Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.
❤️ Hittar du bra presenttips här, lämna gärna en recension! /Annika

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Present Till Kollega Som Slutar

När det är dags för din kollega på arbetet att sluta för att få vidare till nya utmaningar brukar man vilja ge något som tack för tiden som varit.

Vad är en bra present till någon som slutar på jobbet? Bra presenter till någon som slutar på jobbet kan vara en upplevelsepresent, något fint till hemmet, ett presentkort, fina ljus, en middag eller kanske en present med något ni vet att han eller hon är intresserad av.

Det kan också vara så att personen ska gå i pension förstås. Vilken orsaken än är så är det trevligt att visa sin uppskattning med en present och här ska du få några tips som kan hjälpa dig att hitta något passande.

Vad är en bra present till en kollega som slutar?

Presenter till någon som slutar på jobbet

Graverad Penna

En elegant silverpenna med gravyr, perfekt för att skriva nya kapitel i livet. Personlig och praktisk.

Nyckelring läder egen text

En stilfull nyckelring i läder med personlig text. Påminner om gemensamma stunder och uppskattning.

Delikatesslåda 

En lyxig ostkorg med kvalitetsdelikatesser. En smakrik avskedspresent som uppskattas av gourmeter.

Ljudboksprenumeration

Obegränsad tillgång till tusentals böcker och ljudböcker. Perfekt för avkoppling och nya äventyr.

storytel

Odla ditt eget bonsaiträd

Ett bonsaiträd att odla, symboliserar tillväxt och nya början. Ett kreativt och rofyllt projekt.

Sushi kurs 

En kulinarisk upplevelse att lära sig göra sushi. Perfekt för matälskaren som söker nya färdigheter.

Akvarellmålningskurs 

En kreativ kurs i akvarellmålning. Perfekt för den som vill utforska sin konstnärliga sida.

akvarellmålningskur upplevelse

Personligt porträtt 

Ett personligt konstverk, perfekt för att dekorera det nya hemmakontoret eller vardagsrummet.

Clean sea

Ett stiligt armband som också stödjer havsmiljön. En present som gör skillnad.

Flygtur

Vill du verkligen överraska, då kan en flygtur bli den perfekta presenten. Det här är den perfekta överraskningen för alla tillfällen födelsedagar, 50 års dagen, möhippa, osv. Här får du hjälp att överraska personen i fråga. På utsatt tid står de och väntar vid planet. Om man önskar kan man även välja till att få den här upplevelsen filmad.

Köra gokart

Upplevelser kan vara både i form av en utmaning så som att köra gocart och våga känna känslan av att få trycka gasen i botten för en gångs skull.

Äventyrsbana 

Varför inte ge bort en upplevelse med äventyrsbana där de personliga gränserna sätts på prov och garanterat stärker självkänslan när det väl är avklarat.

Bowling

Lite lugnare utmaning kan förstås en bowling med fika vara men säkert inte mindre uppskattat som present.

Bowling och fika Upplevelse.com

Ryggmassage 

Eller varför inte ge bort en skön ryggmassage som en avkopplande stund för att hämta krafter och bli bortskämd innan det är dags att ta itu med den nya situationen och tiden som kommer.

Saltspa 

Bra alternativ till det är att få sitta i ett saltrum som sägs förebygga både förkylningar och annat eller en stund med ljusterapi som laddar hen med massor av härlig energi.

Fotomugg med färg och text 

En mugg med favoritfoton eller citat. En daglig påminnelse om vänskap och uppskattning.

Fin ljuslykta

En ljuslykta med lycka till blir ett minne som kommer att synas länge.

Doftljus Ernst Tid till ingenting 

För den som ska gå i pension blir det förstås en ganska stor omställning när hen nu äntligen får tid att göra lite vad den vill. En ljuslykta och doftljus i ett från Ernst Kirchsteiger med det ljuvliga citatet ”tid till ingenting” kan väl inte bli bättre. Inte så dyrt så det kommer nog att räcka till både blommor och nåt gott också.

doftljus ernst tid till ingenting

Ljuslykta värmeljus guld

En annan stilren och vacker ljuslykta är den från Saga form. En ljuslykta som med höga glaskanter gör att ljuset inte blåser ut och passar lika bra inomhus, på den inglasade altanen som på verandan en fin sommarkväll.

ljuslykta saga form guld

Vas Ernst svart 

Köp en vacker bukett och komplettera den med en rund vas i grått stengods också den från Ernst. Den finns i tre olika storlekar och prisklasser så välj utifrån budget och anpassa buketten därefter.

svart vas från Ernst

Växter

Välj en krukväxt som det bestående minnet istället för en bukett.

Naturlig Skärbräda

En rustik och naturlig skärbräda, perfekt för köket eller som uppläggningsfat vid middagar.

Knivar keramiska

Ett premiumset av keramiska knivar. Perfekt för hemmakocken som uppskattar kvalitet och design.

keramiska knivar i köket

IQ pussel vin flaska

Kanske ett gott vin inlåst bakom ett iq-lås kan bli en bra avslutningspresent till någon som slutar jobbet.

E-presentkort bluebox

Ibland kan den bästa presenten vara den som personen själv får välja. Lägg med ett presentkort från Bluebox eller e-presentkortet som skickas via mejl.

epresentkort bluebox

Lär dig göra glass

En unik upplevelse där man lär sig konsten att göra glass. Det är en kreativ och minnesvärd upplevelse.

Att tänka på inför avtackningen

Oftast när man ska tacka av en person brukar man bjuda in till en gemensam fika så att alla får chans att vara med och önska personen lycka till. Det är även ett bra tillfälle att säga några väl valda ord där en tillbaka blick på tiden som varit ges. Naturligtvis är det frivilligt för medarbetarna att välja om de ska delta eller inte men det är bra om så många som möjligt ges möjligheten då det här är en ritual som är laddad med en hel del social kraft.

Hur avtackningen ska gå tillväga kan se olika ut från olika arbetsplatser och oftast finns det inskrivet i policyn. Sen kan det förstås se olika ut beroende på vilken form av anställning personen haft, hur länge den varit där och om det handlar om pensionering. Ett tips är också att kolla av med den som ska sluta om det finns några specifika önskemål. Det kan även vara så att personen hellre tackar nej till avtackningen eller föredrar att göra något utanför arbetsplats och arbetstid. Då är det bra om man rättar sig efter de önskemålen.

Vanligast när någon slutar för att gå vidare till annat jobb är att man samlar ihop pengar från kollegorna. Ni har säkert bestämt en summa på arbetsplatsen för hur mycket var som vill vara med ger. Oftast kan det räcka med en tjuga men det är alltid bättre att sätta en summa än att ge valfritt belopp då det kan vara lite känsligt.

Har den som ska sluta på jobbet varit anställd en längre tid så bör även presenten vara något dyrare förstås. Inte sällan bidrar arbetsgivaren också lite extra till insamlingen så att det räcker både till tårta och presenten.

Relaterade frågor

Insamling till kollega som slutar, hur mycket ska man lägga? En lagom summa att lägga till en kollega som slutar är kanske 100-150kr. Är det en stor arbetsplats där alla bidrar till present när någon slutar så kan det kanske räcka med en 50-lapp person.

Vad ska man ge för present till odlingsintresserad? Bra presenter att ge någon som är odlingsintresserad är en trädgårdsspade, frön, presentkort på en trädgårdsbutik eller fina krukor. Fler tips på presenter till odlingsintresserad hittar du här.

Vad ska man ge sin kollega i inflyttningspresent? Bra presenter att ge sin kollega i inflyttningspresent kan vara ljusstakar, en blomma, en flaska vin, fina muggar eller kanske en bukett skruvmejslar. Fler tips på inflyttningspresenter kan du hitta här.

Vad kan man ge sin chef i present? Att ge sin chef en present är inte något som är obligatoriskt, men om han eller hon har varit något extra kan det vara kul att ge en present ibland. Det kan t.ex. vara biobiljetter, lakrits eller en mössa. Fler tips på vad man kan ge sin chef kan du hitta här.

Present Till Kollega Som Slutar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen