Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Pengar Som Present: Bra eller Dåligt?

Att ge pengar i present kan inte slå en väl uttänkt present, som du slagit in vackert. Men många människor kommer ändå att uppskatta att få pengar i present, de får ju i alla fall en present. Så är det oförskämt att ge pengar i present?

Det är inte oförskämt att ge pengar i present! Det är kanske den bästa presenten du kan ge, eftersom de själva kan att bestämma vad de ska göra med den. Om du vet vad en person gillar eller vad du tror kommer att göra dem lyckliga, överväg då att ge en personlig gåva istället. Om du ger pengar, låt den åtföljas av något mer!

Det är lätt att ge kontantpresenter, speciellt när du inte riktigt vet vad du ska ge bort i present till dina nära och kära. Det är vanligt att man funderar över om man ska ge pengar i present eller inte och vad man ska säga när man ger presenten. Och man bestämmer sig för att ge bort pengar, hur mycket ska det vara och bör du ens tänka på att ge pengar i present det till någon? Läs vidare för att lära dig mer om detta!

Är det oförskämt att ge pengar i gåva?

Tja, det finns faktiskt de människor som tycker att det är en tråkig present. Det finn de som anstränger sig till det yttersta för att hitta en oväntad och unik gåva. De har redan tillräckligt med pengar, och vad får dig att tro att de behöver det? Dessutom kommer man att spendera mindre tid och ansträngning att lägga pengar i ett kuvert. Som mottagare är det ju heller inte så svårt att öppna ett kuvert. Ett kuvert med pengar passar heller inte så bra att lägga under julgranen.

Tänk dig ett scenario där personen du ska fira bor många mil från dig. Jag vet att det är ganska kul att slå in och skicka gåvan till personen även om det är lite omständligt. Det visar ditt engagemang att du vill göra det där lilla extra för att göra den här personen lycklig.

Men med hänsyn till kostnaden för att skicka presenten, den tid det tar för att åka till posten med presenten osv, kanske du vill ge kontanter istället. Att skicka pengar sparar onödiga kostnader och också stressen att följa upp gåvan tills den når personen. Dessutom får personen möjlighet att köpa vad de behöver, inte vad du tror att de behöver, som de kanske inte alls har behov av i verkligheten.

Jag kan inte säga att pengar som gåva är exakt oförskämt, men det är kanske en dålig gåva. Att ge kontanter betyder att du inte ägnade så mycket tankekraft på att hitta någon present. Och många människor upplever verkligen att ”det är tanken som räknas”. Det kan också vara oförskämt i den meningen att personen kanske tror att du ger dem på grund av deras ekonomiska svårigheter.

Ärligt talat, huruvida det är oförskämt eller inte beror på vad en person tror på. Vissa människor kommer att uppskatta en gåva, vare sig kontanter eller materiella gåvor, de är trevligt att ge presenter. Vissa kommer att förvänta sig att du anstränger dig mycket för att hitta en bra present till dem. De är desto svårare att ge något till.

Varför det inte så respektfullt att ge pengar som gåva

Pengar är opersonligt; även när det är stora summor, vid ett tillfälle kommer man att använda dem. Varför inte investera i något som personen kommer att se i många år? Så en sak du måste ta hänsyn till är gåvans varaktighet. Se till att det är något som de kommer att värna om för alltid; naturligtvis kan man inte värna om pengar eftersom de vid ett tillfälle kommer att använda dem och glömma.

Ingen vill känna att de har dåligt ställ och att det är därför du ger dem pengar i present. Att ge pengar i present kan ge upphov till många känslor. De kanske inte uppskattar det så mycket, till skillnad från när de får en present som de kommer att ha kvar och värna om länge.

Människor kan också beteckna pengar som en gåva som brist på kreativitet. Jag menar, vem skulle inte vilja ha någon som tar sig tid att tänka, packa in och skicka gåvan till dem oavsett ansträngning det kräver? Personen kanske undrar vilken typ av relation ni har när de får kontanterna.

Är det ok att ge kontanter i gåva?

Pengar är en utmärkt gåva beroende på den person som får dem. Det är också perfekt beroende på hur du ska ge det till personen. Det finns mer kreativa sätt att ge pengar än att stoppa dem i ett kuvert eller helt enkelt skriva en check.

Tonåringar kommer sannolikt att uppskatta pengar som en gåva. Det bästa sättet att ge bort pengar är kanske att ge dem samtidigt något som berättar för dem varför det är så viktigt att spara pengar. Detsamma gäller barn. Du kan ge dem pengar men ändå få dem att lära sig mer om det. Jag föredrar att ge pengar till barnen till deras föräldrar, så att de sedan bestämmer vad de ska köpa för att barnet kanske inte förstår vad du ger.

Tänk på förhållandet du har med en person innan du ger bort kontantgåvan. Kommer de att uppskatta det? Förväntar de sig mer av dig? Om du känner någon personligen och vet vad som kommer få deras hjärtan att smälta, bör kontanter vara det sista alternativet du väljer.

Om du är den typen som tror på att spara alla små mynt, kan kontantpresenter vara din prioritet. Kontanter eliminerar avfall eftersom du någon gång kan vara säker på att personen använder det. Jag kan intyga att jag har flera gåvor som jag aldrig använt. Sådana gåvor hamnar i soporna förr eller senare eller skänks till välgörenhet. Det är därför som vissa människor föredrar att ge dig pengarna för att köpa vad du vill, särskilt de som vet lite om dig.

Om kontanter är det enda alternativet är det bäst att para ihop det med något litet. Kanske kan du försöka lägga till ett presentkort med några söta ord eller lite choklad och blommor, åtminstone inte bara ett kuvert med några hundralappar.

Så mycket som det är ok att ge kontanter till en person, slår det inte spänningen att se en hög med gåvor någonstans som väntar på att öppnas. Speciellt under jul är skönheten i det att en hög av klappar under julgranen. Människor är gladare om de för öppna en låda för att avslöja det unika du fick dem.

Om man ger kontanter avslöjar det värdet på gåvan för mottagaren. Det kan vara ganska obekvämt för mottagaren, särskilt när de känner att värdet inte överensstämmer med deras förväntningar. För presenter är det inte lika lätt att avgöra värdet. Om mottagaren vill veta hur mycket det kostade tvingas de göra en del efterforskningar, men kan ändå inte veta helt säkert vad presenten kostade.

Att hantera kontanter kan vara besvärligt, tänk dig ett scenario ni ger varandra gåvor och båda bestämmer sig för att ge kontanter. Ni kommer då att jämföra beloppet – här kan det uppstå en lite konstig situation. Men sammantaget, om du är osäker på vad du ska ge i present, nöj dig med kontanter!

Vid vilket tillfälle är det ok att ge pengar

Vid vissa tillfällen är det bästa alternativet att ge pengar. Det är enkelt att sätta ihop det, och du kan vara säker på att mottagaren inte stänger den någonstans i soporna. Låt oss titta på några tillfällen där du kan ge pengar.

Examenspresent

Examenexamen är en stor milstolpe för många, och en av de bästa gåvorna du kan ge till en examen är pengar. Den här personen har gått i skolan, och de har säkert också kunskap om pengar. De vet hur man sparar och spenderar. De kan använda pengarna de får när de tar examen på ett klokt sätt.

Bröllop

Att ge pengar till ett nyligen gift par är en bra idé eftersom det hjälper dem att börja sitt nya liv tillsammans eller åka på en bröllopsresa. Det är bäst att ta med något omtänksamt också, bortsett från pengarna. Lägg gärna till ett gratulationskort för att visa omtänksamhet.

Födelsedagar

Ofta kommer äldre släktingar, som farföräldrar, farbröder och mostrar, att finna det lämpligt att ge pengar som present till barn eller barnbarn. Pengar ger dem möjlighet att köpa vad de vill, vilket är ganska spännande. Förutom pengarna, försök lägga till några spartips eller ge kontanterna som obligationer eller aktier eller som något som hjälper dem på lång sikt.

