Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

🎁 Julkampanj: 25% rabatt på upplevelser!

Bra Presenter till Alla ❤️ BraPresenter.nu

Hitta den perfekta presenten till alla!

Examenspresent – Gör examen extraminnesvärd

Fira examen med de mest minnesvärda och innovativa presentidéerna. Vi hjälper dig att hitta den perfekta examenspresenten för en älskad som just tagit examen. Låt oss dyka rakt in i världen av examenspresenter!

Vad är en bra examenspresent: Efter flera års hårt arbete på universitetet förtjänar den nyligen examinerade något speciellt. Våra rekommenderade examenspresenter inkluderar: eleganta personliga smycken som markerar prestationen, unika upplevelser för att fira friheten, moderna hushållsartiklar för ett nytt kapitel, kraftfulla powerbanks för den ambitiösa karriäristen och en skräddarsydd plånbok som en symbol för framtida framgångar. Ge bort en gåva som inte bara hyllar studentens prestationer, utan även stöder deras nästa steg i livet.

examenspresent
Vad är bra examenspresent till någon som slutar universitet eller högskola?

Presenttips om roliga och annorulunda examenspresenter att ge bort

Det kan vara lite klurigt att komma på vad man ska köpa till någons examen. Men här hittar du bra coh roliga presenttips.

Oavsett om du letar efter en present till en tjej eller kille, har vi en mängd idéer som kan hjälpa dig att hitta den perfekta gåvan. Det finns en myriad av saker du kan ge som en examenspresent till någon som just avslutat högskolan.

Vad ska man ge i examenspresent till någon som slutar universitet eller högskola?

Examenspresenter är ett bra sätt att fira examensstudenternas prestationer och hylla deras hårda arbete. Presenterna är ofta ett symboliskt sätt att visa sin uppskattning och stöd för den personen. Det finns många olika typer av examenspresenter att välja mellan, inklusive böcker, pennor, kläder eller smycken.

Personliga gåvor till någon som tagit examen

Ett personligt smycke som halsband, armband eller klocka med gravyr som en meningsfull påminnelse om prestationer och stöd.

Upplevelser i examenspresent

Bjud på en resa för att fira examen. Det kan vara en weekendresa inom Sverige eller en längre utlandsresa. Anpassa resmålet efter personens intressen och drömdestinationer.

 1. Tennis Privatlektion: Ge en tennisälskare en privatlektion med en mästare som en minnesvärd present.
 2. Ballongflygning: En unik gåva som erbjuder en fantastisk utsikt från en luftballong.
 3. Tårtkurs eller utbildning: Ge möjligheten att lära sig något nytt inom ett intresseområde som tårtbakning som en kul avvikelse från studierna.
 4. En resa: Belöna examensfiraren med en resa till en drömplats som tack för deras hårda arbete.
 5. Kör tuffa bilar: En spännande upplevelse där man får köra sportbilar.
 6. 2 dagars överlevnadskurs: En praktisk gåva för den som trivs bättre i naturen än framför skärmen.
 7. Champagneprovning: En gnistrande present för champagnenjutare som vill fördjupa sina kunskaper.
 8. Gitarrlektion: En privatlektion i ett instrument eller aktivitet som personen är intresserad av.
 9. Gör egna Chokladpraliner Upplevelse: En chokladkurs för att lära sig att skapa egna praliner.
 10. Matlagningskurs: En möjlighet att förbättra matlagningskunskaper.
 11. Middag i mörker: En spännande matupplevelse där man äter i totalt mörker.
 12. Spadag: En avkopplande spa-upplevelse som en perfekt examenspresent.
 13. Gör egen glass Upplevelse: En glasskurs där man lär sig att skapa den perfekta glassen med egna smaker.

Presentidéer baserade på intressen

Att ge en examensgåva baserad på mottagarens intressen är ett personligt och omtänksamt sätt att visa uppskattning och stöd. Här är några presentidéer för olika intressen:

 • Trädgårdsverktyg: Ett enkelt och praktiskt presentval för trädgårdsentusiasten, dessa verktyg kan hjälpa dem vårda sin trädgård eller odla sina favoritväxter med glädje.
 • En bok i examenspresent: Böcker erbjuder kunskap, inspiration och en värld av möjligheter, vilket gör dem till en tidlös och personlig present som kan anpassas efter mottagarens intressen och preferenser.
 • Kamerautrustning: Ge möjligheten att utforska konsten att fotografera och dokumentera livets ögonblick med en ny kamera eller tillbehör, vilket öppnar upp en värld av kreativa möjligheter och minnesvärda ögonblick.

Teknikprylar i examenspresent

Teknikprylar är populära och moderna examenspresenter som kan underlätta och förgylla den nyutexaminerades liv. Beroende på mottagarens intressen och behov finns det en rad teknikgåvor att välja mellan.

 • Hörlurar: Högtalare eller hörlurar som Wavell Pro med brusreducering är en fin gåva som hjälper mottagaren att njuta av musik och podcast i hög kvalitet.
 • Laddstation: En trådlös laddare är en praktisk och modern present som passar teknikentusiaster eller de med många enheter och gadgets.
 • Bärbar Högtalare: Marshall Woburn II är en kraftfull bärbar högtalare med tydlig ljudkvalitet, perfekt för musikälskaren hemma eller på resande fot.
 • Powerbank med gravyr: En powerbank är en användbar present som hjälper mottagaren att undvika att telefonen tar slut på batteri när det behövs som mest.
 • PlayStation: Ett PlayStation-konsol kan vara en perfekt gåva för den nyutexaminerade som nu har mer fritid för spel.
 • VR-glasögon: Virtual Reality-glasögon ger en unik och rolig underhållningsupplevelse, vilket gör dem till en passande gåva för den som gillar teknik och spel.
 • Elektronik: En ny laptop, surfplatta eller smartphone är praktiska och användbara gåvor som hjälper mottagaren i sitt arbetsliv.

Kläder och accessoarer som examenspresent

Kläder och accessoarer kan vara en utmärkt idé för en examenspresent, eftersom de ofta är både stiliga och användbara. Här är några exempel som kan bli uppskattade gåvor:

 1. Moonwalk ring för män: Denna stiliga ring från Efva Attling är inspirerad av månen med dess texturer som efterliknar månytans ojämnheter och kratrar, vilket gör den till en unik och minnesvärd gåva för examensdagen.
 2. Halsband examenspresent tjej: Detta vackra halsband från Efva Attling är en perfekt present till en ung kvinna. Med sitt glädjetår-hänge är det en unik och stilfull gåva som kan användas både i vardagen och vid festliga tillfällen.
 3. Diamantörhängen i present till tjej som slutar universitet: Diamantörhängen är en tidlös och lyxig gåva som kommer att uppskattas av examensfiraren. Trots priset är detta smycke en minnesvärd symbol för deras prestationer.
 4. Halsband Efva Attling Clear Dream examenspresent till tjej: Efva Attlings Clear Dream-halsband är en klassisk gåva till någon som tar examen, symboliserar åren av hårt arbete och framgång. Det är en vacker och meningsfull gåva att bära som en påminnelse om deras prestation.
 5. Sticka landtröja yllegarn: Den stickade landtröjan är en praktisk och mysig gåva för någon som precis tagit examen och kanske ska utforska världen. Det är ett bekvämt plagg att ha med sig på sina äventyr.

Köksutrustning i examenspresent

Köksprylar är praktiska och uppskattade examenspresenter som förenar nytta med nöje. Ett set av eleganta martiniglas, tillsammans med ett drinkset, kan vara en perfekt gåva för den som gillar att experimentera med cocktails och underhålla gäster.

