Present Till 6-Årig Kille

Letar du efter en bra present till en 6-årig kille? 6-åringar älskar att få presenter. Här hittar du presenter som får det att glittra lite extra i ögonen på dem.

Så vad är en bra present till en 6-årig kille? En bra present till en 6-årig kille är: Mikroskop, lego, dinosaurier, piratkläder, skolväska, såpbubblor, dinosaurieägg, dinosaurier att ha på väggen, pilbåge, sockervaddmaskin, cykel, vattenbana, spel, pärlor och Eazymec.

Presenten som fick mottagaren att g...
Presenten som fick mottagaren att gråta

Men låt mig berätta lite mer, så ska vi säkert hitta en bra present till den 6-åriga kille som du ska fira.

Vad är en bra present till en 6-årig kille?

Jag har även skrivit om presenter till 6-åringar som innehåller presenter som passar både för killar och tjejer. Letar du efter bra idéer för kalaset så har jag samlat massor av kalastips med lekar, tipspromenader, godispåsar mm här.

Bästa presenterna till en 6-årig kille

Storytel talböcker

Alla 6-åringar älskar sagor! Att få en prenumeration på Storytel är nog den bästa presenten du kan ge honom. Det är en outtömlig sagoskatt som ger honom dagliga äventyr om han vill. Här kan han lyssna på obegränsat antal böcker och uppleva samma fantastiska äventyr som du själv lyssnade till som barn.

Läs mer och beställ

Spökvandring för barn

Ta med honom på en spökvandring i Gamla Stan! En guidad och barnvänlig tur där ni får ta del av skrämmande historier, spökhus och mystiska händelser från förr. En spännande upplevelse som passar barn från 6 år och uppåt!

Läs mer och beställ

Albert

Tycker han om spel? Då är Albert en bra present, här kan han lära sig matte och att läsa på ett lätt och lekfullt sätt. Han kommer inte ens att märka att det är lär sig han gör. Albert är framtagen utifrån skolans läroplan, så han kommer garanterat ha nytta av sina nya kunskaper.

Besök Alberts hemsida och se om de har några erbjudanden just nu. Ibland kör de första månaden gratis, så att man kan testa utan att riskera något liksom. Men jag är helt säker på att han kommer älska den här appen!

Läs mer och beställ

Barnfotografering

Låt ditt honom stå i centrum under en rolig barnfotografering! Med hjälp av en professionell fotograf och en fotostudio kan du nu få chansen att fånga riktigt fina foton på honom. 

Läs mer och beställ

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Byggleksaker i present till en 6-årig kille

Det finns många bra byggleksaker att köpa till barn nu för tiden. Det finns ju förutom Lego, olika Legobyggen, mekano även en hel del nya grejer. Plusplus, magnetbyggen, eazymec och pusselplattor som man kan bygga ett litet hus stort nog att krypa in i.

Lego i present till 6-årig kille

När man väljer att köpa Lego så är det första valet om man ska köpa ett färdigt system, som ska bli en flygplats, brandstation eller så, eller om man ska köpa lösa bitar som inte ska bli något speciellt. De fria bitarna kommer kanske erbjuda mer lek och fler möjligheter. En byggsats blir ju färdig när man byggt ihop den. Det blir ju inte de lösa bitarna. Lego är en bra leksak eftersom den kan användas långt upp i åldrarna. Det är kul att bygga. Lego även om man är tolv år och tycker sig näsan vara vuxen.

Lego skidort är en bra present till en 6-årig kille
Lego skidort
Lego i Present till 6-årig kille
Lösa legobitar
legobygge i present till 6-årig kille
Lego Polishus

Mekano

Mekano finns i några olika varianter dels den lite större i trä med stora plastskruvar och dels det metallmekano med små skruvar. Det är lite pilligare och tar längre tid. Mekano är en väldigt flexibel leksak precis som Legot. Det kan både bli husvagnar, lyftkranar och en säng till dockan.

mekano i present till 6-årig kille
Trämekano
mekano i present till 6-årig kille
Vanligt mekano

Plus Plus och andra byggleksaker i present till 6-årig kille

Det finns en hel uppsjö roliga byggsystem som kan bli en bra present till en 6-årig kille. Om du, precis som jag aldrig hört talas om Eazymec tidigare, klicka på bilden så kommer du till en sida som har en film som illustrerar hur man bygger.

plusplus är kul för sexåriga killar
Plus plus är små plustecken som man pusslar i varandra och kan bygga små saker av ett par nya glasögon till exempel
 Magnetleksakerna är små trianglar som fäster i varandra med hjälp av magneter och som man sedan bygger något av
Magnetleksakerna är små trianglar som fäster i varandra med hjälp av magneter och som man sedan bygger något av
Eazymec är en byggleksak som passar 6-åringar
Sen har vi Eazymec det är en riktigt kul byggleksak att ge i present till en 6-årig kille. Kompisarna kommer bli väldigt avundsjuka!

Man får heller inte underskatta en helt vanlig koja. Det går att göra kojor både ute i skogen och under köksbordet med hjälp av filtar och kuddar. Kanske inget du kan ge i present till en 6-årig kille. Men jag lovar, det kommer bli mer uppskattat än något du kan köpa i butiken.

Figurer som 6-åriga killar gillar

6-åriga killar brukar älska superhjältar. Det finns både Batman, Spiderman och Ironman. De brukar också vara väldigt förtjusta i Scoobi-Doo. När du sedan väljer presenter som du ska köpa till den 6-åriga killen så är det jättelätt. Välj en present med en superhjälpte eller Scoobi-Doo på så kommer han att älska det. Det finns både kläder, väckarklocka, tavlor, sängkläder osv med superhjältarna på. Köper du dessa kommer de små pojkögonen att glittra även om det är en tröja han får i paketet.

En batmanfigur är en  kul present till en 6-årig kille
En batmanfigur är en kul present till en 6-årig kille
Spiderman som en tuff actiondocka att ge i present till en 6-årig kille
Spiderman som en tuff actiondocka att ge i present till en 6-årig kille
Påslakanset med spidermanen i present till 6-årig kille
Påslakanset med spider-man
Ett par spidermanskor gör det lättare att komma iväg på morgonen
Ett par spidermanskor gör det lättare att komma iväg på morgonen
 Vill du ge honom <a class=
Vill du ge honom inredning i present? Välj något med en superhjälte på!
Scoopby-Doo är en kul tidning för små killar
Scoopby-Doo är en kul tidning för små killar

Vad önskar sig en 6 årig kille?

6-åriga pojkar brukar också leka rollekar. Från ena sekunden förvandlas de från pappan som går till jobbet till sjörövare och tar alla guldpengar för dig. En riktigt bra present till en 6-årig kille är utklädningskläder. Ge honom en fin låda eller en skattkista. Lägg i ett svärd, en piratlapp, lite gamla avlagda kläder, solglasögon och annat smått och gott som du inte använder längre. Det kommer att bli en skatt, barn verkligen älskar att klä ut sig och leka rollekar. Det måste heller inte vara så mycket färdigköpta utklädningskläder, utan det duger bra med sånt du har hemma. Du kanske kan sy en superhjälte mantel? Det kommer i alla fall erbjuda många timmars sysselsättning för en väldigt liten peng.

Piratkläder är en bra present till en 6-årig kille
Piratkläder
Piratlapp att ha för ögat är en kul present till en 6-årig grabb
Piratlapp att ha för ögat
Kistor där han kan lägga sina skatter för en 6-årig kille
Kistor där han kan lägga sina skatter
En spidermanmask står högt upp på en 6-årig killes önskelista
Spidermanmask
Mantel för superhjältar är en bra present till en 6-årig kille
Mantel för superhjältar
Ge honom utklädningskläder när han fyller 6 år.
Clownkläder

Dinosaurer

Dinosaurier brukar också vara ett säkert kort. I den här åldern brukar de älska dinosaurer. De kan allt om dem, vet vem som skulle vinna i en närkamp och vet precis vilken dinosaur de skulle vara om de förvandlades en dag.

Är den 6-åriga pojken i dinosaurieåldern är det också värt att ge honom ett besök på naturhistoriska i present. Det måste inte vara bara saker man ger bort. Ett besök där kommer han nog att tycka mycket om och prata länge om.

Paraply med dinosaurier

Till killen som älskar dinosaurier är detta en perfekt present när han fyller år. Paraplyet är fullt av coola dinosaurier som ändrar färg när det regnar ute. Han kommer älska att gå ut när det regnar om han får ett paraply i present.

Läs mer och beställ

Den bästa boken om dinosaurier

Det här är den bästa dinosauriebok du kan ge honom. Boken handlar nämligen om honom och ett syskon eller en kompis på äventyr i dinosauriernas värld. När du beställer boken väljer du utseende, kön och namn på huvudpersonerna i berättelsen. En spännande bok att få när man gillar dinosaurier!

Läs mer och beställ

Dinosaur Uppblåsbar vattenspridare är en bra present till en 6-årig pojke
Uppblåsbar vattenspridare
Pussel med dinosaurer
Pussel med dinosaurer
Dinosaurieägg som kläcks
Dinosaurieägg som kläcks
En personlig dinosauriemugg
Gosedjur att mysa med
Gosedjur att mysa med
Dinosaurepark
Dinosaurepark
Nattlampor med dinosaurer
Nattlampor med dinosaurer
bakformar från Amazon.
fina sandformar till en 6-årig kille
Sandformar dinosaurier

Godis och snacks i present till sexårig kille

Precis som alla barn så är godis en mycket uppskattad present av 6-åriga killar. Det kan vara kul att få godis i en fin mugg. Eller ett stort Kinderägg. Det finns visserligen riktigt stora chokladkakor, men det behöver man nog ha hjälp av några syskon för att hinna äta före utgångsdatumet.

Stort daim
Stor Daim
Stor chokladkaka är en bra present till 6-åriga killar
Stor chokladkaka

Ett sätt att imponera på alla hans kompisar är att ge honom en sockervaddsmaskin som du plockar fram på födelsedagskalaset.

Sockervaddsmaskin
Sockervaddsmaskin

Eller kanske är det bättre med ett hälsosamt alternativ, så som popcorn eller en glassmaskin för att göra egen glass. När du gör egen glass går det ju att välja ingredienserna lite mer än du har möjlighet till när du står tittar i frysdisken i butiken.

Popcornmaskin
Popcornmaskin
Glassmaskin i present
Glassmaskin

Uteleksaker

Det är ju bra att röra på sig, eller hur? Men hur nyttigt det är eller inte bryr sig inte 6-åriga grabbar om. Ger du en 6-årig kille en rolig present kommer han att motionera hela dagen. Roliga uteleksaker att ge en 6-årig kille är studsmatta, cykel, sparkcykel, såpbubblor eller en vattenbana. Till 6-åringar rekommenderas en cykel som är 16 tum. Vattenbanan är också väldigt populär. Där fyller man banan med vatten, sedan springer barnen och slänger sig där och glider på banan. Eller en gunga eller linbana till trädgården.

Studsmatta är en present som en 6-årig kille kommer älska
Studsmatta
Såpbubbelmaskin
Såpbubbelmaskin
Vattenbana
Vattenbana leksak
6-åriga killar tycker om att cykla
Cykel
Såpbubbelsvärd är en kul födelsedagpsresent
Såpbubbelsvärd
Kompisgunga
Kompisgunga
sparkcykel i födelsedagspresent till 6-årig kille
Sparkcykel
Gigantiska såpbubblor
Gigantiska såpbubblor
Linbana
Linbana

Ett litet golfset i plast kan också vara kul. Ett kubb spel brukar de gilla. Gillar han fotboll och så kan det vara kul att få fotbollsmål. Kanske en pilbåge och pricktavla skulle vara en kul present till honom?

En boll är en bra present till en 6-årig pojke
Boll som inte slår ut fönster så lätt
Fotbollsmål
Fotbollsmål
En 6-årig kille önskar sig pilar i present
Pilbåge i present till barn

Pyssel i present till en 6-årig kille

Alla 6-åringar brukar gilla att sitta ner och pyssla en stund. De tycker om både att måla, göra enkla pyssel och att pärla pärlplattor. Det är också kul att hålla på med play-doh lera. Det finns mycket tillbehör och lera i många färger att välja mellan.

En bra present till en 6-årig kille är också en målar bok, fina kritor, en pysselbok, suddgummi och pennor. Det finns ju pysselböcker som är lite skolförberedande med både siffror bokstäver och annat.

Målarbok för kreativa barn
Målarbok för kreativa barn
Bok för att göra barn mer självständiga
Bok för att göra barn mer självständiga
Färgpennor
Färgpennor
Mattepyssel
Vatttenpärlor
aquabeads

Vill du pyssla tillsammans med barnen finns det många fina pysselböcker att köpa. Det är också kul att göra egen trolldeg som man formar till små figurer och låter dem torka. När figurerna har torkat kan man måla dem med hobbyfärg och hänga upp på väggen eller ställa i bokhyllan. Ska de hänga på väggen stoppar du in ett litet gem på baksidan av figuren. Där leran torkar sitter gemet fast och du har en liten hängare som du kan hänga upp den i. En 6-årig kille brukar gilla att få baka. Så varför inte ge honom lite bakprylar och en kokbok med enkla recept så ni kan baka tillsammans.

Bok om olika pyssel
Pyssellåda med dinosaurer är en bra present till en 6-årig kille
Pysselbok med dinosaurer
Bakbok i present till barn
Kokbok med cupkakes
Chokladformar i present till 6-årig grabb
Chokladformar
Kul present att få för en 6-årig kille

Ett målarstaffli och konstnärsmaterial är en bra present att ge till en 6-årig pojke.

Ett staffli är en bra present till 6-årig kille
Målarstaffli
Ge bort vattenfärg i present till sexårig pojke
Vattenfärg

Pussel brukar också vara uppskattat. 100 bitar brukar vara lagom mycket för en 6-åring att hantera.

Pussel från Pow Patrol
Pussel från Pow Patrol
Pussel med dinosaurer
Pussel med dinosaurer

Ge bort upplevelser i present

Om du inte riktigt vet vad du ska ge i present till en 6-årig kille, varför inte ge honom en upplevelse, det finns så många roliga saker man kan göra tillsammans istället för att bara ge saker. Det går också bra att ge bort en termins fotbollsträning, simskola eller något annat kul som han skulle vilja hålla på med.

  • Naturhistoriska
  • Besök ett äventyrsbad
  • Ett besök på badhuset
  • Gör en utflykt till en roligt lekplats och ta med fika
  • Besök Skansen, Tom Titts, Universeum eller liknande

Varför ge bort fler presenter till en 6-åring kille som redan har allt han behöver? Då är det bättre att ge honom en rolig upplevelse för barn.

Spel som passar 6-åringar

Det är kul att spela tillsammans med barnen. Spel som passar för 6-åringar är till exempel kinaschack, Svarte Petter, Memory, Loopin Louie osv. Att fiska bajskorvar är omåttligt populärt det kommer bli en kul present till en 6-årig kille.

Roligt spel att ge en 6-årig kille i present
Kinaschack
Roligt spel att ge en 6-årig kille i present
Juniormonopol
Roligt spel att ge en 6-årig kille i present
Memory
Roligt spel att ge en 6-årig kille i present
Loopin Louie
Roligt spel att ge en 6-årig kille i present
Fiska bajskorvar

Bästa presenterna till en 6-årig kille

Vad är då den bästa presenten till en 6-årig kille? Det är ju svårt att säga förstås, kanske är det just ett sjörövarsvärd, ett Lego eller en ny cykel han behöver som mest. Men till en 6-årig kille som redan har allt han behöver kanske det kan vara smartare att göra något tillsammans eller att ge honom aktier. Genom att sätta in relativt små summor redan nu kanske du ger honom en stor förmögenhet när ha uppnår pensionsåldern.

Akter hos Avanza
Akter hos Avanza

Det kan också vara kul att få en present som inte är en present. Det kan till exempel vara en verktygslåda, en väska, jordglob, ett mikroskop, ficklampa, plånbok med lite pengar i.

Verktygsset
Verktygsset
Mikroskop
Mikroskop
Tålig ficklampa för barn
Tålig ficklampa för barn
Skolväska Spiderman ryggsäck
Spiderman ryggsäck
Plånbok
Plånbok
förstoringsglas
Förstoringsglas
Jordglob
Jordglob
Kalejdoskop
Kalejdoskop
Elgitarr
Elgitarr

En tidningsprenumeration på till exempel Bamse brukar vara en bra present till en 6-årig kille.

Bamse brukar 6-åriga killar tycka om
Bamse brukar 6-åriga killar tycka om

Jag hoppas att du hittat riktigt bra presenter till en 6-årig kille här!

Relaterade frågor

Vad köper man i present till en 6-årig tjej? Saker som glittrar och glänser brukar vara bra presenter. De gillar också uteleksaker, pyssel och få göra roliga saker. Fler tips på present till en 6-årig tjej hittar du här.

Vad leker 6-åringar med? De brukar gilla att bygga, cykla, blåsa såpbubblor, olika rollekar så som mamma pappa barn, Spiderman osv. De brukar också tycka mycket om att pyssla.

Vad köper man för leksaker till en 7-årig pojke? Han kommer garanterat bli glad både för en radiostyrd bil, gipsmålningsset, såpbubblor och en sparkcykel. Fler tips på leksaker till en 7-årig pojke hittar du här.

Tips på fortsatt läsning

Present Till 6-Årig Kille
Rulla till toppen