Personliga Bröllopspresenter

NÀr ett par gifter sig idag har de ofta bott tillsammans lÀnge och traditionen med att ge hushÄllsartiklar i bröllopspresent har spelat ut sin roll. Idag Àr en bra bröllopspresent istÀllet nÄgot unikt eller personligt.

SÄ vad Àr en personlig bröllopspresent? En personlig bröllopspresent skulle kunna vara: Ett trÀd, designprodukter, presenter till hemmet, ingraverade presenter, pengar, upplevelser, tidskapsel eller nÄgot du gjort sjÀlv.

Men fortsÀtt gÀrna lÀsa för fler tips pÄ personliga bröllopspresenter.

Personliga bröllopspresenter

Hur mycket ska en bröllopspresent kosta

NÀr man Àr bjuden pÄ ett bröllop stÀller man sig ofta frÄgan hur mycket man ska köpa bröllopspresent för!

Vad Ă€r en lagom summa att köpa bröllopspresent för? En lagom summa att köpa bröllopspresent för Ă€r 500 kr per vuxen gĂ€st. Är man ett par sĂ„ blir summan 1000 kr. Men allt beror pĂ„ hur nĂ€ra brudparet du stĂ„r. Ju nĂ€rmre slĂ€kt eller vĂ€n du Ă€r med dem, desto mer förvĂ€ntas du ge för.

PÄ den hÀr sidan hittar du mÄnga tips pÄ bröllopspresenter som Àr bÄde personliga och annorlunda.

En unik och personlig bröllopspresent Àr roligare bÄde att fÄ och roligare att ge bort. HÀr hittar du mÄnga förslag pÄ fantasifulla och personliga bröllopspresenter i olika prisklasser.

LĂ€mna inget Ă„t slumpen

Den hÀr dagen bör du inte lÀmna nÄgot Ät slumpen. Ge dem ett vackert paraply ifall det regnar. Paraplyet Àr genomskinligt och kommer inte förstöra nÄgra foton pÄ bröllopet.

LÀs mer och bestÀll

Presenten Àr vÀrd mer en vad som stÄr pÄ prislappen

Det Àr roligt att fÄ en unik bröllopspresent och att ha ett fint minne eller ett fint föremÄl kvar frÄn den viktiga dagen i livet. En bröllopspresent skiljer sig lite i jÀmförelse med en julklapp eller en födelsedagspresent eftersom det man ger i bröllopspresent brukar vara lite bestÀndigare.

Fantasifull bröllopspresent

Det Àr nÄgot vÀl uttÀnkt till just det hÀr brudparet. Helst inte nÄgot som de sjÀlva kan gÄ ut i butiken och köpa sig. Det fÄr gÀrna vara nÄgot som ger ett högre vÀrde Àn om de hade gÄtt ut och köpt det sjÀlva i butiken. LÄt mig ta ett exempel. En personlig bröllopspresent skulle kunna vara en lÄda med olika viner som du köper och mÀrker upp med etiketter för nÀr de fÄr drickas. Det kan vara nÄgot i stil med första bröllopsdagen, femÄrig bröllopsdag, tioÄrig bröllopsdag, nÀr första barnet Àr fött, nÀr de köpt sitt första hus tillsammans eller nÀr de hÀmtat hem sin hundvalp. Det blir dÄ ett fint minne att ha kvar frÄn bröllopsdagen, Ärsdagar att se fram emot och inte bara en lÄda vin.

Ett trÀd

IstÀllet för att ge dem ytterligare en brödrost kan du ge dem ett trÀd att ha i trÀdgÄrden. Att fÄ ett trÀd i bröllopspresent Àr en fin och personlig bröllopspresent. Det Àr en önskan om att deras Àktenskap ska finnas kvar lika lÀnge som trÀdet. Det Àr roligare att titta pÄ ett vackert trÀd Àn en brödrost.

Personlig bröllopspresent

Du kan Àven göra din bröllopspresent personlig genom en personlig och vacker inslagning. NÀr jag sjÀlv gifte mig fick vi ett spabesök i present. Min syster hade slagit in en platta sÄgad som ett hjÀrta i tunt rött tyg och limmat pÄ en badanka. Badankan hade ett presentkort pÄ spabesök i nÀbben, precis som en brevduva. I kuvertet lÄg det Àven en bröllopspresent till min dotter. Det tyckte jag var vÀldigt fint. Det var en vÀldigt fin och personlig bröllopspresent. Det Àr sÄdana presenter man minns lÀnge. Det Àr visserligen ovanligt med bröllopspresent till barn, men det blev ett kul minne för henne ocksÄ. Vad hon fick, det fÄr du veta om du klickar dig vidare pÄ lÀnken.

PopulÀra bröllopspresenter

Att ge bort designföremĂ„l i brukar alltid gĂ„ hem. Det kan vara en fina ljusstakar som t.ex. Klongs ljusstake Gloria, eller vasen Äng, eller George Jensens föremĂ„l, Carat Orrefors ljussustakar i kristall och rostfritt stĂ„l Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt populĂ€ra. Skulltunas ljusstake liljan, Ă€r heller inte en dum bröllopspresent. Även om den Ă€r en klassiker sĂ„ Ă€r den hypermodern. Eller varför inte en fin vas frĂ„n Svenskt Tenn.

Klongs vas Äng Ă€r vĂ€ldigt trendig vas med ett blomstöd i mĂ€ssing.
En snygg Georg Jensen skÄl kommer att pryda deras hem under mÄnga Är.
Ljusstakarna liljan Àr vÀldigt populÀra bröllopspresenter.
Orrefors ljusstakar carat Àr vÀldigt omtyckta att ge bort som bröllopspresenter.
Det Àr ocksÄ vÀldigt populÀrt att bÄde ge bort och att fÄ Georg Jensen föremÄl.
En klassisk och vÀldigt omtyckt bröllopspresent Àr den hÀr ljusstaken.

Kreativ och fantasifull bröllopspresent

En vÀldigt annorlunda och mycket personlig bröllopspresent fÄr du om du köper tre lÄdor och staplar pÄ varandra. Fyll lÄdorna med presenter. LÄt presenterna i varje lÄda representera nÄgot speciellt.

  • Den översta kan vara glĂ€djeĂ€mnena i livet – en champagneflaska och tvĂ„ glas.
  • MittenlĂ„dan – kan ha lite goda kakor, tepĂ„sar, kaffe och nĂ„gra fina muggar. Den lĂ„dan representerar en bra vardag tillsammans.
  • Den nedersta lĂ„dan fyller du med stĂ€dgrejer, diskhandskar och liknande. NĂ„gon ansiktsmask, badbomb och chokladkaka. Den lĂ„dan visar att Ă€ktenskapet behöver bĂ„de arbete om omsorg för att mĂ„ bra.

StÀll lÄdorna ovanpÄ varandra och dekorera med ett fint band, kanske nÄgon blomma eller annat du kommer pÄ. Det kan ocksÄ bli snyggt att slÄ in allt i cellofan.

Bröllopspresenter till hemmet

Vill du ÀndÄ köpa nÄgon slags köksutrustning, sÄ hör med brudparet ifall de önskar sig porslin, eller om de samlar pÄ nÄgon serie av glas.

