Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Examenspresent – Gör examen extra minnesvärd

Fira examen med kreativa och minnesvärda examenspresenter! Utforska det ultimata utbudet av gåvor för de som nyligen har tagit examen. Vi erbjuder allt från personliga smycken och spännande upplevelser till praktiska hushållsartiklar, powerbanks för karriärklättraren, och skräddarsydda plånböcker. Ge bort en genomtänkt examenspresent som hyllar den hårt tjänade framgången och ger stöd för framtida äventyr. Här finner du bra tips på examenspresenter som verkligen gör skillnad och som garanterat kommer att uppskattas av den person som just har tagit examen. Vare sig personen ska ta steget in i arbetslivet eller fortsätta med vidare studier, har vi den perfekta examenspresenten för att markera denna speciella milstolpe.

examenspresenter för att fira prestationen
Vad är bra examenspresent till någon som slutar universitet eller högskola?

Att ta studenten är stort, men att ha pluggat ytterligare (minst) tre år och tagit högskole/universitets examen tyder på ännu mer kämpaglöd. De är verkligen värda en unik och fin present!

Kreativa och konstnärliga presenter

Egen Publicerad Bok

Om studenten gillar att skriva, varför inte hjälpa dem att publicera sin första bok? Det finns tjänster som låter dig skapa och binda en professionellt utseende bok med deras egna verk.

Personligt porträtt

Ett personligt porträtt är en unik och bestående present som kan få en särskild plats i den nyexaminerades hem och alltid påminna om deras prestation.

Kunskapsabonnemang

Prenumeration på en online-kursplattform som erbjuder kurser inom allt från fotografi till programmering, vilket ger möjlighet till livslångt lärande. Moderskeppet har mycket inom foto. Jag prenumerarade på dem länge, men hinner inte riktigt längre.

Symaskin

För den kreativa nyexaminerade kan en symaskin öppna dörrar till otaliga projekt, från klädtillverkning till heminredning, och erbjuder ett kreativt utlopp efter studierna.

Digital Konsttillbehör

För den konstnärliga nyexaminerade, överväg ett paket med digitala ritverktyg som en ritplatta eller prenumerationer på digital konstprogramvara. Det är en idealisk present för att utforska digital konst eller förbättra grafiska färdigheter.

Upplevelsebaserade presenter

Virtuell Resa

Ge en virtuell upplevelse där mottagaren kan utforska olika kulturer och platser från sitt eget hem. Det kan inkludera virtuella turer, matlagningsklasser från olika länder eller språklektioner.

Middag i mörker

En middag i mörker erbjuder en unik sensorisk upplevelse och en möjlighet för den nyexaminerade att pröva något helt nytt och annorlunda.

middag i mörker för två

Matlagningskurs

En matlagningskurs är en praktisk och underhållande present som inte bara ger nya färdigheter utan också kul minnen att skapa i köket

Bungy Jump från Luftballong

En adrenalinfylld upplevelse som bungy jump från en luftballong är en ultimat examenspresent, för att markera övergången från studentlivet till nästa kapitel i livet.

Överlevnadskurs

Ge en unik upplevelse med en överlevnadskurs i examenspresent. Perfekt för den äventyrliga nyexaminerade som vill testa sina gränser och lära sig nya färdigheter.

Stjärnkikare

En stjärnkikare är en spännande present som erbjuder möjligheter till rymdutforskning från komforten av eget hem. Perfekt för den nyexaminerade som har ett intresse för astronomi och vetenskap.

Avslappning och personlig utveckling

Ekologiskt Startkit

För den miljömedvetna nyexaminerade, ge ett startkit med ekologiska och hållbara produkter som bidrar till en grönare livsstil, från återanvändbara påsar till naturliga rengöringsmedel.

Kulturupplevelser

Ge bort medlemskap eller biljetter till kulturella institutioner som museum, konserter eller teater. Det är en gåva som uppmuntrar till kontinuerligt lärande och uppskattning av konst och kultur.

Odlingskit

Ett odlingskit kan vara en kul och lugnande hobby för någon som precis tagit examen och kanske behöver ett avslappnande tidsfördriv efter många år av studier.

Meditationskurser

Efter år av intensiva studier kan en kurs i meditation vara en underbar gåva för att hjälpa den nyexaminerade att hitta lugn och fokusera på sin mentala hälsa.

Praktiska och traditionella presenter

Startkit för hemmabryggning

För den som är intresserad av gastronomi eller hantverk, kan ett startkit för att brygga sitt eget öl eller göra sin egen vin vara en både rolig och utbildande present.

Bokstöd

Dessa bokstöd är perfekta för att hålla ordning på alla läroböcker och kurslitteratur som studenten samlat på sig under sina studieår vid universitetet. De är både praktiska och stilrena.

Smyckeskrin

Ett elegant smyckeskrin är inte bara en vacker inredningsdetalj, utan också en praktisk förvaringslösning för alla fina smycken som kanske ges som examenspresent.

Böcker i examenspresent

Böcker är en klassisk examenspresent som kan anpassas efter studentens intressen och framtida karriärmål. De erbjuder både kunskap och avkoppling efter många års studier.

Presentidéer baserade på intressen

Att ge en examenspresent baserad på mottagarens intressen är ett personligt och omtänksamt sätt att visa uppskattning och stöd. Teknikprylar är populära och moderna examenspresenter som kan underlätta och förgylla den nyutexaminerades liv. Bland dessa tekniska gåvor är VR-glasögon en särskilt spännande present. De erbjuder den nyexaminerade en inblick i framtidens teknologi och underhållning, vilket gör dem till en idealisk gåva för att utforska nya världar och upplevelser.

Smycken

Smycken är en personlig och bestående examenspresent som kan bäras som en påminnelse om studentens hårt vunna framgångar och prestationer. Eleganta manschettknappar utgör också en klassisk och tidlös gåva, perfekt för användning vid formella tillfällen eller i yrkeslivet. Dessa gör dem till en idealisk examenspresent för den som är på väg att kliva in i arbetslivet, och båda dessa typer av smycken bidrar till att fira och markera viktiga milstolpar i studentens liv.

Färska blommor

Blommor är en klassisk och uppskattad examenspresent som symboliserar glädje, uppnådda mål och nya början. De lägger till färg och liv i firandet och kan även skräddarsys efter mottagarens personliga smak och stil.

Ljusstakar

Inredning är ett bra tips på gåva vid examen, eftersom det hjälper den nyutexaminerade att sätta sin personliga prägel på sitt nya hem eller arbetsplats. Det finns många inredningsdetaljer att välja mellan, allt från praktiska till dekorativa objekt.

Coola klockor

Att ge bort en klocka är de perfekta presenterna. Det symboliserar både tidens gång och början på en ny fas i livet. Det finns många olika sorters klockor att välja mellan, beroende på mottagarens stil och intressen.

Podcast Startpaket

För den som drömmer om att starta en egen podcast. Inkludera en högkvalitativ mikrofon, ljudredigeringsprogram och en guide till podcasting.

Customiserad dagbok

En personligt designad dagbok eller planerare med namngravyr, perfekt för att organisera framtida mål och drömmar.

Gourmetkorg

En lyxig korg fylld med fina delikatesser, ostar, viner och choklad för den som uppskattar god mat och dryck.

Trädgårdsdesignpaket

För den som har ett intresse för trädgårdsskötsel, inkludera verktyg, fröer, och kanske en bok om trädgårdsdesign eller en konsultation med en trädgårdsdesigner.

Arbetsplats Optimeringskit

Innehåller ergonomiska verktyg för arbetsplatsen som en stående skrivbordskonverterare, en ergonomisk kontorsstol eller en ögonvänlig skärmlampa.

Vanliga frågor om bra examenspresent

Vad ska man ge i examenspresent? Ge en personlig och minnesvärd present som reflekterar personens prestation och de nya möjligheter som öppnas efter universitetet.

Vad kan man köpa till någon som tar examen? Överväg att köpa något som passar till den nya fasen i livet, exempelvis en elegant väska för arbetslivet eller en prenumeration på en yrkesrelaterad publikation.

Hur mycket ska man ge i examenspresent? Det finns inget fast belopp för en examenspresent, men välj något som känns generöst och tankeväckt, anpassat till din budget och relation till studenten.

Vad köper man till en kille i examenspresent? För en kille som tar examen kan du köpa något som passar hans framtida yrkesambitioner, som en smartwatch för att hålla koll på tid och möten.

Vad ger man till någon som tar examen? Ge bort något som stöttar personens ambitioner och framtida karriär, kanske ett verktyg som kan användas i deras nya yrkesroll eller vidare studier.

Tips på fortsatt läsning

Present till någon som slutar grundskolan

Examenspresent – Gör examen extra minnesvärd
Rulla till toppen