Julklapp Till Honom Som Har Allt

Behöver du snabbt hitta en bra julklapp till honom som har allt sÄ rekommenderar jag upplevelsepresenter eller Glossybox. Det Àr saker du kan bestÀlla du och skriva ut ett presentkort och ge bort. Det tar bara 5 minuter. Eller varför inte stanna pÄ Ica pÄ vÀgen och köpa lite blommor? Men om du har tid att lÀsa och planera lite innan ska du fÄ mina bÀsta idéer nÀr det gÀller julklappar till honom som redan har allt han behöver. 

Börja med att fundera över vad killen som redan har allt har för hobby? Kanske gÄr det att hitta en bra julklapp relaterat till det?

Vad ger man i julkapp till honom som har allt?
Vad ger man i julkapp till honom som har allt?

Upplevelsepresenter

En klassiker Àr ju förstÄs att ge bort upplevelsepresenter.

Gillar han öl kanske en ölprovning eller en kurs i ölbryggning för den som vill lÀra sig göra egen öl (endast Göteborg) Àr en bra idé. Han fÄr lÀra sig skillnaden mellan en lager, suröl, ale och porter, lÀra sig om ingredienser och hur bryggprocessen ser ut. Han kan fÄ lÀra sig om vÀrdens ölmÀrken, om vilka glas man ska anvÀnda vid olika tillfÀllen, rengöring av ölglasen, hur man tappar öl osv. En ölkurs innehÄller ofta en provsmakning av ölen ocksÄ. En ölkurs Àr en riktigt bra julklapp till honom som har allt. Vem vet, det kanske leder till en ny hobby eller en framtida karriÀr som mikrobryggare.

Korv Àr ju vÀldigt gott, men en korvkurs Àr kanske en mer ovÀntad julklapp till honom som har allt. Under kursen fÄr han lÀra sig att krydda, stoppa och snurra egen korv. Den hÀr julklappen förutsÀtter nog att han Àr intresserad av matlagning. Men i sÄ fall Àr det en riktigt rolig julklapp att ge bort.

Vinprovning erbjuds pÄ mÄnga stÀllen, han fÄr lÀra sig hur man vÀljer rÀtt vin, olika druvsorter och att kÀnna igen ett vin pÄ dess doft och smak.

MÀssbiljetter! Kanske Àr han intresserad av bÄtar, motorcyklar, katter, husvagnar, mat, lakrits eller new age. Det finns mÀssor för nÀstan allt. Varför inte ge bort mÀssbiljetter till honom som redan har allt.

Bio – biobiljetter Ă€r ju förstĂ„s en klassiker. Köp en pĂ„se popcorn och tejpa fast biobiljetterna pĂ„ pĂ„sen. Föga överraskande julklapp förstĂ„s, men att fĂ„ gĂ„ pĂ„ bio brukar alltid uppskattas.

Hotellövernattning. Varför inte upptÀcka en ny stad tillsammans? Det mÄste faktiskt inte vara storstÀder som Paris, London eller Köpenhamn. Han skulle förmodligen bli mycket mer överraskad om han fick en hotellövernattning i Eksjö, Vadstena eller Ystad. Det finns en mÀngd fina stÀder i Sverige som han förmodligen inte redan besökt. Varför inte en hotellövernattning i Eksjö. PÄ dagen kan han besöka den vackra trÀstaden, besöka de mÄnga hantverksgÄrdarna och turista i den pittoreska staden.

Ge presentkort som julklapp till honom som har allt

Om han redan har allt kanske presentkort Àr en bra julklapp. Med ett presentkort fÄr han nÄgot anvÀndbart som han sjÀlv valt ut. Det kan t.ex. vara pÄ klÀder, teknikprylar eller nÄgot annat anvÀndbart. Presentkort Àr perfekta julklappar nÀr du verkligen inte vet vad du ska ge honom.

Sport och trÀningsrelaterade julklappar till honom som har allt

Tycker han om sport kan han fÄ biljetter till nÀr hans favoritlag spelar.

Är han mer intresserad av att trĂ€na sjĂ€lv Ă€r trĂ€ningsklĂ€der en bĂ€ttre idĂ©. Kanske ett hantelset, kettlebell eller varför inte förnya hans gymkort?

Ge bort klÀder i julklapp till honom som har allt

KlÀder Àr i regel ganska svÄra att ge bort i julklapp till nÄgon. KlÀder behöver ofta provas för att det ska bli bra. Men det finns nÄgra undantag. Har du bara koll pÄ vad han har för klÀdsmak och hans ungefÀrliga klÀdstorlek kan du ju alltid hitta mössor, halsdukar, strumpor, munkjacka eller en stickad tröja.

Gör en julklapp sjÀlv

Bra julklappar till honom som har allt Àr saker du gör sjÀlv. Det Àr saker som Àr unika och som han faktiskt inte kan köpa i butik. Exakt vad du ska göra för julklapp till honom som har allt beror ju pÄ vad du har för intresse och vad du kan göra för nÄgot. HÀr Àr nÄgra förslag pÄ julklappar du kan göra sjÀlv till honom som redan har allt:

 • Sy en necessĂ€r
 • Sy kalsonger
 • Sy en mössa
 • Baka kakor
 • Sticka raggsockor
 • MĂ„la en tavla (Ă€r du inte ett dugg konstnĂ€rlig sĂ„ blir det i alla fall en vĂ€ldigt rolig julklapp han fĂ„r)
 • Ge honom presentkort pĂ„ en middag hemma hos dig
 • Designa en t-shirt till honom. Gör ett personligt tryck och budskap.

Fler tips pÄ julklappar du kan göra sjÀlv hittar du hÀr!

Mat och godis

Mat och godis Àr ju sÄdant som alltid gÄr Ät. Det Àr ocksÄ förbrukningsvaror, sÄ det ger honom inte massa nya prylar att hÄlla ordning pÄ. Perfekt julklapp till en minimalist! Ge honom en korg med mat och delikatesser pÄ ett visst tema t.ex. vilt, blanda lite rökt renkött och fina ostar med brukar med hjortron. Eller varför inte fylla en korg med godis?

Du kan ge bort ett fint fruktfat som du fyller med lite frukt.

Musik

Tycker han om musik sÄ kan en CD skiva med favoritartisten eller ett par konsertbiljetter vara en bra julklapp till honom som verkligen har allt redan.

Julklappar som verkligen överraskar

Ett hus för att odla egen ostronskivling.
 Vill du köpa en julklapp som verkligen överraskar honom och som han med stor sannolikhet inte redan har? Köp en rattmuff i rosa!
Vill du köpa en julklapp som verkligen överraskar honom och som han med stor sannolikhet inte redan har? Köp en rattmuff i rosa!
Ett set för att göra egen ost
Köp en barnslig och rolig vÀckarklocka, som fÄr honom att vakna pÄ gott humör varje morgon.
En ukulele i byggsats
Skriv ut och rama in ett foto pÄ dig eller en t-shirt dÀr du Àr motivet.
Skriv ut och rama in ett foto pÄ dig eller en t-shirt dÀr du Àr motivet.
 • Ett “sportpaket” – öl, chips, och nĂ€tbrynja – allt för att se favoritlaget spela pĂ„ TV. GĂ€rna en flagga med de “rĂ€tta” fĂ€rgerna nĂ€r han ska heja pĂ„ sitt lag.

Skönhetsprodukter för mÀn

Eller sÄ ska du kanske satsa pÄ skönhetsvÄrd för mÀn. Att anvÀnda en riktig rakhyvel, raktvÄl mm Àr riktigt trendigt nu.

Glossybox har ett alternativ för mÀn som kanske kan vara nÄgot. Han fÄr dÄ 4 gÄnger om Äret en lÄda med hÄr och hudvÄrdsprodukter för mÀn. Jag köpte sjÀlv detta till min sambo och han var vÀldigt nöjd Ànda tills den gÄngen dÄ hans schampo gick sönder. Han fick ett lÀppstift i kompensation. Det var inte alls hans fÀrg. SÄ det Äkte raka vÀgen i soporna.

Det finns ju Àven hÄrprodukter för mÀn, förutom schampo och balsam sÄ finns det hÄrvax,  skÀggolja och hÄrolja.

Presentask med olika skÀggoljor Àr en fin present.
Presentask med olika skÀggoljor Àr en fin present.

Starta en ny hobby

NÀr jag ska ge bort en julklapp till honom som redan har allt tycker jag det Àr kul om jag lyckas hitta nÄgot som kan leda till en ny hobby, som han annars inte hade haft. Det kan vara t.ex. ölbryggning, odla svamp, korvkurs eller nÄgot liknande.

Kurs i ölbryggning
OdlingslÄda för hypodonisk odling
Flugfiskekus
Bok om hypodronisk odling
Kurs i att göra egen korv
Drejningskurs

Ge bort saker i julklapp

Att hitta en julklapp till nÄgon som redan har allt kan verka hopplöst förstÄs. Men det finns nÄgra saker som han kanske önskar sig och behöver.

 • En almanacka behöver han sĂ€kert inför det kommande Ă„ret. Varför inte kombinera den med en fin penna ocksĂ„.
 • LĂ„t trycka upp en kaffemugg med ett personligt budskap, eller varför inte med en bild pĂ„ dig eller kanske en Super Mariomugg passar honom bĂ€ttre? Det Ă€r nĂ„got han garanterat inte har sedan tidigare.
 • Klocka! Även om han har en sedan tidigare Ă€r det en trevlig accessoar för mĂ€n. Det kan vara roligt att fĂ„ fler klockor att byta med.
 • Eller kanske en armlĂ€nk med nĂ„got ingraverat.
 • Behöver han en ny bag eller rygga till och frĂ„n gymmet, eller kanske till jobbet. VĂ€skor hĂ„ller inte i all evighet. Kanske behöver han faktiskt en ny vĂ€ska.

Prenumerationer

Ge killen som redan har allt en prenumeration pÄ hans favorittidning i julklapp. Eller varför inte en ny tidning som du tror kan intressera honom.

Billiga julklappar som ges med omtanke

Att ge en julklapp till honom som redan har allt kan vara klurigt, men det finns nÄgot som de flesta saknar och som du kan ge dem för att visa din kÀrlek och omtanke. Det Àr reflexer, belysning till cykeln och varför inte en mössa med inbyggd belysning. Ge honom en reflex, sÄ att ni fÄr fira Àven nÀsta jul tillsammans!

Mysiga julklappar till honom som har allt

Julklappar som Àr trevliga att fÄ, Àven om man har allt Àr ett paket med en bra film och en mysig plÀd. SÄ man kan kura ihop framför TV:n och njuta av filmen. Varför inte en pÄse lakrits eller en chokladkaka ocksÄ?

Pussel och spel till PS4 Àr ocksÄ nÄgot som Àr kul att fÄ. Förmodligen har han inte alla redan.

Fortsatt lÀsning: