Present till 8-årig kille

Ska du köpa present till 8 årig kille, då ska du få mina bästa presenttips.

Så vad är en bra present till en 8 årig kille i present? Bra presenter till en 8 årig kille är en trollerilåda, radiostyrd bil, ett fotbollsspel, ukulele i byggsats, Da Vinchis trämodeller, vattenbana, Diamant, lego, linbana, origamiböcker, lampa, och köttätande växt.

Fortsätt gärna läsa för många fler presenttips till en 8 årig kille.

Vad är en bra present till en 8 årig kille?

Jag har även skrivit en sida med mer generella presenttips för 8-åringar. Den har tips på presenter som passar både för killar och tjejer. Letar du efter bra idéer för kalaset så har jag samlat massor av kalastips med lekar, tipspromenader, godispåsar mm här. Jag har även en guide med julklappar till 8-åringar.

Bästa presenterna till en 8 årig kille

Årskort junibacken

Alla barn älskar sagor och på Junibacken får de uppleva några av favoritberättelserna om Pippi, Emil, Ronja och många många flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer. Här får barnen leka, busa, åka sagotåg och gå på barnteater. Junibacken är en magisk upplevelse för stora och små. Läs mer och beställ

Zcooly matte app

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig. Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig. Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan. Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Vill du ge honom en fantastisk present? Då tycker jag att du ska välja en prenumeration på Storytel! Att läsa sagor är inte bara underhållande och spännande, det främjar också språkutvecklingen och fantasin. Här kan han varje dag kastas rätt in i ett fantastiskt äventyr. Han kommer att förvandlas till bokälskare om han inte redan är det. Läs mer och beställ

Laserdome

En 8 årig grabb kommer så klart älska spänningen med att köra laserdome. Det är ungefär som paintball, men utan att man skadas. Här är man uppdelade på lag som tävlar mot varandra och det lag som fått minst träffar vinner! En rolig upplevelse som passar för barn – kanske något att boka in på barnkalaset? Läs mer och beställ

Minecraft pussel 300 bitar

En 8 årig kille brukar tycka om Minecraft, men det finns också många andra leksaker som är Minecraftrelaterade. Ett pussel kan till exempel vara en bra present att ge en Minecraftspelare i present. 300 bitar brukar vara lagom för en 8 åring. Läs mer och beställ

Albert

Gillar han att spela spel? Då är Albert en bra present till honom. Albert är en spelapp där man får spela in kunskaper i tex matte. Barn brukar verkligen älska den! Om du känner dig nyfiken, besök deras hemsida! Ibland kör de erbjudanden där man får första månaden gratis. Då kan ni ju prova och sedan säga upp appen, om han nu inte skulle tycka om den. Läs mer och beställ

Viaplay

Viaplay är en tjänst för streaming av filmer, tv-serier och sport. Det är en bra present för någon som älskar att titta på tv och film eftersom det erbjuder ett brett utbud av innehåll. Det finns också ett stort utbud av barnprogram och sport, inklusive fotboll, hockey och motorsport. Det är enkel att använda och kan tas med på resor och tittas på via olika enheter såsom smart-tv, mobil, tablet eller dator. Det är en uppskattad present som inte tar någon plats. Läs mer och beställ

Friluftsprylar i present till kille 8 år

En bra present till en 8 årig kille är t.ex. utelivsprylar. Det brukar finnas billiga grejer som kikare, kompass, ficklampa, sittunderlag och multiverktyg.

En kikare brukar vara en present som de gillar och har glädje av hela livet. De kan både användas för att spana på tjejer och fåglar.
En kikare brukar vara en present som de gillar och har glädje av hela livet. De kan både användas för att spana på tjejer och fåglar.
Ficklampa är en present som en 8-årig kille brukar gilla
En bra ficklampa har också fascinerat killar i alla tider. Med en ficklampa kan man få genomskinliga händer och en röd näsa.
En kompass i present ger honom värdefull kunskap
En kompass är en rolig och bra present till unga killar när de börjar intressera sig för natur, orientering och friluftsliv.
Ett sittunderlag är en bra present till en 8-årig kille som ska på skogsutflykt
Förutom god fika när man är ute i skogen är det bra att ha med sig ett sittunderlag.
Ett tält för camping är en bra födelsedagspresent till en 8-årig kille
Ett tält för camping är en bra födelsedagspresent till en 8 årig kille
Ett förstoringsglas är kul att titta på småkryp med eller bränna träbitar. Det är en present 8-åriga killar gillar.
Ett förstoringsglas är kul att titta på småkryp med eller bränna träbitar. Det är en present 8 åriga killar gillar.

Bra böcker i present till 8 årig kille

Böcker som killar i den här åldern brukar tycka om är

Spännande böcker att ge en 8-årig kille Emil Wern
Böckerna om Emil Wern
Roliga böcker som passar en 8-årig kille Kapten kalsong
Kapten kalsong

Halvdan Viking är en bra bok att ge en 8-årig kille i present
Halvdan Viking
Böcker om drakar är en bra present till en 8-årig grabb
Våra nordiska draker och konsten att spåra dem

Vattenleksaker

8-åringen gillar säkerligen vatten och att bada. Det är roligt att få en jättestor vattenbazoka, en gummibåt, nån stor badleksak eller krokodil som man kan sitta på eller en hajfena att ha när han badar.

Bor han i hus kan man köpa halkbana, blommor som snurrar som galna vattenspridare etc.

Flytande hängmatta är en bra present som en 8-årig grabb gillar att få
En flytande hängmatta är lite lyxigt att ha med sig till badet. Han behöver aldrig mer slåss om platsen på badstranden.
En vattenbana är bra presenter till 8-åringar
Det här är en av de roligaste sakerna du kan ge en 8 årig kille. En vattenbana att ha i trädgården. Man tar sats och glider över banan.
Ge bort en dinosaurie i födelsedagspresent till en 8-årig pojke
Vatten är väldig roligt. 8-åringar är faktiskt ganska bra på att vattna trädgården. Ger du dem rätt utrustning bara.
Present att ge en 8-årig kille på födelsedagen Waboba boll som studsar på vatten
En dag på stranden är det roligt att ha med bra leksaker. Det här är en Waboba boll som studsar på vattnet. Kul att kasta boll med kompisarna.
En vattenslang är en bra present till 8 åriga killar
Det kanske verkar tråkigt att få en vattenslang på födelsedagen för en 8 årig kille? Men han kommer vinna vattenkrigen!
En vattenspridare till studsmattan är en bra present att ge en 8-årig kille
En vattenspridare till studsmattan är en bra present att ge en 8 årig kille
Vattenpistol för blöta vattenkrig är en fantastiskt bra present till en 8-årig kille
Lite mesigare är den förstås, men om han inte får en vattenslang så duger det med den här att ha i vattenkrigen.
Med en snygg badring kommer han att kunna glida fram som en kung i poolen.
Med en snygg badring kommer han att kunna glida fram som en kung i poolen.

Bollsporter

8 åriga killar gillar att sporta och att prova på nya grejer. Några bollsporter som brukar gå hem är basketboll, fotboll och innebandy. Varför inte ge honom en egen boll eller utrustning för innebandy?

Eller varför inte ge honom en plansch med hans favoritspelare?

En basketkorg i present till en 8-årig kille
Basketkorg att hänga på väggen är säkert en rolig present till en 8 årig kille. Korgen är lätt att montera och tålig för väder och vind (samt bollar)
Ett fotbollsspel i födelsedagspresent till en 8-årig kille
Ett klassiskt fotbollsspel brukar vara en samlingspunkt när 8 åriga killar träffas. Ett fotbollsspel brukar locka hela familjen till lek.
Födelsedagspresent till en 8-årig kille kan vara till exempel ett fotbollsmål
Har ni inte plats för en fotbollsplan på tomten? Då kan det här vara det näst bästa. Ett portabelt fotbollsmål som är lätt att ta med sig.
Presenter som en 8-årig kille gillar är till exempel basketbollar
En egen baksetboll är bra att ha för en 8 årig kille. Det brukar ofta finnas någon basketplan i närheten som han kan besöka även om han inte har en egen korg hemma på uppfarten.
Fotboll i present till en 8-årig kille
En riktig fotboll är ett måste för en 8 årig kille. Han är nu så gammal att plastbollen med babblarna har blivit pinsam. Han behöver en riktig fotboll nu.
Sommarpresent till killar i 8-årsåldern
Sommartid är det mysigt att ta med kompisarna eller familjen ut och spela badminton i trädgården eller på stranden. Här är ett set för 4 personer.

Motion och balans

Barn och ungdomar idag sitter väldigt mycket. Kanske är det inte så konstigt när de har så mycket roligt att göra i telefonen och de har roliga dataspel. Men varför inte även ge dem presenter som gör det roligt att röra sig. Kanske en sparkcykel eller varför inte en skateboard? De uppmuntrar motion och utvecklar balanssinnet.

Kikbike är en bra present till en 8-årig kille
En sparkcykel brukar bli poppis bland barn vars föräldrar brukar ta med dem på promenader. Förutom tjusningen med att åka snabbt och känna fartvinden så behöver de inte längre gå så långa sträckor.
En tuff födelsedagspresent till en 8-årig kille är en skateboard  Skateboarden fungerar både som fortskaffningsmedel och ger de där kickarna när han handlöst kastar sig ut i ramperna. Det ger den där sugande, hissnande känslan i maggropen.
Skateboarden fungerar både som fortskaffningsmedel och ger de där kickarna när han handlöst kastar sig ut i ramperna. Det ger den där sugande, hissnande känslan i maggropen.
Alla barn älskar att få en studsmatta i födelsedagspresent
I varje villakvarter samlas barnen i en studsmatta. Det är ett bra ställe att umgås med sina kompisar och det brukar vara väldigt kul att hoppa. En studsmatta är en bra present till en 8-årig kille.

Är det vinter är det kul att få en pulka, bob eller åkbräda.

Bra presenter att ge en 8-årig kille på vintern
En helt vanlig pulka är nödvändigt att ha.
Snöbollsgörare är en bra present till en 8-årig kille på vintern
Inför snöbollskriget är det bra att kunna ladda.
En snowracer är det roligaste i backen
En snowracer är det roligaste i backen

Eller varför inte 8 åriga killen en egen linbana?

Ge en linbana i present till en 8-årig kille
Vill du lyxa till det är det en egen linbana att ha i trädgården du ska ge honom på födelsedagen.
Ge bort en riktig önskedröm till en 8-årig kille en hoverboard
Bra present till en 8-årig kille för att göra hoverboarden till en bil
Med det här tillbehöret gör du snabbt om hooverborden till en hoover cart och han har en egen bil.
Fotbollsdart är en rolig grej att ha i trädgården eller i poolen för en 8-årig kille
Fotbollsdart är en rolig grej att ha i trädgården eller i poolen för en 8 årig kille
Uppblåsbar kajak i present till en 8-årig kille
En drömpresent för en 8 årig kille. Finns även som 2-sitsig så att föräldrar eller kompisen kan åka med.
Kul grejer för en 8-årig kille att göra i trädgården
Ett kul familjespel – faktiskt roligare än kubb. Här gäller det att komma först att få exakt 50 poäng.

Upplevelser i present till 8 årig kille

Jättebra att få besök på en Kolmården, museum, Tom Titts, Junibacken eller besök på ett äventyrsbad eller liknande. Presentkort på biobesök brukar också vara uppskattat. Gärna två biljetter så att han kan bjuda med sig en kompis.

bio är en bra present till en 8-årig kille
Bio & McDonald’s
Besök på junibacken
Leksaksmuseet

Kreativa grejer

De allra flesta brukar tycka om att rita och måla, så kanske några pennor, block och målarbok är en bra present till 8 årig kille? Det kan också vara kul att göra egna studsbollar, suddgummin osv. Modellera brukar också vara poppis. Det är absolut inte bara tjejer som gillar att pyssla!

Färgat papper är bra att ha hemma för många pysse.
Färgat papper är bra att ha hemma för många pyssel.
Ett pysselpaket är en bra present till en pysslig 8-årig kille.
Ett pysselpaket är en bra present till en pysslig 8 årig kille.
Kul pyssel att ge 8-åriga killar Ett set för att göra en egen ukulele är en kul pysselpresent till en 8-årig grabb.
Ett set för att göra en egen ukulele är en kul pysselpresent till en 8 årig grabb.
Pysselbok med mattepyssel är ett bra och roligt sätt att lära sig saker.
Pysselbok med mattepyssel är ett bra och roligt sätt att lära sig saker.
Ritpapper i present till kille på 8 år
Ett helt vanligt målarblock är ett måste för en pysselsugen 8 årig kille. Papper kan det gå åt mycket av.
Pennor att ge 8-åriga pojkar i födelsedagspresent   Helt vanliga färgpennor är också bra att ha för killar som gillar att pyssla och måla. Innehåller 24 olika pennor med tunn udd.
Helt vanliga färgpennor är också bra att ha för killar som gillar att pyssla och måla. Innehåller 24 olika pennor med tunn udd.
Fint målarset att ge till 8 åriga pojkar
Lite större set med massor av målargrejer för den lille konstnären. Det finns vattenfärg, pennor, pastell, tusch osv.
En kul bok om att vika flygplan är en bra present till en 8-årig killle
En kul bok om att vika flygplan är en bra present till en 8-årig kille

Lego är något som 8 åriga killar tycka om att få i present. Det kan t.ex vara Ninjago eller Technic Lego. Här är några lagom svåra legobyggen som 8 åriga killar önskar sig i present. Är han riktigt duktig att bygga så kanske den högra byggsatsen är bättre eftersom den rekommenderas från nio år. Det kan bli en utmaning att bita i för en 8 årig kille.

Häftiga legobyggen är vad 8-åriga killar önskar sig - motorcyklar till exempel
Supercoola motorcyklar som kan tävla mot varandra.
Bästa presenten till en 8-årig kille Lego Ninjago med en drake
Ett lite svårare legobygge brukar också vara kul att få för en 8 årig kille. Här är en drage från Lego Ninjago.
Svåra legobyggen att ge 8 åringar i present
Svårare Lego Ninjago som rekommenderas från 9 år.

Hjärngympa

En 8 årig kille brukar även gilla hjärngympa som pussel, iq-pussel i metall, eller en 3d kassaskåp.

Knepiga pyssel att ge en 8-årig kille
Olika IQ-pussel i metall flera olika modeller att välja mellan.
IQ-pussel
IQ-pussel i trä
Da Vinchis trämodeller är bra present till en 8-årig kille
Da Vinchis trämodeller är bra present till en 8 årig kille

Trollerilådor, kemilådor, elektroniklådor och liknande brukar passa 8-åringar. De kanske inte förstår allt som händer i kemiexperimenten, men det är en gåva som kommer väcka hans nyfikenhet och han kommer mycket bättre förbered till lektionerna i kemi och fysik. Det är kul att leka in kunskapen!

En stor trollerilåda med massor av trix är en bra present
En stor trollerilåda med massor av trix är en bra present till en 8-åring
En gåva som ger en 8-årig kille kunskap för livet
Väck nyfikenheten hos 8 årige killen med den här kemilådan.

Bra present till 8 årig kille som inte är din son

Skämtprylar, gåtböcker, och böcker med Bellmanhistorier brukar vara sådant som 8 åriga killar älskar, MEN som kan vara ganska tålamodskrävande för familjen. Det är bara en bra idé om 8-åringen är din son. Att ge en pruttkudde till någon annans son kan däremot vara väldigt kul. Jag ser fram emot att kunna ge såna här saker i present till mina barnbarn. Bara som tack för alla gåtor, Bellmanhistorier och låtsasbajskorvar jag fått under åren.

Guinnes rekordbok är det många 8-åriga pojkar önskar sig
Guinnes rekordbok – innehåller alla möjliga och omöjliga rekord. Vet du hur lång världens längsta man var? Hur högt är värdens största torn? Det och mycket mer kommer du få svar på.
Leksaker som 8-åriga killar leker länge med är pruttkuddar och skämtartiklar
En pruttkudde är nog det en 8 årig kille önskar sig mest. Den kommer att ge 1000-tals timmar av gapflabb och humor. Detta är toppen av humor för 8 åriga killar.
Skämtartiklar är saker som åttaåriga killar önskar sig i födelsedagspresent
Skämtartiklar är saker som åttaåriga killar önskar sig i födelsedagspresent
Gåtbok som passar 8-åriga grabbar
En gåtbok är en present han kommer glädjas åt länge. Familjen blir däremot glad när det är slut på de 1113 st gåtorna.
En bok med Bellmanhistorier i present till unga killar
Bellmanhistorier är lite kul, i måttlig mängd… här är 666 stycken som han kan läsa upp för sin familj när du åker hem till dig.
Skämtgrejer är presenter som 8-åriga pojkar älskar att få
Det är kul att busa – det här tuggummit innehåller en insekt. Det är kul att se hur mamma eller pappa reagerar när de upptäcker den.

Radiostyrd bil

En radiostyrd bil brukar vara den present som en 8 årig kille drömmer mest om. Radiostyrda bilar finns i väldigt många utföranden och prisklasser. Även en drönare brukar komma högt upp på önskelistan för en 8 årig kille.

Fina födelsedagspresenter till 8-åriga pojkar är till exempel en radiostyrd bil
Cool radiostyrd bil som passar att ge en 8-åring i present. Det finns faktiskt radiostyrda bilar som inte kostar så mycket.
Ge honom en drönare i present när han fyller år
Ge honom en drönare i present när han fyller 8 år.
Radiostyrd monstertruck är en riktigt cool present till en 8-årig kille.
Radiostyrd monstertruck är en riktigt cool present till en 8 årig kille.

