vad önskar sig 8-åringar i present

Present till 8-åring

Letar du efter en bra present till en 8-åring? Då har du hittat rätt. Att hitta bra presenter är inte alltid så lätt, därför har jag samlat de bästa presenttipsen här.

Så vad önskar sig 8-åringar i present? Några snabba presenttips är labyrintboll, fiska flytande bajskorvar och EazyMec. 8-åringar gillar att bygga, bada och när det är mycket som händer. Badleksaker och uteleksaker är bra tips när du ska köpa presenter till en 8-åring. Men fortsätt gärna läsa för fler bra presenttips som passar bra till den 8-åring som du ska fira på födelsedagen.

Här kommer du hitta många bra presenter till 8-åringar, men ett varningens finger… se upp 8-åringar kan vara ondskefulla! 😉 Jag har även skrivit inlägg om bra presenter till 8-åriga pojkar och bra presenter till 8-åriga flickor. Där kan du hitta mer specifika tips.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON och Coolstuff.

Labyrintboll – Den lilla kulan ska rullas på banan inuti bollen. Klarar 8-åringen att få den i mål? Det här kan vara lite klurigt i början. Det är en present de har glädje av i många år. Den kräver full koncentration.
Skrev jag att de fortfarande har bajshumor?

8-åringar tycker fortfarande att kiss och bajs är väldigt roligt. Av någon anledning följer bajshumorn med långt upp i åldern. Att fiska bajskorvar kommer att förgylla både på barnkalaset och kvällsbadet.
Spänn upp klätterbanan mellan två träd. Kul för både barn och vuxna.
Eazymec är ett helt nytt byggsystem. Jag har lagt upp en film lite längre ner på sidan, så kan du se hur det fungerar, men att få byggleksaker i present brukar alltid vara mycket uppskattat.
Fina prydnaskuddar med katter är kul att ha i sängen.

Bygga och konstruera

Åttaåringar tycker om att bygga och konstruera saker. Det finns massor av fina byggleksaker som passar dem. Här är några förslag på fina byggleksaker. 

Lego

Ett paket med lösa legobitar som inte har en ritning eller något speciellt man ska bygga av dem är alltid en bra present att ge barn. Lösa legobitar kan användas många gånger och blir ju inte färdigbyggt.
En nyhet i Legobranchen är Block Tape. Nu kan du sätta lego över allt! Perfekt om man vill säkra de finaste legobyggerna i bokhyllan. Dekorera datorn, låt legot slingra sig upp för skrivbordet eller sätt tapen på kylskåpet och bygg något fint!
Idag är legosystemen väldigt uppdelade i tjej-lego och kill-lego. För tjejer är det rosa paket och legosystemen är mest inriktade på hem och familj och olika serviceyrken.
Alla Disneyfilmer verkar även ha olika legoprodukter: Elsa, Bilar,Törnrosa mm. Om 8-åringen gillar någon speciell film väldigt mycket är det säkert kul att få ett legobygge från filmen. (ja och alla tillbehör, prylar och kläder)
Legosystemen för killar är mer fordon och räddningstjänst. Det hade varit mer önskvärt att lego inte var så könsuppdelat kanske. Vore det inte bra om alla barn i familjen kunde leka med samma leksaker?

Mekano & sånt

Det finns även lite större mekano från Brio. 8-åringar brukar gilla att bygga och konstruera saker, så mekano är en bra present till 8-åringar.
Mekano är en klassisk leksak där du sätter ihop plattor och metalldelar till alla möjliga saker: bilar, båtar och lastbilar.
Ett lite snabbare Mekano som heter EazyMec. Mekano är en leksak som räcker långt upp i åldrarna. Det är en leksaks som passar både tjejer och killar att få i present när de är 8. Titta gärna på filmsnutten här så ser du hur det fungerar!

8-åringar gillar att bli blöta

En bra present till 8-åringar kan vara ett besök på ett vattenland eller ett badhuskort. Eller varför inte en mysig dag på stranden med familjen. Ta med saft och några goda mackor!

Att blöta ner sig är ett stort sommarnöje. Kolla in den här vattenbanan. Vem vill inte ha den i sin trädgård? Att blöta ner sig är något 8-åringar tycker om. Låt barnen få vattna gräsmattan samtidigt som de har riktigt roligt! Det här är roligare än stranden!
Minns du hur mycket det sved i ögonen när man fick vatten i dem som barn. Mamma var tvungen att komma med en handduk så man fick torka ögonen. Med ett par simglasögon slipper man få vatten i ögonen. De här simglasögonen passar lika bra i duschen som på badhuset. Det är en bra present till en 8-åring!
Waboba är en ny häftig boll för strandlekar. Bollen studsar på vattnet. En kul present att ge en 8-åring i sommarpresent!
När man ska bada är det förstås bra att ha den rätta utrustningen. Om man ännu inte kan simma så är det tryggt att ha ett par simpuffar så man inte sjunker så fort. Simpuffar köper man efter barnets vikt, så se till att undersöka hur mycket 8-åringen väger.
För att leka i poolen kan det vara roligt att få en sån här fin badring. Med en donut kan man flyta runt med stil och imponera på alla kompisarna. Med en badring i form av en donut med både glasyr och strössel kommer 8-åringen vara en kung i poolen den här sommaren. Det är inte utan att man blir lite sugen på en tugga.
Ytterligare en fin badring som är en fin present till en 8-åring är den här flamingo badringen. Det här är en riktigt lyxig pryl när man är 8 år och har sommarlov.
Det finns lite tuffare flythjälpmedel som den här hajfenan som man spänner fast på barnets rygg. Med en hajfena kommer 8-åringen bli garanterat coolast i simhallen. Den sitter dessutom lite säkrare och är inte ivägen, så barnen brukar inte ta av sig fenan för att kunna leka.
En bra vattenkanna är användbart både på stranden och i trädgården. Med en riktigt bra vattenkanna kan man blöta ner både omgivningen och sig själv sig riktigt effektivt. Här ingår även en trädgårdsspade och en kratta, så att 8-åringen kan vara med och arbeta ute i trädgården.
Badankor låter kanske inte så kul, men de här badankorna skiftar färg. Beroende på vattnets temperatur skiftar badankorna färg.

bra present till 8 åring en vattenpistol

8-åringar kan vara ondskefulla

Men jag har lärt mig nu att 8-åringar kan vara både ondskefulla och ljuga. Min äldsta dotter med sambo var här på middag. Den yngsta dottern satt i knä på den äldsta. Plötsligt har den äldre dottern hällt ut allt vatten i glaset över den yngsta. Det skulle hon mycket väl kunnat göra… MEN det visade sig att den yngsta hade hällt ut vattnet över sig själv, ljög och påstod att det var storasyster. Win-Win för henne: Hon själv blev blöt, storasyster fick skäll, storasyster blev sur och startade vattenkrig med henne. Så se upp så du inte blir lurad av din 8-åring! De kanske ser oskyldiga ut, men det är de inte! 😉


Men vattenkrig är förstås jätteroligt speciellt om man har äldre syskon att kriga med. Men traditionella vattenvapen är ganska överskattade…utrusta 8-åringen med det bästa utrustningen istället. Med den här vattenslangen vinner man garanterat vattenkriget. Eller varför inte förena nytta med nöje.
Låt barnet sköta vattningen av trädgården! Vill du ge 8-åringen den bästa presenten att leka med under sommarlovet så är det den här magiska enhörningen du ska köpa. Med en magisk enhörning kan du både vattna barn och trädgården samtidigt. Skulle inte den göra sig riktigt bra i din trädgård? Barnen kommer att älska den!
Men att bada är inte alltid kul! Speciellt inte när man misstänker att det inte är en lek, utan att man ska rengöras! Tvi! Att bli ren är otrevligt, man får vatten i ögnonen och så. Då kan det vara kul att förvandla badet till en magisk, färgsprakande häxs-soppa. Lägg bara i en av dessa färgampuller så är det inte längre svårt att få barnet i badkaret.

Bra spel i present till en 8-åring

Bang to 10 Ett frågespel där du kan köpa dig mer tid att svara på frågor genom att svinga klubban skickligt. Ett helt nytt spel som vi inte är vana vid. 
Kinaschack Ett klassiskt spel där du ska förflytta dig tvärs över spelplanen. Du kan tjäna steg genom att hoppa över kulor som står i vägen. Ett taktikspel som kräver att man är lite klurig för att vinna. 
Loopin Louie Ett jätteroligt spel där du ska hindra Louie att stjäla dina hönor. Louie sitter för övrigt i ett flygplan. Om man inte gör något alls flyger Louie jämst med marken och stjäl alla hönor. Men som väl är har varje spelare en katapult. När Louie kommer flygande förbi din katapult ska du slå till så att han istället far upp i luften. Louie gör loopar och flyger förhoppningsvis förbi just dina hönor, över motståndarens katapult så att hon eller han inte kan träffa och stjäl en höna. Vinnare är den som som har kvar en höna längst. Detta är ett spel som är roligt att köra även med bara vuxna faktiskt. 

Bra och billlig present till barnkalas för 8-åring


En present till ett barnkalas ska ju helst inte kosta för mycket. 50-100kr räcker gott. Har man tre barn och varje barn ska gå på 25 barnkalas så blir det VÄLDIGT MYCKET PENGAR bara för att ge presenter till kompisar.

present till 8 åring splashande groda
present till 8-åring splashande groda

Ska ditt barn på kalas hos en 8-åring? Här har jag några tips på bra och billiga presenter till 8-åringar: Pysselböcker, glitter, reflexer, nyckelring, slime, små legolådor eller påsar med legogubbar, Uno, Yatzy, kortlek, plockepinn, bio, pärlor pennor, såpbubblor, målarböcker, magnet, förstoringsglas, ficklampa, hårsaker, halsband, sudd, stickers, billiga accessoarer, doftpennor, små spindlar, ormar, läppglans, en splashande groda eller ett ett lite roligare lypsyl, godis, en fin penna, en tidning, böcker. Det kan vara bra att samla på sig lite presenter för barnkalas under året. Vid utförsäljningar och bokrea kan man köpa på sig lite presenter som man kan ge på årets barnkalas. Matbutiker brukar ha en liten pysselhörna där man kan göra många fynd. Vill du ha fler presenttips för barnkalas har jag samlat dem här.

Har du fler tips, så kommentera gärna inlägget! Hittade du inte någon bra present till 8-åringen på den här sidan kanske du kan få inspiration på någon av dessa sidor:

Kommentera gärna!