Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Push-present

Även om push presenter är en ganska ny trend, har de faktiskt en lång historia. Idén om en push-present har funnits i hundra år i Indien och Storbritannien. Det finns till och med några påståenden att det har funnits push-presenter sedan 1700-talet.

En push-present är en gåva som ges till mödrar efter förlossningen, som ett sätt att få dem att känna sig speciella och belönade. 

Vad är en bra push-present?
Vad är en bra push-present?

På 1700-talet köpte män ett litet smycke för mammorna till sina nya barn och kvinnorna skulle bära det som en påminnelse om det lyckliga tillfället.

Vad är en push-present?

Push present är en typ av present som har funnits sedan 1700-talet, och den har varit ganska populär i Indien och Storbritannien under de senaste 100 åren. Push-present gavs till nya mödrar efter förlossningen, främst av deras män, som ett sätt att belöna dem för att de gjort ett bra jobb. De fick vanligtvis smycken som en påminnelse om deras barns födelse. 

Det är konstigt hur push-presenter sedan början av Internet bara blev mer populärt i USA nyligen. Vissa teorier säger att det beror på att USA tenderar att materialisera allt, från massmarknadsföring av jul till att skapa försäljning för presidentens födelsedagar.

Det är inget bestämt datum när de första push-presenterna började dyka upp i amerikanska presenttrender för barn, men vi vet att från 2010 till 2012 har idén om en push-present, även känd som en ”baby bauble”, vunnit mark. 

Vissa människor hävdar att idén med push-presenter kom från juvelerare, som försökte sälja mer varor. 

Det fanns inga fasta traditioner för att ge push-presenter, förutom att gåvan skulle komma från någon nära den nya mamman, som vanligtvis är barnets far eller moderns partner. Men nuförtiden är fler och fler människor involverade i att ge push-presenter, som mormor, pappor, bröder och vänner.

Det har blivit mer och mer vanligt att push-presenter är dyra, till exempel diamantringar och designväskor. Varför är det så? Det antas att det finns tre faktorer som bidrar till det. 

De två första är ungefär lika, med den första eftersom rika och berömda, som ofta tas som förebilder, gör det. Mariah Carey fick en diamant på 12 000 dollar och ett rosa safirhalsband med sina tvillingars namn efter att ha fött dem. Beyoncé födde Blue Ivy Carter och efter det gav Jay-Z henne en färgad 10-karat blå tanzanitring, som beräknas kosta cirka 35 000 dollar. 

Den andra anledningen skulle vara att vi lever i en konsumentkultur. Vi försöker ständigt hålla jämna steg med något form av ideal. Det drivs sedan en form av grupptryck, familjetryck eller bara samhällspress för att upprätthålla den perfekta fasaden.

Den sista anledningen är att män på 2000-talet kanske är mer medvetna och medkännande för vad deras fruar går igenom under graviditet och förlossning. Detta kan bero på deras stöd i förlossningskurser eller i förlossningsrummet. Numera är män mer involverade i barnafödandet. Medan kvinnor går igenom ryggsmärtor, morgonsjuka, stress och så vidare, sitter män bara och tar emot allt beröm. Kanske är männen på 2000-talet lite mer medvetna om det. Vissa män säger att att ge sina fruar en gåva efter födseln inte hade något att göra med smyckesindustrin, men de trodde snarare att det var ett sätt att visa medkänsla för allt deras fruar hade gått igenom. 

Som redan nämnts finns det inga fastställda regler för att ge push-presenter. Du bör dock vara medveten om när och var du ger dem, eftersom det är en intim upplevelse. Du kan ge gåvan före eller efter förlossningen. Om du valde att ge gåvan efter födseln är det bäst att vänta tills spänningen har lugnat och din partner vilar bekvämt. Försök att ge din gåva medan du är ensam. Vänta på ett tillfälle mellan besök från sjuksköterskor, läkare, vänner och andra familjemedlemmar eller när besökstiden är över. Anledningen bakom det är att du vill undvika ett besvärligt presentgivande ögonblick framför vänner och familj så mycket du kan, och istället lägga fokus på henne och den kärlek ni delar.

Vem får en push-present?

Tidigare gavs push-presenter bara kvinnor efter att de fött barn. Numera ges dessa gåvor ofta även till män vars fruar föder, som ett sätt att få dem att känna sig mer inkluderade.  

Forskning under 2019 visade att cirka 83% av de nya mammorna förväntar sig någon form av gåva från sin partner. Det visade också att cirka 70% av dem faktiskt fick en push-present efter att barnet var fött.

Om du inte vet om du ska ge din partner en push-present, ha en öppen konversation om hennes förväntningar. När det gäller att välja en gåva, kom ihåg att gåvan ska vara till kvinnan och inte till barnet. Om du inte är säker på vad din partner vill ha som en push-present, fråga henne. De kan berätta exakt vad de vill, eller ge dig några förslag i rätt riktning.

Vem ger push-presenter?

Först gavs push-presenter bara av fäder till mammorna efter förlossningen. Eftersom trenden med att ge push-presenter har ökat började pappor också få push-presenter. 

Push-presenter ges nu inte bara av barnets far utan också far-och farföräldrar, bröder och systrar och vänner.

Vilka är de vanligaste push-presenterna?

När du ger en push-present måste du komma ihåg att den ska vara både lämplig och prisvärd. Du måste känna din partners smak och personlighet tillräckligt bra för att hitta den rätta push-presenten.

Om din partner är praktisk, överväga att ge henne något som hon verkligen skulle uppskatta och vill ha när barnet föds, som massage, städhjälp, barnvakt eller en ny bekväm hemmaklädsel.  

Smycken

Om din partner förväntar dig att du ger smycken, kom ihåg vilken färg på smycken hon föredrar. Det är det mest populära valet för en push-present, och många gånger är det den push-present som uppskattas mest. Du kan få dem ett charmarmband eller armband med barnets namn eller födelsedatum, som du kan lägga till med varje efterföljande barns födelse. Du kan också få en anpassad ring med barnets fingeravtryck eller en medaljong med ett speciellt meddelande eller ett foto till din partner. Kanske skulle den nyblivna mamman vilja få ett hängsmycke som ett sätt att fira ert barns födelse. 

Vilstol

Du kan också få din partner en bekväm vilstol eftersom alla nya föräldrar utan tvekan kommer att tillbringa mycket tid i vilstolen, oavsett om de matar barnet mitt på natten eller tar en tupplur när de får en chans. Dagens vilstolar är utformade för maximal komfort, och ibland har de har till och med några specialfunktioner, som en inbyggd USB-port eller tyst liggande funktion. En annan idé att tänka på är en massagestol. 

Digitalkamera

Om din partner älskar att ta foton, bör du överväga att ge henne en systemkamera för att kunna dokumentera allt om bebisen.

Kaffemaskin och kaffebryggare

Gillar din andra hälft kaffe? Om svaret är ja, kanske du bör överväga att skaffa henne en helt ny kaffemaskin. Efter att ha tillbringat de senaste nio månaderna koffeinfritt kommer en kaffeälskande mamma säkert uppskatta denna gåva. Se till att få en kaffemaskin som har en mycket enkel tillverkningsprocess. Välj gärna en kaffemaskin som snabbt kan brygga enstaka koppar med tillräckligt med styrka och färsk smak.

Bärbar dator

En bärbar dator är en bra present till en ny mamma som vill arbeta hemifrån. Det gör att hon kan arbeta bekvämt från soffan med barnet i närheten eller i barnkammaren under nattetid. Om din partner älskar att läsa e-böcker, kanske en surfplatta eller läsplatta skulle vara en bättre lösning, eftersom det ger mer flexibilitet. 

Babybok

En babybok är en unik gåva, en härlig fototidning som är ett utmärkt sätt att fånga ett barns första år av livet. Barnet själv kommer att älska att läsa den och titta på foton av sig själv.

Babys hjärtkonst

Något ännu mer sentimentalt är ett barns hjärtkonst. För att göra det måste du hitta en konstnär och skicka dem en spårning av ditt barns hjärtslag i livmodern. De förvandlar sedan ljudvågorna till ett vackert konstverk i akvarell.

Sängkläder i satin

Även om ingen av er kommer att få så mycket sömn på ett tag, kan en sängkläder i förbättra sömnkvaliteten. Det är känt för sina svala egenskaper och är skonsamt mot hår och hud. Även om silke kan verka som ett mer lyxigt alternativ är det ett ganska ömtåligt material som förmodligen inte kommer att hålla länge.  

Läs mer och beställ

Lyxig morgonrock

Om du vill ge en nybliven mamma en gåva som får henne att känna sig bekväm men ändå elegant medan hon tar hand om barnet hemma, överväga att få henne en lyxig morgonrock, en som är superbekväm men ändå ser bra ut.

Läs mer och beställ

Smartwatch

En smartwatch är en present som den nya mamman säkert kommer att använda mycket. Eftersom det är svårt att ta hand om en bebis och vara på din telefon hjälper en smartwatch henne att få koll på aktivitet, puls, stress och sömn.

Läs mer och beställ

Prenumeration på ljudböcker

Om din partner älskar att läsa men du vet att hon inte kommer att ha mycket tid att läsa, kan du överväga att få henne en prenumeration på ljudböcker. Det ger den nyblivna mamman tillgång till tusentals ljudböcker.

Läs mer och beställ

storytel

Spa presentkort

Eftersom graviditet och förlossning är påfrestande för hennes kropp, skaffa din partner ett presentkort på spa, där hon kan bli bortskämd med ett massage-, ansikts- eller fullständigt spa-paket. Det ger din partner en chans till återhämtning.

Läs mer och beställ

Presenter med eftertanke

För att visa henne att du bryr dig och uppskattar henne kan du få henne en stor present fylld med saker som passar en nybliven mamma. 

Mysiga tofflor

Du kan få den nya mamman några mysiga tofflor, eftersom hon kommer att vara på fötterna mycket. Välj de som ger mest stöd, känns mysiga och ser snygga ut. 

Push-present till en nybliven pappa

Numera är push-presenter inte bara för mammor längre. Pappor vill också vara med på det roliga med att få gåvor och vill känna sig speciella när den stora dagen kommer. 

Fotoram

Du kan skaffa honom en fotoram där du kan rama in foton med din nya bebis eller foton under graviditeten.

Läs mer och beställ

Graverade ringar

Mammor är inte de enda som älskar ringar. Om din partner gillar ringar, varför inte unna honom med en ny ring som en push-present. För att göra det ännu mer speciellt kan du gravera det med namnet på ditt barn och dess födelsedag.

Läs mer och beställ 

Alkohol från barnets födelseår

Kanske skulle den nyblivna fadern uppskatta alkohol som tappats samma år som barnets födelse. Denna typ av gåva är mycket sentimental, men kom ihåg att välja rätt alkohol så att den kan förvaras tills barnet kan hjälpa till att dricka det, eller tills de gifter sig. 

Bärsele

En bärsele är en bra push-gåva för pappor, eftersom att bära barnet är ett sätt för dem att knyta kontakt med barnet. Se till att få en bärsele med ryggstöd, eftersom när barnet blir äldre kan det leda till ryggsmärta när du bär dem runt. 

Läs mer och beställ

Mugg med eget tryck

En annan billig present till en ny pappa är en egen mugg. Tryck något roligt på det, som ett pappaskämt eller ett skämt om att vara pappa, så dricker gärna ur den varje dag. 

Läs mer och beställ

Överlevnadskit

Överlevnadskit låter inte så allvarligt som du kanske tror. Det är en liten väska fylld med saker som du kan behöva som ny pappa, särskilt när du lämnar huset med den lilla. Du kan köpa en matchande uppsättning till båda föräldrarna.

Kaffebryggare

Nya pappor behöver också sitt kaffe, så det är en bra idé att ge dem en kaffebryggare. När den nya bebisen anländer kommer sömnen snart att glömmas bort, och den här gåvan hjälper honom att klara sig igenom genom de långa nätterna.

Barnets fotavtryck

Du kan göra en målning med ditt barns fotavtryck och låta honom få en inramad bild att hänga på sitt kontor.

Tatuering

Om pappa gillar tatueringar kan du erbjuda att betala en tatuering till honom. En tatuering som har något att göra med barnets födelse, till exempel initialerna på ditt barns namn, eller datumet för ditt barns födelse, eller en symbol för ditt barns namn.

Relaterade frågor

Vad är en bra present att ge till en nybliven mamma? Bra presenter till en nybliven mamma är ett guldsmycke, presentkort på kläder, en ljudboksprenumeration eller lyxiga krämer. Fler presenter till en nybliven mamma kan du hitta här.

Vad kan man ge i present till en nybliven pappa? Bra presenter till en nybliven pappa är en cigarr, whisky, champagne, en fin kaffebryggare eller hembakt bröd. Fler presenttips till en nybliven pappa hittar du här.

Vad är en bra baby-shower-present? Bra presenter att ge på en babyshower är en bärsele, babykläder, babybok, nappflaska, tallrik till babyn, snuttefilt och annat som en nyfött kan tänkas behöva. Här kan du hitta fler presenter till babyshowern.

Vad kan man ge i present till en nyfödd bebis? Till en nyfödd bebis kan du till exempel köpa kläder, en snuttefilt med babyns namn broderat, någon liten leksak, en babyfilt, bitring eller namnnappar. Här hittar du fler presenter till en nyfödd baby.

Tips på fortsatt läsning

 • Babyshower Present Tips 2023: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis

  Babyshower Present Tips 2023: Perfekta Gåvor för Föräldrar och Bebis

  Babyshower, en ny trend som har tagit sig till Sverige och skapar en festlig atmosfär för blivande föräldrar. Men vad innebär egentligen en babyshower, och framför allt, vad är den perfekta babyshower-presenten? Vi tänker inte bara avslöja svaret, utan vi kommer att erbjuda dig en bred arsenal av förslag. På denna sida hittar du en…

  Läs mer…


 • Present Till Nybliven Mamma: Omtänksamma idéer för mamma och barn

  Present Till Nybliven Mamma: Omtänksamma idéer för mamma och barn

  Vad ger man i present till nybliven mamma? Har du en vän som precis fått barn? Fundera först över om det är till mamman du vill ge en present eller om det är till babyn. Här har jag samlat lite tips på present till nyblivna föräldrar och den nyfödda bebisen. De Bästa Presenterna för en…

  Läs mer…


 • Mammahalsband

  Mammahalsband

  Du har säkert hört om trenden med olika mammahalsband? Men vad är ett mammahalsband? Ett mammahalsband kan vara smycken som har mammans och barnets/barnens namn ingraverat. Det kan även vara smycken som symboliserar mamman och barnen/barnet i form av hjärtan eller ringar som hänger ihop. Eller en bjällra som den gravida kvinnan bär. Men låt…

  Läs mer…


Push-present

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen