Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Även om push presenter är en ganska ny trend, har de faktiskt en lång historia. Idén om en push-present har funnits i hundra år i Indien och Storbritannien. Det finns till och med några påståenden att det har funnits push-presenter sedan 1700-talet.

En push-present är en gåva som ges till mödrar efter förlossningen, som ett sätt att få dem att känna sig speciella och belönade. 

Vad är en bra push-present?

Vad är en push-present?

Historien bakom Push-Presenter: Push-presenter, populära sedan 1700-talet i Indien och Storbritannien, blev populära i USA under tidigt 2000-tal. De ges traditionellt till nyblivna mammor som ett erkännande för deras arbete under förlossningen, ofta i form av smycken.

Modern Tolkning och Kritik: Idén om push-presenter kan härstamma från smyckesindustrin, men har breddats till att omfatta familj och vänner som givare. Dyra gåvor som diamantringar och designerhandväskor har blivit allt vanligare, vilket speglar en konsumentkultur och påverkan från kändisar.

Mäns Ökade Medvetenhet: En faktor bakom trenden är mäns ökade delaktighet och förståelse för graviditet och förlossning, vilket kan inspirera dem att ge gåvor som en form av medkänsla och uppskattning.

Rätt Tillfälle för Gåvan: Det finns ingen fast regel för när en push-present bör ges, men det är rekommenderat att välja en lugn och privat stund, fri från sjukhuspersonal och besökare, för att göra upplevelsen mer intim och meningsfull.

Vem får en push-present?

Tidigare gavs push-presenter bara kvinnor efter att de fött barn. Numera ges dessa gåvor ofta även till män vars fruar föder, som ett sätt att få dem att känna sig mer inkluderade.  

Forskning under 2019 visade att cirka 83% av de nya mammorna förväntar sig någon form av gåva från sin partner. Det visade också att cirka 70% av dem faktiskt fick en push-present efter att barnet var fött.

Om du inte vet om du ska ge din partner en push-present, ha en öppen konversation om hennes förväntningar. När det gäller att välja en gåva, kom ihåg att gåvan ska vara till kvinnan och inte till barnet. Om du inte är säker på vad din partner vill ha som en push-present, fråga henne. De kan berätta exakt vad de vill, eller ge dig några förslag i rätt riktning.

Vem ger push-presenter?

Först gavs push-presenter bara av fäder till mammorna efter förlossningen. Eftersom trenden med att ge push-presenter har ökat började pappor också få push-presenter. 

Push-presenter ges nu inte bara av barnets far utan också far-och farföräldrar, bröder och systrar och vänner.

Vilka är de vanligaste push-presenterna?

När du ger en push-present måste du komma ihåg att den ska vara både lämplig och prisvärd. Du måste känna din partners smak och personlighet tillräckligt bra för att hitta den rätta push-presenten.

Om din partner är praktisk, överväga att ge henne något som hon verkligen skulle uppskatta och vill ha när barnet föds, som massage, städhjälp, barnvakt eller en ny bekväm hemmaklädsel.  

Push-present till nybliven mamma

Guldhalsband

Ett guldhalsband är en tidlös och elegant push-present. Det symboliserar varaktig kärlek och kan anpassas med inskriptioner eller födelsestenar för en personlig touch.

Diamantörhängen

Diamantörhängen utstrålar lyx och uppskattning. De är en perfekt push-present som ger en extra glans till speciella tillfällen och kan bäras vid alla typer av evenemang.

diamantörhängen att ge bort i present

Halsband eget foto och text

Ett personligt halsband med foto och text är en unik och meningsfull push-present. Det fångar minnen och känslor på ett mycket personligt sätt.

Namnsmycken stav guld eller rosguld

Namnsmycken i stavform, tillgängliga i guld eller rosguld, är en modern och stilfull push-present. De kan graveras med barnets namn för en speciell beröring.

Digitalkamera

Om din partner älskar att ta foton, bör du överväga att ge henne en systemkamera för att kunna dokumentera allt om bebisen.

Kaffemaskin och kaffebryggare

Gillar din andra hälft kaffe? Om svaret är ja, kanske du bör överväga att skaffa henne en helt ny kaffemaskin. Efter att ha tillbringat de senaste nio månaderna koffeinfritt kommer en kaffeälskande mamma säkert uppskatta denna gåva. Se till att få en kaffemaskin som har en mycket enkel tillverkningsprocess. Välj gärna en kaffemaskin som snabbt kan brygga enstaka koppar med tillräckligt med styrka och färsk smak.

Gaming dator

En bärbar dator är en bra present till en ny mamma som vill arbeta hemifrån. Det gör att hon kan arbeta bekvämt från soffan med barnet i närheten eller i barnkammaren under nattetid.

iPad

En iPad är en praktisk och uppskattad push-present som erbjuder underhållning, avkoppling och en möjlighet till digital kreativitet under mammaledigheten.

E-bokläsare

En e-bokläsare är en idealisk push-present för den läsintresserade nya mamman. Den är lätt, bärbar och ger tillgång till en värld av litteratur med ett knapptryck.

Babybok

En babybok är en unik gåva, en härlig fototidning som är ett utmärkt sätt att fånga ett barns första år av livet. Barnet själv kommer att älska att läsa den och titta på foton av sig själv.

Babys hjärtkonst

Något ännu mer sentimentalt är ett barns hjärtkonst. För att göra det måste du skicka dem en spårning av ditt barns hjärtslag i livmodern. De förvandlar sedan ljudvågorna till ett vackert konstverk.

Sängkläder i satin

Även om ingen av er kommer att få så mycket sömn på ett tag, kan en sängkläder i förbättra sömnkvaliteten. Det är känt för sina svala egenskaper och är skonsamt mot hår och hud. Även om silke kan verka som ett mer lyxigt alternativ är det ett ganska ömtåligt material som förmodligen inte kommer att hålla länge.  

Lyxig morgonrock

Om du vill ge en nybliven mamma en gåva som får henne att känna sig bekväm men ändå elegant medan hon tar hand om barnet hemma, överväga att få henne en lyxig morgonrock, en som är superbekväm men ändå ser bra ut.

Smartwatch

En smartwatch är en present som den nya mamman säkert kommer att använda mycket. Eftersom det är svårt att ta hand om en bebis och vara på din telefon hjälper en smartwatch henne att få koll på aktivitet, puls, stress och sömn.

Prenumeration på ljudböcker

Om din partner älskar att läsa men du vet att hon inte kommer att ha mycket tid att läsa, kan du överväga att få henne en prenumeration på ljudböcker. Det ger den nyblivna mamman tillgång till tusentals ljudböcker.

storytel

Spa presentkort

Eftersom graviditet och förlossning är påfrestande för hennes kropp, skaffa din partner ett presentkort på spa, där hon kan bli bortskämd med ett massage-, ansikts- eller fullständigt spa-paket. Det ger din partner en chans till återhämtning.

Mysiga tofflor

Du kan få den nya mamman några mysiga tofflor, eftersom hon kommer att vara på fötterna mycket. Välj de som ger mest stöd, känns mysiga och ser snygga ut. 

Push-present till en nybliven pappa

Numera är push-presenter inte bara för mammor längre. Pappor vill också vara med på det roliga med att få gåvor och vill känna sig speciella när den stora dagen kommer. 

Fotoram

Du kan skaffa honom en fotoram där du kan rama in foton med din nya bebis eller foton under graviditeten.

Graverade ringar

Mammor är inte de enda som älskar ringar. Om din partner gillar ringar, varför inte unna honom med en ny ring som en push-present. För att göra det ännu mer speciellt kan du gravera det med namnet på ditt barn och dess födelsedag.

Alkohol från barnets födelseår

Kanske skulle den nyblivna fadern uppskatta alkohol som tappats samma år som barnets födelse. Denna typ av gåva är mycket sentimental, men kom ihåg att välja rätt alkohol så att den kan förvaras tills barnet kan hjälpa till att dricka det, eller tills de gifter sig. 

Bärsele

En bärsele är en bra push-gåva för pappor, eftersom att bära barnet är ett sätt för dem att knyta kontakt med barnet. Se till att få en bärsele med ryggstöd, eftersom när barnet blir äldre kan det leda till ryggsmärta när du bär dem runt. 

Mugg med eget tryck

En annan billig present till en ny pappa är en egen mugg. Tryck något roligt på det, som ett pappaskämt eller ett skämt om att vara pappa, så dricker gärna ur den varje dag. 

Överlevnadskit

Överlevnadskit låter inte så allvarligt som du kanske tror. Det är en liten väska fylld med saker som du kan behöva som ny pappa, särskilt när du lämnar huset med den lilla. Du kan köpa en matchande uppsättning till båda föräldrarna.

Kaffebryggare

Nya pappor behöver också sitt kaffe, så det är en bra idé att ge dem en kaffebryggare. När den nya bebisen anländer kommer sömnen snart att glömmas bort, och den här gåvan hjälper honom att klara sig igenom genom de långa nätterna.

Barnets fotavtryck

Du kan göra en målning med ditt barns fotavtryck och låta honom få en inramad bild att hänga på sitt kontor.

Tatuering

Om pappa gillar tatueringar kan du erbjuda att betala en tatuering till honom. En tatuering som har något att göra med barnets födelse, till exempel initialerna på ditt barns namn, eller datumet för ditt barns födelse, eller en symbol för ditt barns namn.

Relaterade frågor

Vad är en bra present att ge till en nybliven mamma? Bra presenter till en nybliven mamma är ett guldsmycke, presentkort på kläder, en ljudboksprenumeration eller lyxiga krämer. Fler presenter till en nybliven mamma kan du hitta här.

Vad kan man ge i present till en nybliven pappa? Bra presenter till en nybliven pappa är en cigarr, whisky, champagne, en fin kaffebryggare eller hembakt bröd. Fler presenttips till en nybliven pappa hittar du här.

Vad är en bra baby-shower-present? Bra presenter att ge på en babyshower är en bärsele, babykläder, babybok, nappflaska, tallrik till babyn, snuttefilt och annat som en nyfött kan tänkas behöva. Här kan du hitta fler presenter till babyshowern.

Vad kan man ge i present till en nyfödd bebis? Till en nyfödd bebis kan du till exempel köpa kläder, en snuttefilt med babyns namn broderat, någon liten leksak, en babyfilt, bitring eller namnnappar. Här hittar du fler presenter till en nyfödd baby.

Tips på fortsatt läsning


Push-present
Rulla till toppen