Present till 4-åring

Att köpa present till en 4-åring är ganska lätt. Här får du tips på bra presenter som passar att ge till en 4-åring är hon eller han fyller år.

Så, vad är då en bra present till en 4-åring? Det kan vara saker så som såpbubblor, gipsmålningssaker, mamma mu bok, verktygslåda, fiskespel, sparkcykel, ett tält, bowlingklot och käglor, en rutschkana, gunga, studsmatta, ett fint gosedjur och pysselbok.

Men det kommer fler presenttips för 4-åringar och jag är säker på att du kommer hitta en bra present till 4-åringen som du ska fira.

Vad är en bra present till en <a class=
Vad är en bra present till en 4-åring?

Förutom den här sidan med presenter för både killar och tjejer har jag också skrivit två sidor där jag delat upp det lite. Besök gärna de sidorna också för fler bra presenttips till 4-åriga pojkar och presenttips till 4-åriga flickor.

Vad önskar sig en 4-åring i present?

Albert

4-åringar brukar gilla att spela spel och leka. Varför inte ge honom eller henne en prenumeration på Albert? Albert är kunskapsspel som passar barn i alla åldrar. Här kan hon eller han leka in kunskaper.

Läs mer och beställ

Storytel

En fyraåring brukar älska att lyssna på sagor. En bra present att ge honom eller henne är en prenumeration på ljudböcker. Det är en present som räcker hela året och som innehåller mycket spännande läsning som gynnar språkutveckingen.

Läs mer och beställ

Besök leksaksmuseet

Det finns många upplevelser som passar barn, men vad kan vara roligare än ett besök på leksaksmuseet

Läs mer och beställ

Inredning till barnets rum

Det är så klart alltid kul att få nya fina saker till sitt rum. Den här fina hängaren med klubbor och kolor på kommer bli en väldigt älskad inredningsdetalj. Här kan barnet hänga upp sina utklädningskläder, halsband och hopprep.

Läs mer och beställ

Matta till rummet

En fin matta att ha i sitt rum kommer bli en populär present. Nästan alla barn drömmer någon gång om att bli astronatuer och köra sin egen rymdraket. Nu är drömmen lätt att uppfylla. Här är det bara att hoppa ombord och flyga iväg. Cool Little Dutch matta i blå, dammgrön, röd och orange.

Läs mer och beställ

4-åringar önskar sig allt möjligt. Så en bra present till en 4-åring kan vara vad som helst, men här är tre förslag om du har bråttom. En fyraåring önskar sig fina och roliga leksaker men också att få följa med på olika äventyr. Varför inte besöka vikingastaden Birka tillsammans med honom eller henne?

En egen hoppborg är en present 4-åringen kommer älska att ha hemma i trädgården.
En egen hoppborg är en present 4-åringen kommer älska att ha hemma i trädgården.
Ett roligt och annorlunda gosedjur är de här bläckfiskarna. Snygg <a class=
Ett roligt och annorlunda gosedjur är de här bläckfiskarna. Snygg inredning och väldigt kramvänliga.
Utsiktstorn med Pow Patrol. Här hittar du sex orädda valpar som skyddar samhället.
Utsiktstorn med Pow Patrol. Här hittar du sex orädda valpar som skyddar samhället.

Vad gillar 4-åringar?

En trampbil är en önskedröm för många 4-åringar. Barn älskar fart och fläkt. Med en trampbil kan de svischa fram i hög hastighet. Och med den här bilen så kommer de fara fram med stil. Rätt tuff, eller hur? Alla barn gillar även Bamse och såpbubblor. De är dessutom billigare än att köpa en trampbil i 4 års present.

Bra present till 4-åring - Duplo brukar vara en bra present att ge en 4-åring
Duplo brukar vara en bra present att ge en 4-åring
fin present till en fyraåring - TRAMPBIL- 4-åringar gillar att åka snabbt och vill gärna ha en fin bil att fara omkring på.
TRAMPBIL- 4-åringar gillar att åka snabbt och vill gärna ha en fin bil att fara omkring på.
PYSSELBOK - Alla barn gillar nog att pyssla. Att få en pysselbok med Findus är en bra 4-årspresent.
PYSSELBOK – Alla barn gillar nog att pyssla. Att få en pysselbok med Findus är en bra 4-årspresent.

Present till 4-åring som har allt

Om fyraåringen redan har allt hon eller han behöver kanske det är bra att satsa på uteleksaker. Ett stort leksaksberg är inte till glädje för någon. Men uteleksaker är en bra presenter till 4-åringar som har allt redan.

Paraply där motivet ändras när det blir blött

En bra present som barnet säkert inte redan har är ett sådant här paraply som ändrar tryck när det regnar på det. Paraplyerna har olika motiv att välja mellan det är allt från husdjur till prinsessor. Det är sådana här presenter som väcker nyfikenheten och glädjen hos barn.

Läs mer…

Aktier

Det är smart att redan nu börja tänka på att inte köpa för mycket saker och fylla 4-åringens rum med. Kanske aktier på Avanza skulle kunna var en idé också?

Läs mer…

Personliga barnböcker

Du kanske heller aldrig hört tala som det tidigare, men det finns böcker där du kan låta titt barn bli huvudpersonen. Här anpassas väljer du barnets namn när du beställer och det blir helt plötsligt ditt barn som är berättelsens huvudperson och får i den här berättelsen hjälpa brandmännen att släcka eld och brevbäraren att dela ut posten. Det finns flera olika berättelser du kan beställa med ditt barn i huvudrollen. Det här är en berättelse som hon eller han kommer vilja höra många gånger.

Läs mer…

Pulka & skridskor: Vintertid är det förstås pulka, bob, skidor och skridskor som gäller. Det är mysigt att göra en heldagsutflykt till pulkabacken tillsammans med hela familjen. Att ha en matsäck med varm o´boy och prickig korv smörgås.

En pulka med ratt är en bra present till en 4-åring
En pulka med ratt är en bra present till en 4-åring
fin present till en fyraåring - Kanske en flamingopulka kan vara kul att få
Kanske en flamingopulka kan vara kul att få
En bob är också en väldigt
En bob är också en väldigt kul present till en 4-åring

Presenter till 4-åringar i farten

På sommaren finns det väldigt mycket roligt för 4-åringar att göra, de brukar tycka om att färdas i hög hastighet och att alltid ha mycket på gång.

Cykel: 4-åringar önskar sig förstås en egen cykel med cykelkorg, flagga och pärlor på ekrarna så att det låter roligt när man cyklar. Nalle och hinken följer gärna med på färden tryggt sittandes i cykelkorgen. Glöm inte mäta barnets huvud och köpa en cykelhjälm också! Det är otroligt vilka hastigheter barn kan komma upp i! Till en 4-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.

Bra present till 4-åring - Cykel 16 tum för en 4-åring
Cykel 16 tum för en 4-åring
fin present till en fyraåring - Mät barnets huvud för rätt hjälmstorlek!
Mät barnets huvud för rätt hjälmstorlek!

Sparkcykel: Sparkcykel är något en 4-åring vill ha i present. Även till en sparkcykel behövs hjälm och helst även skydd. 4-åringar har mycket muskler och liten riskmedvetenhet. Att risken att slå sig och skrapa upp knän och händer är överhängande är inget som hindrar dem när det sätter fart.

Bra present till 4-åring - Skydd kan vara bra att ha när 4-åringen ska ut och åka
Skydd kan vara bra att ha när 4-åringen ska ut och åka
fin present till en fyraåring - En sparkcykel är en present de brukar gilla
En sparkcykel är en present de brukar gilla
En hjälm är också bra att ha
En hjälm är också bra att ha

Pool: När det är varmt ute är det skönt att kunna svalka sig i sin egen pool. Komplettera även med glass för att göra upplevelsen komplett. Tänk på att det är bra att placera poolen i skuggan för att barnen inte ska sitta länge i direkt solsken. Det är heller inte en dum present att ge 4-åringar blommor när de fyller år.

Bra present till 4-åring - En vanlig rund pool med Disneyprinsessorna
En vanlig rund pool
fin present till en fyraåring - En vattenspridare
En vattenspridare
En poolpark perfekt för lite mindre barn.
En poolpark perfekt för lite mindre barn.

Pistoler, såpbubblor och golf: Mindre uteleksaker som 4-åringar tycker om att hålla på med på sommaren är golfset, fotbollar, rockring, vägkritor, spela badminton, vattenpistoler och såpbubblor. Detta är också perfekta presenter att ge bort när det är barnkalas också.

En ordentlig vattenpistol är en bra present till en 4-åring
En ordentlig vattenpistol är en bra present till en 4-åring
Bra present till 4-åring - Badmintonset är kul för hela familjen, inte bara 4-åringen.
Badmintonset är kul för hela familjen, inte bara 4-åringen.
fin present till en fyraåring - Gigantiska såpbubblor är en kul present till någon som fyller fyra år.
Gigantiska såpbubblor är en kul present till någon som fyller fyra år.
En såpbubbelmaskin kommer göra badet till en succé!
En såpbubbelmaskin kommer göra badet till en succé!
Vattenbana där man springer, slänger sig och glider.
Vattenbana där man springer, slänger sig och glider.
En helt vanlig boll brukar också bli väldigt omtyckt.
En helt vanlig boll brukar också bli väldigt omtyckt.

Studsmatta: Studsmatta är något som alla barn önskar sig i present, även 4-åringar. Se bara till att du väljer en studsmatta med skyddsnät. Studsmatta är en rolig leksak både när man är själv och när kompisarna är på besök.

Bra present till 4-åring - Studsmatta är en present alla barn älskar att få
Studsmatta är en present alla barn älskar att få
Vattenspridare till studsmattan

Lektält:  Tält är bra presenter till 4-åringar. Lektält finns i alla möjliga utformningar: Villa Villekulla tält, rosa prinsesslott, klassiska indiantält, och mycket mycket mer. Att leka koja eller att få ett eget tält brukar 4-åringar gilla. Egentligen så räcker det med lite filtar och soffkuddarna, men att köpa ett färdigt tält brukar vara bekvämare och inte bli så stökigt. Tälten kan både användas inne (om man har utrymme) och ute på sommaren.

Bra present till 4-åring - Indiantält för små indianer
Indiantält för små indianer
fin present till en fyraåring - Ett lektält i form av ett slott
Ett lektält i form av ett slott

Gungor: Egen gungställning eller gungbräda är förstås en önskepresent om man har egen tomt. Varför inte köpa både gungor och rutschkana allt i ett? Du kommer få en väldigt lycklig 4-åring.

Bra present till 4-åring - Gungställning med rutschkana
Gungställning med rutschkana
Bra present till 4-åring - En riktigt häftig lekställning med gungor, rutschkana och hus.
En riktigt häftig lekställning med gungor, rutschkana och hus.
present till 4 åring Gunga med en plupp där man sitter
Gunga med en plupp där man sitter
present till 4 åring Gungställning med både gungor, rutschkana och riddarborg.
Gungställning med både gungor, rutschkana och riddarborg.
Kompisgunga för ett eller flera barn samtidigt
Kompisgunga för ett eller flera barn samtidigt

Rutschkana: Min dotter var väldigt jobbig och hade otroligt mycket energi när hon var liten. Jag köpte en rutschkana och studsmatta till henne att ha inomhus. Hon sprang upp och åkte ner i den ca 1000 gånger per dag. När hon fick chansen att göra av med all energi så blev hon mycket trevligare att ha i möblerade rum. Hon kunde fokusera på att åka och hoppa. Hon behövde inte gå loss på inredningen längre när hon var trött. En rutschkana var räddningen för oss i alla fall.

Bra present till 4-åring - Lite större rutschkana från Hörby Bruk
Lite större rutschkana från Hörby Bruk

Bollhav: Att ha ett eget bollhav är förstås vad alla 4-åringar vill ha i present. Förutom att bada i bollar kan det här huset även användas som bostad eller koja. 4-åringar brukar älska bollhaven när man tar med dem till ett lekland, så varför inte ge dem ett eget bollhav hemma?

Bra present till 4-åring -Ett litet bollhav som kanske får plats i 4-åringens eget rum.
Ett litet bollhav som kanske får plats i 4-åringens eget rum.
Bollhav med extra allt. Kanske passar bättre utomhus.
Bollhav med extra allt. Kanske passar bättre utomhus.
En lektunnel brukar också vara poppis. Det är spännande att krypa igenom.
En lektunnel brukar också vara poppis. Det är spännande att krypa igenom.

Insektssamlarsaker: Låt barnen upptäcka naturen omkring er. Det är spännande att fånga spindlar, myror, humlor och skalbaggar. Titta på dem i en burk med förstoringsglas. Sedan släpper man ut dem igen. 4-åringar är fulla av upptäckarlust. Det finns massor av både insekter och vattenlevande djur som kan vara spännande att utforska.

Bra present till 4-åring -Burkar att fånga insekter i med förstoringsglas i locket
Burkar att fånga insekter i med förstoringsglas i locket
Ett vanligt förstoringsglas kan också användas för studera insekter
Ett vanligt förstoringsglas kan också användas för studera insekter

Bollar: Bollar är alltid kul. De finns i en mängd olika utföranden så som hoppbollar, badboll, bowling mjuka bollar osv. Mjuka bollarna brukar gå bra att använda inomhus, ja i alla fall ända tills de hör talas om volleyboll. Då är det kört, då ryker vaser och sånt. Kan iofs vara ett effektivt sätt att bli av med den där fula porslinsvasen som du fick av fastern för två år sedan som du egentligen aldrig tyckt om.

Bra present till 4-åring -Hoppboll
Hoppboll
Boll med sjöstjärnor
Boll med sjöstjärnor
Bowlingklot och käglor
Bowlingklot och käglor

Pysselsaker i present till 4-åring

Barn i den här åldern brukar tycka om att pyssla och göra saker inte bara att leka. Bra pysselsaker att ge i present till en 4-åring är:

Pärlor: Pärlor är kul, både att göra halsband av och att pärla till pärlplattor. Det här pärlpaketet innehåller några pärlplattor också. När barnet blir lite större brukar de tycka om att pärla lite svårare pärlplattor med motiv där de får räkna. Det är dessutom väldigt smart att köpa pärlor till barn i den här åldern. Det är nog enda gången i livet de kan njuta av att ha halsbandet fullt av ”diamanter”. Både 4-åriga killar och tjejer brukar tycka om att pärla smycken och pärlplattor.

Bra present till 4-åring -Pärlor för att göra egna smycken som du kan köpa i present till en 4-åring
Pärlor för att göra egna smycken som du kan köpa i present till en 4-åring
Lite större pärlor som gör att halsbanden går lite snabbare att göra.
Lite större pärlor som gör att halsbanden går lite snabbare att göra.
Pärlor och pärlplattor är något som 4-åringar brukar tycka om.
Pärlor och pärlplattor är något som 4-åringar brukar tycka om.

