Bra Presenter

DÀr varje gÄva blir ett minnesvÀrt ögonblick!

Pengar Som Present: Bra eller DĂ„ligt?

Att ge pengar i present kan inte slÄ en vÀl uttÀnkt present, som du slagit in vackert. Men mÄnga mÀnniskor kommer ÀndÄ att uppskatta att fÄ pengar i present, de fÄr ju i alla fall en present. SÄ Àr det oförskÀmt att ge pengar i present?

Det Àr inte oförskÀmt att ge pengar i present! Det Àr kanske den bÀsta presenten du kan ge, eftersom de sjÀlva kan att bestÀmma vad de ska göra med den. Om du vet vad en person gillar eller vad du tror kommer att göra dem lyckliga, övervÀg dÄ att ge en personlig gÄva istÀllet. Om du ger pengar, lÄt den Ätföljas av nÄgot mer!

Det Àr lÀtt att ge kontantpresenter, speciellt nÀr du inte riktigt vet vad du ska ge bort i present till dina nÀra och kÀra. Det Àr vanligt att man funderar över om man ska ge pengar i present eller inte och vad man ska sÀga nÀr man ger presenten. Och man bestÀmmer sig för att ge bort pengar, hur mycket ska det vara och bör du ens tÀnka pÄ att ge pengar i present det till nÄgon? LÀs vidare för att lÀra dig mer om detta!

Är det oförskĂ€mt att ge pengar i gĂ„va?

Tja, det finns faktiskt de mÀnniskor som tycker att det Àr en trÄkig present. Det finn de som anstrÀnger sig till det yttersta för att hitta en ovÀntad och unik gÄva. De har redan tillrÀckligt med pengar, och vad fÄr dig att tro att de behöver det? Dessutom kommer man att spendera mindre tid och anstrÀngning att lÀgga pengar i ett kuvert. Som mottagare Àr det ju heller inte sÄ svÄrt att öppna ett kuvert. Ett kuvert med pengar passar heller inte sÄ bra att lÀgga under julgranen.

TÀnk dig ett scenario dÀr personen du ska fira bor mÄnga mil frÄn dig. Jag vet att det Àr ganska kul att slÄ in och skicka gÄvan till personen Àven om det Àr lite omstÀndligt. Det visar ditt engagemang att du vill göra det dÀr lilla extra för att göra den hÀr personen lycklig.

Men med hÀnsyn till kostnaden för att skicka presenten, den tid det tar för att Äka till posten med presenten osv, kanske du vill ge kontanter istÀllet. Att skicka pengar sparar onödiga kostnader och ocksÄ stressen att följa upp gÄvan tills den nÄr personen. Dessutom fÄr personen möjlighet att köpa vad de behöver, inte vad du tror att de behöver, som de kanske inte alls har behov av i verkligheten.

Jag kan inte sĂ€ga att pengar som gĂ„va Ă€r exakt oförskĂ€mt, men det Ă€r kanske en dĂ„lig gĂ„va. Att ge kontanter betyder att du inte Ă€gnade sĂ„ mycket tankekraft pĂ„ att hitta nĂ„gon present. Och mĂ„nga mĂ€nniskor upplever verkligen att ”det Ă€r tanken som rĂ€knas”. Det kan ocksĂ„ vara oförskĂ€mt i den meningen att personen kanske tror att du ger dem pĂ„ grund av deras ekonomiska svĂ„righeter.

Ärligt talat, huruvida det Ă€r oförskĂ€mt eller inte beror pĂ„ vad en person tror pĂ„. Vissa mĂ€nniskor kommer att uppskatta en gĂ„va, vare sig kontanter eller materiella gĂ„vor, de Ă€r trevligt att ge presenter. Vissa kommer att förvĂ€nta sig att du anstrĂ€nger dig mycket för att hitta en bra present till dem. De Ă€r desto svĂ„rare att ge nĂ„got till.

Varför det inte sÄ respektfullt att ge pengar som gÄva

Pengar Àr opersonligt; Àven nÀr det Àr stora summor, vid ett tillfÀlle kommer man att anvÀnda dem. Varför inte investera i nÄgot som personen kommer att se i mÄnga Är? SÄ en sak du mÄste ta hÀnsyn till Àr gÄvans varaktighet. Se till att det Àr nÄgot som de kommer att vÀrna om för alltid; naturligtvis kan man inte vÀrna om pengar eftersom de vid ett tillfÀlle kommer att anvÀnda dem och glömma.

Ingen vill kÀnna att de har dÄligt stÀll och att det Àr dÀrför du ger dem pengar i present. Att ge pengar i present kan ge upphov till mÄnga kÀnslor. De kanske inte uppskattar det sÄ mycket, till skillnad frÄn nÀr de fÄr en present som de kommer att ha kvar och vÀrna om lÀnge.

MÀnniskor kan ocksÄ beteckna pengar som en gÄva som brist pÄ kreativitet. Jag menar, vem skulle inte vilja ha nÄgon som tar sig tid att tÀnka, packa in och skicka gÄvan till dem oavsett anstrÀngning det krÀver? Personen kanske undrar vilken typ av relation ni har nÀr de fÄr kontanterna.

Är det ok att ge kontanter i gĂ„va?

Pengar Àr en utmÀrkt gÄva beroende pÄ den person som fÄr dem. Det Àr ocksÄ perfekt beroende pÄ hur du ska ge det till personen. Det finns mer kreativa sÀtt att ge pengar Àn att stoppa dem i ett kuvert eller helt enkelt skriva en check.

TonÄringar kommer sannolikt att uppskatta pengar som en gÄva. Det bÀsta sÀttet att ge bort pengar Àr kanske att ge dem samtidigt nÄgot som berÀttar för dem varför det Àr sÄ viktigt att spara pengar. Detsamma gÀller barn. Du kan ge dem pengar men ÀndÄ fÄ dem att lÀra sig mer om det. Jag föredrar att ge pengar till barnen till deras förÀldrar, sÄ att de sedan bestÀmmer vad de ska köpa för att barnet kanske inte förstÄr vad du ger.

TÀnk pÄ förhÄllandet du har med en person innan du ger bort kontantgÄvan. Kommer de att uppskatta det? FörvÀntar de sig mer av dig? Om du kÀnner nÄgon personligen och vet vad som kommer fÄ deras hjÀrtan att smÀlta, bör kontanter vara det sista alternativet du vÀljer.

Om du Àr den typen som tror pÄ att spara alla smÄ mynt, kan kontantpresenter vara din prioritet. Kontanter eliminerar avfall eftersom du nÄgon gÄng kan vara sÀker pÄ att personen anvÀnder det. Jag kan intyga att jag har flera gÄvor som jag aldrig anvÀnt. SÄdana gÄvor hamnar i soporna förr eller senare eller skÀnks till vÀlgörenhet. Det Àr dÀrför som vissa mÀnniskor föredrar att ge dig pengarna för att köpa vad du vill, sÀrskilt de som vet lite om dig.

Om kontanter Àr det enda alternativet Àr det bÀst att para ihop det med nÄgot litet. Kanske kan du försöka lÀgga till ett presentkort med nÄgra söta ord eller lite choklad och blommor, Ätminstone inte bara ett kuvert med nÄgra hundralappar.

SÄ mycket som det Àr ok att ge kontanter till en person, slÄr det inte spÀnningen att se en hög med gÄvor nÄgonstans som vÀntar pÄ att öppnas. Speciellt under jul Àr skönheten i det att en hög av klappar under julgranen. MÀnniskor Àr gladare om de för öppna en lÄda för att avslöja det unika du fick dem.

Om man ger kontanter avslöjar det vÀrdet pÄ gÄvan för mottagaren. Det kan vara ganska obekvÀmt för mottagaren, sÀrskilt nÀr de kÀnner att vÀrdet inte överensstÀmmer med deras förvÀntningar. För presenter Àr det inte lika lÀtt att avgöra vÀrdet. Om mottagaren vill veta hur mycket det kostade tvingas de göra en del efterforskningar, men kan ÀndÄ inte veta helt sÀkert vad presenten kostade.

Att hantera kontanter kan vara besvĂ€rligt, tĂ€nk dig ett scenario ni ger varandra gĂ„vor och bĂ„da bestĂ€mmer sig för att ge kontanter. Ni kommer dĂ„ att jĂ€mföra beloppet – hĂ€r kan det uppstĂ„ en lite konstig situation. Men sammantaget, om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ vad du ska ge i present, nöj dig med kontanter!

Vid vilket tillfÀlle Àr det ok att ge pengar

Vid vissa tillfÀllen Àr det bÀsta alternativet att ge pengar. Det Àr enkelt att sÀtta ihop det, och du kan vara sÀker pÄ att mottagaren inte stÀnger den nÄgonstans i soporna. LÄt oss titta pÄ nÄgra tillfÀllen dÀr du kan ge pengar.

Examenspresent

Examenexamen Àr en stor milstolpe för mÄnga, och en av de bÀsta gÄvorna du kan ge till en examen Àr pengar. Den hÀr personen har gÄtt i skolan, och de har sÀkert ocksÄ kunskap om pengar. De vet hur man sparar och spenderar. De kan anvÀnda pengarna de fÄr nÀr de tar examen pÄ ett klokt sÀtt.

Bröllop

Att ge pengar till ett nyligen gift par Àr en bra idé eftersom det hjÀlper dem att börja sitt nya liv tillsammans eller Äka pÄ en bröllopsresa. Det Àr bÀst att ta med nÄgot omtÀnksamt ocksÄ, bortsett frÄn pengarna. LÀgg gÀrna till ett gratulationskort för att visa omtÀnksamhet.

Födelsedagar

Ofta kommer Àldre slÀktingar, som farförÀldrar, farbröder och mostrar, att finna det lÀmpligt att ge pengar som present till barn eller barnbarn. Pengar ger dem möjlighet att köpa vad de vill, vilket Àr ganska spÀnnande. Förutom pengarna, försök lÀgga till nÄgra spartips eller ge kontanterna som obligationer eller aktier eller som nÄgot som hjÀlper dem pÄ lÄng sikt.

