Vad önskar sig en 6 årig kille i present?

Present till 6-årig kille

6-åringar älskar att få presenter. Här hittar du presenter som får det att glittra lite extra i ögonen på dem.

Så vad önskar sig då en 6-årig kille i present? Han önskar sig lego, Spindelmannen, Ironman, Mekano, Scoobygrejer, plusplus, spel och dinosaurer. En 6-årig kille vill gärna ha uteleksaker så som en cykel, boll, såpbubblor och en vattenbana. De tycker om att pyssla med pärlplattor och att måla.

Men låt mig berätta lite mer, så ska vi säkert hitta en bra present till den 6-åriga kille som du ska fira. Jag har även skrivit om presenter till 6-åringar som innehåller presenter som passar både för killar och tjejer.

Byggleksaker

Det finns många bra byggleksaker att köpa till barn nu för tiden. Det finns ju förutom Lego, olika Legobyggen, mekano även en hel del nya grejer. Plusplus, magnetbyggen, eazymec och pusselplattor som man kan bygga ett litet hus stort nog att krypa in i.

När man väljer att köpa Lego så är det första valet om man ska köpa ett färdigt system, som ska bli en flygplats, brandstation eller så, eller om man ska köpa lösa bitar som inte ska bli något speciellt. De fria bitarna kommer kanske erbjuda mer lek och fler möjligheter. En byggsats blir ju färdig när man byggt ihop den. Det blir ju inte de lösa bitarna. Lego är en bra leksak eftersom den kan användas långt upp i åldrarna. Det är kul att bygga
Lego även om man är tolv år och tycker sig näsan vara vuxen.

Mekano finns i några olika varianter dels den lite större i trä med stora plastskruvar och dels det metallmekano med små skruvar. Det är lite pilligare och tar längre tid. Mekano är en väldigt flexibel leksak precis som Legot. Det kan både bli husvagnar, lyftkranar och en säng till dockan.

Plus plus är små plustecken som man pusslar i varandra och kan bygga små saker av.

Magnetleksakerna är små trianglar som fäster i varandra med hjälp av magneter.

Sen har vi Eazymec som jag själv inte hade sett före jag började jobba med den här sajten. Kolla in filmen så ser du hur man bygger ihop dem. Det är en riktigt kul byggleksak att ge i present till en 6-årig kille. Kompisarna kommer bli väldigt avundsjuka!

Pusselplattorna sen, de är ca 30×30 cm och man pusslar ihop dem med varandra. De behöver inte ligga platt på golvet, utan kan pusslas ihop till hus, tunnlar och Eiffeltorn.

Man får heller inte underskatta en helt vanlig koja. Det går att göra kojor både ute i skogen och under köksbordet med hjälp av filtar och kuddar.

Figurer som 6-åriga killar gillar

6-åriga killar brukar älska superhjältar. Det finns både Baman, Spiderman och Ironman. De brukar också vara väldigt förtjusta i Scoobi-Doo. När du sedan väljer presenter som du ska köpa till den 6-åriga killen så är det jättelätt. Välj en present med en superhjälpte eller Scoobi-Doo på så kommer han att älska det. Det finns både kläder, väckarklocka, tavlor, sängkläder osv med superhjältarna på. Köper du dessa kommer de små pojkögonen att glittra även om det är en tröja han får i paketet.

Vill du ge honom inredning i present? Välj något med en superhjälte på!

Rollekar

6-åriga pojkar brukar också leka rollekar. Från ena sekunden förvandlas de från pappan som går till jobbet till sjörövare och tar alla guldpengar för dig. En riktigt bra present till en 6-årig kille är utklädningskläder. Ge honom en fin låda eller en skattkista. Lägg i ett svärd, en piratlapp, lite gamla avlagda kläder, solglasögon och annat smått och gott som du inte använder längre. Det kommer att bli en skatt, barn verkligen älskar att klä ut sig och leka rollekar. Det måste heller inte vara så mycket färdigköpta utklädningskläder, utan det duger bra med sånt du har hemma. Du kanske kan sy en superhjälte mantel? Det kommer i alla fall erbjuda många timmars sysselsättning för en väldigt liten peng.

Dinosaurer

Dinosaurier brukar också vara ett säkert kort. I den här åldern brukar de älska dinosaurer. De kan allt om dem, vet vem som skulle vinna i en närkamp och vet precis vilken dinosaur de skulle vara om de förvandlades en dag.

Är den 6-åriga pojken i dinosaurieåldern är det också värt att ge honom ett besök på naturhistoriska i present. Det måste inte vara bara saker man ger bort. Ett besök där kommer han nog att tycka mycket om och prata länge om.

Godis och snacks

Precis som alla barn så är godis en mycket uppskattad present av 6-åriga killar. Det kan vara kul att få godis i en fin mugg. Eller ett stort Kinderägg. Det finns visserligen riktigt stora chokladkakor, men det behöver man nog ha hjälp av några syskon för att hinna äta före utgångsdatumet.

Ett sätt att imponera på alla hans kompisar är att ge honom en sockervaddsmaskin som du plockar fram på födelsedagskalaset.

Eller kanske är det bättre med ett hälsosamt alternativ, så som popcorn eller en glassmaskin för att göra egen glass. När du gör egen glass går det ju att välja ingredienserna lite mer än du har möjlighet till när du står tittar i frysdisken i butiken.

Uteleksaker

Det är ju bra att röra på sig, eller hur? Men hur nyttigt det är eller inte bryr sig inte 6-åriga grabbar om. Ger du en 6-årig kille en rolig present kommer han att motionera hela dagen. Roliga uteleksaker att ge en 6-årig kille är studsmatta, cykel, sparkcykel, såpbubblor och sånt.

Ett litet golfset i plast kan också vara kul. Eller en gunga till trädgården. Ett kubb spel brukar de gilla.

Gillar han fotboll och så kan det vara kul att få fotbollsmål.

Kanske en pilbåge och pricktavla skulle vara en kul present till honom?

Pyssel i present till en 6-årig kille

Alla 6-åringar brukar gilla att sitta ner och pyssla en stund. De tycker om både att måla, göra enkla pyssel och att pärla pärlplattor. Det är också kul att hålla på med play-doh lera. Det finns mycket tillbehör och lera i många färger att välja mellan.

Vill du pyssla tillsammans med barnen finns det många fina pysselböcker att köpa. Det är också kul att göra egen trolldeg som man formar till små figurer och låter dem torka. När figurerna har torkat kan man måla dem med hobbyfärg och hänga upp på väggen eller ställa i bokhyllan. Ska de hänga på väggen stoppar du in ett litet gem på baksidan av figuren. Där leran torkar sitter gemet fast och du har en liten hängare som du kan hänga upp den i. En 6-årig kille brukar gilla att få baka. Så varför inte ge honom lite bakprylar och en kokbok med enkla recept så ni kan baka tillsammans.

En bra present till en 6-årig kille är också en målar bok, fina kritor, en pysselbok, suddgummi och pennor. Det finns ju pysselböcker som är lite skolförberedande med både siffror bokstäver och annat.

Ett målarstaffli och konstnärsmaterial är en bra present att ge till en 6-årig pojke.

Pussel brukar också vara uppskattat. 60-100 bitar brukar vara lagom mycket för en 6-åring att hantera.

Ge bort upplevelser i present till en 6-årig kille

Om du inte riktigt vet vad du ska ge i present till en 6-årig kille, varför inte ge honom en upplevelse, det finns så många roliga saker man kan göra tillsammans istället för att bara ge saker. Det går också bra att ge bort en termins fotbollsträning, simskola eller något annat kul som han skulle vilja hålla på med.

  • Naturhistoriska
  • Besök ett äventyrsbad
  • Ett besök på badhuset
  • Gör en utflykt till en roligt lekplats och ta med fika
  • Besök Skansen, Tom Titts, Universeum eller liknande

Varför ge bort fler presenter till en 6-åring kille som redan har allt han behöver?

Spel som passar 6-åringar

Det är kul att spela tillsammans med barnen. Spel som passar för 6-åringar är till exempel kinaschack, Svarte Petter, Memory, Loopin Louie osv.

Bästa presenterna

Vad är då den bästa presenten till en 6-årig kille? Det är ju svårt att säga förstås, kanske är det just ett sjörövarsvärd, ett Lego eller en ny cykel han behöver som mest. Men till en 6-årig kille som redan har allt han behöver kanske det kan vara smartare att göra något tillsammans eller att ge honom aktier. Genom att sätta in relativt små summor redan nu kanske du ger honom en stor förmögenhet när ha uppnår pensionsåldern.

Det kan också vara kul att få en present som inte är en present. Det kan till exempel vara en verktygslåda, en väska, jordglob, ett mikroskop, ficklampa, plånbok med lite pengar i.

En tidningsprenumeration på till exempel Bamse brukar vara en bra present till en 6-årig kille.

Relaterade frågor

Vad köper man i present till en 6-årig tjej? Saker som glittrar och glänser brukar vara bra presenter. De gillar också uteleksaker, pyssel och få göra roliga saker.

Vad leker 6-åringar med? De brukar gilla att bygga, cykla, blåsa såpbubblor, olika rollekar så som mamma pappa barn, Spiderman osv. De brukar också tycka mycket om att pyssla.

Vad köper man för leksaker till en 7-årig pojke? Han kommer garanterat bli glad både för en radiostyrd bil, gipsmålningsset, såpbubblor och en sparkcykel.

Kommentera gärna!