Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Optimera Sommarstämningen: Välj Rätt Sommarpresent till Din Personal

Vad gör en sommarpresent perfekt? Den bör väcka glädje, vara personlig och komma till användning under soliga dagar. Denna guide hjälper dig att välja sommarpresenter som uppmärksammar dem du bryr dig om, med förslag som passar alla smaker och budgetar.

Viktiga slutsatser

 • Anpassade klädesplagg, personliga vattenflaskor och sportartiklar är populära sommarpresenter som främjar teamkänslan och kan öka personalens motivation och välbefinnande.
 • Sommargåvor som upplevelser, hållbara produkter och skräddarsydda föremål kan stärka företagskultur och kundrelationer samtidigt som de reflekterar företagets värderingar.
 • Det är viktigt att vara medveten om lagliga aspekter och skatteregler; sommargåvor ska vara väl övervägda för att undvika skatteplikt och maximera fördelarna för både givare och mottagare.

Optimala sommarpresenter för att visa uppskattning

Att ge bort sommarpresenter till anställda är ett utmärkt sätt att visa uppskattning och förstärka teamkänslan. En tankeväckande gest i form av en sommargåva kan öka moralen och motivationen inom teamet. Det är ett sätt att visa att företaget värderar de anställdas insatser och välbefinnande. Men med ett brett utbud av möjliga presenter, hur vet du vilken typ av gåva som kommer att bli mest uppskattad?

Jag tycker att det är ett trevligt sätt att uppmärksamma personalen. En julklapp väntar man ju sig att få av företaget, men en sommargåva är oväntad vilket gör den extra uppskattad. När jag själv arbetade på Proffice Care delade de ut fina keramikskålar och kökshanddukar med somrig text. Jag blev jätteglad för dem.

Enligt mångas åsikt kan anpassade klädesplagg och tillbehör, såsom företagets t-shirts eller kepsar, göra personalen värderad och stolt. Detta förstärker teamkänslan och företagskulturen. På samma sätt är personliga vattenflaskor och sportartiklar, såsom motions- och träningskläder och väskor, både personliga och praktiska sommarpresenter som personal kan uppskatta under semestern.

Personliga presenter som gör skillnad

Att ge en personlig sommargåva, som en unik vattenflaska eller en specialdesignad strandhandduk, är ett sätt att visa erkännande och tacksamhet. Det visar omtanke och uppskattning för personen.

Att ge bort skräddarsydda sommarpresenter, som personliga vattenflaskor dekorerade med företagets logotyp eller anställdas namn, kan förmedla erkännande och tacksamhet på ett mer personligt sätt.

Det finns ett brett utbud av personliga sommarprodukter som kan anpassas som reklamgåvor. Här är några exempel:

 • Solglasögon
 • BPA-fria vattenflaskor med fruktkolv, som inte bara är hälsosamma och miljövänliga men också praktiska för sommardagar.
 • Tryckta grillförkläden, en unik present som kombinerar personlig touch med sommarens grillning.
 • Strandset, inklusive en strandhandduk, en strandboll och solkräm, för en komplett upplevelse vid stranden.
 • Skärbrädor, en praktisk köksartikel som kan personifieras för en genomtänkt gåva.

Solglasögon är en stilfull och praktisk presentalternativ för soliga dagar.

Genom att dekorera dessa föremål med företagets logo, den anställdas namn, eller ett inspirerande citat, kan de bli en unik och uppskattad gåva som visar att du bryr dig om varje enskild anställd.

Hållbara och praktiska val för sommaren

När det gäller att ge bort sommarpresenter, uppskattas ofta gåvor som är både användbara och praktiska under sommarsemestern av mottagare. Några exempel på sådana presenter är skräddarsydda picknickväskor och ryggsäckar samt praktiska gadgets som non-stick grillpåsar och expanderande trädgårdsslangar.

För företag som värdesätter hållbarhet och miljövänlighet kan det vara värt att överväga gåvor som bidrar till en hållbar och njutbar sommarsäsong, som köksgadgets och hållbara lagringslösningar för mat. Dessa typer av gåvor visar inte bara företagets engagemang för hållbarhet, utan är också mycket användbara och uppskattade av mottagare.

