Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Presenter till en designer och konstnär

Senast updaterad 14 januari, 2024

Har du en vän som tycker om att designa saker? Oavsett om hon eller han arbetar som designer eller bara ägnar sig åt design på fritiden finns det många användbara presenter.

Så vad är en bra present till en designer? Bra presenter till en designer är förstås material som hon eller han kan tänkas behöva för sitt skapande färger, papper osv. Designern kommer även att uppskatta att få olika teknikprylar så som en ritplatta och en magisk anteckningsbok.

Vad är en bra present till en designer?

Om du vill hitta en fin och minnesvärd present till en designer kommer den här listan vara till stor hjälp!

Presenter till en designer och konstnär

Akvarellmålningskurs

Lär dig måla med akvareller under professionell ledning, passar både nybörjare och erfarna. Utveckla tekniker och uttryck i färg.

akvarellmålningskur upplevelse

Kreativt målande Måla och skåla

En social och rolig målaraktivitet där du kombinerar konst och umgänge. Perfekt för grupper som vill skapa och njuta samtidigt.

Silversmide

Skapa egna smycken i silver. En detaljerad och hands-on upplevelse där du lär dig grundläggande tekniker i smyckestillverkning.

Glasblåsning

Upplev konsten att forma glas med traditionella glasblåsningstekniker. Skapa unika glasföremål under expertledning.

Akrylmålning set

Ett komplett set för akrylmålning med högkvalitativa färger och penslar. Idealiskt för både nybörjare och avancerade konstnärer.

Workshop i Ebru-konst

Lär dig den turkiska konstformen Ebru, även känd som marmoreringskonst. En kreativ process som skapar färgglada, flytande mönster.

Kurs i graffiti

Upptäck graffiti-konstens värld. Lär dig spraytekniker och skapa egna verk under professionell vägledning.

Ink Art Upplevelse

Dyk in i världen av bläckkonst. Denna upplevelse lär ut olika bläcktekniker för att skapa djärva och dynamiska konstverk.

Skapa hemdekor i resin upplevelse

Lär dig använda resin för att skapa hållbar och stilfull heminredning. En hands-on upplevelse som ger rum för kreativitet.

DIY Kit Broderi Tygpåse

Ett komplett kit för att brodera din egen tygpåse. Innehåller allt du behöver för att skapa ett personligt och unikt modeaccessoar.

Akvarellfärg

Till en vän som är designer passar det alltid bra att ge bort ett lite finare presentpaket med akvarellfärger. Det här är exklusivare akvarellfärger som lämpar sig bra för både konstnärer och designers.

Akvarellpennor

Till en designer kan det också passa bra att ge ett lite finare set med akvarellpennor. Akvarellpennorna kan användas både på fuktigt och torrt underlag.

Penslar

Om du vill hitta en billig present till en designer så är en fin pensel ett bra val. Dåliga penslar tappar hår och spretar fort. Men med en bra pensel kommer hon eller han att kunna måla utan att behöva tänka på penseln alls.

Akvarellpapper

Ska man måla akvarell så skrynklar pappret ofta ihop sig av vattnet i färgen. Därför krävs det speciella papper för akvarell. Akvarellpapper är i regel lite tjockare och sitter fast i kanten. Man målar på pappret och låter det sedan torka. Sedan kan man bara sprätta bort sitt konstverk från blocket. Eftersom det hela tiden var sträckt när pappret var fuktigt så kommer det var slätt när det torkat.

Färgpennor

Vill du ge designern en present av hög kvalité kan ett set med färgpennor vara ett bra tips. Polychromos pennor har hög standard. Färgerna är vattenfasta och smetar inte. Färgen har hög ljussäkerhet och är syrafria, så att teckningen inte blir solblekta eller förstörda. Stiften på Polychromos pennnor är tåliga och kan vässat så de får en riktigt vass spets.

Skissblock

Skissblock är något man inte kan få för mycket av! Det är bra att ha skissblock i olika storlekar, både små och stora. Papper har olika tjocklek, men satsa på ett lite tjockare papper om du ska ge bort ett skissblock i present! Att teckna på ett vanligt skrivarpapper går förstås också, men ett lite tjockare papper ger en mer exklusiv känsla. Designern kommer förmodligen att bli mer inspirerad att skapa i ett skissblock av lite bättre kvalité.

Ritplatta

För designer som vill skapa saker digitalt är en ritplatta helt nödvändig skulle jag säga. På en ritplatta kan man till exempel skapa logotyper. Fördelen med att använda sig av en ritplatta är att den är tryckkänslig. Så genom att trycka lite hårdare med pennan till ritplattan får man ett tjockare streck. Det brukar också kännas lite enklare att rita med en penna än att styra med en mus när man designar saker. När man köper en ritplatta är det Wacom som är den ledande tillverkaren på området. Här är mitt tips att inte köpa en ritplatta som är för liten. Jag köpte den minsta, men det upptäckte jag var ganska dumt, eftersom den ibland känns för liten att jobba med. Här är det värt att lägga några kronor extra och i alla fall köpa den i storlek medium.

Digital – analog anteckningsbok

Det här är en väldigt smart anteckningsbok. Du kan rita i den som vanligt med en penna och när man är klar med bilden överför man den till sin telefon eller dator när man är klar med den. Betydligt bättre bildkvalité än att fota och du behöver inte efterarbeta den i datorn eller telefonen för att den ska gå att använda. En digital anteckningsbok är en bra present att ge designern.

Tavelram

Visst är det kul att visa upp sitt senaste konstverk i en miniutställning på väggen hemma. Men att rama in konstverken tar tid och är lite bökigt. En riktigt smart present att ge designern är den här tavelramen där man lätt kan byta ut bilden genom att öppna framsidan på ramen.

Bok om att teckna serier

Även om hon eller han är väldigt konstnärlig och brukar måla fina saker kan det bli en uppskattad present med en bok med något som hon eller han ännu inte provat på. Att teckna serier är kanske ett sådant område som din kreativa vän inte har testat på och skulle tycka om att få i present.

Bok om att måla akvarell

Det kan vara lite krångligt att komma igång med nya tekniker och verktyg. Då kan det vara trevligt att få en bok på området så man snabbt kommer upp på banan. Den här boken innehåller information om materialval och hur man lättast kommer igång med sin akvarellmålning. En akvarellbok är en kul present att ge en designer.

Blyertspennor

Man kan väl inte ge bort blyertspennor i present tänker du kanske? Men det kan man faktiskt. Det kommer dessutom bli en mycket uppskattad present av din vän som gillar att designa och skapa. Blyertspennor har olika hårdhet. När man målar med dem ger de olika svärta beroende på hur hårda de är. Därför är det bra att få ett paket med blyertspennor av olika hårdhetsgrad när man arbetar med design.

3D-penna

Det är inte alltid det räcker att designa saker på papper eller i datorn. Då kan en 3D-penna komma väl till pass. Med en 3D penna kan designern skapa fritt på ett helt nytt sätt.

Kalligrafiset

En annan kul present att ge designern är ett kalligrafiset som innehåller penna, två olika spetsar, svart bläck och bläckhorn.

Relaterade frågor

Vad är en bra present från Sverige? Bra presenter från Sverige är dalahästar, glasföremål från Orrefors, polkagrisar, choklad och boken Svenska for beginners. Läs mer om bra presenter från Sverige här.

Vad är en bra present till en kvinna? Bra presenter till en kvinna är parfym, ett graverat smycke, blommor, inredning, ett kul spel eller en spännande upplevelse. Fler förslag på bra presenter till en kvinna hittar du här.

Vad är ett bra presenttips till en man? Bra presenter till en man är parfym, strumpor, en kamera, godis, prenumeration på vin, övernattning i en iglo eller en reflex. Fler presenttips till en man har jag samlat här.

Tips på fortsatt läsning

 • Present till någon som gillar att virka

  Present till någon som gillar att virka

  Senast updaterad 19 februari, 2024 I jakten på den perfekta presenten till virkentusiasten tar vi oss an ett äventyr genom garnets färgglada värld. Från innovativa verktyg som skapar ordning i kaoset till inspirationskällor som väcker nya idéer, blir varje val en hyllning till mottagarens passion. Det är inte bara en gåva, utan en del av…

  Läs mer…


 • Present till någon som gillar att sticka

  Present till någon som gillar att sticka

  Senast updaterad 19 februari, 2024 Att hitta en present till någon som gillar att sticka kan vara utmanande, men det finns många olika saker att tänka på. Det kan vara användbart att fundera på personens preferenser när det gäller stickningstekniker, färger och mönster. En annan bra idé är att överväga om personen har någon speciell…

  Läs mer…


 • Present till någon som gillar att måla

  Present till någon som gillar att måla

  Senast updaterad 19 februari, 2024 Alla vet att ett bra tips på presenter till någon bör spegla deras passioner och intressen. Men vad ska du ge i present till någon som gillar att måla? Det kan vara svårt att hitta den rätta gåvan, särskilt om du inte är bekant med konstvärlden. Men oroa dig inte,…

  Läs mer…


Presenter till en designer och konstnär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen