Present Till 6-Årig Tjej

Att hitta en bra present till en 6-årig tjej är faktiskt inte så svårt. Här hittar du många presenttips som kommer göra henne riktigt glad.

Vad är en bra present till en 6-årig tjej? En bra present till en 6-årig tjej är fina kläder, ett slott, en enhörning, prinsesskrona, prinsessklänning, glassmaskin, lego, discoboll, en fin lampa, pengar, bio, pysselsaker, cykel, och saker som glittrar och glänser.

Hon vill även ha fina saker till sitt rum och något gott att äta. 6-åriga tjejer brukar tycka om att cykla, att röra på sig och att vara med om äventyr.

vad är en bra present till en 6-årig tjej
vad är en bra present till en 6-årig tjej

Det finns många saker som en 6-årig tjej blir glad för att få, här tänkte jag berätta om de bästa presenterna du kan ge henne. Du kanske också är intresserad av presenter till 6-åringar som passar att ge både tjejer och killar eller presenter till enbart 6-åriga killar. Letar du efter bra kalastips med lekar, tipspromenader, dekorationer och godispåsar har jag samlat massor av kalastips här. Här kan du även hitta julklappar som kan passa 6-åringen och alla hjärtans dag presenter till barn.

Bästa presenten till en 6-årig tjej

Det finns många riktigt bra presenter att ge en 6-årig flicka, men några är så där utöver det vanliga. Man vet redan innan att hon kommer att älska dem. Det här är några sådana givna favoriter att ge till en 6-årig tjej som fyller år.

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

En mugg som visar hur gammal hon blivit

Att fylla år är både stort och positivt när man är barn. Att få en egen mugg där den höga åldern 6 år står skrivet är bra. På muggen finns dessutom en prinsessa, som hon själv. Det gör muggen till en extra bra födelsedagspresent till en flicka som fyller sex år.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

6-åringar brukar älska sagor. Hos Storytel kan man lyssna på favoritsagan om och om igen eller en ny bok varje kväll om man föredrar det. Storytel har ett stort utbud på böcker och passar både för 6-åringar, så väl som äldre barn och vuxna. Både jag och min dotter älskar att lyssna på ljudböcker och jag tycker att det här är en väldigt fin present att ge sitt barn.

Läs mer och beställ

Besök vikingastaden Birka

Vill du ta med henne på en resa tillbaka i tiden? Då ska ta med henne på ett besök i den häftiga vikingastaden Birka! Stig på båten och res ut till Birka, där ni får en guidad tur genom så väl fornlämningar som Vikingamuseet. En spännande upplevelse för barn som garanterat kommer att uppskattas av alla barn i alla åldrar! Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp. Läs mer och beställ

Albert

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna att lyckas i skolan? I appen Albert får barnet utforska bokstäver och lära känna matematikens värld. Appen är framtagen utifrån kunskapskraven i skolan, så du kommer ge henne en bra grund att stå på. Minns du hur tråkigt det kunde vara i skolan när man fick räkna sida upp och sida ner? Så är det inte här! I Albert leker och spelar man istället in kunskaperna. Du som förälder kan följa ditt barns framgångar.

Läs mer och beställ

Regnbågsparaply

Visst är det fint att ha ett paraply med en regnbåge på. Men det allra bästa med det här paraplyet det är att det kan ändra utseende när det regnar. Då förändras trycket. Jättespännande och hon kommer att längta efter att få gå ut i regnet.

Läs mer och beställ

Bästa boken som handlar om henne

En bok som man vet redan innan att hon kommer älska är någon av dessa berättelser som handlar om henne själv. Här får man fylla in namn, kön och utseende på sitt barn. Ibland även välja andra karaktärer i boken. Sedan skapas en personlig bok som handlar om henne själv. Jag lovar att hon kommer älska att få någon av dessa fantastiska berättelser.

Läs mer och beställ

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Presenter för utelek

Barn i den här åldern brukar älska att få leka ute med sina kompisar. Barnen brukar gilla att röra på sig och när det är mycket action. Här är några tips på vad som kan vara bra present till en 6-årig tjej.

Cykel

Det viktigaste du kan köpa i present till en 6-årig tjej är en lagom stor cykel. Med en cykel kan hon göra slut på all energi, ha roligt tillsammans med kompisarna, transportera sig, få njuta av att känna fartvinden i håret eller dödsföraktande svinga sig ut från den högsta backen i kvarteret. En ny cykel kostar ganska mycket pengar, men det går ju även att leta efter en begagnad cykel. Det brukar de inte ha något emot. Köper du en cykel, så se till att hon har en hjälm också. Sexåringar älskar fart! Till en 6-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum. Nästa steg är 20 tum (men den rekommenderas från 6 år och uppåt. Vilken storlek som är rätt beror på hur lång hon är.)

present till 6-årig tjej Till en 6-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.
Till en 6-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.
 Nästa storlek är 20 tum och rekommenderas från ca 5,
Nästa storlek är 20 tum och rekommenderas från ca 5,5 år och uppåt.

Studsmatta och utelek

Om man har en egen trädgård där det finns plats är en studsmatta väldigt viktig för 6-åriga tjejer också. Där kommer hon kunna hoppa och ha kul tillsammans med sina kompisar. Se bara till att du köper en studsmatta med skyddsnät också. De är ju ganska höga och när barnen hoppar kommer de väldigt högt, så risken att de skadar sig är stor om man inte har det där nätet.

present till 6-årig tjej En studsmatta är en riktigt bra present till en 6-årig flicka
En studsmatta är en riktigt bra present till en 6-årig tjej
En vattenspridare att koppla på studsmattan är också väldigt roligt

Gunga i present till 6-årig tjej

Att gunga brukar 6-åriga flickor tycka mycket om. Det finns många olika sorters gungor att välja mellan: helt vanliga gungor förstås, gungor med en knapp som man sitter på, kompisgunga där hon kan gunga tillsammans med kompisarna. Kompisgungan och kojgungan är förstås roligast att få. Men kolla gärna vad som finns på kvarterets lekplats och välj något annorlunda. Finns det redan en kompisgunga där, ja då är det roligare att få en skateboardgunga att ha hemma.

En knappgunga som hon får hålla sig i med både ben och händer för att hänga kvar
present till 6-årig tjej En kompisgunga där hon kan ligga och gunga eller också kan kompisen få gunga med
Ett eget litet krypin är mysigt. En kojgunga är riktigt coolt att ha hemma i trädgården.

Mer rörelse

Det är också väldigt roligt att få en sparkcykel i present för en 6-årig tjej. Att glida runt i kvarteret och känna vinden rusa genom håret. Även här är det väldigt bra att förse henne med en hjälm också. Att spela fotboll brukar de också tycka är väldigt roligt. I den här åldern brukar det fungera bättre med en vanlig plastboll än en riktig fotboll. Det gör ju heller inget att det är Rapunzel på. 6-åriga flickor brukar älska Disneyprinsessorna. Och fönsterrutorna kommer förhoppningsvis få vara hela ett tag till.

En kickbike eller sparkcykel brukar bli väldigt omtyckt
En kickbike eller sparkcykel brukar bli väldigt omtyckt
Ett ihopfällbart fotbollsmål är kul i trädgården
Ett ihopfällbart fotbollsmål är kul i trädgården
present till 6-årig tjej Bäst att köpa fotbollar som inte är så hårda
Bäst att köpa fotbollar som inte är så hårda

Vinterleksaker

Är det vinter så behöver en 6-årig flicka en bra pulka förstås, gärna skidor och en bob också. De brukar älska snö och utelek. För att förgylla hennes liv ytterligare kan du även köpa en riktigt bra spade för att gräva snökojor med och en snöbollskramare. Föreställ dig glädjen över att ha kvarterets bästa snökoja och den finaste snölyktan.

En helt vanlig pulka är bra för att den är lätt att dra upp för backen själv
En helt vanlig pulka är bra för att den är lätt att dra upp för backen själv
En snowracer är roligare än en pulka, men den är ofta väldigt bökig att dra upp själv
En snowracer är roligare än en pulka, men den är ofta väldigt bökig att dra upp själv
present till 6-årig tjej Med en snöbollsgörare kan man göra den perfekta snöbollslyktan
Med en snöbollsgörare kan man göra den perfekta snöbollslyktan
present till 6-årig tjej Den absoluta favoriten i backen är den uppblåsbara enhörningspulkan. Enhörningar är magiska.
Den absoluta favoriten i backen är den uppblåsbara enhörningspulkan. Enhörningar är magiska.
Med en spade kan hon få kvarterets tuffaste snögrotta
Med en spade kan hon få kvarterets tuffaste snögrotta
Även den här rosa flamingon är tuff att ta med till pulkabacken. Den är dessutom lätt att dra upp.

Kläder i present till en 6-årig tjej

Det är också kul att få kläder i present, bara de inte är tråkiga. En 6-årig flicka är prinsessa och behöver ståndsmässiga kläder. Det ska gärna vara glitter, glamour, enhörningar och My Little Pony. I den här åldern är det inte så kul att få ”vanliga” kläder, utan de får gärna vara något fint tryck på dem, glitter eller extra vackra färger. En 6-åring har ungefär storlek 116.

En fantastisk present till en 6-årig tjej är en låda utklädningskläder. Köp en snygg låda eller skattkista som du fyller. Det finns en hel del färdiga att välja mellan. Att bli prinsessa och ha massa juveler brukar vara poppis. Men du kan även rensa ut lite ur dina egna garderober. 6-åringar har mycket fantasi och de förvandlas lätt till både sjörövare och mormor. Om du är lite händig kan du lätt sy en superhjältemantel och lägga i lådan också. Har du lite gamla halsband kan du även lägga dem i lådan. Prinsessor och sjörövare behöver ju ”diamanter”.

Polismössa
Polismössa
present till 6-årig tjej Prinsessklänning i rosa som passar 6-åringar
Prinsessklänning i rosa är något som passar 6-åringar
present till 6-årig tjej Pippiperuk
Pippiperuk
Ljusblå prinsessklänning
Ljusblå prinsessklänning
Sjörövarkläder
Sjörövarkläder
present till 6-årig tjej Krona i "äkta" guld
Krona i ”äkta” guld

Pysselsaker

6-åriga tjejer brukar också tycka mycket om att pyssla. De börjar intressera sig för skolan nu och tycker om att få pysselböcker där de lär sig saker. En bra present till en 6-årig tjej är också lite svårare målarböcker, pärlor och lite svårare pyssel som till exempel att måla gipsfigurer.

present till 6-årig tjej Matte utformat som pyssel - ett fantastiskt sätt att lära sig på utan att hon eller han märker det.
Matte utformat som pyssel – ett fantastiskt sätt att lära sig på utan att hon eller han märker det.
Ett set med pärlor och pärlplattor. Det är en kul pyssel för barn.
Ett set med pärlor och pärlplattor. Det är en kul pyssel för barn.
Pysselset för att göra en egen enhörning är en bra present till en 6-årig tjej.
Pysselset för att göra en egen enhörning är en bra present till en 6-årig tjej.
Pysselset för att göra enga smycken
Pysselbok med tips på pyssel man kan göra av sådant man redan har hemma. Pyssel behöver inte kosta så mycket
Pysselbok med tips på pyssel man kan göra av sådant man redan har hemma. Pyssel behöver inte kosta så mycket
Målarbok för kreativa barn har mycket detaljer.
Målarbok för kreativa barn har mycket detaljer.
Pysselbok med enhörningar - Små tjejer älskar enhörningar
Pysselbok med enhörningar – Små tjejer älskar enhörningar
present till 6-årig tjej Pysselset för att göra sig sina egna smyckesträd. Bra present till en 6-årig tjej som tror hon är prinsessa.
Pysselset för att göra sig sina egna smyckesträd. Bra present till en 6-årig tjej som tror hon är prinsessa.
Färgpennor är en fin present till 6-årig tjej
Färgpennor är en fin present till 6-årig tjej
present till 6-årig tjej Ett pysselset med lite alla möjliga som en liten pysseltjej kan behöva.
Ett pysselset med lite alla möjliga som en liten pysseltjej kan behöva.

Ge inredning i present till en 6-årig tjej

6-åriga flickor älskar fina saker. Hon tycker om att få fina saker till sitt rum. Det kan vara allt ifrån nya gardiner, en fin tavla eller en snygg lampa.

present till 6-årig tjej När det är mörkt om kvällen vill hon gärna ha någon form av nattlampa. Kanske en snöglob är kul?
När det är mörkt om kvällen vill hon gärna ha någon form av nattlampa. Kanske en snöglob är kul?
En bra present till en 6-årig tjej är en hylla där hon kan förvara alla sina skatter
En bra present till en 6-årig tjej är en hylla där hon kan förvara alla sina skatter
present till 6-årig tjej Ett annorlunda inslag i inredningen är den här nattlampan
Ett annorlunda inslag i inredningen är den här nattlampan
Flickor älskar att ha <a class=
Flickor älskar att ha disco – får hon en discoboll kommer det säkert att dansas mycket.
Även det här är en nattlampa faktiskt. En lampa gör det tryggare i mörkret.
Även det här är en nattlampa faktiskt. En lampa gör det tryggare i mörkret.
present till 6-årig tjej Istället för att tapetsera om hennes rum finns det många väggdekorationer man kan sätta upp.
Istället för att tapetsera om hennes rum finns det många väggdekorationer man kan sätta upp.

Godis i födelsedagspresent

Alla barn älskar förstås att få godis. Nu tänker du säkert att det är onyttigt och inte något som du vill ge i present till en 6-årig tjej i alla fall. Det har jag full förståelse för, men varför inte redan nu ge henne ett hälsosammare alternativ? Om du redan nu köper en present till henne som gör att hon kommer kunna välja bort många godispåsar under sin uppväxt? Med en popcornmaskin och en glassmaskin kan man göra gott och hälsosamt godis. Om hon får dem redan när hon fyller 6 år kommer hon kunna göra hälsosammare val under hela sin uppväxt. Det tycker i alla fall jag verkar väldigt bra.

present till 6-årig tjej Visst är det gott med efterrätter! En egen glassmaskin är inte dumt.
Visst är det gott med efterrätter! En egen glassmaskin är inte dumt.
present till 6-årig tjej Popcorn är inte bara gott utan väldigt nyttigt också
Popcorn är inte bara gott utan väldigt nyttigt också
Med en sorbet maskin blir det lätt att få i sig frukten
Med en sorbet maskin blir det lätt att få i sig frukten

Vad önskar sig en 6-årig flicka?

Det finns många presenter som en 6-årig flicka önskar sig. De brukar gilla små hus och små minivärldar och kan sitta och leka med dem i timmar. Det kan både vara lego, dockhus, Barbie eller liknande. Men när du till exempel köper en Barbie i present till en 6-årig tjej så finns det inga krav på att köpa hus, kläder, inredning mm till dockorna. De flesta tjejer är väldigt pyssliga. Får hon inget hus till Barbie kommer hon plocka ur en hylla i sin bokhylla och inreda där istället. Hon kommer att hitta på egna möbler och göra fint till dockorna.

present till 6-årig tjej Ett dockskåp är en leksak som små tjejer tycker mycket om att leka med.
Ett dockskåp är en leksak som små tjejer tycker mycket om att leka med.
present till 6-årig tjej My Little pony är blivit moderna igen och har fått en ny design.
My Little pony är blivit moderna igen och har fått en ny design.
Små tjejer brukar älska slott och prinsessor.
Små tjejer brukar älska slott och prinsessor.
Vill man köpa ett färdigt hus så finns det riktigt lyxiga varianter till Barbiedockorna
Vill man köpa ett färdigt hus så finns det riktigt lyxiga varianter till Barbiedockorna
Barbie är en annan önskedröm för många flickor. Det är kul att leka med och pyssla till sina dockor.
Barbie är en annan önskedröm för många flickor. Det är kul att leka med och pyssla till sina dockor.
Cupcakesbageri är en present hon kommer älska att få. Det är ett jättekul legobygge.
Cupcakesbageri är en present hon kommer älska att få. Det är ett jättekul legobygge.
Ett smink och frisyrhuvud är en present som väldigt många 6-åriga flickor önskar sig.
Ett smink och frisyrhuvud är en present som väldigt många 6-åriga flickor önskar sig.
Att få ett eget litet rosa slott att bo i är en önskedröm för många 6-åriga flickor.
Att få ett eget litet rosa slott att bo i är en önskedröm för många 6-åriga flickor.
Ett lektält och lektunnel med ett bollhav är kul om man har plats i trädgården.
Ett lektält och lektunnel med ett bollhav är kul om man har plats i trädgården.

Upplevelser i present till en 6-årig tjej

Tjejer som är 6 år älskar att vara med om äventyr. De gillar när det händer spännande saker. Alla presenter måste faktiskt inte vara en sak som du ber bort. Den finaste födelsedagspresenten du ger henne skulle lika gärna kunna vara en dag på Junibacken, Skansen, Tom Titts eller Universeum. Det måste faktiskt heller inte kosta så mycket. Det kan bli minst lika uppskattat om ni tillbringar en dag i en stor lekpark eller vid badet. Ta med en picknick och lek tillsammans hela dagen. Oftast brukar barnens tillvaro vara fylld av måsten, man hinner inte leka så länge på lekplatsen för föräldrarna måste hem och lag mat. Det är mycket annat som är viktigt. Men att få en dag tillsammans med dig i lekparken, där ni bara leker, äter och har mysigt tillsammans kan bli en fantastisk födelsedagspresent.

Svårt att hitta födelsedagspresent?

Känner du dig osäker på vad du ska ge en 6-årig flicka i födelsedagspresent? Då tycker jag att du ska köpa presentkort på bio och popcorn. Att gå på bio brukar vara mycket uppskattat. Det brukar alltid finnas någon film 6-åringen vill se.

Barn brukar älska att få gå på bio.
Barn brukar älska att få gå på bio. Passa på och handla via Upplevelse.com idag och ange ”upplev10” i kassan för 10% rabatt på ditt första köp.

En riktigt bra present har du också om du väljer att köpa aktier i födelsedagspresent till den 6-åriga flickan. Det kanske inte är något hon uppskattar just idag, men de flesta barn har ju fler saker än de faktiskt behöver. Att köpa ytterligare en leksak kanske bara skapar mer problem. Det är jobbigt att ha ett rum fyllt till bredden av leksaker. Aktier är en present som ökar i värde med åren. När jag köpt aktier till min dotter har jag valt aktier som hon förstår sig på. HM, Kappahl och Cloetta. Det är bolag som hon vet vad de gör och som jag tror det blir roligare att äga.

Köp aktier i Avanza till barnen om du inte vet vad du ska ge dem!
Köp aktier i Avanza till barnen om du inte vet vad du ska ge dem!

Tips på fortsatt läsning

Du kanske också är intresserad av att läsa detta

 • Present till 6-åring

  Present till 6-åring

  Tycker du att det är svårt att hitta en bra present till en 6-åring? Jag har massor av bra idéer om vad man kan köpa till en 6-åring. Här hittar du både kläder, inredning och leksaker att ge i present till barn 6 år gamla. Så vad är då en bra present till en 6-åring? […]

  Läs mer..


 • Julklapp till 6-åring

  Julklapp till 6-åring

  Hur ska man hitta en julklapp till en 6-åring? Dags att köpa julklapp till en 6-åring i din närhet? Att hitta en bra julklapp till 6-åring är jättelätt. Det finns massor av bra presenter som både tjejer och killar tycker om. 6-åringar är nyfikna på världen och livet. De gillar att leka, röra sig och […]

  Läs mer..


 • Present Till 6-Årig Tjej

  Present Till 6-Årig Tjej

  Att hitta en bra present till en 6-årig tjej är faktiskt inte så svårt. Här hittar du många presenttips som kommer göra henne riktigt glad. Vad är en bra present till en 6-årig tjej? En bra present till en 6-årig tjej är fina kläder, ett slott, en enhörning, prinsesskrona, prinsessklänning, glassmaskin, lego, discoboll, en fin […]

  Läs mer..


Present Till 6-Årig Tjej
Rulla till toppen