Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present till designer och konstnär

Känner du någon med passion för design, oavsett om det är yrkesmässigt eller som hobby? Det finns gott om perfekta presenter för den designintresserade.

Vad ger man i present till en designer? En utmärkt gåva att ge bort till en designer är naturligtvis kreativa material som färger och papper, som kan inspirera och underlätta deras skapande process. Teknikprylar som en avancerad ritplatta eller en digital anteckningsbok är också några favoriter, och erbjuder moderna hjälpmedel för deras projekt. Dessa presenter passar vid alla tillfällen och ger det där lilla extra till designerns arbetsflöde.

Vad är en bra present till en designer?

Denna lista över presenttips är en ovärderlig resurs när du söker en unik och minnesvärd gåva att ge bort till en designer. Här finner du ett brett urval av förslag som passar för olika designintressen och tillfällen, från klassiska verktyg till moderna gadgets. Oavsett om du vill ge något praktiskt som uppmuntrar till skapande eller något personligt som speglar designerns stil, kommer dessa tips säkerligen leda dig till den perfekta presenten. Utforska olika varumärken och upptäck nya favoriter som garanterat blir uppskattade.

Tekniska prylar till designer

3D-skrivare

En 3D-skrivare är en perfekt present till en designer, som öppnar dörren till nya kreativa möjligheter. Med denna moderna teknik kan designern både experimentera med och realisera sina idéer i fysisk form, vilket ger ett extra värde till deras skapande. Denna gåva passar för många tillfällen och kommer garanterat bli en av favoritverktygen i deras designarsenal.

Programvara för design och illustration

Ge bort Adobe Creative Cloud-prenumeration, för oändliga digitala möjligheter. Det kostar ganska mycket, men är uppskattade presenter.

Ritplatta för designer och konstnär

För designer som vill skapa saker digitalt är en ritplatta helt nödvändig skulle jag säga. På en ritplatta kan man till exempel skapa logotyper. Fördelen med att använda sig av en ritplatta är att den är tryckkänslig. Så genom att trycka lite hårdare med pennan till ritplattan får man ett tjockare streck.

Dyrast presenttips: Digital tavla

Om du har budget för det är detta en spännande gåva att ge bort!

Digital ‚Äď analog anteckningsbok

Nästa presenttips är en väldigt smart anteckningsbok. Du kan rita i den som vanligt med en penna och när man är klar med bilden överför man den till sin telefon eller dator när man är klar med den. Betydligt bättre bildkvalité än att fota och du behöver inte efterarbeta den i datorn eller telefonen för att den ska gå att använda. En digital anteckningsbok är en bra present att ge designern.

Presenter till en designer och konstnär

Bekväm skribordsstol

Kanske kan en bekväm skrivbordsstol underlätta hans eller hennes arbete?

Akrylmålning set

Ge bort ett komplett set för akrylmålning med högkvalitativa färger och penslar. Idealiskt för både nybörjare och avancerade konstnärer.

DIY Kit Broderi Tygpåse

Ett komplett kit för att brodera din egen tygpåse. Innehåller allt du behöver för att skapa ett personligt och unikt modeaccessoar. Ett kul presenttips, även om det inte är exakt det en designer eller konstnär brukar ägna sig åt.

Akvarell presenter

Ett presentpaket med exklusiva akvarellfärger, fina akvarellpennor, högkvalitativa penslar, och tjockt akvarellpapper är den perfekta gåvan till en designer. Komplettera gärna med en bok om att måla akvarell eller en akvarellmålningskurs. Dessa noggrant utvalda material garanterar en friktionsfri kreativ process och professionella resultat, där penslarna inte tappar hår och pappret håller sig slätt.

Tekning set

En bok om att teckna serier, kombinerat med blyertspennor i olika hårdhetsgrader och högkvalitativa färgpennor som Polychromos, blir en uppskattad present för den konstnärliga vännen. Komplettera med skissblock av tjockare papper för att inspirera till kreativitet. Dessa välvalda presenttips uppmuntrar till nya uttrycksformer och tekniker inom design och konst.

Tavelram

Visst är det kul att visa upp sitt senaste konstverk i en miniutställning på väggen hemma. Men att rama in konstverken tar tid och är lite bökigt. En riktigt smart present att ge designern är den här tavelramen där man lätt kan byta ut bilden genom att öppna framsidan på ramen. Det är ett presenttips som passar både för vuxna och för de yngsta konstnärerna.

3D-penna till den unga designern eller konstnären

Nästa presenttips är en 3d-penna. Det är inte alltid det räcker att designa saker på papper eller i datorn. Då kan en 3D-penna komma väl till pass. Med en 3D penna kan designern skapa fritt på ett helt nytt sätt.

Kalligrafiset

En annan kul present att ge designern är ett kalligrafiset som innehåller penna, två olika spetsar, svart bläck och bläckhorn.

Upplevelser du kan ge i present till en designer eller konstnär

Workshop i Ebru-konst

Lär dig den turkiska konstformen Ebru, även känd som marmoreringskonst. En kreativ process som skapar färgglada, flytande mönster.

Kurs i graffiti

Upptäck graffiti-konstens värld. Lär dig spraytekniker och skapa egna verk under professionell vägledning. Ge bort en spännande kurs!

Ink Art Upplevelse

Dyk in i världen av bläckkonst. Denna upplevelse lär ut olika bläcktekniker för att skapa djärva och dynamiska konstverk.

Skapa hemdekor i resin upplevelse

Lär dig använda resin för att skapa hållbar och stilfull heminredning. En hands-on upplevelse som ger rum för kreativitet.

Silversmide 

Skapa egna smycken i silver. En detaljerad och hands-on upplevelse där du lär dig grundläggande tekniker i smyckestillverkning.

Glasblåsning 

Upplev konsten att forma glas med traditionella glasblåsningstekniker. Skapa unika glasföremål under expertledning.

Kreativt målande Måla och skåla

En social och rolig målaraktivitet där du kombinerar konst och umgänge. Perfekt för grupper som vill skapa och njuta samtidigt.

Vackert designade föremål

Nordic Light Ljusstake

Ge bort Nordic Light Ljusstake, som är en flexibel och elegant inredningsdetalj som passar i alla hem. Dess unika design tillåter justering av ljusstakens form, vilket skapar dynamiska skuggspel och atmosfär. En perfekt present till den designintresserade som uppskattar nordisk estetik och funktionalitet. Den ger ett extra vackert ljus i rummet och blir snabbt en favorit.

Georg Jensen Bernadotte Termoskanna

Georg Jensen Bernadotte Termoskanna kombinerar tidlös design med modern funktion. Den är både praktisk och stilren, vilket gör den till en utmärkt gåva för den som värdesätter skönhet i vardagsföremål. Dess klassiska utseende förstärker varje kaffestund och blir en uppskattad del av inredningen. En lyxig present som passar till många tillfällen.

Brandsläckare från Solstickan

En brandsläckare från Solstickan är inte bara en säkerhetsprodukt utan också en inredningsdetalj. Med sin stilfulla design passar den väl in i det moderna hemmet och erbjuder trygghet med stil. Det är en tankeväckande och ansvarsfull present som visar omtanke om mottagarens säkerhet. Ett måste i varje hem och en gåva som uppskattas för sitt dubbla syfte.

Relaterade frågor om presenttips

Vad ska man köpa till någon som har allt?

Upplevelser eller personligt anpassade gåvor är perfekta för den som verkar ha allt, då de erbjuder minnen och känslor snarare än materiella objekt.

Vad ska man köpa till sin bästa vän?

Något som speglar er relation eller din väns intressen, som en bok av deras favoritförfattare eller en gemensam aktivitet ni båda skulle njuta av.

Vad ska jag ge i present?

Tänk på mottagarens personlighet och intressen. En genomtänkt present som matchar deras hobbyer eller önskningar visar att du bryr dig.

Vad köper man i 35 års present?

Något som firar deras livserfarenheter eller början på nya äventyr, såsom en fin flaska vin eller en bok om personlig utveckling.

Vad köper man i gå bort present?

En blomma eller ett fint vin är klassiska och uppskattade gåvor som passar väl när du är bjuden på middag eller en tillställning.

Vad kan man önska sig för 500 kr?

För 500 kr kan du önska dig saker som en kvalitetsbok, en mindre elektronikprodukt, eller bidrag till en större upplevelse som en konsertbiljett.

Tips på fortsatt läsning

Present till designer och konstnär
Rulla till toppen