Den här sidan innehåller sponsrade länkar: Om du genomför ett köp via länkar från denna webbplats kan vi erhålla en liten del av försäljningen från Amazon och liknande program.

Bra Presenter

Där varje gåva blir ett minnesvärt ögonblick!

Present Till 8-Åring

Letar du efter en bra present till en 8-åring? Då har du hittat rätt. Att hitta bra presenter till en 8-åring är inte alltid så lätt, därför har jag samlat de bästa presenttipsen här. Både leksaker till barn 8 år, upplevelser och mer praktiska presenter.

Så vad önskar sig 8-åringar i present? För en 8-åring är det idealiskt att välja presenter som uppmuntrar till kreativitet, lärande och fysisk aktivitet. Exempel på bra presenter inkluderar vetenskapskit, byggsatser för robotar, pysselkit för att skapa enhörningar, och leksaker för utomhusaktiviteter som klätterbanor eller sparkcyklar. Det är också populärt med digitala spel, konstruktionsleksaker som LEGO, och böcker som stimulerar barnets fantasi och läsförmåga.

Här kommer du hitta många bra leksaker och presenter till 8-åringar!

Vad är en bra present till en 8-åring?

Utbildning och Lärande

Mikroskop

Ett mikroskop öppnar upp en helt ny värld, även för de allra vanligaste saker! Visst, löv är klassiskt och alltid intressant, men tänk dig att utforska de riktigt udda sakerna i vardagen. Har du någonsin funderat på hur pappas navelludd ser ut på riktigt nära håll? Eller vad sägs om en snorkråka? Det är där mikroskopet blir en riktig skattkista av upptäckter – lite äckligt, men ack så fascinerande!

Dinosaur Utgrävningsset

Det här är leksaker 8-åringar verkligen önskar sig. Det är ett utgrävningsset för dinosaurer. Barnet får hacka och gräva sig in i gipsblocket för att sedan försiktigt frilägga dinosaurieskelettet. När alla delar är funna kan de sättas ihop till en hel dinosaurie.

Albert en kunskaps app

Det här är en väldigt bra present att ge både egna barn och andras. I Alberts kan man träna allt från matte till geografi. Barnen kan pussla, spela och utföra olika uppdrag. Här lär de sig saker samtidigt som de har jättekul. Jag har själv provat den här tjänsten för min dotters räkning och det finns mycket kul även för lite äldre barn.

Keyboard nybörjarset

Perfekt för musikälskande barn, detta nybörjarset med keyboard introducerar musikens värld på ett lekfullt sätt. Med enkla instruktioner och roliga melodier blir varje tangenttryckning ett äventyr.

Science Kit

Vetenskapskitet erbjuder barnet en spännande inblick i vetenskapens värld direkt hemma. Med olika experiment lär sig barnet om naturvetenskapliga principer på ett interaktivt och pedagogiskt sätt.

Byggsats för Egen Robot

Ett pedagogiskt byggkit för att bygga och programmera en enkel robot, anpassad för barnets ålder.

Kreativitet och Konst

Doftpennor

Doftpennor kan vara en rolig och kreativ present. Det finns många olika dofter att välja mellan, som exempelvis vanilj, jordgubb, choklad eller citron.

Målarbok för kreativa barn

En målarbok kan vara ett bra present. Målarböcker är ett roligt och kreativt sätt för barn att uttrycka sig och utveckla deras färgkänsla. Det finns många olika målarböcker att välja mellan, med olika teman som passar olika intressen hos barnet.

Pärlor pysselset armband

Ett pysselset med pärlor kan vara en rolig och kreativ present. Pärlpyssel är ett enkelt och tillgängligt sätt att skapa unika alster och det ger möjlighet för barnet att utveckla sin förmåga att skapa, tänka logiskt och förbättra sin finmotorik.

Pysselkitgör din egen enhörning

Pysselset för att göra en egen enhörning. Det här är jätteroliga leksaker som 8-åringen kommer älska. Detta pysselset är perfekt för barn som älskar att skapa och som gillar enhörningar.

Personligt porträtt av henne

En personlig tavla med motiv ”The Magician” från Royalistik skulle kunna vara en utmärkt present till ett barn som älskar Harry Potter böckerna. Tavlan har en unik och fantasifull design som förmedlar magi och mystik. Det finns även prinsessa och andra motiv att välja mellan.

Pyssel fönsterdekoration

Att ge färger för fönsterdekoration i present till en 8-åring är ett kreativt och roligt val. Färger för fönsterdekoration ger barnet möjlighet att skapa personliga och unika konstverk på fönstret och på så sätt piffa upp sitt rum.

Ätbart

Italiensk matlagning för hela familjen

Det är bra presenter till en 8-åring att få laga mat tillsammans med familjen. En upplevelse i italiensk matlagning skulle vara en fantastisk present till barn som älskar att laga mat.

Sockervaddsmaskin

En sockervaddsmaskin kan vara ett roligt och unikt present. Sockervadd är ett populärt matlagningsleksak för barn, och en sockervaddsmaskin gör det lättare för barnet att göra eget sockervadd.

Enhörning som bajsar godis

Skrev jag att de fortfarande har bajshumor? Det här är en present som 8-åringar tycker är riktigt kul att få. En Pooping Unicorn godisautomat är en rolig och unik present.

Lek och Underhållning

Gunga plupp uteleksaker 8 år

En lekplats tallriksgunga från Amazon skulle vara en rolig och utmanande present. Den här typen av gungan är ett bra val för barn som gillar att leka utomhus och utforska sin omgivning.

Karaoke högtalare och två mikrofoner

Karaoke högtalare med två mikrofoner är en perfekt present för sångälskande barn. Det uppmuntrar till roliga sångstunder och duetter, perfekt för familjekvällar eller vänträffar. Ett utmärkt sätt att främja kreativitet och självförtroende.

Spel Ska vi slå vad

Ett roligt familjespel där man får utmaningar som övriga familjen slår vad om ifall man kommer att klara eller ej. Har du rätt vinner du samma summa som du satsade, annars förlorar du den.

Loopin Louie spel

Loopin Louie Ett jätteroligt spel där du ska hindra Louie att stjäla dina hönor. Louie sitter för övrigt i ett flygplan. Om man inte gör något alls flyger Louie jämst med marken och stjäl alla hönor. Men som väl är har varje spelare en katapult. När Louie kommer flygande förbi din katapult ska du slå till så att han istället far upp i luften. Louie gör loopar och flyger förhoppningsvis förbi just dina hönor, över motståndarens katapult så att hon eller han inte kan träffa och stjäl en höna. Vinnare är den som som har kvar en höna längst. Detta är ett spel som är roligt att köra även med bara vuxna faktiskt.

Klätterbana är bra leksaker när de blir 8 år

Spänn upp klätterbanan mellan två träd. Kul för både barn och vuxna. Här svingar de sig mellan olika grepp och tränar styrka samtidigt som de leker. Fantasktiska uteleksaker till barn 8 år.

Linbana

Om det finns plats på tomten är en egen linbana en bra present. Själva banan är 12 meter lång och man fäster helt enkelt upp den mellan två träd eller något annat stabilt.

Bajskorvsfiske roligaste leksaker till barn 8 år

8-åringar tycker fortfarande att kiss och bajs är väldigt roligt. Av någon anledning följer bajshumorn med långt upp i åldern.

Labyrintboll kul leksaker när man fyller 8 år

Den lilla kulan ska rullas på banan inuti bollen. Klarar 8-åringen att få den i mål? Det här kan vara lite klurigt i början.

Virtual Reality-upplevelse

Ett besök på en VR-arena eller hemmaupplevelse med barnanpassade VR-spel och upplevelser.

Spel Diamant från 8 år

Ett kul och spännande spel för spelare från 8 år. Det är ett strategispel som passar både barn och vuxna. Spelet går ut på att samla så många skatter man kan i sin skattkista. Men att samla skatter är något du bara kan göra på väg ut ur grottan.

Spel Schack i trä

Ett vanligt schack är ett roligt spel och redan i 8-årsåldern brukar barnen kunna bli fantastiskt duktiga på schack.

Inredning

Pusheen Kuddar

Fina prydnadskuddar med pusheen katter är kul att ha i sängen. Pusheen katterna finns i lite olika varianter, enhörning, cool katt, kärlekskatt osv.

Månlampa nattlampa

Allt är inte vad det ser ut att vara. Det här är faktiskt en nattlampa som ser ut som en måne. Det är en unik och rolig present att inreda rummet med.

Super Mario svamp

En super mario lampa kommer garanterat gå hem och göra livet till ett tv-spel. Den här Super Mario-lampan är en rolig och unik present för en 8-åring som älskar Super Mario-spelen.

Väggdekor dinosaurier

Dinosaurier fascinerar barn i alla åldrar. Varför inte sätta upp en del av den på väggarna i rummet. När barnet blir äldre plockar man bara ner dem igen. En väggdekoration med dinosaurier kan vara en rolig och unik present till en 8-åring som är intresserad av dessa fascinerande varelser.

Upplevelser

Besök vikingastaden Birka

Kanske kan ett besök i vikingastaden Birka bli den perfekta födelsedagspresenten att ge 8-åringen? En upplevelse på Birka Vikingastaden kan vara en spännande och lärorik present.

Besök Junibacken

Upptäck en hel värld av sagor på Junibacken. En biljett till Junibacken är en rolig och lärorik present. Junibacken är en plats där barnen kan uppleva kända sagofigurer som Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Muminfamiljen.

Guldvaskning

Ta med 8-åringen på ett spännande äventyr och vaska guld. Vem vet kanske blir ni rika nu? En guldvaskning som en present till en 8-åring är en spännande och lärorik upplevelse.

Äventyrsbana

Ta med 8-åringen på äventyrsbana på födelsedagen. Det är en utomhusaktivitet där man får klättra, balansera och kanske även sväva i luften. Det finns olika svårighetsgrader och det är en bra fysisk utmaning.

Sport och Utomhusaktiviteter

Sparkcykel

En sparkcykel är ett bra sätt att göra av med energi på. Det går snabbt och är roligt att köra det är roliga leksaker till barn som blir 8 år. Sparkcyklar är populära bland barn i den här åldern och den här modellen är speciellt utformad för att vara stabil och säker för barn att använda.

Enhörning som sprutar vatten

Låt barnet sköta vattningen av trädgården! Vill du ge 8-åringen den bästa presenten att leka med under sommarlovet så är det den här magiska enhörningen du ska köpa.

Drönare med kamera

Att få en egen drönare är en önskedröm för många barn. Den här var faktiskt inte jättedyr heller, så man vågar ge den till en 8-åring.

Fotbollsmål uteleksaker 8 år

Ett fotbollsmål att ha i trädgården gör fotbollsmatchen extra kul. Det går lätt att fälla ihop och packa ner om man vill.

Badminton set

Tillsammans med kompisarna kan det vara roligt att spela lite badminton på sommarkvällarna. Setet är för 4 spelare. Bra uteleksaker för 8-åringar.

Spel Mölkky

Mölkky är ett annorlunda sort kubb, men inte riktigt. Mölkky går ut på att slå ner pinnar och få en sammanlagd poäng på exakt 50. Kul leksaker till barn som blir 8 år, och övriga familjen också faktiskt.

Bob Snowracer

När vintern kommer önskar sig många 8-åringar en snowracer i present. Det är bra uteleksaker till barn 8 år, eftersom den faktiskt får dem att gå ut och röra på sig en stund.

Snöbollsgörare

Med en snöbollsgörare kommer 8-åringen lätt att vinna alla snöbollskrig och göra kvarterets finaste snölykta. Det är ett verktyg som gör det enkelt för barn att skapa snöbollar utan att behöva plocka upp snön med händerna.

Vattenpark uteleksaker att ge en 8-åring

Att blöta ner sig är ett stort sommarnöje. Kolla in den här vattenparken. Vem vill inte ha den i sin trädgård? Att blöta ner sig är något 8-åringar tycker om.

Badring munk

För att leka i poolen kan det vara roligt att få en sån här fin badring. Med en donut kan man flyta runt med stil och imponera på alla kompisarna.

Hajfena

Det finns lite tuffare flythjälpmedel som den här hajfenan som man spänner fast på barnets rygg. Med en hajfena kommer 8-åringen bli garanterat coolast i simhallen.

Waboba boll

Waboba är en ny häftig boll för strandlekar. Bollen studsar på vattnet. En kul present att ge en 8-åring i sommarpresent! Men den får bara användas i vatten.

Klättervägg leksaker 8 år

8-åringar tycker om att få röra sig och använda sin styrka. En klättervägg är en bra födelsedagspresent till en 8-åring. Klätterväggen kan monteras både utomhus och inomhus.

Byggleksaker

Lego Friends


Lego Friends är en underbar present för barn som gillar kreativt byggande och lek. Seten erbjuder färgglada figurer och scener som inspirerar till vänskap och äventyr. Idealisk för unga byggmästare.

Meccano

Mekano är en klassisk leksak där du sätter ihop plattor och metalldelar till alla möjliga saker: bilar, båtar och lastbilar. Idag kan du med hjälp av internet hitta jättecoola modeller att bygga med mekano.

Mekano trä brio

Byggleksaker som mekano är alltid en bra idé när du ska köpa present till ett barn som fyller 8 år. Barn brukar älska att bygga och konstruera.

Böcker och Läsning

Tidningsprenumeration på Bamse

En tidningsprenumeration på Bamse kan vara ett bra present. Bamse är en populär barn tidning med roliga historier, pyssel, spel och annat roligt innehåll.

Bok Häxorna 6-9 år

Visste du att det finns Häxor på riktigt? Häxorna är omöjliga att upptäcka om man inte känner till de rätta ledtrådarna. Häxorna är ute efter att förgöra alla barn. I den här boken blir en liten pojke och hans mormor de som ska rädda alla Englands barn från häxorna.

Nelly Rapp och Monsterakademin

Nelly Rapp tvingas med på middag hos en släkting. Men det är något mystiskt. Hon blir upplurad på vinden. Men hon blir räddad av en lärare från Monsterakademien. Nelly måste gå igenom många svåra prov innan hon slutligen blir antagen till skolan som utbildar monsteragenter.

Vaiana

”Vaiana” är en animerad film från Disney som handlar om en ung flicka vid namn Vaiana som drömmer om att se världen bortom hennes ö. Hon ärver en förbannelsedagbok från hennes förfäder och beslutar att åka ut på en farlig färd för att rädda hennes ö och hitta hennes riktiga identitet.

Box med massor av Astrid Lindgrens fina filmer

”Astrid Lindgren Box” är en samling av 23 filmer baserade på verk av författaren Astrid Lindgren. Filmerna är lämpliga för barn och innehåller kända historier som ”Pippi Långstrump”, ”Karlsson på taket” och ”Emil i Lönneberga”.

En bok som handlar om honom eller henne

Min Bästa bok är böcker där du när du beställer får välja namn och utseende på huvudkaraktären i boken. Det kommer att ge en fin och personlig bok som barnet kommer älska att få höra många gånger.

Talböcker från Storytel

Vill du ge barnet en fantastisk upplevelse? Då kanske det är Storytel du ska ge bort. Här finns det massor av böcker att välja mellan. Det är mysigt att lyssna på sagor tillsammans vid läggdags, eller kanske njuta av en rolig bok på långresan. Jag prenumererar själv på Storytel och både jag och min dotter brukar lyssna mycket.

Unika och Personliga saker som present 8-åring

Donut handduk

Hur roligt det än är att bada så kommer föräldrarna förr eller senare tvinga barnen upp ur vattnet. Då är det bra att ha en stor handduk att torka sig med.

Vetevärmare

Det är trevligt att hitta praktiska presenter också. Det här är en vetevärmare som du värmer i mikron. Skönt att värma sig på när man är sjuk eller frusen.

Paraply som ändras i regnet kul presenter till en 8-åring 299 kr

En present till som barnet själv kommer att är ett sådant här paraply. Paraplyet är fint som det är, men när regnet faller så ändras trycket på paraplyet. Det finns massor av olika motiv att välja mellan här, prinsessor, enhörningar, rymd, moln osv. Du kommer garanterat att hitta något som barnet kommer tycka om.

Relaterade frågor

Vad kan man köpa till en 8-åring?

Leksaker som byggsatser, brädspel, eller sportutrustning är populära gåvor för 8-åringar.

Vad tycker 8-åringar om att leka med?

Många 8-åringar gillar att leka med actionfigurer, dockor, konstruktionsleksaker som LEGO, eller digitala spel.

Vad är populärt bland 8-åringar?

Populära saker bland 8-åringar inkluderar videospel, trendiga leksaker, superhjältefigurer, och utomhusaktiviteter som cykling eller fotboll.

Vad leker en 8-årig tjej med?

En 8-årig tjej kan tycka om att leka med dockor, konst- och hantverkskit, fantasileksaker, eller spel som främjar samarbete och kreativitet.

Tips på fortsatt läsning

En present till en 8-årig tjej eller kille kan vara allt från pedagogiska spel till kreativa leksaker för 8-åringar, perfekta för att stimulera deras fantasi och äventyrslust. För 8-åringar är gåvor som kombinerar lek och lärande idealiska, som interaktiva spel eller konstnärsmaterial. Julklappar som inspirerar till nya upptäckter, som cyklar eller vetenskapliga kit, är perfekta. Välj leksaker som är underhållande men även utvecklande, som pussel eller konstruktionssatser, för att stimulera deras kreativa sinne.

Här är några till sidor som du kan hitta inspiration på

Present Till 8-Åring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen