vad ger man för sommarpresent till barn

Sommarpresenter

Snart startar sommarlovet och barnen kommer hem för att vara långlediga. Visst är det härligt men visst vore det bra om de hade roliga saker att göra! Kanske kan du hitta några bra presenter som gör att de har något att göra hela sommaren.

Vad är då en bra sommarpresent till barnen? Det kan till exempel vara en linbana, en vattenspridare, en fin handduk eller pärlor. Riktigt bra sommarpresenter till barnen är presenter där de får använda kroppen, saker för stranden och sådant de kan sysselsätta sig med inomhus varma dagar. Här kommer lite fler idéer om vad man kan ge barnen i sommarpresent.

vad ger man för sommarpresent till barn
Vad är en bra sommarpresent till barn?

Hittar du en riktigt bra sommarpresent till barnen kommer de kunna sysselsätta sig själva långa stunder. Man märker ju att de verkligen behöver dagis och skola….för när sommaren kommer blir de lätt överaktiva på hemmaplan. Förutom den här sidan har jag även skrivit om presenter till barn i alla åldrar, besök gärna den sidan också för fler presenttips!

Vattenleksaker

Det finns många fina vattenleksaker att köpa till barnen. De måste naturligtvis anpassas efter barnets ålder och simkunnighet. Att ge en fin badring till ett barn som inte kan simma ännu kan till exempel vara lite riskabelt. Det är lätt gjort att det flyter för långt ut från stranden och hamnar under vattenytan. För de yngre barnen är det kanske bättre att få armpuffar eller en hajfena.

Simringar och sånt

Flamingos är väldigt poppis och finns så klart som badring också.
Coolast på stranden blir man med den här häftiga badringen: T-rex – kan knappast bli tuffare va? Även den här kommer imponera stort på badstranden.
En vattenhängmatta är en annan unik sak att ha med till stranden.
En munk med glasyr och strössel. Han eller hon blir kung i poolen.
Otroligt söt och fantasifull badring. En regnbåge på ett moln. Så varför inte ge din lilla ängel ett eget moln att sväva på. Och vid regnbågens slut finns en skatt.
Till små barn är det bättre att köpa ärmpuffar.
Otroligt smart simdyna. Man spänner fast den på barnet. Det smarta är att den inte är i vägen så barn brukar låta den här simdynan sitta på.

Vattenlek

Det är också kul att få presenter som man kan blöta ner sig med hemma på tomten. Vattenspridare, vattenkanna, vattenslang och vattenkanna är några favoriter. Barnen brukar gilla att få ansvara för vattningen av trädgården. Ofta brukar barnen bli minst lika blöta som växterna. Men det gör inte så mycket.

Varför inte pryda gräsmattan med den här två meter höga enhörningen? Barnen kommer älska den. De blir blöta och gräsmattan grönskar. Grannarna kommer dessutom att bli gröna av avund.
En egen liten vattenkanna är kul att få. Alla små barn tycker det är kul att få hjälpa till i trädgården. Den här är lite mindre, så den blir inte så tung heller.
Att få en dinosaurie är inte fel. Tänk att ha den här hemma i trädgården!
En favorit bland barn jag frågat är den här vattenglidmattan. En kul grej att ha hemma i trädgården. Det är en plastbana som man fyller med vatten. Man tar sedan sats slänger sig på banan och glider.
Ett roligare sätt att vattna barn och blommor på är den här fina och roliga vattenspridaren. Blommorna snurrar runt av vattentrycket och sprutar samtidigt vatten överallt.
Har ni ingen pool på tomten kan det vara skönt att ha en stor badbalja.
Det nya sättet att ha vattenkrig. Bollen fylls med en vattenballong och en timer sätts på. Man kastar sedan bollen till varandra och den som håller den när tiden är ute kommer bli blöt då ballongen exploderar.
Här har du en riktigt bra vattenslang till vattenkrigen. Vattenslangen vecklar ut sig när det flödar vatten i den. Den är mer lätthanterlig än en vanlig trädgårdsslang.

Utelek på sommaren

Under sommaren finns också enorma möjligheter till aktivitet: studsmatta, klättervägg, linbana, klätterbana, stranden och cykelturer.

På en studsmatta brukar barnen kunna roa sig länge. Både med och utan sina kompisar. Det är dessutom bra motion. En studsmatta är mycket för pengarna.
En klätterbana tröttar ut barnen på ett effektivt sätt. Barnen och deras kompisar kan leka alla möjliga lekar där.
Att ha en egen klättervägg hemma kommer göra alla kompisar avundsjuka. Den kan monteras både inne och ute.
En trehjuling brukar uppskattas mycket av de allra minsta. En helt ny frihet att bara kunna ta sin cykel och dra.
En linbana är en häftig sommarpresent till barnen. Den spänns bara upp mellan två träd och sedan är det färdigt att åka.
En riktigt fin cykel är också något barn önskar sig. Det går att hitta mycket bra begagnat också på t.ex. Blocket om du letar.

En stunds vila efter leken

Efter aktivitet är det också skönt att få vila. Har du ett lite äldre barn kommer de helt säkert att uppskatta att ha ett skönt ställe att hänga på i sommar.

