vad önskar sig en 15-årig kille i present

Present till 15-årig kille

Har du svårt att komma på vad du ska köpa i present till en 15-årig kille? Här är mina bästa presenttips: pengar, presentkort på kläder, snygga herrsmycken eller parfym. Men fortsätt gärna läsa för fler bra tips!

Förutom den här sidan med presenter till en 15-årig kille har jag även skrivit fler sidor där du skulle kunna hitta bra presentidéer:

15-åringar är olika

Alla 15-åringar är förstås väldigt olika. Vad som står på hans önskelista beror förstås på vilken personlighet och vilka intressen han har. Men här finns många goda tips. Kanske kan du ge bort att han får texta en ny sport, lära sig något nytt, eller bara skämma bort honom en stund.

Pengar – när man är 15 år och inte tjänar några egna pengar är det förstås alltid välkommet med lite extra pengar till födelsedagar och så. Det är kul att få pengar som han kan göra precis vad han vill för.

Datorkille?

Många killar i 15 års-åldern är väldigt intresserade av datorer och spel. Men det är svårt att som utomstående pricka in rätt spel eller datorpryl förstås.
Presentkort på datorprylar eller kanske det är lättare att köpa en ny gaming-mus, en tuff musmatta, headset eller ett presentkort så han själv kan välja ut sitt nya dataspel. Sitter han mycket framför datorn kan det även vara bra att få en riktigt bra datorstol. Typ Kinnarps eller Vida XL.

Ge honom ett presentkort på Ginza – då kan han välja fritt mellan musik, film och spel. Eller ett presentkort på EB Games.

Ge honom ett gamecard (Om han spelar WoW eller liknande). Ett gamecard är då månadsavgiften för att vara med och spela spelet. Sedan väljer han när han vill aktivera spelkoden som du ger honom.

Är han en datornörd kan det kanske vara ett roligt nördskämt att få ett foto på sin mamma. (moderkort) eller en inramad bild på kakmonstret där det står något om att deleta coockies.

Möbler och inredning

En kille på 15 börjar bli ganska vuxen och mycket har hänt de senaste åren med vad han gillar. Varför inte förnya hans rum lite. Kanske med en ny lyxig och bred säng, duntäcke och sidenlakan. Textiler t.ex. gardiner, matta, filtar, sänggrejer. Snygg tavla med fint motiv. Varför inte uppdatera hans rum lite så att det blir lite mer vuxet liksom och få bort allt det barnsliga helt enkelt.

Kläder

Kanske han skulle gilla att få en lyxigare morgonrock? En tjock och härlig att svepa in sig i kalla vintermornar.

Presentkort på kläder är heller aldrig fel till en kille på 15 år. Butiker som de brukar gilla är JC och Carlings. De brukar också önska sig snygga kallingar från t.ex. Björn Borg. Att få presentkort på Stadium är inte heller så dumt. Då kan han välja mellan kläder, väskor och sportutrustning.

Present till 15-åring som redan har allt

Om han redan har allt han behöver så ge honom en present inför framtiden! Varför inte ge honom en present som han lär uppskatta i framtiden. Starta ett aktiesparande åt honom.

Upplevelse i present

Ge honom något att prata om i många år framöver. Ge honom en riktigt häftig upplevelse: hoppa fallskärm, bergsklättring, äventyrsbana, köra go cart osv.

Fast helt vanliga biobiljetter funkar ju också. Gärna fler biljetter så att han kan bjuda med flickvännen eller en kompis.

Nån form av biljett – konsert, idrottsevenemang brukar vara en hit.

Du kan också ta med honom på en resa till t.ex. Danmark, bo på hotell och besök Tivoli. Eller en resa till Göteborg och besök Liseberg. Låt honom gärna bjuda med en kompis. Att gå med bara familjen brukar inte vara lika uppskattat.

Prylar som 15-åringar behöver

Kanske önskar han sig en ny väska att ha till skolan eller gymmet. Kanske är det bra med en stöldsäker ryggsäck för att datorn inte ska bli stulen.

Alla ungdomar behöver självklart en cykel. Har 15-åringen växt mycket de senaste åren är det kanske dags att köpa en större cykel till honom?

Det är inte enkelt att hitta bra prylar att köpa till 15-åriga killar. Men en sak som de faktiskt behöver är en ordentlig väckarklocka. Varför inte hitta en riktigt häftig modell till honom: en han måste skjuta prick på eller en wake up light.

Tråkiga, men användbara saker att ge en 15-årig kille i present:

  • Almanacka till väggen
  • Fickalmanacka
  • Ladda mobilen (om han har kontantkort)
  • Plånbok (Ladda den gärna lite innan du ger bort den till honom)

Sitter han inomhus för mycket?

Det är väldigt vanligt att barn och tonåringar bara sitter inne framför datorn när de kommer hem från skolan. Att få inlines, skateboard eller en longboard kanske gör att han både rör på sig mer och får frisk luft. En bra idé är kanske att komplettera även med hjälm och en skateboardkurs.

Skönhetsprodukter för 15-åriga killar

Duschtvål, schampo och deo är ju sånt som alltid går åt. Ge honom lite extra. Komplettera med en bodyspray och en parfym också. Parfymer som unga killar brukar föredra är t.ex.

  • Polo Sport
  • One million
  • Byredo  
  • Tommy
  • D&G The One
  • Armani Code

Det kan också vara bra att få presentkort på klippning. Kanske behöver han börja raka sig. Varför inte satsa på kvalitéprodukter redan från start och ge honom en fin säkerhetshyvel.

Även killar kan uppskatta att få smycken i present. Kanske coolt halsband eller armband skulle passa killen du ska uppvakta?

Böcker och tidningar i present

Böcker om han gillar att läsa. Säkrast är kanske att köpa ett presentkort så han får välja själv vad han vill ha.

En tidningsprenumeration är också en bra idé. Illustrerad vetenskap eller PC för alla kanske är intressant? Känner du dig osäker så välj ett presentkort istället.

Mobiler och mobilrelaterade presenter

Mobiler och mobilrelaterade presenter. Precis som alla andra barn och ungdomar vill femtonåriga grabbar ha den senaste mobilen och ett par justa hörlurar till. Det kommer förmodligen också bli väldigt uppskattat med ett presentkort på iTunes eller Spotify. En powerbank med solcellsladdare är ett coolt tillbehör till mobilen.

Ätbara presenter

Ge honom en stor burk med hans favoritgodis, eller ge honom en fredagskorg med en film, chips, choklad och läsk. Han förtjänar att bli lite extra bortskämd en dag som den här!

Kanske han skulle gilla att få ett presentkort på Mc Donalds, så han kan äta ute tillsammans med kompisarna.

Presenter till sportintresserade killar

Är han den sportiga typen så uppskattar han säkert att få nya träningskläder, pulsklocka och en ny vattenflaska. Det kan också vara kul att få en ny handduk – gärna en med broderat namn på eller något speciellt tryck så han inte blir av med den i omklädningsrummet.

Jag hoppas att du har hittat en riktigt bra present till 15 årig kille här. Har jag missat något, så kommentera gärna! Du kan kanske även hitta presenttips på någon av dessa sidor:

Kommentera gärna!