Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present 4-åring – Skapa Magi med Fantastiska Presenttips

Att hitta den perfekta presenten till en 4-åring kan vara en utmaning med deras skiftande intressen, men vår guide gör det enkelt att välja rätt. Så släpp oron och låt oss hjälpa dig hitta den ultimata presenten för den lilla fyraåringen!

Söker du den bästa presenten till en 4-åring? För en fyraåring är pedagogiska leksaker som Play-Doh, fingerfärg och pysselset utmärkta val för att främja kreativitet och motoriska färdigheter. Byggleksaker som LEGO och pusselkugghjul är roliga och utvecklande presenter som stimulerar fantasin och problemlösningsförmågan hos fyraåringar.

Vad är bra present och leksaker till en 4 åring?

Kreativitet och Konst är fina presenter

Klistermärken i djurparken

Finns med grävmaskiner, enhörningar, mattepysselböcker. Det är förstås alltid kul att få nya fina pennor också till pysselboken. Det är kul att hitta pedagogiska pysselböcker som underlättar inlärningen och att smyga på dem kunskap utan att de märker det.

Ett set med Play-doh och tillbehör

Play-Doh lekset är en kul gåva till barn som fyller 4 år. Det innehåller färgglad Play-Doh-deg och formar som stimulerar kreativitet och finmotorik.

Fingerfärg är en present som 4-åringar älskar

Fingerfärg är en lekfull och inspirerande gåva till en fyraåring. Den uppmuntrar kreativitet och finmotorik med sina olika färger, möjlighet till mångsidiga mönster och enkel rengöring. Pedagogiska leksaker är perfekt för unga konstnärer som vill utforska sin skaparglädje och utveckla sina konstnärliga talanger.

Fingerfärg

Bygglek och Konstruktion

Pedagogiska leksaker

Denna stora LEGO Fantasiklosslåda är den perfekta födelsedagspresenten till en 4-åring. Med 790 delar kan barnet skapa oändliga fantasifulla byggen och utveckla sina kreativa och problemlösningsfärdigheter på ett roligt sätt. Ge en gåva som inspirerar till timmar av lek och fantasi.

Pussel kugghjul aktivitet

Detta kugghjulspussel är den ultimata gåvan till en fyraåring som älskar att bygga och skapa. Genom att passa ihop färgglada kugghjul utvecklar barnet sin finmotorik och problemlösningsförmåga på ett spännande sätt. Varje kugghjul är unikt, vilket kräver noggrant tänkande för att skapa den kompletta bilden. Tillverkat av hållbara material, tränar detta pussel också tålamod och koncentration. En utmanande och självständig lek för 4-åringar!

Ram för kojbygge

Det här grottsetet är den perfekta presenten till en fyraåring! Ditt barn kommer älska att bygga och skapa sin egen grotta, både inomhus och utomhus. Det är en rolig och pedagogisk gåva som stimulerar fantasi, kreativitet och samarbetsförmåga. Med bollar, pinnar och ett skynke kan de bygga och utforska på sina egna villkor. Ge dem en gåva som ger timmar av glädje och utveckling!

Spel och Pussel

Pussel

Tänk på att presentera produkter som inte bara ger omedelbar glädje utan också bygger upp grundläggande kunskaper. Det kan vara allt från byggleksaker som utvecklar deras förmåga att förstå och följa instruktioner till pussel som tränar deras logiska tänkande.

Fiska bajskorvar

Bajskorvsfiske är en rolig badlek för barn från 4 år och äldre. Spelet innebär att man fiskar upp ”bajs” med ett fiskespö och sprider glädje och skratt. En utmärkt presentidé för fyraåringar som älskar roliga och lättsamma lekar.

Loopin Louie spel

Loopin Louie är ett fartfyllt actionspel perfekt för en fyraåring. Undvik piloten Louie medan du räddar hönorna, vilket utvecklar motoriska färdigheter. Lätt att lära och roligt för både barn och vuxna. En tidlös present som passar från 4 år och upp till tonåren faktiskt. Det här spelet köpte jag själv till mina barn när de var små och de spelade det även som tonåringar faktiskt.

Utomhuslek och Äventyr presenter

Bo på varghotell

En upplevelse på ett varghotell är en perfekt present till en 4-årig äventyrare med kärlek för djur och natur. Här kan barnet utforska vargar och deras livsmiljö på ett ansvarsfullt sätt genom guidade turer och aktiviteter som passar både små och stora.

Besök Birka

En upplevelse på Birka Vikingastad är en unik och minnesvärd present till ett barn som blir 4 år. Birka Vikingastad är en interaktiv utställning som tar besökaren tillbaka i tiden till vikingatiden.

En vanlig rund pool

När det är varmt ute är det skönt att kunna svalka sig i sin egen pool. Komplettera även med glass för att göra upplevelsen komplett.

Rutschkana är populärt

Min dotter var en riktig energiknippe som liten. För att kanalisera hennes energi köpte jag en rutschkana och en studsmatta för inomhusbruk. Hon älskade att åka rutschkana, gjorde det gång på gång. Det hjälpte och det gick ha henne i möblerade rum sedan.

Rutschkana stor grö Hörby Bruk

Kompisgunga

Kompisgunga för ett eller flera barn samtidigt. Kompisgunga är en rund gunga från Horby Bruk som är ett utmärkt present. Den ger en rolig utomhusaktivitet för barn och vänner och främjar motorik och balans.

Såpbubbelmaskin

En såpbubbelmaskin kommer göra badet till en succé! En automatisk såpbubbelmaskin är en rolig och oförglömlig present till en 4-åring.

Vattenbana

Vattenbana där man springer, slänger sig och glider. Ett vattenrutsbaneset kan vara en rolig och utomhusaktivitet för en fyraåring. De kan bygga och skapa sina egna banor och leka med vattnet.

Cykel

Det är otroligt vilka hastigheter barn kan komma upp i! Till en 4-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.

Pulka med ratt

En pulka med ratt är en bra present. Vintertid är det förstås pulka, bob, skidor och skridskor som gäller.

Familjedag på sydpoolen

Kanske kan det passa att ge bort en dag på Sydpoolen. Det är en gåva som hela familjen kommer uppskatta.

Dockor och Tillbehör

Docka

Vid val av presenter är det en god idé att leta efter varningar och åldersrekommendationer på förpackningarna.

Maleg mus tvillingar

Ett gulligt lekset med två möss och tillhörande bostad.

Fantasivärldar

När de är 4 år är de i en kritisk fas av sin fantasiutveckling, där de kan omsätta enkla objekt och scener till fantastiska berättelser och äventyr.

Docksäng

Dockor förtjänar en bekväm plats att vila på natten. Ge ett litet barn en docksäng som blir deras favoritleksak. Låt dem ta hand om sina bebisar, precis som riktiga föräldrar.

Dockvagn

En dockvagn är en fantastisk fyraårspresent med realistiska funktioner. Den öppnar en värld av lek där barn kan shoppa, ta promenader och ta hand om sin docka som en riktig bebis.

Utklädningskläder och Rollspel

Snickarlåda med träverktyg

Letar du efter en present till ett fyraårigt barn som är både praktisk och personlig? Varför inte överraska med en verktygslåda i trä med barnets namn ingraverat på?

Lekset och rolleksaker

Målarset, leksaker som kan byggas och omvandlas samt rolleksaker som låter dem leva ut olika roller och situationer, är alla utmärkta val.

Sjörövare Pirat utrustning

Ge ditt fyraåriga barn en äventyrlig present med denna piratväska från Jabadabado. Perfekt för små piratfantaster, innehåller den allt som behövs för spännande skattjakter.

För att bli sjörövare krävs det en viss utrustning.

Doktors leksaker till 4 åring

Barn går regelbundet till barnavård centralen, får vaccinationer eller går till läkaren. Läkarbesök och undersökningar är något barn har koll på. Doktor leksaker är bra present till barn 4 år. Du kommer få dina öron och näsa undersökta helt gratis. Kanske din mage kan kurra i stetoskopet och du får lite äcklig medicin. Detta är väldigt populärt.

Pippi Långstrump utklädningskläder

Pippi Långstrump utklädning och peruk är en perfekt present för 4-åriga äventyrslystna barn. Med högkvalitativa kläder blir de Pippi och utforskar världen.

Utklädningskläder för den som vill bli Pippi

Pedagogiska och Digitala Upplevelser

Interaktiv jordglob

När vi funderar över vilken present som skulle vara mest passande för en 4-åring är det värt att rikta uppmärksamheten mot presenter som främjar interaktivitet och samarbete. 4-åringar är i en fas av intensiv inlärning genom social interaktion.

Junibacken

Ge en oförglömlig present till en fyraåring med ett besök på Junibacken i Stockholm. Här blir Astrid Lindgrens älskade karaktärer som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga verklighet.

Albert

Barn brukar gilla att spela spel och leka. Varför inte ge honom eller henne en prenumeration på Albert? Albert är kunskapsspel som passar barn i alla åldrar. Här kan hon eller han leka in kunskaper, bokstäver och siffror.

Personliga och Minnesvärda Gåvor

Ryggsäck med namn

Dessa personliga ryggsäckar är en fantastisk present till ett 4-årigt barn. Med barnets namn tryckt på dem blir de unika och speciella. Ryggsäckarna är både praktiska och roliga och kan användas för förskolan eller små äventyr.

Paraply där motivet ändras när det blir blött

En bra present som barnet säkert inte redan har är ett sådant här paraply som ändrar tryck när det regnar på det. Paraplyerna har olika motiv att välja mellan det är allt från husdjur till prinsessor.

Porträtt av barnet

Överraska ett fyraårigt barn med ett personligt barnporträtt. Ansiktet klipps in i ett konstverk där de blir en prins eller prinsessa. En minnesvärd och kärleksfull gåva som kan ramar in och visas på väggen för att bevara speciella minnen.

Musik och Instrument

Leksaker för att främja kreativitet

När det gäller att välja den bästa presenten till en 4-åring är det svårt att överskatta värdet av att främja kreativitet och fantasifull lek.

Musikinstrument kul leksaker i 4 års present

Ett paket med många musikinstrument är en kul present som barnen uppskattar. Låt oss rocka loss med det här lilla bandet! Ge din lilla rockstjärna en chans att upptäcka sin musikaliska talang med detta roliga set.

Motorik och Fysisk Aktivitet

Gungställning i stål

Egen gungställning eller gungbräda är förstås en önskepresent om man är 4 år. Varför inte köpa både gungor och rutschkana allt i ett? Du kommer få en väldigt lycklig 4-åring.

Bollar

Bollar är alltid kul när man är 4 år. De finns i en mängd olika utföranden så som hoppbollar, badboll, bowling mjuka bollar osv. 

Balansbräda

Denna balansbräda är en utmärkt present till en 4-åring. Den främjar motorisk utveckling och balanssamordning på ett roligt sätt. Brädan är gjord av trä och har en stilren design.

Bowlingklot och käglor

Ett bowlingset med siffror är en rolig present till en fyraåring. Ludi’s färgglada katt-tema bowlingset är perfekt för lekfullt skoj.

Böcker och Berättelser

Personliga barnböcker

Du kanske heller aldrig hört tala som det tidigare, men det finns böcker där du kan låta titt barn bli huvudpersonen. Här anpassas väljer du barnets namn när du beställer och det blir helt plötsligt ditt barn som är berättelsens huvudperson och får i den här berättelsen hjälpa brandmännen att släcka eld och brevbäraren att dela ut posten.

Stackars Pettson

Gubben Pettson är på riktigt dåligt humör, men katten Findus är full av liv som alltid.

Gubben Pettson är på riktigt dåligt humör. Men katten Findus är sprallig som vanligt. Han vill gå och fiska. På alla möjliga och omöjliga sätt försöker han muntra upp Petsson för att få sin vilja igenom. När Findus till slut lyckas lura med sig Pettson ut på sjön blir Pettson genast på mycket bättre humör.

Fordon och Transport

Radiostyrda bilar

Denna fjärrstyrda traktor, perfekt som present till 4-åringar, är en spännande möjlighet för barnet att utforska världen genom lek.

Biltransport

Andra leksaker som barn gillar när de är 4 år är fordon av olika slag. Det här är en biltransport med flera småbilar. Man kan dessutom få biltransporten graverad med barnets nam.

Hem och Kökslekar

Stol för att hjälpa till i köket

För barn som tycker om att hjälpa till i köket kan detta vara en bra present. Här kan de vara med vid köksbänken utan att ramla av stolen.

Dockkök

Ett lekkök med leksaksmat är en utmärkt present till barn som är 4 år. Det här dubbelsidiga köket låter barnen utforska kreativ matlagning med tillbehör som kastruller och stekpanna.

Barnrum och Dekoration

Bäddset prinsessa

Ett fint påslakan gör nattningen lättare. Kul present till en 4 åring. För den lilla prinsessan som älskar sagor och drömmar om att en dag få bo i sitt eget slott, är Snurk Sängkläder Prinsessa den perfekta presenten.

Ett fint påslakan gör nattningen lättare.

Nattlampa snöglob

Denna bedårande nattlampa är en perfekt present för de små som önskar extra trygghet på natten.

Bra present till 4-åring - En jättegullig lampa att använda på natten

Fantasilek

Playmobil Äventyrslekplats

Denna Playmobil City Life Äventyrslekplats är en perfekt present till barnet som fyller 4 år.

Lektält i födelsedagspresent till en 4 åring

Ett lektält är en fantasifull och praktisk present till ditt 4-åriga barnbarn, systerdotter eller son.

Gosedjur och Mjukdjur

Gosedjur Hund

Denna Jellycat gosedjur hund från Kids-world, 27 cm, är en utmärkt present. Otroligt mjuk och perfekt för kramar, gläder den varje liten mottagare med sin charm och höga kvalitet.

Gosedjur bläckfisk

Ett roligt och annorlunda gosedjur är de här bläckfiskarna. Snygg inredning och väldigt kramvänliga. Bläckfiskarna från Bluebox är en rolig och söt present för en 4-åring.

Ett roligt och annorlunda gosedjur är de här bläckfiskarna.

Relaterade frågor

Vad kan man ge en 4 åring i present?
En fyraåring kan uppskatta pedagogiska leksaker, böcker, kreativa kit eller leksaker som stimulerar deras fantasi och motoriska färdigheter.

Vad tycker 4 åringar om att leka med?
Fyraåringar kan njuta av leksaker som låter dem utforska och skapa, såsom byggleksaker, dockor, fordon, pussel och spel som främjar samarbete och fantasi.

Vad ger man till ett barn som har allt?
För ett barn som redan verkar ha allt kan upplevelser vara en fantastisk gåva, som biobiljetter, prenumerationer på aktiviteter eller gåvor som främjar deras intressen och hobbyer.

Vad ska man köpa till en 5 åring?
För en femåring kan leksaker som uppmuntrar till utforskande och lärande vara passande, såsom konstruktionsleksaker, kreativa set, böcker, spel och utomhusleksaker som cyklar eller sparkcyklar.

Tips på fortsatt läsning

Letar du efter den perfekta presenten till ett barn? Oavsett om det är en adventskalender till barn, en present till en 3-åring, Present till 2 åring, en gåva till en 5-åring eller till och med en present till ett barn som redan har allt, så har vi hjälpt dig att undersöka det hela! Vi har också spännande upplevelser för barn, hjärtliga gåvor till Alla hjärtans dag, julklappar till 4-åringar, presenter till barnkalas och ett fantastiskt urval av leksaker för 4-åringar, både tjejer och killar. Och glöm inte påskpresenter och kalaset för den glada 4-åringen! Vi har något för varje tillfälle och varje barns unika behov. Hitta den perfekta gåvan och skapa oförglömliga stunder för de små i ditt liv.

Dela gärna den här sidan om presenter till 4-åringar med andra!

Barnets utveckling 3-4 år


Present 4-åring – Skapa Magi med Fantastiska Presenttips
Rulla till toppen