vad önskar sig en 14-årig kille i present

Present till 14-årig kille

Vad är en bra present till en 14-årig kille?

Här hittar du massor av bra idéer för den som vill hitta present till 14-årig kille. Först några snabba tips för dig som har bråttom: biobiljetter, armband, prenumeration på Carl Barks Kalle Anka eller en Calvin Klein parfym.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Roliga prylar och Coolstuff

I vår familj har vi alltid blandat nyttoprylar med “leksaker” och onyttigheter när vi ger bort presenter. 14-åringar är inget undantag, de vill inte bara få saker som de behöver, utan även roliga presenter. De brukar också uppskatta att få pengar på födelsedagen. Pengar som de får göra vad de vill med är så klart allra roligast.

Data spel i present till 14-årig kille

Dataspel står högst upp på många grabbars önskelista. Bra dataspel som jag vet att många 14-åringar önskar sig är:

Är han intresserad av dataspel är det ju heller aldrig fel att få en musmatta, gamingmus, ett USB-kylskåp, bra gaminglurar eller en gamingstol.

Böcker och tidningar i present till 14-årig kille

Böcker och tidningar som 14 -åriga killar gillar att läsa är t.ex.

 • Kalle Anka Extra – Gärna Carl Barks klassiker. Den innehåller långa äventyr med Kalle tecknade av legenden Carl Barks. Tidningarna innehåller klassiska historier om Kalle Anka, Knattarna och livet i Ankeborg.
 • Nya serieparaden – Här hittar du klassiska favoritserier så som Dilbert, Berlings och Monty. En serietidning för unga vuxna helt enkelt.
 • Knasen – Det välkända armégänget med latmasken Knasen, Schassen, Generalen, Fröken Fröjd, Kockis och Nollan.
 • Tintin – Här återfinner du gamla bekanta berättelser som du själv läste som barn. Karaktärerna kapten Haddok, Dupondtarna, Kalkyl och Milou. De dras ständigt in i nya mystiska äventyr.
 • Godnatt Mister Tom – En älskad klassiker som du själv förmodligen också läst en gång. Under andra världskriget evakueras Willie från London till den engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold. Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder, och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom? Till slut ger sig Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie.
 • De vandrande städerna – Föreställ dig att du bor i flygande stad som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, nu helt strandsatt i ödemarken tillsammans med flickan Hester, som bara tänker på en enda sak: hämnd. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av en jägare som egentligen är död.

Kläder & sånt

Att köpa kläder i present till en 14-årig kille kan vara svårt. De har som regel utvecklat en egen stil och det är svårt för andra att hitta precis rätt då.

 • Snygga kalsonger – att få nya kalsonger är förstås aldrig fel. Självklart önskar han sig helst av allt Björn Borg-kalsonger.
 • Det kan vara mysigt att få en tjock tröja om det är kallt ute. En del grabbar tycker mycket om munkjackor istället. Fundera över vad den kille som du ska fira tycker om att ha på sig. Köp något liknande om du ska köpa kläder.
 • Fårskinnstofflor – det är visserligen inte så coolt, men väldigt skönt att ta på sig sina fårskinnstofflor när man kommer hem en kall hösteftermiddag.
 • En ryggsäck till plugget – kanske är det bra om du väljer en stöldsäker ifall han brukar ha med sig sin dator.
 • Ett silverarmband med svart läderrem. Det är lite lagom macho och snyggt på samma gång. Get Personal har massor av snygga som du även kan låta gravera in med något trevligt budskap till honom.
 • Kanske är det dags att ge honom första parfymen nu. Här är några väldigt populära parfymer från Parfym.se. Calvin KleinKarl Lagerfledt och Ecentric. Parfym.se brukar ligga långt under andra butiker i pris och är snabba på att leverera. Besök deras hemsida för att se aktuella priser.
 • Duschcreme & deo – detta hittar du t.ex. i en helt vanlig matbutik.

Presentkort på olika saker

Att ge presentkort på en upplevelse av något slag funkar alltid. Se till att hitta rätt nivå bara för den 14-åriga kille som du ska uppvakta på födelsedagen. Han kanske inte alls är någon friluftsmänniska. Då kan det bli fel med en fjällresa liksom.

Presenter till 14 årig kille
Presenter till 14-årig kille

Prylar som är en bra presenter till 14-åriga killar

Hörlurar till telefonen – Ja, det kan kosta ganska mycket pengar, men de brukar ju sitta med lurarna på ganska mycket. Även uppkopplade via datorn och prata med varandra. Så jag tänker att det är väl investerade pengar eftersom de används så mycket. Det är väldigt skönt att kunna skärma av sig och slippa bruset från omgivningen. Ett par hörlurar som jag själv köpt som jag tycker är fantastiska är dessa från Sony. Med dem blir man helt avskärmad från allt brus runt om kring och kan koncentrera sig på jobbet eller vad det nu är man ska göra.

Påslakanset och ett duntäcke. Kanske tycker du att det låter lite väl vuxet, men många pojkar i den här åldern brukar bli väldigt glada över att få göra om sitt lite barnsliga pojkrum till något mer vuxet. Ett fluffigt täcke och ett snyggt påslakan gör stor skillnad i pojkrummet. Det är faktiskt en bra present till en 14-årig kille som vill få en lite vuxnare stil på sitt rum.

DVD-box med Bourne-trilogin eller någon annan action som tål att ses om flera gånger. Ge honom gärna några påsar chips eller popcorn till.

Ge honom tid tillsammans med dig

en bra present till 14-årig kille är att tillbringa tid tillsammans
en bra present till 14-årig kille är att tillbringa tid tillsammans

Ett hemmaritat presentkort för en heldag med DIG. Shopping på stan, någon aktivitet som ni båda gillar och kanske en lunch ute eller en fika på stan. Även om en 14-årig kille kan verka tuff så kommer han att uppskatta att du faktiskt tar dig tid för honom. Att ge bort tid tillsammans är en bra present till en 14-årig kille.

Dreamhack (tredagarsevent för allt inom dataspel) eller annan lämplig mässa inkl boende, mat och ditt sällskap. 

Gillar något lag i hockey, fotboll eller liknande så är en match i allsvenskan eller elitserien också en bra idé.

Är han friluftstypen kanske en friluftskurs och ett par bra gummistövlar är en bra idé. Friluftsprylar exempelvis Bear Grylls prylar som överlevnadskit handbok, knivar och pannlampor – sånt går ALLTID hem

Jag hoppas att du hittat en bra present till 14-årig kille här. Om inte kanske du hittar fler uppslag på dessa sidor:

Kommentera gärna!