Present Till 8-Åring

Letar du efter en bra present till en 8-åring? Då har du hittat rätt. Att hitta bra presenter är inte alltid så lätt, därför har jag samlat de bästa presenttipsen här.

Så vad önskar sig 8-åringar i present? Några presenttips är labyrintboll, fiska flytande bajskorvar och EazyMec. 8-åringar gillar att bygga, bada och när det är mycket som händer. Badleksaker och uteleksaker är bra tips när du ska köpa presenter till en 8-åring. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips som passar bra till den 8-åring som du ska fira på födelsedagen.

Här kommer du hitta många bra presenter till 8-åringar, men ett varningens finger… se upp 8-åringar kan vara ondskefulla! Men mer om det senare!

Vad är en bra present till en 8-åring?

Jag har även skrivit inlägg om bra presenter till 8-åriga pojkar och bra presenter till 8-åriga flickor. Där kan du hitta mer specifika tips.

Vad önskar sig en 8-åring för presenter?

De önskar sig roliga små saker, saker för att göra rummet fint och saker för att leka lite vildare lekar utomhus. Födelsedagspresenter som innebär att ni gör något roligt tillsammans brukar också bli väldigt populära.

Roliga appar

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

En bok som handlar om honom eller henne

Min Bästa bok är böcker där du när du beställer får välja namn och utseende på huvudkaraktären i boken. Det kommer att ge en fin och personlig bok som barnet kommer älska att få höra många gånger.

Läs mer och beställ

Familjehelg i Stockholm

Att ge 8-åringar upplevelser och äventyr i födelsedagspresent brukar alltid bli en hit. Varför inte ta med 8-åringen till Stockholm en helg? Här kan ni äta på en trevlig restaurang, besöka Skansen, Gröna Lund, Junibacken eller liknande. Det finns många upplevelser för barn.

Läs mer och beställ

Talböcker från Storytel

Vill du ge barnet en fantastisk upplevelse? Då kanske det är Storytel du ska ge bort. Här finns det massor av böcker att välja mellan. Det är mysigt att lyssna på sagor tillsammans vid läggdags, eller kanske njuta av en rolig bok på långresan.

Jag prenumererar själv på Storytel och både jag och min dotter brukar lyssna mycket. De har ett enormt utbud, så böckerna tar aldrig slut.

Läs mer och beställ

Hoppboll

Att röra sig innebär inte promenader när man är 8 år. Men däremot kan det locka med hopp och studs när man är i den åldern. Det här är en häftig leksak som jag köpt till mina barn i några olika varianter. Man ska stå på plattan och hålla fast bollen och hoppa. Svårare än man kan tro och JÄTTEKUL när man är 8 år gammal.

Läs mer och beställ

Paraply som ändras i regnet

En present till som barnet själv kommer att är ett sådant här paraply. Paraplyet är fint som det är, men när regnet faller så ändras trycket på paraplyet. Det finns massor av olika motiv att välja mellan här, prinsessor, enhörningar, rymd, moln osv. Du kommer garanterat att hitta något som barnet kommer tycka om.

Läs mer och beställ

Klättervägg 

8-åringar tycker om att få röra sig och använda sin styrka. En klättervägg är en bra födelsedagspresent till en 8-åring. Klätterväggen kan monteras både utomhus och inomhus.

Läs mer och beställ

Albert en kunskaps app

Det här är en väldigt bra present att ge både egna barn och andras. I Alberts kan man träna allt från matte till geografi. Barnen kan pussla, spela och utföra olika uppdrag. Här lär de sig saker samtidgt som de har jättekul.

Jag har själv provat den här tjänsten för min dotters räkning och det finns mycket kul även för lite äldre barn.

Appen är utformad efter skolplanen och är ett enkelt och lustfyllt sätt att lära sig på.

Läs mer och beställ

Trampbil

En coolare trampbil är en bra present. Det finns faktiskt i storlekar som passar även vuxna. De tuffaste modellerna är även försedda med motor.

Läs mer och beställ

Vetevärmare 

Det är trevligt att hitta praktiska presenter också. Det här är en vetevärmare som du värmer i mikron. Skönt att värma sig på när man är sjuk eller frusen.

Läs mer och beställ

Labyrintboll

Den lilla kulan ska rullas på banan inuti bollen. Klarar 8-åringen att få den i mål? Det här kan vara lite klurigt i början. Det är en present de har glädje av i många år. Den kräver full koncentration.

Läs mer och beställ

Bajskorvsfiske

8-åringar tycker fortfarande att kiss och bajs är väldigt roligt. Av någon anledning följer bajshumorn med långt upp i åldern. Att fiska bajskorvar kommer att förgylla både på barnkalaset och kvällsbadet.

Läs mer och beställ

Linbana 

Om det finns plats på tomten är en egen linbana en bra present till en 8-åring. Själva banan är 12 meter lång och man fäster helt enkelt upp den mellan två träd eller något annat stabilt.

Läs mer och beställ

Enhörning som bajsar godis

Skrev jag att de fortfarande har bajshumor? Det här är en present som 8-åringar tycker är riktigt kul att få. En enhörning som bajsar godis.

Läs mer och beställ

Klätterbana 

Spänn upp klätterbanan mellan två träd. Kul för både barn och vuxna. Här svingar de sig mellan olika grepp och tränar styrka samtidigt som de leker.

Käs mer och beställ

Pusheen Kuddar

Fina prydnadskuddar med pusheen katter är kul att ha i sängen. Pusheen katterna finns i lite olika varianter, enhörning, cool katt, kärlekskatt osv.

Läs mer och beställ

Såpbubblor Gigantiska

Utrustning för att blåsa gigantiska såpbubblor. Det är inte de vanliga pinnarna med en liten ögla i änden. Här är det en stor ögla i tyg som är väst i två pinnar. Öglan doppas i bubbelmixen sedan är det bara att röra öglan i vinden.

Läs mer och beställ

Candy Grabber Godisautomat

Det absolut bästa sättet att få lördagsgodis är i en godisautomat. Du vet de där maskinerna som finns på olika nöjesfält och som med en gripklo fångar upp gosedjur. Den här fungerar på samma sätt. Det är en klo som fångar upp godiset.

Läs mer och beställ

Dinosaur Utgrävningsset

Det här är något 8-åringar verkligen önskar sig. Det är ett utgrävningsset för dinosaurer. Barnet får hacka och gräva sig in i gipsblocket för att sedan försiktigt frilägga dinosaurieskelettet. När alla delar är funna kan de sättas ihop till en hel dinosaurie.

Läs mer och beställ

Pedagogiska leksaker till en 8-åring

Letar du efter pedagogiska leksaker till en 8-åring så är lego och byggleksaker det första man kommer att tänka på. De tränar faktiskt upp den mattematiska och spatiala (rumsliga) förmågan. De konstruerar, prövar olika lösningar på problem osv.

Det som gör lego så överlägset som pedagogiskt hjälpmedel är att barn älskar det. De leker samtidigt som de lär sig. Åttaåringar tycker om att bygga och konstruera saker. Det finns massor av fina byggleksaker som passar dem. Här är några förslag på fina byggleksaker. 

Lego

pedagogisk present till 8-åring - Ett paket med lösa legobitar som inte har en ritning eller något speciellt man ska bygga av dem är alltid en bra present att ge barn. Lösa legobitar kan användas många gånger och blir ju inte färdigbyggt.
Ett paket med lösa legobitar som inte har en ritning eller något speciellt man ska bygga av dem är alltid en bra present att ge barn. Lösa legobitar kan användas många gånger och blir ju inte färdigbyggt.
pedagogisk present till 8-åring - Lego resort - ett hotell med möjlighet till bad och relax. Det finns flera rutschkanor och ett tåg som tar turisterna från ena änden till den andra. I hotellets lobby hittar du en juicebar, dator och telefon.
Lego resort – ett hotell med möjlighet till bad och relax. Det finns flera rutschkanor och ett tåg som tar turisterna från ena änden till den andra. I hotellets lobby hittar du en juicebar, dator och telefon.
Lego city skidort med snöskoter, skidbacke och en mängd äventyr. En fin och pedagogisk present att ge en 8-åring.
Lego city skidort med snöskoter, skidbacke och en mängd äventyr. En fin och pedagogisk present att ge en 8-åring.
pedagogisk present till 8-åring -  En nyhet i Legobranchen är Block Tape. Nu kan du sätta lego över allt! Perfekt om man vill säkra de finaste legobyggerna i bokhyllan. Dekorera datorn, låt legot slingra sig upp för skrivbordet eller sätt tapen på kylskåpet och bygg något fint!
En nyhet i Legobranchen är Block Tape. Nu kan du sätta lego över allt! Perfekt om man vill säkra de finaste legobyggerna i bokhyllan. Dekorera datorn, låt legot slingra sig upp för skrivbordet eller sätt tapen på kylskåpet och bygg något fint!
 Lego Poolparty är en fin present att ge en 8-åring. De brukar gilla sådana här små värdar av lego. De drömmer sig lätt bort och lever sig in i sin värld av lego.
Lego Poolparty är en fin present att ge en 8-åring. De brukar gilla sådana här små värdar av lego. De drömmer sig lätt bort och lever sig in i sin värld av lego.
pedagogisk present till 8-åring - Lego Ninjago har många tuffa grejer. Här är det två motorcyklar utrustade med kanoner, drönare, utfällbara klingor, en flagga mm. Med drönaren kan de anfalla även från luften. Kommer hjälten Zane kunna slå Mr.E på den supercoola motorcykeln?
Lego Ninjago har många tuffa grejer. Här är det två motorcyklar utrustade med kanoner, drönare, utfällbara klingor, en flagga mm. Med drönaren kan de anfalla även från luften. Kommer hjälten Zane kunna slå Mr.E på den supercoola motorcykeln?

Mekano & sånt i present till barn 8 år

Byggleksaker som mekano är alltid en bra idé när du ska köpa present till ett barn som fyller 8 år. Barn brukar älska att bygga och konstruera.

pedagogisk present till 8-åring - Det finns även lite större mekano från Brio. 8-åringar brukar gilla att bygga och konstruera saker, så mekano är en bra present till 8-åringar.  Det som är så roligt med trämekano är att det kan bli riktigt stora byggen snabbt när man bygger.
Det finns även lite större mekano från Brio. 8-åringar brukar gilla att bygga och konstruera saker, så mekano är en bra present till 8-åringar. Det som är så roligt med trämekano är att det kan bli riktigt stora byggen snabbt när man bygger.
pedagogisk present till 8-åring -  Mekano är en klassisk leksak där du sätter ihop plattor och metalldelar till alla möjliga saker: bilar, båtar och lastbilar. Idag kan du med hjälp av internet hitta jättecoola modeller att bygga med mekano. Saker du kanske inte kommit på själv.
Mekano är en klassisk leksak där du sätter ihop plattor och metalldelar till alla möjliga saker: bilar, båtar och lastbilar. Idag kan du med hjälp av internet hitta jättecoola modeller att bygga med mekano. Saker du kanske inte kommit på själv.
pedagogisk present till 8-åring - Ett lite snabbare Mekano som heter EazyMec. Mekano är en leksak som räcker långt upp i åldrarna. Det är en leksaks som passar både tjejer och killar att få i present när de är 8. Titta gärna på filmsnutten här så ser du hur det fungerar!
Ett lite snabbare Mekano som heter EazyMec. Det är en leksak som räcker långt upp i åldrarna. De är en bra present till barn 8 år. Både tjejer ock killar gillar det. Titta gärna på filmsnutten här så ser du hur det fungerar!

Film som visar hur Eazymec funkar:

Present till 8-åring som gillar att bli blöt

En bra present till 8-åringar kan vara ett besök på ett vattenland eller ett badhuskort. Eller varför inte en mysig dag på stranden med familjen. Ta med saft och några goda mackor!

Bra present till 8-åring - Att blöta ner sig är ett stort sommarnöje. Kolla in den här vattenbanan. Vem vill inte ha den i sin trädgård? Att blöta ner sig är något 8-åringar tycker om. Låt barnen få vattna gräsmattan samtidigt som de har riktigt roligt! Det här är roligare än stranden!
Att blöta ner sig är ett stort sommarnöje. Kolla in den här vattenbanan. Vem vill inte ha den i sin trädgård? Att blöta ner sig är något 8-åringar tycker om. Låt barnen få vattna gräsmattan samtidigt som de har riktigt roligt! Det här är roligare än stranden!
 När man ska bada är det förstås bra att ha den rätta utrustningen. Om man ännu inte kan simma så är det tryggt att ha ett par simpuffar så man inte sjunker så fort. Simpuffar köper man efter barnets vikt, så se till att undersöka hur mycket 8-åringen väger.
När man ska bada är det förstås bra att ha den rätta utrustningen. Om man ännu inte kan simma så är det tryggt att ha ett par simpuffar så man inte sjunker så fort. Simpuffar köper man efter barnets vikt, så se till att undersöka hur mycket 8-åringen väger.
Det finns lite tuffare flythjälpmedel som den här hajfenan som man spänner fast på barnets rygg. Med en hajfena kommer 8-åringen bli garanterat coolast i simhallen. Den sitter dessutom lite säkrare och är inte i vägen, så barnen brukar inte ta av sig fenan för att kunna leka.
Det finns lite tuffare flythjälpmedel som den här hajfenan som man spänner fast på barnets rygg. Med en hajfena kommer 8-åringen bli garanterat coolast i simhallen. Den sitter dessutom lite säkrare och är inte i vägen, så barnen brukar inte ta av sig fenan för att kunna leka.
Bra present till 8-åring - Minns du hur mycket det sved i ögonen när man fick vatten i dem som barn. <a class=
Minns du hur mycket det sved i ögonen när man fick vatten i dem som barn. Mamma var tvungen att komma med en handduk så man fick torka ögonen. Med ett par simglasögon slipper man få vatten i ögonen. De här simglasögonen passar lika bra i duschen som på badhuset. Det är en bra present till en 8-åring!
 För att leka i poolen kan det vara roligt att få en sån här fin badring. Med en donut kan man flyta runt med stil och imponera på alla kompisarna. Med en badring i form av en donut med både glasyr och strössel kommer 8-åringen vara en kung i poolen den här sommaren. Det är inte utan att man blir lite sugen på en tugga.
För att leka i poolen kan det vara roligt att få en sån här fin badring. Med en donut kan man flyta runt med stil och imponera på alla kompisarna. Med en badring i form av en donut med både glasyr och strössel kommer 8-åringen vara en kung i poolen den här sommaren. Det är inte utan att man blir lite sugen på en tugga.
En bra vattenkanna är användbart både på stranden och i trädgården. Med en riktigt bra vattenkanna kan man blöta ner både omgivningen och sig själv sig riktigt effektivt.
En bra vattenkanna är användbart både på stranden och i trädgården. Med en riktigt bra vattenkanna kan man blöta ner både omgivningen och sig själv sig riktigt effektivt.
Bra present till 8-åring -  Waboba är en ny häftig boll för strandlekar. Bollen studsar på vattnet. En kul present att ge en 8-åring i sommarpresent!  Men den får bara användas i vatten.
Waboba är en ny häftig boll för strandlekar. Bollen studsar på vattnet. En kul present att ge en 8-åring i sommarpresent! Men den får bara användas i vatten.
Ytterligare en fin badring som är en fin present till en 8-åring är den här flamingo badringen. Det här är en riktigt lyxig pryl när man är 8 år och har sommarlov.
Ytterligare en fin badring som är en fin present till en 8-åring är den här flamingo badringen. Det här är en riktigt lyxig pryl när man är 8 år och har sommarlov.
Hur roligt det än är att bada så kommer föräldrarna förr eller senare tvinga barnen upp ur vattnet. Då är det bra att ha en stor handduk att torka sig med.
Hur roligt det än är att bada så kommer föräldrarna förr eller senare tvinga barnen upp ur vattnet. Då är det bra att ha en stor handduk att torka sig med.

bra present till 8 åring en vattenpistol

8-åringar kan vara ondskefulla

Men jag har lärt mig nu att 8-åringar kan vara både ondskefulla och ljuga. Min äldsta dotter med sambo var här på middag. Den yngsta dottern satt i knä på den äldsta. Plötsligt har den äldre dottern hällt ut allt vatten i glaset över den yngsta. Det skulle hon mycket väl kunnat göra… MEN det visade sig att den yngsta hade hällt ut vattnet över sig själv, ljög och påstod att det var storasyster. Win-Win för henne: Hon själv blev blöt, storasyster fick skäll, storasyster blev sur och startade vattenkrig med henne. Så se upp så du inte blir lurad av din 8-åring! De kanske ser oskyldiga ut, men det är de inte! 😉


Bra present till 8-åring - Men vattenkrig är förstås jätteroligt speciellt om man har äldre syskon att kriga med. Men traditionella vattenvapen är ganska överskattade...utrusta 8-åringen med det bästa utrustningen istället. Med den här vattenslangen vinner man garanterat vattenkriget. Eller varför inte förena nytta med nöje låt barnen sköta vattningen samtidigt.
Men vattenkrig är förstås jätteroligt speciellt om man har äldre syskon att kriga med. Men traditionella vattenvapen är ganska överskattade…utrusta 8-åringen med det bästa utrustningen istället. Med den här vattenslangen vinner man garanterat vattenkriget. Eller varför inte förena nytta med nöje låt barnen sköta vattningen samtidigt.

Låt barnet sköta vattningen av trädgården! Vill du ge 8-åringen den bästa presenten att leka med under sommarlovet så är det den här magiska enhörningen du ska köpa. Med en magisk enhörning kan du både vattna barn och trädgården samtidigt. Skulle inte den göra sig riktigt bra i din trädgård? Barnen kommer att älska den!
Låt barnet sköta vattningen av trädgården! Vill du ge 8-åringen den bästa presenten att leka med under sommarlovet så är det den här magiska enhörningen du ska köpa. Med en magisk enhörning kan du både vattna barn och trädgården samtidigt. Skulle inte den göra sig riktigt bra i din trädgård? Barnen kommer att älska den!
Men att bada är inte alltid kul! Speciellt inte när man misstänker att det inte är en lek, utan att man ska rengöras! Tvi! Att bli ren är otrevligt, man får vatten i ögonen och så. Då kan det vara kul att förvandla badet till en magisk, häxsoppa. Lägg bara i en av dessa badbomber så är det inte längre svårt att få barnet i badkaret.
Men att bada är inte alltid kul! Speciellt inte när man misstänker att det inte är en lek, utan att man ska rengöras! Tvi! Att bli ren är otrevligt, man får vatten i ögonen och så. Då kan det vara kul att förvandla badet till en magisk, häxsoppa. Lägg bara i en av dessa badbomber så är det inte längre svårt att få barnet i badkaret.
Bra present till 8-åring - Att ha en egen vattenpark hemma i trädgården är en höjdare. Den här har klättervägg, rutschkana och vattenkanon.
Att ha en egen vattenpark hemma i trädgården är en höjdare. Den här har klättervägg, rutschkana och vattenkanon.

Att få en egen drönare är en önskedröm för många barn. Den här var faktiskt inte jättedyr heller, så man vågar ge den till en 8-åring.
Att få en egen drönare är en önskedröm för många barn. Den här var faktiskt inte jättedyr heller, så man vågar ge den till en 8-åring.
Bra present till 8-åring - En helt vanlig fotboll är kul att få i födelsedagspresent när hon eller han fyller 8. I den här åldern förstår de att vara försiktiga med fönsterrutorna.
En helt vanlig fotboll är kul att få i födelsedagspresent när hon eller han fyller 8. I den här åldern förstår de att vara försiktiga med fönsterrutorna.

uteleksaker i present till 8-åring . Ett fotbollsmål att ha i trädgården gör fotbollsmatchen extra kul. Det går lätt att fälla ihop och packa ner om man vill.
Ett fotbollsmål att ha i trädgården gör fotbollsmatchen extra kul. Det går lätt att fälla ihop och packa ner om man vill.
uteleksaker i present till 8-åring . Tillsammans med kompisarna kan det vara roligt att spela lite badminton på sommarkvällarna. Setet är för 4 spelare.
Tillsammans med kompisarna kan det vara roligt att spela lite badminton på sommarkvällarna. Setet är för 4 spelare.
Bra present till 8-åring - Mölkky är ett annorlunda sort kubb, men inte riktigt. Mölkky går ut på att slå ner pinnar och få en sammanlagd poäng på exakt 50.
Mölkky är ett annorlunda sort kubb, men inte riktigt. Mölkky går ut på att slå ner pinnar och få en sammanlagd poäng på exakt 50.

