Present till 13-årig tjej

Present till 13-årig tjej

Vad önskar sig en 13-årig tjej i present?

Vad önskar sig en 13-åring tjej i present? Den frågan har jag också ställt mig många gånger. Så nu tagit reda på svaret. Här hittar du massor av saker som en 13-årig tjej önskar sig. Tips för den som har bråttom att köpa något; biobiljett, gitarr, Pusheenkudde eller en godismaskin. Men det kommer fler tips här:

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för

13-åringen befinner sig i gränslandet

Att fylla 13 år är mer än bara ett år till, det är också ett steg in i tonåren. Det första året då man står i gränslandet mellan barn och vuxen. Trettonåringen vill bli tagen på allvar och har längtat efter att äntligen bli tonåring. Har tjejerna inte intresserat sig för sitt utseende tidigare så blir det desto mer nu. Mycket av identiteten stärks eller byggs upp nu och kläder är en viktig del.

Kläder och utseende spelar roll

Ett par Converse tycks vara ett måste för alla ungdomar. Skorna är bekväma och kan faktiskt användas både till vardags och blir snygga till kjol och klänning när det behöver vara lite festligare. Skorna finns i flera olika utföranden och färger och bli inte förvånad om de kommer att användas året runt. Det är en bra present till en 13-årig tjej.

Till skorna, eller som en present för sig, passar ett par fräcka strumpor med svordomar eller ett par sneakersstrumpor. En snygg och rolig detalj som syns mer än man kan tro.

Att vara tonåring betyder också att det är mer tillåtet att börja använda och experimentera med makeup i lagom mängd. Genom att ge bort smink i present har du också möjligheten att styra vilken typ som tonåringen börjar använda och varför inte bjuda in hennes vänner och visa dem lite bra knep för att se snygg och naturlig ut.

Fina örhängen att ge 13-årig tjej i present
Fina örhängen att ge 13-årig tjej i present

När man är 13 år vill man vara fin och känna sig lite vuxen och då är Örhängen en fin detalj som gör stor skillnad. Det finns så många olika att välja mellan så mitt förslag är att välja flera eller åtminstone två olika, ett par för festliga tillfällen och ett par för skoldagar. I skolan uppmanas elever och personal att undvika starka dofter men till det festliga tillfället brukar det alltid vara roligt att både få klä upp sig och dofta extra gott. Hitta en parfym (diskret doft) som ger den där lilla extra känslan av att få känna sig fin. Det kommer få vilken trettonårig tjej som helst att sträcka på sig lite extra.

Intresse för inredning tar fart

Det brukar märkas på flera sätt att det kommit en tonåring i hemmet och förutom intresset för utseendet är det inte helt ovanligt att hon vill börja göra om i sitt rum också och inreda med snygga eller fräcka saker. Ljustavla för bokstäver att hänga på väggen med ord som kan bytas ut efter humör eller en bokstavstavla med personliga budskap, eller för att skapa ordning, gör mycket för rummet.

Känner du inte till katten Pusheen är jag ganska säker på att trettonåringen gör det. Ursprungligen är katten en tecknad figur som blivit otroligt populär på internet. Denna söta Pusheen kudde är en prydnadskudde som finns i flera olika utföranden och gör sig fint på sängen i tonårsrummet. De kan aldrig bli för många så varför inte samla ihop en hel ”familj”. Mysiga att krama, sköna att lägga huvudet på och snygga att se på. Det är en inredningsdetalj som kommer bli en bra present till en 13-årig tjej.

När tonåringen kommer hem från skolan och vill äta mellanmål, eller kommer upp till frukost, tycker hon om att ha sin alldeles egna mugg. Här finns en Pusheen värmekänslig mugg som är lite utöver det vanliga. Inte bara för att den söta katten pryder utsidan utan av den anledningen att den skiftar både färg och utseende beroende på om du häller kall eller varm vätska i.  

Känslor behöver uttryckas

Det är mycket känslor som rusar runt i kroppen på en 13-årig tjej och intresset för killar har kanske börjat spira. Hon ritar hjärtan på kollegieblocket och varför inte ge henne något att sätta på väggen som den här mysbelysning i form av ett evighetshjärta att se in i och få en känsla av en evighetstunnel, precis som kärleken kan kännas när det pirrar för någon speciell.

Något som alltid är uppskattat är ett par snygga och sköna hörlurar där hon kan lyssna på favoritmusiken utan att bli störd av det som sker runtomkring. De här lurarna är trådlösa och har upp till 30 timmars speltid vilket gör att den som sätter på sig dem kan gå fritt runt i hela bostaden och lyssna utan att andra störs och utan att själv bli störd. Musik ska inte bara lyssnas på, det är roligt att spela själv också. En egen gitarr är ett säkert kort för alla kan lära sig några ackord och få det att låta riktigt bra. Att tonåringarna skriver sina egna dikter och gör om dem till sånger är inte ovanligt.

När vännerna är viktiga

När vännerna kommer på besök finns nog mycket att prata om, men det är lika populärt att ägna sig åt till exempel sällskapsspel Duell-festen. Det här spelet kan spelas av upp till 10 personer så alla vännerna, eller hela familjen, kan vara med. Tiden går fort när man har roligt och att ge bort ett Nintento Switch är lika uppskattat som sällskapsspelet. Till det här spelet går det även att länka fler konsoller eller spela via Wi-Fi.

Istället för att lägga godiset i skålar kan en godismaskin vara något som passar för ungdomsrummet. Det är ett smart och hygieniskt sätt att förvara godis som inte alltid behöver ta slut på en gång och varför inte fylla med något nyttigare som vindruvor. Maskinen styrs av en sensor så det är bara att sätta fram handen och låta maskinen sköta resten. En klart fräck pryl och en riktigt bra present till en 13-årig tjej.

Hitta anledning att gå ut

Tonåringar behöver röra på sig och då gäller det att hitta något som är roligt. Uppmuntra till utomhus lek och rörelse med en snygg Skateboard som funkar lika bra i fint väder som regn. Nästan alla städer har en skateboardramp någonstans, varför inte ta med 13-åringen dit på en heldag.

En väska som aldrig går ur tiden och som alltid är en bra present är en snygg ryggsäck där allt hon vill ha med sig får plats. Allt från skolsaker till matsäck. Det är viktigt att kunna kommunicera med tonåringen när hon är hos vänner, på skateboardrampen eller på shoppingrunda nere på stan och då är en tålig mobiltelefon som står emot vatten, stänk och damm ett bra tips.

Låt 13-åringen själv välja

Ibland kan det vara så svårt att välja rätt och då kanske det bästa är att låta henne bestämma själv vad hon vill ha. Presentkort är alltid ett säkert kort och ett presentkort på Stadium där det finns ett stort utbud av prylar och kläder som passar för fler tillfällen än bara sport.

Hittade du inte någon bra present till en 13-årig tjej här? Då kanske du hittar fler tips och presentidéer på någon av dessa sidor:

Kommentera gärna!