Bra Presenter

DÀr varje gÄva blir ett minnesvÀrt ögonblick!

Pyjamasparty: En komplett guide till att planera det perfekta pyjamaspartyt

Pyjamasparty: Guiden till den Ultimata Hemmafestivalen. FörestĂ€ll dig ett nattligt Ă€ventyr fyllt med skratt och hemligheter i mysiga pyjamas. En fest dĂ€r alla kommer bekvĂ€mt klĂ€dda för en natt av glĂ€dje – en Ă€lskad klassiker som barnen förtjusas av! Barn Ă€lskar det!

SĂ„ vad Ă€r nyckeln till ett lyckat pyjamasparty? NĂ„gra tips Ă€r börja med att skapa inbjudningskort prydda med en bild av festens stjĂ€rna, klĂ€dd i mysiga nattklĂ€der. Förbered festomrĂ„det med mjuka madrasser, mysiga tĂ€cken och fluffiga kuddar. NĂ€r det gĂ€ller att mĂ€tta hungriga festdeltagare, kan du aldrig gĂ„ fel med klassiker som pizza, popcorn och chips. Och glöm inte att planera roliga lekar, som snurra flaskan eller det mystiska ”vem gömmer sig under tĂ€cket?”

Hur ordnar man ett pyjamasparty?

Vad ska du tÀnka pÄ?

Ett pyjamasparty Àr en minnesvÀrd och rolig upplevelse för bÄde barn och vuxna. I denna artikel finns inspiration för att planera en oförglömlig natt, frÄn inbjudningar och dekorationer till aktiviteter. R

NĂ€r du planerar ett pyjamasparty Ă€r valet av sovplats viktigt. ÖvervĂ€g att lĂ„ta barnen sova i dubbelsĂ€ngen eller sprid ut madrasser i en gillestuga eller klĂ€dkammare för en mysig miljö. Om vĂ€dret tillĂ„ter kan tĂ€ltning i trĂ€dgĂ„rden vara ett Ă€ventyr, annars kan tĂ€ltet sĂ€ttas upp inomhus. Se till att det finns gott om plats för alla, dĂ„ barn ofta ”sprider ut sig” under natten.

Gör en inbjudan

NÀr jag planerar pyjamaspartyt börjar jag med att skapa mer unika inbjudningskort. Jag anvÀnder bilder och fÀrger som passar festen (det Àr ju ofta sÄ att det ska vara rosa och prinsesstema Àven pÄ pyjamaspartyn) och inkluderar all viktig information som datum och tid.

För en personlig touch syr jag smÄ örngott som kuvert, och ibland lÀgger jag till en tandborste eller minitandkrÀm för skojs skull. Ett roligt minne Àr nÀr jag anvÀnde ett foto av födelsedagsbarnet i pyjamas pÄ kortets baksida.

Jag inkluderar ocksÄ en packlista för gÀsterna sÄ att de vet vad de ska ta med sig.

HÀr kommer nÄgra exempel pÄ packlista

 • Tandborste
 • Kudde
 • Gosedjur
 • SovsĂ€ck eller tĂ€cke
 • Ficklampa

Viktigt Àr att du Àven skriver med vilken klÀdsel som gÀller, pyjamas eller nattlinne förstÄs.

Dags att göra iordning inför kalaset

För att förbereda pyjamaspartyt, skapas en mysig atmosfÀr med dekorationer som kuddar, filtar, ljusslingor och tÀlt. Ballonger och girlanger anvÀnds för en mer festlig kalas kÀnsla.

För att skapa gott om plats, röjs rummet frÄn onödiga möbler och lÄga bord stÀlls ut för snacks. SjÀlvlysande stjÀrnor i taket ger en magisk touch. För sovplatsen ordnas madrasser och sovsÀckar, komplett med extra tÀcken och kuddar, för att sÀkerstÀlla att alla gÀster sover bekvÀmt.

Mat att bjuda pÄ

 1. Snacksutbud: Erbjud ett urval av snacks som popcorn, chips, godis och smörgÄsar.
 2. MÄltidsalternativ: Pizzabitar, hamburgare eller vÄfflor med sylt, grÀdde och glass Àr uppskattade val.
 3. AllergivÀnliga Alternativ: Inkludera mat för gÀster med allergier eller sÀrskilda dieter.
 4. Drycker: Servera lÀsk, saft, vatten och varm choklad. För vuxna, övervÀg vin eller cocktails.
 5. Platsanpassning: För inomhuskalas, pizza och hamburgare Àr populÀra. För utomhuskalas, grilla korv eller hamburgare.
 6. Dessert: Ordna en dessertbuffé med kakor, brownies, godis och glass. Skapa en DIY-sundae-station för extra kul.
 7. Anpassning efter Tid: Om kalaset Àr efter middag, informera gÀsterna i inbjudan sÄ de kan Àta middag innan.
 8. Frukost: NÀr det Àr dags att vakna upp efter pyjamaspartyt Àr det viktigt att ha en plan för morgonrutinen och frukosten. Förbered en enkel frukostbuffé med frukt, yoghurt, flingor, bagels eller croissanter och juice. Se till att ha kaffe och te tillgÀngligt för vuxna gÀster.

GodispÄsarna till barn

Kom ihÄg de charmiga godispÄsarna till barnen! Det Àr alltid ett viktigt inslag pÄ kalas. Jag tycker det Àr en utmÀrkt idé att dela ut dem redan pÄ kvÀllen, sÀrskilt om det Àr övernattning. Förutom söta godsaker, tycker jag det Àr klokt att inkludera prylar som Àr anvÀndbara under natten. I mina godispÄsar brukar jag förutom godis Àven lÀgga i andra smÄ saker:

 • En liten ficklampa – perfekt för kvĂ€llsĂ€ventyr eller lĂ€sning under tĂ€cket.
 • En tandborste – för att hĂ„lla tĂ€nderna rena efter allt godis.
 • En anteckningsbok – för att skriva ned roliga minnen eller hemliga budskap.
 • En Pixiebok – för en mysig godnattsaga eller tvĂ„.

Dessa smÄ tillÀgg fÄr godispÄsarna att bli extra speciella och uppskattade!

Lite tips pÄ aktiviteter

För att göra pyjamaspartyt minnesvÀrt och roligt har jag förberett en blandning av lekar och aktiviteter som passar alla Äldrar och intressen. HÀr Àr nÄgra av mina favoritidéer:

Filmmaraton: Jag vÀljer ut nÄgra klassiska filmer eller en filmserie som matchar pyjamaspartyt. Jag ser till att vi har bekvÀma sittplatser och massor av snacks tillgÀngliga.

Spel: Jag organiserar olika spel, frÄn brÀdspel till interaktiva spel som Twister, Exploding Kittens, charader, sanning eller konsekvens, och Pictionary. Detta för att passa alla gÀsters Äldrar och intressen.

Skönhetsspa: Jag skapar en avkopplande spa-miljö med ansiktsmasker, manikyr och pedikyr. En hÄrstylingstation dÀr gÀsterna kan prova olika frisyrer Àr ocksÄ en hit.

Pysselstation: Jag stÀller upp en pysselstation dÀr gÀsterna kan skapa minnessaker frÄn pyjamaspartyt, som vÀnskapsarmband eller fotoalbum.

Vem gömmer sig under tĂ€cket? Barnen gömmer sig under tĂ€cken och den som Ă€r ”den” ska gissa vem som gömmer sig genom att lyssna pĂ„ deras förvanskade röster.

Snurra flaska: En klassiker dÀr barnen sitter i ring och snurrar en flaska för att bestÀmma vem som fÄr ett roligt uppdrag eller en aktivitet.

Dessa lekar gör ett spÀnnande och oförglömligt pyjamasparty fullt av skratt och glÀdje.

Avslutning och tack

NÀr pyjamaspartyt avslutas tackar jag gÀsterna och ger dem en liten gÄva eller godispÄse med en tacknot. Ett foto frÄn festen blir en trevlig pÄminnelse. Dessa idéer hjÀlper till att arrangera ett minnesvÀrt pyjamasparty fyllt med glÀdje och gemenskap för alla Äldrar.

Tips pÄ fortsatt lÀsning

Pyjamasparty: En komplett guide till att planera det perfekta pyjamaspartyt
Rulla till toppen