Alla hjärtans dag present till barn

Det är lätt att känna sig lite utanför när det blir alla hjärtans dag om man inte har en partner. Tänk också på att hitta en bra alla hjärtans dag present till barn!

Här ska du få några förslag på fina presenter att ge barnen på alla hjärtans dag. Bra alla hjärtans dag present till barn är geléhjärtan, chokladtryffel och nallar det är ju klassiska presenter till barn på alla hjärtans dag. Men själv tycker jag att det inte bara behöver vara sånt, jag vill ge något som barnen blir glada för.

Fortsätt gärna läsa för fler tips!

Alla hjärtans dag present till barn

Klassiska alla hjärtans dag presenter till barn

Chokladtryffel

Till barnen på alla hjärtans dag kan det vara trevligt att ge bort en strut med chokladtryffel. På struten står det tryckt ”Tycker om dig”. Det är ju inte bara vuxna som ska ge varandra presenter på alla hjärtans dag, även barnen behöver få veta att de är älskade och omtyckta.

Läs mer och beställ

Nalle med hjärta

Nallar och hjärtan hör ju alla hjärtans dag till. Dessa nallar är otroligt söta och omtyckta även bland lite äldre tjejer faktiskt.

Läs mer och beställ

Vaniljfudge till barnen på alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag är det trevligt att få något extra gott godis och kanske en vacker burk med vaniljfudge är något som hon eller han kommer tycka om att få.

Läs mer och beställ

Folieballong

Det är något speciellt med ballonger! På alla hjärtans dag bör de ju så klart vara hjärtformade. Den här har också texten Jag älskar dig! Fyll ballongen med helium och fäst den på ett fint inslaget paket som du ger till barnet på alla hjärtans dag.

Läs mer och beställ

Värmehjärta i present till barnet på alla hjärtans dag

Handvärmare hjärta är en bra present till barn på alla hjärtans dag i Februari är det fortfarande riktigt kallt ute och att ha ett värmehjärta att värma sig på när man kommer hem från skolan kan vara väldigt mysigt. En fin och kärleksfull alla hjärtans dag present att ge sitt barn.

Läs mer och beställ

Kärlek är för alla

Firandet av helgonet Valentinus började, inom den katolska kyrkan, redan i slutet av 400-talet. Men först under medeltiden blev dagen förknippad med kärlek. Under 1300-talet blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskelse i England och Frankrike. Så småningom började man skriva kärleksbrev och dikter till sin älskade just den här dagen. I Sverige började Alla hjärtans dag inte firas förrän på 1960-talet. Under 1990-talet tog firandet fart. Idag uttrycker vi inte bara kärleken till vår älskling den här dagen utan både barn, dagmamman och föräldrar ska firas.

Små bevis på kärlek

Gåvorna vi ger måste inte vara bara hjärtan, utan något litet som mottagaren kommer att gilla. Vi behöver alla bevis på kärlek, stora som små. Det utesluter inte att man visar dem att man älskar dem varje dag annars också. Geléhjärtan är ju en klassiker. Komplettera gärna med ett fint alla hjärtans dag kort också. Här är några presentförslag att ge barn och tonåringar på alla hjärtans dag.

Mops i mugg

Hundar är otroligt charmiga, så även den här söta minimopsen. Den söta mopsen levereras i en mopsmugg. Att få krama en mysig hund och dricka choklad ur en gullig hundmugg är nog den bästa starten på alla hjärtans dag. En fin och charmig present att ge sitt barn på alla hjärtans dag. Den här skulle jag faktiskt också vilja ha.

Läs mer och beställ

Bästa sagoboken

Till mitt barnbarn som är 1,5 år har jag hittat en fantastiskt gullig bok som jag skickat efter. Här är han själv med i berättelsen och får besöka en bondgård. Man kan även välja utseende på huvudpersonen. Det finns många bra berättelser att välja mellan men i den här kunde man också välja in fler personer som barnet känner. En jättekul alla hjärtans dag present till ett litet barn. Han kommer älska att få höra sagan om sig själv varje kväll.

Läs mer och beställ

Hörlurar

Till tonåringen är kanske ett par bra hörlurar en mer uppskattad present än ett hjärta på alla hjärtans dag.

Läs mer och beställ

Alla hjärtans dag kort

Läs mer och beställ

Godisbox till barn

Läs mer och beställ

Stor hink med Nutella

Läs mer och beställ

Gör saker tillsammans med barnen på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag handlar inte så mycket om att köpa saker till barnen. Det är viktigare att umgås med dem man älskar och att visa dem lite extra uppmärksamhet den här dagen. Det kan vara att laga en god middag, baka tillsammans eller kanske besöka badhuset.

Men vill du köpa något kanske bakredskap som barnen kan pyssla med under dagen, eller som ni bakar med tillsammans under kvällsmyset. Det är mysigt att baka tillsammans. Till alla hjärtans dag kan man ju göra vaniljhjärtan om man är duktig på sådant. För oss som inte är så roade av bakning är det kanske enklare att köpa hjärtströssel och blanda i pärlsockret till chokladbollarna.

Det kan också vara trevligt att ge barnen ett hemmagjort kort med presentcheckar till badhuset eller biobiljetter.

Biobiljetter

Ge barnen biobiljetter och gå på bio på alla hjärtans dag! Det är något mysigt som de gillar att göra tillsammans. Biobiljetter är kul att få. Även om ni inte får gå på bio just på alla hjärtans dag så får barnet något trevligt att se fram emot.

Läs mer och beställ

Besök på favoritrestaurangen

Det bästa med att vara barn är att man kan gå på McDonands och tror att det är en trestjärnig restaurang. Varför inte bjuda dem på en ”fin” middag på deras favoritrestaurang! Avsluta måltiden med en dessert i form av mjukglass. Släpp sedan loss dem i lekrummet och sätt på dig själv hörlurar för ett tag. Kanske inte den alla hjärtans dag som du själv drömmer om. Men om du frågar barnen så har de haft en jäääätterolig dag!

ta barnen till deras favoritrestaurang på alla hjärtans dag

Present till flickor på alla hjärtans dag

Till de unga tjejerna i familjen kan det också vara kul att ge hjärtformade smycken på alla hjärtans dag. Halsband eller armband med hjärtan är ofta väldigt uppskattat av små tjejer.

Halsband med hjärta

Ett fint halsband i form av ett hjärta med stenar på kan bli en bra present till en ung tjej på alla hjärtans dag.

Läs mer och beställ

Armband med hjärta

Kanske hon skulle tycka bättre om att få ett armband med hjärtan på när det är alla hjärtans dag?

Läs mer och beställ

Böcker, tidningar och filmer på alla hjärtans dag

Prenumeration på varsin tidning som du vet att barnen gillar. Kanske barnen är för stora för just de här tidningarna, men surfa in på Tidningskungen, där finns många bra förslag på tidningar att beställa till barn och vuxna i alla åldrar. En tidning och en påse med favoritgodiset. Det behövs inte så mycket för att förgylla dagen för barnet. En tidning och en påse godis ger dem guldkant på dagen.

Prenumeration på Bamse

En tidning som de yngsta barnen brukar älska är Bamse världens starkaste björn.

Läs mer och beställ

KP

Till barn som är ganska duktiga på att läsa passar det bättre med KP – en tidning med spännande reportage, frågor om kärlek osv.

Läs mer och beställ

Julia

Till unga flickor kanske Julia kan bli en bra present att få på alla hjärtans dag. Här är det kändisreportage och ofta är det små presenter med i tidningen.

Läs mer och beställ

Ronja Rövardotter

Ronja Rövardotter DVD-film En mörk natt när åskan går och vildvittrorna flyger föds flickan Ronja i Mattisborgen, första barn till rövarhövdingen Mattis och hans hustru Lovis. När Mattis visar dottern för sitt rövarband slår en gigantisk blixt ner i borgen och klyver den och hela berget från topp till fot. Ronja växer upp till en modig liten rövarflicka och när hon blivit stor nog skickas hon ut i Mattisskogen för att lära känna alla faror som lurar där. Här finns grådvärgar och rumpnissar, den farliga älven och det hemska Djävulsgapet. Men den största faran känner inte ens Mattis till – i skogen finns också Birk, son till Mattis ärkefiende Borka. En jättebra film att se på och mysa framför tvn på alla hjärtans dag. Det här är en film som både små och stora barn brukar gilla. Ja, vuxna också faktiskt (i alla fall de 5 första gångerna).

Läs mer och beställ

En bra bok om Frallan

Frallan heter egentligen Francesca, men det är det ingen som säger. Allra minst mormor. Mormor säger Gullfisen eller Smartkakan eller Kraken Kakansson eller lite vad som helst. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus. Frallan tycker att det är onödigt. Det tycker inte mamma. När det är tävlingsdag ska mamma och Frallan välja tre grenar var. Mormor är domare. Man får inte fuska och den som förlorar får inte sura. En underbar bok som passar för 6-9 åringar.

Läs mer och beställ

Kokbok

Harry potter kokboken – passar lite äldre barn. Min 12-åriga dotter har fått den i julklapp. Det är lagom svåra recept för henne. Laga moset och örtkycklingen!! Det moset är nog en av de godaste maträtterna jag har ätit. I den här kokboken hittar du recept på många av de maträtter som förekommer i böckerna om Harry Potter. Roligare present att få än hjärtan på alla hjärtans dag. Du kommer dessutom att bli bjuden på middag, tack vare den här fina receptsamlingen. Perfekt både för barn som gillar matlagning och för dem som älskar att läsa om Harry Potter.

Läs mer och beställ

Fler presenter att ge barnen på alla hjärtans dag

 Chokladkaka För en gångs skull tror jag att det räcker med en enda chokladkaka, eller vad tror du? Att få en sån här choklad är alla barns dröm. Varför inte uppfylla drömmen när det är alla hjärtans dag?
Chokladkaka För en gångs skull tror jag att det räcker med en enda chokladkaka, eller vad tror du? Att få en sån här choklad är alla barns dröm. Varför inte uppfylla drömmen när det är alla hjärtans dag?
En sminkdocka brukar små tjejer gilla. Det är roligt att både få sminka och prova olika frisyrer på dockan. Här ingår det även borstar, spännen och makeup.
En sminkdocka brukar små tjejer gilla. Det är roligt att både få sminka och prova olika frisyrer på dockan. Här ingår det även borstar, spännen och makeup.
Gosedjursdinosaur
Dinosaurier fascinerar barn i en viss ålder. Varför inte ge dem en dinosaurie istället för ett hjärta på alla hjärtans dag.
Ett kul legobygge kommer bli uppskattat även om det inte innehåller hjärtan!
Ett pysselpaket för att göra en egen <a class=enhörning är en bra alla hjärtans dag present. ” class=”wp-image-85971″/>
Ett pysselpaket för att göra en egen enhörning är en bra alla hjärtans dag present.
Bygg en egen ukulele
Bygg en egen ukulele

Nallar kan man tydligen aldrig få för många av har jag hört. När jag skulle skriva det här inlägget så diskuterade jag bra alla hjärtans dag presenter med min dotter. Nallar var nödvändigt att ha med i den här listan och att barnet i fråga redan har hela sängen full av gosedjur är tydligen inget hinder om man ska köpa fler. Jag vet inte om jag håller med henne i den saken, men den här nallen var riktigt söt i alla fall.

En enhörning är en annan present som små tjejer inte kan få för många av. Enhörningar ska vara magiska och finns i olika färger.

Enhörningar är något som små flickor älskar att få.
Till de yngsta barnen kan den här enhörningen bli en bra alla hjärtans dag present.
Det finns många fina enhörningar att välja mellan

Fler tips på alla hjärtans dag presenter

  • Ny pyjamas
  • En ask med chokladhjärtan
  • Hårspännen
  • Kalsonger eller trosor
  • Söta hjärtstrumpor

Förutom att ge en alla hjärtans dag present till barn och vuxna så brukar vi laga favoritmaten och kanske spela något spel. Sen att det är just denna dag har egentligen ingen betydelse eftersom kärlek är ju något man överöser dem med ändå.

En extra fin middag hemma

Alla hjärtans dag är värd att fira lite extra. Varför inte bjuda barnen på en extra fin middag hemma. Köp några söta hjärttallrikar, hjärtljus och hjärtdekorationer för bordet.

Bra mat att servera barnen på alla hjärtans dag är t.ex. våfflor. Dela gärna upp dem i hjärtan före servering. Färska jordgubbar (om du skivar dem blir de formade som hjärtan), röd saft i hjärtglas, röda sugrör.

Eller kanske en mer vuxnare måltid som hela familjen gillar t.ex. ost, kex, frukt och något gott att dricka.

Spännande lekar för alla hjärtans dag

Det brukar vara ett uppskattat inslag på alla hjärtans dag att ha någon slags skattjakt. Är det inte för kallt kan man ha en skattjakt med hjälp av ledtrådar och på den sista stationen placera ut chokladasken, chokladhjärtana eller vad som nu är alla hjärtans dag presenten till barnet.

Du kan också ordna rebusar. Rebusen kan ha olika svårighetsgrad. För de minsta barnen kan det räcka med att låta barnet hämta en sak som motsvarar alla bokstäver i ordet hjärta (t.ex. halsband, jordnöt, ärta, radio, traktor och apa). När barnet klarat uppgiften blir det presentutdelning.

Är barnet lite äldre kan man skruva upp svårighetsgraden. Då kan du plocka fram föremål där begynnelsebokstäverna bildar ett ord för där du gömt presenten. (t.ex. SÄNGEN – seg råtta, ärta, nyponsoppa, glas, elektrisk tandborste, nattlampa) Ju äldre barn desto svårare kan den här rebusen göras.

Slå in alla hjärtans dag present till barnen fint

Gör en extra fin inslagning. Presenter blir mycket finare om de har en vacker inslagning. Ska du ge bort t.ex. en nalle brukar det vara enklast att svepa in den i cellofan. Till alla hjärtans dag kommer det dessutom presentpapper i rött, rosa och med hjärtan på. Vill du gå all in kan du ju förstås dekorera presenten med hjärtklistermärken och annat fint också.

Alla hjärtans dag present till barn som är lite äldre

Är dina barn, precis som mina lite äldre, så kanske det passar bättre att ge dem en liten blomma eller att skicka ett fint kort. Det är viktigt att de känner att de betyder något även om de inte bor hemma längre. Kanske har ni ändå tid att ses en stund?

Det här är en dag där man kan stanna upp och verkligen umgås och älska varandra. Det jag tycker är mysigt är gemenskapen och att man faktiskt blir lite mer kärleksfull mot människor i vår omgivning som vi älskar. Det är ju kärleken som faktiskt betyder något…. och chokladpraliner är ju inte så dumma de heller förstås.

Jag hoppas att ni får en lyckad kväll och jag hoppas att du har hittat bra alla hjärtans dag present till barn här! Kommentera gärna om du har fler tips!

Alla hjärtans dag present till barn

Idag är det många som inte vill fira Alla hjärtans dag eftersom det är så kommersiellt och ”tramsigt”. Men jag ser det annorlunda. Det är en dag av kärlek som definitivt är värd att uppmärksamma på något sätt. Jag vill lära barnen om kärlek, ömhet och att visa varandra omtanke liksom. Det måste inte vara något stort och dyrt det man får. Det kan vara en liten extra godisbit till barnen. Svårare än så behöver det egentligen inte bli!

Barnen brukar få små kärleksfulla presenter. Det behöver inte vara något stort och så, utan något som tyder på omtanke och uppskattning bara. Vad har varierat lite år från år. Tips på presenter till barnen på alla hjärtans dag är kanske att göra något tillsammans hela familjen. Att mitt i allt det vardagliga göra något tillsammans. Det kan också vara att vi gör något speciellt tillsammans och äter en god middag.

Relaterade frågor

När är det alla hjärtans dag? Alla hjärtans dag infaller den 14:e februari (alla år) på St. Valentin dagen.

Finns det något kul sätt att fira födelsedagen om man fyller år på alla hjärtans dag? Visst går det att ordna ett alla hjärtans dag kalas! Dekorera i rött och rosa med hjärtan. Bjud på hjärttårta och hjärtmat. Det finns även alla hjärtans dag kalaslekar. Besök gärna sidan med Alla hjärtans dag kalas för fler kalastips.