En uppblåsbar kajak är en kul present till en 8-åring. Känner du dig orolig att släppa ut barnet på sjön ensam finns det även 2-sitsiga att köpa.
En uppblåsbar kajak är en kul present till en 8-åring. Känner du dig orolig att släppa ut barnet på sjön ensam finns det även 2-sitsiga att köpa.
En 8-åring kan behöva softa lite ibland också. Då kan en uppblåsbar fåtölj komma väl till pass. Den fungerar både inne och ute.
En 8-åring kan behöva softa lite ibland också. Då kan en uppblåsbar fåtölj komma väl till pass. Den fungerar både inne och ute.
Bra present till 8-åring - När vintern  kommer önskar sig många 8-åringar en snowracer i present.
När vintern kommer önskar sig många 8-åringar en snowracer i present.

uteleksaker i present till 8-åring . En uppblåsbar enhörningspulka är också ett väldigt roligt sätt att ta sig ner för backen på.
En uppblåsbar enhörningspulka är också ett väldigt roligt sätt att ta sig ner för backen på.
uteleksaker i present till 8-åring . Med en snöbollsgörare kommer 8-åringen lätt att vinna alla snöbollskrig och göra kvarterets finaste snölykta.
Med en snöbollsgörare kommer 8-åringen lätt att vinna alla snöbollskrig och göra kvarterets finaste snölykta.

Vad gillar en 8-åring att läsa?

Böcker som 8-åringar gillar att läsa behöver både vara lättlästa och inte alltför barnsliga. De får gärna innehålla äventyr, hjältedåd och smarta barn. Gåtböcker och Bellmanhistorier brukar också alltid gå hem.

Bra present till 8-åring - Visste du att det finns Häxor på riktigt?  Häxorna är omöjliga att upptäcka om man inte känner till de rätta ledtrådarna.  Häxorna är ute efter att förgöra alla barn. I den här boken blir en liten pojke och hans mormor de som ska rädda alla Englands barn från häxorna.
Visste du att det finns Häxor på riktigt? Häxorna är omöjliga att upptäcka om man inte känner till de rätta ledtrådarna. Häxorna är ute efter att förgöra alla barn. I den här boken blir en liten pojke och hans mormor de som ska rädda alla Englands barn från häxorna.
Bra present till 8-åring - Zoe besöker sin gammelfaster på lovet och råkar hamna i enhörningarnas magiska värld. Hon upptäcker att ön är i stor fara eftersom en elak sagoponny har stulit alla trollformler. Kan Zoe rädda ön?
Zoe besöker sin gammelfaster på lovet och råkar hamna i enhörningarnas magiska värld. Hon upptäcker att ön är i stor fara eftersom en elak sagoponny har stulit alla trollformler. Kan Zoe rädda ön?
Nelly Rapp tvingas med på middag hos en släkting. Men det är något mystiskt. Hon blir upplurad på vinden. Men hon blir räddad av en <a class=
Nelly Rapp tvingas med på middag hos en släkting. Men det är något mystiskt. Hon blir upplurad på vinden. Men hon blir räddad av en lärare från Monsterakademien. Nelly måste gå igenom många svåra prov innan hon slutligen blir antagen till skolan som utbildar monsteragenter.
Bok fullspäckad med Bellmanhistorier. Det är läsning som 8-åringar verkar älska. Familjen blir uttröttad efter 25 historier. Men det blir verkligen inte en 8-åring som kan hålla på i evigheter.
Bok fullspäckad med Bellmanhistorier. Det är läsning som 8-åringar verkar älska. Familjen blir uttröttad efter 25 historier. Men det blir verkligen inte en 8-åring som kan hålla på i evigheter.
De båda detektiverna Lasse och Maja hjälper till att beskydda invånarna i Valleby. I den här boken får barnen hjälpa till att hitta en diamant. 8-åringar brukar tycka om boken och tilltalas av den eftersom här är det två barn i deras egen ålder som är de smarta i berättelsen.
De båda detektiverna Lasse och Maja hjälper till att beskydda invånarna i Valleby. I den här boken får barnen hjälpa till att hitta en diamant. 8-åringar brukar tycka om boken och tilltalas av den eftersom här är det två barn i deras egen ålder som är de smarta i berättelsen.
En gåtbok är en annan sån där bok som 8-åringar tycks älska och familjen krokna av. Den här har 1117 stycken knäppa gåtor som barnen kommer älska. Boken innehåller massa roliga illustrationer.
En gåtbok är en annan sån där bok som 8-åringar tycks älska och familjen krokna av. Den här har 1113 stycken knäppa gåtor som barnen kommer älska. Boken innehåller massa roliga illustrationer. Köp den från Amazon.

Filmer som passar åttaåringar

Åttaåringar brukar gilla att få filmer i födelsedagspresent. Filmerna kan ses om och om igen tills de kan dem utantill. Det är mysigt att titta på film både ensam och tillsammans med sina kompisar. Här är några förslag på fina fimer:

Bra present till 8-åring - Shrek
Shrek
Box med massor av Astrid Lindgrens fina filmer
Box med massor av Astrid Lindgrens fina filmer
Peter Pan
Peter Pan
Bra present till 8-åring - Skönheten och odjuret
Skönheten och odjuret
Coco
Coco
Vaiana
Vaiana

Presenter för utelek

Visst är det så att en 8-åring behöver rasa av sig lite, så att de blir trötta. Det finns massor av kul presenter för utelek.

En sparkcykel är ett bra sätt att göra av med energi på. Det går snabbt och är roligt att köra.
En sparkcykel är ett bra sätt att göra av med energi på. Det går snabbt och är roligt att köra.
En gunga är också väldigt kul att ha hemma. Här är en platta man sitter på, så det gäller att hålla sig i.
En gunga är också väldigt kul att ha hemma. Här är en platta man sitter på, så det gäller att hålla sig i.
En Ninja klätterbana är både väldigt jobbigt och kul att klättra i. Det finns många kul tillbehör.
En Ninja klätterbana är både väldigt jobbigt och kul att klättra i. Det finns många kul tillbehör.
Bra present till 8-åring - En klätterbana som både kan monteras ute och i barnets rum. Greppen är anpassade för barnhänder. Förvandla husfasaden till en utmanande klättervägg!
En klätterbana som både kan monteras ute och i barnets rum. Greppen är anpassade för barnhänder. Förvandla husfasaden till en utmanande klättervägg!
 Att blåsa gigantiska såpbubblor är jättekul. Knepet är att använda ett helt annat redskap än det man brukar få med och så superbubbelblandningen då!
Att blåsa gigantiska såpbubblor är jättekul. Knepet är att använda ett helt annat redskap än det man brukar få med och så superbubbelblandningen då!
Ninja klätterbana är superkul, varför inte köpa till lite tillbehör för att göra den ännu roligare? Köp till en t.ex. en timer för att kunna tävla i Ninjabanan. Eller ett nät!
Ninja klätterbana är superkul, varför inte köpa till lite tillbehör för att göra den ännu roligare? Köp till en t.ex. en timer för att kunna tävla i Ninjabanan. Eller ett nät!

Inredning i present till en 8-åring

Ja, 8-åringar gillar faktiskt inredning. Det är kul att ha fint i rummet. Det kan vara fina lampor, kuddar, bäddset eller annan inredning som de tycker om. Här ska du få några förslag på inredning som passar att ge en 8-åring i födelsedagspresent:

Bra present till 8-åring - Allt är inte vad det ser ut att vara. Det här är faktiskt en nattlampa som ser ut som en måne
Allt är inte vad det ser ut att vara. Det här är faktiskt en nattlampa som ser ut som en måne.

<a class=Dinosaurier brukar alltid gå hem hos 8-åringar. ” class=”wp-image-63090″/>
Dinosaurier brukar alltid gå hem hos 8-åringar.
En super mario lampa kommer garanterat gå hem och göra livet till ett tv-spel
En super mario lampa kommer garanterat gå hem och göra livet till ett tv-spel
Bra present till 8-åring - Barn brukar älska katter, även om man inte kan få en katt så kanske en söt kattkudde kan pryda sängen i det egna rummet.
Barn brukar älska katter, även om man inte kan få en katt så kanske en söt kattkudde kan pryda sängen i det egna rummet.

Av någon anledning så älskar barn emojis. De flesta barn brukar ha några emojiskuddar som pryder sängen i rummet.
Av någon anledning så älskar barn emojis. De flesta barn brukar ha några emojiskuddar som pryder sängen i rummet.
Med ett bäddset Batman kommer rummet bli mycket tuffare och det blir lättare att gå och lägga sig och sova om kvällen.
Med ett bäddset Batman kommer rummet bli mycket tuffare och det blir lättare att gå och lägga sig och sova om kvällen.
Bra present till 8-åring - Dinosaurier fascinerar barn i alla åldrar. Varför inte sätta upp en del av den på väggarna i rummet. När barnet blir äldre plockar man bara ner dem igen.
Dinosaurier fascinerar barn i alla åldrar. Varför inte sätta upp en del av den på väggarna i rummet. När barnet blir äldre plockar man bara ner dem igen.

En ljuslåda i form av ett moln. På molnet får man även plats med kortare meddelanden. En kul inredningsdetalj i barnens rum.
En ljuslåda i form av ett moln. På molnet får man även plats med kortare meddelanden. En kul inredningsdetalj i barnens rum.
Kanske ett spöke kan vara mysigt att ha i sitt rum på natten. Det här spöket kommer förmodligen hålla de riktiga spökena borta.
Kanske ett spöke kan vara mysigt att ha i sitt rum på natten. Det här spöket kommer förmodligen hålla de riktiga spökena borta.

Pyssel i present till en 8-åring

Bra present till 8-åring - Pysselset för att färglägga och dekorera en spargris.
Pysselset för att färglägga och dekorera en spargris.
Målarlåda som innehåller lite av varje som man kan behöva.
Målarlåda som innehåller lite av varje som man kan behöva.
Paket med målarbok och pysselbok med dinosaurier.
Paket med målarbok och pysselbok med dinosaurier.
Bra present till 8-åring - Stickers med emojis
Stickers med emojis
Färger för fönsterdekoration
Färger för fönsterdekoration
Pysselset för att göra en egen enhörning
Pysselset för att göra en egen enhörning

Bra spel i present till en 8-åring

8-åringar älskar att spela. Speciellt när de vinner i spelen. Vinner de inte kan det bli lite dålig stämning och det kan hända att de gråter en liten skvätt.

Bra present till 8-åring -  Bang to 10 Ett frågespel där du kan köpa dig mer tid att svara på frågor genom att svinga klubban skickligt. Ett helt nytt spel som vi inte är vana vid med frågor som är både kluriga och dubbelbottnade.
Bang to 10 Ett frågespel där du kan köpa dig mer tid att svara på frågor genom att svinga klubban skickligt. Ett helt nytt spel som vi inte är vana vid med frågor som är både kluriga och dubbelbottnade.
Kinaschack Ett klassiskt spel där du ska förflytta dig tvärs över spelplanen. Du kan tjäna steg genom att hoppa över kulor som står i vägen. Ett taktikspel som kräver att man är lite klurig för att vinna.
Kinaschack Ett klassiskt spel där du ska förflytta dig tvärs över spelplanen. Du kan tjäna steg genom att hoppa över kulor som står i vägen. Ett taktikspel som kräver att man är lite klurig för att vinna. 
Ett roligt familjespel där man får utmaningar som övriga familjen slår vad om ifall man kommer att klara eller ej. Har du rätt vinner du samma summa som du satsade, annars förlorar du den.
Ett roligt familjespel där man får utmaningar som övriga familjen slår vad om ifall man kommer att klara eller ej. Har du rätt vinner du samma summa som du satsade, annars förlorar du den.
Bra present till 8-åring - Ett kul och spännande spel för spelare från 8 år. Det är ett strategispel som passar både barn och vuxna. Spelet går ut på att samla så många skatter man kan i sin skattkista. Men att samla skatter är något du bara kan göra på väg ut ur grottan. Det finns fördelar med att stanna kvar länge i grottan när de andra vänder och går ut. Då kan du bli ensam om (och slippa dela med dig av) de riktiga fynden längst in i grottan.  Men det gäller också att vara försiktig så man inte snubblar i en fälla och mister alla sina diamanter. Diamant är ett roligt och fartfyllt spel som tar dig med på ett otroligt äventyr.
Ett kul och spännande spel för spelare från 8 år. Det är ett strategispel som passar både barn och vuxna. Spelet går ut på att samla så många skatter man kan i sin skattkista. Men att samla skatter är något du bara kan göra på väg ut ur grottan. Det finns fördelar med att stanna kvar länge i grottan när de andra vänder och går ut. Då kan du bli ensam om (och slippa dela med dig av) de riktiga fynden längst in i grottan. Men det gäller också att vara försiktig så man inte snubblar i en fälla och mister alla sina diamanter. Diamant är ett roligt och fartfyllt spel som tar dig med på ett otroligt äventyr.
Ett vanligt schack är ett roligt spel och redan i 8-årsåldern brukar barnen kunna bli fantastiskt duktiga på schack. De kanske inte vinner mot föräldrarna ännu, men vänta bara några år till så slår de dig lätt!
Ett vanligt schack är ett roligt spel och redan i 8-årsåldern brukar barnen kunna bli fantastiskt duktiga på schack. De kanske inte vinner mot föräldrarna ännu, men vänta bara några år till så slår de dig lätt!
 Loopin Louie Ett jätteroligt spel där du ska hindra Louie att stjäla dina hönor. Louie sitter för övrigt i ett flygplan. Om man inte gör något alls flyger Louie jämst med marken och stjäl alla hönor. Men som väl är har varje spelare en katapult. När Louie kommer flygande förbi din katapult ska du slå till så att han istället far upp i luften. Louie gör loopar och flyger förhoppningsvis förbi just dina hönor, över motståndarens katapult så att hon eller han inte kan träffa och stjäl en höna. Vinnare är den som som har kvar en höna längst. Detta är ett spel som är roligt att köra även med bara vuxna faktiskt.
Loopin Louie Ett jätteroligt spel där du ska hindra Louie att stjäla dina hönor. Louie sitter för övrigt i ett flygplan. Om man inte gör något alls flyger Louie jämst med marken och stjäl alla hönor. Men som väl är har varje spelare en katapult. När Louie kommer flygande förbi din katapult ska du slå till så att han istället far upp i luften. Louie gör loopar och flyger förhoppningsvis förbi just dina hönor, över motståndarens katapult så att hon eller han inte kan träffa och stjäl en höna. Vinnare är den som som har kvar en höna längst. Detta är ett spel som är roligt att köra även med bara vuxna faktiskt. 

Billig present till 8-åring

Ska ditt barn på barnkalas? En present till ett barnkalas ska ju helst inte kosta för mycket. 50-100kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR bara för att ge presenter till kompisar.

Ska ditt barn på kalas hos en 8-åring? Här har jag några tips på bra och billiga presenter till 8-åringar: Pysselböcker, glitter, reflexer, nyckelring, slime, små legolådor eller påsar med legogubbar, Uno, Yatzy, kortlek, plockepinn, bio, pärlor pennor, såpbubblor, målarböcker, magnet, förstoringsglas, ficklampa, hårsaker, halsband, sudd, stickers, billiga accessoarer, doftpennor, små spindlar, ormar, läppglans, en splashande groda eller ett ett lite roligare lypsyl, godis, en fin penna, en tidning, böcker. Det kan vara bra att samla på sig lite presenter för barnkalas under året. Vid utförsäljningar och bokrea kan man köpa på sig lite presenter som man kan ge på årets barnkalas. Matbutiker brukar ha en liten pysselhörna där man kan göra många fynd. Vill du ha fler presenttips för barnkalas har jag samlat dem här.

Pysselböcker är presenter som alla barn brukar gilla att få.
Pysselböcker är presenter som alla barn brukar gilla att få.
En pysselbok med enhörningar kan också bli en bra present.
Glitter är något som i alla fall flickor i den här åldern gillar.
Fina reflexer är en bra present att ge bort.
Till någon som är fotbollsintresserad passar dessa reflexer bra.
present till 8-åring splashande groda
present till 8-åring splashande groda
Uno är ett roligt spel att ge bort.
Yatzy är ett annat spel som både vuxna och barn gillar.
En vanlig kortlek är också användbart att ha.
Biobiljetter är en bra present till alla 8-åringar.
Pysselset kanske kan vara en kul present?
Fina doftpennor är något barn brukar tycka om.
Fina doftpennor är något barn brukar tycka om.
Förstoringsglas är en annan väldigt rolig present.
Ficklampor är en bra present att ge en 8-åring.
Magneter är roliga presenter att få på kalaset.
Såpbubblor är något som alltid går hem.
Målarbok för kreativa barn
Målarbok för kreativa barn

Det finns också en sida med gratis presenter till barn där du kan hitta mycket inspiration för presenter till 8-åringar också. Det kanske inte passar att ta med en gratis present på kalas men när ditt barn eller barnbarn fyller år kan det vara användbara tips.

Fler saker att ge bort i present till 8-åring

Några sista tips på bra presenter till en 8-åring:

Bra present till 8-åring - Sockervaddsmaskin
Sockervaddsmaskin
Tidningsprenumeration på Bamse
Tidningsprenumeration på Bamse
Pruttkudde
Pruttkudde

Har du fler tips, så kommentera gärna inlägget!

Relaterade frågor

Vad är bra leksaker till en tjej 8 år? Bra leksaker till en tjej på 8 år är bajskorvsfiske, en linbana, studsmatta, skateboard, enhörningsbana, lego, en målarlåda, pärlor för att göra egna smycken eller kanske ett kit för att göra en egen enhörning. Fler tips på bra leksaker till en tjej på 8 år hittar du här.

Vad är en bra present till en 9-årig tjej? Bra present till en 9-årig tjej är en mobiltelefon, en snygg lampa till hennes rum, en sjöjungfrufilt, väggdekor, en svan, en hängkoja eller kanske en vävstol. Fler tips på en bra present till en 9-årig tjej kan du hitta här.

Vad kan man ge i present till en 9-årig kille? Bra present till en 9-årig kille är en radiostyrd bil, en stjärnprojektor, Guinness rekordbok, tatueringspennor, dinosaurieägg eller kanske bajskorvsfiske. Fler tips på vad man kan ge i present till en 9-årig kille hittar du här.

Vad är en bra present till en 7-åring? En bra present till en 7-åring är en hoppborg, en linbana, en soptunna med slajm, en doktorsväska, kompisgunga, en legodinosaurie eller kanske en origamibok för att göra 100 olika flygplan. Läs om fler presenter till en 7-åring här.

Vad finns det för pyssel till en 8-åring? Till en 8-åring finns det många roliga pyssel så som utgrävningsset för dinosaurier, dekorera en spargris, pysselböcker med dinosaurier, fönsterfärg osv. Fler tips på bra pyssel till en 8-åring kan du hitta här.

Vad är bra uteleksaker till ett barn 8 år? Bra uteleksaker till en 8-åring är klättervägg, trampbil, linbana, ninjanät och såpbubblor. Vill du ha fler tips på uteleksaker till en 8-åring hittar du dem här.

Vad är en bra present till en kille 10 år? Bra presenter till en kille 10 år är en mobiltelefon, ett abonnemang på talböcker, KP, kulbana, Harry Potter lego, gitarr eller en kemilåda. Fler tips på presenter till en 10-årig kille får du här.

Vad ska jag köpa för barnkalaspresenter? Bra barnkalaspresenter är till exempel slajm, spel eller om du passar på att köpa lite böcker när det är bokrea så kan du ge bort dem när det är kalas. Fler tips på barnkalaspresenter kan du hitta här.

Vad är en bra present till en 8-årig tjej? En bra present till en 8-årig tjej är en linbana, klätterbana, dinosaurie, gunga, bananlampa och en interaktiv enhörning. Fler tips på presenter till 8-årig tjej hittar du här.

Vad ska man köpa i present till en 8-årig kille? Bra present till en 8-årig kille är en vatten bazooka, fotbollsspel, studsmatta, snöbollskramare, linbana, målarlåda eller ett pysselset för att göra egna nyckelringar. Fler tips på presenter till 8-åriga killar kan du hitta här.

Tips på fortsatt läsning

Här är några till sidor som du kan hitta inspiration på:

Dela gärna sidan!

Present Till 8-Åring
Rulla till toppen