkert en lyx hon skulle uppskatta. Kanske en upplevelse kan dela?
Ge mamma en guidad fisketur i present på födelsedagen
Kanske din mamma skulle gilla en guidad fisketur och lite nya fiskedrag i födelsedagspresent
Kanske mamma skulle tycka om att få en kurs i blomsterbindning i present på sin födelsedag?
Vad tror du om en blomster­bindningskurs som födelsedagspresent till mamma?
Ge mamma en ny hobby i present på födelsedagen
Att dreja är verkligen jättekul hobby. Har man otur blir det ett askfat! Varför inte hänga med henne på den här upplevelsen?
En annorlunda present till mamma är att ge henne en mordgåta på födelsedagen
En annorlunda födelsedagspresent är det förstås att ge mamma en mordgåta. Men det är ju de presenterna man minns bäst.
Om mamma verkligen gillar att laga mat är det en bra idé att ge mamma en matlagningskurs i present
Är mamma väldigt matlagningsintresserad kan det vara kul att få en matlagningskurs för att lära sig mer.
Ett restaurangbesök brukar alltid vara en uppskattad present till mamma
Ge mamma ett restaurangbesök för två där notan redan är betald.
Ge mamma en annorlunda upplevelse i present
Skicka iväg henne över stan i en luftballong!
Ölskola är en kul och annorlunda födelsedagspresent att ge sin mamma
Eller skicka mamma på en ölskola för att lära sig mer om den ädla drycken!

Bästa presenten till mamma kan vara gratis

Presenterna är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik förstås, men du kommer ändå kunna hitta något bra här.  

gratis present som mamma kommer att älska
En korg med kantareller är en gratis present som alla gillar att få

Om du fortfarande går i skolan, eller om du av någon anledning inte har så mycket pengar, så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget! Mammas present måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig, eller helt gratis, present till mamma.

På den här sidan hittar du många tips på bra presenter till mamma. Jag har fotat och lagt upp bilder på en del av de presenter jag själv fått när jag fyllt år. Jag hoppas att de kan inspirera dig när du ska fixa en present till din mamma. Jag inser att jag har med många dyra presenttips här också men de är för vuxna barn, som har inkomst och god ekonomi. En present du målat eller gjort i slöjden är inte sämre på något sätt! Jag lovar!


Ibland händer det att jag får teckningar i present av mina barn. Dessa är två ur samlingen. Du tror mig inte men varmkorven fick jag faktiskt av min 22-åriga dotter när hon arbetade på dagis. Symaskinen fick jag av yngsta dottern. Den är inramad och sitter på väggen. Jag har funderat på att sätta upp varmkorven också. Den väcker ju onekligen lite glada leenden när man vet vilken av barnen som målat den.

Ge mamma en fin teckning i present
Teckning gjord av Emma 11 år
Ge mamma en teckning i födelsedagspresent
Teckning gjord av Jennie 22 år

Ge mamma en present som du gjort i slöjden
Ge mamma en present som du gjort i slöjden

Det finns många billiga presenter till mamma som du kan göra själv. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent? Att få en present som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak. Ta pallen här som exempel. Den fick jag i present av min dotter. Hon hade satt en lapp på där det stod mamma födelsedagspresent när jag fick den. Hon har sågat den, filat, sandpapprat och skruvat. Sedan har hon sytt en sits till den. Hon har arbetat MASSOR av timmar med den. Köper man en present till någon så kan det inte alls mäta sig på samma skala. Den här pallen är det jättemycket kärlek investerat i. Hon trodde att köpta presenter var mer värda, men så ser inte jag på det hela.


Baka chokladbollar och bjud henne på!

En hemmagjord present till mamma
En hemmagjord present till mamma

En gratis present till mamma får du också om du kan baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma. Eller ge mamma en påse nybakt bröd. Att få något som du har gjort hembakt brukar vara otroligt uppskattat av de flesta människor. Det är så sällan någon har tid och möjlighet att göra brödet själv hemma. Det är presenter som mamma kommer gilla!

Hemmagjord present till mamma – Virka grytlappar eller en nyckelring till mamma! Gör eget badsalt! Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.

Gör ett eget presentkort på att städa huset, ge mamma 30 minuter massage, presentkort på en middag eller något annat som du är bra på. Det är bra grejer att ge till en mamma som fyller år.


Billiga presenter till mamma

Även om du har en lite pengar så går det hitta riktigt fina presenter till mamma. Här är några presenttips till mamma som inte kostar så mycket att köpa:

Kul mugg där du kan skriva ett eget budskap till mamma är en rolig present att ge henne
En mugg man kan skriva på

Ge mamma ett doftljus med smycke i present
Doftljus som innehåller ett smycke.
Badsalt är en mysig present att ge mamma när hon fyller år
Lyxigt badsalt i present till mamma
mamma födelsedagspresent Kul bok att ge mamma i present
En bok med smarta lifehacks

mamma födelsedagspresent Doftljus är väldigt trevlig inredning och är en present mamma kommer uppskatta att få
Ett vacker och billigt doftljus
mamma födelsedagspresent En ram med glitter där du ramar in en fin bild är en bra present att ge mamma
Glittrig fotoram för ett foto på dig
Gillar mamma glitter och glamour är det här tofflorna du ska ge henne i present. mamma födelsedagspresent
Glittriga tofflor i present till mamma

En liten hängmatta som ryms i handväskan är en bra present att ge bort mamma födelsedagspresent
En hängmatta som är lätt att ta med sig i väskan
Inspirerande citat kan man aldrig få nog av på väggen. En bra present till mamma. mamma födelsedagspresent
Inspirerande poster att hänga på väggen

Presentkorgar

En bra present till mamma är en presentkort av någon sort. En billig korg brukar man kunna hitta på loppis. Välj något passande tema för korgen som till exempel godsaker, spa eller något annat du tycker passar bättre. Här är mina förslag på vad du kan fylla korgen med.

Köp en korg och fyll den med produkter i något tema och ge som födelsedagspresent till mamma. Ost, vindruvor, kex, oliver, en flaska vin, chokladask exempelvis. Lägg en fin servett i botten av korgen. Fyll sedan korgen med saker du vet hon tycker om. Sen binder du fast en rosett i korgen. Det brukar alltid vara en uppskattad present.
Temat kan även vara spa och spagrejer. För att hålla en låg budget kan du hitta mycket fina saker att stoppa i korgen i en helt vanlig mataffär. Plocka ihop ett spapaket med badsalt, schampo, fotvårdsprylar och tvålar. På det sättet kan du få en riktigt fin och genomtänkt present till mammas födelsedag, utan att det behöver kosta mycket alls. 

Vad har mamma för intressen?

Har din mamma någon hobby eller något som hon är intresserad av? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på presenter till mamma. Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne.

Sy eller handarbeta

Bra present till mamma som gillar att läsa

Oavsett om din mamma gillar att läsa eller inte finns det bra böcker att ge henne i present. Den första boken i samlingen 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är perfekt present till mammor som har för stressigt för att hinna läsa! Där sammanfattas kända romaner på fyra serierutor. Jag tycker att det är kul att läsa både om böckerna som jag har läst och böcker som jag är sugen på att läsa. Kul läsning helt enkelt. Genom att läsa om böcker man ännu inte läst, så får man också bra tips om andra böcker. Boken Svinhugg, skriven av Marianne Cedervall är en varm och rolig berättelse om vänskap och hämnd som går rakt in i hjärtat på läsaren. De två kvinnorna använder sig av tankekraft och en del andra knep för att hämnas på männen som gjort dem illa.

Tycker inte mamma om att läsa så går det faktiskt bra ändå: 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är en bok som sammanfattar 96 kända romaner. Varje roman sammanfattas i fyra serierutor. Det är en hysteriskt rolig bok. Trots det lilla formatet lyckas författaren fånga andemeningen i böckerna på fyra serierutor, vilket är en bedrift! Henrik Lange sammanfattar här klassiker som t.ex. Dracula, Liftarens guide till galaxen, Stad av glas, Jurkyrkogorden, Låt den rätte komma in, Grottbjörnens folk och En komikers uppväxt.
Eller Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek. Det är ett starkt porträtt av Gardells mamma Ingegärd Rasmussen. En flicka född i en frikyrklig familj i mitten av 1920-talet. Berättelsen visar hur hennes liv, ja alla kvinnors liv begränsades på den tiden. Gardell skriver alltid väldigt bra. Det här är en finstämd blandning av humor och sorg. Ingen av hans böcker har någonsin lämnat mig oberörd. Jag skrattar och gråter om vart annat. Gardell har en unik förmåga att beröra människor som ingen annan. Hans böcker är fantastiska helt enkelt.
Svinhugg – En mycket annorlunda bok skriven av Marianne Cedervall. Jag avundas alla som ännu inte har hunnit läsa den. Det är en läsupplevelse jag skulle vilja göra om. Men det blir aldrig samma sak att läsa en bok två gånger. Riktigt bra böcker lämnar en tomhet efter sig när de tar slut. Det här är en sådan bok. Boken handlar om två karismatiska kvinnor i den gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör på kort tid. Efter varje dödsfall firar kvinnorna med champagne. Ena kvinnan Mirjam som är läkare hon är den mer jordnära av dem. Den andra kvinnan Hervor är hennes motpol.
Bra present till mammor som gillar att läsa
Tycker om att läsa och vill ha böcker. Jag har några förslag på bra böcker längre ner på sidan. Välj någon av dem eller en bok från Adlibris lista över nyutkomna böcker. Genom att köpa en ganska nyutgiven bok så riskerar du inte att mamma redan läst den.
Bra present till mammor som gillar att läsa
Brukar mamma läsa i mörkret. Då kanske hon skulle tycka om att få en läslampa som man fäster på kanten boken. Det fina med en sån läslampa är att man inte stör sin sängkamrat om man läser sent på kvällarna, så även pappa kommer bli glad för den här presenten.
Bra present till mammor som gillar att läsa
Kanske ett presentkort på böcker är smartast ifall du känner dig osäker. På det sättet kommer hon garanterat inte att få en bok som hon redan läst. Och hon får en bok som hon verkligen önskar sig i födelsedagspresent.

Bra present till mamma som gillar att träna

Intresserar sig din mamma för hälsa och tycker om att träna? Då kanske det här kan bli några riktigt bra presenter till henne. En smart träningsklocka, träningsredskap eller en ny vattenflaska i present till mamma.

Bästa presenten till någon som vill hålla koll på sin hälsa
Gillar hon att träna och önskar sig en fitbit. Med en sån här klocka kan du mäta inte bara pulsen. Den håller koll på din sömn, du har en inbyggd coach i klockan som hjälper dig att träna smart. Du behöver heller inte ta med telefonen ut, du kan faktiskt svara i klockan. Kul pryl att få till träningen!
Bra present för hemmaträning att ge mamma i present
Träningsredskap där man arbetar med sin egen kroppstyngd och spänner fast banden i t.ex. ytterdörren. Det finns en mängd övningar att göra och DVD filmer att köpa till med fler övningar om man vill. Ska man bara ha ett enda redskap så är det den här som är bäst, eftersom den ger så mångsidig träning.
En vattenflaska med kristall är en smart present till mamma som gillar att träna
Har din mamma en väldigt stressig vardag? Då kanske hon skulle behöva den här lyxiga vattenflaskan med kristall för att motverka stress. Med den här fina vattenflaskan kommer hon dricka tillräckligt med vatten. Flaskan fungerar lika bra till yogan och gymmet som att ha med sig till kontoret.

Bra present till en trädgårdsintresserad mamma

Gillar din mamma att påta i trädgården och önskar sig trädgårds och odlingsrelaterade presenter. Jag har skrivit en hel sida om presenter till någon som gillar att odla. Där finns massa bra tips, så som svamphus, konserverade växter, hypodronisk odling och du hittar även tips på hur man gräver ett morotsland utan att anstränga sig. Här är några bra presenter till en mamma som är intresserad av trädgården.

En riktigt bra spade att gräva med är en bra present till mamma.
Ett svamphus där hon kan odla egen ostronskivling är en god födelsedagspresent.

Ge mamma en trädgårdstidning! Det är en bra present för hela året.

Gillar mamma öl?

Vad ger man i födelsedagspresent till en mamma som gillar öl då? Det finns många roliga presenter att välja mellan. Några bra presenter till mamma är ölbryggningskurser, ölbryggningskit, fina ölglas, ölförkläde, heminredning och en bucketlist.

Ett kit för att göra eget öl
Ost och ölprovning
Ölprovning

Vill du ha fler tips på bra presenter till någon som gillar öl så har jag skrivit en hel sida med bra presenttips här.


Lyxiga presenter till mamma

Du kan t.ex. köpa en fin presentpåse och fylla med massa bra saker så som en bok, fin choklad, en flaska vin, badskum, bodylotion och en riktigt bra film.

Ge mamma ett fint smycke i födelsedagspresent

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Kanske ett vackert smycke där du graverar in ett kärleksfullt budskap. Smycken är förstås en vanlig present. Men många kvinnor uppskattar verkligen att få det. Jag tycker att du ska ge mamma ett personligt smycke som du låter gravera in med ett eget budskap. Kärleksfullt, roligt eller busigt. Kanske har ni något internt skämt, eller något som betyder något speciellt i just er familj? Eller kanske vill du ge mamma guld och diamanter i födelsedagspresent? Här hittar du presenter till mamma i olika prisklasser.

Ge mamma ett personligt smycke i present. Gravera smycket till mamma med något bra budskap
Snyggt halsband där du väljer den text som ska graveras in på baksidan. En riktigt fin födelsedagspresent till mamma.
Vill du ge mamma en riktigt dyr och lyxig present tycker jag att du ska ge henne ett par diamantörhängen i present.
Har du en mindre budget kanske det passar bättre med ett par silverörhängen med droppformad rosenkvarts i present.
Ett personligt smycke i present till mamma - gravera in smycket med ett fint budskap
Vackert smycke från Inori, även detta graveras på baksidan med den text du väljer. En väldig personlig present till mamma.
Vill du ge mamma ett riktigt fint halsband i 18 K guld med Swarovski kristaller är detta ett förslag.
Har du gott om pengar i år och verkligen vill kosta på din mamma en fin present? Då är ett halsband med 18K guld och diamanter ett tips.

Köp parfym i present till mamma

Parfym är en klassisk födelsedagspresent till mammor. Parfymer bör absolut köpas online, eftersom priserna är mycket lägre hos t.ex. Parfymonline än i den lokala parfymbutiken. Kanske kan du titta vad som redan finns i badrumsskåpet. Har hon något favoritmärke som håller på att ta slut? Här är några fler förslag på riktigt goda parfymer och annan lyx för mammor:

Svårt att beskriva hur parfymer doftar, men den här Light Blue från Doce & Babbana doftar väldigt friskt och fräscht. Det är också en doft som många gillar.
Ge mamma en god parfym i födelsedagspresent. Petite Flowerbomb doftar blommigt och gott.
Den här parfymen heter Petite Flowerbomb och är skapad av Viktor & Rolf. Som du förstår av parfymens namn så doftar den just härligt blommigt.
Ge mamma en god parfym i present
La Vie Est Belle från
Lancôme. Doftar jättegott, jag lovar! Den brukar vara högt upp på alla topplistorna.
Lancome La Vie Est Belle är alltid högt på topplistorna och är en parfym som mamma önskar sig i present.
London från Burberry har en blommig doft av ros, kaprifol och mandarin. Har en svag doft av sandelträ och parfymen älskas av många.
Ge mamma en flaska väldoftande parfym. Ganska billig faktiskt!
En trendig och väldoftande parfym från Jimmy Coo. Den är god, kvinnlig väldigt lyxig. Den doftar lite åt päron och ingefära.
Badbalja för vuxna är en lite lyxig present för den som inte har plats för ett badkar hemma. Något mamma kommer gilla!

Mysig present till mamma

Har inte mamma något badkar kan jag lova att hon kommer att älska den här presenten. Att kunna ta ett bad på kvällen när man är trött och känner sig lite frusen är fantastiskt. Det här är en badbalja för vuxna. Att duscha är inte alls lika mysigt som att krypa ner i ett bad. Den här badbaljan passar även om man är trångbodd. Badbaljan är försedd med en avloppskran och är därför lätt att tappa ur. Det finns dessutom många fina färger att välja mellan.

Massage i present till mamma

En egen massagedyna är nästan lyxigare än att få en massage. Med en egen dyna kan mamma få hur mycket massage hon vill!
Ge mamma en massagehandling när hon fyller år.
En helkrops-massage är en riktigt lyxig födelsedagspresent till mamma. Beställs online och hon får välja när det passar.
En fotmassage passar lika bra att ge i present till mamma 40 år som i present till mamma 70 år. En skön och lyxig present!
Ge mamma lite vardagslyx framför tv:n. Den här fotmassagen värmer och mjukar upp ömma fötter. En födelsedagspresent hon inte vill vara utan!

Lyx och flärd i present till morsan

Köp en mysig present till mamma! Har inte mamma något badkar kan jag lova att hon kommer att älska den här presenten. Att kunna ta ett bad på kvällen när man är trött och känner sig lite frusen är fantastiskt. Det här är en badbalja för vuxna. Att duscha är inte alls lika mysigt som att krypa ner i ett bad. Den här badbaljan passar även om man är trångbodd. Eller kanske din morsa hellre vill ha några timmars lyxbehandling på ett spa?

Doftljus både luktar gott och är en snygg inredningsdetalj. Köp den i föedlesedagspresent till mamma!
Doftljus med doft av persika och röda vinbär. Snygg inredningsdetalj att ge mamma i födelsedagspresent. Doftar gott gör den också.
Ge mamma en lyxig present på födelsedagen.
Unna mamma flera timmars lyxbehandling på spa. Här får hon både massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr.
Badbaljan är försedd med en avloppskran och är därför lätt att tappa ur. Det finns dessutom många fina färger att välja mellan.
Guldros i 24 karat är en fin present att ge bort till någon man älskar. Köp den till mamma för att visa din kärlek.

Ge mamma en ros av guld i present

Rosor är ju en symbol för kärlek. Vad kan då passa bättre än att ge sin mor en ros av guld i present? Mycket mer praktiskt än vanliga rosor som vissnar efter en vecka. Guldrosen är pläterad med 24K guld och kommer pryda sin plats i hemmet.

Ge mamma yoga i present eller en lyxig brunch!

Ge mamma en paus

Ge mamma en välbehövlig paus. Att få en massage eller en spa behandling brukar vara uppskattat och utgöra en välbehövlig paus i vardagen. Eller bjud mamma på en lyxig brunch. Kanske yoga skulle vara en skön paus och en bra present att ge mamma? Eller kanske mamma är både sällskaplig och konstnärlig och skulle uppskatta att få en målarkurs i present? Eller kanske mamma är både sällskaplig och konstnärlig och skulle uppskatta att få en målarkurs i present?

En kul upplevelse att ge mamma i present
Måla och skåla, en kul och annorlunda upplevelsepresent där mamma tillsammans med andra får släppa loss sin konstnärliga talang och bara ha kul.

Inredning i present till mamma

Många mammor är intresserade av heminredning. Här har jag valt ut några inrednings presenter som jag tror kan passa i de flesta hem och som de flesta mammor kommer att gilla. Det kan vara svårt att ge bort heminredning eftersom de inverkar så mycket på mottagarens hem och det måste vara framme hela tiden. Därför har jag försökt hitta saker som passar i de flesta hem och de flesta inredningar. Men ljusstakar, brickor, vinkaraff eller en fin blomma kan passa mamma? Brickor är bra presenter eftersom de kan ställas undan och inte påverkar inredningen så

Ge mamma snygga ljusstakar i present när hon fyller år.
Ljusstakarna Carat från Orrefors är både snygga, trendiga och så diskreta att de funkar i alla hem.
Att ge bort en bricka i present till mamma är aldrig fel.
Brickor är bra inredningspresenter eftersom man kan ställa undan dem när man använt dem.
Snygga inredningspresenter
Visst är de snygga, vaserna från Omaggio. De finns i några olika varianter. Snygg och billig present till mamma.
Ljuslampett du kan ge din mamma i present. Designad av Ernst.
Snygg lampett från Ernst Kirstiger. Här väljer man själv utseende genom att fästa en bok, bricka eller annat bakom ljuset. Designen går att variera i det oändliga.
Klassisk design från Georg Jensen en fin present att ge sin mamma.
Snygg skål från Georg Jensen. Designern
Helle Damkjær inspirerades av japanska körsbärsblommor när hon gjorde dessa skålar.
Present att ge den bästa mamman.
Ett doftljus med texten “Best mom”, Bästa mamman. Den presenten kommer mamma garanterat att ha framme på hyllan.
Praktisk present att ge mamma när hon fyller år.
En bokstavstavla är både praktiskt såväl som snygg. Skriv ett kärleksfullt meddelande till mamma innan du slår in den!
Ge mamma en present designad av Ernst.
Kanske mamma skulle tycka om ett par såna här oljeljusstakar från Ernst design. Lyktorna stadiga, så det går att ha dem på uteplatsen eller utanför entrén också.

Accessoarer & smycken

Snygg shoppingväska att ge mamma i födelsedagspresent
Ge mamma en snygg shoppingväska från Edblad.
Ge mamma ett fint smycke där du graverat in ett kärleksfullt budskap
Ett snyggt smycke där du graverar in ett kärleksfullt budskap
Ge mamma pärlörhängen i present
Pärlörhängen är aldrig fel. De passar både Coola tanter och bullmammor.
De flesta mammor önskar sig ett snyggt mobilskal i present.
Ett snyggt mobilskal kommer att bli en uppskattad present.Surfa in på sidan, det finns massor att välja mellan från Ideal of Sweden. Se till att välja rätt telefonmodell bara!
Lyxigt paraply att ge i present
Ge mamma ett lyxigt paraply, som hon annars inte skulle kostat på sig. Besök sidan för fler färger! Dessa paraplyer är helautomatiska. Ett smart sätt att lyxa till även livets grå dagar.
En snygg och rolig necessär att ge mamma i present.
En snygg necessär kommer mamma ha glädje av länge. Supersnygg och perfekt för henne att samla småsakerna hon har i handväskan, eller att ha med sig på resan för den delen.
Köp en smyckesförvaring till mamma när hon fyller år
En smyckeförvaring är en bra present till mammor som brukar lägga ifrån sig smycken över hela huset. Den här flamingon är dessutom oerhört charmig!
Att ge mamma en scarf i present kommer aldrig bli fel.
En scarf är en annan trevlig accessoar som mammor tycker om att få i present. Det finns massor av färger och mönster, men den här är diskret och passar de flesta.
En klassisk present att ge mamma är en fin klocka.
En klocka är ju förutom att hålla koll på tiden en väldigt snygg accessoar. Det är roligt att ha några olika att välja mellan. Den här hittar du på Guldfynd.

Mysiga presenter till mamma

Köp en fin pläd i present till mamma.
Att få en mysig pläd att ha i soffan kalla höstkvällar är trevligt. Den här pläden är från Klippan Yllefabrik. Pläden är gjord av 100% lammull. Den har ett diskret mönster som alltid går hem. Snygg inredning i vardagsrummet. Kombinera gärna med en bra bok, eller en riktigt bra film också!
Att få doftstickor i present är något mamma kommer gilla.
Doftstickor som sprider väldoft i hemmet är trevligt att få i födelsedagspresent för mamma. Förutom att lukta gott är de också en väldigt snygg inredningsdetalj. De här doftstickorna doftar av frukt och bär: äpplen, plommon, päron, svartvinbär och hallon. Sprider en härlig doft i rummet.
Ge mamma en digital fotoram i present.
En digital fotoram som du fyller med bilder på familj och vänner. Du kan enkelt ladda upp nya bilder hemifrån med hjälp av en app på telefonen. Överraska mamma och ladda upp en kul grimas bild. Eller skoja till det ordentligt och ge henne en riktig snygging när du vet att hon har gäster på besök.

Smarta födelsedagspresenter till mamma

Rolig anteckningsbok att henne i present
Smart anteckningsbok där man skriver och målar. Sedan för man snabbt över det till en molntjänst, genom ett klick på ikonen i hörnet. När man är klar suddar man bara ut det man skrivet med en trasa och är redo för att börja om igen. Kul present till mamma!
Smart pryl att ge mamma i 50-årspresent
Brukar din mamma springa runt varje morgon och leta efter sina nycklar, plånbok osv? Då kommer hon älska den här födelsedagspresenten. Med Tile kan man hitta igen både nycklar och mobiltelefon. Även en mobiltelefon på ljudlöst!
Bra present att ge mamman som alltid är på språng.
Har du småsyskon är den här muggen en strålande idé att ge mamma i present. Den håller kaffet varmt länge, även om hon måste ta hand om småbarn emellan. Skulle muggen råka välta när syskonen sitter i knä, ingen fara, muggen har ett lock som stänger kaffet inne.
Praktisk termosmugg att ge mamma i present när hon fyller 50 år.
Har mamma fullt upp och är alltid på väg? Då är det den här termosmuggen du ska ge henne. Inte jättesnygg, jag vet! Men den bästa jag haft. Den här muggen går att stoppa i handväskan utan att det läcker ut!
Ge mamma en annorlunda present, ett telefonfängelse så att ni kan umgås istället.
Umgås ni för lite i familjen? Då är det här den perfekta presenten att ge mamma. Ett mobiltelefonfängelse. Det gör det lättare att hålla överenskommelsen om att inte använda mobiltelefonen vid matbordet.

Upplevelser

När mamma fyller jämt 50, 60, 70 år osv. vill du kanske ge henne en extra lyxig födelsedagspresent. Är ni flera syskon som går ihop om mammas födelsedagspresent behöver det inte bli så dyrt. Här finns både dyra och billiga upplevelsepresenter du kan ge mamma!

Ge mamma en övernattning i iglo i present när hon fyller 50 år.
Vill du ge mamma en riktigt minnesvärd födelsedagspresent, då är bo i iglo både kul och annorlunda födelsedagspresent till mamma.
En bra 60-års present till mamma är en lyxkryssning.
Köp ett fartyg till mamma, nej jag skojar men en lyxkryssning där hon får njuta av spa, bubbel på rummet och god mat. Blir det du eller pappa som åker med?
En lyxig 70-års present till mamma är en resa på Göta Kanal
En resa på Göta Kanal är något man ska ha gjort minst en gång i livet. Det här är ett utmärkt tillfälle att se landet inifrån, njuta av stillheten och vackra vyer.
Fyller mamma 50 år så vill du kanske ge henne en annorlunda present? En weekendresa och boende på varghotell kanske.
Det kan också vara trevligt att göra en enklare weekendresa tillsammans. Kanske skulle hon uppskatta att få bo på varghotell?
En present till mamma som fyller 60 år är att bjuda henne på stand up komedi och middag efteråt.
Bjud mamma på en helkväll med stand up komedi och bjud henne på en god middag på stan efteråt. En trevlig födelsedagspresent (för er båda).
När mamma fyller 70 år bjud henne på teater och middag. Det blir en fin 70-årspresent till mamma.
En annan mycket uppskattad upplevelsepresent som passar att ge mamma på födelsedagen är teater och middag.
Ge mamma guld i present när hon fyller 50 år!
Visst är mamma värd guld. Med den här födelsedagspresenten ger du henne oändliga möjligheter att hitta allt guld hon är värd.
När mamma fyller 70 varför inte ge henne en ost och vinprovning i födlesedagspresent?
En ost och vinprovning är en födelsedagspresent till mamma som ni kan njuta av tillsammans och lära er mer om både viner och ostar.
När mamma fyller 60 år är det kul med en annorlunda present. Varför inte ge henne en danskurs för två.
En gemensam present till mamma och pappa är heller inte fel. Här hittar du en danslektion som gäller för två personer. En rolig upplevelsepresent att få!

En prenumeration i present till mamma

Det finns många bra prenumerationer att ge mamma när hon fyller år. En prenumeration ger ju mottagaren något trevligt att se fram emot varje vecka.

Ge mamma en prenumeration på allers i födelsedagspresent
Prenumeration på Allers
Allt om trädgård är en present som många mammor tycker om att få
Prenumeration på Allt om trädgård
Ge mamma en inredningstidning i födelsedagspresent
Prenumeration på Sköna hem
Tidningsprenumeration på illustrarad vetenskap i present till mamma
Prenumeration på Illustrerad vetenskap
Se till att mamma blir rik - ge henne en prenumeration på Privata Affärer i present
Prenumeration på Privata affärer
En vinprenumeration är en present till mamma som varar länge.
Prenumeration på vin

Ge oväntade presenter till mamma när hon fyller år

Vill du hitta en unik present så har jag några idéer. Vissa av dem kräver dock att din mamma är utrustad med lite humor.

Ge mamma en fotoalmanacka när hon fyller år
En fotomugg eller fotoalmanacka med bilder på familjen. Eller ännu roligare en med bara foton på dig. Faktiskt ännu roligare om du är vuxen! Det är något jag funderat på att ge mina barn också.
En fågelholk är en annorlunda födelsedagspresent
En fågelholk med övervakningskamera. På det sättet kan man hålla koll på när boet får nya innevånare och se hur de föder upp och matar sina små ungar. Ett Big Brother i miniformat.
Om din mamma har humor är det här den perfekta presenten att ge henne.
Inte är de speciellt vackra, men de kommer bli en succé. Den här trädgårdstomten håller nog ovälkomna gäster borta och skrämmer slag på barnen i kvarteret.
Om mamma gillar att odla eller åtminstone klarar vattna är det här en bra present att ge henne när hon fyller år.
Det här är en bra present till mamma om hon gillar att äta god man och kan vattna. Det här är ett odlingshus för ostronskivlingar. Men tyvärr dör de om man glömmer att vattna. (vilket jag själv gjorde när min sambo åkte bort)
Kul present att ge mamma när hon fyller år.
Enhörningar är magiska det vet alla. Den här är extra magisk. Den kan nämligen bajsa godis. Det här kommer bli en rolig och oväntad födelsedagspresent till mamma. Ganska gullig, fast den bajsar på bordet.
Ge henne ett par gräsligt söta tofflor i födelsedagspresent.
De är kanske inte så vackra, men ändå väldigt söta. Ett par blobfistofflor hade hon inte väntat sig när hon fyller år. Tofflorna är mjuka och sköna att ha på sig. Det är inte bara en plojgrej att ge henne i present, utan kan användas på riktigt också!

Roliga presenter som jag har fått

Andra år har jag fått utklippta hjärtan i papper ett tåg som dottern klippt ut i tyg och målat. Det händer också att barnen har gjort filmer i present till mig. Här är den senaste av barnens filmproduktioner:


Ge mamma ett nytt intresse

Vill du ge henne en riktigt oväntad födelsedagspresent? Varför inte ge bort en guidad fisketur och lite nya fiskedrag. Alla mammor behöver komma bort och få lite andrum från vardagen. En fisketur är den perfekta presenten.

Ge mamma en fisketur med guide i födelsedagspresent
Ge mamma en fisketur med en duktig guide
Köp fiskeutrustning till mamma när hon fyller år.
Köp lite ny fiskeutrustning i present till mamma

Att fota kan vara en fantastisk hobby. Det är kul att själv kunna ta fina foton på barnen, husdjuren eller naturen. Varför inte ge henne en kamera och en fotokurs där hon får lära sig hantera kameran och dess inställningar.

Ge mamma en fotokurs i födelsedagspresent
Ge henne en fotokurs
Köp en kamera i present till mamma
och en bra kamera i födelsedagspresent

Köp ätbara saker i present till mamma

Ge mamma choklad i födelsedagspresent
Vill du köpa en kärleksfull present till mamma för att visa hur mycket du älskar henne? Då har den här chokladen rätt tryck! I love you står det på lådan. Det kan knappast sägas tydligare! Jag älskar dig mamma!

Kul godis att ge mamma när hon fyller år.
Eller berätta för mamma att du älskar henne med hjälp av den här klubban. Klubban består av ljus och vit choklad med texten Jag älskar dig. Bra val om du vill göra mammas födelsedag till något extra?
Ge mamma laktis-choklad när hon fyller år
Lakrits doppad i choklad. Fördelen med de chokladaskarna är att de kan beställas och levereras direkt hem till din mamma. Passar väldigt bra att ge mamma i akut födelsedagspresent. Beställer du före kl 15 skickas den samma dag.

Glöm inte ge mamma ett påskägg i present!
I år tycker jag att du ska köpa det här Fabege ägget i påskpresent till mamma. Eller köp ett litet påskägg med godis i din lokala Icabutik och lägg i några biobiljetter också, en bra bok eller kanske en flaska vin. Det viktigaste är inte vad det kostar när du köper en påskpresent till mamma, utan att du faktiskt kommer ihåg mamma också.

Glöm inte ge mamma en present - choklad är en bra akutpresent.
Även mammor uppskattar att bli ihågkomna när det är påsk och de uppskattar att få en liten påskpresent de också.
Ge mamma lyxiga chokladpraliner när hon fyller år.
Kanske lite belgiska chokladpraliner är något din mamma gillar att få?


En födelsedagspresent till mamma måste inte kosta något - bjud på middag hemma!

BJUD MAMMA PÅ MIDDAG

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om.

Att bli bjuden på middag är alltid en bra present till mamma!


Dåliga presenter till mammor!

Vad är inte en bra present till mamma?

Här är det även på sin plats att ta upp vad som inte är bra presenter till mamma! När du ska köpa presenter är det inte bara viktigt att köpa något som mottagaren har nytta av. Utan det är några saker till du måste tänka på:

  • Att du inte förolämpar personen i fråga. Deodorant, tandborste och bantningsböcker är ju typiskt sådana presenter.
  • Nästa stora fråga är om mottagaren verkligen blir glad för presenten. Tror du att din mamma önskar sig hushållsutrustning? Jag misstänker att hon inte vill ha det i födelsedagspresent. Även om det t.ex. alltid är hon som lagar maten, kanske hon inte är speciellt förtjust i det. Men om du redan har bestämt dig, så skulle jag föreslå att du köper lite häftigare grejer i så fall. Kanske kan det bli en gemensam present till mamma och pappa?
  • Det är också viktigt att presenten inte är till dig själv! Ja, du förstår vad jag menar när du läser här nere sedan.
Brödrost i present till mamma på födelsedagen

Brödrost Om du ändå absolut känner att du måste köpa en, titta då på en sån här lite häftigare i alla fall! Med den kan man mäta hur lång tid det är kvar på rostningen. Hissar du upp brödet så fortsätter timern mäta från där den var före du tittade på brödet.

strykjärn i present till mamma

Strykjärn Tristare present får du leta länge för att hitta! Det här strykjärnet ger visserligen en perfekt strykning. Men det finns nog ingen vettig människa som önskar sig det i födelsedagspresent. Det är inte en bra födelsedagspresent till mamma!

En robotdammsugare är en bra present

Dammsugare är en dålig present eftersom det är så trist att städa. Köper du en vanlig dammsugare i födelsedagspresent till mamma kommer du aldrig bli förlåten. Men det finns undantag. Den här häftiga dammsugarroboten! Du kan förprogrammera den så att den städar huset när alla är på arbetet och i skolan. Dammsugaren kan styras med hjälp av en app på telefonen. iRobot Romba är helt suverän. Genom att den kan tuffa och gå på egen hand blir hemmet otroligt rent. Många invänder att det inte blir riktigt rent eftersom den är cirkelformad och inte kommer ända ut i hörnen i rummet. Det är visserligen sant, men jag har bett skeptikerna dammsuga ett rum. Sedan har jag släppt lös roboten och trots att rummet är nystädat hittar den ändå damm. Dammsugarroboten håller hemmet renare än vad du själv kan och orkar göra. Batteriet på min har tyvärr tagit slut efter många års användande. Jag står i valet och kvalet mellan att beställa ett nytt batteri eller att kosta på mig en ny dammsugare.

Hushållsassistent i present till mamma

Hushållsassistent Tror du på fullaste allvar att detta är vad mamma önskar sig? Det tror inte jag! Ska du ge mamma en hushållsassistent i födelsedagspresent måste hon verkligen älska att baka. Älskar din mamma att baka tycker jag att du ska köpa en sån här snygg hushållsassistent till henne när hon fyller år!

Mindre bra födelsedagspresent till mamma

SE TILL ATT MAMMAS PRESENT INTE ÄR TILL DIG SJÄLV! När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

En kokbok i födelsedagspresent till mamma

Kokböcker Hur intresserad är mamma av att laga mat egentligen? Vill hon verkligen ha kokböcker? Tycker om att laga mat eller gör hon det bara av tvång, eftersom ingen annan gör det? Om hon inte är verkligt intresserad av matlagning är det inte roligt att få kokböcker eller köksutrustning för femte året i rad.


De bästa presenterna jag fått

De bästa presenterna jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag ska berätta om de finaste presenterna som de gett mig. Även om det de ger mig kan vara både snett och vint och kanske inte har något konstnärligt värde. Det är tiden och kärleken de lagt ner som räknas!

Ge mamma en present som du gjort själv billigt och bra

Här till vänster ser du ett fint sjöodjur min dotter gjorde till mig på dagis en gång. Sjöodjuret visade sig dock vara en svan…men det var ett väldigt fint sjöodjur under många år. Tycker du att det ser ut som en svan? Har inte svanar vingar?

present till mamma halsband med de finaste pärlorna

Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en present som gavs med kärlek. Jag har det kvar än och använder det ibland.

En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten “Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten “Don´t panic”.

Jag fick en linsask som inte bara var vanligt tråkig. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locken. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken.


blommigt mobiltelefonskal i present till mamma

Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster. Jag hade nämnt hur fint det var, men inte vilket det var jag hade tittat på. Men dottern gick in och valde ut det hon trodde jag skulle gilla bäst och lyckades träffa precis rätt. Kan man bli annat än förälskad i de här fina mobilfodralen?

slå in mammas present fint
slå in mammas present fint

Slå in mammas present riktigt fint!

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas present. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla. Läs mer om paketinslagning här.

Letar du julklappar till mamma finns det här! Andra sidor du kanske kan hitta bra presenter till mamma på:

Senaste inläggen

link to Present till 30-årig kille

Present till 30-årig kille

Det kan vara svårt att hitta en bra, rolig och kärleksfull present till en 30-årig kille. Därför har jag tagit reda på vad de egentligen önskar sig. Så, vad är då en bra present till en 30-årig kille? En bra present till en 30-årig kille är en fin whisky, en parfym, en necessär, en pyjamas […]