Present Till 3-Åring

Letar du efter en riktigt bra present till en 3-åring? Här kommer jag berätta om de bästa sakerna att ge till 3-åringar i födelsedagspresent.

Vad är en bra present till en 3-åring? Bra presenter till en 3-åring är hoppdjur, Bushinken, pussel, gosedjur, badkläder, dockkök, Alfons Åberg-saker, piratskepp, lego, Duplo, plus plus, aktier, leklera, utklädningskläder, en bra film eller en målarbok.

Vad är en bra present till en 3-åring
Vad är en bra present till en 3-åring?

Men fortsätt gärna läsa för fler bra tips på present till 3-åring. Det finns massor av roliga presenter som treåringen kommer att älska! Kanske en upplevelse som passar barn kommer bli en uppskattad gåva?

Förutom den här sidan med tips på present till 3-åring har jag även skrivit om presenter för 3-åriga killar och presenter för 3-åriga tjejer. Besök gärna de sidorna också för fler presenttips! Här hittar du även förslag på julklapp till barn 3 år osv.

Vad önskar sig en 3-åring i present?

Albert

Albert är en tjänst där man prenumererar. Barn brukar ju tycka om att spela och här får de just det. Albert erbjuder en lustfylld inlärning där barnen spelar på sin nivå. Här får de den grunden som krävs för att senare lära sig läsa och räkna.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Det är ju tyvärr inte alltid man hinner sitta ner och läsa för barnet. Kanske vill du inte släppa lös barnet med din telefon själv heller för att hålla det sysselsatt. Då kan Storytel vara den perfekta presenten. Här finns sagor som passar både vuxna så väl som treåringar. Genom att lyssna på mycket sagor kommer barnet få ett stort ordföråd och ha många roliga stunder.

Läs mer och beställ

Treåringar tycker om både att sitta och pyssla, rollekar, oväsen, vildare lekar, och ännu vildare lekar. När man köper present till en 3-åring kan det därför vara bra att variera leksakerna lite så att det inte bara blir oväsen och vilda lekar, utan även lite pysselsaker och praktiska presenter, så att föräldrarna kan få en lugn stund emellanåt. Här hittar du mina bästa tips på present till 3-åringen.

Sömen

Sömnen är väldigt viktigt för att orka med en dag på förskolan. Här är några presenter för att underlätta både för barnet och familjen.

Tyngdtäcke för barn

Är det ett barn som har problem med sömnen kan tyngdpåse vara en idé. Det är som en lugnande sovsäck med tyngder. De passar bra för barn som är oroliga och har svårt att sova. Den lätta tyngden över bröst och mage lugnar barnet, och oroliga armar och ben kommer till ro.

Läs mer och beställ

Sömntränare klocka

Sömntränare, nattlampa och klocka i ett. Hjälper barnet att förstå när det är dags att gå upp och när man ska sova. Fåret öppnar ögonen när det är dags att vakna.

Läs mer och beställ

Gosedjurskaniner

Söta små kaniner är en mysig present till en 3-åring. De brukar gilla att bjuda gosedjuren på mat, ta med dem på en åktur osv. En kanin kommer bli en kär vän i livet och perfekt att hålla om när det är dags att komma till ro på kvällen.

Läs mer och beställ

Bra presenter till en 3-åring

Bok med barnets namn

Här är böcker ditt barn kommer att älska och vilja höra hundratals gånger. Här får du nämligen välja namn på karaktären i boken, så att den handlar om just ditt barn. Tänk vad spännande att höra berättelsen som handlar om barnet som lämnas på morgonen, de olika aktiviteterna som barnet deltar i som samling, lek, sovstund osv. Passar både för barn som går på förskolan och för de som precis ska börja där. Men surfa gärna in på MinBästaBok.se och se vilka berättelser de har att välja mellan. Jag lovar att ditt barn kommer älska berättelserna!

Paraply som ändrar tryck i regnet

Minns du hur roligt det var att ha ett eget paraply när du var liten? Det finns faktiskt en sak som hade varit roligare, nämligen att få ett eget paraply som både har fint motiv och som ändrar tryck i regnet. Det finns faktiskt sådana paraplyer att köpa. De har massor av olika motiv att välja mellan, allt från rymden till lastbilar och husdjur. Det är är en riktigt bra present att ge en 3-åring som fyller år.

Läs mer och beställ

Bästa presenten till 3-åring

Treåringar brukar älska fart och fläkt. De tycker av naturen ofta om att röra mycket på sig. Varför inte ge dem leksaker är roliga och inbjuder till rörelse. Om jag ska tipsa om den bästa presenten att ge en treåring så är det nog saker där barnet får röra på sig. När det är roligt går barnen in för det med liv och lust. Men det kommer att ge föräldrarna lite andningspaus efteråt, så motionsredskap för 3-åringar är nog den bästa presenten. Vill du köpa en annan, mer stillsam present? Då tycker att jag du ska ge honom eller henne en Briojärnväg (se längre ner på sidan).

Hoppdjur i present till 3-åring

Hoppdjur – djur som barnet sitter på och håller det i öronen eller i handtag och som barnet sedan studsar runt med samtidigt som de sitter på djuret.

Hoppdjur ko
Hoppdjur kanin
Hoppdjur åsna

Hoppboll

Hoppbollar – samma funktion som hoppdjuren, men hoppbollarna brukar istället för att vara ett djur ha barnmotiv tryckta på bollen. Med hoppbollen blir det fart och fläkt i hemmet.

Present till 3- åring - Hoppboll
Hoppboll

Inredning till barnets rum

Det är så klart alltid kul att få nya fina saker till sitt rum. Den här fina hängaren med klubbor och kolor på kommer bli en väldigt älskad inredningsdetalj. Här kan barnet hänga upp sina utklädningskläder, halsband och hopprep.

Läs mer och beställ

Cykel i present till 3-åring

Cykel – kanske är det dags för första cykeln nu? En treåring behöver ha en cykel med stödhjul om det ska gå vägen. Småbarn brukar gilla fart, så en cykelhjälm är en god idé att ge i present också. Till en 3-åring rekommenderas den minsta cykeln på 12 tum. Glöm inte komplettera med en bra lekhjälm. Det här kan gå undan!

Present till 3- åring - Springcykel - ungefär som en vanlig cykel fast utan pedaler. Barnet sparkar sig fram och övar sig på att hålla balansen när de far fram.
Springcykel – ungefär som en vanlig cykel fast utan pedaler. Barnet sparkar sig fram och övar sig på att hålla balansen när de far fram.
Cykel 14 tum är det som rekommenderas för en 3-åring. Barn bör ju kunna sätta ner fötterna ordentligt i marken när de sitter på cykeln. Det är en bra present till en treåring
Cykel 14 tum är det som rekommenderas för en 3-åring. Barn bör ju kunna sätta ner fötterna ordentligt i marken när de sitter på cykeln.

Pulka i present till 3-åringar

Pulka – är det vinter så vill 3-åringen förstås ha en egen pulka. Finns det något mysigare än att göra en pulkautflykt med hela familjen. Ta med hjälm, mackor och en termos varm choklad. Pulka är riktigt kul!

Present till 3- åring - En pulka är bra presenter till 3-åringar
En pulka är bra presenter till 3-åringar
Ett tefat kan också vara en kul present att ge en 3-åring.
Ett tefat kan också vara en kul present att ge en 3-åring.
En magisk enhörningpulka
En magisk enhörningpulka

Bil

Köp en Bobbycar eller en elbil! Ge honom eller henne ett riktigt vrålåk! Det här är en leksak som småttingar brukar älska. Ja, vem skulle inte älska att få en scouter eller en lyxig bil förresten? Elbilen har ju nackdelen att det går lätt för barnet att rymma. Sparkbilarna är bra eftersom barnet inte kommer iväg så snabbt och att han eller hon behöver anstränga sig lite. Vilket gynnar föräldrarna eftersom de också får en liten paus när barnet tvingas vila.

Present till 3- åring - Det finns många fina fordon för barn
Det finns många fina fordon för barn
Bobby Car  lyxvariant är en bra present till en treåring
Bobby Car lyxvariant
Audi elbil
Audi elbil

Studsmatta

En leksak som du kan köpa redan nu som kommer att räcka ända upp i tonåren är en studsmatta. Om familjen har en trädgård är detta en jättebra present till barnen. När barnen får besök av kompisar är det här en given sysselsättning med kompisarna.

Present till 3- åring - Studsmatta med skyddsnät
Studsmatta med skyddsnät

Present till 3-åring som gillar att pyssla

I den här åldern brukar barnen kunna sitta stilla och pyssla långa stunder. Det måste inte alltid vara avancerade saker som måste övervakas av en förälder för att inte bli till färgglada katastrofer. Det fungerar bra även med annat pyssel till 3-åringar. Bra pysselsaker att ge treåringar i present är t.ex:

Pussel i present till 3-åring

Present till 3- åring - Pussel är alltid roligt att få i present. Pippi brukar vara en favorit i den här åldern.
Pussel är alltid roligt att få i present. Pippi brukar vara en favorit i den här åldern.
Alfonspussel är också en kul present att få
Alfonspussel är också en kul present att få
Betydligt svårare pussel med disneyprinsessorna
Betydligt svårare pussel med disneyprinsessorna

Pärlor och sånt

Pärlor till halsband att sitta och pyssla halsband och armband brukar uppskattas bland treåringar, ja, korta stunder i alla fall. Det är fantastiskt billigt att köpa diamanter till barn i den här åldern. Passa på nu när det fortfarande finns diamanter gjorda av plast!

Present till 3- åring - Stora pärlor för 3-åringar som gillar att pyssla
Stora pärlor för 3-åringar som gillar att pyssla

Pennor och ritblock

Helt vanliga färgkritor och ritblock är roligt. Med dem brukar 3-åringar kunna sysselsätta sig långa stunder. Kan dock vara bra att komplettera med en vaxduk för att bevara bordet snyggt.

Present till 3- åring - Helt vanliga vaxkritor
Helt vanliga vaxkritor
Ritblock är en bra present till en treåring
Ritblock
Målarbok Pippi Långstrump för de minsta barnen.
Målarbok Pippi Långstrump för de minsta barnen.

Play-doh lera

Play-doh lera med former osv. (eller trolldeg) Det är kul att baka bullar och kakor och göra egen mat att bjuda på.

Present till 3- åring - Play-doh lera
Play-doh lera
Set för att göra fina former av leran är en bra present till en treåring
Set för att göra fina former av leran
Kakformar i plast  Play-doh lekset kakor
Play-doh lekset kakor

Vad köper man till en 3-åring?

Vet du inte vad du ska köpa i present till 3-åringen så kanske plusplus är en bra present. Plusplus är precis som namnet antyder som små plus som man pusslar fast i varandra. Det kan bli de mest fantastiska former. Med lite tålamod så kan man bygga väldigt fina grejer. Plusplus är en kul present att köpa till en 3-åring!

Vad köper man till en 3-åring? Present till 3- åring - Plusplus i present till 3-åringar
Plusplus i present till 3-åringar

Byggleksaker i present till 3-åringar

Byggklossar är en rolig present att få när man är tre år. Det är roligt att bygga torn och slott. När man inte orkar längre kan man även rasa det som föräldrarna bygger upp. Det är nästan roligast av allt det. Det är också väldigt kul att redan nu få mekano. Det är en leksak som hon eller han kommer bygga med under många år.

Present till 3- åring - Klossar i pastellfärg
Klossar i pastellfärg
Klossar med bokstäver är en bra present till en treåring
Mekano i trä
Mekano i trä

Lego till 3-åringar

Det lego som passar bäst att ge en 3-åring i present är Duplo, sk. storlego.

Duplo- storlego finns i många roliga byggsatser, t.ex. Torg, tivoli och flygplan Även dupolo är väldigt roliga leksaker som tål tuffa lekar och kärlek från barnen.

Present till 3- åring - Duplo tivoli
Duplo tivoli
Duplo grävmaskin är en kul present till en 3-åring
Duplo grävmaskin
Duplo flygplats
Duplo flygplats

Spel för 3-åringar

Ett bra spel för 3-åringar är t.ex. memory och löjliga familjen, katt och råtta spelet och Bamse osv. Ja, det tar kanske en liten stund att förstå reglerna. Men inom kort kommer 3-åringen att slå dig i memory med lätthet. Småttingarna har ett otroligt bra minne när det är memory. Bushinken och bamses gympaspel är lite livligare spel där barnet rör på sig. Bushinken är ett spel som passar 3-åringar – barnet fyller bushinken med bollar. Hinken spottar ut bollarna igen. Barnet ska sedan stoppa tillbaka bollarna…men det finns några hinder. Hinken har armar som han håller för, så det inte går att lägga i bollarna. Vill man göra det svårare för barnet så använder man spadarna att fånga bollarna med. Ett kul spel för en 3-åring!

Present till 3- åring - Memory med Babblarna Kul spel för 3-åringar
Memory med Babblarna
Bamses gympaspel
4 i rad Bamse Kul spel för 3-åringar
4 i rad Bamse
Present till 3- åring - Bushinken Kul spel för 3-åringar
Bushinken

Ipad för att använda som lärohjälpmedel, med färg, siffror, memory osv.  Att spela och leka in kunskaperna är ett väldigt effektivt sätt att lära sig på.

Present till 3- åring - iPad som du fyller med pedagogiska spel är en bra present till  en 3-åring
iPad som du fyller med pedagogiska spel är en bra present till en 3-åring

Gratis present till 3-åring

Här kan du lätt plocka ihop lite bra pysselmaterial av tomma kartonger, toapappersrullar, papper, glitter, paljetter och limstift. Material som man kan använda på många olika sätt, som inte är så ”färdigt” utan inbjuder till egen kreativitet och som kan kombineras på olika sätt med andra saker. Satsa även på ett riktigt bra förkläde och en vaxduk för att skydda bordet.

Du kan göra egen trolldeg – det är i stort sett gratis och kan göras med ingredienser du redan har hemma.

Vill du ha fler tips på gratis presenter till barn? Jag har samlat bra tips här!


Badleksaker i present till 3-åring

Att bada brukar vara väldigt uppskattat både inomhus, på stranden, på badhuset och ute i trädgården på sommaren. Att få badleksaker i present brukar vara väldigt populärt. Det kan t.ex. vara

Present till 3- åring - Badanka - Att ha roliga leksaker i badet brukar underlätta när man vill bada barnen. Förutom badankor brukar det vara kul att leka med helt vanliga plastlådor och decilitermått. Barnen brukar tycka det är kul att ösa vatten i lådorna och bada sina badankor.
Badanka – Att ha roliga leksaker i badet brukar underlätta när man vill bada barnen. Förutom badankor brukar det vara kul att leka med helt vanliga plastlådor och decilitermått. Barnen brukar tycka det är kul att ösa vatten i lådorna och bada sina badankor.
 Aquaplay ett vattensystem med slussar och kanaler. Det finns även ett skovelhjul så att barnet kan veva för att vattnet ska strömma och föra båtarna framåt i kanalerna. En jättekul leksak att ha i trädgården eller på stranden på sommaren.
Aquaplay ett vattensystem med slussar och kanaler. Det finns även ett skovelhjul så att barnet kan veva för att vattnet ska strömma och föra båtarna framåt i kanalerna. En jättekul leksak att ha i trädgården eller på stranden på sommaren.
 Bubbelmaskin - den kommer garanterat att förhöja badupplevelsen. Bubbelmaskinen blåser bubblor i rummet. Du sätter fast bubbelmaskinen i badkarskanten. Jätterolig födelsedagspresent till 3-åringar.
Bubbelmaskin – den kommer garanterat att förhöja badupplevelsen. Bubbelmaskinen blåser bubblor i rummet. Du sätter fast bubbelmaskinen i badkarskanten. Jätterolig födelsedagspresent till 3-åringar.
Present till 3- åring -  Armpuffar för att inte sjunka så snabbt på badhuset. Det är olika armpuffar för olika vikt på barnet, så kolla att du får rätt innan du köper bara! En olycka är så lätt hänt och med ärmpuffar kommer föräldrarna ha några sekunder till på sig.
Armpuffar för att inte sjunka så snabbt på badhuset. Det är olika armpuffar för olika vikt på barnet, så kolla att du får rätt innan du köper bara! En olycka är så lätt hänt och med ärmpuffar kommer föräldrarna ha några sekunder till på sig.
 Ska man till badhuset är det nödvändigt att ha badkläder så varför inte hitta Badbyxor eller baddräkt med något fint motiv som du tror att 3-åringen tycker om.  Det är en bra present till en treåring
Ska man till badhuset är det nödvändigt att ha badkläder så varför inte hitta Badbyxor eller baddräkt med något fint motiv som du tror att 3-åringen tycker om.
Små tjejer brukar tycka bättre om motiv med Pow Patrol eller liknande.  När barnen är 3-år är det storlek 98 som brukar passa bäst.
Små tjejer brukar tycka bättre om motiv med Pow Patrol eller liknande. När barnen är 3-år är det storlek 98 som brukar passa bäst.

Bra presenter till 3-åringar

3-åringar brukar älska att laga mat. Vill man köpa ett dockkök finns det hur söta som helst att välja mellan. För att inte tala om all färdig mat som kommit de senaste åren. När min yngsta dotter var liten fanns det tyvärr inte så fina saker att köpa. Men efter att hon fått följa med mig till symässan så kom hon och väckte mig riktigt tidigt morgonen efter. Hon ville ha en prinsesstårta som hon hade sett där. Hon hade blivit inspirerad…och gissa vem som fick virka den! Men nu finns det som sagt alla möjliga färdiga godsaker till dockköket att välja mellan. En välutrustad minikock behöver förstås:

Present till 3- åring - Ett leksakskök att ha ett eget kök är drömmen för små barn. Själv blev jag väldigt förtjust i det här söta köket i rosa och vitt. Köp gärna till lite matlagningsredskap också!
Ett leksakskök att ha ett eget kök är drömmen för små barn. Själv blev jag väldigt förtjust i det här söta köket i rosa och vitt. Köp gärna till lite matlagningsredskap också!
 Tallrikar och <a class=
Tallrikar och muggar och bestick behövs för att minikocken ska kunna bjuda på middag. Oftast brukar det bara säljas teserviser, men här ingår även tallrikar och bestick.
Grytset med olika kastruller, stekpanna, stekspade och kökshandduk är helt nödvändigt för att kunna laga mat. Det här ser ut som riktiga grytor fast i miniatyrformat.
Grytset med olika kastruller, stekpanna, stekspade och kökshandduk är helt nödvändigt för att kunna laga mat. Det här ser ut som riktiga grytor fast i miniatyrformat.
Present till 3- åring - Matlagningsredskap med knivar slevar och vispar. Bra att ha för att minikocken ska kunna fixa middagen. Allt hänger på ett praktiskt ställ, så att det ska vara enkelt för kocken att komma åt de redskap som hon eller han behöver.
Matlagningsredskap med knivar slevar och vispar. Bra att ha för att minikocken ska kunna fixa middagen. Allt sitter i ett praktiskt ställ, så att det ska vara enkelt för kocken att komma åt de redskap som hon eller han behöver.
En teservis är den inte otroligt söt den här te-servisen. Utöver bricka, fat, kanna och koppar får du med en liten väska att lägga allt i. Att kunna bjuda mamma och pappa på <a class=
En teservis är den inte otroligt söt den här te-servisen. Utöver bricka, fat, kanna och koppar får du med en liten väska att lägga allt i. Att kunna bjuda mamma och pappa på kaffe eller te i den egna servisen brukar de tycka är jätteroligt.
Ett matlagningset som innehåller alla ingredienser och redskap som barnet kan behöva för att göra en sallad. Här finns dressing, olivolja, vinäger, kryddor, avokado, gurka, salladsblad, lök, svamp, salladsbestick och en salladskål.
Ett matlagningset som innehåller alla ingredienser och redskap som barnet kan behöva för att göra en sallad. Här finns dressing, olivolja, vinäger, kryddor, avokado, gurka, salladsblad, lök, svamp, salladsbestick och en salladskål.
Present till 3- åring -  Hamburgare är något barn brukar tycka om. Här finns ingredienser för rejäla burgare.
Hamburgare är något barn brukar tycka om. Här finns ingredienser för rejäla burgare.
 Mycket kakor, tårtor och annat smaskigt. Visst blir man lite sugen när man ser den här ursöta gräddtårtan? Tårtan är gjord av trä.
Mycket kakor, tårtor och annat smaskigt. Visst blir man lite sugen när man ser den här ursöta gräddtårtan? Tårtan är gjord av trä.
En låda med fukt och bär. Allt som barnet kan tänkas behöva för att dekorera sina tårtor eller göra fruktsallad och bjuda dockorna och nallarna på.
En låda med frukt och bär. Allt som barnet kan tänkas behöva för att dekorera sina tårtor eller göra fruktsallad och bjuda dockorna och nallarna på.

Kassaapparat och lite mer lekmat så att hon eller han kan gå och handla också. Eller varför inte öppna garderoben och sälja kläderna till kompisarna.

Present till 3- åring - En kassaapparat kan behövas i den lilla butiken eller kiosken. Den här är gjord i trä och har en liten kortläsare, kort, kvittorulle och <a class=
En kassaapparat kan behövas i den lilla butiken eller kiosken. Den här är gjord i trä och har en liten kortläsare, kort, kvittorulle och pengar också.
I butiken behövs det självklart också en kundvagn. I kundvagnen kan man samla alla de matvaror man behöver. Ta en sväng förbi kassan och betala.
I butiken behövs det självklart också en kundvagn. I kundvagnen kan man samla alla de matvaror man behöver. Ta en sväng förbi kassan och betala.
Mat till sitt kök För att måltiden ska bli komplett behövs även mat. Här får du med massa olika ingredienser, både grönsaker, mat, desserter, glass, flaska och kex.
Mat till sitt kök För att måltiden ska bli komplett behövs även mat. Här får du med massa olika ingredienser, både grönsaker, mat, desserter, glass, flaska och kex.

Att få musikinstrument i födelsedagspresent är något som 3-åringen också kommer att älska. Och håll med om att den här gitarren är fantastiskt gullig. Barn brukar tycka om att sjunga och spela. Det här är en present som barnet kommer ha mycket glädje av. (kanske inte föräldrarna dock)

Present till 3- åring - Gitarr
Gitarr
Trumma med trumpinnar
Trumma med trumpinnar

Tamburin med trumma
Tamburin med trumma

Docka till 3-åring

Dockor och gosedjur brukar vara hett önskade om du tar med dig treåringen till leksaksbutiken. Även här är det ju ett otroligt stort utbud. Men jag tycker att man kanske kan börja med en lite billigare docka till en 3-åring. Det som treåringar tycker om att leka med är:

Present till 3- åring -  Docka (förstås) Kanske kan du hitta en docka med något tillbehör så som potta, nappflaska eller ett ombyte. Det är sådant som 3-åringar kan hålla på att plocka länge med. Dockan behöver matas, gå på pottan och nattas. Små dockföräldar brukar ha mycket att stå i.
Docka (förstås) Kanske kan du hitta en docka med något tillbehör så som potta, nappflaska eller ett ombyte. Det är sådant som 3-åringar kan hålla på att plocka länge med. Dockan behöver matas, gå på pottan och nattas. Små dockföräldar brukar ha mycket att stå i. Att ge en docka till en 3-åring är en bra födelsedagspresent, som de leker länge med.
Present till 3- åring -  Dockvagn att köra dockorna i brukar barnen älska. Det här är en kombivagn som kan användas både som liggvagn och sittvagn. Genom att ta ur den bärbara liften blir vagnen snabbt en sittvagn istället. Handtaget kan justeras för att passa "föräldrar" av olika längd. I shoppingkorgen under vagnen ryms dockans alla tillbehör.
Dockvagn att köra dockorna i brukar barnen älska. Det här är en kombivagn som kan användas både som liggvagn och sittvagn. Genom att ta ur den bärbara liften blir vagnen snabbt en sittvagn istället. Handtaget kan justeras för att passa ”föräldrar” av olika längd. I shoppingkorgen under vagnen ryms dockans alla tillbehör.
 Docksäng - Det är ganska enkelt att sy egna sängkläder till docksängen. Om du inte syr själv så fråga runt lite bland dina bekanta. Kanske finns det någon som gärna hjälper till med det. En docksäng brukar i alla fall vara en uppskattad present hos treåringar.
Docksäng – Det är ganska enkelt att sy egna sängkläder till docksängen. Om du inte syr själv så fråga runt lite bland dina bekanta. Kanske finns det någon som gärna hjälper till med det. En docksäng brukar i alla fall vara en uppskattad present hos treåringar.

Dockhus

Dockhus och små dockor som de kan sitta och plocka med brukar vara poppis. Här är ett hus med björnar. En liten hundfamilj. Ett lite ovanligare dockskåp är en bra present att köpa till en 3-åring. Jag tror att det här dockskåpet i form av en rymdraket är en riktigt bra leksak eftersom både killar och tjejer kommer kunna leka med det under flera år. Dockskåp och små dockor eller djur är bra presenter att köpa till en 3-åring.

Present till 3- åring -  Dockhus - med några dockor och litet möbler. Såna här små hus och dockor eller djur brukar 3-åringar älska att leka med.
Dockhus – med några dockor och litet möbler. Såna här små hus och dockor eller djur brukar 3-åringar älska att leka med.
Smådockor /små djur av olika slag är också populärt. Du behöver inte köpa något hus till dem. Det brukar fungera lika bra om de får en liten låda att bo i. Treåringar har god fantasi och det går att bygga bo lite över allt faktiskt.
Smådockor /små djur av olika slag är också populärt. Du behöver inte köpa något hus till dem. Det brukar fungera lika bra om de får en liten låda att bo i. Treåringar har god fantasi och det går att bygga bo lite över allt faktiskt.

present till en 3-åring. Det passar både killar och tjejer.

Pippi Långstrumps hus

Kanske ett Pippi hus med figurer. Pippi är väldigt populär bland treåringar. Det här fina Pippi huset ger många roliga lekstunder både med och utan kompisarna. OBS, figurer och möbler ingår inte här utan du måste köpa det separat.

Pippihus Present till 3- åring -
Pippihus
Pippis pappa, apan och skatten Present till 3- åring -
Pippis pappa Efrahim, och Prussiluskan kan vara bra att ha med

Pippi Långstrump och hennes häst
Pippi Långstrump och hennes häst
Bord, stolar och säng till hennes hus
Bord, stolar och säng till hennes hus
Pippi och hennes vänne
Pippi och hennes vänner

Alfons Åberg saker

Alfons Åberg är böcker som 3-åringar älskar. Pappa läser tidningen och Alfons snickrar. Rör inte sågen säger pappa…men klarar Alfons låta bli? Och varför inte ge 3-åringen en Alfons Åberg docka också. Det kommer förmodligen bli en stor favorit.

Alfons Åberg docka Present till 3- åring -
Alfons Åberg docka
Present till 3- åring - Film om Alfons och Milla
Filmbox med Alfons
Aja baja Alfons Åberg
Aja baja Alfons Åberg
Är du feg Alfons Åberg
Är du feg Alfons Åberg
Docka Milla
Docka Milla
Listigt Alfons Åberg
Listigt Alfons Åberg

Gosedjur i present till 3-åring

Gosedjur i form av en enhörning eller en söt räv. Gosedjur brukar ju vara älskade långt upp i åren. Men ett gosedjur som barn får i den här åldern blir ofta något väldigt speciellt. Det blir den bästa vännen som följer med både till dagis och på resor. En bra idé kan vara att köpa två av samma sort och växla mellan dessa utan att barnet ser det. Det händer att de tappar sitt älskade gosedjur. Det går inte att köpa ett nytt och ersätta med eftersom det måste lukta rätt. Med två gosedjur som luktar rätt så kan du förhindra en katastrof.

Present till 3- åring - Gosedjursräv
Gosedjursräv
Gosedjurs enhörning
Gosedjurs enhörning
Gosejurslejon
Gosedjurs lejon

Gunghäst

Gunglamm eller gunghäst är en jätterolig leksak och en snygg inredningsdetalj i barnrummet. Visst är de riktigt häftiga?

Present till 3- åring - Gunghäst i form av ett får eller lamm
Gunghäst i form av ett får eller lamm
Skoter gunghäst

Köp film i present till en 3-åring

En film med Pippi Långstrump eller Mumintrollen är givna favoriter på filmhyllan. Detta är filmer som 3-åringar gillar se gång efter gång.

En film med mumintrollen är en bra present till en 3-åring
En film med mumintrollen är en bra present till en 3-åring
Tecknade Pippi
Tecknade Pippi
En filmskatt med många fina sagor av Astrid Lindgren
En filmskatt med många fina sagor av Astrid Lindgren

Sjörövare och piratlapp

Sjörövargrejer är något 3-åringar tycker om. Pippi Långstrumps skepp är en favoritleksak bland både mina barn och andra barn som kom hem till oss. OBS, glöm inte att köpa till Pippi, Tommy och Annika också! Med bara en piratlapp för ögat kommer 3-åringen kunna leka länge. En piratlapp är faktiskt det enda som behövs för att förvandla en 3-åring till en skräckinjagande pirat.

Sjörövarskepp Present till 3- åring -
Sjörövarskepp
Pippis båt Hoppetossa
Pippis båt Hoppetossa
Pippi, Tommy och Annika
Små figurer med Pippi och hennes kompisar
Present till 3- åring - Pippis pappa och Prussiluskan
Pippis pappa och Prussiluskan
Utklädningskläder för sjörövare
Utklädningskläder för sjörövare
Piratlapp och örhänge
Piratlapp och örhänge förvandlar barnet till en pirat.

Köper du piratkläder eller en piratlapp går utvecklingen fort. Det kommer inte dröja länge innan du blir berövad din godispåse.

Kläder i present till en 3-åring

Kläder med fina motiv på kan 3-åringar eventuellt tycka om. Vad sägs om dessa; tröja med My Little Pony eller Pippi Långstrump. Kanske är det något som den 3-åring du ska fira kommer att uppskatta. Med fina kläder är det betydligt lättare att komma iväg till dagis på morgonen. Vill du köpa kläder till en 3-åring så är det storlek 98 som gäller. En bra födelsedagspresent till en 3-årig tjej kan vara Frost eller My little pony kläder. I födelsedagspresent till en 3-årig kille kanske det passar bättre med en Pippitröja.

Tröja med My Little Pony födelsedagspresent till 3-årig tjej
Tröja med My Little Pony

Utklädningskläder brukar vara väldigt kul. Treåringar förvandlas lätt till Pippi Långstrump, Spindelmannen, Batman, sjörövare eller prinsessa.

Present till 3- åring - Utklädningskläder Pippis kläder
Utklädningskläder Pippis kläder
Pippis peruk
Pippis peruk
Mantel för batman eller spiderman
Det krävs en bra mantel för att bli superhjälte.
Utklädningskläder Vaiana
Utklädningskläder Vaiana
 Utklädningskläder för prinsessa är en bra födelsedagspresent till en 3-årig tjej
Utklädningskläder för prinsessa är en bra födelsedagspresent till en 3-årig tjej
Prinsesskrona
Prinsesskrona
Present till 3- åring - Skor för en prinsessa att klä ut sig i.
Skor för en prinsessa att klä ut sig i.
Spiderman utklädningskläder
Spiderman utklädningskläder
Resväska för pirater
Resväska för pirater

Ett bra tips på present till 3-åring är en tågbana

Brio tågbana en given favorit som barnet leker med i många år och som dessutom håller så hög kvalité att även barnbarnen kommer att kunna leka med det. Tågbanorna går att köpa till fler delar till i takt med att barnet växer. Det är en leksak som alla mina barn har älskat väldigt mycket, ett riktigt bra tips på present till en 3-åring alltså.

Batteridrivet tågset med backar och tunnel
Batteridrivet tågset med backar och tunnel
Ett stort och fint tågset från Brio. Det innehåller verkligen allt ett barn kan tänkas behöva.
Ett stort och fint tågset från Brio. Det innehåller verkligen allt ett barn kan tänkas behöva.

Doktorsväska

Doktorsväska att vara läkare och undersöka om mamma eller pappa har kurr i magen, ta tempen och kolla öronvax brukar vara en höjdare.

Present till 3- åring - Doktorsväska är en bra present till en 3-åring
Doktorsväska är en bra present till en 3-åring

Present till en 3-åring som har allt

Ska du köpa present till en 3-åring som redan har allt? Då tycker jag att du ska investera i aktier istället. Till skillnad från leksaker så kommer den bli värd mer med åren och hon eller han kommer gilla att följa värdet på just sitt bolag.

En bra present till en 3-åring är aktier på avana
Aktier på Avanza

Jag hoppas att du hittat en superbra present till 3-åring! Och visst känns det roligare att ge en större grej än 1000 småpaket.

Relaterade frågor

Vad är kul för en 3-åring? Kul saker för en 3-åring är duplo, dockor och dockvagnar, att leka doktor och leka mamma pappa barn. De brukar också tycka att det är kul att klä ut sig.

Vad är en bra julklapp till ett barn 4 år? Bra julklappar till en 4-åring är utklädningskläder, dockskåp, pysselböcker, fingerfärg, play-doh-lera och parkeringshus. Fler bra julklappar till barn 4 år hittar du här.

Vad finns det för pedagogiska leksaker till barn 3 år? Bra pedagogiska leksaker till en 3-åring är spel, pussel, Duplo, Mecano, pysselböcker och appar till iPaden eller telefonen.

Vad är en bra julklapp till en 3,5-åring? Bra julklapp till en 3,5-åring är lektält, dockkök, kul mat till dockköket, böcker, vattenfärg, bilbana, dockvagn och dockskåp.

Vad är bra uteleksaker till 3-åring? Bra uteleksaker till en 3-åring är en studsmatta, springcykel, en fotboll, uppblåsbar pool, gungställning och helt vanliga sandleksaker för stås.

Vad är en bra present till kalas för en 3-åring? Bra present till ett kalas för barn som är 3 år är fingerfärg, pysselbok, ett gosedjur, en prinsesskrona eller en boll. Fler bra presenter till ett barnkalas kan du hitta här.

Vad är en bra present till en 5-åring? En bra present till en 5-åring är en stor låda med utklädningskläder, TV-spel, fina gosedjur och kanske en mysig nattlampa. Fler tips på på en bra present till en 5-åring kan du hitta här.

Kan man ge en upplevelse till en 3-åring i present? Visst kan du göra det. 3-åringar brukar gilla äventyr. Bra upplevelser att ge 3-åringar är en dag på en djurpark, åka till en badpark eller besöka Junibacken.

Vad ger man i julklapp till barn som är 2-3 år? Bra julklapp till barn 3 år är böcker, dockspis, Duplo, klossar och en pulka. Fler tips på julklapp till barn 3 år finns här.

Vad är en bra present till barnkalas? Bra presenter till barnkalas är dinosaurieägg, badkarsproppar, pruttkudde, lego eller ett fint lypsyl. Fler tips på bra presenter för barnkalas finns att läsa om här.

Vad köper man till en 3-åring? Bra saker att köpa till en 3-åring är till exempel leksaker för att laga mat, ett dockskåp och ett hoppdjur.

Vad är en bra present till en 3-åring? Bra present till en 3-åring är pussel, klossar, målarbok och pennor eller varför inte Duplo, det brukar barn tycka väldigt mycket om att leka med. Bra presenter till en treåring är även lite enklare spel.

Vad ska man ge för present till en 4-åring som har allt? En bra present till en 4-åring som har allt är aktier. Du kan också ge av din tid och ta med 4-åringen till badhuset, eller på någon annan trevlig utflykt. Fler presenter till en 4-åring hittar du här.

Vad gillar 3-åringar? 3-åringar gillar verkligen att hoppa, springa och röra på sig. Låt dem få utlopp för sin energi! Kanske kan du hitta en bra present som gör att 3-åringen får röra på sig.

Vad är bra träleksaker till en 3-åring? Till en 3-åring är ett dockkök, dockvagn, docksäng, klossar och en Briojärnväg riktigt bra träleksaker. Fler träleksaker kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

Vill du ha mer inspiration för vad du kan ge en 3-åring i present kanske du hittar något bra här:

Present Till 3-Åring
Varför ger man barnen ett ägg i p...
Varför ger man barnen ett ägg i present
Rulla till toppen