Vad önskar sig en 13-åring i present?

Present till 13-åring

13-år är en brytålder, här går gränsen mellan att vara barn till att bli mer vuxen och få mer vuxna intressen. När man ger en present till en 13-åring är det mycket viktigt att presenten inte är barnslig. Det är så tråkigt att köpa fel födelsedagspresent.

Vad önskar sig en 13-åring i present? Jag har tagit reda på svaret och här kommer de bästa presenttipsen. Alla 13-åringar är olika, men du ska ändå få tips på saker som brukar bli uppskattade. De garanterat vill ha är mobiltelefon, stressboll, upplevelse, pengar, hörlurar, godis och biocheckar.

Jag kommer berätta lite mer i detalj om både bra och dåliga presenter, så att du kan undvika de värsta fällorna när du ska köpa födelsedagspresent till 13-åringen. Jag hoppas du kommer få inspiration här! Här hittar du presenter som både killar och tjejer vill ha. Men jag har även skrivit om vad 13-åriga killar och 13-åriga tjejer önskar sig i present.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Coolstuff, Roliga prylar, Get personal, Tidningskungen, Avanza, Upplevelse.com och Adlibris.

Ett par riktigt bra trådlösa hörlurar är det många 13-åringar som vill ha
En 13-åring vill absolut inte ha barnsliga saker, men vissa saker blir man aldrig för gammal för.
Bio är alltid en bra present att ge till den som fyller år. Här ingår även läsk och popcorn i priset.

ge bort akier i present till barn det är en present som kommer öka i värde över tiden

AKTIER – En present som ger 13 åringen ett nytt intresse är att börja ett aktiesparande åt honom eller henne. Det är kul att följa och spännande att ser när pengarna växer. Det kanske inte hinner växa till en förmögenhet till 18 års dagen, men det kan förhoppningsvis leda till ett intresse för pengar och sparande.

PENGAR I PRESENT – Att få egna pengar att göra vad man vill för är ofta högt önskat när det är jul eller födelsedagar. Det finns många saker som en 13-åring “behöver”. Kanske är det att fika med kompisarna på stan, kanske är det att spara pengar till ett nytt tv-spel eller en ny mobil som är viktigt just nu.


Telefon i present till 13-åring

Den mesta av sin vakna tid tillbringar barn och tonåringar framför telefonen idag. Då är det kanske inte så konstigt att de de önskar sig mest av allt i födelsedagspresent är en ny telefon. Det är kul att få en ny telefon trots att den gamla telefonen fungerar alldeles utmärkt.
Mobiltelefonskalen skyddar inte bara deras älskade telefon mot att bli sönderslagen. Ett mobiltelefonskal är en väldigt trendig accessoar och har blivit något av ett måste om man vill tillhöra gruppen av trendiga elever. Olika sorters marmor och sten är väldigt poppis just nu när det gäller mobilskal.
Det här är ett tråkigt, men ändå så viktigt tillbehör som de flesta 13-åringar behöver. Det är alltid bra att ha en extra sladd i soffan, köket, med sig till skolan osv. Sladdarna har dessutom en förmåga att gå sönder hela tiden. En lång sladd gör att hon eller han inte behöver ligga så nära vägguttaget för att ladda telefonen.
En högtalare är bra att ha, så att 13-åringen kan lyssna på musik tillsammans med kompisarna. 13-åringen har dessutom ett rykte som jobbig tonåring att leva upp till. Då är en bra högtalare ett måste i present till 13-åringen.
Alla barn och tonåringar jag känner har ständigt problem med att telefonen är urladdad. Det kan då vara bra att ha en powerbank  för att kunna ladda upp telefonen även när man inte befinner sig hemma.
Tillbehör som kommer väl till pass är ett par riktigt bra hörlurar. Om 13-åringen kan lyssna på sina youtubeklipp utan att störa resten av familjen kommer alla vara glada.

Kläder i present till 13-åringar?

Att få kläder är alltid välkommet. MEN nu börjar det bli tråkigt att få kläder som någon annan har valt ut åt en. Att få ett presentkort och själv välja ut de kläder man vill ha är mycket bättre.

Om du absolut vill ge en 13-åring kläder så passar det bäst att ge bort strumpor i glada färger. Strumpor från Happy Socks är mycket poppis i sina glada mönster och färger.
Munkjackor som är mycket diskreta. Strumpor går alltid åt och munkjackorna är ett plagg som de flesta gillar och det är lös passform på, så det borde kunna funka…
Jag hade satsat på att köpa presentkort på Stadium. Då kan 13-åringen välja bland både jackor, kläder, skor, idrottsutrustning, väskor, strumpor och mycket mycket annat.

Med ett presentkort kommer det garanterat alltid finnas något som hon eller han vill ha. I alla fall om du har någorlunda koll på hans eller hennes stil och val av färger. Konstigt nog så har jag sett att det är väldigt poppis med strumpor i grilliga färger bland 13-åringarna. Gärna strumpor från Happy Socks. Ja, jag vet…13-åringar är svåra att köpa presenter till!


Roliga presenter

En väckarklocka som man måste skjuta mitt i prick för att stänga av är en rolig present oavsett om 13 åringen är typen som försover sig eller inte. Väckarklockan har två olika svårighetsgrader. Det går att ställa in egna ringsignaler eller varför inte prata in ett skrikande meddelande till 13-åringen. När alarmet går fälls måltavlan upp och man måste träffa rätt flera gånger för att det ska stängas av.
Ett minikylskåp för läsken är en kul present att ge till 13-åringar. Kylskåpet har plats för en burk läsk. Att ha egna läsk på rummet att ta fram när man sitter framför datorn är faktiskt rätt häftigt. Kylen rymmer en vanlig 33 cl läskburk. Den kan kyla ner läsken till 8.5 grader.
En rolig stressboll brukar också vara uppskattat av 13 åringar. Stressbollar har blivit väldigt trendigt just nu. Den här var lite rolig eftersom den är så ovanlig modell på. Ge trettonåringen en stressboll i form av en ost med två möss i. Perfekt att slita i, dra i och klämma på när frustrationen över läxor eller krav på att städa rummet uppstår.

Växter i present till 13-åringar

Tror du att 13-åringen skulle vara intresserad av växter och odling? Då kommer nog dessa presenter bli bra.

En minikolonilott, att ha i fönstret. Tänk att alltid ha färsk gräslök att klippa på smörgåsen.
En köttätande växt är nog den absolut tuffaste blomman.
Att odla bonsaiträd är en uråldrig japansk tradition. Det kräver mycket tålamod.

Dyra presenter till 13-åringar

Det finns förstås många dyra presenter om 13-åringar önskar sig. Här är det som ofta står högst upp på önskelistan till födelsedagen.

Den coolaste mobiltelefonen som kommit ut på marknaden
En nyare dator finns förstås på 13-åringens önskelista också.
Den tuffaste (och dyraste) cykeln bland kompisarna.
En iPad att surfa på när hon eller han har mobiltelefonen på laddning.
Ett tv-spel, PS4 är ett av flera som gäller just nu.
Kanske en riktigt fin systemkamera i present kan gör att hon eller han intresserar sig för något mer än telefonen?

Roliga aktiviteter för en 13-åring

Du kanske kan ge 13-åringen en ny fritidsaktivitet eller ge bort en termin av en aktivitet som hon eller han redan håller på med. Det kan både vara en idrott eller andra favoritsysselsättningar. T.ex. keramik, schack, luftgevärsskytte, dans, jägarexamen, skateboard och målning.

Det finns också roliga upplevelser som kan passa 13 åringar:

Äventyrsbana är en utmaning även för 13-åringar. Som att vara på lekplatsen, men tuffare och svårare liksom.
Att köra gokart är häftigt, att känna fartvinden i håret och hur g-krafterna griper tag i kurvan.
Ett besök i en trampolinpark är fortfarande inte för barnsligt för 13-åringen, utan bara roligt.
Är 13-åringen intresserad av djur och natur är kanske en bäversafari den bästa upplevelsen du kan ge.
Vill hon eller han ha något spännande och lite förbjudet är det kanske en takvandring som är den bästa presenten.
Till lite konstnärliga 13-åringar passar det att ge en drejningskurs i present. Kul att bara få prova. Kanske leder det till ett nytt intresse.

Billig present till en 13-årig kompis

Är det din kompis som fyller 13 år så är det förstås bra om du kan hitta en present som du har råd att köpa. 13 åringar jobbar ju oftast inte och brukar inte ha så mycket pengar att röra sig med. Så det gäller att hitta något som är lagom dyrt liksom. Här är några förslag på billig present till en 13 årig kompis:

Prydnadskuddar med Harry Potter om din kompis gillar böckerna
Om din 13-åriga kompis är en tjej kanske hon önskar sig en smyckesförvaring.
Ljusbox nyckelring
En glitterram för att placera ett fint foto på er tillsammans i.
Kanske en mysig och fluffig pläd att ha i soffan.
Pärlörhängen i olika storlekar är en bra present att ge till en tjejkompis som har hål i öronen.
Minsta 1000-bitars pusslet
Eller kanske en meddelandetavla att hänga på väggen i sitt rum.
Ett lyxigt värmeljus som sprider god doft i hans eller hennes rum.
En hängmatta som kan tas med överallt eftersom den är så liten att den lätt ryms i handväskan.
Mugg man kan skriva på

Läsning i födelsedagspresent

Vill du ge 13-åringen något att läsa i present? Vet du inte exakt vilken bok eller tidning som han eller hon önskar sig, så tycker jag att du ska köpa ett presentkort i stället. Då kommer födelsedagspresenten till användning.

Presentkort på en tidningsprenumeration hos Tidningskungen
Presentkort på böcker hos Adlibris (de har mer än bara böcker)

Köksredskap och sånt i present till 13-åringar

Alla barn och tonåringar älskar godis och snacks. Här är några hälsosamma och några mindre hälsosamma som man kan ge i present till 13-åringar.

En popcornmaskin av samma modell som på bio, ja fast mindre förstås.
Kanske lite barnslig, men ändå väldigt tuff. En godisautomat med tuchsensor.
I en iceroller maker gör du egen glass. Smeten rullas till dekorativa rullar när den stelnar och blir till glass.
Glassmaskin för att göra egen glass brukar 13-åringar gilla.
Att ha en egen sockervaddsmaskin är kul även för 13-åringar också.
En sorbetmaskin är gör att köksarbete känns kul
I den här chokladfontänen man man doppa marshmallows, jordgubbar och frukt.

Presenter till 13-åringar som gillar att måla

Är hon eller han konstnärlig? Då kanske hon eller han skulle gilla att få någon slags målarsaker och konstnärsmaterial. Här har jag några förslag som passar att ge 13-åringar i present.

Det här är en målarbok för vuxna med mycket detaljer. Jättekul och har en lugnande effekt.
Fina färgpennor, kanske att använda till målarboken här ovanför.
Lite finare blyertspennor är en bra present till 13-åringar som är konstnärligt lagda.
Skissblock där han eller hon kan måla helt fritt.
Manga är ju väldigt inne, men varför inte teckna själv? Kul present till de som gillar att teckna.

Presenter till Harry Potter fans

För de 13- åringar som fascinerats av Harry Potter böckerna finns det många bra presenter att köpa. Här är t.ex. några metallmodeller från böckerna/filmerna om Harry Potter.

Metallmodell av den gyllene kvicken
Tänk på att det också kan vara bra att köpa till verktyg i present till honom eller henne.
Modell av Hogwartsexpressen, tåget de tar till skolan.
Här ser du alla modellerna som finns att välja mellan.

Inredning i present till 13-åringar

Att ha ett fint och snyggt rum med många fina saker i är kul när bästa kompisarna kommer på besök. Här är några saker som 13-åringar gärna vill ha i sitt rum.

En fin och mysig filt
Fina posters med bilder eller inspirerande texter.
Emoji kuddar
Ljusboxar

Skämtpresent till en 13-åring

Lite roliga och knasiga presenter att ge 13-åringar är till exempel dessa. Man måste ju inte vara så seriös jämt. Som förälder är man ju nästan alltid “crinch” ändå, så varför bry sig.

Ett par fina enhörningstofflor kommer göra 13-åringen både glad och full i skratt.
Kanske en liten enhörning eller panda är en kul present. Förutom att de är väldigt söta är de även högtalare.
Ett par snygga sneakerstrumpor är aldrig fel. Lite kul att ha på sig.
En gigantisk penna är en rolig present till 13-åringen som tappar bort pennan i skolan hela tiden.
Ett spel för elstötar. Tro det eller ej, 13-åringar brukar älska det.
Om hon eller han inte gillar enhörningar är det dessa tofflor du ska ge i present.

Personliga presenter till 13-åringar

Kanske det är roligast att få en personlig present. Ett fint smycke som är graverad med ett personligt budskap. Varför inte låta 13 åringen få ett smycke där det står att hon eller han är värdefull och älskad. Ett fint budskap som man gärna tar fram och läser en deppig dag. Dessa smycken från Get personal är riktigt coola. Tuffa armband och halsband som passar både för tjejer och killar.

Även tuffa killar och tjejer behöver veta att de är älskade..
Gravera in det i något av dessa armband och ge dem i present.

Hittade du inte vad du sökte på den här sidan? Då föreslår jag att du tittar vidare här:

Kommentera gärna ifall du har fler tips på bra presenter till trettonåringar!

Kommentera gärna!