Hängmatta att hänga upp i trädgården. Men om man vill är lätt att ta med sig i väskan när man ska till stranden eftersom den är så liten.
Ibland kan man behöva en liten stund för sig själv. I dessa fina hängkojor är det mysigt att ha med sig en bok och bara softa och ta det lugnt en stund.
Uppblåsbar fåtölj som du kan ha både i trädgården och för att flyta med på vattnet. När du ska blåsa upp den använder du dig av vinden.

Fler saker att ha med till stranden

Till stranden är det kul att få simglasögon eller cyklop. Det är heller aldrig fel att ha den snyggaste badringen, bollar, fina sandleksaker eller bästa handduken på hela stranden.

Det här är en tuff boll som studsar på vatten. Kul sommarpresent för lite äldre barn att få.
Sandset i 10 delar. Hink, kratta, små formar, sandsnurra och en vattenkanna. Massor av sandprylar helt enkelt!
Ett par simglasögon eller ett cyklop brukar vara kul att ha med till stranden.
Efter att filmen Frost släpptes är det Elsa som alla små tjejer vill vara. Så varför inte ett strandset med Elsa?
Lite extra sandformar är kul att ha. För de yngsta är det enklare att göra sandkakor med små formar än i en hink.
Bajs är alltid lika populärt. Det här är bajskorvar man fiskar upp.
Här är ett strandset med Musse Pigg och lite bilar. Det är nog det grabbar föredrar att få i present.
Kanske den bästa sommarpresenten på den här sidan. En stor badboll med fullt av glitter i. Barnen kommer älska den!

Odla och snickra

De brukar också gilla att få vara med och fixa i trädgården. De gillar att odla sina egna jordgubbar, ärtor och morötter. För de yngre barnen är det kul att få lite egna trädgårdsredskap och egna fröer att så.

Sprid lite odlingsglädje även till barnen. I den här boken får man lära sig att ta sticklingar, odla solrosor mm.
Solrosor brukar vara uppskattat att odla. De blir ju så enormt stora, det brukar barnen gilla.
Att odla morötter brukar också vara en favorit. De är söta och goda. De är goda att äta direkt från landet.

En bra aktivitet att göra tillsammans med sina barn är att snickra ihop en odlingslåda åt dem. Det gör du lätt genom att använda de överblivna brädor du har hemma. Täck lådan invändigt med en plastsäck som du häftar fast. Gör hål i botten, täck botten med lecakulor och häll över jord. Det är ett lagom svårt projekt och barnen kan få vara med och såga och skruva med borrmaskinen.

Blir det för svåra och stora byggprojekt är det lätt att de tröttnar. En sommar hade vi varit på fladdermussafari. På naturstationen hade de ritningar för hur man byggde en fladdermusholk. Min dotter blev mycket inspirerad och ville bygga en egen fladdermusholk. Plastpappa åkte iväg och köpte allt material. Sedan var det byggdags…hon kom och filade lite på den första brädan…sen tröttnade hon. Plastpappa fick bygga fladdermusholken själv. Tyvärr har det inte blivit några fladdermöss heller, ett gäng getingar bestämde sig för att bosätta sig i holken istället.

Saker att leka med inomhus varma dagar

När dagarna blir alldeles för varma är det skön att kunna sysselsätta sig med något inomhus där det oftast inte är lika hett. Då är det skönt att kunna bara få ta det lugnt och pyssla lite eller leka lugna lekar. Då är det bra att ladda med pennor, kritor, målarblock och pärlor och sådant.

Lite finare färgpennor brukar barn gilla att få i present.
Bamsemålarbok för de yngsta barnen. Fina motiv och stora ytor att måla
Att få en bra bok, Harry Potter till exempel, brukar vara omtyckt.
Det gäller ju att inte bli för överhettad i sommarvärmen. En kall sorbet gör faktiskt värmen mer uthärdlig.
För de lite äldre barnen passar den här Harry Potter målarboken.
Att pärla pärlplattor brukar kunna sysselsätta dem länge.
Bara så att de stackars barnen inte ska sakna skolan alltför mycket…
Bok för att lära sig teckna manga. Passar bättre för lite äldre barn. Kul att kunna rita fina teckningar.
Även den här målarboken är för äldre barn. Mycket fina detaljer.
Att pärla sina egna smycken brukar både tjejer och killar gilla.
Pyssel med mycket återanvändning av sådant man har hemma.
En kulbana som kommer engagera hela familjen. Den tar tid att montera och är inget för de allra yngsta.

Sommarens utflykter

När det är sommar är det härligt att kunna göra utflykter om dagarna. Ofta krävs det att man tar med barnen ut på något varje dag om de inte ska riva huset och slåss med varandra. Till utflykten kan det vara bra att ha en fin pick-nickkorg, fina saftglas och en stor filt.

Relaterade frågor

Vad ska jag ge barnen i examenspresent? Barn som slutar 9:an eller gymnasiet ska kanske ha någon större och dyrare present. Men när man slutar ett helt vanligt skolår räcker det med nästan vad som helst för present. Det viktiga är att man blir uppmärksammad!

Presenter till barnkalas? Ska ditt barn på kalas och behöver ha med sig en bra present? Presenter till barnkalas har jag samlat lite tips för här.

Leave a Comment