vad önskar sig en 15-åring i present

Present till 15-åring

Vad önskar sig 15-åringar i present?
Vad önskar sig 15-åringar i present?

Vad önskar sig en 15-åring i present?

Letar du efter en riktigt bra födelsedagspresent ill en 15-åring? Här ska du få mina bästa tips på presenter till 15-åringar, saker som de faktiskt önskar sig och som de blir glada för att få. Först några snabba tips för den som har bråttom att köpa något: Pengar, presentkort på bio, presentkort på kläder & sportprylar och hörlurar.

Biobilojetter är bra presetner till 15-åringar
Biobilojetter är bra presetner till 15-åringar
Ett presenttips för 15-åringar är ett presentkort på en sportaffär
Ett presenttips för 15-åringar är ett presentkort på en sportaffär
Trådlösa hörlurar är en bra present till 15 åringen och hela familjen
Trådlösa hörlurar är en bra present till 15 åringen och hela familjen

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Lindex, Ginza, Tidningskungen, Stadium, Adlibris, Åhlens, Coolstuff och Upplevelse.com

Teknikprylar som 15-åringar önskar sig

Gamingmus är en bra present till en 15 åring som spelar dataspel
Gamingmus är en bra present till en 15 åring som spelar dataspel

Tycker 15-åringen som du ska fira om att sitta framför datorn och spela? Då finns det många bra teknikprylar som du kan ge honom eller henne i födelsedagspresent. Bra teknikprylar för den spelintresserade 15-åringen är en bra gaming-mus. En bra gaming-mus är ett måste för att bli en riktigt bra gamer. Med den blir man snabbare och ofta har de fler funktioner än vad en vanlig datormus har. De kostar lite mer en en vanlig datormus, men det här är vad gamern verkligen önskar sig i födelsedagspresent.

Hörlurar med mikrofon är också bra att ha för dataspelare
Hörlurar med mikrofon är också bra att ha för dataspelare (och deras familjer)

Ett bra headset är också nödvändigt för spelaren. Med bra lurar slipper övriga familjen höra 15-åringens kompisar skrika från datorn. När du köper lurar så tänk på att man behöver mikrofon på lurarna också för att kunna prata i spelet. Det räcker alltså inte med de vanliga hörlurarna.

Playstation 4 ir present till 15-åring
Playstation 4 är present till 15-åring
xbox är en bra present till 15-åringen
xbox är en bra present till 15-åringen

TV-spel är en mycket uppskattad present av 15-åringar. Just nu är det Playstation 4Xbox one och Nintendo Switch som gäller.

Nintendo swish är ett tv spel som 15 åringar vill ha
Nintendo swish är ett tv spel som 15 åringar vill ha
fitbit ionic är en kul teknikpryl att ge en 15 åring i present
fitbit ionic är en kul teknikpryl att ge en 15 åring i present

Det är dock inte alla teknikprylar som gör dem mer stillasittande. En fitbit klocka är en riktigt kul teknikpryl där man kan mäta sina sömn-och motionsvanor. En riktigt kul teknikpryl att få i present för en 15-åring. Med den kan man mäta pulsen, få en personlig tränare direkt i telefonen, den är vattentät, det går att lagra musik på den och den går att använda som telefon. Så hon eller han behöver inte ta med sig telefonen till träningen, utan klockan räcker. Det här är nog en riktig vill ha pryl för de flesta.

Trådlösa hörlurar som 15 åringar önskar sig
Trådlösa hörlurar som 15 åringar önskar sig
Brusreducerande hörlurar i present till 15 åring
Brusreducerande hörlurar i present till 15 åring

Även när de inte sitter framför datorn kan det vara bra att ha riktigt bra hörlurar. Varför inte satsa på ett par trådlösa hörlurar med riktigt bra kvalité till 15-åringen? Major III Bluetooth har alla fördelar: 30 timmars uppspelningstid, bra ljud och de sitter väldigt skönt. När man känner på dem känns de väldigt rejäla och hållbara. Vill du verkligen slå på stort så skulle jag rekommendera de brusreducerande hörlurarna från Sony. Det är de hörlurar jag själv köpt och som jag är supernöjd med. Men det kanske är lite mycket pengar för ett par hörlurar till en 15-åring.

Kuddhögtalare i present till en 15-åring
Kuddhögtalare i present till en 15-åring

Brukar 15-åringen lyssna på ljuböcker eller annat vid sänggående? Kanske hon eller han även önskar sig högtalare som man lägger under kudden eller hörlurar för sängen. De känner jag mig också lite sugen på att köpa. Jag vågar ju inte sova med mina dyra hörlurar, utan kör ofta med öronsnäckor. Men jag är lite rädd att bli strypt under natten. Ett par kuddhögtalare skulle göra att jag slipper ha en sladd runt halsen när jag sover. Det är en perfekt present till 15-åringen som du är extra rädd om!