Pysselböcker: Finns med grävmaskiner, enhörningar , mattepysselböcker. Det är förstås alltid kul att få nya fina pennor också till pysselboken. Det är kul att hitta pedagogiska pysselböcker som underlättar inlärningen och att smyga på dem kunskap utan att de märker det.

Bra present till 4-åring -Pysselbok med grävmaskiner
Pysselbok med grävmaskiner
Bra present till 4-åring -Färgpennor
Färgpennor
Fingerfärg är en present som 4-åringar älskar
Fingerfärg är en present som 4-åringar älskar
Pysselbok med enhörningar
Pysselbok med enhörningar
Helt vanliga vaxkritor
Helt vanliga vaxkritor
Roliga mattepyssel
Roliga mattepyssel
Pyssel med Findus
Pyssel med Findus
Ett set med Play-doh och tillbehör

Blandat pysselmaterial: Papper, klistermärken, stenar, gamla toarullar, glitterlim, restgarner, klister, små kartonger, flirtkulor och liknande är jättebra present till 4-åring. Fyraåringar har god fantasi och kommer kunna förvandla mycket gammalt skräp till skatter bara du ger dem chansen. Jag har också skrivit om många gratis presenter du kan ge barn. Besök gärna den sidan också för inspiration!

Gips: Att måla brukar 4-åringar tycka om. Det här är en färdiga gipsfigurer som barnet får måla med de medföljande färgerna. Här kan man välja t.ex. Hund och katt, bakverk eller en spargris.

Pussel: När man är 4-år brukar man klara av pussel med ca 60-100 bitar. Som t.ex. det här Mamma Mu pusslet.  Passar bitarna lite dåligt? Säg inte åt barnet att hämta hammaren! Det gjorde jag, det blev märken. 4-åringar har inte utvecklat en vuxens sinne för humor ännu. Men ett 100-bitarspussel brukar 4-åringar kunna bemästra utan att använda hammare.

Ett pussel med dinosaurier är en bra present till en 4-åring
Ett pussel med dinosaurier är en bra present till en 4-åring
Ett pussel med mamma mu är en bra 4-årspresent.
Ett pussel med mamma mu är en bra 4-årspresent.
Många 4-åringar önskar sig även Paw Patrol pussel
Många 4-åringar önskar sig även Paw Patrol pussel

Spel: Spel som 4-åringar tycker om är t.ex. memory,   råttfällan och fiskespelet. Nu när barnet är 4 kommer du att kunna få en rejäl match i memory i alla fall. 4-åringar är fullvärdiga motståndare! Jag hoppas du inte har så mycket emot att förlora.

Bra present till 4-åring -Spel Memory
Memory
Bra present till 4-åring -Spel  Fiskspelet
Fiskspelet
Bra present till 4-åring -Spel Bushinken spottar ut bollar som barnet ska lägga tillbaka
Bushinken spottar ut bollar som barnet ska lägga tillbaka
Bra present till 4-åring -Spel Råttfällan
Råttfällan
Bra present till 4-åring -Spel Här ska man akta sina hönor för Loopin Louie
Här ska man akta sina hönor för Loopin Louie
Bra present till 4-åring -Spel Fiska bajskorvar
Fiska bajskorvar
Bra present till 4-åring -Spel Bamse 4 i rad
Bamse 4 i rad

Vattenfärg: Rita och måla är kul. Du hittar ett fint staffli för barn på IKEA. Vattenfärger är något 4-åringar älskar. Släpp loss den lille konstnären! Komplettera gärna inköpet med förkläde, vaxduk, skyddsplast och håll er för säkerhets skull i badrummet! Ja, det är en smula arbetsamt för föräldrarna när barnet ska måla med vattenfärg..men de brukar verkligen älska det..ja, barnen alltså

Bra present till 4-åring -Vattenfärg med pensel
Vattenfärg med pensel
Vanliga ritpapper
Vanliga ritpapper

Staffli för barn
Staffli för barn

Snickra: Att få var med föräldrarna och snickra är spännande. Varför inte ge 4-åringen en egen snickarlåda? Varför inte bygga en lådbil tillsammans med 4-åringen. Att få tid tillsammans med sina föräldrar och få en bil som man hjälpts åt att göra är mycket bättre än att få en färdig trampbil!

Bra present till 4-åring -Snickarlåda med träverktyg
Snickarlåda med träverktyg
Snickarlåda med borrmaskin, såg och mycket andra coola prylar
Snickarlåda med borrmaskin, såg och mycket andra coola prylar

Böcker i present till 4-åringar

Böcker som är bra present till en 4-åring. De älskar när man läser högt för dem och lär sig böckerna nästan utantill. Här är några extra fina barnböcker som jag har valt ut:

Bra present till 4-åring - I Sagan om Pelle Kanin uppmanar Fru Kanin sina fyra barn att inte smita in i herr Karlssons trädgård. Hos herr Karlsson kan man råka riktigt illa ut. Flopsy, Mopsy och Ull-tott, som är lydiga små kaniner håller sig långt bort från herr Karlssons trädgård. Men den nyfikna och lite olydiga Pelle Kanin kan inte motstå herr Karlssons smaskiga grönsaker. Det här är en riktigt klassisk barnbok med vackra teckningar. Beatrix Potter får oss att leva oss in i sagan.
Sagan om Pelle Kanin uppmanar Fru Kanin sina fyra barn att inte smita in i herr Karlssons trädgård. Hos herr Karlsson kan man råka riktigt illa ut. Flopsy, Mopsy och Ull-tott, som är lydiga små kaniner håller sig långt bort från herr Karlssons trädgård. Men den nyfikna och lite olydiga Pelle Kanin kan inte motstå herr Karlssons smaskiga grönsaker. Det här är en riktigt klassisk barnbok med vackra teckningar. Beatrix Potter får oss att leva oss in i sagan.
Spyflugan Astrid har fyra ben, kan gå i taket och flyga vrålsnabbt! Men trots att hon kan flyga snabbt så finns det faror överallt. Astrid tycker om att göra egna utflykter och är nyfiken som vilken 4-åring som helst. Astrid gillar god mat. En dag råkar Astrid bli instängd i kylskåpet när hon ska hugga in på en bit dansk salami. Spännande saka med fina illustrationer.
Spyflugan Astrid har fyra ben, kan gå i taket och flyga vrålsnabbt! Men trots att hon kan flyga snabbt så finns det faror överallt. Astrid tycker om att göra egna utflykter och är nyfiken som vilken 4-åring som helst. Astrid gillar god mat. En dag råkar Astrid bli instängd i kylskåpet när hon ska hugga in på en bit dansk salami. Spännande saka med fina illustrationer. Annorlunda grepp att skriva en barnbok om en spyfluga. Men Astrid har fått en störtskön karaktär.
  Lilla Rosa är en bullterrier. När hon först flyttade in hos tanten trodde tanten nästan att Rosa var ett lokomotiv så snabbt som hon drog fram. Men rosa är världens gulligaste och roligaste bullterrier. Läs om hennes första tid hos en tant som rätt så snart blev mycket utmattad. Lilla lokomotivet Rosa har många likheter med 4-ringar. Barbro Lindgren beskriver på ett kärleksfullt sätt livet med hund.
Lilla Rosa är en bullterrier. När hon först flyttade in hos tanten trodde tanten nästan att Rosa var ett lokomotiv så snabbt som hon drog fram. Men rosa är världens gulligaste och roligaste bullterrier. Läs mer om hennes första tid hos en tant som rätt så snart blev mycket utmattad i den här boken. Lilla lokomotivet Rosa har många likheter med 4-ringar. Barbro Lindgren beskriver på ett kärleksfullt sätt livet med hund och missöden som lätt uppstår.
Bra present till 4-åring - Varje morgon vaknar Pettson på samma sätt, av Findus som hoppar i sängen. Inte nog med att han hoppar heller, han börjar hoppa redan klockan fyra! Pettson blir tokig. Antingen får Findus lova att han slutar upp med hoppandet eller så är det dags för honom att flytta hemifrån. Findus väljer att flytta. Tillsammans inreder de det gamla dasset och tar bort bajstunnan så att Findus inte ska råka landa i den när han hoppar i sängen. Men så när Findus ska gå och lägga sig blir han lite orolig för räven. Findus och Pettson är helt underbara sagor som barn i alla åldrar älskar.
Varje morgon vaknar Pettson på samma sätt, av Findus som hoppar i sängen. Inte nog med att han hoppar heller, han börjar hoppa redan klockan fyra! Pettson blir tokig. Antingen får Findus lova att han slutar upp med hoppandet eller så är det dags för honom att flytta hemifrån. Findus väljer att flytta.
Gubben Pettson är på riktigt dåligt humör. Men katten Findus är sprallig som vanligt. Han vill gå och fiska. På alla möjliga och omöjliga sätt försöker han muntra upp Petsson för att få sin vilja igenom. När Findus till slut lyckas lura med sig Pettson ut på sjön blir Pettson genast på mycket bättre humör.
Gubben Pettson är på riktigt dåligt humör. Men katten Findus är sprallig som vanligt. Han vill gå och fiska. På alla möjliga och omöjliga sätt försöker han muntra upp Petsson för att få sin vilja igenom. När Findus till slut lyckas lura med sig Pettson ut på sjön blir Pettson genast på mycket bättre humör.
 Ludde är humor för 4-åringar. Ludde vill göra allt på sitt eget sätt. Nu har de de populära Luddeböckerna moderniserats. I den här boken kastar Ludde boll till alla djuren, men som vanligt blir det väldigt tokigt. Det är är en rolig bok som får barnet att känna sig duktigare än Ludde.
Ludde är humor för 4-åringar. Ludde vill göra allt på sitt eget sätt. Nu har de de populära Luddeböckerna moderniserats. I den här boken kastar Ludde boll till alla djuren, men som vanligt blir det väldigt tokigt. Det är är en rolig bok som får barnet att känna sig duktigare än Ludde.
Bra present till 4-åring -Mamma Mu är en kul och annorlunda ko. I den här boken längtar Mamma mu efter sommaren. Med hjälp av sin vän Kråkan låtsas hon att det är sommar och plötsligt blir inte vintern alls lika trist. Att leka i snön är roligare än man tror.
Mamma Mu är en kul och annorlunda ko. I den här boken längtar Mamma mu efter sommaren. Med hjälp av sin vän Kråkan låtsas hon att det är sommar och plötsligt blir inte vintern alls lika trist. Att leka i snön är roligare än man tror.

 Det är härligt att veta bäst när man är två år, och Ludde är verkligen knasig och gör det mesta bakvänt", sa Ulf Löfgren i en intervju när han hade skapat Ludde på 80-talet. Och Ludde, en uttrycksfull figur i det lilla formatet, blev en omedelbar succé.
Det är härligt att veta bäst när man är två år, och Ludde är verkligen knasig och gör det mesta bakvänt”, sa Ulf Löfgren i en intervju när han hade skapat Ludde på 80-talet. Och Ludde, en uttrycksfull figur i det lilla formatet, blev en omedelbar succé.
Är du feg Alfons Åberg? En bok som handlar om att inte slåss. Alfons pappa tycker att Alfons kan slå tillbaka för att försvara sig. Men det vill inte Alfons, då är det modigare att inte slåss alls. Bra bok att ge en 4-åring i födelsedagspresent.
Är du feg Alfons Åberg? En bok som handlar om att inte slåss. Alfons pappa tycker att Alfons kan slå tillbaka för att försvara sig. Men det vill inte Alfons, då är det modigare att inte slåss alls. Bra bok att ge en 4-åring i födelsedagspresent.

Bra present till 4-åring

Docka till 4-åring

Fyraåringar brukar gilla att leka med dockor så både dockor, dockvagnar, docksäng, dockspis, leksaksmat och allt som hör till är jättebra presenter till 4-åringar. Om du kan sy så är det ju extra kul att få mer dockkläder och fina sängkläder till docksängen. De bjuder gärna både dig och dockan på en hemlagad middag bestående av nykokta legobitar.

Bra present till 4-åring -Docka med mjuk kropp. Det går att mata henne med vatten ur nappflaskan. Hon äter, kissar och gråter.
Docka med mjuk kropp. Det går att mata henne med vatten ur nappflaskan. Hon äter, kissar och gråter. Endocka till en 4-åring är en bra present.
Baddockan David
Baddockan David
Att få en dockvagn är en fantastisk present för barn när de fyller fyra år. Den här har många funktioner som riktiga vagnar.
Att få en dockvagn är en fantastisk present för barn när de fyller fyra år. Den här har många funktioner som riktiga vagnar.
Bra present till 4-åring -Dockorna behöver någonstans att sova på natten.
Dockorna behöver någonstans att sova på natten.
Ett dockkök är en riktigt bra present till en 4-åring
Ett dockkök är en riktigt bra present till en 4-åring
När barnet lagar mat är det kul att ha ingredienser att välja mellan.
När barnet lagar mat är det kul att ha ingredienser att välja mellan.
Bra present till 4-åring -Lite "porslin" kommer förstås till användning när barnet lagat mat.
Lite ”porslin” kommer förstås till användning när barnet lagat mat.
I köket kommer ju kastruller och pannor väl till pass.
I köket kommer ju kastruller och pannor väl till pass.
Ett gulligt set för att göra sallad i dockköket: avokado, dressing mm.
Ett gulligt set för att göra sallad i dockköket: avokado, dressing mm.

Smådockor

4-åringar börjar även leka med barbie och andra små dockor. Ge 4-åringen en liten låda till och några fina papper så förvandlas det stags till ett drömslott för dockan.

Bra present till 4-åring -Barbiedocka som lagar mat
Barbiedocka som lagar mat
Familjen kanin
Familjen kanin
Dockskåp
Dockskåp

Bilar

Att få bilar i födelsedagspresent är ofta väldigt uppskattat både bland tjejer och killar. En bra present till 4-åring är även bilar: trampbil, små vanliga leksaksbilar, monstertruck, radiostyrd bil, Magic tracks bilbana…helst en säng i form av en bil också. Det är kul att köra bil själv eller bygga med bilbanan.

Bra present till 4-åring -En trampbil kommer bli en mycket bra present till en 4-åring
En trampbil kommer bli en mycket bra present till en 4-åring
Hot wheels brukar de gilla att få i present.
Hot wheels brukar de gilla att få i present.
Bra present till 4-åring -Eller kanske en radiostyrd bli som barnet klarar hantera helt på egen hand.
Eller kanske en radiostyrd bli som barnet klarar hantera helt på egen hand.
Att få ett paket med småbilar
Att få ett paket med småbilar
En brandbil som faktiskt kan spruta vatten.
En brandbil som faktiskt kan spruta vatten.
Fleixitrax är en böjbar bilbana som kan bli över 3 meter, dessutom är den självlysande.
Fleixitrax är en böjbar bilbana som kan bli över 3 meter, dessutom är den självlysande.
Varför inte ge honom eller henne ett riktigt vrålåk
Varför inte ge honom eller henne ett riktigt vrålåk?
Men den allra coolaste 4-årspresenten är kanske en radiostyrd bil
Men den allra coolaste 4-årspresenten är kanske en radiostyrd bil
Finaste sängen är förstås en racingbil i rött.
Finaste sängen är förstås en racingbil i rött.

Dockskåp

Dockhus eller dockskåp är riktigt roligt och barnen kan sysselsätta sig själva långa stunder. De brukar gilla att både inreda huset, pyssla ihop nya möbler till det och att leka med dockorna som bor i huset. Trevligt med ett dockhus som inte är i så grälla färger, utan som faktiskt kan smälta in lite i rummets inredning i övrigt. Barnrum brukar bli en explosion av färger och saker ändå.

Bra present till 4-åring -Dockhus i grått
Dockhus i grått
Ett lite lyxigare boende för dockorna
Ett lite lyxigare boende för dockorna

Byggleksaker

Lego är kul och när barnet är 4 går det att köpa smålego utan att barnet stoppar det i munnen. Lego är en bra present som de leker med långt upp i åldern. Min dotter som är 12 leker fortfarande med lego ibland. Med ett sånt här baspaket som man inte måste bygga ihop något speciellt av kan barnet använda sin kreativitet gång på gång och bygget blir liksom inte färdigt.

Lego med lösa bitar är en bra present till en 4-åring
Lego med lösa bitar är en bra present till en 4-åring
Ett fölstall är ett kul legobygge att ge en 4-åring i present.
Ett fölstall är ett kul legobygge att ge en 4-åring i present.
 Duplo flygplats brukar också vara en bra present till 4-åringar
Duplo flygplats brukar också vara en bra present till 4-åringar

Bra present till 4-åring -Playmobil brukar vara väldigt uppskattat  också. Det är leksaker som är roliga att leka med, håller hög kvalité och kan ofta sparas även till barnbarnen.
Playmobil brukar vara väldigt uppskattat  också. Det är leksaker som är roliga att leka med, håller hög kvalité och kan ofta sparas även till barnbarnen.
Trämekano är en bra födelsedagspresent till 4-åringar. Det ger många timmar rolig sysselsättning och de kommer dessutom använda det under många år framåt
Trämekano är en bra födelsedagspresent till 4-åringar. Det ger många timmar rolig sysselsättning och de kommer dessutom använda det under många år framåt

Kläder som kan vara bra presenter till 4-åringar

Kläder är roligt att få i present när man är 4-år. Det kan t.ex. vara en badrock med något fint motiv, tofflor att ha till dagis, gummistövlar eller så. En 4 åring har storlek 104 när du handlar kläder.

Utklädningskläder brukar vara väldigt kul. Fyraåringen förvandlas lätt till Pippi Långstrump, Spindelmannen, Batman, sjörövare eller en vacker prinsessa. När min yngsta dotter var i den här storleken bråkade hon med sin då 17-åriga storasyster om vem av dem som var vackrast. Storasyster var förstås inte sen att hitta på ”prinsesstester” för att se vem av dem som var den äkta prinsessan. Tävlingarna utföll sällan till lillasysters fördel.

Bra present till 4-åring -Att få utklädningskläder för att bli pirat brukar vara poppis.
Att få utklädningskläder för att bli pirat brukar vara poppis.
Bra present till 4-åring -De flesta 4-åriga flickor är prinsessor och behöver sådana här klänningar
De flesta 4-åriga flickor är prinsessor och behöver sådana här klänningar
Utklädningskläder för den som vill bli Pippi
Utklädningskläder för den som vill bli Pippi
För att bli sjörövare krävs det en viss utrustning.
För att bli sjörövare krävs det en viss utrustning.
En peruk är också bra att ha för en 4-åring.
En peruk är också bra att ha för en 4-åring.
Mantlar som förvandlar 4-åringen till Batman eller Spiderman
Ska man bli superhjälte behöver man en mantel.

Riktigt dyra presenter till 4-åringar

Om ni har plats och ekonomisk möjlighet så är detta hett eftertraktade födelsedagspresenter. Den 4-åring som har en egen lekpark hemma i trädgårdslanden är nog lyckligast i världen.

en studsmatta är en Bra present till 4-åring -
Studsmatta
Bra present till 4-åring - Elbil Ferrari
En jeep kanske blir en bra present.
Klätterställning med slott/borg
Klätterställning med slott/borg
En elektrisk traktor
Eller en traktor så han kan arbeta med lite tyngre jobb i trädgården.
Klätterställning med hus
Klätterställning med hus
Elvespa
Elvespa

Inredning i present till 4-åring

Barn tycker om att ha fint i sitt rum. Vad sägs om fina saker till sängen i form av sängkläder eller en filt, en fin matta eller en gullig nattlampa som gör att 4-åringen inte blir mörkrädd. Det kan också pli poppis att få en saccosäck. Den förvandlas till flygplan, båt eller hus vid behov.

Bra present till 4-åring -Bäddset med Spiderman brukar 4-åringar tycka om att få
Bäddset med Spiderman brukar 4-åringar tycka om att få
Ett fint påslakan gör nattningen lättare.
Ett fint påslakan gör nattningen lättare.
En saccosäck är en bra present att ge 4-åringar. Den kan användas till mycket!
En saccosäck är en bra present att ge 4-åringar. Den kan användas till mycket!
Bra present till 4-åring - En jättegullig lampa att använda på natten
En jättegullig lampa att använda på natten
En fin tavla att hänga på väggen i 4-åringens rum
En fin tavla att hänga på väggen i 4-åringens rum
Alla 4-åringar samlar på skatter, så det är bra att ha en hylla till det.

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Ge 4-åringen presenter till utflykten

Inför utflykten kan det vara kul att ha en ryggsäck med bilar, ryggsäck från Frost, egen matlåda och dricksflaska. 

Bra present till 4-åring - Fin ryggsäck från filmen Frost
Fin ryggsäck från filmen Frost
Matlåda + vattenflaska Frost
Matlåda + vattenflaska Frost
En fin spidermanryggsäck
En fin spidermanryggsäck
 När man ska på utflykt med förskolan är det bra att ha en fin matlåda.
När man ska på utflykt med förskolan är det bra att ha en fin matlåda.
En ryggsäck med Pippi
En ryggsäck med Pippi

Vad önskar sig en 4-åring i present?

TIPS! Spara något reklamblad med leksaker och sitt med 4-åringen när hon eller han ringar in det som hon eller han önskar sig önskar sig i present! Så brukade vi göra inför födelsedagar och jul. Det brukar vara lite bekvämare än att ta med sig 4-åringen in i leksaksbutiken. Barnet själv hann glömma av önskningarna och blev jätteglad och överraskad på födelsedagen.

Jag hoppas att du har hittat inspiration inför köpet av present till 4-åringen! Egentligen är inte 4-åringar så kräsna. De brukar bli glada för vad de än får i present. Hoppas att ni får ett fint födelsedagskalas!

Har jag glömt att ta med någon jättebra present till 4-åringar? Kommentera gärna! 

Relaterade frågor!

Vad är en bra present till 4-årig pojke? En bra present till en 4-årig pojke är en kikare, en hund, en kompisgunga, böcker med Mamma Mu, play-doh-lera, träjärnväg, mantel för att klä ut sig till en superhjälte. Fler tips på en bra present till en 4-årig pojke kan du hitta här.

Vad är bra leksaker för 4-6 år? Bra leksaker för barn 4-6 är är dockköket, tillbehör och mat till dockköket, dockor, dockvagn, radiostyrd bil, trampbilar och bollar.

Vad är en bra julklapp till en 4-åring? Bra julklappar till en 4-åring är pulka, en mysig nattlampa, väggdekor, sjörövarskepp, roliga spel, sagor, briojärnväg och en bamseby. Fler tips på bra julklapp till en 4-åring hittar du här.

Vad är pedagogiska leksaker till en 4-åring? Pedagogiska leksaker till en 4-åring är Lego, Duplo, Mekano, pussel, pysselböcker för att underlätta läsinlärningen, klossar och förstoringsglas.

Vad är en bra present till en 5-åring? Bra present till en 5-åring är guldvaskning, ficklampa, prinsessklänning, TV-spel, en bra film, fina sängkläder och gosedjur. Fler tips på present till en 5-åring hittar du här.

Vad kan man ge för uteleksaker till en 4-åring? Bra uteleksaker till en 4-åring är sparkcykel, fotboll och fotbollsmål, sandleksaker, ett bowlingset och cykeln.

Vad är kul för en 3-åring att leka med? För en 3-åring är det kul att leka med kökssaker, att baka med play-dohlera, att leka med dockor, docksäng och dockvagn. Fler tips på kul leksaker för en 3-åring att leka med kan du hitta här.

Tips på presenter till 3-åring? Bra presenter till 3-åringen är en glassvagn, en Findusdocka, en gosig nalle, matlagningssaker till dockköket, en pulka och spännande böcker. Fler tips på presenter till en 3-åring kan du hitta här.

Vad är en bra present till barnkalas? Bra presenter för barnet att ge sin kompis på ett barnkalas är en splashande groda, slajm, biobiljetter, ett gosedjur eller dinosaurie utgärvnings kit. Fler idéer om bra present till ett barnkalas kan du hitta här.

Vad ska man ge för present till en 4-åring som har allt? Aktier på Avanza, en upplevelse t.ex. få åka till badhuset, Astrid Lindgrens värld eller liknande.

Present till 4-5 åring vad ska man köpa? Några snabba tips är cykel, såpbubblor, golfset, pysselbok, en fin väska eller ett dockkök. Det kan vara en present som 4-5 åringar blir jätteglada för att få.

Vad är en bra julklapp till en 4-åring? Jag har faktiskt skrivit en sida om just julklappar till en 4-åring. Där kan du hitta fler tips på saker som 4-åringar gillar.

Vad är bra träleksaker att ge en 4-åring i present? Bra träleksaker till en 4-åring är dockkök och mat till köket. Fia med knuff i trä eller ett träflygplan. Fler träleksaker kan du hitta här.

Fortsatt läsning:

Dela gärna den här sidan om presenter till 4-åringar med andra!

Present till 4-åring
Rulla till toppen