Spel som en 8 årig kille gillar

När kompisarna kommer på besök brukar 8 åriga killar gilla att spela lite spel och få något gott att äta. Här hittar du spel som passar 8 åriga killar.

Spel som passar 8-åriga killar Ett kul spel där det gäller att skydda sina hönor från fartdåren Louie. Vinner gör den så har hönor kvar längst. Ett jättekul spel som mina barn spelat långt upp i åren.
Ett kul spel där det gäller att skydda sina hönor från fartdåren Louie. Vinner gör den så har hönor kvar längst. Ett jättekul spel som mina barn spelat långt upp i åren.
Spännande strategispel som passar en 8 årig pojke
Diamant – ett roligt och snabbt strategispel som passar för hela familjen, inte bara den 8-åriga killen. Här gäller det att ta sig in i grottan och samla skatter. Men samla får du endast göra på vägen ut. Går du längre in i grottan hittar du kanske fler.

Inredning i present till 8 årig kille

Det är lätt att dra förhastade slutsatser när de gäller att köpa inredning till en 8 årig kille. Tvärt emot vad de flesta tror så tycker 8-åriga killar faktiskt mycket om inredning. De vill gärna ha nya fina grejer att inreda sitt rum med. Super Mario Svamp, klättervägg osv. Här har jag några tips på inredning som de gillar:

En lampa från Super Mariospelen är en bra present att ge en 8-årig kille i present.
En lampa från Super Mariospelen är en bra present att ge en 8 årig kille i present.
Lavalampor är också ett exempel på inredning som killar i den här åldern gillar.
Lavalampor är också ett exempel på inredning som killar i den här åldern gillar.
Tänk att få en egen klättervägg i rummet. Det kommer han tycka är helt fantastiskt.
Tänk att få en egen klättervägg i rummet. Det kommer han tycka är helt fantastiskt.
8-åriga killar brukar gilla <a class=
8 åriga killar brukar gilla dinosaurier, så varför inte inreda hans rum med det?
En köttätande växt är även det en tuff växt att ha för en 8-årig kille.
En köttätande växt är även det en tuff växt att ha för en 8 årig kille.

Kläder i present till 8 årig kille

Små killar behöver ha kläder. Kanske en fin jeansskjorta och nya kallingar. Det är inte så kul att få…förvänta dig inte att han blir glad. Men visst behöver han kläder…men det är inte alls kul att få det i födelsedagspresent när han fyller 8 år. Men det finns några säkra kort som jag tänkte berätta om här.

Ge kläder i present till en 8-årig kille
Vill du ge en 8-årig kille kläder i födelsedagspresent så är kallingar ett bra tips.

Vad mer kan man ge i present till 8 årig kille?

Relaterade frågor

Vad köper man till 8 årig kille? Vill du köpa en riktigt bra present till en 8 årig kille skulle jag säga att det är ett PS5 och några spel. Men vill du köpa något billigare till en 8 årig kille skulle jag säga att lego, gravitrax, Nerf-gevär, mikroskop eller en snygg lampa till hans rum.

Vad leker en 8-åring med? En 8-åring leker gärna med lego, spelar spel, radiostyrda bilar och skämtsaker. En 8 åring tycker även om att leka låtsaslekar, det kan vara allt från att klä ut sig till att leka Super Mario.

Vad gillar 8 åringar att göra? 8 åringar gillar att spela spel, hålla på med sin telefon, bygga saker (tex lego eller flexitrax), pyssla, och hålla på med kemilådor och andra vetenskapliga experiment.

Vad vill en 8-åring ha i julklapp? I julklapp vill en 8-åring gärna ha lego, godis, en spännande bok, pengar, en upplevelse, Albert, en ny mobiltelefon, en cool tröja, ett spel och en radiostyrd bil.

Vad är en bra present till en 8 årig tjej? En 8 årig tjej vill gärna ha pysselsaker, fina lampor till sitt rum, studsmatta, sparkcykel eller en gunga. Hon tycker om blåsa såpbubblor och leka med Barbie. Allra helst önskar hon sig en interaktiv enhörning. Fler tips på bra present till en 8 årig tjej kan du hitta här.

Vad är en bra julklapp att ge en 8-åring? Bra julklappar att ge 8-åringar är lego, dinosaurier, en radiostyrd bil, en stjärnkikare, kemilåda eller kanske en snöbollskramare eller andra vinterleksaker. Fler tips på bra julklappar till en 8-åring finns här.

Tips på fortsatt läsning

Jag hoppas du hittade en bra present till 8 årige killen! Om inte annat kanske du hittar något på dessa sidor

Present till 8-årig kille
Rulla till toppen