Julklapp till någon som har allt

Vad ger man i julklapp till någon som har allt eller till någon som tjänar bra och kan köpa sig precis vad de önskar? En gåvas värde beror inte på hur mycket den kostar att köpa. Det är tanken bakom den som är det viktiga. Om personen i fråga redan har allt i prylväg som hon eller han kan tänkas behöva kan det ju vara bra att tänka på att inte ge ytterligare prylar kanske. 

Vad är en bra julklapp till någon som redan har allt?

När man frågar någon vad hon eller han önskar sig till jul och de svarar: ”Du behöver inte köpa något alls, jag har redan allt jag behöver”. Visst känner du då: ”Jamen Guuuuuuud så skönt!”.

Inte det? 

Vi vill oftast köpa någon liten sak i alla fall. Vi vill inte att någon ska sitta där utan att få julklappar på julafton. Och vi vill heller inte utsätta oss för risken att vi får en julklapp av den personen och inte har någon att ge tillbaka. Men handen på hjärtat så har ju de flesta av oss redan vad vi behöver. Många julklappar riskerar ju bara att bli liggandes. Varför inte köpa en julklapp som inte är en pryl som blir liggande eller som kräver underhåll av mottagaren. Men vad ger man till någon som redan har allt? 

Ge en upplevelse i julklapp till någon som har allt

En god idé är förstås att ge bort upplevelser i julklapp till den som redan har allt. Mysiga upplevelser att få är en hotellweekend, massage eller teater med middag

Sedan beror det förstås på vad den som ska få julklappen är intresserad av om han eller hon är motorintresserad så kan det vara en fullträff att få en åktur i en Ferrari eller att få en rallylektion.  

Men självklart behöver inte en upplevelse kosta så mycket. Varför inte ge bort ett hemmagjort presentkort där det står att du bjuder på trerätters hemma hos dig. Kärleken om omtanken bakom en sådan julklapp kan inte köpas för pengar. 

Ätbar julklapp till någon som har allt

Även om någon redan har allt och har en hög inkomst så förbrukar de ändå förbrukningsvaror.

Till någon som redan har allt kan man förstås alltid hitta ätbara upplevelser också så som chokladprovning, ölprovning, vinprovning, korvkurs osv. Kanske att göra det tillsammans med den som ska få julklappen också.

Vin, whiskey och cognac är aldrig fel att ge bort. Kanske en kex och ostbricka, godiskorg eller en korg innehållandes en hel måltid med förrätt, varmrätt och efterrätt (recept, ingredienser och dryck)

Men jag har hittat något som jag faktiskt tycker är roligare än upplevelser. Trots att det blir ytterligare en pryl som behöver vårdas: odla egen svamp och gör din egen ost. Om man har det minsta gröna fingrar så rekommenderar jag svampen. Jag köpte en sån till min sambo. Det var som en liten låda som man vände på och kunde få ut 4 skördar av. Tyvärr fick vi bara en eftersom han åkte bort och lådan inte var självvattnande. Men till någon som kommer ihåg att vattna skulle jag verkligen rekommendera den. 

Hemgjord julklapp till någon som har allt

Att ge bort hemgjorda saker är också väldigt lyxigt tycker jag. Det kan t.ex. vara hemkokt sylt, hembakta kakor, skorpor, bröd eller en goda chokladpraliner. Att ge bort något man gjort själv är mycket mer värdefullt än att köpa samma sak i butiken. Den hemgjorda sylten är så mycket mer kärlek! 

Kan du sy, snickra, brodera eller sticka finns det förstås stora möjligheter att tillverka fina julklappar själv. Hemstickade vantar, en vetekudde (som man värmer i micron och använder när man har ont) som du själv sytt eller en kökshandduk där du broderat in ett eget budskap. Själv önskade jag mig alltid hemstickade raggsockor i julklapp av min farmor. <3 Nu är farmor borta sedan många år och jag är vuxen och kan sticka mina egna raggsockor. Men jag minns dem med kärlek och jag försöker hitta lika fina och värdefulla julklappar till människor i min omgivning. Jag vill gärna ge bort något fint i julklapp till någon som har allt. 

Bra saker att ge i julklapp till någon som har allt

 • Är det någon du känner väldigt väl så finns det säkert mycket foton på er tillsammans. Gör en egen fotobok eller rama in ett foto i en fin ram. Det är en present som de garanterat inte redan har. 
 • Ge bort en prenumeration på en tidning som du tror att hon eller han inte redan har.
 • Smycken som du låter gravera in någon fin eller rolig text på kanske. Något som är personligt för mottagaren. 
 • Strumpor/fluffiga sockar
 • Hårvårdsprodukter
 • Blommor
 • Smycken
 • Böcker
 • En kurs i franska
 • Kan tipsa om Unicefs hemsida. Gå till gåvoshoppen och inhandla t.ex. vätskeersättning och andra saker till behövande. Du ett gåvobevis att ge bort. 
 • Betala en viss tid för att personen ska vara världsförälder. Garanterat inte bortkastade pengar.

Småroliga julklappar till någon som har allt

För den som tappar bort sina nycklar finns det en liten nyckelring som hjälper dig att hitta nycklarna. En mycket användbar pryl att ge i julklapp till någon som redan har allt, den här har de garanterat inte. 

En kul ”grej” att ge bort i julklapp till någon som har allt är ingenting. Ett tomt paket innehållande just ingenting.

Ett paket med absolut ingenting

  

Fortsatt läsning:

Julklapp till någon som har allt
Rulla till toppen