Vad är en bra inflyttningspresent? | Många presentförslag

När någon har flyttat är det tradition att ge en inflyttningspresent. Oavsett om det är vuxna som byter bostad och du ska köpa inflyttningspresent till ett nytt hus eller om det är en ungdom som flyttar hemifrån är det en inflyttningspresent en tradition som är trevlig.

Men vad är då bra inflyttningspresenter? Bra inflyttningspresenter är något som passar i det nya hemmet så som blommor, vin, designföremål, en fin vas, soffkuddar eller en tavla. Det kan också vara presentkorgar av olika slag eller biobiljetter så att den som flyttar får lite andrum i allt flyttarbete.

Vad är bra inflyttningspresenter?
Vad är bra inflyttningspresenter?

Vad är en bra inflyttningspresent?

När du väljer inflyttningspresent bör du också välja en present som passar hos mottagaren. Den bör inte bara ha rätt färg och stil. Den bör heller inte vara så stor och skrymmande att mottagaren får problem med den. Är det någon som flyttar till ett stort hus kan de ju förväntas ha lite bättre om plats än någon som flyttar till en enrumslägenhet. Det finns också väldigt roliga presenter att ge någon som precisa har flyttat. Det kan t.ex. vara en gullig badkarspropp, burrito filt, grönskaksklippare, grönsaksvässare, sushi bazooka, diskborstar, disktrasor, hamburgerpress eller starwars brödrost.

Vill du hitta en bra men annorlunda inflyttningspresent så ska du få även sådana förslag på den här sidan! Även helt vansinniga inflyttningspresenter ifall det är din kompis som flyttar och behöver någon rolig inflyttningspresent för att pigga upp hans eller hennes första bostad. Det vanligaste är att hitta något till hemmet som man ger i inflyttningspresent. Men här gäller det att tänka sig för en smula och fundera lite på mottagaren. Är det en ungdom som precis flyttat hemifrån är nog de flesta inflyttningspresenter väldigt välkomna. Det första hemmet brukar ju bestå av ett hopplock av saker man får av familj och släkt. Att då få några saker nytt till sitt nya hem brukar vara väldigt uppskattat. Eller är det kanske inflyttningspresent till ett par som flyttar till nytt hus.

Det kan också vara trevligt att ge bort en inflyttningspresent med lite enklare design, så att den lätt passar in i mottagarens hem. Det finns både moderna och klassiska design saker som är väldigt enkla att passa in i alla hem. Skultunas Liljan, Georg Jensen, Ernst, Klong och Orrefors ljusstakar Carat är exempel på enkel design som passar in i de flesta hem.

Klassiska inflyttningspresenter är blommor, filtar, prydnadskuddar eller något till köket. Saker som passar att köpa till köket är till exempel en finare stekgryta, popcornmaskin, kolsyremaskin, en finare skärbräda eller knivar. Klockor att hänga på väggen är också en väldigt vanlig inflyttningspresent.

Men nu till tipsen på inflyttningspresenter!

Tips på fina inflyttningspresenter

Växter i inflyttningspresent

Växter till den nya hemmet är bra inflyttningspresenter. Växter gör hemmet vackrare och ger oss syre. De är bra för vårt välbefinannde helt enkelt. Hitta någon krukväxt som du tror att hon eller han gillar. Monstera, Palettblad och köttätande växter är lätta att ta hand om.

Läs mer och beställ

Växter i inflyttningspresent

Vaser

En snygg vas brukar bli omtyckta. Om du vill hålla en mindre budget kan du fylla vasen med blommor du hittar på någon äng i närheten. Omaggios vaser är fina prydnadsföremål som är snygga både med väster i eller bara som de är. Det är en fin inflyttningspresent till någon som flyttat till ett nytt hus eller till en ny lägenhet.

Läs mer och beställ

Vaser

Tavla som inflyttningspresent

Kanske du kan hitta en fin tavla som du tror att han eller hon kommer gilla. Det kan behövas när någon flyttar till sin första lägenhet.

Läs mer och beställ

Tavla som inflyttningspresent

Prydnadskudde 

Fina prydnadskuddar brukar vara en fin inflyttningspresent. Men här gäller det att hitta något som hon eller han verklligen tycker om. Välj något i hans eller hennes favoritfärger eller kanske något som matchar inredningen i hemmet.

Läs mer och beställ

Fina prydnadskuddar brukar vara en fin inflyttningspresent.

Pläd i ull

Kombinera gärna kuddarna med en fin pläd som matchar dem. En varm pläd är mysigt att ha på vintern när det kan bli lite kallt om kvällarna. Det är en väldigt bra inflyttningspresent till någon som flyttar till sin första bostad.

Läs mer och beställ

Skärbräda 

En skärbräda i tjockt trä är en fin present att ge en vän som flyttar. Den här skärbrädan är supersmart, eftersom den har en plåt under där man kan putta ner hackade grönsaker och stoppa direkt in i ugnen. Den här skärbrädan är tillverkad av valnöt, visst är den snygg? En fin inflyttningspresent när någon flyttat till ett nytt hus eller lägenhet.

Läs mer och beställ

En skärbräda i tjockt trä är en fin present att ge en vän som flyttar.

Bio med middag

En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus. Att få lite paus i flyttstöket är alltid uppskattat. Biobiljetter och middag är faktiskt ännu bättre. En bit mat och en stunds avkoppling kan göra mirakel när man är trött.

Läs mer och beställ

Biobiljetter blir ett trevligt avbrott i allt flyttstök. inflyttningspresent

Brödrost 

En riktigt häftig brödrost brukar också bli en bra inflyttningspresent. Den passar bra både om man flyttar hemifrån eller om man flyttar till större. De här brödrostarna är väldigt bra eftersom du kan ställa in hur brun din macka ska bli, så den inte bränner.

Läs mer och beställ

En riktigt häftig brödrost brukar också bli en bra inflyttningspresent. Brödrost 

Dammsugarrobot som inflyttningspresent

En dammsugarrobot underlättar hemarbetet och det här är den gåvan som hon eller han kommer älska. Det är fantastiskt att slippa dammsuga själv. Den här dammsugarroboten kan programmeras och styras med hjälp av en app. Tycker du att en iRoobot Romba är för dyr finns det även billigare damsugarrobotar som fungerar utmärkt. Det här är en fantastisk inflyttningspresent både till den som flyttar hemifrån och inflyttningspresent till dem som flyttar till hus.

Läs mer och beställ

En dammsugarrobot underlättar hemarbetet. Dammsugarrobot som inflyttningspresent

Stekgryta 

En stekgryta är en riktigt bra inflyttningspresent. Köttgryta är prima mat. Det är en hel del prylar som behövs i det första boendet, som man kanske inte tänker på. Att kunna göra storkok och slippa laga middag varje dag eller för att kunna göra matlådor är fantastiskt.

Läs mer och beställ

Stekgryta 

Stekpanna Skeppshult

En stekpanna i gjutjärn är en inflyttningspresent man har kvar hela livet. Till skillnad från teflonstekpannor blir ente en gjutjärnspanna utsliten. Det är en bra inflyttningspresent till någon som flyttar till sin första bostad.

Läs mer och beställ

Stekpanna Skeppshult inflyttningspresent

Temuggar

Muggar är användbara inflyttningspresenter i första bostaden. De här muggarna kan användas både till te och kaffe. De är väldigt vackra och har en form som är skön att hålla i.

Läs mer och beställ

Temuggar

Vår kokbok

En bra kokbok med alla möjliga recept är nästan ett måste när man flyttat hemifrån. Vår kokbok gavs ut första gången 1951 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära kokböcker. Det är inte konstigt, för det är grundkokboken som har allt! Här hittar du både våra klassiska husmansrätter och nyare matinfluenser från hela världen, så det är verkligen den perfekta inflyttningspresenten till någon som fyttar till sitt första egna hem.

Läs mer och beställ

Vår kokbok inflyttningspresent

Ittala Essence Vattenglas

Riktigt fina vattenglas kommer också bli en uppskattad flytta hemifrån present. Dessa vackra glas kommer från Ittala, men om du föredrar att handla en billig present finns det även billigare dricksglas att välja mellan hos Cervera.

Läs mer och beställ

Ittala Essence Vattenglas

Bäddset i flytta hemifrån present

Är det första bostaden kan ett bäddset vara en användbar present. Det är bra att få två uppsättningar av sängkläder för att ha och byta med.

Läs mer och beställ

Kaffebryggare i inflyttningspresent

En fin kaffebryggare är en riktigt bra inflyttningspresent till kaffedrickare. Det lyxigaste är förstås en kaffemaskin som även värmer och skummar mjölken.

Läs mer och beställ

Kaffebryggare i inflyttningspresent

Gardiner mörkläggning

I första bostaden behövs även gardiner och det blir säkert uppskattat att få hjälp att hänga upp dem. Med ett par mörkläggningsgardiner går det att göra rummet man ska sova i riktigt mörkt.

Läs mer och beställ

Gardiner mörkläggning inflyttningspresent

Handdukar

Tjocka lyxiga handdukar är trevligt att få i inflyttningspresent.

Läs mer och beställ

Kontinentalsäng 

Även möbler kan vara bra att få hjälp med. Det är dyrt att flytta hemifrån, så en bra säng kommer verkligen bli en uppskattad och bra inflyttningspresent till någon som flyttar hemifrån.

Läs mer och beställ

Kontinentalsäng  inflyttningspresent

Skruvdragare eller borrmaskin

Hon eller han kommer att behöva lite enklare verktyg och kanske en borrmaskin. En borrmaskin är en bra present till någon som flyttat hemifrån. Det är massor av saker man behöver få upp på väggarna. Den kan även användas för att montera ihop nya möber med.

Läs mer och beställ

Skruvdragare eller borrmaskin

Vattenkokare 

När man flyttar till den första bostaden kommer det även att behövas en vattenkokare. Här kan man värma tevattnet eller vattnet som grönsakerna ska kokas i. Den här vattenkokaren har en väldigt snygg design, så den kommer garanterat vara snygg att ha på köksbänken.

Läs mer och beställ

inflyttningspresent När man flyttar till den första bostaden kommer det även att behövas en vattenkokare.

Skruvmejselset 

Skruvmejslar är en sån där present som man ofta inte tänker på när man flyttar hemifrån. Men varför inte ge en annorlunda inflyttningspresent? Ge bort en bukett skruvmejslar istället för blommor. Skruvmejslarna kommer garanterat till mer nytta.

Läs mer och beställ

Skruvmejselset 

Grytor

Grytor är en fin inflyttningspresent till någon som flyttar hemifrån. Om man köper grytorna i ett paket brukar man få mer för pengarna. I det här paketet ingår grytor i lite olika storlekar, vilket är väldigt bra för det första hemmet.

Läs mer och beställ

Grytor inflyttningspresent

Blommor är en klassisk inflyttningspresent

En blombukett är en vanlig present att ge när något flyttat till en ny bostad. Är mottagaren av inflyttningspresenten en vuxen eller ett par som har levt tillsammans länge så kan det vara så att de redan har det mesta de behöver i hemmet. Då kan blommor bli den perfekta inflyttningspresenten.

Läs mer och beställ

Blommor 

Doftljus

Varför inte ge bort lite doftljus i present. Det är trevligt när det doftar gott. Det är en bra gåva att ge i inflyttningspresent oavsett om det är till ett par som levt tillsammans länge eller till någon som precis flyttat till sin första lägenhet.

Läs mer och beställ

Doftljus inflyttningspresent

Popcornmaskin 

Har man gott om plats hemma är en popcornmaskin roligt att få. De har en retro biokänsla och det är häftigt att kunna bjuda kompisarna på nypoppade popcorn från den här maskinen när det är filmkvällar.

Läs mer och beställ

Popcornmaskin 

Sodastreamer 

Att få bubbelvatten till måltiden är en lyxig inflyttningspresent. Det går ju förstås också köpa essenser för att få cola, fanta mm. Det blir mycket billigare än att köpa vatten och läsk i butiken.

Läs mer och beställ

Att få bubbelvatten till måltiden är en lyxig inflyttningspresent.

Klocka i inflyttningspresent

En diskret och fin väggklocka är en bra inflyttningspresent. Den här fina bärnstensfärgade klockan kommer göra sig bra i vilket hem som helst.

Läs mer och beställ

Klocka i inflyttningspresent

Keramiska knivar

Ett set med keramiska knivar brukar bli uppskattat om mottagaren gillar att laga mat. Keramiska knivar är lätta och hårda. De håller sig vassa längre än en kniv av stål och de keramiska knivarna varken rostar eller påverkas av syror. En riktigt fin och lyxig inflyttningspresent.

Läs mer och beställ

Keramiska knivar inflyttningspresent

Crock pot

Crock pot är den perfekta inflyttningspresenten. Här kan man göra grytor som är färdiga när man kommer från jobbet. Ladda grytan på morgonen med kött, grönsaker, kryddor m.m. På kvällen när du kommer hem från jobbet är grytan klar. Genom att grytan hålls varm under en lång tid blir köttet fantastiskt mört och fint. Man behöver inte heller använda de dyraste köttbitarna för att få ett lyckat resultat.

Läs mer och beställ

Crock pot En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Elektrisk kaffekvarn 

Till någon som har det mesta redan kan en elektrisk kaffekvarn bli en bra inflyttningspresent. En riktig kaffenörd behöver en kaffekvarn i sitt kök. Komplettera den gärna med en påse hela kaffebönor.

Läs mer och beställ

Elektrisk kaffekvarn  inflyttningspresent

Rolig inflyttningspresent till en kompis Hot dog maker

Till honom eller henne som inte gillar att laga mat kan en hot dog maker bli en kul inflyttningspresent. Förutom att göra korv och bröd kan man använda den för att värma frukostfrallorna.

Läs mer och beställ

Rolig inflyttningspresent till en kompis Hot dog maker

Disktrasa med rolig text

Du kanske inte trodde att disktrasor var en bra inflyttningspresent? Men det kan de faktiskt, ja i alla fall om de har en kul text. Här kan du välja mellan texter så som

 • ”OCD – Obsessive Cleaning Disorder”
 • ”Det kommer nya tider. Bara lite oklart när.”
 • ”Var inte som en disktrasa. En sur, illaluktande typ som suger.”
 • ”Nej det är inte tanken som räknas. Handling är det som får diskbänken ren.”
 • ”Tvätta händerna säger dom. Men kom ihåg att även tvätta trasan lite då och då.”

Läs mer och beställ

Disktrasa med rolig text inflyttningspresent En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Hamburgerpress 

För att få hamburgare som håller ihop och blir fina krävs en hamburgerpress. Man lägger in en lagom stor klump köttfärs och trycker till. Väldigt smidigt sätt faktiskt. Det är en bra inflyttningspresent både till ett par som bott tillsammans länge eller om det är någon som flyttar till sitt första egna hem.

Läs mer och beställ

Hamburgerpress 

Kokbok för gamers som inte orkar 2.0

Till din kompis som gillar dataspel är den här kokboken ett absolut måste. Boken förklarar på ett begripligt sätt vad kroppen behöver, vikten av att äta bra och träna för att bli en bra spelare. Men inte bara det, den är också skriven på ett språk som sitter i alla gamers ryggmärg. Här levlar läsaren genom enkla och goda recept och kan briljera med sin kokkonst bland sina klaner och spelkompisar. Den är dessutom skriven på ett språk som gamers förstår.

Läs mer och beställ

inflyttningspresent Kokbok för gamers som inte orkar 2.0

Bokstavstavla som inflyttningspresent

En bokstavstavla är trevlig inredning att ge bort som inflyttningspresent. Det är roligt med inredning där man själv får vara med och skapa. På den här tavlan kan man ha dagens meny, en dikt eller kansske ett inspirerande citat. Skriv gärna något roligt på tavlan innan du lämnar över inflyttningspresenten. En fin inflyttningspresent till paret som skaffat hus så väl som till ungdomen som flyttat hemifrån.

Läs mer och beställ

Bokstavstavla som inflyttningspresent

Sushi bazooka 

En sushi bazoka är en kul present att ge bort som inflyttningspresent. Här fyller man bazokan med ris och fisk och grönsaker sedan fäller man bara ihop den. Sedan är det bara att rulla in den i en sjögräsplatta. Det går supersnabbt att göra egen sushi och det här är en present som både ungdomar och vuxna kommer älska.

Läs mer och beställ

Sushi bazooka  inflyttningspresent

Popcorn skål för mikron

Popcornskål för mikron är en fin inflyttningspresent OM hon eller han har en mikro. Det ger billiga och mer nyttigare snacks. Alla har säkert läst om hur nyttigt det är med popcorn. Det går utmärkt att poppa helt utan olja.

Läs mer och beställ

Popcorn skål för mikron

Burritofilt

En Burritofilt är också rätt kul att ge sin vän som inflyttningspresent. Den är en annorlunda inflyttningspresent och man blir faktsikt ganska hungrig när man sitter i soffan på kvällen.

Läs mer och beställ

inflyttningspresent Burritofilt

Grönsaks sax 

En grönsaks sax gör att matlagningen går mycket snabbare. Här klipper man bara moroten istället för att skära, vilket gör det väldigt smidigt. Inte bara moroten förresten med den här saxen kan du till och med hacka löken.

Läs mer och beställ

Grönsaks sax 

Ljusstake Liljan Silver

Ljusstaken Liljan är den numera ikoniska ljusstaken som med sin enkla design passar in i och lyfter vilket rum som helst. Det är en gåva som passar att ge både ungdomar och äldre personer som inflyttningspresent, eftersom dess design är klassisk och något som alla tycker om.

Läs mer och beställ

Ljusstake Liljan Silver

Georg Jensen ljusstakar Cobra 3 st

Det finns andra klassiska ljusstakar som passar perfekt att ge bort i inflyttningspresent, som de här vackra ljusstakarna Cobra från Georg Jensen. De är en fin inflyttningspresent till någon som flyttar till ett nytt hus eller ny lägenhet.

Läs mer och beställ

Georg Jensen ljusstakar Cobra 3 st inflyttningspresent

Georg Jensen Bloom Skål 

Georg Jensen har även väldigt vackra skålar, som den här skålen Bloom. Den passar att både servera mat i eller att ha som fruktfat. Det rostfria stålet är mjukt att röra vid och vackert att titta på. Det är modernt utan att kännas industriellt. 

Läs mer och beställ

Georg Jensen Bloom Skål 

Pläd från Ernst design

En pläd är aldrig fel att ge bort som inflyttningspresent. Det är många som älskar produkterna från Ernst Design. De har alltid en snygg, men elegant design. Det här är en diskret pläd som passar i de flesta hem.

Läs mer och beställ

Pläd från Ernst design inflyttningspresent

Fin vas från Ernst design

Kanske en fin vas kan bli en bra inflyttningspresent i det nya huset? De har en enkel och fin design. I vasen kommer det att se bra ut med både vildblommor eller blommor från blomsteraffären.

Läs mer och beställ

Fin vas från Ernst design

Taklampor är en bra inflyttningspresent

En snygg och modern lampa att hänga i taket i den nya bostaden. Här är det också viktigt att du hittar en stil på lampan som du tror att hon eller han kommer gilla.

Läs mer och beställ

Taklampor är en bra inflyttningspresent

Ljusstakar Orrefors Carat

Vill du ge bort en inflyttningspresent till någon som är intresserad av inredning? Då är de här ljusstakarna Carat från Orrefors vara en bra present. De är väldigt inne just nu. Förmodligen är det för att ljuset reflekteras så vackert genom de oregelbundet slipade glasljusstakarna.

Läs mer och beställ

Ljusstakar Orrefors Carat

Vas äng Klong 

Det här en är kul vas, i den kan man arrangera blommorna på ett helt nytt sätt. De kan stå en och en med hjälp av mässingsstället i vasen. Själva glasvasen är munblåst. En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Läs mer och beställ

Vas äng Klong  inflyttningspresent

Gloria Ljusstake som inflyttningspresent

Det är många som älskar även dessa vackra ljusstakar. De är otroligt snygga både som de är och när man tänder ljus i dem. Ljusstaken kan lätt förvandlas även till en vas.

Läs mer och beställ

Gloria Ljusstake som inflyttningspresent

Vinöppnare i inflyttningspresent

En elektrisk vinöppnare är en fin inflyttningspresent. Den passar både unga och äldre personer.

Läs mer och beställ

Vinöppnare i inflyttningspresent

IQ-pussel vinflaska

Ett roligt sätt att ge bort vin är med ett IQ-lås på. Du kommer garanterat att bli ihågkommen! Här krävs att man är ganska smart om man ska kunna få upp flaskan.

Läs mer och beställ

IQ-pussel vinflaska

Vinglasflaska

Ett gigantiskt vinglas är en rolig inflyttningspresent tillsammans med en flaska vin. Under kvällar då ett eller två glas vin inte räcker, slå upp en hel flaska i glaset och kryp upp i soffan. Vinglasflaskan är ett vinglas med en hel flaska i foten. Ett eller två glas vin sägs ju bara vara nyttigt för kroppen. Med det här glaset behöver du bara ett enda, smart va?

Läs mer och beställ

Ett gigantiskt vinglas är en rolig inflyttningspresent tillsammans med en flaska vin

Vinställ kedja

Det finns även en hel del trevliga vinställ som passar att ge i inflyttningspresent. Det här vinstället är en kedja som gör att det ser ut som flaskan svävar fritt i luften. Det här är en kul inflyttningspresent till en kompis eller som inflyttningspresent till paret som skaffat nytt hus.

Läs mer och beställ

Vinställ kedja En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Vin och vinställ i ek som inflyttningspresenet

Det kan också vara en trevligt att ge bort ett vin tillsammans med vinstället. Några bra viner som passar att ge som inflyttningspresent:

 • Trimbach Riesling, Frankrike (nr 2639) 150 kr.
 • Château Mont-Redon, Frankrike (nr 2811) 289 kr.
 • Alexandre Bonnet, Frankrike (nr 7555) 300 kr.

Roliga saker att ge bort tillsammans med vinet är gigantiska vinglas, IQ-lås, Vino Vault, vinluftare och ett fint vinset som graveras med till exempel mottagarens namn. Även en elektrisk vinöppnare kan vara en trevlig inflyttningspresent tillsammans med ett vin.

Läs mer och beställ

Bag in a box väska som inflyttningspresent

För en bag in a box finns det fina förvaringslådor. Man blir ju inte precis glad av att se en tråkig vinlåda som strå framme i köket. Så kan man dölja den så brukar det vara ett stort lyft för köket.

Föredrar du att ge bort ett boxvin också så är mina favoriter:

 • Castelforte, Italien, (nr 6346) 209 kr
 • Gosa Monastrell, Spanien (nr 6297) 209 kr

Läs mer och beställ

Bag in a box väska som inflyttningspresent

Snygga vinglas är en bra inflyttningspresent

Det kan också bli en fin inflyttningspresent att ge tillsammans med vinet om du hittar några trevliga vinglas. Det finns både roliga och mer seriösa vinglas att välja mellan. Vad tror du att mottagaren skulle tycka bäst om att få i inflyttningspresent? En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus men också för en ung man eller kvinna som precis flyttat till en egen lägenhet.

Läs mer och beställ

Snygga vinglas är en bra inflyttningspresent

Doftpinnar Champagne Voluspa

Att få doftstickor brukar vara väldigt uppskattat. De ger ifrån sig en svag väldoft och är inget som är skrymmande i hemmet. En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Läs mer och beställ

Att få doftstickor brukar vara väldigt uppskattat. De ger ifrån sig en svag väldoft och är inget som är skrymmande i hemmet.

Picknickkorg eller korg i inflyttningspresent

En picknickkorg som du fyller med godsaker är en trevlig inflyttningspresent att få. Eller ta en helt vanlig korg som du fyller med goda eller trevliga saker att få!

En presentkorg med lite alla möjliga godsaker är en bra inflyttningspresent. I en presentkorg kan du både stoppa vin, frukt, choklad, ostar, korvar, ljus, teer, krämer, kaffe, muggar osv. Men även färska grönsaker, en blomma, ägg osv kan stoppas i korgen. Eller varför inte fylla korgen med nybakt bröd eller nybakta bullar. Att få en sådan korg i inflyttningspresent kommer garanterat bli väldigt uppskattat. Det är skön att slippa tänka på att handla så mycket mat under flyttdagarna.

Läs mer och beställ

Relaterade frågor

Kan man ge vin i inflyttningspresent? Att ge bort vin som inflyttningspresent brukar bli mycket uppskattat. Vin behöver inte vara bara en flaska vin. Du kan förutom att slå in den vackert även ge bort den med ett IQ-lås, ge bort den tillsammans med ett fint vinställ eller ge bort ett lådvin med ett vackert ställ. Eller kanske ett graverat vinset. En fin inflyttningspresent till paret som köpt hus.

Vad är en klassisk inflyttningspresent? Enligt gammal tradition skulle man ge den som flyttar bröd, salt och en peng. Så skulle inget saknas i hemmet. Salt och bröd är ju basvaror i hemmet och pengar symboliserar lyckan. Klassiska inflyttningspresenter är blommor, filtar, prydnadskuddar eller något till köket. Saker som passar att köpa till köket är till exempel en finare stekgryta, popcornmaskin, kolsyremaskin, en finare skärbräda eller knivar. Klockor att hänga på väggen är också en väldigt vanlig inflyttningspresent.

Vad är en enkel inflyttningspresent? En enkel inflyttningspresent kan bestå i att du bjuder på mat under flytten. Det är skönt för den som flyttar att maten är fixad mitt i all arbete.

Vad finns det för inflyttningspresenter att köpa på Åhléns? Har du ett Åhléns i närheten kan det vara ett bra ställe att enkelt hitta en inflyttningspresent på. De har både designföremål, kuddar, plädar och utrustning för köket. En inflyttningspresent från Åhléns brukar bli väldigt populärt.

Tips på fortsatt läsning

Vad är en bra inflyttningspresent? | Många presentförslag
Rulla till toppen