Ge gÀrna brudparet porslin, men kolla med dem först sÄ att det verkligen Àr vad de önskar sig.
Ge gÀrna brudparet porslin, men kolla med dem först sÄ att det verkligen Àr vad de önskar sig.
Ofta har brudpar levt tillsammans idag och börjat samla bÄde pÄ glas och porslin.
Ofta har brudpar levt tillsammans idag och börjat samla bÄde pÄ glas och porslin.
Det kan dÀrför vara svÄrt att köpa bröllopspresenter till hemmet.
Det kan dÀrför vara svÄrt att köpa bröllopspresenter till hemmet.
Det kan ocksÄ bli uppskattat med nÄgra exklusivare sÀngklÀder som brudparet kanske inte hade kostat pÄ sig sjÀlva.
Det kan ocksÄ bli uppskattat med nÄgra exklusivare sÀngklÀder som brudparet kanske inte hade kostat pÄ sig sjÀlva.
En fin kaffemaskin kan ocksÄ vara trevligt att fÄ ifall de gillar kaffe. Det Àr en sak som de kanske inte kostar pÄ sig sjÀlva.
En fin kaffemaskin kan ocksÄ vara trevligt att fÄ ifall de gillar kaffe. Det Àr en sak som de kanske inte kostar pÄ sig sjÀlva.
Bröllopspresenter till hemmet bör du frÄga brudparet om innan du köper dem. En stekgryta Àr nÄgot som de kanske inte redan har hemma.
Bröllopspresenter till hemmet bör du frÄga brudparet om innan du köper dem. En stekgryta Àr nÄgot som de kanske inte redan har hemma.
En bra bröllopspresent Àr en skÀrbrÀda i nÄgot tjockare trÀ
En bra bröllopspresent Àr en skÀrbrÀda i nÄgot tjockare trÀ
Att ge bort knivar sÀgs betyda otur, men för den som inte Àr sÄ skrockfull...
Att ge bort knivar sĂ€gs betyda otur, men för den som inte Ă€r sĂ„ skrockfull

Pizzaugn för att fÄ perfekta pizzor Àven hemma.

Ingraverade presenter

En vÀldigt personlig bröllopspresent fÄr du om du vÀljer att gravera in en present. Det kan t.ex. vara champagneglas och ishink, en fin skoputsarlÄda, ett grillset, (ja det finns faktiskt att köpa med gravyr) och kan bli en annorlunda och personlig bröllopspresent. Eller varför inte en exklusiv vinlÄda som innehÄller allt de kommer att behöva, sÄ som droppring, vinöppnare, termometer osv. Kombinera presenten med en vinprenumeration eller med en flaska av nÄgon dyrare sort.

Snygga champagneglas och vinkylare – vinkylen kommer den gravyr du vĂ€ljer.
En personlig present blir det om du lÄter gravera in lÄdan med brudparets namn och datum
Även en glasskĂ„l blir en personlig present pĂ„ bröllopet
Även en glasskĂ„l blir en personlig present pĂ„ bröllopet

Bröllopspresent Pengar

Det har blivit allt vanligare att brudparen istÀllet för saker önskar sig pengar i bröllopspresent. De vill inte ha fler prylar i hemmet. Men alla kÀnner sig inte helt bekvÀma med att ge pengar i present, utan anser att det Àr oförskÀmt att ge bort. . Som brudpar Àr det viktigt att tÀnka pÄ att det bör finnas möjlighet för var och en att ge pengar anonymt, sÄ att ingen behöver skÀmmas för att de ger för lite. Utan att de kan ge efter förmÄga. Kanske man kan lÄta nÄgon anhörig administrera det hela om man önskar sig pengar i bröllopspresent.

Det finns heller inget som sÀger att man mÄste ge brudparet det de önskar sig, en önskelista Àr just önskningar, inte en bestÀllningssedel.

Att ge bort pengar Àr kanske inte en sÄ personlig bröllopspresent. SÄ om du vill kan du kanske slÄ in dem pÄ nÄgot personligt sÀtt. Vika dem till en pengatÄrta, vika dem till blommor eller kanske stoppa dem i ett kuvert och skriva en personlig hÀlsning till brudparet pÄ ett fint kort.

Upplevelser

Vill du ge en mer fantasifull bröllopspresent kanske en upplevelse Àr ett bra tips. Du kan ge brudparet en spaweekend tillsammans. En ballongflygning, eller en romantisk helt tillsammans för brudparet pÄ FalknÀstet.

Spaweekend
Ballongflygning
Den mest romantiska övernattningen.
Övernattning, mat och behandlingar pĂ„ Yasuragi

Paddla kanot i vildmarken
Romantisk ridweekend med mat och övernattning

En picknickkorg, nÄgra fina champagneglas och en flaska champagne.

picknickkorg
champagneglas
Doftljus med doft av champagne

Eller varför inte göra nÄgot vÀldigt fantasifullt och lÄta brudparet utmana sina rÀdslor i en Àventyrsbana eller en takvandring.

Yasuragi upplevelse
Utforska en grotta
Öl och ost provning
Äventyrsbana
Hoppa fallskÀrm

Det kan ocksÄ vara andra saker som brudparet kan göra tillsammans, bÀversafari, köra dressin eller en minisemester pÄ vargsafari.

BĂ€versafari
Köra dressin
Bo pÄ varghotellet

Köp en digital fotoram och samla ihop bilder som övriga gÀster tagit ocksÄ och lÀgg in allt i fotoramen. De fÄr den visserligen inte pÄ bröllopsdagen med det blir en fin och personlig bröllopspresent som de sÀkert kommer uppskatta.

Digital fotoram i bröllopspresent

En tandemcykel – det blir en kul och annorlunda bröllopspresent.

Tidskapsel

En personlig och billig bröllopspresent fÄr du genom att göra en tidskapsel till brudparet. LÄt deltagarna pÄ bröllopet fÄ skriva en varsin hÀlsning till brudparet, lÀgg ner en flaska av vinet som serveras pÄ bröllopet och be brudparet skiva en hÀlsning till varandra. Tidskapseln levereras sedan till brudparet pÄ deras femÄriga bröllopsdag.

NÄgot du gjort sjÀlv

Om du har nÄgon hobby kanske du kan Ästadkomma en personlig bröllopspresent dÀr, som Àven Àr billig. Du kanske kan mÄla en tavla, brodera en tavla med deras bröllopsdatum, sy nÄgot, eller snickra nÄgot fint som du vet att brudparet behöver. Fotar du kan du erbjuda dig att fota bröllopet. NÀr bilderna Àr utskrivna köper du ett fint album och sÀtter in dem dÀr. TÀnk pÄ att brudparet sÀkert gÀrna vill ha fotona pÄ ett usb-minne ocksÄ!

FrÄn förÀldrarna kan det bli en fin och personlig bröllopspresent att ge barnet och respektive en receptbok med alla familjerecepten inskrivna.

En symbolisk bröllopspresent

Kanske Àr du inte jÀttebekant med brudparet och vill inte lÀgga nÄgra stora pengar pÄ en present. DÄ finns det billigare presenter att ge ocksÄ! Du skulle kunna plocka ihop ett paket liknande detta.

Kanske en egen romantisk kvĂ€ll tillsammans korg – som du fyller med godsaker, en flaska vin, choklad, doftljus och massageolja. SlĂ„ in korgen i cellofan och du kan fĂ„ en vĂ€ldigt vacker present att överlĂ€mna till brudparet.

En fin korg att lÀgga presenterna i
Massageolja
Presentkit med godis och kaffe som smakar utmÀrkt tillsammans.
Presentkit med godis och kaffe som smakar utmÀrkt tillsammans.
En picknickfilt
Chokladpraliner
Chokladpraliner
Massageljus
Nyckelring till ett brudpar

Relaterade frÄgor

Bröllopspresent frÄn förÀldrar, vad ska den kosta? Som förÀlder kanske man vill ge en lite större bröllopspresent nÀr barnen gifter sig. Men hur mycket du ska lÀgga i kronor pÄ presenten gÄr inte att sÀga. Det beror pÄ din ekonomiska situation. Har förÀldrarna varit med och betalat bröllopet Àr det rimligt att de bara ger en liten symbolisk bröllopspresent.

Vad ska bröllopspresenten kosta? Det finns inga regler för hur mycket eller lite pengar en bröllopspresent ska kosta. En bröllopspresent ska heller inte ses som nÄgon betalning eller motprestation för att du blev bjuden pÄ bröllopet. VÀlj en bröllopspresent utefter hur din ekonomiska situation ser ut och hur nÀra brudparet du stÄr.

Vad Àr en bra present pÄ bröllopsdagen? Bra presenter att ge nÄgon pÄ bröllopsdagen Àr en resa, choklad eller ett smycke som du graverar till din man eller fru. Fler tips pÄ bra presenter pÄ bröllopsdagen hittar du hÀr.

Dela gÀrna sidan!