Ett mobilskal är en bra present till 15-åringar
Ett mobilskal är en bra present till 15-åringar
En ny mobiltelefon är det 15-åringar alltid önskar sig
En ny mobiltelefon är det 15-åringar alltid önskar sig
snygg powerbank att ge en 15-åring i födelsedagspresent
snygg powerbank att ge en 15-åring i födelsedagspresent

Alla 15-åringar önskar sig förstås den senaste modellen av mobiltelefon! Till mobiltelefonen behövs både ett skyddsglas och ett skal. Trots att 15-åringen har fått en ny mobiltelefon så är det ändå inte säkert att de svarar i den när mamma och pappa ringer. Så varför inte komplettera även med en Powerbank. Nu finns det inte längre några ursäkter att inte svara när föräldrarna hör av sig!

Presenter som ger kunskap

IQ-pussel är en kul present när man är 15 år
IQ-pussel är en kul present när man är 15 år
Välj böcker i present till 15 åringar
Välj böcker i present till 15 åringar

Ibland kanske man vill ge bort en present som inte bara är rolig att få, utan en present som även leder till mer kunskap. Bra sådana presenter till en 15-åring är ett teleskop, böcker eller kanske ett IQ-pussel. Vill du hitta böcker som 15-åringen tycker om skulle jag rekommendera en titt på Adlibris topplista eller kanske ett presentkort på böcker. Det är ju inte så lätt att veta vilka böcker som hon eller han redan har läst eller kommer att gilla. Men på topplistan hittar du ju böcker som många kan tänkas gilla. Därför känns det som ett smart val när man köper böcker i present åt någon.

Leksaker i present till 15-åringar

15-åringar kanske börjar bli lite för gamla för att få leksaker, men det finns ändå vissa leksaker som 15-åringar tycker om. Ja, inte bara 15-åringarna faktiskt, utan det är lätt gjort att det här blir hela familjens nya leksaker.

Drönare är en kul present att ge 15 åringar på födelsedagen
Drönare är en kul present att ge 15 åringar på födelsedagen

Drönare

Drönare har blivit väldigt poppis både bland vuxna och barn faktiskt. Tänk dig att kunna spionera på grannen när han vattnar i trädgården. Eller ta reda på vad brorsan håller på med. En drönare är både kul att köra och kul att spionera med. Ett smidigt sätt att undersöka hur taket ser ut. Och en kul film att lägga ut på Youtube för att visa nya bekantskaper hur de hittar fram till ert hus. Det är en kul leksak för både barn och vuxna.

Kulbana är en kul bana för kulor som 15 åringar brukar gilla att bygga med
Kulbana är en kul bana för kulor

Kulbana

Med en kulbana bygger man en slags evighetsmaskin. Kulan rullar uppifrån och ner i spiraler och krokar. När den nått botten tar den hissen upp och börjar från toppen igen. Den här kulbanan finns i olika svårighetsgrader både 15-åringen och hela familjen kommer att samlas runt den här banan. Kolla in kulbanan på Coolstuff! Det tar en stund att bygga ihop banan, så det är verkligen inte en leksak för yngre barn. Det här är en riktigt utmaning även för vuxna. Banan finns att köpa på lite olika nivåer. De högre nivåerna ger längre bana och fler coola delar ingår. De nivåer som finns är märkligt nog: 1, 5 och 8. Men level 1 är den enklaste och 8 den svåraste.

3d pussel kassaskåp är en kul present att ge en 15 åring
3d pussel kassaskåp
modeller med kända byggnader är roliga presenter att få för 15 åringar
Modeller med kända byggnader

3D-pussel

3D-pussel är kul när man är 15. Några roliga pussel som kanske passar är: 3D-pussel kassaskåp3D pussel av kända byggnader. Pusslen är både kluriga att bygga och kommer att bli en snygg inredningsdetalj i 15-åringen rum när de är klara. Ett kassaskåp kanske låter barnsligt, men att montera det är verkligen ingen barnlek. Om du tittar på bilden så är det väldigt avancerade ritningar och många delar. Att bygga hop kassaskåpet tar 6-7 timmar. När det väl är ihopsatt är det ett fullt fungerande kassaskåp med kodlås.

Bezzerwizzer (Ny utgåva) - Brädspel bra present till 15-åring
Bezzerwizzer

Sällskapsspel

15-åringar tycker om att spela sällskapsspel. Bezzerwizzer är en höjdare. Här gäller det att ha både kunskap och en bra taktik. Frågorna är uppdelade i 20 olika kategorier. Det gäller att hitta en smart taktik. Du kan stjäla medspelarnas favoritkategorier eller vara en bezzerwizzer och svara på frågorna som de inte klarar av.

Ett schack är en bra present till en 15-åring
Schack är en bra present till en 15-åring

Äldre barn brukar också gilla schack. Ett vackert träschack som är så vackert att det gärna får stå framme, även när man inte spelar.

Yatzy är ett spel som 15-åringar gillar
Yatzy brukar vara kul!

Yatzy är en klassiker. Smidigt att ta med på semestern och ett kul sällskapsspel för alla åldrar.

Ätbara presenter till 15-åringar

Många 15-åringar har börjat intressera sig för matlagning och att göra eget godis eller snacks. Kanske en kok eller bakbok med enklare recept skulle göra honom eller henne glad. Presenter som alla 15-åringar önskar sig är i alla fall:

En sodastramer

Sodastreamer och läsk essens är en bra present till en 15-åring
Sodastreamer och läsk essens är en bra present till en 15-åring

Sodastreamer för att göra egen läsk till myskvällarna framför tv:n. Låt dig inte avskräckas av det relativt höga priset. Jag har själv testat många olika sodastreamers och de billiga är verkligen inte värda pengarna! Ibland går de sönder redan första gången man använder dem. Idet här paketet får du dessutom med gaspatron, extra flaskor och flera olika smaker. Även om utgångspriset är högt så kommer ni att kunna spara in många kronor på att inte köpa läsk från butiken.

en icecram roller är en bra present till 15-åringar som intresserar sig för både mat och sötsaker
en icecram roller är en bra present till 15-åringar som intresserar sig för både mat och sötsaker

Icecram roller

Ice-cream-roller en slags platta där man tömmer ut glassmeten. Plattan är kyld så när smeten hamnar där fryser den snabbt till och kan rullas till rullar. Det blir väldigt vackra efterrätter med en sådan. Perfekt att bjuda kompisarna på eller att plocka fram efter söndagsmiddagen.

Popcornmaskin är en bra present till 15 åringar
Popcornmaskin är en bra present till 15 åringar

Popcornmaskin

Popcornmaskin är nästan ett måste i varje modernt hem. Men den popcornmaskin poppar du popcornen utan fett. Egna popcorn är trevligt att ha när man tittar på film tillsammans med kompisarna. Förutom att popcorn är ett mer hälsosamt alternativ än glassen ovan så tycker jag att designen på den här popcornmaskinen är oerhört charmig. Den är en miniatyr av popcornmaskinen på tivoli eller på biografen.

Prenumeration i födelsedagspresent

Det finns många prenumerationer som femtonåringar gillar:

  • Att ha en prenumeration på spotify och kunna lyssna på musik utan reklamavbrott.
  • En prenumeration på Storytel för att kunna lyssna och läsa på obegränsat antal böcker.
  • En prenumeration på en tidning som hon eller han gillar. Eller kanske ett presentkort på Tidningskungen så att hon eller han kan välja själv.

Att ge kläder i present till en 15-åring

Vad du än gör, köp inga kläder till en 15-åring. Det är väldigt riskabelt. Förmodligen kommer de bara bli liggandes i garderoben. Ni har förmodligen inte samma klädsmak.

Ett presenttips för 15-åringar är ett presentkort på en sportaffär
Ett presenttips för 15-åringar är ett presentkort på en sportaffär
Ett presentkort på Åhlens ger 15 åringen mycket att välja mellan
Ett presentkort på Åhlens ger 15 åringen mycket att välja mellan
presentkort på lindex i present till 15-åringen
presentkort på lindex i present till 15-åringen

Då är det mycket bättre att ge bort ett presentkort på kläder på t.ex. en sportaffär, Åhlens eller Lindex (om det är till en tjej). Då kan 15-åringen välja själv. Väljer du presentkort från Stadium eller Åhléns finns det dessutom mycket annat att välja mellan. Stadium har ju både väskor, sportprylar, ytterkläder och skor. På Åhléns kommer hon eller han att hitta allt ifrån kläder till böcker och inredning. På Lindex finns det bara kläder för kvinnor och barn.

Skor går heller inte att köpa åt någon annan. Ge hellre bort ett presentkort om du tycker att 15-åringen behöver ett par skor.

Mysiga fårskinnstofflor är en bra present
Mysiga fårskinnstofflor är en bra present
Härlig morgonrock att ge i present till 15-åringen
Härlig morgonrock att ge i present till 15-åringen

Kläder och sånt som fortfarande kan vara välkommet att få är ett par mysiga tofflor eller en skön morgonrock. Det är skönt att ta på sig en kall vinterkväll. Tofflor och morgonrockar finns inte i så många olika färger och modeller. Här är det svårt att misslyckas faktiskt.

Ge 15-åringen en upplevelse i present

Åk på en spa weekend tillsammans med 15-åringen
Åk på en spa weekend tillsammans med 15-åringen
Biobilojetter är bra presetner till 15-åringar
Biobilojetter är bra presetner till 15-åringar

15-åringar kanske verkar tuffa på ytan. Men innerst inne är de känsliga och vill få både kärlek och uppskattning. Ett bra sätt att ge en 15-åring uppmärksamhet är att göra något tillsammans med honom eller henne. Det kan t.ex. vara att shoppa på stan en eftermiddag, åka bort på en spaweekend tillsammans, gå på bio eller åka på en konsert tillsammans.

Present till en konstnärlig 15-åring

Bok för att lära sig teckan fantasy är en kul present till en 15-åring
Bok för att lära sig teckan fantasy är en kul present till en 15-åring
En bok om att lära sig modern teckning är en bra present till en 15-åring
En bok om att lära sig modern teckning är en bra present till en 15-åring

Är han eller hon konstnärligt lagd? Då kanske det är kul att få blyertspennor och ett skissblock. Kanske en bok om att teckna fantasy eller modern teckningkommer att bli uppskattat av 15-åringen också.

Fortsatt läsning:

Leave a Comment