Julklapp till nÄgon som har allt

Vad ger man i julklapp till nÄgon som har allt eller till nÄgon som tjÀnar bra och kan köpa sig precis vad de önskar? En gÄvas vÀrde beror inte pÄ hur mycket den kostar att köpa. Det Àr tanken bakom den som Àr det viktiga. Om personen i frÄga redan har allt i prylvÀg som hon eller han kan tÀnkas behöva kan det ju vara bra att tÀnka pÄ att inte ge ytterligare prylar kanske. 

Vad Àr en bra julklapp till nÄgon som redan har allt?

NĂ€r man frĂ„gar nĂ„gon vad hon eller han önskar sig till jul och de svarar: “Du behöver inte köpa nĂ„got alls, jag har redan allt jag behöver”. Visst kĂ€nner du dĂ„: “Jamen Guuuuuuud sĂ„ skönt!”.

Inte det? 

Vi vill oftast köpa nÄgon liten sak i alla fall. Vi vill inte att nÄgon ska sitta dÀr utan att fÄ julklappar pÄ julafton. Och vi vill heller inte utsÀtta oss för risken att vi fÄr en julklapp av den personen och inte har nÄgon att ge tillbaka. Men handen pÄ hjÀrtat sÄ har ju de flesta av oss redan vad vi behöver. MÄnga julklappar riskerar ju bara att bli liggandes. Varför inte köpa en julklapp som inte Àr en pryl som blir liggande eller som krÀver underhÄll av mottagaren. Men vad ger man till nÄgon som redan har allt? 

Ge en upplevelse i julklapp till nÄgon som har allt

En god idé Àr förstÄs att ge bort upplevelser i julklapp till den som redan har allt. Mysiga upplevelser att fÄ Àr en hotellweekend, massage eller teater med middag. 

Sedan beror det förstÄs pÄ vad den som ska fÄ julklappen Àr intresserad av om han eller hon Àr motorintresserad sÄ kan det vara en fulltrÀff att fÄ en Äktur i en Ferrari eller att fÄ en rallylektion.  

Men sjÀlvklart behöver inte en upplevelse kosta sÄ mycket. Varför inte ge bort ett hemmagjort presentkort dÀr det stÄr att du bjuder pÄ trerÀtters hemma hos dig. KÀrleken om omtanken bakom en sÄdan julklapp kan inte köpas för pengar. 

Ätbar julklapp till nĂ„gon som har allt

Även om nĂ„gon redan har allt och har en hög inkomst sĂ„ förbrukar de Ă€ndĂ„ förbrukningsvaror.

Till nÄgon som redan har allt kan man förstÄs alltid hitta Àtbara upplevelser ocksÄ sÄ som chokladprovning, ölprovning, vinprovning, korvkurs osv. Kanske att göra det tillsammans med den som ska fÄ julklappen ocksÄ.

Vin, whiskey och cognac Àr aldrig fel att ge bort. Kanske en kex och ostbricka, godiskorg eller en korg innehÄllandes en hel mÄltid med förrÀtt, varmrÀtt och efterrÀtt (recept, ingredienser och dryck)

Men jag har hittat nÄgot som jag faktiskt tycker Àr roligare Àn upplevelser. Trots att det blir ytterligare en pryl som behöver vÄrdas: odla egen svamp och gör din egen ost. Om man har det minsta gröna fingrar sÄ rekommenderar jag svampen. Jag köpte en sÄn till min sambo. Det var som en liten lÄda som man vÀnde pÄ och kunde fÄ ut 4 skördar av. TyvÀrr fick vi bara en eftersom han Äkte bort och lÄdan inte var sjÀlvvattnande. Men till nÄgon som kommer ihÄg att vattna skulle jag verkligen rekommendera den. 

Hemgjord julklapp till nÄgon som har allt

Att ge bort hemgjorda saker Àr ocksÄ vÀldigt lyxigt tycker jag. Det kan t.ex. vara hemkokt sylt, hembakta kakor, skorpor, bröd eller en goda chokladpraliner. Att ge bort nÄgot man gjort sjÀlv Àr mycket mer vÀrdefullt Àn att köpa samma sak i butiken. Den hemgjorda sylten Àr sÄ mycket mer kÀrlek! 

Kan du sy, snickra, brodera eller sticka finns det förstÄs stora möjligheter att tillverka fina julklappar sjÀlv. Hemstickade vantar, en vetekudde (som man vÀrmer i micron och anvÀnder nÀr man har ont) som du sjÀlv sytt eller en kökshandduk dÀr du broderat in ett eget budskap. SjÀlv önskade jag mig alltid hemstickade raggsockor i julklapp av min farmor. <3 Nu Àr farmor borta sedan mÄnga Är och jag Àr vuxen och kan sticka mina egna raggsockor. Men jag minns dem med kÀrlek och jag försöker hitta lika fina och vÀrdefulla julklappar till mÀnniskor i min omgivning. Jag vill gÀrna ge bort nÄgot fint i julklapp till nÄgon som har allt. 

Bra saker att ge i julklapp till nÄgon som har allt

 • Är det nĂ„gon du kĂ€nner vĂ€ldigt vĂ€l sĂ„ finns det sĂ€kert mycket foton pĂ„ er tillsammans. Gör en egen fotobok eller rama in ett foto i en fin ram. Det Ă€r en present som de garanterat inte redan har. 
 • Ge bort en prenumeration pĂ„ en tidning som du tror att hon eller han inte redan har.
 • Smycken som du lĂ„ter gravera in nĂ„gon fin eller rolig text pĂ„ kanske. NĂ„got som Ă€r personligt för mottagaren. 
 • Strumpor/fluffiga sockar
 • HĂ„rvĂ„rdsprodukter
 • Blommor
 • Smycken
 • Böcker
 • En kurs i franska
 • Kan tipsa om Unicefs hemsida. GĂ„ till gĂ„voshoppen och inhandla t.ex. vĂ€tskeersĂ€ttning och andra saker till behövande. Du ett gĂ„vobevis att ge bort. 
 • Betala en viss tid för att personen ska vara vĂ€rldsförĂ€lder. Garanterat inte bortkastade pengar.

SmÄroliga julklappar till nÄgon som har allt

För den som tappar bort sina nycklar finns det en liten nyckelring som hjÀlper dig att hitta nycklarna. En mycket anvÀndbar pryl att ge i julklapp till nÄgon som redan har allt, den hÀr har de garanterat inte. 

En kul “grej” att ge bort i julklapp till nĂ„gon som har allt Ă€r ingenting. Ett tomt paket innehĂ„llande just ingenting.

Ett paket med absolut ingenting

  

Fortsatt lÀsning: