Present Till 3-Årig Tjej

Vill du ha hjälp att hitta en kul present till en 3-årig tjej? Då har du hamnat rätt!

Så vad är då en bra present till en 3-årig tjej? Bra presenter till en 3-årig tjej är en prinsesskrona, bollhav, en Alfons Åberg docka, ett dockkök, aktier, duplo, dockor, bilar, bollar, studsleksaker, en sångbok, bushinken, ett tält, cykel, järnväg och en pool.

Vad är en bra present till en 3-årig tjej?

Men fortsätt läsa för fler presenttips på bra och roliga presenter till en 3-årig tjej.

Förutom den här sidan med bra presenter till en 3-årig tjej har jag också skrivit om presenter till 3-åringar som passar både för killar och tjejer. Gör gärna ett besök på den sidan också för fler presenttips!

Bästa presenterna till en 3-årig tjej

Hoppdjur i present till 3-åring

Hoppdjur – djur som barnet sitter på och håller det i öronen eller i handtag och som barnet sedan studsar runt med samtidigt som de sitter på djuret. Läs mer och beställ

Bok i present

Personliga böcker har blivit väldigt populärt. Här väljer du en bok och fyller i namnet på 3-åringen och beställer en bok som handlar om henne. Hon kan vara allt i från en hjälte till att resa till Afrika. Självklart är det hon som har huvudrollen här.

Läs mer och beställ…

Bo på varghotellet

Upplevelser i present till barn brukar bli väldigt populärt. Det finns många roliga upplevelser som passar även yngre barn. Att få ta med hela familjen och besöka varhotellet är en spännande upplevelse!

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Vill du istället ge henne en present som inte läggs på hög? En prenumeration på Storytel kommer hon att älska! Här får hon höra en ny saga varje kväll. (inte bara hon förresten, Storytel kommer hela familjen att älska) Själv har jag tecknat ett abonemang så att både jag och min dotter kan lyssna på hur många böcker som helst.

Läs mer och beställ

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Albert

Vill du förbereda henne inför skolan? Då är det Albert du ska köpa abonnemang på. Här får hon leka och spela sig till kunskaperna. Albert är för barn mellan 3-16 år och är utvecklad efter läroplanen. Så du kan vara säker på att hon får anpassade uppgifter utifrån sin ålder.

Läs mer och beställ

Leksakstårta i trä

Du vet ju hur kul det är att fylla år? Nu kan ni upprepa födelsedagsvirandet varje dag framöver utan att tänderna tar skada. Med en fin tårta av trä kommer det bli många födelsedagar, det kan jag lova. Läs mer och beställ

Snyggt paraply som ändrar tryck

En liten tjej kommer älska att få det här paraplyet i present. Inte nog med att det är fint, när det regnar och paraplyet blir blött kommer det att ändra tryck också. Oerhört fascinerande! Det finns även massa andra tryck, som små flickor gillar, att välja mellan.

Läs mer och beställ

Dockor och sånt som en 3-årig flicka önskar sig

En docka är nog en av de saker som kommer göra den 3-åriga tjejen allra gladast. De brukar älska att leka med dockor. Det är också kul att få en docksäng i present till sin docka. Om du är lite händig kan du sy sängkläder till docksängen och lite fina kläder till hennes docka. Det brukar vara roligt att ha mycket att byta med.

En docka som kan prata är en bra present till en 3-årig tjej
Att få en ny fin docka brukar 3-åringar gilla. Här är en docka med många funktioner. Den här dockan matar man med vatten. När hon blir ledsen gråter hon tårar.
En docksäng är en rolig leksak att ge barnen
Att ge henne en docksäng brukar vara upphov till mycket glädje. Var skulle dockorna annars sova? Och den kan användas för att förvara dockorna i när de inte används.
3-åriga flickor brukar tycka om att få dockor med mycket tillbehör när de fyller år
Det är också kul för henne att få en docka som kan dricka, kissa och gå på pottan. Här medföljer det även lite bestick, tallrik, nappflaska och annat som bebin behöver.

Det är inte bara ”vanliga” dockor som är roligt att få när hon fyller 3 år. Det kan också vara kul att få dockor eller gosedjur från filmer eller böcker hon känner till. Det kan till exempel vara Pippi Långstrump, Katten Findus eller Alfons Åberg.

En Pippi Långstrumpdocka är en bra present till en 3-årig flicka.
Pippi är ofta en stor idol och att ha en Pippidocka brukar göra Pippi ännu mer poppis
De gillar att få dockor och gosedjur som de läst om och sett på film
Den busiga katten Findus påminner mycket om 3-åringar, kanske därför alla tycker om honom
Köp en Alfons Åberg docka i present till en 3-årig flicka
Alfons Åberg är snäll, men kan vara lite olydig ibland. Han är precis som barn är mest.

Vad köper man till en 3-årig flicka?

Alla 3-åriga flickor är prinsessor! Som prinsessa gäller det att klä sig rätt. Det allra viktigaste som du kan köpa till en 3-årig prinsessa är en fin prinsessklänning, krona, skor och lite juveler. Här är några exempel på bra saker att köpa till en 3-årig flicka. Är det en ”prinsessa” så är det en bra idé att satsa på några klänningar av bra kvalité som du vågar släppa ut henne i utan att skämmas. Prinsessklänningar var i alla fall skoluniformen som gällde när min yngsta gick på dagis. Det är bra att ha flera klänningar att välja mellan, så man kan tvätta utan att få släpa iväg den gråtande prinsessan till dagis. Den kampen är inte värd att ta. Är hon prinsessa så är hon. Prinsessor kan även behöva speglar, kammar, hårsnoddar, diadem och annat fint för att lättare transporteras till dagis.

Vad köper man till en 3-årig flicka? En prinsessklänning kanske?
En prinsesskrona är en bra present till en 3-årig prinsessa
För att det verkligen ska synas att hon är prinsessa så behöver hon ha en krona.
3-åriga prinsessor behöver olika klänningar att byta mellan
En prinsessa kan behöva ha flera klänningar att välja mellan när hon ska till dagis.
Ett par prinsesskor är en bra present till en 3-årig tjej De kanske ser väldig plastiga ut för oss vuxna, men för en liten prinsessa är det är drömskorna. Utan dem kommer hon inte iväg på balen.
De kanske ser väldig plastiga ut för oss vuxna, men för en liten prinsessa är det är drömskorna. Utan dem kommer hon inte iväg på balen.
En 3-årig prinsessa kräver en del utrustning.
En 3-årig prinsessa kräver en del utrustning.
Vad köper man till en 3-årig flicka som tror hon är prinsessa?
För att alla i hemmet ska förstå sin roll i hierarkin kan det vara bra att märka upp dörren till prinsessans rum ordentligt.

En bil är en bra present till en 3-årig tjej

Klart att tjejen ska ha en bil…det finns många fantastiska modeller att välja mellan. Med en egen bil kommer hon att vara centrum i universum (ja, i kvarteret i alla fall)

Leksaker som 3-åriga tjejer önskar sig
Kanske en jeep får henne att glänsa lite extra på gården där hemma.
Eltraktor i present till en 3-årig tjej
Eller kanske en traktor passar bättre? Då kan hon börja arbeta redan nu och göra nytta för brödfödan ute på tomten.
Bra bilar att ge sin 3-åriga flicka i present Kanske en Mercedes är mer hennes stil? Hon kommer hur som helst bli en kung i kvarteret!
Kanske en Mercedes är mer hennes stil? Hon kommer hur som helst bli en kung i kvarteret!

Bollar och sånt

Att kasta och sparka boll med kompisen brukar 3-åriga tjejer tycka är kul. Ännu bättre är det att få ett eget bollhav… ett bollhav med lektunnel gör det hela snäppet ännu bättre. Det kan också vara badbollar, stressbollar och bollar som man sitter och hoppar runt på.

Roliga leksaker till 3-årig flicka Bollhav och lektunnel
Tält, bollhav och lektunnlar är kul. Här är det ännu roligare att leka om du frågar en 3-årig tjej.
Ett bollhav är en bra present till en 3-årig flicka
Har hon ont om plats i rummet kommer även detta bollhav att göra succé.
En boll med Pyjamashjältarena är en bra present, eftersom barn brukar tycka om leksaker i glada färger
3-åringar brukar tycka om att få leksaker i glada färger. Här är en boll med Pyamashjältarna på.
En kul boll att ge i present till barn
Det är kul att ha med roliga leksaker till stranden och den här bollen är magisk eftersom den studsar på vattenytan.
En hoppboll är en present som 3-åriga tjejer vill ha
Små barn gillar att studsa. Det här är en klassisk leksak där barnet sitter på bollen, håller i handtagen och hoppar omkring.

Appropå bollar som man sitter på och hoppar runt, en annan liknande grej är studsdjuren. 3-åriga tjejer älskar att studsa omkring. Varför inte ge henne en ko eller en enhörning i födelsedagspresent.

Att köpa en studsmatta i present till en 3-årig tjej är en mycket bra present. Det är på studsmattan de brukar träffa sina kompisar och när du promenerar förbi husen på gatan så hör du ofta fniss och skratt. I regel så är det ett gäng barn som hoppar omkring på sin studsmatta. Det är en leksak som hon kommer att ha glädje av många år framåt.

Alla barn älskar studsmattor, även 3-åriga tjejer
En studsmatta är den naturliga samlingspunkten när kompisarna kommer förbi.
En kompisgunga är också en bra present till en 3-årig flicka (och hennes kompisar)
En kompisgunga är också en bra present till en 3-årig flicka (och hennes kompisar)

Egen bostad till en 3-årig tjej

Kanske lite tidigt…men ett eget kryp in är inte fel. Hon blir glad för att få en lekstuga, ett lektält eller liknande. Det finns faktiskt väldigt många fina modeller att välja mellan.

Ett litet prinsesstält att ha i rummet är heller inte fel. Här kan hon bädda med sina kuddar och gosedjur.
Ett litet prinsesstält att ha i rummet är heller inte fel. Här kan hon bädda med sina kuddar och gosedjur.
En klätterställning är en bra present till en 3-årig flicka
Finns det plats på tomten är det här en bra investering. Det ger många timmars lek och bus.

Cykel i present till 3-årig tjej

När barnet är 3-5 år rekommenderas en cykel 12-14 tum. Börja gärna med stödhjul som man plockar av efter hand. Med den första cykeln är det bra om barnet kan nå ner till marken när det sitter på cykeln. Då blir det lättare att starta och stoppa cykeln. En springcykel kan vara ett bra sätt att förbereda barnet på att cykla vanligt. En springcykel ser ut som en vanlig cykel förutom att den saknar pedaler. Barnet får lära sig styra och hålla balansen…så tar man tramporna senare helt enkelt.

En cykel är en bra och rolig present till en 3-årig tjej
En första cykel med trampor och stödjul
Det kan vara svårt att lära sig cykla. En springcykel kan vara en bra första cykel till en 3-årig filicka
En springcykel för att öva upp balansen

Järnväg

En present som mina egna barn älskat att få är en träjärnväg. Järnvägen kan byggas ut med åren och få fler delar. När barnet är mindre är det kul med enkla bandelar, några djur att köra runt och ett tåg i glada färger. I takt med att barnet blir äldre kan det få fler delar så som växlar, broar och elektriskt lok. När barnen blir äldre är det roligt att bygga en stor tågbana i hela rummet när kompisarna kommer på besök. Men som liten räcker det med färre delar. Det här är en present som räcker länge och som även barnbarnen kommer att få mycket glädje av.

Ett stort paket med tåg och många tillbehör är en bra present till en 3-årig tjej
Ett stort paket med tåg och många tillbehör är en bra present till en 3-årig tjej
En träjärnväg är en rolig present att få när man är liten
Järnväg med safaritema, djur och äventyrare
Batteridrivet tåg som 3-åringen kommer älska
Tågbana med battridrivet lok för största bekvämlighet.

Ge en pool i present till en 3-årig tjej

När det är sommar och varmt lider barnen oftast mer än vad vi vuxna gör. De mår riktigt dåligt i värmen, men har inte förstånd nog att hålla sig stilla. En riktigt bra present till en 3-årig tjej är en pool att ha i trädgården. Den behöver vare sig vara stor eller djup för att en 3-årig tjej ska kunna svalka av sig under de hetaste sommardagarna. Men kom ihåg, bara för att hon får en pool så innebär det inte att hon inte behöver glass också!

En vattenpark är en leksak som 3-åriga flickor vill ha
Små tjejer brukar tycka om att bada när det är sommar och varmt. En pool är en bra present
Finaste sommarpresenten en 3-årig tjej kan få
En slitstark vattenpark med kanon och rutschkana

Ge ett leksakskök i present till en 3-årig tjej

En annan leksak måste nämnas när man skriver om presenter till en 3-årig tjej är leksaksköket eller dockköket. Där kommer hon att tillbringa mycket tid och tillaga allehanda delikatesser. Till dockköket behöver hon även lite utrustning så som grytor, tallrikar muggar och mat att laga till. Matvarorna är också bra leksaker att ha när hon ska leka affär.

Present till 3-årig tjej ett gulligt dockkök i födelsedagspresent
Lyxigt dockkök med spis, diskho, ugn och diskmaskin. Allt som den moderna dockmamman behöver för sin bekvämlighet.
Tallrikar och muggar till dockköket är en fin present till 3-åriga tjejer
Det viktigaste i barnens kök är kanske att ha tallrikar, muggar och bestick. Om det inte går att servera maten på och i något blir det svårt.
Till det välutrustade dockköket kan det också vara bra att få utrustning för att kunna tillaga maten, knivar, slevar, visp, hålslev osv.
Till det välutrustade dockköket kan det också vara bra att få utrustning för att kunna tillaga maten, knivar, slevar, visp, hålslev osv.
Tårtfat med cupcakes är en riktigt bra leksak att ge en 3 årig flicka i present
En av de gulligaste sakerna du kan hitta till dockköket är det här tårtfatet fyllt med cupcakes.
3-åriga flickor tycker om att få frukt i födelsedagspresent
Till efterrätt är det både gott och nyttigt att servera en fruktsallad.
Mat till dockköket är en bra present. Här finns massor av smarriga ingredienser att tillreda
Här är bra present till en 3-årig tjej – massor av ingredienser till maten.

Vad gillar en 3-åring?

3-åringar gillar sötsaker, godis och saker med socker i. De gillar garanterat att få en egen godisbutik eller glassbar. Sötsaker, även om det bara är leksaker är en mycket rolig present att ge en 3-åring som fyller år. Vanligt godis och glass går förstås hem också…men det är inget man vill ge bort så mycket av.

Vad gillar en 3-åring? En glassvagn är en bra present!
När du ger 3-åringen en egen glassvagn i födelsedagspresent kommer du bli populär.
Med en leksakstårta kommer hon att kunna fira sin födelsedag många gånger.
Leksaksgodis (klubbor och kolor) i en fin påse kommer 3-åriga tjejer att tycka om!
När kompisarna kommer över på kaffe kan det vara mysigt att ha lite bakelser att bjuda på också.
Drömmer 3-åringen om en egen glassbutik? Här är leksaksglassar i olika smaker.
Drömmer 3-åringen om en egen glassbutik? Här är leksaksglassar i olika smaker.
När kompisarna kommer över på kaffe kan det vara mysigt att ha lite bakelser att bjuda på också.
Med ett sånt här fint kakfat fyllt med kakor kommer det bli dagliga kaffebjudningar.

Duplo i present till en 3-årig tjej

En annan present som räcker under många år framåt är duplo. Det finns många roliga duplobyggen att välja mellan.

 Dupo är en kul present att g en 2-åring.
Dupo är en kul present att g en 3-åring.
Ett duplo tivoli är en uppskattad leksak som den 3-åriga flickan kommer leka mycket med
Duplo tivoli
Duplo världens djur är en barr present till en 3-årig tjej
Duplo världens djur är en barr present till en 3-årig tjej

Fler kul leksaker till en 3-årig flicka

En doktorsväska är en rolig leksak till små barn. Har du funderat över om du har många snorkråkor, kurr i magen eller om du har feber? Ger du en doktorsväska till din 3-åriga dotter kommer du få svar på dina frågor
Har du funderat över om du har många snorkråkor, kurr i magen eller om du har feber? Ger du en doktorsväska till din 3-åriga dotter kommer du få svar på dina frågor
Ett kul spel som passar 3-åringa flickor. Den busiga hinken spottar ut bollarna innan barnen hinner fylla på. För äldre barn finns det spadar att plocka upp bollarna med.
Ett kul spel som passar 3-åringa flickor. Den busiga hinken spottar ut bollarna innan barnen hinner fylla på. För äldre barn finns det spadar att plocka upp bollarna med.
Barn tycker om att hjälpa föräldrarna. Kanske den 3-åriga tjejen önskar sig egna verktyg i födelsedagspresent.
En uppsättning verktyg kan vara bra att ha för att hjälpa till med arbetet i hemmet. Här finns allt en 3-årig flicka behöver för att kunna spika, såga, skruva och borra.
 Byggklossar för att bygga torn brukar vara uppskattat. De här kommer även kunna användas när hon ska lära sig läsa om några år eftersom de har bokstäver också.
Byggklossar för att bygga torn brukar vara uppskattat. De här kommer även kunna användas när hon ska lära sig läsa om några år eftersom de har bokstäver också.
Alla 3-åriga flickor vill vara Pippi Långstrump. Att få utklädningskläder är också kul.
En riktigt bra present till en 3-årig tjej är Pippi Långstrump utklädningskläder. I fickan på magen har Pippi sin lilla apa Herr Nilsson. (skor och peruk ingår inte)
En pippiperuk är en solklar succé om du ska köpa present till en 3-årig flicka. (men skorna tycker jag du kan låta bli att köpa. Dem snubblar barnen bara på)
En pippiperuk är en solklar succé om du ska köpa present till en 3-årig flicka. (men skorna tycker jag du kan låta bli att köpa. Dem snubblar barnen bara på)

Vad gillar en 3-årig tjej för böcker och filmer?

Om du vill köpa några riktigt fina böcker eller filmer i present till en 3-årig flicka tycker jag att du ska köpa någon av dessa.

Vad köper man i present till en 3-årig flicka?
Tecknad Pippi Långstrump film. Pippi är en av våra mest folkkära sagor och små tjejer älskar den här filmen.
Vad önskar sig en 3-årig flicka? En film med Pettson och Findus.
Film med Pettson och Findus – Det här är en samling av 4 olika filmer med den busiga katten Findus och hans liv hemma hos Pettson.
Böcker som en 3-årig flicka tycker om
Bok om Alfons Åberg – Alfons rör inte sågen säger pappa…gissa vad Alfons gör då!
En sångbok är en bra present till en 3 årig flicka
Sångbok med gamla och nya låtar. Till sångboken finns det även en spotifylista med alla låtar samt noter och ackord.
Kul bok att ge en 3-årig tjej i present
Knacka på – annorlunda och fin bok. På varje uppslag får barnet knacka för att komma vidare i boken.
Vad gillar en 3-årig tjej för böcker och filmer?
Ludde och alla djuren – Luddeböckerna är humor för de små. Ulf Löfgren har en förmåga att skriva så barnet känner sig väldigt smart.

Present till en 3-årig tjej som har allt

Istället för att köpa fler leksaker till barnen är det många som hellre sätter in pengar på banken åt dem. Ett ännu bättre alternativ är faktiskt att placera pengarna i aktier då. Aktierna stiger i värde mycket mer än vad man får ränta för pengarna på banken. Att få aktier kan leda till ett intresse för barnet som kan vara väldigt givande. Det är spännande att följa hur det går för det bolag man äger. Så småningom kommer hon få ett jobb och kanske fortsätter investera i sitt bolag. En liten slant nu kommer att bli en stor slant när hon blir vuxen.

Att ge bort aktier är en bra present till en treårig flicka som redan har allt hon behöver

Jag hoppas att du hittat en bra present till den 3-åriga tjejen som du ska fira!

Relaterade frågor

Vad kan man ha för tema på barnkalaset? Bra teman är discokalas, rymdkalas, flygplanskalas, vinterkalas och prinsesskalas. Fler bra teman på barnkalaset kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

 • Leksaker för 3-åringar: Bästa presenterna för rolig och lärande lek

  Leksaker för 3-åringar: Bästa presenterna för rolig och lärande lek

  Letar du efter riktigt bra presenter och pedagogiska leksaker till en 3-åring? Här kommer jag berätta om de bra och roliga leksaker att ge barn som fyller 3 år. Vad är en bra present till en 3-åring? Bra leksaker till en 3-åring är hoppdjur, Bushinken, pussel, gosedjur, badkläder, dockkök, Alfons Åberg-saker, piratskepp, lego, Duplo, plus […]

  Läs mer..


 • Julklapp Till 3-Åring

  Julklapp Till 3-Åring

  Vill du veta vad ska man köpa för julklapp till 3-åring? Jag har massor av tips på presenter till en 3-åring! Att köpa julklappar till en 3-åring är ingen konst. De gillar det mesta. Tänk bara på att inte ge bort saker med smådelar. 3-åringar smakar gärna på saker. Två snabba tips på julklappar till […]

  Läs mer..


 • Present Till 3-Årig Kille

  Present Till 3-Årig Kille

  Letar du efter en bra present till en 3-årig kille? Det är lätt! Att köpa presenter till en 3-årig kille är kul. Han blir glad för det mesta, förutom kläder. Så vad är då en bra present till en 3-årig kille? En bra present till en 3-årig kille är en bil, dockor, gosedjur, duplo, en […]

  Läs mer..


Present Till 3-Årig Tjej
Rulla till toppen