Present Till 6-Åring

Tycker du att det är svårt att hitta en bra present till en 6-åring? Jag har massor av bra idéer om vad man kan köpa till en 6-åring.

Så vad är då en bra present till en 6-åring? En bra present kan till exempel vara: Lego, filmer, spel, studsmatta, sparkcykel, ficklampa, staffli, gitarr, mekano, discoboll, hopprep, musik, glitterpennor, utklädningskläder, tatueringspennor, biobiljetter eller spelet Looping Louie.

Men fortsätt gärna för fler presenttips till 6-åringar! Letar du efter bra kalastips med lekar, dekorationer och godispåsar har jag samlat mängder av kalastips här.

Vad är en bra present till en 6-åring?
Vad är en bra present till en 6-åring?

På den här sidan hittar du presenter som både tjejer och killar önskar sig. Men jag har också skrivit om presenter till en 6-årig flicka och presenter till 6-åriga pojkar. Där kan du kanske hitta fler idéer:

Vad önskar sig 6-åringar i present?

Sexåringar gillar att röra påsig, börjar intressera sig för bokstäver och siffror, de är väldigt nyfikna och tycker om att få fina saker. Det är jättelätt att hitta bra presenter till en sexåring. Förutom fina och mysiga saker tycker 6-åringar om att dela roliga upplevelser med sin familj. Här ska du få mina bästa tips på saker som en 6-åring önskar sig i present!

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Bio med popcorn

När barnet är 5 är brukar det gå bra att gå på bio för första gången. Det är en stor upplevelse när man är liten. Det finns även andra roliga upplevelser för barn att välja på när man ska köpa födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Att lyssna på sagor är väldigt mysigt. Att ge bort en prenumeration på ljudböcker är något du inte kommer ångra. Att varje dag efter förskolan få krypa upp i soffan, vila och lyssna på en spännande eller rolig bok är en present som han eller hon verkligen kommer uppskatta.

Läs mer och beställ

Albert

Vill du underlätta barnets inlärning finns det faktiskt ännu mer du kan göra. Albert är en prenumerationstjänst för både små och stora barn. Här spelar barnet samtidigt som det lär sig både läsa och räkna. Albert är utformat utefter läroplanen. Albert är ett riktigt roligt sätt att lära sig på.

Läs mer och beställ

Ett paraply som byter tryck

Vill du ge bort en present utöver det vanliga? Då kanske ett paraply som byter tryck kan vara en god idé. De finns med massor av olika färger och motiv att välja mellan. Det är allt ifrån enhörningar, prinsessor, rymden, moln osv. En födelsedagspresent som väcker barnets nyfikenhet!

Läs mer och beställ

Matta till rummet

En fin matta att ha i sitt rum kommer bli en populär present. Nästan alla barn drömmer någon gång om att bli astronatuer och köra sin egen rymdraket. Nu är drömmen lätt att uppfylla. Här är det bara att hoppa ombord och flyga iväg. Cool Little Dutch matta i blå, dammgrön, röd och orange.

Läs mer och beställ

Bästa boken

I den bästa boken du kan ge en 6-åring har hon eller han huvudrollen. Här kan du välja hur huvudpersonen ska se ut, vad hon eller han ska heta osv. Så boken kommer att handla om barnet självt. Det finns många spännande berättelser att välja mellan. Men i den här åldern är skolan något som barnet börjar funderera över, så varför inte köpa den berättelsen? Att få höra en saga som handlar om sig själv brukar barn älska. Risken är bara att du kommer att få läsa berättelsen många gånger varje dag.

Läs mer och beställ

Att bygga kulbanor är både lite knepigt och väldigt roligt. Den här kulbanan kan man bygga lite hur man vill.
Att bygga kulbanor är både lite knepigt och väldigt roligt. Den här kulbanan kan man bygga lite hur man vill.
En egen hoppborg är nog den bästa presenten du kan köpa till en 6-åring. Perfekt att ha på kalaset också.
En egen hoppborg är nog den bästa presenten du kan köpa till en 6-åring. Perfekt att ha på kalaset också.
Gosedjur är en present som 6-åringar tycker om att få. Hon eller han kommer förmodligen vara ensam om att ha en struts.
Gosedjur är en present som 6-åringar tycker om att få. Hon eller han kommer förmodligen vara ensam om att ha en struts.
bra presenter till 6-åringar Lego som inte är en del av något legobygge brukar vara en bra present. Ett legobygge blir ju liksom färdigt och står sedan i bokhyllan. Fria bitar är bättre.
Lego som inte är en del av något legobygge brukar vara en bra present. Ett legobygge blir ju liksom färdigt och står sedan i bokhyllan. Fria bitar är bättre.
Present till 6-åring Sparkcykel är också kul att få. Det är kul att svischa fram på gården. Det är en bra present till 6-åring eftersom de brukar gilla fart och fläkt. Kanske hjälp och plåster med?
Sparkcykel är också kul att få. Det är kul att svischa fram på gården. Det är en bra present till 6-åring eftersom de brukar gilla fart och fläkt. Kanske hjälm och plåster med?
present till 6- åring - Biobiljetter är en present som passar alla åldrar. Både män, kvinnor och barn älskar att få gå på bio. Här är ett paket med två biljetter där det också ingår popcorn och läsk
Biobiljetter är en present som passar alla åldrar. Både män, kvinnor och barn älskar att få gå på bio. Här är ett paket med två biljetter där det också ingår popcorn och läsk.

En riktigt bra present till en sexåring är något som gör barnet glad, förstås, men det ska också kännas bra för föräldern. Det ska inte bygga på leksaksberget för mycket, det ska inte föra oljud på för hög volym. Presenten får gärna innebära fysisk aktivitet och vara något pedagogiskt där barnet lär sig något nytt.

Present till 6-åring som gör att de rör på sig

Studsmatta

För sommarhalvåret finns det många roliga saker att köpa till barnen som bidrar till att de rör mer på sig. Det allra roligaste man kan få när man är 6 år är en egen studsmatta. Glöm inte köpa ett skyddsnät! Att hoppa studsmatta är jätteroligt. Det kan man sysselsätta sig med både när man är ensam och när man har kompisarna på besök.

En studsmatta är en bra present till en 6-åring Studsmattan brukar bli den naturliga samlingspunkten när det är lek med kompisar.
Studsmattan brukar bli den naturliga samlingspunkten när det är lek med kompisar.
Även en rutschkana är en riktigt bra present till en 6-åring. De har ungefär samma funktion som hamsterhjul
Även en rutschkana är en riktigt bra present till en 6-åring. De har ungefär samma funktion som hamsterhjul

Cykel i present till 6-åring

Alla 6-åringar behöver dessutom en egen cykel. Min erfarenhet är att man bör fråga barnen vad de tycker om för cykel. Jag köpte en cykel till min dotter när hon var liten. Den var jättehäftig med eldsflammor och var inte så billig precis. Hon hade den coolaste cykeln i kvarteret. Men helt nyligen fick jag veta att hon hatade den. Hon hade velat ha en helt vanlig rosa ”prinsesscykel”. Så fråga gärna barnet i fråga vad hon eller han vill ha för cykel så kan du kanske spara lite pengar vid inköpet. Till en 6-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.

present till 6-åring - Fråga barnet i fråga om färg innan du köper!
Fråga barnet i fråga om färg innan du köper! Men till en 6-åring rekommenderas en cykel som är 16 tum.

Vinteräventyr i present till 6-åring

Vintertid är det viktigt att ha rätt utrustning. Även då är det bra om det går undan. Pulka, snowracer och enhörning är nödvändigt för en dag i pulkabacken. Det kan också vara bra med en hjälm till. Sexåringar älskar att känna fartvinden i ansiktet.

present till 6-åring - En helt vanlig pulka
En helt vanlig pulka
present till 6- åring - Snowracer
Snowracer
En pulka-enhörning
En pulka-enhörning

Besök på badhuset

6-åringar brukar tycka om att göra familjeutflykter. Det är kul att ta med familjen och åka till badhuset. Att få ett terminskort på badhuset är en väldigt bra present. Gärna ett par snygga simglasögon också.

present till 6- åring - Simglasögon brukar bli uppskattade
Simglasögon brukar bli uppskattade
Simdyna som ser ut som en hajfena
Simdyna som ser ut som en hajfena
En fin handduk är en bra present till 6-åring present till 6- åring -
En fin handduk är en bra present till 6-åring

Spel till 6-åringar

Att få spel brukar vara uppskattat bland 6-åringar. Spel som passar dem är t.ex. Den försvunna diamanten, Bajsspelet och  Looping Louie.

present till 6- åring - Bamses Gympaspel
Bamses Gympaspel här samlar man på sig olika kort genom att göra olika gymparörelser med Bamse och vännerna.
Monopol Junior är en förenklad variant för att passa yngre barn.
Monopol Junior är en förenklad variant för att passa yngre barn.

present till 6-åring - I den försvunna diamanten lägger man ut brickor som innehåller rånare, ädelstenar och den försvunna diamanten. Försten att hitta diamanten och ta sig tillbaka vinner! Men se upp sexåringar fuskar gärna. Kokar du <a class=
I den försvunna diamanten lägger man ut brickor som innehåller rånare, ädelstenar och den försvunna diamanten. Försten att hitta diamanten och ta sig tillbaka vinner! Men se upp sexåringar fuskar gärna. Kokar du kaffe eller gå på toaletten så vet sexåringen garanterat vart diamanten finns. De är luriga och beräknande. De gör allt för att vinna i spel! Vinner de inte blir det ett evigt surande, så det kanske är lika bra att gå och koka sig lite kaffe under spelets gång ändå.
Här gäller det att fiska upp bajskorvar ur badkaret. Man kan kanske tro att det är för barnsligt att ge en 6-åring, men de brukar älska det. Det gör det väldigt mycket lättare att ta kvällsbadet om de samtidigt kan ägna sig åt något väldigt roligt som att fiska bajskorvar.
Här gäller det att fiska upp bajskorvar ur badkaret. Man kan kanske tro att det är för barnsligt att ge en 6-åring, men de brukar älska det. Det gör det väldigt mycket lättare att ta kvällsbadet om de samtidigt kan ägna sig åt något väldigt roligt som att fiska bajskorvar.
present till 6- åring - Loopin Louie är ett fartfyllt spel. Du måste beskydda dina hönor från att stjälas av Louie. Louie flyger runt spelplanen. Genom att skjuta iväg Louie med din katapult sätter han fart mot de andra spelarnas hönor istället och du behåller dina. Den som har kvar hönor längst vinner. Detta har varit ett favoritspel i vår familj. Det är kul att spela både som sexåring och som tonåring. Loopin Louie har spelats även på tonårsfester hemma hos oss. Det är ett spel som passar alla åldrar, på riktigt.
Loopin Louie är ett fartfyllt spel. Du måste beskydda dina hönor från att stjälas av Louie. Louie flyger runt spelplanen. Genom att skjuta iväg Louie med din katapult sätter han fart mot de andra spelarnas hönor istället och du behåller dina. Den som har kvar hönor längst vinner. Detta har varit ett favoritspel i vår familj. Det är kul att spela både som sexåring och som tonåring. Loopin Louie har spelats även på tonårsfester hemma hos oss. Det är ett spel som passar alla åldrar, på riktigt.

Upplevelse i present till 6-åring

De flesta barn har redan allt de behöver (och lite till). Men bara för att de fyller år måste de faktiskt inte få fler leksaker. Det brukar bli mycket uppskattat att ge bort en upplevelse till en 6-åring också. Det kan både var en upplevelse eller ett äventyr ni åker iväg på tillsammans en gång, eller en regelbunden aktivitet som ger bort.

Fritidsaktivitet

En bra present till 6-åring kan också vara någon ny fritidsaktivitet. Något som hon eller han skulle vilja prova på. Eller kanske något träningsrelaterat som fotboll, racketar eller liknande.

Åka till ett lekland

Men den allra roligaste utflykten man kan göra är nog att få åka till ett lekland eller ett äventyrsbad tillsammans med familjen. En sådan present ges kanske enklast bort genom att du gör ett eget presentkort som du slår in och ger barnet i present.

Filmer och böcker i present till 6-åring

Det finns ett stort utbud av bra filmer som passar 6-åringar. En saga som jag själv tycker mycket om är Findus och Pettson. Gubben Pettson är ganska ensam och tillbringar dagarna med att hugga ved, fiska och mata kycklingar. Men en dag får han katten Findus av sin snälla granne. Efter det blir livet sig aldrig likt igen för Pettson. Sven Nordqvists böcker ”När Findus var liten och försvann”, ”Tuppens minut”, ”Rävjakten” och ”Pannkakstårtan” är väldigt populära både bland barn och vuxna.

Riktigt bra present till en 6-åring är även sagoböcker som Kapten Kalsong, Alfons Åberg och Spyflugan Astrid.

present till 6- åring - pettson och findus
Pettson och Findus Roligheter
Bra bok för 6-åring Kapten Kalson
Kapten Kalsong
present till 6- åring - Pettson och findus Juligheter
Pettson och Findus Juligheter
Bra böcker till 6-åring Är du feg alfons åberg
Är du feg Alfons Åberg
Present till 6-åring findus flyttar ut
Findus flyttar ut
present till 6- åring - Spyflugan astrid är en bra bok till 6-årign
Spyflugan Astrid

En annan riktig sagoskatt att få när man är barn är en samling med Astrid Lindgrens berättelser. Boxen innehåller folkkära sagor så som:

 • Alla vi barn i Bullerbyn
 • Mer om oss barn i Bullerbyn
 • Bröderna Lejonhjärta
 • Emil i Lönneberga
 • Emil och Griseknoen
 • Nya hyss av Emil i Lönneberga
 • Madicken på Junibacken
 • Du är inte klok Madicken
 • Pippi Långstrump på de sju haven
 • På rymmen med Pippi
 • Rasmus på luffen
 • Ronja
 • Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt
 • Kalle Blomkvist och Rasmus
 • Lotta flyttar hemifrån
 • Lotta på Bråkmakargatan
 • Nils Karlsson Pyssling
 • Peter och Petra
 • Skrållan, Ruskprick och Knorrhane
 • Tjorven, Båtsman och Moses
 • Tjorven och Mysak
 • Tjorven och Skrållan
 • Karlsson på taket

Utklädningskläder som 6-åringar älskar

Något som alla barn verkar älska är att klä ut sig. Att få utklädningskläder är jättekul. De förvandlas till prinsessa, sjörövare och polis för en stund. Köp en skattkista eller stor låda för att förvara allt i. Här kanske du har lite gamla kläder också som du kan stoppa i kistan. Men det är förstås också uppskattat om de får prinsessklänningar, halsband, Vaiana kläder, piratlapp och superhjältlemantlar och sånt också. Men egentligen behöver man inte köpa något. Vill du hitta en gratis present till en 6-åring? Har du bara lite avlagda kläder hemma så går det lika bra. Att klä ut sig är något 6-åringar tycker om – de har tillräckligt med fantasi för att bli prinsessa och pirat även utan färdigköpta utklädningskläder.

present till 6- åring - Prinsessklänningar står högt upp på önskelistorna
Prinsessklänningar står högt upp på önskelistorna
present till 6-åring - Sjörövarlapp och örhänge
Sjörövarlapp och örhänge
En mantel kan vara bra att ha för unga superhjältar
En mantel kan vara bra att ha för unga superhjältar
Superhjältemantel
Superhjältemantel
Storlek M är lagom till en 6-åring
Storlek M är lagom till en 6-åring
present till 6- åring - Piratkläder
Piratkläder

Egen bostad i present till 6-åring

En annan sak som 6-åringar verkligen älskar är att leka koja eller att få ett lektält som de kan krya in och gömma sig i. Varför inte köpa ett slott åt indianen och prinsessan?

present till 6- åring - Rosa slott brukar vara en bra present till en 6-åring
Rosa slott brukar vara en bra present till en 6-åring
Ett indiantält kommer de leka mycket med
Ett indiantält kommer de leka mycket med
present till 6- åring - Lektunnel med ett bollhav är kul
Lektunnel med ett bollhav är kul

Andra roliga presenter för 6-åringar

Leksakskakor

Läs mer och beställ

Tatueringar

Tatueringar är något barn brukar gillar, se till att du hittar rätt motiv bara. Det finns tatueringar för alla barn: enhörningar, fjärilar, spindlar och drakar.

present till 6-åring - Paket med många My Little Pony Tatueringar
Paket med många My Little Pony Tatueringar
Tatueringspennor för att göra egna
Tatueringspennor för att göra egna tatueringar

Kläder i present till 6-åring

Ge 6-åringen kläder i present på födelsedagen. När jag handlar presenter till mina barn försöker jag varva leksakerna med saker som de faktiskt behöver. 6-åringar brukar faktiskt tycka att det är kul att få kläder också. Men det får ju gärna vara kläder med något motiv som de gillar t.ex. bilar, Spindelmannen, figurer från Frost eller Pippi Långstrump kläder, eller bara med någon fin färg på. En 6-åring brukar ha storlek 116 på kläder.

Discomusik

Har barnet börjat lyssna på musik så kan en skiva med Hits for kids eller Melodifestivalen vara en toppenbra födelsedagspresent. Den här presenten kan med fördel även kombineras med ett hopprep och en discokula eftersom de genast kommer förvandlas till popartister.

present till 6-åring - Mikrofoner till två popidoler samtidigt
Mikrofoner till två popidoler samtidigt
Årets melodifestival skiva kan också gå hem
Årets melodifestival skiva kan också gå hem
 Men viktigast är nog ändå discobelysningen.
Men viktigast är nog ändå discobelysningen.

Present till 6-åringar sängkläder

När man är 6 år kan det också vara roligt att få fina sängkläder i julklapp. Självklart då med något roligt motiv som man gillar. StarWars, Frost, MonsterHigh eller liknande.

Bäddset för en liten prinsessa
Bäddset för en liten prinsessa
Bäddset med Spiderman
Bäddset med Spiderman

present till 6-åring - Bäddset med Batman
Bäddset med Batman

Fler roliga prylar

present till 6-åring - Ett kalejdoskop brukar de också gilla att få. I Kalejdoskopet kan man se alla möjliga fina mönster och färger.
Ett kalejdoskop brukar de också gilla att få. I Kalejdoskopet kan man se alla möjliga fina mönster och färger.
present till sexåring Insektsburk med förstoringsglas och insektshov väldigt spännande att studera insekter på nära håll.
Insektsburk med förstoringsglas och insektshåv väldigt spännande att studera insekter på nära håll.
En ficklampa är också en väldigt <a class=
En ficklampa är också en väldigt rolig present att ge en 6-åring. De kan både ha kul med den och vara väldigt underhållande att titta på.

Pedagogiska leksaker 6 år

Det finns många bra och pedagogiska presenter till 6-åringar. Presenter som både underlättar inlärningen när barnet ska lära sig läsa och presenter som underlättar deras förståelse för mattematik.

Pedagogiska presenter för att lära sig skriva & läsa

När barnet är sex år har det börjat intressera sig för bokstäver och läsning. De brukar kunna sitta långa stunder och pyssla och skriva. Det finns pedagogiska pysselböcker där de lär sig t.ex. matte. En present till sexåringen där hon eller han lär sig saker är ju alltid trevligt.

pedagogisk present 6-åring - Konrads pysselbok med klistermärken
Konrads pysselbok med klistermärken
pedagogisk present 6-åring - Pysselbok med magiska enhörningar
Pysselbok med magiska enhörningar
pedagogisk present 6-åring - Djuren i skogen lär mig skriva
Djuren i skogen lär mig skriva

Lego

Lego är en pedagogisk present eftersom det underlättar inlärningen när det gäller matte. Med lego lär sig barnen tänka i 3D, läsa ritningar och testa olika lösningar på problem. Det tränar upp den spatiala (rumsliga) förmågan helt enkelt. Det är bra att ge dem både lösa bitar och legobyggen med ritningar. Det som är väldigt bra med lego är att inlärningen blir lustfylld. De tycker det är kul och då går det mycket lättare.

pedagogisk present 6-åring - Lego polishus
Lego polishus
Lego Anna och Elsa
Lego Anna och Elsa
pedagogisk present 6-åring - Cupcake café present till sexåring
Cupcake café
pedagogisk present 6-åring - Väska med lösa legobitar
Väska med lösa legobitar
pedagogisk present 6-åring - Coolt bygge från Lego Ninjago
Coolt bygge från Lego Ninjago
Lego med ett fölstall
Lego med ett fölstall

Mekano

Mekano är en klassisk och väldigt pedagogisk present till en 6-åring. De brukar älska att konstruera saker. Bli inte förvånad om det blir lasersvärd eller en säng till dockan. Med mekano kan de tillverka sakerna de behöver för stunden.

Brios trämekano med lite större delar är lättare att bygga med är en pedagogisk present till en 6-åring
Brios trämekano med lite större delar är lättare att bygga med
Ett klassiskt mekano med pyttesmå skruvar och muttrar är en pedagogisk present till en 6-åring
Ett klassiskt mekano med pyttesmå skruvar och muttrar.

Pussel

Pussel med runt 100 bitar är lagom mycket att ge i present till en 6-åring.

Pow Patrol pussel är en pedagogisk present till en 6-åring
Pow Patrol är ett omtyckt motiv. Kanske dina barn också gillar dem?
Pussel med dinosaurier är en pedagogisk present till en 6-åring
Alla barn brukar dessutom gilla dinosaurier, så det här pusslet blir nog uppskattat.

Play doh lera

Play-Doh-lera och trolldeg är något barnen själva brukar gilla. Komplettera gärna med degpress och kakformar och sånt. En rejäl bit vaxduk är också bra att ha när barnen ska baka. Vill du ha en billig present till en 6-åring kan du istället göra egen trolldeg. Det funkar lika bra.

present till 6-åring - Play-doh-lera med massor av färger
Play-doh-lera med massor av färger
Ett set med verktyg för att leka med lera present till sexåring
Ett set med verktyg för att leka med lera
Kakformar för play-doh-lera present till sexåring
Kakformar för play-doh-lera

Pyssla och måla

Att pyssla och måla är något som de flesta barn tycker om. Det är roligt att få pysselböcker, stickers, pennor, papper, tejp, lim och vattenfärger. Ett skojigt målarset är en bra present till en 6-åring. Fyll med korg med kritor, färgpennor, fingerfärg, teckningstillbehör, papper och en vaxduk för att skydda bordet. Det här är en present som nog hela familjen kommer att tycka om.

present till 6-åring - Doftpennor
Doftpennor
present till 6-åring - Vattenfärg
Vattenfärg
present till 6-åring - Färgpennor
Färgpennor
Helt vanliga kritor bra present till 6 åring
Helt vanliga kritor
Målarbok och pennor bra present till 6 åring
Målarbok och pennor
Målarbok och pysselbok bra present till 6 åring
Målarbok och pysselbok
Fingerfärg bra present till 6 åring
Fingerfärg
Tuschpennor present till sexåring
Tuschpennor
Block med ritpapper bra present till 6 åring
Block med ritpapper

Mer pyssel i present till 6-åring

Skapamer.se har massor av pysselsaker att välja mellan. Det finns både julpyssel, bakning, papperspyssel, smycken, ja hur mycket som helst faktiskt! Det finns även färdiga lådor med pyssel att köpa billigt på t.ex. ÖB och Rusta ibland. Här har jag hittat en på CDON.

present till 6-åring - Pysselbox
Pysselbox

Akvarellfärg och staffli

Ge 6-åringen ett staffli och akvarellfärger om du vill slå på stort. Att få bli en riktigt konstnär är superspännande!

present till 6-åring - Ett staffli för att ställa på bordet
Ett staffli för att ställa på bordet
Ett staffli att ha på golvet
Ett staffli att ha på golvet
Vattenfärg till konstnären
Vattenfärg till konstnären

Vattenpälor

Något som inte fanns när mina egna barn var små är vattenpärlor. Man skapar ett mönster av speciella pärlor på pärlplattor. När mönstret är utlagt sprayar man pärlorna med vatten. När pärlplattan har torkat så har pärlorna fixerats.

present till 6-åring - Vattenpärlor från Disneys bilar

Pärlplattor är en bra present till en 6-åring

Köp pärlor och pärlplattor, det brukar barn gilla. Det går att hitta väldigt fina beskrivningar på figurer man kan pärla på Pinterest!

present till 6-åring - När man ska göra pärlplattor är det bra att ha många färger att välja mellan
När man ska göra pärlplattor är det bra att ha många färger att välja mellan
Pärlor och pärlplattor från Bilar
Pärlor och pärlplattor från Bilar
Pärlplattor med olika transportmedel
Pärlplattor med olika transportmedel

Smycken

Det finns även pärlset för att göra egna smycken. Det är bra att passa på nu. I den här åldern är diamanterna väldigt billiga och är gjorda av plast.

present till 6-åring - Set för att göra egna smycken
Set för att göra egna smycken
Fin present till en 6-årig tjej som gillar att göra smycken
Fin present till en 6-årig tjej som gillar att göra smycken
Set för att göra egna smycken

6 åringar älskar när det glittrar och glänser

En present som 6-åringar brukar älska är glitter. Det finns glitterlim, glitterpennor, lera, glittrigt papper, paljetter. löst glitter osv osv. Glitter är fint. 6-åringar gillar saker som glittrar och glänser.

present till 6-åring - Löst glitter
Löst glitter
present till 6-åring - Glitterlim
Glitterlim
Cernitlera för att göra små figurer
Cernitlera för att göra små figurer
Paljetter som glittrar
Paljetter som glittrar
Glitterpennor
Glitterpennor

Miniatyrvärldar är en bra present till en 6-åring

Barn brukar tycka om att bygga små minivärldar. Det kan t.ex. vara med lego, Brio järnväg eller liknande. Sådana leksaker bidrar både till barnens kreativitet och ger kunskaper i konstruktion och hållfasthet. Lego är en leksak de kommer leka med ända fram till den tidiga tonåren. Det är roligt att få både färdiga byggsatser och lego som man kan bygga fritt med.

Brio järnväg för frakt En järnväg burkar också bli väldigt poppis. I present till en sexåring är det bra att välja ett tågset med många roliga delar.
En järnväg burkar också bli väldigt poppis. I present till en sexåring är det bra att välja ett tågset med många roliga delar.
Det här är ett annat tågset som passar att ge en 6-åring i present.
Det här är ett annat tågset som passar att ge en 6-åring i present.

Pippi Långstrump är ju en av barnens favoriter. Det finns väldigt fina minivärldar med Pippi att ge barnen i present. Här är till exempel Pippis pappas båt Hoppetossa och hennes hus.

present till 6-åring - Villa Villekulla som dockhus
Villa Villekulla som dockhus

Pippis båt
Pippis båt
Pippis säng och bordet i hennes hus

Till både båten och Pippihuset behöver du köpa figurerna separat. Här är några som jag tror att 6-åringen vill ha. (Det finns även poliserna och pirater att köpa, men jag tror inte de är lika viktiga)

present till 6-åring - Pippi Långstrump, Tommy och Annika små figurer att ha i Villa Villekulla eller på Hoppetsosa.
Pippi Långstrump, Tommy och Annika små figurer att ha i Villa Villekulla eller på Hoppetossa.
 Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan
Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan
 Pippis häst Lilla gubben är förstås kul att få också.
Pippis häst Lilla gubben är förstås kul att få också.

Det finns också fler små minivärldar som är fina att ge en 6-åring i present. Kanske ett parkeringshus, ett sjörövarskepp eller ett dockhus kulle kunna vara något de tycker om.

present till 6-åring - Parkeringshus i flera våningar och överst finns en helikopterplatta.
Parkeringshus i flera våningar och överst finns en helikopterplatta.
Sjörövarskepp
Sjörövarskepp
Dockskåp
Dockskåp

Present till barn som har svårt att sova

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Lycka till med födelsedagspresenterna! Jag hoppas att du hittat inspiration på den här sidan. Har jag missat något viktigt så kommentera gärna.

Relaterade frågor

Pyssel till tjej 6-år? Bra pyssel till en 6-årig tjej är pennor, målarbok, pysselböcker, pyssellåda med lite av varje, Play-dohlera, doftpennor, glitterpennor, pysselpaket för att dekorera bakelser eller göra egna nyckelringar. Fler tips hittar du här!

Vad önskar sig en 6-årig kille? Han önskar sig lego, menkano, actionfigurer, dinosaurieägg, utklädningskläder, linbana och godis. Fler presenttips till 6-åriga killar kan du hittar här!

Vad är en bra present att ge på ett barnkalas? Lämpliga barnkalaspresenter är pysselbok, glitter, tatueringspennor, stapla stolar, ett gosedjur eller ett smycke. Fler presenter för barnkalaset hittar du här.

Vad är bra träleksaker till en 6-åring? De träleksaker som 6-åringar gillar bäst är mekano, docksäng, pussel, vävstol och gitarr. Fler tips på träleksaker finns här.

Tips på fortsatt läsning

Present Till 6-Åring
Rulla till toppen