Examenspresent när någon slutar högskolan?

Examen från högskola eller universitetet är den lyckligaste dagen i livet för många. Det finns inget bättre sätt att delta i firandet än att ge din honom eller henne hen fin examenspresent.

Men vad där då en bra examenspresent till någon som slutar högskolan? En bra examenspresent till någon som slutar högskolan kan vara ett personligt smycke, något till hemmet, en powerbank eller en personlig plånbok med gravyr.

Men fortsätt läsa ska jag berätta mer och bra examenspresenter!

VAD ÄR EN LÄMPLIG EXAMENSGÅVA

1. halsband med gravyr

Smycken är alltid utmärkta presentidéer för flera tillfällen, inklusive examen. Du kan göra det ögonblicket speciellt för ditt barn, kusin eller vän med ett graverat halsband. Gåvan kommer alltid att stå som en påminnelse om den mest speciella dagen i deras liv.

Det finns flera typer av du kan välja mellan. Men detta graverade hänge är en skönhet att se. Du kan till exempel välja att gravera in orden “Dream Big” på hänget tillsammans med datumet för examen. Det finns ingen bättre motivation för någon som sedan ska ta nästa steg i livet. 

2. penna med gravyr

Man kunde knappast tänka sig en mer passande gåva för examen än en graverad penna. Oavsett om mottagaren går direkt till kontorsmiljön eller går tillbaka till skolan, kommer den här eleganta presenten alltid att vara användbar. Dessutom är det ett föremål de bara kan bära med sig för att det är så vackert.

Denna kulspetspenna är ett av de många alternativen på marknaden. Pennan levereras i ett elegant fodral. Den attraktiva och eleganta designen gör att den passar både på kontoret, skolan och nästan var som helst annars.

3. Diamantörhängen

Det kan aldrig bli fel om du ger bort ett par diamantörhängen som examenspresent. Det kanske inte är det mest prisvärda smycket på marknaden. Men du kan vara säker på att mottagaren kommer att älska det. 

Du kan säkert föreställa dig glädjen hos ditt barnbarn när hon öppnar presenten och hittar dessa vackra diamantörhängen i asken. Vem som helst skulle älska diamanternas glans och värde. Detta borde finnas på din lista över bra examenspresenter.

4. Champagneglas

Denna uppsättning med 6 champagneglas är en bra presentidé för någon som tar examen. Medan dessa långsträckta champagneglas av klart glas främst är avsedda för champagne, men kan också användas för ett mousserande ros, prosecco, Moscato och olika viner.

Det här är de typer av gåvor som ser vanliga ut på ytan men som ger ett långvarigt värde. Det är en gåva som han eller hon kommer ha kvar länge.

5. KaffeMuggar

Kaffemuggar är ett presentalternativ som fungerar vid nästan varje tillfälle. Så, om du tänker på en examensgåva som inte går fel, så kommer en uppsättning vackert utformade kaffemuggar att vara ett bra alternativ. 

Tack och lov finns det många alternativ att välja mellan för dig. Den sorten ger dig friheten att hitta något som passar det aktuella tillfället. Köp dessa kaffemuggar som även är perfekta för kakao, yoghurt, cappuccino och te. De är både vackra och stilfulla och kommer glädja mottagaren inte bara på examensdagen utan lång tid framåt.

6. Armbandsur

Alla älskar armbandsur. Det bästa med dem är att de är mer än ett föremål för att hålla koll på tiden – vi har ju våra telefoner för det. Klockor är även fantastiska modeaccessoarer som många inte kan klara sig utan.

Oavsett om din älskade är ett stort fan av armbandsur eller inte, kommer han eller hon att älska en som en gåva. Du behöver inte söka för länge för att hitta det perfekta armbandsuret för tillfället. Det finns flera manliga och kvinnliga armbandsur att välja mellan på marknaden, kanske vill du satsa på unisexmodell som den här?

7. Blomvaser

Om personen älskar blommor och växter är en blomvas en bra presentidé. Naturligtvis är detta inte den mest typiska examensgåvan du kan tänka dig, men det spelar ingen roll. Om han eller hon inte redan har en egen bostad är det garanterat hans eller hennes önskan att snart göra det. De kommer säkert att behöva lite hjälp med inredning.

Väldesignade blomvaser kommer att ge både elegans och glamour i hemet. Som vi alla vet är blomvaser mer än blommor – de är ett smycke till våra hem. 

8. Vinglas

Vinglas har också en given plats som examenspresenter. De finns i olika designer och prisklasser. Men så länge du väljer några av lite högre kvalité är det en bra examenspresent.

Några glas jag kan rekommendera är Stölzle Lausitz vitvinsglas i kristall. De är väldigt snygga i designen. Det låga priset gör att de passar utmärkt för vardagligt bruk, såväl som fester, middagar och andra tillfällen.

9. Carat Ljusstakar

Orrefors Carat Ljusstake är en av de mest fantastiska presentidéerna någonsin. De är inte bara gjorda av glänsande kristaller, men deras längd är också perfekt. Alla kommer att behöva ljus och det finns inget bättre sätt att visa dem än med dessa pärlor bland ljusstakar.

Hon eller han som tar sin examen kommer att uppskatta den vackra glansen hos dessa ljusstakar och värdesätta gåvan i många år framöver.

10. GrillSet

Detta deluxe grillset är ett exempel på en presentidé som alltid är en hit. Den har allt som någon behöver för en fantastisk sommargrill. Satsen innehåller ett väska, gaffel, kniv, tång, spatel, pensel, kniv och spett.

Med det bärbara och hållbara förvaringsväskan är det inte ett problem att bära uppsättningen. Om du gör examen till ett lyckligt minne och till och med skapa fler minnen på sommaren är det gåvan du ska välja.

11. Kokböcker

Kokböcker? Ja, kokböcker är lämpliga examensgåvor. Din vän kommer sannolikt att vara ensam efter skolan. Det betyder att han eller hon måste spendera mer tid i köket. Det kan aldrig finnas för mycket hjälp med att laga läckra måltider.

Dessutom erbjuder kokböcker ett nytt och hälsosamt recept som många inte känner till. Det kommer att vara en bra resurs för att testa nya saker. Vem vet? Den nya bästa måltiden kan komma ur en kokbok som hon eller han får i examenspresent.

12. Manschettknappar

Alla killar som har gått ut och ätit middag vet hur viktiga manschettknappar är. Manschettknappar håller inte bara ihop dem skjortärmarna, utan lägger till ett elegant utseende i hela klädseln. Om hon eller han som tar examen är man bör du överväga att ge en låda med manschettknappar. 

Dessa vackra smycken som är en bra examenspresent. Just dessa manschettknappar kan man få graverade, vilket ingår i priset. Föremålen är gjorda av högkvalitativa och hållbara material. 

13. Guldros

Guldrosor har en lång historia av att vara en av de mest romantiska gåvorna någonsin. Så har de en plats som examenspresent? Dessa gulddoppade rosor har definitivt det! Oavsett om det är din fru eller flickvän som tar examen är guldrosor helt perfekt.

Denna guldros är gjord av 100% riktig ros. Rosen är först belagd med harts och sedan har guld över sig för att säkerställa att rosen kommer vara för evigt. Detta är en unik gåva som mottagaren kommer att värdera högt. 

14. MartiniGlas

Ytterligare en alkoholrelaterad gåva är dessa martiniglas. Gör hans eller hennes examen minnesvärd med martiniglas. Varje gång vi delar en drink skapar vi ett speciellt ögonblick. Det är därför den här uppsättningen martiniglas är ett måste för alla herrar. Det är ännu bättre när det kommer som en present.

Att ge din älskade den här gåvan vid examen är ett utmärkt sätt att skapa ett varaktigt minne. Du vill att de ska titta på gåvan i flera år framöver och komma ihåg hur du gjorde deras examen speciell.

15. PowerBank

För många av oss är en timme utan våra telefoner som en dödsdom. Vi är mer rädda för att våra batterier ska ta slut än för någonting annat. Du kan hjälpa honom eller henne att undvika sådana situationer genom att ge dem en powerbank.

En powerbank är inte heller en typisk gåva du ger någon. Men de är väsentliga saker som kan visa sig vara av mer värde än de vanliga mer typiska gåvorna. 

16. Plånbok med gravyr

En snygg plånbok med en personligt anpassad gravyr är en bra examenspresent. Den håller inte bara korten säkra, den gör det med både stil och klass. Det är därför de flesta män använder dessa läderplånböcker för att komplettera sin outfit. Köp en elegant plånbok med en personlig text som du väljer, det kommer bli en fantastisk examenspresent!

Denna minimalistiska plånbok passar perfekt för alla män. Plånboken har plats både för kort, sedlar och mynt.

17. En Uppsättning bestick

Vi behöver alla en uppsättning bestick – även om vi inte får använda alla delar av det. En bestickuppsättning är en trevlig presentidé för examen. Det är inte bara är lätt att köpa utan också mycket användbara föremål. Det är också särskilt viktigt för personens nästa fas i livet. Om man flyttar hemifrån efter examen kommer man behöva bestick.

Detta är ett vackert bestickset i 24 delar som passar alla kök. Det har 6 middagsknivar, 6 gafflar, 6 matskedar och 6 teskedar 

18. Bärbar dator

Vi är i en generation där datorer behövs för allt. Oavsett om det är lärande, arbete eller underhållning – det är svårt att få många saker gjort utan en. Därför skulle någon uppskatta en helt ny bärbar dator som en gåva.

Det finns flera märken och kvaliteter där ute på marknaden. För att välja en bra dator att ge i examenspresent bör du utgå från vad han eller hon gör på datorn. Spel kräver en dator med bättre prestanda.

20. Nallebjörnbukett 

En nallebjörnbukett är inte något som man förväntar sig att få på examensdagen. Ändå är det en fantastisk presentidé som kan orsaka fjärilar i magen.

Gör din gåva utmärkande från mängden med denna nallebukett. Det är en perfekt present till de fantastiska kvinnorna i ditt liv. Det spelar ingen roll om det är er bröllopsdag, eller om det är en högskoleexamen – den här gåvan blir alltid en hit!  

21. Presentkort

När du verkligen inte kan komma på någon bra examenspresent, kan du alltid nöja dig med ett presentkort. Dessutom kommer ett presentkort att ge personen frihet att få vad han eller hon vill. Lita på mig; många högskolestuderande skulle gärna vilja ha den här presenten.

22. Skobox

En fin, enkel låda för att förvara skor är inte en dålig presentidé. Dessa genomskinliga boxar är ett fantastiskt exempel på hur man får en examenspresent som är både bra och oväntad. En uppsättning med flera lådor, med en stapelbar design kommer spara utrymme. Lådorna är lätta att stuva undan för senare användning. 

23. Väckarklocka

Att byta från högskolelivet till ett arbete med är inte en lätt övergång – precis som med resten av vuxenlivet. Några morgnar är det sista du vill göra att resa dig upp ur sängen. Andra gånger tar den trevliga morgonsömnen lite längre tid. Att ha en väckarklocka för att väcka dig är nästan en nödvändighet.

Det är därför en väckarklocka är en bra examenspresent. Det finns olika märken och mönster på marknaden. Se bara till att välja en som kan hålla länge.

24. presentlåda med kaffe och pressobryggare

Inte en vanlig examenspresent, men en pressobryggare är en fantastisk presentidé – speciellt för examen. Om hon eller han dricker kaffe, överväg att ge dem en pressobryggare till deras första egna hem.  

Du hittar kaffebryggare i många modeller på marknaden. Men pressobryggaren sägs ändå ge det godaste kaffet. Här kommer den tillsammans med en rolig mugg och ett riktigt riktigt gott kaffe.

25. VR-glasögon

Underhållning är livet och med Virtual Reality (VR) blir det till och med bättre. Därför är listan över lämpliga gåvor för examen ofullständig utan VR-glasögon. Överväg att skaffa VR-headset, som fungerar bra med iPhones och Android-enheter. 

Kändisarna skulle vara evigt tacksamma för det här elektroniska stycket som tar att spela videospel och titta på videor till nästa nivå.

Examenspresent dotter

Examen är den viktigaste dagen i livet. Just den dagen är viktigare än dagen då ditt barn föds eller dagen då du träffar någon att älska. Examensdagen är nämligen den dagen som kommer ha störst inverkan på resten av ditt liv. Med en examen i handen kommer ditt liv bli väldigt mycket annorlunda än utan. Nya möjligheter kommer att öppnas för dig!

När min dotter tog examen gav jag henne ett diamanthalsband. Det var en av de dyraste presenterna jag gett bort i livet. Men det är ett tillfälle som jag verkligen ville fira. Jag är mycket stolt över henne och är förstås superglad att hon tagit sig igen skolan och fått så bra betyg.

Examenspresent son

Min son har ännu inte avslutat sina studier. Vad han får i examenspresent har jag inte bestämt ännu. Något fint ska det bli förstås. Han fick en fin klocka i present när han tog studenten, så det blir det i alla fall inte. Det är några år kvar tills dess, så det är gott om tid att bestämma vad sonen ska få i examenspresent. Det gäller ju att hitta något riktigt bra.

Tips på fortsatt läsning!