I present till någon som sörjer

Under den här tiden kan det vara svårt att hitta en perfekt gåva till den personen. Här är personliga presenter aldrig ett alternativ eftersom du vill ha något som kommer att uttrycka din sympati. Att ge pengar är ett bra alternativ och bäst om du ger dem tillsammans med ett kort med några uppmuntrande ord och blommor. Pengar kan vara en bra present till någon som sörjer.

Hur man ger pengar i gåva

Det finns flera sätt man kan ge pengar i gåva, presentkort är ett av dem. Om du har en uppfattning om vad personen älskar, skaffa ett presentkort på den butiken till dem. Det kan vara från deras favoritrestaurang eller en butik där de älskar att handla. Det kan också vara ett presentkort på bio, en spabehandling eller någon annan upplevelse.

Ett annat bra sätt att ge pengar i gåva är att göra en överföring till ett sparkonto för personen, särskilt för tonåringar eller små barn. Visa dem hur man sparar och när de behärskar konsten kommer beloppet att ackumuleras, och utöver det kommer de att tjäna ränta på det. Denna gåva kommer att vara till hjälp för personen i framtiden. Det är bra om barnen redan tidigt får goda ekonomiska vanor.

Man kan också ge en person några aktier i ett företag. För en vuxen kan du överföra beloppet från ditt bankkonto till deras konto eller kanske köpa det du tycker är till nytta för dem. Pengar i form av aktier fortsätter att växa och kommer att gynna personen på lång sikt.

Hur mycket pengar ska jag ge i gåva?

Det finns inget minimi- eller maximibelopp som man kan ge i gåva. Det belopp du ger beror dock på förhållandet man har till mottagaren. Etiketten säger att beloppet ska vara generöst så att det inte ser billigt ut, och naturligtvis borde du inte tömma hela ditt bankkonto för gåvan heller.

Det belopp man ger bör passa ens budget. Du bör också försöka ge på ett kreativt sätt. Var också uppmärksam på vem du ger. Om det är en bröllopspresent till ett redan etablerat par kanske bruden och brudgummen inte behöver kontanterna. Om det är ett barn, kommer du inte heller att ge dem säg 10000 kr i gåva.

Det finns inget maximalt belopp som du ska ge, men åtminstone se till att presentkuvertet inte har mindre än 300 kr. Enligt Tendr, de flesta som deltar i ett bröllop brukar spendera mellan $ 75 till $ 200 eller ännu mer. Hur mycket man lägger på en present beror också på hur nära relation man har med den som ska få gåvan. I Sverige är det brukligt att ge brudparet 1000 kr per person som är bjuden till bröllopet, så om du och din partner är inbjudna ger ni alltså 2000 kr som gåva.

Även för ett bröllop kan förhållandet du har med paret diktera hur mycket du kan ge. Enligt experter, ju närmare du är dem desto mer förväntar de dig att du ger. Men du bör aldrig ge bort mer än du har råd med.

Bröllopsgäster kan också känna behov av att betala sin del av bröllopet och bröllopsmiddagen. Men Kristen Maxwell Cooper hävdar att denna kostnad inte är något de måste stå för. Hon föreslår att du kan ge $ 75 till $ 100 till en nära släkting eller en medarbetare. För en vän eller släkting kan det ideala beloppet att ge variera mellan $ 100 och $ 125 och nära $ 150 för en närmare släkting.

Det här beloppet kan gälla i nästan alla scenarier med att ge gåvor som kontanter. Beloppet är dock inte en gräns. Om du känner att du har mer att ge, tveka inte att ge!

Liknande inlägg

Källor

https://www.bbc.com/worklife/article/20191206-the-science-behind-giving-good-gifts

https://www.bankrate.com/personal-finance/ways-to-give-money- som en gåva /

https://www.dailyrepublic.com/projects/holiday-gift-guide-2014/are-cash-gifts-tacky-or-ideal/

https://www.weddingwire.com/wedding- idéer / pengar-som-bröllopsgåva

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/12/18/why-cash-is-the-worst-gift/


Pengar Som Present: Bra eller Dåligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen