bra present till mamma

Present till mamma

Vad önskar sig mamma i present?

bra födelsedagspresenter till mamma sista minuten present till mamma
bra födelsedagspresenter till mamma sista minuten present till mamma

Funderar du över vad mammor önskar sig i present, eller hur hittar man en present till mamma i sista minuten? Här får du många tips på bra presenter. Det finns både snabba presenter och presenter som behöver planeras lite mer. En del billiga presenter, presenter du kan göra själv eller lyxigare presenter som kan kosta både lite pengar och arbete. Jag ska försöka guida dig så du hittar den där perfekta presenten till just din mamma! Nu kommer presenttipsen:

Först några snabba tips för den som har bråttom: choklad, en övervakad fågelholk eller en massagedyna, men fortsätt läs för fler bra presenttips till mamma!

ge mamma godis i födelsedagspresent
ge mamma godis i födelsedagspresent
present till mamma en uppkopplad fågelholk
present till mamma en uppkopplad fågelholk
massagedyna i present till mamma 45 år
massagedyna i present till mamma

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper en födelsedagspresent till mamma genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Upplevelse.com, Vinoteket, Get personal, Tidningskungen, Coolstuff, Home by Sweden, CDON, Adlibris, Roliga prylar och Parfym online.

Sista minuten present till mamma

Bio med middag för två

Aj då, är du ute i sista minuten med att köpa present till mamma? Då gäller det att handla snabbt! En idé är ju förstås att du köper med dig en blomma och åker till mamma på besök.

Att bjuda mamma på bio och middag är en bra sista minuten present
Att bjuda mamma på bio och middag är en bra sista minuten present

Jag har fler bra förslag som du kan fixa nu, här framför datorn. Mamma kommer inte att få veta något, utan tro att din present är välplanerad och genomtänkt. En bra sista minuten present till mamma är bio med middag för två. Kanske är det något ni två kan göra tillsammans sedan? Eller blir det kanske en gemensam present till mamma och pappa? En sista minuten present till mamma behöver inte vara en dålig present. Den här presenten beställer du på några minuter och får ett presentkort som du kan skriva ut på datorn, eller om du vill kan du välja att det ska levereras på posten.

BJUD MAMMA PÅ MIDDAG

Eller varför inte ge mamma en middag för två. Du och mamma kan gå ut tillsammans eller kanske kan det bli en present för mamma och pappa tillsammans? Hur som helst om det är mamma som brukar stå för matlagningen hemma så kommer hon säker att uppskatta den här presenten. Det behöver faktiskt inte vara någon avancerad trerätters middag där du står flera timmar i köket. Bara att slippa laga middagen själv är väldigt trevligt. Om du inte har möjlighet att bjuda på mat just på hennes födelsedag, så ge bort ett presentkort på middag som hon får lösa in senare. Det här lovar jag att det kommer bli en väldigt lyckad sista minuten present till mamma!

Att bli bjuden på restaurang är en bra present till mamma
Att bli bjuden på restaurang är en bra present till mamma

Ost och vin

Ge mamma en ost och vinprovning där hon får prova olika viner tillsammans med ostarna. Inte bara röda, som man brukar ha, utan här kommer hon att få testa även vita viner och andra som man inte alls tror ska kunna fungera så bra tillsammans med ost. Ost och vinprovningen hålls förstås av en riktigt duktig vinkännare. Eller köp en presentkorg till henne med lite goda ostar och några viner. Då kanske du också kan få vara med på ost och vinprovningen. Även om det är en sista minuten present så får mamma aldrig reda på det.

Ost och vinprovning är en trevlig sista minuten present till mamma
Ost och vinprovning är en trevlig sista minuten present till mamma
Vinprenumeration är ett nytt smart sätt att handla vin på
Vinprenumeration är ett nytt smart sätt att handla vin på

Vinprenumeration

Eller ge mamma en vinprenumeration i present. Det är också en bra present till mamma i sista minuten. Det är dessutom en present som räcker länge eftersom hon får ett antal utvalda viner levererade till dörren varje månad. Med vinleveransen följer det också med rekommendationer om vilka maträtter det passar bra till. När man inte vill ha fler viner är det bara att säga upp prenumerationen.

UPPLEVELSER ATT GE MAMMA I PRESENT PÅ FÖDELSEDAGEN

Att ge mamma upplevelser av olika slag är ett säkert kort. Du köper upplevelsen online, sedan får du ett presentkort som levereras i din mailbox efter ca 5 minuter. Mamma kommer aldrig få veta att du hade glömt av hennes födelsedag! Du har massor av trevliga upplevelser att välja mellan allt från takvandringmassage, en resa på Göta kanalspafisketurermordgåta eller en blomsterkurs.

Varför inte bjuda mamma på en upplevelse, kanske något ni två kan göra tillsammans? Du hittar många bra upplevelser för mammor på upplevelse.com. En upplevelse är en bra sista minuten present till mamma och dessutom väldigt roligt! Skriv ut presentkortet och köp en blomma till mamma på väg till födelsedagsfesten, så är dagen räddad!

Vad kan vara finare än en present där du ger mamma av din tid. T.ex. en matlagningskurs eller spelkvällar är sådant som uppskattas av de flesta mammor. Boka något tillsammans med din mamma. En födelsedagspresent till mamma som gör att ni får umgås! Kanske en dejkurssom ni bokar in eller varför inte en ölprovningrestaurangbesök för två eller en ballongflygning över stan?

Överraska mamma med en takvandring
Ett spabesök är inte så dumt att få i present
En matlagnngskurs kan vara en bra present till mamma
En matlagnngskurs kan vara en bra present till mamma
bra present till mammas födelsedag drejkurs
Bra present till mammas födelsedag drejkurs
ge mamma en ölprovning i födelsedagspresent
Ge mamma en ölprovning i födelsedagspresent
eller bjud henne på massage!
Eller är kanske en fiskeresa mer din mammas stil?
Gillar inte din mamma mord, så kanske en blomsterbindarkurs faller henne i smaken
Bjud mamma på mat på en restaurang när hon fyller år det är en bra present
Bjud mamma på mat på en restaurang när hon fyller år det är en bra present
ge mamma en kanalresa i present när hon fyller 60 år
ge mamma en kanalresa i present
Är din mamma smart löser hon kanske mordgåtan
en luftballongflygning är en bra present till mamma
En luftballongflygning är en bra present till mamma

EN PRESENT TILL MAMMA MÅSTE INTE KOSTA MYCKET

Presenterna är indelade i lite olika kategorier för att du lättare ska hitta en riktigt bra födelsedagspresent just till din mamma. Ingen mamma är den andra lik. Kanske är din mammas utpräglade egenskap humor och du kanske bör hitta en extra rolig present till mamma, något som hon kan skratta åt länge. Om du fortfarande går i skolan, eller om du av någon anledning inte har så mycket pengar, så bör du självklart välja en födelsedagspresent till mamma som passar din budget!

Bästa presenten kan vara gratis!

Mammas present måste inte kosta skjortan. Jag lovar att din mamma blir inte gladare för en födelsedagspresent som du knappt har råd med. Det är bättre att ge en billig, eller helt gratis, present till mamma. På den här sidan hittar du många tips på bra presenter till mamma. Jag har fotat och lagt upp bilder på en del av de presenter jag själv fått när jag flytt år. Jag hoppas att de kan inspirera dig när du ska fixa en present till din mamma.

Gratis present till mamma
Gratis present till mamma
Ett spapaket kan bli en billig present till mamma
Ett spapaket kan bli en billig present till mamma
Fixa en egen ost och vinprovning till mamma som fyller år!
Fixa en egen ost och vinprovning till mamma som fyller år!

Billiga presenter till mamma

Du kan hitta fina korgar på loppis. Köp en sådan och fyll den med produkter i något tema och ge som födelsedagspresent till mamma. Temat kan t.ex. vara spagodis, eller ost och kex. För att hålla en låg budget kan du hitta mycket fina saker att stoppa i korgen i en helt vanlig mataffär. Plocka ihop ett spapaket med badsalt, schampo, fotvårdsprylar och tvålar. På det sättet kan du få en riktigt fin och genomtänkt present till mammas födelsedag, utan att det behöver kosta mycket alls. 

En annan idé är att du gör en korg med en massa godsaker i. Ost, vindruvor, kex, oliver, en flaska vin, chokladask exempelvis. Lägg en fin servett i botten av korgen. Fyll sedan korgen med saker du vet hon tycker om. Sen binder du fast en rosett i korgen. Det brukar alltid vara en uppskattad present. Kanske får du också vara med på den här ost och vinprovningen?

VAD HAR MAMMA FÖR HOBBY?

Har din mamma någon hobby? Då kan den kanske erbjuda något bra tips på presenter till mamma. Om mamma gillar att fota, kanske fotoutrustning är en bra födelsedagspresent till henne.

Presenter till mammor som gillar att sy och handarbeta

Present till sportig mamma

 • Gillar att träna och önskar sig en fitbit eller träningsredskap där man arbetar med sin egen kroppstyngd och spänner fast banden i t.ex. ytterdörren.

Present till mamma som gillar att läsa

 • Tycker om att läsa och vill ha böcker. Jag har några förslag på bra böcker längre ner på sidan. Välj någon av dem eller en bok från Adlibris lista över nyutkomna böcker. Genom att köpa en ganska nyutgiven bok så riskerar du inte att mamma redan läst den.

Present till trädgårdsintresserad mamma

 • Påta i trädgården och önskar sig trädgårds och odlingsrelaterade presenter. Här finns massa bra tips, så som svamphus, konserverade växter, hypodronisk odling och du hittar även tips på hur man gräver ett morotsland utan att anstränga sig.

Present till mamma som tycker om öl

 • Presenter till en mamma som gillar öl – här finns det mycket roligt att välja mellan, så som ölbryggningskurser, ölbryggningskit, fina ölglas, ölförkläde, heminredning och en bucketelist.

LYXIG PRESENT TILL MAMMA

Mammor uppskattar ofta att få något lyxigt när de fyller år. Kanske ett vackert smycke där du graverar in ett kärleksfullt budskap, massage eller en parfym (det där är en av mina egna favoritparfymer). Parfymer bör absolut köpas online, eftersom priserna är mycket lägre hos t.ex. Parfymonline än i den lokala parfymbutiken.

Personligt smycke till mamma som fyller år
Personligt smycke till mamma som fyller år
Ge mamma en lyxig massage i present
Ge mamma en lyxig massage i present
Ge mamma den godaste parfymen när hon fyller år
Ge mamma den godaste parfymen när hon fyller år
Ge mamma en ros av rent guld i present
Ge mamma en ros av rent guld i present

Rosor är ju en symbol för kärlek. Vad kan då passa bättre än att ge sin mor en ros av guld i present? Mycket mer praktiskt än vanliga rosor som vissnar efter en vecka. Guldrosen är pläterad med 24K guld och kommer pryda sin plats i hemmet.

Har din mamma en väldigt stressig vardag? Då kanske hon skulle behöva den här lyxiga vattenflaskan med kristall för att motverka stress. Med den här fina vattenflaskan kommer hon dricka tillräckligt med vatten. Flaskan fungerar lika bra till yogan och gymmet som att ha med sig till kontoret. Den lila kristallen symboliserar stillhet och renhet, sprider en känsla av lugn i en stressad vardag.


GE MAMMA EN BOK I PRESENT!

Rolig bok i födelsedagspresent till mamma
Rolig bok i födelsedagspresent till mamma

Tycker inte mamma om att läsa så går det faktiskt bra ändå: 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är en bok som sammanfattar 96 kända romaner. Varje roman sammanfattas i fyra serierutor. Det är en hysteriskt rolig bok. Trots det lilla formatet lyckas författaren fånga andemeningen i böckerna på fyra serierutor, vilket är en bedrift! Henrik Lange sammanfattar här klassiker som t.ex. Dracula, Liftarens guide till galaxen, Stad av glas, Jurkyrkogorden, Låt den rätte komma in, Grottbjörnens folk och En komikers uppväxt. Jag tycker att det är kul att läsa både om böckerna som jag har läst och böcker som jag är sugen på att läsa. Kul läsning helt enkelt. Genom att läsa om böcker man ännu inte läst, så får man också bra tips om andra böcker.

Ge mamma en bra bok i födelsedagspresent
Ge mamma en bra bok i födelsedagspresent

Eller Jonas Gardells bok Till minne av en villkorslös kärlek. Det är ett starkt porträtt av Gardells mamma Ingegärd Rasmussen. En flicka född i en frikyrklig familj i mitten av 1920-talet. Berättelsen visar hur hennes liv, ja alla kvinnors liv begränsades på den tiden. Gardell skriver alltid väldigt bra. Det här är en finstämd blandning av humor och sorg. Ingen av hans böcker har någonsin lämnat mig oberörd. Jag skrattar och gråter om vart annat. Gardell har en förmåga att beröra människor som ingen annan.

Ge mamma en spännande bok i födelsedagspresent
Ge mamma en spännande bok i födelsedagspresent

Svinhugg – En mycket annorlunda bok skriven av Marianne Cedervall. Jag avundas alla som ännu inte har hunnit läsa den. Det är en läsupplevelse jag skulle vilja göra om. Men det blir aldrig samma sak att läsa en bok två gånger. Riktigt bra böcker lämnar en tomhet efter sig när de tar slut. Det här är en sådan bok. Boken handlar om två karismatiska kvinnor i den gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör på kort tid. Efter varje dödsfall firar kvinnorna med champagne. Ena kvinnan Mirjam som är läkare hon är den mer jordnära av dem. Den andra kvinnan Hervor är hennes motpol. De två kvinnorna använder sig av tankekraft och en del andra knep för att hämnas på männen som gjort dem illa. Svinhugg är än varm och rolig berättelse om vänskap och hämnd som går rakt in i hjärtat på läsaren. De två kvinnornas sköna personligheter och vänskap gör att historien blir väldigt spännande. Detta är en bok som man gärna vill sträckläsa för att se hur det går för Mirjam och Hervor. Det finns dessutom flera böcker i den här fantastiska serien.

Ge mamma en läslampa i present
Ge mamma en läslampa i present

Brukar mamma läsa i mörkret. Då kanske hon skulle tycka om att få en läslampa som man fäster på boken.


MYSIGA PRESENTER TILL MAMMOR

Bra presenter till mamma måste inte kosta så mycket. Det enda det kräver egentligen är lite eftertanke.

Att få mysiga tofflor eller en fin pläd att värma sig under i soffan är ju mysigt. Kanske din mamma vill ha en spännande film också? Eller kombinera gärna presenten med en bra bok (se ovan).

Ge mamma en fin pläd
Ge mamma en fin pläd

Doftstickor som sprider väldoft i hemmet är också trevligt att få i födelsedagspresent för mamma. Förutom att sprida väldoft så är det en ganska snygg inredningsdetalj.

Ge mamma väldoft i födelsedagspresent
Ge mamma väldoft i födelsedagspresent

En digital fotoram som du fyller med bilder på familj och vänner. Du laddar enkelt upp nya bilder hemifrån med hjälp av din telefon. Så varför inte överraska mamma och ladda upp roliga grimas bilder också. Eller skoja till det ordentligt när du vet att mamma får gäster och ladda upp en bild på en riktig hunk. Frågan är bara vad din mamma tål.

Digital fotoram till mamma
Digital fotoram till mamma

Starta dagen med att berätta för mamma hur mycket du älskar henne! Eller å andra sidan de dagar du verkligen hatar henne, låt henne få veta varför! På den här muggen kan du förmedla dina känslor. Det går att skriva på den med en vanlig blyertspenna och radera med ett vanligt sudd. Ett perfekt sätt att ge mamma ett fint meddelande direkt när hon vaknar.


PYSSEL PRESENT TILL MAMMA

När mamma fyller år startar det redan på morgonen med att hon uppvaktas med frukost på sängen, kaffe och smörgås kanske? I vår familj brukar vi ge en liten present till mamma, (eller den som fyller år) redan på morgonen tillsammans med frukostbrickan. Ja i den mån barnen minns att mamma fyller år. 

Presenter till mamma som du kan göra själv
Presenter till mamma som du kan göra själv

Den här dagen är det viktigt att ha en bra födelsedagspresent till mamma, för vi vill ju att tagen ska bli något alldeles extra. Mamma ska känna sig väldigt omtyckt och älskad. En present till mamma ska ges med kärlek! Välj en present som mamma verkligen önskar sig. Ett strykjärn eller dammsugare är inte roligt att få om man inte uttryckligen önskat sig just det.

Vad som är en bra födelsedagspresent till din mamma beror ju på vem din mamma är och vad hon har för intressen.

Billig födelsedagspresent till mamma
Billig födelsedagspresent till mamma
Ge mamma en fin teckning när hon fyller år
Ge mamma en fin teckning när hon fyller år

Ibland händer det att jag får teckningar i present av mina barn. Dessa är två ur samlingen. Du tror mig inte men varmkorven fick jag faktiskt av min 22-åriga dotter när hon arbetade på dagis. Symaskinen fick jag av yngsta dottern. Den är inramad och sitter på väggen. Jag har funderat på att sätta upp varmkorven också. Den väcker ju onekligen lite glada leenden när man vet vilken av barnen som målat den.

GRATIS PRESENT TILL MAMMA

Andra år har jag fått saker de gjort i slöjden, utklippta hjärtan i papper ett tåg som dottern klippt ut i tyg och målat. Det händer också att barnen har gjort filmer i present till mig. Här är den senaste av barnens filmproduktioner:

Ge mamma något fint som du själv gjort
Ge mamma något fint som du själv gjort

Det finns många billiga presenter till mamma som du kan göra själv. Går du i skolan och har slöjd eller bild så kanske du har tillverkat något där som passar bra att ge mamma i födelsedagspresent?


Att få en present som barnet har gjort själv och lagt ner mycket tid och kärlek på är mycket mer uppskattat än att få en köpt sak. Ta pallen här som exempel. Den fick jag i present av min dotter. Hon har sågat den, filat, sandpapprat och skruvat. Sedan har hon sytt en sits till den. Hon har arbetat MASSOR av timmar med den. Köper man en present till någon så kan det inte alls mäta sig på samma skala. Den här pallen är det jättemycket kärlek investerat i. Hon trodde att köpta presenter var mer värda, men så ser inte jag på det hela.

Hemmagjord present till mamma
Hemmagjord present till mamma

Baka chokladbollar och bjud henne på!

En gratis present till mamma får du också om du kan baka kakor, koka sylt eller gör eget godis till mamma. Eller ge mamma en påse nybakt bröd. Att få något som du har gjort hembakt brukar vara otroligt uppskattat av de flesta människor. Det är så sällan någon har tid och möjlighet att göra brödet själv hemma. Det är presenter som mamma kommer gilla!

Hemmagjord present till mamma – Virka grytlappar eller en nyckelring till mamma! Gör eget badsalt! Ge mamma ett bokmärke du själv pysslat ihop av olika papper eller andra material.

Gör ett eget presentkort på att städa huset, ge mamma 30 minuter massage, presentkort på en middag eller något annat som du är bra på. Det är bra grejer att ge till en mamma som fyller år.

BILLIG PRESENT TILL MAMMA

Köp en billig korg på loppis som du fyller med kakor och hemkokta karameller. Det viktiga är att du kommer ihåg mamma och det funkar lika bra att ge mamma en billig present som en dyr!

 • En värmande mössa och vantar i samma stil
 • En fin och personlig kaffemugg som du t.ex. hittar på Rusta eller ÖB
 • Fina tvålar
 • Badskum, badsalt eller badbomber
 • Kuponger på olika tjänster så som vattna blommor, skotta gården, ta disken, kratta löv eller laga middag.

DE BÄSTA PRESENTERNA TILL EN MAMMA

De bästa presenterna jag själv fått av mina barn är de som getts med kärlek och omsorg. Jag kan berätta om de bästa födelsedagspresenterna jag fått av mina barn:

en fin present jag fick av min dotter
en fin present jag fick av min dotter
 • Här till vänster ser du ett fint sjöodjur min dotter gjorde till mig på dagis en gång. Sjöodjuret visade sig dock vara en svan…men det var ett väldigt fint sjöodjur under många år. Tycker du att det ser ut som en svan? Har inte svanar vingar?
 • Ett halsband som dottern pärlade när hon var 5 år. Hon använde slut på alla sina finaste plastpärlor och hon jobbade med det halsbandet under flera veckor. Det kändes verkligen som det var en present som gavs med kärlek. Jag har det kvar än och använder det ibland.
 • En av mina favoritböcker är Liftarens guide till Galaxen. I den står det om en reseguide för vintergatan som har texten “Don´t panic” tryckt på framsidan. Min son hade koll på att det var min favoritbok och tillräckligt koll på innehållet, så av honom fick jag en handduk med texten “Don´t panic”.
 • Jag fick en linsask som inte bara var vanligt tråkig. Den här linsasken var verkligen jag. Den hade rosor och fina stenar på locken. Dottern som köpte den hade direkt tänkt på mig när hon såg den där asken.
Presenter som mammor älskar att få!
Presenter som mammor älskar att få!
 • Nyligen så hade jag råkat berätta för barnen om vilket fint telefonfodral jag hade hittat. De la de på minnet och när jag fyllde år fick jag både telefonfodralet, laddsladd och powerbank i samma blommiga mönster. Jag hade nämnt hur fint det var, men inte vilket det var jag hade tittat på. Men dottern gick in och valde ut det hon trodde jag skulle gilla bäst och lyckades träffa precis rätt. Kan man bli annat än förälskad i de här fina mobilfodralen?

SMARTA FÖDELSEDAGSPRESENTER TILL MAMMA

Brukar din mamma springa runt som en yr höna varje morgon när hon ska iväg. Har hon tappat bort nycklar, plånbok och mobiltelefon IGEN? Då kommer hon verkligen att uppskatta att få den här lilla manicken i födelsedagspresent. Med en Tile kan du till och med få tillbaka en stulen cykel eller hitta din telefon som är inställd på ljudlöst.

❤

En bra födelsedagspresent till mamma är den som är genomtänkt och ges med kärlek. 
♥ 


Vad är bra presenter till mamma?

Här är det även på sin plats att ta upp vad som inte är bra presenter till mamma! När du ska köpa presenter är det inte bara viktigt att köpa något som mottagaren har nytta av. Du behöver även tänka igenom presenten så du inte förolämpar personen i fråga. Deodorant, tandborste och bantningsböcker är ju typiskt sådana presenter.

Nästa stora fråga är om mottagaren verkligen blir glad för presenten. Tror du att din mamma önskar sig hushållsutrustning? Jag misstänker att hon inte vill ha det i födelsedagspresent. Men om du tror att det är det hon vill ha skulle jag föreslå lite häftigare prylar i så fall. Kanske kan det bli en gemensam present till mamma och pappa?

Vill du ge mamma en brödrost i present är det den här du ska köpa!
Vill du ge mamma en brödrost i present är det den här du ska köpa!
 • Brödrost Om du ändå absolut känner att du måste köpa en, titta då på en sån här lite häftigare i alla fall! Med den kan man mäta hur lång tid det är kvar på rostningen. Hissar du upp brödet så fortsätter timern mäta från där den var före du tittade på brödet.
Det här är en riktigt tråkig födelsedagspresent till mamma
Det här är en riktigt tråkig födelsedagspresent till mamma
 • Strykjärn Tristare present får du leta länge för att hitta! Det här strykjärnet ger visserligen en perfekt strykning. Men det finns nog ingen vettig människa som önskar sig det i födelsedagspresent. Det är inte en bra födelsedagspresent till mamma
Även om det här är en dammsugare så kommer mamma att älska den här presenten
Även om det här är en dammsugare så kommer mamma att älska den här presenten
 • Dammsugare är en dålig present eftersom det är så trist att städa. Köper du en vanlig dammsugare i födelsedagspresent till mamma kommer du aldrig bli förlåten. Men det finns undantag. Den här häftiga dammsugarroboten! Du kan förprogrammera den så att den städar huset när alla är på arbetet och i skolan. Dammsugaren kan styras med hjälp av en app på telefonen. iRobot Romba är helt suverän. Genom att den kan tuffa och gå på egen hand blir hemmet otroligt rent. Många invänder att det inte blir riktigt rent eftersom den är cirkelformad och inte kommer ända ut i hörnen i rummet. Det är visserligen sant, men jag har bett skeptikerna dammsuga ett rum. Sedan har jag släppt lös roboten och trots att rummet är nystädat hittar den ändå damm. Dammsugarroboten håller hemmet renare än vad du själv kan och orkar göra. Batteriet på min har tyvärr tagit slut efter många års användande. Jag står i valet och kvalet mellan att beställa ett nytt batteri eller att kosta på mig en ny dammsugare.
Jag undrar om detta verkligen är en bra födelsedagspresent till din mamma
Jag undrar om detta verkligen är en bra födelsedagspresent till din mamma
 • Hushållsassistent Tror du på fullaste allvar att detta är vad mamma önskar sig? Det tror inte jag! Ska du ge mamma en hushållsassistent i födelsedagspresent måste hon verkligen älska att baka. Älskar din mamma att baka tycker jag att du ska köpa en sån här snygg hushållsassistent till henne när hon fyller år!
Vad önskar sig mammor i födelsedagspresent?
Vad önskar sig mammor i födelsedagspresent?

SE TILL ATT MAMMAS PRESENT INTE ÄR TILL DIG SJÄLV! När du köper födelsedagspresent till mamma är det viktigt att den inte är till dig. Fundera några gånger innan du köper ett nytt TV-spel till mamma eller innan du köper biljetter till en hårdrockkonsert.

Är kokböcker en bra födelsedagspresent till din mamma?
Är kokböcker en bra födelsedagspresent till din mamma?

Hur intresserad är mamma av att laga mat egentligen? Vill hon verkligen ha kokböcker? Tycker om om att laga mat eller gör hon det bara av tvång, eftersom ingen annan gör det? Om hon inte är verkligt intresserad av matlagning är det inte roligt att få kokböcker eller köksutrustning för femte året i rad.

ATT GE MAMMA HEMINREDNING I PRESENT

Många mammor är intresserade av heminredning. Men här gäller det ju att du måste veta helt säkert att just din mamma också är det. Är mamma ointresserad så blir det genast en dålig present till mamma istället. Det är också svårt att ge bort heminredning som inte inverkar så mycket på mottagarens hem. Men ljusstakar, brickor, vinkaraff eller en fin blomma kan passa mamma?

Snygga ljusstakar i glas är en bra födelsedagspresent till mammor
Snygga ljusstakar i glas är en bra födelsedagspresent till mammor

PRESENTER TILL MAMMA SOM ALLTID FUNGERAR – SÄKRA KORT

Du kan t.ex. köpa en fin presentpåse och fylla med massa bra saker så som en bok, fin choklad, en flaska vin, badskum, bodylotion och några biobiljetter. En bra födelsedagspresent till mamma som alltid fungerar är:

Present till mammor tips
Present till mammor tips
Spabesök i present till mamma
Spabesök i present till mamma
Presenttips till mammor
Presenttips till mammor

PARFYM

Parfym är en klassisk födelsedagspresent till mammor. Kanske kan du titta vad som redan finns i badrumsskåpet. Har hon något favoritmärke som håller på att ta slut? Här är några fler förslag på riktigt goda parfymer för mammor:

la-vie-est-belle-edp bra födelsedagspresent till mamma

Ge mamma en välbehövlig paus

Att få en massage eller en spa behandling brukar vara uppskattat och utgöra en välbehövlig paus i vardagen. Eller bjud mamma på en lyxig brunch. Kanske yoga skulle vara en skön paus och en bra present att ge mamma?

ETT PARAPLY

Ge mamma ett snyggt och lyxigt paraply som hon inte skulle kosta på sig själv. Det här paraplyet från Astrid Lovén är ett riktigt ögongodis. De finns i lite olika färger. Paraplyet är helautomatiskt och har en stabil konstruktion. Ett perfekt sätt att lyxa till även de grå dagarna i livet. Det här paraplyet är dessutom automatiskt och fäller upp och ihop sig själv.

Snyggt paraply i födelsedagspresent till mamma
Snyggt paraply i födelsedagspresent till mamma
Ge henne en födelsedagspresent som varar länge
Ge henne en födelsedagspresent som varar länge

GE MAMMA SMYCKEN NÄR HON FYLLER ÅR

Smycken är förstås en vanlig present. Men många kvinnor uppskattar verkligen att få det. Jag tycker att du ska ge mamma ett personligt smycke som du låter gravera in med ett eget budskap. Kärleksfullt, roligt eller busigt. Kanske har ni något internt skämt, eller något som betyder något speciellt i just er familj?

Runt halssmycke i födelsedagspresent till mama
Gravera in ett personligt budskap på halsbandet du ger mamma i födelsedagspresent
Gravera in ett personligt budskap på halsbandet du ger mamma i födelsedagspresent

BIO

Biopresentkort är heller aldrig fel att ge bort i födelsedagspresent till mamma. Alla människor gillar att gå och se en film. Med ett presentkort kan hon ju enkelt hitta en film som hon gillar.

Sista minuten present till mammas födelsedag Bjud henne på bio

Fint mobilfodral i present till mamma när hon fyller år
Fint mobilfodral i present till mamma när hon fyller år

MOBIL­TELEFON­FODRAL

Snyggt mobilfodral är en bra födelsedagspresent till mamma. Se till att du hitter ett i hennes smak! Och som passar för just hennes modell på mobiltelefon förstås! Genom att titta på vilka kläder, handväskor och smycken din mamma tycker om, så kommer du förmodligen kunna gissa dig till vilka mobilfodral mamma önskar sig i present.

Att ge mamma fina chokladtryfflar när hon fyller är är en bra idé!
Att ge mamma fina chokladtryfflar när hon fyller är är en bra idé!

CHOKLAD TILL MAMMA

Ge mamma lite smaskiga chokladtryfflar i present! En extra trevlig detalj är ju budskapet på kartongen här: “jag älskar dig”. Funkar lika bra till födelsedagen som till alla hjärtans dag.

PRENUMERATION I PRESENT TILL MAMMA

Det finns många bra prenumerationer att ge mamma när hon fyller år. En prenumeration ger ju mottagaren något trevligt att se fram emot varje vecka.

 • En prenumeration på Storytel
 • Prenumeration på en tidning
 • Glossybox
 • Vinprenumeration kanske kan bli en gemensam present till mamma och pappa
Köp en tidningsprenumeration till mamma när hon fyller år!
Köp en tidningsprenumeration till mamma när hon fyller år!

UNIK PRESENT TILL MAMMA

Vill du hitta en unik present så har jag några idéer. Vissa av dem kräver dock att din mamma är utrustad med lite humor.

Mina barn vet att jag inte gillar dansband – så ett Lasse Stefans vin fick jag i present av dem. Kanske finns det något lika knasigt du kan ge din mamma?

rolig födelsedagspresent till mamma
Rolig present till mamma

Jag har även fått en statyett med Dionysos av min son. Jag är inte religiös, men det är en gud jag gillar. Så den här stilige mannen pryder nu mer hemmet.

Fotomugg eller almanacka med bilder på bara dig (extra roligt är det faktiskt om du är vuxen)

En almanacka med personliga foton är en bra födelsedagspresent till föräldrar
En almanacka med personliga foton är en bra födelsedagspresent till föräldrar
Fågelholk som Twittrar
Fågelholk som Twittrar

Fågelholk med övervakningskamera ett Big Brother i miniformat

Mina barn gillade inte Ulf Lundell av någon anledning. I december fick de nog. De tog mina skivor och slog in dem i julklapp till mig. Jag hann inte sakna skivorna, men blev jätteglad när jag fick tillbaka dem.

Unik anteckningsbok i födelsedagspresent. Man antecknar i anteckningsboken men anteckningsboken skickar över det digitalt till t.ex. Dropbox och iCloud. Det går att välja om man vill ha det som bild eller pdf. Äntligen slipper man anteckna bokstav för bokstav i telefonen eller på ett tangentbord. Nu är det bra att rita och skriva “på papper” och ändå får man det till datorn. Nästan som magi!

Köp en unik anteckningsbok till mamma när hon fyller år
Köp en unik anteckningsbok till mamma när hon fyller år

Tycker du att ni umgås för lite i familjen. Förvandlas middagarna till tillställningar där var och en sitter och trycker på sin mobiltelefon? Då kanske ett mobiltelefonfängelse är en bra present till mamma. Om hela familjen låser in sina telefoner innan middagen kan ni istället samtala med varandra. Kanske kan ni planera en kupp mot er närmsta granne. Behöver han verkligen ha sin trädgårdstomte kvar? Har grannen alldeles för få mördarsniglar på sin sida av tomtgränsen?


PRESENT TILL MAMMA 40 ÅR

Har du svårt att komma på en bra present till en mamma som fyller 40 år?Då ska du få några tips här:

BILLIGA PRESENTER TILL EN 40-ÅRIG MAMMA

Köp ett fint anteckningsblock och dela med dig av dina favoritrecept. Eller ge bort en aktivitet som hon kan göra tillsammans med barnen.

PORTRÄTTFOTOGRAFERING

En present som hon garanterat kommer att älska det är att få en porträttfotografering i födelsedagspresent. Tänk vad kul att få ta med sig sina barn till fotografen och bli fotad tillsammans med dem. Eller kanske skulle hon tycka bättre om att bli fotomodell för en dag och få med sig riktigt fina foton på sig själv hem efteråt.

EN EGEN KAMERA

Att fota kan vara en fantastisk hobby. Det är kul att själv kunna ta fina foton på barnen, husdjuren eller naturen. Varför inte ge henne en kamera och en fotokurs där hon får lära sig hantera kameran och dess inställningar.

FISKE

Vill du ge henne en riktigt oväntad födelsedagspresent? Varför inte ge bort en guidad fisketur och lite nya fiskedrag. Alla mammor behöver komma bort och få lite andrum från vardagen. En fisketur är den perfekta presenten.

RESEMUGG

En 40-årig mamma befinner sig mitt i karriären och det är mycket med barnen som ska fixas och skjutsas. En resemugg eller en termosmugg är en bra present till henne. Hon har förmodligen fått kallt kaffe många gånger. En resemugg passar lika bra på tåget som när man är hemma med barnen.

Ge mamma inredning när hon fyller år

Mammor brukar gilla Ernst Kirstiger, så varför inte överraska mamma med den här snygga lampetten när hon fyller år. Den här är en lampett som hon själv väljer utseende på eftersom man fäster en bok, bricka eller något annat på lampetten. Det går att variera designen i det oändliga.

Kanske mamma skulle tycka om ett par såna här oljeljusstakar som Ernst har designat också? Lyktorna är stadiga så det går att använda dem även på uteplatsen eller utanför entrén, utan att skapa en eldsvåda.

ÖVERRASKA MAMMA NÄR HON FYLLER 40 ÅR

Vill du ge bort en present som verkligen överraskar mamma? Då är den här trädgårdstomtenganska given. Med en sån här trädgårdstomte kommer hon bli känd i hela kvarteret och ovälkomna gäster håller sig nog undan. Om du inte trodde att trädgårdstomtar kunde bli mer gräsliga så hade du fel. Den här slår alla tidigare satta rekord.

SVAMPODLING

Om hon gillar att äta god mat och att vattna blommor kanske ett odlingshus för ostronskivlingar kan vara något. Det är gott att äta med om man glömmer vattna dör de tyvärr. Själv gav jag min sambo ett sånt här hus, men han åkte bort och tog tyvärr inte med sig svampen i resväskan….och då gick det som det gick. Men några omgångar svamp hann vi ändå få.

Har inte mamma något badkar kan jag lova att hon kommer att älska den här presenten. Att kunna ta ett bad på kvällen när man är trött och känner sig lite frusen är fantastiskt. Det här är en badbalja för vuxna. Att duscha är inte alls lika mysigt som att krypa ner i ett bad. Den här badbaljan passar även om man är trångbodd. Badbaljan är försedd med en avloppskran och är därför lätt att tappa ur. Det finns dessutom många fina färger att välja mellan.

Vill du köpa en kärleksfull present till mamma för att visa hur mycket du älskar henne? Då är det den här klubban du ska köpa. Klubban består av ljus och vit choklad med texten Jag älskar dig. Vill du göra mammas födelsedag till något extra? Köp en här speciella klubban till mamma också.

En snygg necessär är en present mamma kommer ha glädje av länge. Den här necessären är supersnygg och trendig. Perfekt present för mamman som tycker om att resa. En snygg necessär är bra att samla småsaker i i väskan.

Köp även till en matchande smyckesförvaring i present till mamma. Brukar din mamma också lägga ifrån sig smyckena över hela huset? Då är den här smyckesförvaringen en utmärkt present att ge henne i present. Den här flamingon är ju helt oemotståndlig.

necessär flamingo fin present att ge bort i present
necessär flamingo fin present att ge bort i present

PRESENT TILL MAMMA 45 ÅR

Choklad är en presentidé till mammas födelsedag
Choklad är en presentidé till mammas födelsedag
Eller kanske är det bättre med lakrits OCH choklad?
Eller kanske är det bättre med lakrits OCH choklad?

CHOKLAD

Kanske din mamma skulle gilla att få choklad? Då tycker jag du ska ge mamma den här snygga chokladasken fylld med belgiska chokladpraliner. Eller asken med lakrits doppad i choklad. Fördelen med de chokladaskarna är att de kan beställas och levereras direkt hem till din mamma. Passar väldigt bra att ge mamma i akut födelsedagspresent. Beställer du presenten före kl 15 så skickas den redan samma dag.

GE MAMMA MASSAGE

En annan perfekt present att ge en mamma 45 år är den här massagedynan. På den här massagedynan finns vanlig massage, shiatsu massage för rygg och nacke, flera massagezoner, värmebehandling, vibrationsmassage och red light för att lösa upp muskelspänningar. Eller skulle din mamma tycka bättre om att få en fotmassage och skämma bort sina fötter? Eller bjud mamma på en riktig massagebehandling.

Presenttips till mamma för att hon ska slippa ryggont
Presenttips till mamma för att hon ska slippa ryggont
Ge mamma en underbar fotmassage i present
Ge mamma en underbar fotmassage i present
Ge mamma massage i födelsedagspresent
Ge mamma massage i födelsedagspresent

PRESENT TILL MAMMA SOM FYLLER 50 ÅR

När något fyller 50 bör det kanske vara en större present, eller en present som blir ihågkommen länge. Kanske bo i iglo eller något mer personligt skulle passa just din mamma.

Ta med mamma och bo i iglo som 50-årspresent
Ta med mamma och bo i iglo som 50-årspresent

Presenter till mamma och andra kvinnor som fyller 50 år kan du även hitta här.


BRA PRESENT TILL MAMMA SOM FYLLER 60 ÅR

Ge mamma en kryssning när hon fyller 60 år
Ge mamma en kryssning när hon fyller 60 år

LYXKRYSSNING

När mamma fyller 60 år vill man ju gärna ge något större än vanligt. Vad sägs om en lyxkryssning för två, med spa och bubbel på rummet. Njut av varandras sällskap, ät god mat och ta en tur till taxfreen.

Att få resa på Göta Kanal är en riktigt fin 60-årspresent
Att få resa på Göta Kanal är en riktigt fin 60-årspresent

KANALRESA

Ta med mamma på en kanalresa när hon fyller 60. Se delar av Göta Kanal, njut av varandras sällskap och bo i en trevlig hytt tillsammans.

Kanske en weekendresa passar din morsa bättre?
Kanske en weekendresa passar din morsa bättre?

WEEKENDRESA

Eller en weekendresa tillsammans, någonstans dit ni båda vill åka? En upplevelse tillsammans? Bo på Varghotell?

Eller önskar sig mamma en trevlig kväll tillsammans när hon fyller 60 år?
Eller önskar sig mamma en trevlig kväll tillsammans när hon fyller 60 år?

STAND UP KOMEDI

En kväll med stand up komedi och bjud henne på en god middag på stan. Det kan bli en trevlig kväll för er båda!

En klocka är en fin present till mamma
En klocka är en fin present till mamma

KLOCKA OCH SMYCKEN

Har din mamma svårt att passa tiden? Ge henne då en fin klocka från guldfynd. Eller varför inte ge henne guldsmycken i 60-årspresent.

Ge mamma teater och middag i 60-årspresent
Ge mamma teater och middag i 60-årspresent

TEATER OCH MIDDAG

Ha en trevlig kväll tillsammans och bjud mamma på teater och middag i 60-årspresent. Det kommer garanterat bli en oförglömlig kväll!

Bra 60-årspresenter
Bra 60-årspresenter

OST OCH VINPROVNING

Ost och vinprovning låter som en väldigt trevlig grej att åka på tillsammans med mamma. Vem tycker inte om ost och vin, i trevligt sällskap dessutom.

Läs om fler presenttips till 60-åriga kvinnor här.


födelsedagspresent till mamma
Att bjuda på middag är en fin present till mamma

BJUD MAMMA PÅ MIDDAG

Det är lätt att hamna vilse i jakt på den perfekta presenten. Men allt behöver inte vara saker. Meningen är att din mamma ska kunna koppla av. Bjud henne på middag. Skippa utemat, utan bjud mamma på något du lagar själv. Att bli bjuden på middag brukar alla mammor tycka om. Middag är alltid bra presenter till mamma!

PÅSKPRESENT TILL MAMMA

Påskpresent till mamma
Påskpresent till mamma

Även mammor uppskattar att bli ihågkomna när det är påsk och de uppskattar att få en liten påskpresent de också. I år tycker jag att du ska köpa det här Fabergé ägget i påskpresent till mamma. Eller köp ett litet påskägg med godis i din lokala Icabutik och lägg i några biobiljetter också, en bra bok eller kanske en flaska vin. Det viktigaste är inte vad det kostar när du köper en påskpresent till mamma, utan att du faktiskt kommer ihåg mamma också.

Slå in mammas present riktigt fint!

Se även till att ha ett fint omslagspapper till mammas present. En vackert inslagen gåva gör att mottagaren känner sig extra uppvaktad och älskad. Det finns ju så många vackra papper och presentsnören nu för tiden. Hitta något fint, som du vet att din mamma skulle gilla. Läs mer om paketinslagning här.

Se till att slå in mammas present riktigt fint också!
Se till att slå in mammas present riktigt fint också!

Letar du julklappar till mamma finns det här! Andra sidor du kanske kan hitta bra presenter till mamma på:

Leave a Comment