Presenter för välmående

Välmående består av så många delar, man behöver sova tillräckligt, inte ha ont i kroppen, äta bra och må bra även på insidan. Så om du söker presenter för ökat välmående har du kommit rätt.

Så vad är då presenter för välmående? Bra presenter för välmående är tyngdtäcke, vetvärmare, massage, pulsklocka, ett kit för fermentering, ett kit för att lättare sluta röka, rökelsevattenfall, ett lyxigt kroppsvårdskit, en spaupplevelse och en planeringskalender för välmående.

Presenter för välmående
Presenter för välmående

Här hittar du många presenter till en som vill förbättra sitt välmående både för att skämma bort kropp och själ.

Presenter för bättre sömn

När man är trött på kvällen och kanske har svårt att komma till ro, trots kamomillte och andningsövningar finns det fler hjälpmedel att ta till. Här är några av de bästa som finns på marknaden idag.

Sovljud

Visst kan det vara svårt att somna ibland, kanske är det ljud utanför fönstret som stör. Men då finn det smart sömnhjälp här. Den här ljudmaskinen har 22 olika ljud att välja mellan, vind, regn, vågor, vitt brus osv. Det är ljud som gör det lättare att falla i sömn. Till skillnad från vågljud på mobiltelefonen så kommer inga meddelanden och stör här. Med Zenkuru Sleep Sound Machine är det lättare att koppla av på riktigt.

Läs mer och beställ

Tyngdtäcke

Att sova gott och tillräckligt länge är viktigt för att vi ska må bra. Ett sätt att slippa ligga och titta i taket länge på kvällen är att använda ett tyngdtäcke. Tyngdtäcket är fyllt av små glaspärlor som ger ett mjukt tryck över hela kroppen. Det gör att vi slappnar av, somnar fortare, stressar mindre och känner oss lugnare. Ett enkelt sätt att må lite bättre helt enkelt.

Läs mer och beställ

Tempurkudde

För den som har ont i ryggen eller nacken kan det hjälpa och lindra med en Tempurkudde. Kudden formar sig efter kroppen, så att nacke och axlar kan slappna av. Kudden passar både om man sover på rygg eller på sidan. Den hjälper oss att sova bättre och därigenom må mycket bättre.

Läs mer och beställ

Massage

Massagedyna

När man har ont i rygg och axlar eller känner sig stressad då är det skönt att få massage. Den här lyxiga massagedynan erbjuder shiatsu-massage och har värme, massagekulor och vibration. Den masserar både rygg, ländrygg och skuldror. Den har många inställningsmöjligheter, så man kan få massagen på precis rätt ställe. Jätteskönt efter en dag på jobbet, även om man inte har ont.

Läs mer och beställ

Massagefåtölj

En bra massage kan få hela kroppen att må bättre, man känner sig fräsch och avslappnad efter bara några minuter i en massagestol. Den är perfekt både att slappna av i eller titta på TV.

Att koppla av i en massagefåtölj är som att ha en väldigt duktig massör tillgänglig hemma!

Läs mer och beställ

Massagebädd

Ett lyxigt sätt att ta hand om kroppen är en massagebädd med både massage och värme. Det gör det lättare att komma till ro på kvällen och den masserar kroppen efter en hård dag på jobbet. Massage gör att stressen minskar och värken dämpas. Det är en bra present för välmående helt enkelt.

Läs mer och beställ

Fotmassage

Även våra fötter förtjänar att tas omhand och må bra. Det är enkelt att åstadkomma med en lyxig fotmassage. Fötterna är också trötta efter en dag på jobbet. Då är det bara att stoppa in dem i den här lyxiga grejen. Det är varmt, fluffigt och mysigt att trä in fötterna och låta dem bli knådade. Det finns olika styrkor på massagen, så man själv kan välja intensitet. Fotmassagen innehåller även en anjon-funktion som tar bort dålig lukt. En fotmassage gör att man blir piggare, gladare och mår bättre.

Läs mer och beställ

Träning

Pulsklocka

Vårt välmående bygger ju inte bara på massage, utan det kan vara bra att röra på sig också. En pulsklocka är en present för ökat välmående eftersom den kan erbjuda personliga träningspass med information och råd. Här övervakas hjärtfrekvensen hela tiden. Den klarar sig utan att laddas i fyra dagar. Perfekt att ge som present till någon som vill öka sitt välmående.

Läs mer och beställ

Träningsutrustning

Det här är ett smart träningsset där man använder sin egen kropp som motvikt. Man fäster den långa grejen med handtag i den lilla svarta. Änden på den lilla svarta grejen lägger man sedan ovanför dörren och stänger, så att den blir kvar ute. Sedan kan man tryggt träna inne. Det finns verkligen massor av träningsövningar man kan göra här: armhävningar, benövningar osv. Här behöver man inga ytterligare redskap utan sedan har man den egna kroppen som motvikt. Många övningar går också att anpassa ifall man vill ha ett träningspass som inte är så tungt.

Läs mer och beställ

Yogamatta

Du vet säkert hur ont i rumban man kan få av att göra situps direkt på golvet! Yogamattan kan användas både för yoga och för att ha ett bekvämt ställe att träna på. Välj gärna en yogamatta som är lite tjockare, det gör träningen ännu bekvämare.

Läs mer och beställ

Activ5

Activ5 är ett portabelt träningsredskap för isomerisk träning. Här använder man sin egen kropp som motvikt medan man aktiverar olika muskelgrupper. I den tillhörande appen finns många (över 100) övningar för hela kroppen.

För att göra träningen ännu roligare har appen även många olika spel som man kan spela samtidigt som man tränar och blir ännu starkare.

Läs mer och beställ

Mat för bättre hälsa

Fermenterade grönsaker eller te

Fermentering och syrade grönsaker är en av de senaste mattrenderna. Det är både nyttigt och gott. Det är faktiskt inte så svårt att göra heller. Man tillsätter bara vatten och salt, förutom själva grönsakerna då. Man hackar grönsakerna, tömmer ner dem i burken, lägger på plattorna som följer med, tömmer sedan över vatten och låter det stå några veckor. Fermenterade grönsaker är nyttigt för våra tarmbakterier och när vi äter det kommer vi också att må mycket bättre.

Läs mer och beställ

Ljus som ger välbefinnande

Wake up light

En bra present att ge någon som har svårt att komma ur sängen på morgonen är en wake up light. Det är en väckarklocka som istället för det klassiska illvrålet istället låter kroppen mjukstarta med att vakna till gryningsljus och fågelkvitter. Lampan leder till ett ökat välbefinnande eftersom man väcks långsamt och kroppen hinner börja vakna till innan själva väckningen startar. En väckarklocka med gryningssimulator och sköna väckningsljud gör att man vaknar pigg och utvilad.

Läs mer och beställ

Ljusterapi lampa

Solljus leder till ett ökat välbefinnande, men det går faktiskt att åstadkomma även på konstgjord väg med en lampa. Lampan kan simulera ljus med en intensitet på 10000 Lux. Det är en certifierad medicinsk produkt som ger dokumenterad effekt så det är en perfekt present för ökat välbefinnande.

Läs mer och beställ

Saltspa

Varför inte ge bort ljusterapi och saltspa i present? Det är en unik, relaxupplevelse som behandlar många olika besvär i kroppen. Saltspa sägs rena luftvägar och hud. Medans ljusterapi gör att man blir piggare, gladare och mer harmonisk.

Läs mer och beställ

När vi känner oss sjuka eller bara lite frusna

Elektrisk värmefilt

Vintertid så tillbringar de flesta mycket tid hemma i soffan. När man kommer in utifrån är det jätteskönt att ha en varm filt att krypa in under. Den är underbar att ha när man känner sig lite sjuk eller bara lite frusen.

Läs mer och beställ

Tofflor man värmer i mikron

En present som leder till ökat välbefinnande är dessa underbara fluffigt varma tofflor. Man värmer dem i mikron i 60 sekunder så håller de sedan värmen länge. Tofflorna är fyllda av bovete och lavendel. Se de är inte bara varma utan de doftar också underbart när man värmer dem. De är otroligt sköna att stoppa in fötterna i när man kommer hem.

Läs mer och beställ

Värmehjärta

Ett värmehjärta är en bra present för att ge extra kärlek till någon man tycker om. Det är en present som värmer både frusna fingrar och hjärtat. Det passar lika bra att ge farmor som till den du älskar. Att veta att man är omtyckt och älskad är kanske det som gör att vi mår som allra bäst.

Läs mer och beställ

Halsduk vetevärmare

När man känner sig lite krasslig eller bara är stel i nacke och axlar kan en vetevärmarhalsduk göra att vi mår bättre. Den är fylld med vete och väldoftande örter. Precis som en vanlig vetevärmare så värmer man den i mikron en stund.

Läs mer och beställ

Avslappning

Stresslindrande leksaker

Leksaker för att lindra stress och ångest passar speciellt för personer som lider av ADD, ADHD eller OCD. Både barn, tonåringar och vuxna kan ha nytta av dessa leksaker. De hjälper att lindra ångest och spänning.

Läs mer och beställ

Badbalja för vuxna

Ett bra sätt att slappna av innan vi går och lägger oss är att ta ett varmt bad och bara koppla av och njuta. Att sjunka ner i ett varmt bad är något av det skönaste och mest avslappnande man kan göra! Så när du gr bort en vikbar badbalja är det verkligen en present som ökar mottagarens välbefinnande.

Läs mer och beställ

Spikmatta

Det här tortyrredskapet gör underverk för både kropp och själ. Spikmattan trycker på olika tryckpunkter som påverkar andra delar av kroppen. En spikmatta lindrar värk och stelhet, den minskar ångest och stress. Den stimulerar också vår blodcirkulation och gör oss mer avslappnade. Så även om man inte tror det när man ser piggarna, så är det en present som får mottagaren att må bättre.

Läs mer och beställ

Väldoft

Luftfuktare med aromaterapi

Förbättra inomhusluften med hjälp av Sthlm Fragrance Suppliers Aroma Diffuser. Den är både luftfuktare, belysning och kan användas för aromaterapi på samma gång. Frisk luft och aromaterapi leder till ökat välbefinnande.

Läs mer och beställ

Doftolja

Vill du att aroma diffusorn ska användas för aromaterapi behöver du komplettera med en doftolja av Citrongräs & Apelsin. Det är dofter som är uppiggande och ger oss mer energi.

Läs mer och beställ

Upplevelser för välmående

Japanskt spa

I tusentals år har man i Japan använt badritualen som ett sätt för att skapa kroppsligt och själsligt välbefinnande. När den japanska enkelheten får ta plats kan man låta sinnena vila och man samlar ny kraft. En fin present som ger ökat välbefinnenade. En spaupplevelse för två brukar bli en mycket uppskattad present.

Läs mer och beställ

Kroppsvård

Ansiktsmask och peeling

Det är inte bara välbefinnande på insidan, även utsidan och att ta hand om sin hy är viktigt. Genom att polera ytan ökar cellförnyelsen. Den här ansiktsmasken arbetar mot pigmenteringar och solskador. En ekologisk, uppfriskande och exfolierande ansiktsmask gör att även utsidan håller sig fräsch.

Läs mer och beställ

Kroppsvård

Unna honom eller henne ett fint presentkit med hudvårdsprodukter. I lådan från Bomb Cosmetics finns handtvål, handkräm och en lyxig body butter. De doftar gott, rengör och återfuktar huden.

Läs mer och beställ

Fler tips för bättre välmeånde

Kompressionsstrumpor

Ibland händer det att våra ben blir svullna, då kan det vara bra med ett par kompressionsstrumpor för att motverka svullnad. Kompressionsstrumpor är bra för dem som står och går mycket, siter för mycket, när man flyger, är gravid eller har trötta och svullna ben.

Läs mer och beställ

Sluta röka

Att man mår bättre av att sluta röka har de flesta rökare redan hört till leda. Men det är inte alltid så lätt som alla ickerökare verkar tro. Här får man lite hjälp på traven genom kort med olika utmaningar på vägen mot att bli helt rökfri. Det kan vara allt från att minska ner på antalet cigaretter per dag, till att berätta för omgivningen om beslutet. En perfekt present att ge en rökare som vill sluta röka och få bättre hälsa.

Läs mer och beställ

Planera för hälsa

Det där nyårslöftet om att leva ett mer hälsosamt liv… det här är en present för att öka välbefinnandet på ett mer strukturerat sätt. Här lägger man upp en plan och mäter sina framsteg. Boken fokuserar inte på vikt, utseende och diet, utan hur man mår och hur man känner sig i både kropp och själ. Det här kitet är ett smartare sätt att öka sitt välbefinnande och reflektera över det nya året.

Läs mer och beställ

Blodtrycksmätare

Ett sätt att mäta sin hälsa är att ha koll på sitt blodtryck. Det här är en blodtrycksmätare med hög säkerhet. Den kan lagra många mätningar i minnet. Den här blodtrycksmätaren sätter man på handleden.

 • Visar systoliskt, diastoliskt, puls, datum och tid
 • Arrhythmia indikator – visar om det finns oregelbundna hjärtslag

Läs mer och beställ

Från bloggen

 • Examenspresent för universitet eller högskoleexamen

  Examenspresent för universitet eller högskoleexamen

  Är du på jakt efter en examenspresent? En examen från universitet eller högskolan är den lyckligaste dagen i livet för många. Det finns inget bättre sätt att delta i firandet än att ge honom eller henne en fin examenspresent. Men vad där då en bra examenspresent för universitet eller högskol? En bra examenspresent till någon […]

  Läs mer…


 • Ge bort och ta emot presenter ❤️

  Ge bort och ta emot presenter ❤️

  Visst är det trevligt att ge bort och att få presenter, men om man har en stor familj så är det ju alltid någon som fyller år, har namnsdag, gifter sig, tar studenten osv. Det blir snabbt mycket pengar. Hur gör man om man inte har råd att köpa så mycket presenter? Vem ska du […]

  Läs mer…


 • Svenska presenter ❤️ Typiskt svenska saker att ge i present

  Svenska presenter ❤️ Typiskt svenska saker att ge i present

  Letar du efter svenska presenter och typiska svenska saker? Kanske har du en vän utomlands som du vill ge ett speciellt minne av Sverige? Här ska du få några förslag på typiskt svensk present. Vad är egentligen svenska presenter? Vad är typiskt just för Sverige? Det är väl dalahästen, snapsen och de vackra landskapen. Det […]

  Läs mer…


Relaterade frågor

Vad finns det för presenter för bättre hälsa? Bra presenter för bättre hälsa är presenter för bättre sömn så som tyngdtäcke och sovljud, presenter för att slippa värk så som massage, och presenter för ökad motion så som pulsklocka eller träningsutrustning. Men när det gäller hälsa kan faktiskt en fika och att få sitta och prata med en vän fungera bättre än motion.

Vad kan man ge bort för må bra present? Några må bra presenter är till exempel massage, en vetekudde, ett gott te, eller ett par mysiga tofflor att stoppa fötterna i när man kommer hem.

Vad finns det för hälsosam present att ge bort? Hälsosamma presenter är till exempel en groddningsburk, grönt te, fermenteringsset för grönsaker, ett kit för att planera för bättre hälsa, kanske ett kit för att odla egna grönsaker, råsaftcentrifug och juicepress.

Vad är bästa presenten? Bästa presenten är när du hittar en fin och kärleksfull present som passar mottagaren perfekt. Ibland är det hemkokt sylt andra gånger ett fint mobiltelefonfodral. Men om man med bästa presenten menar de presenter som köps mycket av så har jag samlat dem här.

Vad ger man i present till musikälskare? Bra presenter till en musikälskare är en ukulele i byggsats, en gitarr, en bok med låtarna från deras favoritartist eller hörlurar som är bra att lyssna på musik i.

Vad är en bra present för design? Bra present till design intresserade är en ritplatta, konstnärsmaterial osv. Fler förslag på present för design hittar du här.

Vad finns det för bra presenter för 250 kr? Bra presenter för 250 kr är vetevärmare, ett lyxigt doftljus, lakrits, tofflor, eller en fin necessär.

Vad finns det för present för 1000 kr? Bra presenter för 1000 kr är tyngdtäcke, dörrklocka med kamera, uppladdningsbara värmesulkor, eller kanske en pizzaugn.

Presenter för välmående
Rulla till toppen