Presenter till en designer

Har du en vÀn som tycker om att designa saker? Oavsett om hon eller han arbetar som designer eller bara Àgnar sig Ät design pÄ fritiden finns det mÄnga anvÀndbara presenter.

SÄ vad Àr en bra present till en designer? Bra presenter till en designer Àr förstÄs material som hon eller han kan tÀnkas behöva för sitt skapande fÀrger, papper osv. Designern kommer Àven att uppskatta att fÄ olika teknikprylar sÄ som en ritplatta och en magisk anteckningsbok.

Om du vill hitta en fin och minnesvÀrd present till en designer kommer den hÀr listan vara till stor hjÀlp!

Vad Àr en bra present till en designer?

AkvarellfÀrg

Till en vÀn som Àr designer passar det alltid bra att ge bort ett lite finare presentpaket med akvarellfÀrger. Det hÀr Àr exklusivare akvarellfÀrger som lÀmpar sig bra för bÄde konstnÀrer och designers.

LĂ€s mer


Akvarellpennor

Till en designer kan det ocksÄ passa bra att ge ett lite finare set med akvarellpennor.

Akvarellpennorna kan anvÀndas bÄde pÄ fuktigt och torrt underlag.

LĂ€s mer


Penslar

Om du vill hitta en billig present till en designer sÄ Àr en fin pensel ett bra val. DÄliga penslar tappar hÄr och spretar fort. Men med en bra pensel kommer hon eller han att kunna mÄla utan att behöva tÀnka pÄ penseln alls.

LĂ€s mer


Akvarellpapper

Ska man mÄla akvarell sÄ skrynklar pappret ofta ihop sig av vattnet i fÀrgen. DÀrför krÀvs det speciella papper för akvarell. Akvarellpapper Àr i regel lite tjockare och sitter fast i kanten. Man mÄlar pÄ pappret och lÄter det sedan torka. Sedan kan man bara sprÀtta bort sitt konstverk frÄn blocket. Eftersom det hela tiden var strÀckt nÀr pappret var fuktigt sÄ kommer det var slÀtt nÀr det torkat.

LĂ€s mer


FĂ€rgpennor

Vill du ge designern en present av hög kvalité kan ett set med fÀrgpennor vara ett bra tips. Polychromos pennor har hög standard. FÀrgerna Àr vattenfasta och smetar inte. FÀrgen har hög ljussÀkerhet och Àr syrafria, sÄ att teckningen inte blir solblekta eller förstörda.

Stiften pÄ Polychromos pennnor Àr tÄliga och kan vÀssat sÄ de fÄr en riktigt vass spets.

LĂ€s mer


Skissblock

Skissblock Àr nÄgot man inte kan fÄ för mycket av! Det Àr bra att ha skissblock i olika storlekar, bÄde smÄ och stora. Papper har olika tjocklek, men satsa pÄ ett lite tjockare papper om du ska ge bort ett skissblock i present! Att teckna pÄ ett vanligt skrivarpapper gÄr förstÄs ocksÄ, men ett lite tjockare papper ger en mer exklusiv kÀnsla. Designern kommer förmodligen att bli mer inspirerad att skapa i ett skissblock av lite bÀttre kvalité.

LĂ€s mer


Ritplatta

För designer som vill skapa saker digitalt Àr en ritplatta helt nödvÀndig skulle jag sÀga. PÄ en ritplatta kan man till exempel skapa logotyper. Fördelen med att anvÀnda sig av en ritplatta Àr att den Àr tryckkÀnslig. SÄ genom att trycka lite hÄrdare med pennan till ritplattan fÄr man ett tjockare streck. Det brukar ocksÄ kÀnnas lite enklare att rita med en penna Àn att styra med en mus nÀr man designar saker.

NÀr man köper en ritplatta Àr det Wacom som Àr den ledande tillverkaren pÄ omrÄdet. HÀr Àr mitt tips att inte köpa en ritplatta som Àr för liten. Jag köpte den minsta, men det upptÀckte jag var ganska dumt, eftersom den ibland kÀnns för liten att jobba med. HÀr Àr det vÀrt att lÀgga nÄgra kronor extra och i alla fall köpa den i storlek medium.

LĂ€s mer


Digital – analog anteckningsbok

Det hÀr Àr en vÀldigt smart anteckningsbok. Du kan rita i den som vanligt med en penna och nÀr man Àr klar med bilden överför man den till sin telefon eller dator nÀr man Àr klar med den.

Betydligt bÀttre bildkvalité Àn att fota och du behöver inte efterarbeta den i datorn eller telefonen för att den ska gÄ att anvÀnda.

En digital anteckningsbok Àr en bra present att ge designern.

LĂ€s mer


Tavelram

Visst Àr det kul att visa upp sitt senaste konstverk i en miniutstÀllning pÄ vÀggen hemma. Men att rama in konstverken tar tid och Àr lite bökigt. En riktigt smart present att ge designern Àr den hÀr tavelramen dÀr man lÀtt kan byta ut bilden genom att öppna framsidan pÄ ramen.

LĂ€s mer


Bok om att teckna serier

Även om hon eller han Ă€r vĂ€ldigt konstnĂ€rlig och brukar mĂ„la fina saker kan det bli en uppskattad present med en bok med nĂ„got som hon eller han Ă€nnu inte provat pĂ„. Att teckna serier Ă€r kanske ett sĂ„dant omrĂ„de som din kreativa vĂ€n inte har testat pĂ„ och skulle tycka om att fĂ„ i present.

LĂ€s mer


Bok om att mÄla akvarell

Det kan vara lite krÄngligt att komma igÄng med nya tekniker och verktyg. DÄ kan det vara trevligt att fÄ en bok pÄ omrÄdet sÄ man snabbt kommer upp pÄ banan. Den hÀr boken innehÄller information om materialval och hur man lÀttast kommer igÄng med sin akvarellmÄlning.

En akvarellbok Àr en kul present att ge en designer.

LĂ€s mer


Blyertspennor

Man kan vÀl inte ge bort blyertspennor i present tÀnker du kanske? Men det kan man faktiskt. Det kommer dessutom bli en mycket uppskattad present av din vÀn som gillar att designa och skapa. Blyertspennor har olika hÄrdhet. NÀr man mÄlar med dem ger de olika svÀrta beroende pÄ hur hÄrda de Àr. DÀrför Àr det bra att fÄ ett paket med blyertspennor av olika hÄrdhetsgrad nÀr man arbetar med design.

LĂ€s mer


3D-penna

Det Àr inte alltid det rÀcker att designa saker pÄ papper eller i datorn. DÄ kan en 3D-penna komma vÀl till pass. Med en 3D penna kan designern skapa fritt pÄ ett helt nytt sÀtt.

LĂ€s mer


Kalligrafiset

En annan kul present att ge designern Àr ett kalligrafiset som innehÄller penna, tvÄ olika spetsar, svart blÀck och blÀckhorn.

LĂ€s mer


Relaterade frÄgor

Vad Àr en bra present frÄn Sverige? Bra presenter frÄn Sverige Àr dalahÀstar, glasföremÄl frÄn Orrefors, polkagrisar, choklad och boken Svenska for beginners. LÀs mer om bra presenter frÄn Sverige hÀr.

Vad Àr en bra present till en kvinna? Bra presenter till en kvinna Àr parfym, ett graverat smycke, blommor, inredning, ett kul spel eller en spÀnnande upplevelse. Fler förslag pÄ bra presenter till en kvinna hittar du hÀr.

Vad Àr ett bra presenttips till en man? Bra presenter till en man Àr parfym, strumpor, en kamera, godis, prenumeration pÄ vin, övernattning i en iglo eller en reflex. Fler presenttips till en man har jag samlat hÀr.

Tips pÄ fortsatt lÀsning

Dela gÀrna sidan!