Vad är en bra STUDENTPRESENT? Många roliga och unika idéer

Att ta studenten är kanske den mest betydelsefulla dagen i livet. Självklart vill du dela den glädjen och fira studenten tillsammans med honom eller henne. Men vad ska man ge i studentpresent?

Vad är en bra studentpresent? En bra studentpresent är beständig. Den brukar vara ett smycke, en fin klocka, en tavla, böcker, aktier, designföremål eller något till det framtida hemmet. Man brukar också ge blommor, champagne eller en nalle som man hänger om halsen på studenten.

Här får du tips på fina studentpresenter som alla vill ha. En student present är ju ett fint minne som hon eller han har med sig genom livet.

Vad är bra studentpresenter?
Vad är bra studentpresenter?

Originella studentpresenter

Vill du ge bort en originell studentpresent? Då har jag några idéer som studenten själv kommer älska men som kanske får några äldre släktingar att rynka på ögonbryen en smula. Här hittar du en unik och originell student present.

Personligt porträtt som studentpresent till henne

Ett personligt porträtt av honom eller henne kan vara den där unika studentpresenten du letar efter. Allt du behöver göra är att ladda upp ett foto på honom eller henne och välja hur hon eller han ska avbildas. Det är inte bara en studentpresent för en tjej. Kanske är det som kung eller drottning, Mona-Lisa eller Napoleon. Det finns många fantastiska porträtt att välja mellan. En originell student present som mottagaren kommer älska att ha på väggen.

Läs mer och beställ

Stand up paddleboard

Vill du ge bort en fantastisk studentpresent? Kanske en stand up paddleboard skulle vara en present som är både unik och oväntad? Den kommer garanterat att sysselsätta honom eller henne under sommaren. En rolig student present som kräver viss träning. Men visst är det kul med lite lek innan allvaret börjar till hösten igen.

Läs mer och beställ

Champagneglas & Vinkylare graverat

En häftig studentpresent är det här coola setet med glas och vinkyl. Det har en unik färg och design. Men förutom det kan du även få det graverat. Det är en fin studentpresent som hon eller han kommer älska använda hela livet. Välj gärna en gravyrtext som berättar hur stolt du är över honom eller henne, eller kanske datumet för studenten. Det blir en fin och personlig student present.

Läs mer och beställ

Uppblåsbar kajak

Är hon eller han den äventyrliga typen är en uppblåsbar kajak en kul och väldigt rolig present att få. Med en uppblåsbar båt behöver man inte tänka på saker som kajplats, upptagning, båtplats osv. Men man kommer ändå ut på sjön och kan njuta av vår svenska natur.

Läs mer och beställ

Buddha board

En buddha board sägs ge oss harmoni och ett inre lugn. Här gör man en målning som försvinner strax efteråt. Kanske en bra grej att ha på skrivbordet på det kommande kontoret.

Läs mer och beställ

Polaroidkamera är en användbar studentpresent

En polaroidkamera är en kul studentpresent som låter honom eller henne föreviga den här viktiga dagen i livet. Allt ifrån de sista timmarna i skolan, till utspringet och studentmotagningen. En polaroidkamera är en bra studentpresent som hjälper till att bevara fina minnen.

Läs mer och beställ

Må bra kort

Ibland kan livet kännas lite motigt, även om studentdagen är en dag för fest och firande så kommer vardagen tillslut ändå. Den här asken är fylld av uppmuntrande kort som lyfter och peppar livets alla grå och motiga dagar. En kul och annorlunda student present.

Läs mer och beställ

Rock on hörlurshållare

Kanske en hörlurshållare är en fin och unik studentpresent som passar studenten du ska fira? Berätta för honom eller henne att hon/han rockar och att du är stolt och imponerad av arbetet som hon/han har lagt ner för att ta sig till den här punkten i livet. En originell, billig och cool studentpresent till en tjej eller kille.

Läs mer och beställ

Överlevnadskit

Vill du verkligen sticka ut med en originell studentpresent kan ett överlevnadskit i en plåtask vara presenten du söker. I det här kitet hittar du t.ex. tändstål, fickkniv, ett flätat rep och annat en student kan behöva för att klara sig ute i vildmarken.

Läs mer och beställ

Porträtt studentpresent till en tjej

Vill du ge bort en present som är både billig och unik till någon som tar studenten? Mitt bästa tips är nog att beställa ett personligt porträtt av honom eller henne. Här får man ladda upp ett foto och välja i vilken miljö personen ska befinna sig i. Kanske är det en ny Mona Lisa, en vild viking, eller en monark du vill att han eller hon ska porträtteras som? Det är en riktigt cool studentpresent, och den är billig också!

Läs mer och beställ

Smycken och acessoarer i studentpresent

En mycket trevligare studentpresent är det att ge bort smycken. Att ge ett smycke i present till en tjej är väldigt vanligt och en väldigt trevlig tradition. Ett smycke är en bra studentpresent för det är något som man har kvar hela livet och minns den här speciella dagen med glädje. Men det är inte bara tjejer som har glädje av en sådan present. Att ge bort smycken till en kille går också bra. Det finns både halsband, armband, manschettknappar osv som passar att ge en kille i studentpresent.

Klackring till killar

En klackring i silver är en bra studentpresent till en kille. Att köpa en ring kan vara svårt. För att göra det behöver du ta med studenten till en guldsmed för att mäta hur stor ringen ska vara eller jämföra med en ni redan har. Om du inte köper en öppen ring förstås. Den går att anpassa efter hur brett fingret är. En ring är annars en väldigt fin studentpresent!

Läs mer och beställ

En  klackring i silver  är en bra studentpresent till en kille

Ring i silver och rosenkvarts studentpresent till henne

Till en tjej kanske du vill köpa en vacker ring med rosenkvarts och silver. Det är en fin studentpresent för en tjej.

Läs mer och beställ

Solglasögon

Det kanske trendigaste du kan ge bort i studentpresent i år är ett par coola solglasögon. Det här är en modell som många unga killar väldigt gärna vill ha. Tycker du att du sett dem förr så stämmer det säkert, det här är en modell som alltid är inne. Det är en fin och populär studentpresent bland unga killar.

Läs mer och beställ

Calvin Klein solglasögon studentpresent till henne

Det finns också mer feminina solglasögon, som de här rosa coola. Det är en fin studentpresent för en tjej. De finns även i mer diskreta färger att välja mellan.

Läs mer och beställ

Smycke för tjejer och killar

Det finns många coola smycken som passar även för killar. Det här halsbandet är gjort av silver och har en kulkedja. När hoppet ibland sviker oss så är det bra att ha lite extra att ta till.

Läs mer och beställ

Örhängen

Ett par snygga örhängen brukar vara uppskattat. Det är en fin studentpresent för en tjej. De här kostar under tusenlappen. Hur mycket du ska lägga på en studentpresent beror ju på hur nära du står honom eller henne och hur din ekonomi ser ut. Men det här är i alla fall ett par örhängen som hon kommer bli riktigt glad för att få när hon tar studenten.

Läs mer och beställ

snygga örhängen brukar vara uppskattat

Armband Inori Royal Steel studentpresent till henne

En fin studentpresent är armband eftersom de är något som man har glädje av hela livet. Ett slätt armband som kan graveras är en fin studentpresent att ge en tjej. På just det här armbandet ryms det tolv tecken, så jag hade kanske valt datumet då hon tar studenten om jag inte kom på någon bra text. Men det är svårt när det ska vara så kort.

Läs mer och beställ

Ett slätt armband som kan graveras är en fin studentpresent att ge en tjej

Armband med gravyr till en kille som tar studenten

Det är inte bara till tjejer du kan hitta fina armband. Men det finns faktiskt fina armband som passar att ge en kille som tar studenten också. Armband som graveras är en väldigt fin studentpresent till en kille. På det här armbandet ryms det två rader med 20 tecken på varje. Berätta för honom hur stolt du är över hans prestationer!

Läs mer och beställ

Armband som graveras är en väldigt fin studentpresent till en kille

Diamantörhängen i studentpresent till henne

En fin studentpresent för en tjej. Örhängen i studentpresent brukar också bli uppskattat om du hittar något speciellt till tjejen. Diamantörhängen i guld är en klassisk studentpresent lyxig, men dyr tyvärr. Men om du har budget för att köpa henne en riktigt dyr studentpresent, så gör det! Dessa kommer hon ha hela livet, varje gång hon ska ut på en fin middag.

Läs mer och beställ

Diamantörhängen i guld är en klassisk studentpresent lyxig, dyr tyvärr

Örhängen Sofia Champagne

Letar du efter fina studentpresenter till henne så är dessa örhängen nog det du söker. Ett par vackra örhängen med mångfasetterade Swarovski-kristaller, från Lily and Rose. Örhängena är ca 3,5 cm. Det är en studentpresent som faktiskt inte är jättedyr.

Läs mer och beställ

Letar du efter exklusiva studentpresenter till henne så är dessa örhängen nog det du söker.

Pärlhalsband som studentpresent till henne

Ett vackert halsband i silver med en pärla är en jättebra studentpresent. Halsbandet är designat av Efva Attling och är väldigt omtyckt. Det är en fin studentpresent till en tjej.

Läs mer och beställ

Örhänge för män 1 st 

Är det en kille som har hål i öronen så är det lite svårare. Då bör du kanske fråga honom vad han gillar för örhängen och om han önskar sig det i present. Örhängen är inte en modeaccessoar för män på det sättet som det är för kvinnor. Även till killar finns det örhängen förstås. De säljs i 1-pack.

Läs mer och beställ

Även till killar finns det örhängen förstås. De säljs i 1-pack.

Manschettknappar i 18K guld

Vill du hitta en exklusiv studentpresent till en kille så kanske ett par manschettknappar i guld är ett bra tips? En fin studentpresent är manschettknappar till killar. Det är stiliga manschettknappar i guld som han kommer ha nytta av hela livet. Manschettknapparna kan graveras om man vill ha en mer personlig present till honom.

Läs mer och beställ

Vill du hitta en exklusiv studentpresent till en kille så kanske ett par manschettknappar i guld är ett bra tips?

Manschettknappar stål

Det finns även manschettknappar som är billigare som går att få graverade för att ge honom en personlig studentpresent. Kanske du kan välja ett par som du kan låta gravera in med en personlig hälsning. Här kan du låta gravera tre rader med tolv tecken på varje, så det går att få till något bra.

Läs mer och beställ

Det finns även manschettknappar som går att få graverade för att ge honom en personlig studentpresent.

Halsband i studentpresent till en kille

Ett extra fint halsband är ju förstås även det en fin studentpresent. Även här finns det fina smycken från t.ex. Get personal som du kan låta gravera. Ett smycke är en bra studentpresent även till en kille! Vill du hitta en personlig studentpresent? Varför inte välja ett smycke till honom?

Läs mer och beställ

Vill du hitta en personlig studentpresent? Varför inte välja ett smycke som du kan gravera?

Halsband bricka herr färgad infästning

En snygg dogtag som du graverar med datumet då han tog studenten blir en minnesvärd studentpresent. Det här är bricka med lite mer färg på infästningen och den passar att ge en kille i studentpresent. Texten som ryms här är tre rader med 15 tecken på varje rad.

Läs mer och beställ

En bricka med lite mer färg på infästningen passar att ge en kille i studentpresent också.

Stavsmycken studentpresent tjej

Till en tjej vill du kanske hitta ett fint halsband som du graverar. Kanske datumet då hon tog studenten är en passande text? Ett smycke med gravyr blir en fin och personlig studentpresent till henne. Dessa stavsmycken är väldigt trendiga just nu.

Läs mer och beställ

Kanske datumet då hon tog studenten är en passande text?

Guldros i studentpresent

En guldros är förstås bättre present att ge än riktiga rosor. Den här kan hon behålla hela livet. Det här är en rikgit ros som blivit förgyld med 24 K guld. Det är den perfekta studentblomman om man vill att blomman ska stå sig ett tag.

Läs mer och beställ

En guldros är förstås bättre present att ge än riktiga rosor. Den här kan hon behålla hela livet.

Parfym i studentpresent

Som student har man sällan råd att unna sig lyxvaror som parfym eller någon dyrare whiskey. Så sådana presenter kommer garanterat bli uppskattade också.

Parfym Lancome La Vie Est Belle

Bland kvinnor och tjejer är detta en mycket populär parfym för tillfället. Doften är en blandning av iris och päron. Hos Parfym.se hittar man ofta parfymerna som allra billigast, så jag brukar själv beställa därifrån om jag vet vad jag ska ha för något. La Vie Est Belle är en fantastisk studentpresent till en tjej.

Läs mer och beställ

parfym i studentpresent

Parfym The One for Men

Det här är en mycket älskad herrparfym med en doft av bergamot och trä. Även den här parfymen finns på Parfym.se, där du brukar hitta parfymerna som allra billigast. Parfymer är lyxiga studentpresenter, eftersom han förmodligen inte har råd att kosta på sig sådan lyx själv.

Läs mer och beställ

Parfym The One for Men

Pengar och aktier

Vill du ge studenten en väldigt bra present som hon eller han har mycket glädje av tycker jag att du ska ge bort aktier. Värdet på dem kommer förhoppningsvis att stiga med åren. Om man äger aktier är det också roligt att följa hur det egna bolaget utvecklas på börsen. Att få ett belopp placerat i aktier är en bra studentpresent. Kanske kommer hon eller han att bli intresserad och fortsätta placera pengar i aktier för att få ett bättre liv. Pengar är också en bra present, där hon eller han själv väljer vad de ska användas till.

Aktier

Öppna en aktiekonto och sätt in lite pengar i aktier till honom eller henne. Det är en nytt och roligt intresse som du kommer att ge honom eller henne. Det är kul att se hur aktieportföljen växer och blir värd mer och mer.

Läs mer och beställ

Öppna en aktiekonto och sätt in lite pengar i aktier till honom eller henne.

Presentset Plånbok Penna & Nyckelring med gravyr

Eller varför inte ge honom eller henne pengar till något speciellt och viktigt? Ett plånbokset som graveras med namet är ett bra sätt att överlämna en pengagåva på.

Läs mer och beställ

Eller varför inte ge honom eller henne pengar till något speciellt och viktigt?

Bidrag till körkort

Pengar i studentpresent är inte fel, men däremot riktigt tråkigt. Att bara ge pengar känns inte som om givaren har orkat tänka ut något alls. Om du inte har något speciellt ändamål med pengarna du ger i studentpresent förstås. Sådana speciella ändamål kan vara bidrag till körkort, bidrag till elgitarren som hon eller han önskar sig eller kanske ett bidrag till en resa som du vet att hon eller han vill åka på. Då kan det tvärtom vara väldigt fint att få pengar i studentpresent.

Att få bidrag till körkortet är en väldigt bra studentpresent.

Läs mer och beställ

Att få bidrag till körkortet är en väldigt bra studentpresent.

Fin studentpresent med gravyr

Vill du ge bort en fin studenpresent med gravyr finns det mycket fint att välja mellan förutom smyckena. En sedelkämma, smyckeskrin, , klocklåda, rakset eller ett multiverktyg med gravyr. Det kommer att bli fina personliga presenter, som mottagaren kommer glädjas åt länge.

Sedelklämma

En fin och elegant examenspresent till en ung kille skulle kunna vara en sedelklämma som du graverar in med hans namn. Här ryms det tio tecken när man graverar texten.

Läs mer och beställ

Exklusivt rakset

En unik studentpresent som jag inte hittat någon annan stans är ett rakset som graveras. Komplettera gärna den här studentpresenten med en raktvål och rakkopp för att rakningen ska bli på topp sedan. En lyxig och elegant studentpresent till en ung man.

Läs mer och beställ

Multiverktyg i studentpresent

En studentpresent som kommer följa med honom genom livet är ett multiverktyg med gravyr på. När presenterna graveras känns de genast mycket coolare och mer personliga.

Läs mer och beställ

Dyr studentpresent

Vill du hitta en dyr studentpresent kanske det är kul att få en resa, en resa på Göta Kanal, en lyxbehandling special på ett spa, en dyr klocka eller diamantörhängen.

En resa på Göta Kanal

Sverigeresan på Göta Kanal är en sån där sak som man ”måste ha åkt” i alla fall minst en gång i livet. Det är en dyr studentpresent, men om du har budgeten för det så varför inte?

Läs mer och beställ

Lyxbehandling på spa studentpresent tjej

Det är en fin studentpresent för en tjej. Det är en härlig studentpresent att få tillbringa några timmar på spa. I det här lyxpaketet ingår både ansiktsbehandling, klassisk massage och pedikyr. En härlig present att ge bort till någon som tar studenten.

Läs mer och beställ

Spa på Yasuragi 

En studentpresent utöver det vanliga! Men efter många års hårda studier kanske det här är tillfället när du tar med honom eller henne till Yasuragi på Hasseludden för att besöka de japanska spet och njuta av lugneet.

Läs mer och beställ

Amor fati globe

Ett väldigt vackert smycke från Efva Attling kommer bli favoritpresenten. Texten Amor Fati, ”kärleken till vårt öde”, är graverad på silvret runt stenen.

Läs mer och beställ

Armband för män

Män har börjat köpa mycket smycken, detta fasta armband är i vikingastil är väldigt populärt.

Läs mer och beställ

Studentpresent designföremål

Att köpa designföremål i studentpresent är en riktigt bra idé. Men välj gärna något som inte är alltför skrymmande eller som är alldeles för stort. Designföremål går aldrig ur tiden och de tappar heller inte i värde. Ett designföremål är en fin gåva till någon som tar studenten.

Studentpresent i glas från Orrefors brukar bli väldigt uppskattat. Ett fint glasföremål som hon eller han tar med sig till det egna hemmet sedan. Välj gärna en studentpresent från Orrefors som man kan låta gravera in. Det blir en fin och personlig studentpresent. Eller en studentpresent av någon känd designer, eller någon klassisk design också. Det är sådana saker som man med glädje pryder sitt egna hem sedan också.

Ljusstakar Orrefors Carat är fina studentpresenter

Carat ljusstakar är en fin studentpresent från Orrefors. De förekommer ofta i olika inredningsmagasin och är väldigt inne för tillfället. De är en vacker inredningsdetalj och de gör sig väldigt bra på festbordet. De är otroligt snygga när man placerar ljus i dem och tänder.

Läs mer och beställ

Carat ljusstakar är en fin studentpresent från Orrefors.

Cafu Georg Jensen ljuslyktor 2-pack

Georg Jensen är ju klassiker, men dessa snygga ljuslyktor därifrån är lite ovanligare. Ljuslyktor är alltid väldigt bra presenter i alla sammanhang.

Läs mer och beställ

Whiskyglas från Orrefors

En uppsättning med eleganta whiskyglas är en fin present att ge någon som star studenten. I dessa kommer det drickas mycket whiskey genom åren.

Läs mer och beställ

 Whiskyglas  från Orrefors

Vacker skål i glas från Orrefors

En snygg dekoration att ha i hemmet. Skålen kan användas för både frukt så väl som chipsen på fredagkvällen. En present du kan vara säker på att hon eller han kommer älska.

Läs mer och beställ

Vacker skål i glas från orrefors

Rödvinsglas Ittala Essence

Vinglas är även det perfekta studentresenter, som hon eller han kommer ha med sig till sin första egna bostad. En uppsättning vackra glas är väldigt fina studentpresenter.

Läs mer och beställ

Ljusstaken Liljan från Skultuna

Klassiska designföremål, som ljusstaken liljan från Skultuna går nog aldrig ur tiden. De passar både unga och gamla, och nästan oavsett hur hemmet är inrett så har de en självklar pålats.

Läs mer och beställ

Ljusstaken Liljan från Skultuna

Georg Jensen Bloom

Skålen Bloom från Georg Jensen är trevlig design att ge bort i studentpresent. Formgivaren som ligger bakom den här skålen är Helle Damkjær. Visst är den häftig?

Läs mer och beställ

Skålen Bloom från Georg Jensen är trevlig design att ge bort i studentpresent

Ljusstake Nordic Light Design House Stockholm 

Kanske en hemtrevlig ljusstake är en studentpresent som hon eller han kommer att tycka om. Den här ljustaken kan fällas ihop för att ta mindre plats. Visst är den snygg?

Läs mer och beställ

Ljusstake Nordic Light Design House Stockholm 

Omaggios vaser i studentpresent

En snygg vas kan också bli en mysig studentpresent att ha i det egna hemmet sedan. Det är en studentpresent som är väldigt minnesvärd. De finns i många olika modeller och färger. Allt från silver och vitt till vit-vit. De är väldigt fina att matcha med varandra, som här på bilden.

Läs mer och beställ

Omaggios vaser

Studentpresenter med gravyr

Det finns mycket fina studentpresenter som kan graveras. Det finns både smycken, glasföremål, grillset, fickpluntor, klocklådor och fina föremål för det egna hemmet som du kan låta gravera i studentpresent. Det finns också lyxiga pennor som man kan gravera och ge bort i studentpresent.

En exklusiv studentpresent är den här pennan med gravyr

En studentpresent med gravyr är en väldigt personlig studentpresent som hon eller han kommer behålla hela livet och glädjas åt. Studenten är en stor dag i livet, verkligen värd att minnas.

Läs mer och beställ

En exklusiv studentpresent är den här pennan med gravyr

Powerbank

En powerbank som graveras är en bra studentpresent. En powerbank är en bra att ha grej förstås, men när man kan gravera den är det en fantastisk gåva för stora tillfällen i livet. Tänk att få en powerbank med en personlig text där någon berättar hur duktig du är, hur väl du kämpat och hur bra du lyckades. Eller kanske bara datumet när hon eller han tog studenexamen. Det är en fin studentpresent att ge bort.

Läs mer och beställ

En powerbank som graveras är en bra studentpresent

Snusdosa med gravyr 

Om studenten i fråga snusar kan en graverad snusdosa i silver bli en uppskattad studentpresent.

Läs mer och beställ

Om studenten i fråga snusar kan en graverad snusdosa i silver bli en uppskattad studentpresent.

Skoputsarlåda 

En fin låda för skoputsarsaker. Lådan kan även graveras för att bli en mer personlig gåva. Skoputsar saker är något som behövs i varje hem, så den här presenter kommer att komma väl till pass om hon eller han är på väg att flytta hemifrån nu.

Läs mer och beställ

En fin låda för skoputsarsaker. Lådan kan även graveras

Nyckelring med gravyr

Vill du hitta en billig och personlig studentpresent så finns den här nyckelringen med gravyr. Med den på nyckelknippan kommer han alltid bli påmind om den här speciella dagen i livet. Studenten är kanske det första steget mot vuxenlivet.

Läs mer och beställ

Vill du hitta en billig och personlig studentpresent så finns den här nyckelringen med gravyr.

Whiskyglas på fot

Kanske ett par snygga whiskyglas på fot med gravyr blir en omtyckt studentpresent? Den här modellen är väldigt vacker och ovanlig design på.

Läs mer och beställ

Kanske ett par snygga  Whisky glas på fot med gravyr  blir en omtyckt studentpresent?

Smyckeskrin studentpresent tjej

Till en ung kvinna brukar det vara bra att ge ett fint smyckeskrin. Här kan hon förvara alla sina smycken utan att de kommer bort eller trasslar ihop sig. Det här smyckeskrinet kommer från Get Personal, och om du vill kan du även få det graverat. Det blir en fantastisk studentpresent till en tjej.

Läs mer och beställ

Smyckeskrin

Korthållare

Vill du ge bort en studentpresent som garanterat kommer att användas mycke? Då är det en korthållare med gravyr du ska ge bort. Många tycker inte om att använda en stor och klumpig plånbok, men en korthållare är desto smidigare. Den är lätt att ha i kavaj eller skjortfickan och det räcker ju att ha de nödvändigaste korten med sig bara.

Läs mer och beställ

 Korthållare med gravyr

Klocklåda

En klocklåda är en exklusiv och fin studentpresent till en ung man. Klockor är det enda smycket som många män har och de brukar samla på sig några stycken. Så varför inte ge honom en snygg klocklåda med gravyr.

Läs mer och beställ

Klocklåda Stackers Brown är en exklusiv och fin studentpresent.

Vad ska man önska sig i studentpresent

Det är alltid lite svårt att önska sig saker i present. Det uppfattas lätt som att man är fräck och krävande. Men det är kanske bättre ändå att önska sig en studentpresent som man verkligen behöver och vill ha än att familj och vänner lägger pengar på sådant man inte har nytta av. Så är det något du verkligen önskar dig så be att få bidrag till den presenten.

Det kan t.ex. vara pengar till körkort, en ny telefon, bidrag till en resa osv. Men ge givarna möjligheten att vara anonyma. Det finns kanske någon annan i din bekantskapskrets som kan hjälpa till här. Ha också förståelse för att många föredrar att inte ge pengar alls som studentpresent, utan vill ge ett föremål.

Så skriv gärna en önskelista med studentpresenter, men se till att det inte upplevs som en beställningssedel!

Körkort

Önska dig ett bidrag till körkortet i present! Körkortet är ofta dyrt och svårt att finansiera själv som ung vuxen. Dina vänner och familj kommer tycka det är bra att bidra till något så klokt som att du ska skaffa körkort.

Läs mer och beställ

Önska dig ett bidrag till k

Telefon

Att önska sig bidrag till en ny telefon är kanske en god idé. Det är också en pryl som man måste ha, men som kan vara svårt att skaffa sig själv.

Läs mer och beställ

Att önska sig bidrag till en ny telefon är kanske en god idé.

Dator i studentpresen

En ny dator är en bra studentpresent att önska sig bidrag till. Ska du fortsätta att studera kan kanske en ny dator behövas.

Läs mer och beställ

En ny dator är en bra studentpresent att önska sig bidrag ill.

Presentkort som studentpresent

Om du verkligen inte vet vad du ska ge i studentpresent kan ett presentkort vara en bra lösning. Det som kan vara bra att få när man tar studenten kan vara presentkort på Ikea. Läs mer om varför presentkorten är så populära här!

Presentkort upplevelse

Ge bort ett presentkort på en upplevlese i studentpresent. När det gäller upplevelser är det också en sån där studentpresent som passar alla. Hos Upplevelse.com hittar du escaperoom, matlagningskurser, spökvandringar, skärgårdskryssningar, äventyrsbana och besök på en hemlig militärö. Det finns upplevelser som är online och det finns uppleveler som man är med om på plats.

Läs mer och beställ

Presentkort på en upplevlese i studentpresent

Studentpresent sista minuten

Är det en present i sista minuten? Då är mitt tips att du köper gåvan online och att du ger bort en upplevelse i present. De kan beställas online och skrivas ut direkt på din skrivare eller skickas till mottagarens e-post. På 10 minuter så kan du ha presenten fixad. Det finns många bra upplevelser att ge i studentpresent i sista minuten. Det kan kanske vara en unik och ovanlig studentpresent, så som övernattning i ufo, boende på varghotellet eller en korvkurs.

Äventyrsbana

Ge bort ett besök på en äventyrsbana, det är ett roligt sätt att fira sin student på. Att köpa en upplevesle istället för att ge bort prylar i studentpresent brukar bli uppskattat. En upplevelse är ett roligt minne som man bär med sig sedan. Ett besök på en äventyrsbana är spännande eftersom man får ta sig fram högt uppe bland träden, åka linbana, klättra i Tarzannät, och gå armbång. Det här är en häftig studentpresent.

Läs mer och beställ

Luftballong

Nästa upplevelsepresent som jag vill tipsa om är ballongflygning. Det är en annorlunda och rolig upplevelse, kanske inte något man kostar på sig själv, så det passar bra att ge bort den i studentpresent. Ballongflygningen finns på många olika orter.

Läs mer och beställ

Köra gokart

Det kan också bli en väldigt lyckad studentpresent om du ger bort gokart. Det finns på många orter och det är en aktivitet som många tycker är roligt att få.

Läs mer och beställ

Övernattning i UFO

Övernattning i ufo är en unik present att ge sina barn eller till en vän. Det här är en upplevelse utöver det vanliga. Bor han eller hon i Norrbotten så tycker jag att du ska köpa en övernattning i UFO i studentpresent. Det finns i Harads djupa skogar.

Läs mer och beställ

Övernattning i ufo är en unik present att ge sina barn eller till en vän.

Bo på varghotell

Att övernatta på varghotellet är en spännande upplevelse för den som älskar djur och natur. Här övernattar man mitt i varghägnet och har naturen inpå knuten. Ett häftigt sätt att få se vargarna på riktigt nära håll.

Läs mer och beställ

Att övernatta på varghotellet är en spännande upplevelse.

Upplevelse kurs korvtillverkning

Kanske kan en kurs i att stoppa korv vara en rolig studentpresent? Det är en trevlig upplevelse som ni kan åka på tillsammans. Till den som gillar mat och matlagning är detta verkligen den perfekta studentpresenten.

Läs mer och beställ

Kanske kan en kurs i att stoppa korv vara en rolig studentpresent?

Barista utbildning

Vill du hitta en unik present så är en barista kurs en fin present. Kanske är det en användbar utbildning för att hitta ett sommarjobb på café, innan det är dags att fortsätta med vidare studier. Men för en kaffeälskare är det förstås alltid lite lyxigt att kunna göra sig en lyxig kopp kaffe även hemma. Det är användbara kunskaper!

Läs mer och beställ

vill du hitta en unik present så är en barista kurs en fin present.

Beställ studentpresenter online

Ska du inte vara med på studentmottagningen, men ändå vill skicka något till honom eller henne som tagit studenten så kan kanske en presentbox, blommor eller chokladogram vara bra presenter i sista minuten. De kan levereras direkt hem till studenten med en personlig hälsning från dig.

Flyga vindtunnel

Upplevelser är ju så klar alltid bra presenter, de är roliga att få och väldigt smidga att köpa. Att kunna flyga är något som många drömmer om och det här är nog det närmsta vi kan komma.

Läs mer och beställ

Blommor

Beställ blommor i present till studenten! Beställ blommor hos blomsterbudet och få dem levererade direkt hem till honom eller henne. En smidig present att ge bort om du inte ska gå på studentmottagningen.

Läs mer och beställ

Beställ blommor i present till studenten!

Godisbox

En fin presentbox med både godis, te och strumpor är den här toppenboxen. Godisboxen har massor av olika godis och presentboxar att välja mellan. De innehåller även små gåvor som te, kaffe, strumpor, lotter, biobiljetter osv. Besök sidan för att se vad som kan passa honom eller henne bäst! Godisboxen beställer du online och den levereras sedan direkt hem till honom eller henne. En fin studentpresent att skicka på posten.

Läs mer och beställ

En fin presentbox med både godis, <a class=

Studentpresent något till hemmet

Vet du att studentpresenten är på väg att flytta hemifrån kan det vara fint att ge honom eller henne en studentpresent som hon eller han kan ta med sig till sin nya bostad. Presenter till det egna hemmet som passar att ge i studentpresent är t.e.x presentkort på Ikea, fina glas eller bestick. Att få fina glas i en serie man gillar är en rolig studentpresent att få. Det finns många roliga saker att köpa för det kommande hemmet.

Vår kokbok 

En vanlig kokbok med olika sorters recept för att klara sig bra i köket är en bra studentpresent. Det är kanske den studentpresent som hon eller han kommer ha mest nytta av i livet.

Läs mer och beställ

En vanlig kokbok med olika sorters recept för att klara sig bra i köket är en bra studentpresent.

Kokbok för gamers som inte orkar 2.0

Kokbok för gamers som inte orkar är en rolig studentpresent till gamern. Här finns det enkla recept skrivet på ett språk som bara en gamer förstår. En kul studentpresent att ge sin kompis som har svårt att slita sig från spelandet.

Läs mer och beställ

Kokbok för gamers som inte orkar är en rolig studentpresent till gamern

Harry Potter Kokbok

Om han eller hon läste Harry Potter som ung kan detta vara en kul studentpresent! I den här kokboken hittar du mängder av recept (på vanlig mat som går att äta) hämtade ur Harry Potter böckerna.

Läs mer och beställ

Om han eller hon läste Harry Potter som ung kan detta vara en kul studentpresent!

Vattenkokare

En present som hon eller han också kommer ha nytta av i den första egna lägenheten är en vattenkokare. Vattenkokare brukar alltid vara så otroligt fula, men inte den här. Den är jättesnygg och kommer vara en prydnad att ha framme på bänken.

Läs mer och beställ

Vattenkokare

Ittala Essence Vattenglas 

Det är bra att få lite praktiska saker till din bostad, som till exempel dricksglas. Det är extra kul förstås om de inte är köpta på IKEA, utan har något lite extra. Det här glasen från Ittala är väldigt snygga med sin stilrena design.

Läs mer och beställ

 Ittala Essence Vattenglas 

En servis till det egna hemmet är en bra studentpresent

En annan bra studentpresent är porslin. Kanske är ni några stycken som kommer på studentmottagningen som kan ge några tallrikar var, så att hon eller han får ihop till en servis till sitt kommande hem. En servis är en riktigt bra studentpresent till någon som man vet snart kommer att flytta hemifrån.

Läs mer och beställ

En servis till det egna hemmet är en bra studentpresent

Kaffebryggare

Till kaffedrickaren är förstås en kaffebryggare en riktigt bra studentpresent. Den är en del av livets nödtorft!

Läs mer och beställ

Kaffebryggare

Popcornmaskin

Självklart behöver hon eller han en popcornmaskin. Fin studentpresent till någon som snart flyttar hemifrån. Den här popcornmaskinen med en gammeldags biokänsla är jättesnygg att ha i köket och en bra present till bioälskaren.

Läs mer och beställ

Självklart behöver hon eller han en popcornmaskin. Fin studentpresent till någon som snart flyttar hemifrån.

Hot dog maker

Till honom eller henne som snart flyttar hemifrån är hot dog makern en rolig present. Här kan man på ett enkelt sätt snabbt laga sig en frukost, lunch eller middag. I ugnen kan du ju värma annat än korvbröd också! Tänk dig hur gott det är med ett par nygräddade frallor till frukost! En rolig och faktiskt väldigt användbar studentpresent.

Läs mer och beställ

Till honom eller henne som snart flyttar hemifrån är hot dog makern en rolig present.

Känslokoppar

Vill du ge bort en personlig, men ändå ganska billig studentpresent? Då kan en fin temugg med olika känslouttryck vara den studentpresenten du letar efter. Välj en mugg som stämmer in på honom eller henne. Du kan fylla muggen med godis, eller köpa några påsar med goda teer om du vill ge den här studentpresenten något extra.

Läs mer och beställ

En fin temugg med olika känslouttryck är en fin och personlig studentpresent.

Sodastreamer 

En sodastreamer är en bra present till studenten som snart ska flytta till eget eller börja plugga på högskolan. Med en sodastreamer sparar man ganska mycket pengar i jämförelse med att köpa läsk och bubbelvatten i butiken.

Läs mer och beställ

En sodastreamer är en bra present till studenten

Whisky fickplunta bibel 

Det är kul att ge sin kompis en annorlunda studentpresent. Vad sägs om en bibel innehållandes en fickplunta?

Läs mer och beställ

Det är kul att ge sin kompis en annorlunda studentpresent. Vad sägs om en bibel innehållandes en fickplunta?

Pizzaugn som studentpresent

Till pizzaälskaren är pizzaugnen den givna presenten. Det går att göra fantastiska pizzor hemma, och med en pizzaugn kommer de att smaka precis som på pizzerian. En fin och lyxig studentpresent!

Läs mer och beställ

 Till pizzaälskaren är pizzaugnen den givna studentpresenten.

Sushi bazooka

En sushibazoka kan också komma väl till pass i det nya hemmet. Lägg ris och sushifyllning i röret, kläm ihop det och tryck ut en perfekt rund makirulle. Sedan är det bara att vira runt sjögräsplattan, skära upp sushin och njuta.

Läs mer och beställ

En sushibazoka kan också komma väl till pass i det nya hemmet.

Unik studentpresent

Vill du vara den man minns hela livet? Det finns en del udda studentpresenter som kommer att göras att det är dig som hon eller han minns bäst från sin student. Att hitta roliga och unika presenter till en kompis är lätt.

Enhörningstofflor 

Ett par roliga enhörningstofflor är en bra studentpresent som kommer glädja din kompis länge. För inte kan man bli annat än välidgt glad när man går omkring med två enhörningar på fötterna. De är både mjuka, sköna och väldigt roliga. Det här är en studentpresent han eller hon verkligen kommer minnas.

Läs mer och beställ

Ett par roliga enhörningstofflor är en bra studentpresent som kommer glädja din kompis länge.

Toblerone stor 

En riktigt stor Toblerone kan vara en annorlunda och rolig studentpresent till en kompis. Det syns kanske inte på den här bilden, men det är en gigantisk chokladkartong som innehåller 48 st mindre toblerone. Så det här är den perfekta studentpresenten att ge en kompis som älskar choklad.

Läs mer och beställ

En riktigt stor Toblerone kan vara en annorlunda och rolig studentpresent till en kompis.

Sten är en kul studentpresent

En prestation som att ta studenten är värd att hyllas. Låt din kompis få veta hur bra hon eller han är. Det här är en stuentpresent som är både billig unik och fantastisk.

Läs mer och beställ

Bokstavstavla som studentpresent

En fin bokstavstavla där du skriver något fint till kompisen blir en perfekt studentpresent till en kompis. Den kostar inte så mycket. Men kan bli personlig när du väljer ett bra budskap.

Läs mer och beställ

En fin bokstavstavla där du skriver något fint till kompisen blir en perfekt studentpresent till en kompis. Den kostar inte så mycket. Men kan bli personlig när du väljer ett bra budskap.

Väckarklocka med prickskjutning 

Kanske kommer din kompis nu att gå ut i arbetslivet? Då är det bra med en väckarklocka som man garanterat vaknar av. En present som är väldigt användbar.

Läs mer och beställ

Kanske kommer din kompis nu att gå ut i arbetslivet? Då är det bra med en väckarklocka som man garanterat vaknar av. En present som är väldigt användbar.

Lina i studentpresent

Vill du hitta en unik studentpresent? Då kanske en lina är ett kul presenttips till din vän? Den här linan spänner man upp mellan två träd, sedan är det bara att börja öva. När man blir duktig på att hålla balansen kan man även lära sig massa trick. En lite ovanlig studentpresent att ge en kompis, men han eller hon kommer definitivt att vara stolt över att faktiskt kunna gå på lina sedan.

Läs mer och beställ

Vill du hitta en unik studentpresent? Då kanske en lina är ett kul presenttips till din vän?

Studentpresent att hänga runt halsen

På examensdagen brukar de blivande studenterna först samlas i skolan för att ta farväl av varandra och lärare. Förr i tiden var det ett examensprov som skulle avläggas för att avgöra vem som fick studenten eller ej. Misslyckades man fick man ta bakvägen ut. Gick examensprovet bra kom man ut på framsidan av byggnaden. Traditionen ser lite annorlunda ut idag, men utspringet lever kvar. Så efter att först ha samlats i skolan kommer studenterna ut och där ute väntar släkt och vänner för att ta emot dem.

Tuta med studentmössa

Vid utspringet brukar man ge dem små gåvor som man hänger runt halsen på dem. Det kan dels vara blommor förstås. Men idag ser du även studentpresent nallar, små leksaker och visselpipor. Det händer också att studenterna får en liten flaska champagne runt halsen.Kanske hon eller han kan behöva en bra tuta under kvällen?

Läs mer och beställ

Kanske hon eller han kan behöva en bra tuta under kvällen?

Hur mycket får studentpresenten kosta

Hur mycket studentpresenten får kosta beror på vem du är och vad du har för relation till studenten. Den ska inte vara så dyr att du känner att du inte har råd och hellre avstår från att gå på studentmottagningen!

Om du står i nära relation till studenten kan du förväntas ge en något dyrare present än om du inte alls känner honom eller henne. Föräldrar och vuxna (arbetande) släktingar ger något dyrare studentpresenter. Kompisar, bekanta eller de som inte känner studenten så väl ger billigare presenter.

Hur mycket pengar ska man då ge för när man ger en studentpresent. Beroende på vem du ger presenten till och hur nära ni står varandra skulle jag säga mellan 200-2000 kr eller kanske ännu mer. Det är då främst föräldrar och släktingar som ger dyrare presenter. Kanske öronmärkta pengar för t.ex. körkort, aktier eller en upplevelse i studentpresent.

Jobbar du inte så förväntas du heller inte ge dyra studentpresenter. Om du köper något fint som du faktiskt har råd med och behöver inte ha dåligt samvete för att du inte ger en dyrare present. Eller kanske kan du tillverka en fin studentpresent själv? Kostnaden för studentpresenten ska aldrig bli mer än du faktiskt har råd med!

Alkohol i studentpresent

När det gäller att ge bort alkohol i studentpresent bör man kanske vara restriktiv. När man går ut gymnasiet har man som regel fyllt 19 år. Nu inbillar jag mig inte att hon eller han aldrig druckit alkohol tidigare. Men när det gäller alkohol har ju den som köper ut ett stort ansvar. En liten flaska champagne kan kanske inte verka så farligt…men om det är flera som tänker samma sak så kan de bli en ansenlig mängd alkohol som hon eller han konsumerar den kvällen. Att vara den som gett bort alkohol i present till studenten som slutar kvällen på sjukhuset är inte så kul. Så för att slippa brottas med skuldkänslor för att ha handlat alkohol till minderåriga är det bättre att ge honom eller henne en annan present.

En rolig studentpresent

En rolig examenspresent som jag själv gav bort en gång var till min plastbror. När man frågade vad han önskade sig i present när han tog studenten så var en bärbar dator det givna svaret. Jag pluggade själv på den tiden och att kunna köpa en bärbar dator till någon, inte ens till mig själv, var helt uteslutet. Men min dåvarande man hittade en riktigt gammal dator i soprummet som han tog med sig hem. Den var uttjänt och någon hade kastat bort den. Men vi satte handtag på datorn. Nu blev datorn per definition bärbar. 😉 Vi slog in den i present och gav honom på studenten. Han förstod direkt att det var ett bus vi hade på gång. Den ”nya bärbara datorn” blev i alla fall festens höjdpunkt. (Förutom den här buspresenten fick han en riktig present också.)

Relaterade frågor

Vad är en bra examenspresent att ge barn? Vad som är en bra examenspresent till barn beror på hur gamla de är, men det kan vara allt från biobiljetter, studsmatta, klocka en resa. Fler tips på examenspresenter kan du hitta här.

Varför är det så viktigt med presenter? Att ge gåvor hjälper till att stärka mänskliga relationer genom att vi visar uppskattning för de människor vi älskar och får dem att känna sig älskade. Fortsätt läsa om varför det är så viktigt med presenter här!

Relaterade inlägg

Vad är en bra STUDENTPRESENT? Många roliga och unika idéer
Rulla till toppen