I present till nÄgon som sörjer

Under den hÀr tiden kan det vara svÄrt att hitta en perfekt gÄva till den personen. HÀr Àr personliga presenter aldrig ett alternativ eftersom du vill ha nÄgot som kommer att uttrycka din sympati. Att ge pengar Àr ett bra alternativ och bÀst om du ger dem tillsammans med ett kort med nÄgra uppmuntrande ord och blommor. Pengar kan vara en bra present till nÄgon som sörjer.

Hur man ger pengar i gÄva

Det finns flera sÀtt man kan ge pengar i gÄva, presentkort Àr ett av dem. Om du har en uppfattning om vad personen Àlskar, skaffa ett presentkort pÄ den butiken till dem. Det kan vara frÄn deras favoritrestaurang eller en butik dÀr de Àlskar att handla. Det kan ocksÄ vara ett presentkort pÄ bio, en spabehandling eller nÄgon annan upplevelse.

Ett annat bra sÀtt att ge pengar i gÄva Àr att göra en överföring till ett sparkonto för personen, sÀrskilt för tonÄringar eller smÄ barn. Visa dem hur man sparar och nÀr de behÀrskar konsten kommer beloppet att ackumuleras, och utöver det kommer de att tjÀna rÀnta pÄ det. Denna gÄva kommer att vara till hjÀlp för personen i framtiden. Det Àr bra om barnen redan tidigt fÄr goda ekonomiska vanor.

Man kan ocksÄ ge en person nÄgra aktier i ett företag. För en vuxen kan du överföra beloppet frÄn ditt bankkonto till deras konto eller kanske köpa det du tycker Àr till nytta för dem. Pengar i form av aktier fortsÀtter att vÀxa och kommer att gynna personen pÄ lÄng sikt.

Hur mycket pengar ska jag ge i gÄva?

Det finns inget minimi- eller maximibelopp som man kan ge i gÄva. Det belopp du ger beror dock pÄ förhÄllandet man har till mottagaren. Etiketten sÀger att beloppet ska vara generöst sÄ att det inte ser billigt ut, och naturligtvis borde du inte tömma hela ditt bankkonto för gÄvan heller.

Det belopp man ger bör passa ens budget. Du bör ocksÄ försöka ge pÄ ett kreativt sÀtt. Var ocksÄ uppmÀrksam pÄ vem du ger. Om det Àr en bröllopspresent till ett redan etablerat par kanske bruden och brudgummen inte behöver kontanterna. Om det Àr ett barn, kommer du inte heller att ge dem sÀg 10000 kr i gÄva.

Det finns inget maximalt belopp som du ska ge, men Ätminstone se till att presentkuvertet inte har mindre Àn 300 kr. Enligt Tendr, de flesta som deltar i ett bröllop brukar spendera mellan $ 75 till $ 200 eller Ànnu mer. Hur mycket man lÀgger pÄ en present beror ocksÄ pÄ hur nÀra relation man har med den som ska fÄ gÄvan. I Sverige Àr det brukligt att ge brudparet 1000 kr per person som Àr bjuden till bröllopet, sÄ om du och din partner Àr inbjudna ger ni alltsÄ 2000 kr som gÄva.

Även för ett bröllop kan förhĂ„llandet du har med paret diktera hur mycket du kan ge. Enligt experter, ju nĂ€rmare du Ă€r dem desto mer förvĂ€ntar de dig att du ger. Men du bör aldrig ge bort mer Ă€n du har rĂ„d med.

BröllopsgÀster kan ocksÄ kÀnna behov av att betala sin del av bröllopet och bröllopsmiddagen. Men Kristen Maxwell Cooper hÀvdar att denna kostnad inte Àr nÄgot de mÄste stÄ för. Hon föreslÄr att du kan ge $ 75 till $ 100 till en nÀra slÀkting eller en medarbetare. För en vÀn eller slÀkting kan det ideala beloppet att ge variera mellan $ 100 och $ 125 och nÀra $ 150 för en nÀrmare slÀkting.

Det hÀr beloppet kan gÀlla i nÀstan alla scenarier med att ge gÄvor som kontanter. Beloppet Àr dock inte en grÀns. Om du kÀnner att du har mer att ge, tveka inte att ge!

Liknande inlÀgg

KĂ€llor

https://www.bbc.com/worklife/article/20191206-the-science-behind-giving-good-gifts

https://www.bankrate.com/personal-finance/ways-to-give-money- som en gÄva /

https://www.dailyrepublic.com/projects/holiday-gift-guide-2014/are-cash-gifts-tacky-or-ideal/

https://www.weddingwire.com/wedding- idéer / pengar-som-bröllopsgÄva

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/12/18/why-cash-is-the-worst-gift/


Pengar Som Present: Bra eller DĂ„ligt?
Rulla till toppen