Upplevelser som förenar teamet

Upplevelser är också utmärkta som sommarpresenter till personalen. Här är några exempel på unika upplevelser som kan skapa varaktiga minnen och stärka teamet:

För företag som prioriterar social distansering, finns det även upplevelsebaserade sommargåvor som anpassar sig till detta, som Drive-In Sommarbio i Stockholm. Gemensamma upplevelser som dessa bidrar till ett starkare sammanhållning inom teamet och kan förbättra arbetsmiljön, vilket gör dem till perfekta sommargåvor.

Kreativa idéer för sommargåvor till kunder

Kreativa idéer för sommargåvor till kunder

Om ditt företag också vill ge bort sommargåvor till kunder, finns det många kreativa idéer att överväga. Sommargåvor kan vara effektiva som reklampresenter och har stor potential att synliggöra varumärket samtidigt som de stärker relationen till kunder.

Exempel på produkter som fungerar bra som sommarmarknadsföringsgåvor inkluderar:

Dessutom kan digitala sommargåvor, såsom prenumerationstjänster, erbjuda en kombination av fysiska och digitala reklamlösningar som kan öka kundlojaliteten och ge ett långsiktigt värde.

Skräddarsydda sommarprodukter

Skräddarsydda sommarprodukter är ett utmärkt sätt att förstärka varumärket och skapa en unik gåva. Unika strandhanddukar, anpassade med företagets logotyp och färger, är till exempel en idealisk sommargåva som erbjuder både praktiska fördelar och marknadsföringsmöjligheter.

Det finns även andra produkter som lämpar sig väl för sommaren, som:

 • Uppblåsbara bollar anpassade med tryck
 • Personliga flip-flops
 • Märkta strandmadrasser
 • Reklamsolglasögon kan också vara ett attraktivt alternativ, eftersom de kan tryckas med logotyper eller andra motiv.

Mat & dryck för sommarens event

Mat- och dryckesgåvor är också populära sommarpresenter. Här är några exempel på traditionella svenska sommarmat som kan ingå i matlådor och korgar:

 • Potatissallad
 • Lax
 • Sill
 • Pajer
 • Räkor

Dessa presenter passar väl till sommarens tillställningar.

Andra goda alternativ är snacks och godislådor, som är uppskattade gåvor och kan bidra till en trevlig stämning vid sommarens olika evenemang, från företagspicknickar till kundmottagningar. Grilltillbehör kan också vara ett utmärkt val som sommarpresent till grillkvällar och kan även vara ett festligt inslag i företagsevent under sommarsäsongen.

Så väljer du rätt sommarpresent till personalen

När det gäller att välja rätt sommarpresent till personalen, finns det några viktiga aspekter att överväga. Först och främst är det viktigt att anpassa gåvan efter budget, intressen och företagets värderingar. Att ge sommargåvor som är i linje med mottagarens favoritaktiviteter utomhus, som camping eller strandhäng, kan öka njutningen och förstärka upplevelsen.

För att göra detta enklare kan du överväga att använda gåvokort. Gåvokort är ett populärt val som låter mottagare välja sina egna sommarpresenter från ett brett utbud av produkter. På så sätt kan du vara säker på att varje anställd får en gåva som de verkligen kommer att uppskatta och använda.

Budgetanpassade sommarpresenter

Om du har en begränsad budget för sommarpresenter, finns det fortfarande många prisvärda alternativ att överväga. Genom att välja sommarpresenter som har ett högt upplevt värde utan att vara dyra, kan du visa din uppskattning utan att spräcka budgeten.

Det finns även möjlighet att spara pengar genom att köpa gåvor i bulk. Att utnyttja mängdrabatter kan resultera i att du får högkvalitativa produkter till ett bättre pris per enhet, vilket passar utmärkt för att köpa sommarpresenter till hela personalstyrkan. Oavsett din budget är det viktigt att fördefiniera en budget för sommarpresenter och strikt hålla sig till den.

Anpassa presenten efter personalens intressen

Att anpassa sommarpresenten efter personalens intressen kan öka chansen att gåvan uppskattas. Till exempel kan du ge bort gåvor som är både personliga och praktiska, som hemgjorda badsalter, dekorerade solhattar, eller picknickkorgar fyllda med handplockade godsaker. Dessa typer av gåvor kan skapa en minnesvärd och njutbar sommarupplevelse.

För att uppmuntra avkoppling och minska stress under sommaren, kan du överväga gåvor som skapar en lugn atmosfär som hängmattor eller utomhus aromaterapi-diffusorer. På så sätt kan du visa att du bryr dig om personalens hälsa och välbefinnande, vilket kan förbättra arbetsmiljön och öka produktiviteten.

Reflektera företagets värderingar i valet av gåva

Att välja sommarpresenter som är i linje med företagets kärnvärden kan visa de anställda och omvärlden vilka principer som är viktiga för företaget. Genom att ge bort gåvor som:

 • stödjer lokala företag eller projekt
 • är miljövänliga och hållbara
 • främjar jämställdhet och mångfald
 • är socialt ansvarstagande

kan du till exempel visa ett företags engagemang för den lokala samhällsutvecklingen.

För företag som värderar hållbarhet och miljövänlighet kan det vara värt att överväga gåvor som är miljövänliga eller etiskt producerade. Ekologiska solkrämer eller fairtrade-märkta produkter kan vara utmärkta exempel på sådana gåvor. Dessa typer av gåvor visar inte bara företagets engagemang för hållbarhet, utan är också mycket användbara och uppskattade av mottagare.

Sommargåvor som främjar hälsa och välbefinnande

Sommargåvor som främjar hälsa och välbefinnande

För företag som värderar sina anställdas hälsa och välbefinnande kan det vara värt att överväga sommargåvor som bidrar till avkoppling, fokus och personlig tillväxt. Här är några förslag på wellnessprogram som kan vara bra val:

 • Hållbart ledarskap
 • Stressförebyggande strategier
 • Mental träning
 • Kostlära

Genom att erbjuda dessa sommargåvor kan du främja en hälsosam och balanserad arbetsmiljö för dina anställda.

Kurser i positiv psykologi som utforskar faktorer som påverkar motivation, lycka och välbefinnande kan främja både personlig och professionell tillväxt. Dessutom kan gåvor som hängmattor eller aromaterapi-diffusorer anpassade för utomhusbruk bidra till ökat välbefinnande och stressreduktion under sommarmånaderna.

Hörlurar av hög kvalitet med brusreducerande egenskaper kan också vara en genomtänkt digital gåva som kan förbättra de anställdas fokus och visa företagets omsorg om deras välbefinnande.

Lagliga aspekter och skatteregler för sommarpresenter

När man väljer sommargåvor är det viktigt att vara medveten om de lagliga aspekterna och skattereglerna. Det finns ingen skattefrihet för sommargåvor till anställda enligt reglerna. För skattefrihet av gåvor gäller att om gåvans värde överskrider ett visst belopp, blir hela gåvan skattepliktig.

Vid skattefrihet av gåvor ska arbetsgivarens kostnad för administration och frakt inte räknas in i gåvans värde. Dessutom accepterar Skatteverket att även uppdragstagare kan omfattas av reglerna för skattefrihet som gäller anställda.

Vad får sommargåvan kosta?

När det gäller kostnader för sommargåvor är det viktigt att vara medveten om kostnadsgränserna för att undvika skatteplikt. Det är viktigt att komma ihåg att priset på gåvan kan påverka om den är skattepliktig eller inte.

För att undvika skatteplikt, bör du hålla dig till kostnadsgränserna för sommargåvor. Det är också viktigt att notera att arbetsgivarens kostnad för administration och frakt inte ska räknas in i gåvans värde när man bedömer om gåvan är skattepliktig eller inte.

När blir en gåva skattepliktig?

Det är viktigt att veta vilka typer av gåvor som kan bli skattepliktiga. Penninggåvor, inklusive checkar och presentkort som kan bytas mot pengar, är exempel på gåvor som är skattepliktiga.

Detta innebär att om du ger bort en penninggåva eller ett presentkort som kan bytas mot pengar som en sommargåva, kan mottagaren behöva betala skatt på det. Därför är det viktigt att överväga detta när du väljer vilken typ av sommargåva du ska ge.

Momsavdrag för sommarpresenter

När det gäller momsavdrag för sommarpresenter, finns det vissa kriterier som måste uppfyllas för att gåvan ska vara avdragsgill. En avdragsgill sommargåva bör vara av mindre värde och gåvan bör vara försedd med arbetsgivarens logotyp eller ett motsvarande märke.

Dessutom måste sommargåvan uppfylla de krav som finns för personalvårdsförmåner för att vara avdragsgill. Det är viktigt att vara medveten om dessa kriterier när du väljer sommargåvor för att säkerställa att de är avdragsgilla.

Digitala sommarpresenter – ett modernt alternativ

Digitala sommarpresenter är ett modernt och bekvämt alternativ till traditionella gåvor. Gåvokort är ett populärt val som låter mottagare välja sina egna sommarpresenter från ett brett utbud av produkter.

Denna typ av gåva är särskilt användbar för företag med en begränsad budget, eftersom de anställda kan välja egna gåvor från ett förutbestämt sortiment med hjälp av gåvokort. Dessutom erbjuder digitala sommarpresenter enkelhet och bekvämlighet för både givare och mottagare, vilket gör dem till ett utmärkt val.

Sammanställning av populära sommarpresenter

För att hjälpa dig att välja den perfekta sommarpresenten har vi sammanställt en lista över populära sommarpresenter. Här är några exempel:

 • Ergonomiska trädgårdsstolar för ökad komfort under sommartiden
 • Elektroniska färgläggningsparasoll för att skapa en avkopplande atmosfär
 • Strandhanddukar med roliga mönster för att göra strandbesöket lite roligare
 • Svalkande vattenflaskor för att hålla drycken kall under varma dagar
 • Solglasögon med UV-skydd för att skydda ögonen mot solens strålar

Äldre individer kan till exempel uppskatta sommarpresenter som erbjuder kvalitet och funktionalitet.

För kollegor kan muggar och presentlådor med teman som champagne eller italienska delikatesser vara populära val. Oavsett vem du ger presenten till, är det viktigaste att välja något som kommer att uppskattas och användas, vilket skapar en varaktig positiv inverkan.

Sammanfattning

Som vi har sett i detta inlägget finns det många olika aspekter att överväga när man väljer den perfekta sommarpresenten till personalen. Oavsett om det är en personlig gåva, en praktisk och hållbar produkt, en upplevelse som förenar teamet, eller en digital present, är det viktigaste att gåvan visar din uppskattning och stärker teamkänslan. Genom att tänka på mottagarens intressen, företagets värderingar och de lagliga aspekterna och skattereglerna, kan du hitta den perfekta sommarpresenten som kommer att bli uppskattad och ihågkommen länge efter sommaren är över.

Vanliga frågor och svar

Vilka är några exempel på personliga sommarpresenter?

Du kan ge personliga sommarpresenter som vattenflaskor, strandhanddukar, grillförkläden och skärbrädor. Det är en bra idé att visa omtanke genom att skapa specialdesignade presenter för sommaren.

Vilka är några populära hållbara sommarpresenter?

Några populära hållbara sommarpresenter inkluderar skräddarsydda picknickväskor, non-stick grillpåsar och expanderande trädgårdsslangar. Dessa presenter kan bidra till en mer hållbar livsstil och glädja mottagaren.

Vilka är några exempel på upplevelser som sommarpresenter?

Några exempel på upplevelser som kan ges som sommarpresenter inkluderar fiskspa, champagneprovning, luftballongsfärd och restaurangbesök. Varför inte överraska någon med en minnesvärd upplevelse?

Vilka är några exempel på sommargåvor till kunder?

Några exempel på sommargåvor till kunder inkluderar badbollar, frisbees, campingstolar, grilltillbehör och BPA-fria vattenflaskor med fruktkolv. Ta gärna hänsyn till kundernas intressen och behov när du väljer gåvor. Tack för din fråga!

Vad ska jag tänka på när det kommer till skatteregler för sommarpresenter?

När det kommer till sommarpresenter och skatteregler är det viktigt att komma ihåg att gåvor till anställda inte är skattefria enligt reglerna. Om gåvans värde överskrider ett visst belopp blir hela gåvan skattepliktig.

Optimera Sommarstämningen: Välj Rätt Sommarpresent till Din Personal
Rulla till toppen