 1. Martiniglas: Förhöj feststämningen vid examen med dessa eleganta martiniglas och skapa minnesvärda ögonblick varje gång ni delar en drink.
 2. En uppsättning bestick: En praktisk gåva för att utrusta det nya köket och säkerställa att din vän har alla nödvändiga verktyg för måltider i framtiden.
 3. Tekanna: En vacker tekanna kan vara en välkomnande tillskott i köket och ett sätt att njuta av avkopplande stunder med en god kopp te.
 4. Kokböcker: Ge examensfiraren möjlighet att utforska nya kulinariska äventyr med en inspirerande kokbok som kan berika deras matlagningserfarenheter.
 5. Vinkaraff: En elegant och användbar present som kommer att uppskattas av vinentusiasten, med möjlighet till personlig gravyr för en extra touch.
 6. Speciell kokbok: En unik kokbok med recept från Tolkiens fantasivärld är en tankeväckande och originell gåva för den som älskar att laga mat och fantasi.
 7. Infused Liquid Presentbox: En spännande och smakrik gåva som ger möjlighet att skapa egna unika drycker med olika smaksättningar.
 8. Fina köksredskap: Hjälp examensfiraren att utforska sitt kulinariska intresse med fina köksredskap eller maskiner som KitchenAid Artisan.
 9. Kaffemuggar: Tänk på en tidlös present med vackra kaffemuggar som är perfekta för avkopplande kaffestunder.

Blommor i examenspresent

Blommor är en klassisk och uppskattad examenspresent som symboliserar glädje, uppnådda mål och nya början. De lägger till färg och liv i firandet och kan skräddarsys efter mottagarens personliga smak och stil.

Guldros i examenspresent till en tjej

Guldrosor har en lång historia av att vara en av de mest romantiska gåvorna någonsin. Så har de en plats som examenspresent? Dessa gulddoppade rosor har definitivt det!

Guldros i examenspresent till en tjej

Nallebjörnbukett i examenspresent tjej

En nallebjörnbukett är inte något som man förväntar sig att få som examenspresenter.

Blommor med blombud

En klassisk examenspresent är en blombukett. Att beställa från ett blomsterbud är enkelt och bekvämt eftersom blommorna kan levereras direkt hem till honom eller henne.

Blommor med blombud examenspresent

Inredning som examenspresent

Inredning som examenspresent är en utmärkt idé, eftersom det hjälper den nyutexaminerade att sätta sin personliga prägel på sitt nya hem eller arbetsplats. Det finns många inredningsdetaljer att välja mellan, allt från praktiska till dekorativa objekt.

 1. Personligt utformad tavla: En tavla med personlig design och budskap är en speciell gåva som kan ge betydelse åt ett rum och fungera som en påminnelse om examensdagen. En kvadratisk canvastavla från smartphoto.se är ett unikt och minnesvärt val för examensfiraren.
 2. Pläd: En vacker och bekväm pläd, särskilt från Ernst design, är en praktisk gåva som kan användas i soffan eller sängen och ger examensfiraren extra värme och komfort i hemmet.
 3. Vacker burk: En elegant ekollonburk som examensgåva är både dekorativ och funktionell, och den kommer att vara en uppskattad inredningsdetalj i mottagarens hem.
 4. Carat Ljusstakar: Orrefors Carat Ljusstakar är en imponerande och eleganta presentidéer som kan försköna någons hem med sina glittrande kristalldetaljer och perfekta längd.
 5. Blomvaser: Om examensfiraren älskar blommor och växter är en blomvas en tankeväckande present som gör det möjligt för dem att visa upp sina favoritblommor på ett vackert sätt i sitt hem. Det är en oväntad men älskad gåva för den som har gröna fingrar.

Klockor i examenspresent

Att ge bort en klocka i examenspresent är ett utmärkt val, då det symboliserar både tidens gång och början på en ny fas i livet. Det finns många olika sorters klockor att välja mellan, beroende på mottagarens stil och intressen.

Klocka Sandell Night Plus

Sandell Night Plus i brunt läder är en stilren och elegant klocka från det svenska varumärket Sandell. Med sitt mörkbruna läderband och minimalistiska urtavla är det en perfekt examenspresent för en fashionabel ung vuxen.

examenspresent

Väckarklocka i examenspresent

Att byta från högskolelivet till ett arbete med är inte en lätt övergång – precis som med resten av vuxenlivet. Några morgnar är det sista du vill göra att resa dig upp ur sängen.

Fler tips på unika examensgåvor

Körkortspaket

Om mottagaren inte redan har körkort, så är den här upplevelsen den bästa presenten du kan ge. Ett startpaket för att äntligen komma igång med körkortet.

Körkortspaket

Ett musikinstrument

Om examanden spelar ett instrument eller har ett intresse för musik kan ett nytt instrument vara en bra present att ge bort. Det kan vara en gitarr, mandolin, en trumma eller en pianokeyboard.

Anteckningsblock

En anteckningsbok i läderomslag är en utmärkt examenspresent att ge bort till någon som nyligen har avslutat sin högskoleutbildning.

Ergonomisk gamingstol med massage ländryggsstöd

En gamingstol från Dowinx kan vara en perfekt examenspresent för en spelentusiast. Stolen har en ergonomisk design med ett ländryggsstöd och höj- och sänkbar sits, vilket gör att användaren kan sitta bekvämt under långa spelsessioner.

examenspresent

Personliga Gåvor som Minnen för Livet

Det är viktigt att tänka på mottagarens personliga stil och intressen när du väljer en examenspresent. En personlig touch som en gravyr eller ett eget motiv kan göra presenten ännu mer speciell och minnesvärd.

Gåvor med gravyr

Att ge bort en personlig gåva innebär att man delar med sig av en del av sin egen själ. Genom att utforska olika möjligheter för personliga och minnesvärda presenter skapar vi en möjlighet att forma bestående minnen för mottagaren.

examenspresent

Praktiska Presenter för Det Nästkommande Steget

Penna med gravyr

I tider då examen stundar, öppnas dörren till en ny etapp i livet. Här kommer praktiska examenspresenter in i bilden som en betydelsefull komponent.

Vanliga frågor om examenspresent till någon som slutar högskolan

Hur mycket bör jag spendera på en examenspresent? Det beror på din relation till personen och din egen budget. Det viktigaste är att du väljer en present som är meningsfull och visar din uppskattning för deras prestationer.

Är det okej att ge bort pengar som examenspresent? Ja, det är helt okej att ge bort pengar som examenspresent. Det kan vara en praktisk gåva som hjälper dem att komma igång i arbetslivet eller finansiera en resa.

Vad kan jag ge bort till någon som redan har allt? En upplevelse, som en resa, kurs eller workshop, är en bra idé för någon som redan har allt. Det ger dem möjlighet att skapa nya minnen och kanske lära sig något nytt.

Hur kan jag göra min examenspresent mer personlig? Inkludera ett handskrivet kort eller brev där du uttrycker din stolthet och uppskattning för deras prestationer. Detta gör gåvan mer personlig och minnesvärd.

Tips på fortsatt läsning

 • Presenttips för examen

  Presenttips för examen

  En examen är en av de mest betydelsefulla milstolparna i livet, och att hitta rätt present till examensfiraren kan vara en utmaning. Men med lite kreativitet och planering kan du hitta den perfekta presenten som firar examensprestationen och stöttar examensfirarens framtida ambitioner. Här är några presenttips för examen som är säkra att uppskattas. Presenttips för…

  Läs mer…


 • Avslutningspresent förskola

  Avslutningspresent förskola

  Letar du efter en bra sommarpresent till förskolepersonal på barnens förskola? Här har jag samlat många bra tips på presenter och julklappar till förskolepersonalen. I slutet av varje skolår, funderar föräldrar ofta på hur de bäst kan visa sin tacksamhet för de pedagoger som har arbetat hårt för att forma deras barns unga sinnen. En…

  Läs mer…


 • Present till lärare – Fina gåvor från billiga till mer exklusiva!

  Present till lärare – Fina gåvor från billiga till mer exklusiva!

  Ibland vill man ge present till lärare för att visa sin uppskattning. Men får man köpa presenter till lärare? Hur mycket får presenten kosta utan att det räknas som muta? Och vad ska man i så fall ge bort i gåva eller julklapp till läraren? Jag har faktiskt tips på presenter! Söker du den perfekta…

  Läs mer…


Present till någon som slutar grundskolan

Examenspresent – Gör examen extraminnesvärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen