Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Hur mycket pengar ska man lägga på en Quinceanera-gåva?

Quinceanera är en traditionell händelse känd främst i Mexiko och länder i Latinamerika. Denna händelse markerar 15-årsdagen, en dag känd för att vara den dag hon övergår från att vara flicka till en ung kvinna. Alla inbjudna tar med en gåva till henne för att göra hennes dag värd att minnas. Men hur mycket pengar ska man ge för en quinceanera-gåva?

Gåvor eller pengar som ges till flickan beror främst på ditt förhållande till henne och i vilket sammanhang. Det rymmer också det faktum att hur mycket gudfar eller gudmor spenderar på festarrangemangen. Det spelar också en avgörande roll vem som ska ta emot gåvan när du bestämmer hur mycket du ska lägga på den. Men en typisk Quinceanera-gåva brukar inte kosta under 500 kr.

HUR MYCKET PENGAR SKA MAN LÄGGA PÅ EN QUINCEANERA-GÅVA?

Quinceanera är inte bara en enkel födelsedag. Det är en av de viktigaste dagarna i en flickas liv som innebär en födelsedagsfest som verkligen extravagant! Människor skickar speciella inbjudningar till vänner och familjemedlemmar, som i sin tur ger unika och skräddarsydda presenter till den unga flickan.

Vilken typ av gåva ger du på en Quinceanera?

Din relation till tjejen som fyller år

När jag får en inbjudan till Quinceanera-festivalen är den första frågan jag ställer mig, vad är mitt förhållande till tjejen. Är hon en vän till mig? Är hon en nära släkting eller en avlägsen släkting? Denna fråga är av största vikt vid val av typ och värde på gåvan.

Även om gåvan är något som inte bör betraktas ekonomiskt, men det är en bitter verklighet måste vi anpassa varje steg i vårt liv till den budget vi har vid tillfället. Så vi ger gåvor i förhållande till vem motsägaren är. Men du bör alltid utgå från vad du har förhållande till mottagaren istället för att se till den ekonomiska biten.

Festarrangörer; föräldrar och morföräldrar

Det är ett känt faktum att även en enkel fest kostar tusentals kronor. Som förälder till flickan föredrar du kanske att ge din dotter kvalitetstid och minnen istället för dyra gåvor. Gåvor är tillgängliga för alla, men minnen som vi skapar med familjen håller evigt.

En dag kommer du höra din dotter säga: ”Min far gav mig den största gåvan som någon kunde ge en annan person; han trodde på mig,” den dagen kommer du inse att pengar kunde köpa allt men inte tro och lycka. Så som födelsedagsflickans förälder välj att göra det bästa möjliga arrangemanget för hennes stora dag.

Jag tror också att gåvor gör att man kommer närmre varandra. Jag väljer sådana gåvor som några av hennes favoritskor eller danskursen hon önskade sig eller något liknande. Jag föredrar egentligen presenter som man inte kan köpa så lätt, det kan vara billigt, men känslor och minnen kopplade till det borde vara värdefulla. Jag har sett att sådana gåvor verkligen gör mottagaren glad.

Presentval för släktingar

Det finns en vanlig tradition relaterad till Quinceanera att nära släktingar köper klänningar och skor för festdagen. De ger också pengar till själva festen. Det primära syftet med denna tradition är att minska kostnaden för familjen. Även om det inte är ett måste att följa sådana seder, är det ändå många som inte vill avvika från den traditionen.

Det har alltid varit svårt att välja rätt gåva till alla, men jag har få tumregler som alltid har hjälpt mig att övervinna problemet. Fortsätt bara läsa så ska jag berätta mer om de tumreglerna.

Vänner och val av gåvor

Vad är vänner? Jag tror att en god vän är som en fyrklöver; svårt att hitta och tur att ha. Det är människorna som gör din dag, vilket gör dina fester värda att njuta av. De är som dina icke-biologiska bröder eller systrar som du har en djupare relation med än de biologiska. Så att välja gåvor till vänner är den mest känsliga och tråkiga uppgiften för människor som jag.

För några dagar sedan firade vi födelsedagsfesten för en av mina närmaste vänner. Det tog nästan fem dagar att välja rätt present till henne. Varför då? Eftersom vänner har utvecklat förväntningar från varandra. När födelsedagen kommer vill man gärna leva upp till förväntningarna.

Om en vän bjudit in mig till sin Quinceanera-fest, för det första, föredrar jag att hitta något som hon verkligen önskar sig. Men det är alltid en svår uppgift att fråga någon om vad hon önskar sig men att samtidigt hålla gåvan hemlig, så den blir en överraskning. När man är vänner vet man ofta vad hon önskar sig, men kanske är det så att hon har några unika önskningar och förväntningar på sin speciella dag.

Vid just det här unika tillfället får jag reda på det genom att titta i registret. De flesta quinceanera-tjejer skapar sina evenemangssidor via Mi padrino, där hon kan välja att låta sina inbjudna gäster få veta om vad hon behöver och vad hon önskar sig. Så jag tittar vanligtvis på den här för att hitta vad hon vill ha och köper därefter.            

Typ av person; Konservativ eller icke-konservativ

Det är en uppenbar sak som du måste känna till – din vän eller familjemedlems natur. Fråga dig själv om hon är en religiös tjej, miljömedveten eller helt materialistisk. Beroende på vad du kommer fram till väljer du den mest relevanta gåvan utefter det.

Gåvor till en troende tjej

Om din vän eller släkting som har bjudit in dig är en religiös person blir det enklare att välja lämplig gåva. Då kan du köpa en bibel, ett silverkors till flickan. Gåvor som en silverminneslåda med ett kors kan göra hennes dag extra minnesvärd. Om hon är bland dina nära släktingar bör du kanske köpa några ytterligare gåvor tillsammans med de religiösa.

Gåvor till en modern tjej

Om festflickan är tekniskt kunnig eller modern, är elektronisk utrustning enligt min mening den bästa presenten för henne. Om hon är någon som står dig väldigt nära kan den senaste versionen av iPhone eller andra sådana prylar definitivt få henne att le, men om hon inte är det skulle det vara mer än tillräckligt att köpa mobiltelefonskal eller en fin handväska.

Speciella presenter

Oavsett relationen till henne och oavsett budget, anser jag att det är viktigt för just det här evenemanget att köpa eller skapa skräddarsydda presenter istället för färdiga som finns tillgängliga på marknaden utan att tänka på vilken typ av person hon är.

Du kanske undrar varför jag lockar dig att köpa skräddarsydda presenter. Stanna bara kvar, så kommer du att känna vikten av detta. Att välja en skräddarsydd present skapar alltid en speciell känsla.

Låt mig ge dig ett exempel; till exempel köper du ett iPhone-skal till din vän, som inte kostar mer än några hundralappar. Att köpa sådana saker är inte en stor sak, så detta kan inte betraktas som en värdefull eller speciell gåva för någon att få den.

Ta nu samma gåva, iPhonefodralet och anpassa det med hennes namn över det genom att använda hennes favoritfärger, eller ett foto som hon tycker om. Ett sådant drag får henne definitivt att le eftersom hennes vän, släkting eller inbjudna har spenderat lite tid på att välja och designa något åt ​​henne. Det skulle inte kosta dig mer än att beställa ett färdigt mobiltelefonfodral, men göra stor skillnad.

Några presenttips som (om de skräddarsys och anpassas) skulle bli perfekta gåvor just den här dagen. Du kan köpa ett halsband, armband eller en dagbok och göra det unikt med hennes namn på. Jag föredrar också att köpa några sminkpaket eller en åldersspecifik parfym åt henne med en handgjord låda att lägga dem i. En snabbkamera eller den senaste versionen av AirPods kan också vara bra gåvor till henne.

När man är ung har man oftast väldigt lite pengar att röra sig med. Om du då blir bjuden till din väns quinceanera-evenemang, istället för att inte ge henne något alls finns det faktiskt saker du kan ge henne. Du behöver inte låna ut pengar för att ge presenter till henne; ge henne ett handskrivet kort.

I det kortet erbjuder du din vilja att hjälpa henne med att planera och hantera festen, och det är det. Det skulle vara mycket mer betydelsefullt för henne än dyra gåvor.

Slutsats

Det räcker inte med ord för att beskriva gåvornas betydelse. Jag tror ibland att de minsta sakerna tar mest plats i ditt hjärta, och det är fallet med quinceaneras gåvor. Oavsett hur nära ni står varandra och vad hon är för typ av person tror jag att du kan hitta en fin skräddarsydd gåva till henne. Oavsett hur mycket pengar den kostar så tror jag att det som betyder mest är din närvaro.

Tips på fortsatt läsning

Hur mycket pengar ska man lägga på en Quinceanera-gåva?
Rulla till toppen