Mammahalsband

Du har säkert hört om trenden med olika mammahalsband?

Men vad är ett mammahalsband? Ett mammahalsband kan vara smycken som har mammans och barnets/barnens namn ingraverat. Det kan även vara smycken som symboliserar mamman och barnen/barnet i form av hjärtan eller ringar som hänger ihop. Eller en bjällra som den gravida kvinnan bär.

Mammahalsband är den senaste trenden när man köper presenter till både mammor och blivande mammor
Mammahalsband är den senaste trenden när man köper presenter till både mammor och blivande mammor

Men låt mig berätta mer om mammahalsbanden!

Mammahalsband med hjärtan och ringar

Halsband med ringar

Ett mammahalsband med två ringar som symboliserar mor och dotter i det här fallet. En fin present att ge en mamma. Ett vackert smycke med fin symbolik, nämligen hon och hennes dotter.

Läs mer och beställ

Halsband med ringar

Mammahalsband mamma + 2 barn

Till kvinnan med två barn är det här mammahalsbandet den perfekta gåvan. Här symboliserar ringarna mamman och två barn.

Läs mer och beställ

Mammahalsband mamma + 2 barn

Mammahalsband för generationer

Det finns också fina mammasmycken som symboliserar flera generationer, som det här med tre ringar. Kan vara en fin present till både mamma, mormor och dotter.

Läs mer och beställ

Mammahalsband för generationer

Halsband med hjärtan

Ett annat snyggt mammahalsband är det här med två sammanfogade hjärtan i olika färg. På kanten av hjärtana sitter en mängd stenar som dekoration. Även här symboliserar hjärtana mamma och barn.

Läs mer och beställ

Halsband med hjärtan

Mammahalsband med en liten skallra

Bola eller klangkula

En bola eller klangkula bärs av gravida kvinnor. Det skapas en svag klang när man går och experiment visar att fostret kan höra ljudet från bolan efter ca 20 veckor. Ljudet ska få barnet att slappna av i mammans mage. Ljudet från bolan låter som klangen från ett vindspel på avstånd. Detta mammasmycke finns i många olika färger och med olika dekorationer. Ta reda på priset på Amazon!

Läs mer och beställ

Bola eller klangkula

Mammahalsband från Guldfynd

Det kan också vara ett smycke som hängen ner på magen och låter lite. Ett smycke som låter utanför mammans mage när hon bär sitt barn lär barnet att känna igen mammas ljud och barnet känner sig trygg även när det kommer ut. Det här vackra mammasmycket från Guldfynd har ett inristat hjärta.

Läs mer och beställ

Mammahalsband från Guldfynd

Mammahalsband med gravyr

Mammahalsband med ingraverade namn

Det kanske finaste mammahalsbandet jag hittat på marknaden är de här stavarna som man gravera med mammans och barnets namn. Perfekt present att ge en mamma. Men kanske lite svårare att ge någon som är gravid eftersom namnet ännu inte är bestämt.

Läs mer och beställ

mammahalsband med ingraverade namn

Fler mammasmycken

Mammahalsband gravid med baby

Till någon som är gravid är det här gravidsmycket en fin present som hon kommer att bära med stolthet, men också ha som ett fint minne från graviditeten.

Läs mer och beställ

Mammahalsband gravid med baby

Fler presenttips

Här är några presenttips till som kommer bli fantastiska gåvor, oavsett om hon fortfarande är gravid eller om barnet har fötts.

Tips på fortsatt läsning

 • Doppresent till tjej

  Doppresent till tjej

  Letar du efter en fin och personlig doppresent till en tjej, en doppresent med namn, ett smycke eller bara något fint att ge flickan vid dopet? Här har jag samlat tips på många saker att ge i doppresent till en flicka, saker som gör både föräldrarna och barnet glada i framtiden. Så vad är då en […]


 • Doppresenter: Gåvor som gör dopet extra speciellt

  Doppresenter: Gåvor som gör dopet extra speciellt

  Letar du efter en fin och ovanlig doppresent? Att bli döpt är ett speciellt tillfälle och ett som vanligtvis firas med en sammankomst av vänner och familj som delar glada tider över mat och dryck. Den vanliga dopåldern är 5 månader – 4 år. Du kan dock också döpas som vuxen. Att ge gåvor är […]


 • Doppresent Pojke

  Doppresent Pojke

  Letar du efter en doppresent till en pojke? När det är dags för barndop kan det vara lite klurigt att hitta en riktigt bra doppresent. Visst kan man ge leksaker, sparbössa eller en doptavla av något slag. Men när det är barndop vill man ju gärna hitta något extra fint och personligt som pojken kan […]


Mammahalsband
Rulla till toppen