Present till Harry Potter intresserad

Present till Harry Potter nörd

Vad önskar sig en Harry Potter nörd i present? Ska du köpa present till en Harry Potter nörd och funderar på vad de egentligen önskar sig? Här hittar du massor av tips på bra presenter till Harry Potter intresserade: filmerna, metallmodeller, lampa eller kuddar. Men fortsätt gärna läs för fler bra tips.

Filmer Harry Potter i julklapp till 11 åring
Bra julklapp till den 11-åriga tjejen som gillar Harry Potter metallmodeller att bygga
Harry Potter lampa med den Gyllene Kvicken i julklapp till en 11-årig tjej
bra present till 13 åring inredning kudde

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Coolstuff, Roliga prylar, Get personal, Upplevelse.com och Adlibris.

Harry Potter böckerna

Om hon eller han inte redan har böckerna är det en superbra idé att starta där.

De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de ska läsas i ordning:

Harry Potters kokbok i alla hjärtans dag present till barnen

Serien har även kompletterats med Harry Potter kokboken. Köper du den, så lova att laga fru Weaslys potatismos med örtkyckling. Det moset, det var gudomligt gott! Dottern lovade att bjuda oss på många middagar när hon fick den här kokboken. Men matlagningsintresset hängde inte i så länge. Gissar att det är vi vuxna som får testa recepten om det ska bli något. Men det där moset!! Mums!!

Harry Potter filmerna

Filmer Harry Potter i julklapp till 11 åring

En bra present till ett Harry Potter fan är förstås filmerna om hon eller han inte redan har dem i sin samling. Det är filmer som kan ses många gånger. De tre sista filmerna har inte svenskt tal. Så när dottern var yngre och inte kunde hänga med själv och läsa på svenska så läste jag för henne. Hon pratar fortfarande om hur glad hon blev att faktiskt kunna se filmen även om hon inte hann läsa och hur snäll jag var. Att sträckläsa en hel film var jobbigt måste jag erkänna.

Present till Harry Potter nörd
Present till Harry Potter nörd

Sedan har det även kommit två filmer till Grindelwalds brott, där den ena nu finns på dvd. De är fristående men hör ändå ihop med Harry Potter serien. Man får pusselbitar till historien som man inte fick i de vanliga filmerna eller i böckerna. Har du en Harry Potter nörd i din närhet så kommer det här bli en uppskattad present!

Målarböcker i present till Harry Potter nörd

Det finns också fina målarböcker att ge en Harry Potter nörd i present. Den här målarboken är väldigt bra eftersom det är väldigt mycket att färglägga, det är mycket variation på bilderna det är mycket detaljer och passar lite äldre barn eller vuxna bäst. Det finns flera bra målarböcker med Harry Potter i den här serien.

Bra presenter till någon som gillar Harry Potter

Som Harry Potter nörd är det väldigt viktigt att ha massa samlarprylar också. Här är några fina saker som ett Harry Potter fan önskar sig i present.

Om 13-åringen gillar Harry Potter kan det vara kul att få en tidvändare.
  • Harry Potter värmekänslig mugg när man häller varm dryck i muggen kommer MARAUDERS MAP fram.
  • Mugg don´t let the muggles let you down
  • Trollkarlsschack i böckerna tvingas de tre vännerna spela trollkarlsschack. Det är en version av schack som spelas med små pjäser som påminner om verkligt schack. Förutom att pjäserna rör sig själva och går till de rutor som spelaren säger. Pjäserna attackerar varandra när de tar en av de andra pjäserna, ofta genom att dela den andra pjäsen i två delar. Hur det är just i det här schacket ska jag låta vara osagt.
  • Hedvig, Harry Potters uggla. I den första boken så fick Harry Potter sin uggla i present av Hagrid. Det här är ett gosedjur som kommer att pryda rummet!
  • Tidvändare – ett smycke från böckerna. Hermione, Harry Potters överambitiösa kompis använder den för att hinna med fler lektioner. Hermione fick inte lov att berätta om tidvändaren för någon. Men hon låter i alla fall de bästa vännerna får veta för att rädda Sirius och Vingfåle. Smycket är som ett timglas i en kedja. För att resa i tiden vrider hon på timglaset det antal varv som antalet timmar han eller hon vill resa bakåt i tiden. Tidsresenären hamnar då på den plats där hon eller han var vid samma tillfälle vid den tiden. Det är då viktigt att ens förflutna jag inte upptäcker tidsresenären.

Presenter till Harry Potter fans

Bra julklapp till den 11-åriga tjejen som gillar Harry Potter metallmodeller att bygga

Om hon eller han har läst Harry Potter böckerna så kan det bli en succé att få Harry Potter modeller som är lite mer avancerade och gjorda av plåt:

  • Hogwards expressen
  • Hagrids stuga
  • Den gyllene kvicken
  • Gringotts drake

De är av olika svårighetsgrad. Komplettera gärna med lite verktyg för modellbygget.

Lego i present till Harry Potter fantast

Hogwarts expressen Tåget som transporterar alla eleverna till och från skolan. Förutom tåget får du även med stationen med perrong 9 3/4 där tåget avgår samt många karaktärer från böckerna.

Hogwarts slott Skolan där det mesta av handlingen utspelar sig. Dessa fantastiska legobyggen är inte bara roliga att bygga. De är dessutom väldigt roliga att leka med.

Newts väska från filmen fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Hjälp dem att sköta om varelserna och att stänga väskan. Mycket svårare än man först kan tro.

Inredning i present till Harry Potter nörd

snygg Harry Potter lampa i julklapp till 11-åring och 12-årig tjej

Harry Potter lampa brukar också vara kul att inreda med. Quidich är den stora sporten bland trollkarlar.I spelet vinner det lag som först kan fånga den lilla bollen som kallas den gyllene kvicken. Här ser du den innefattad i glas. En riktigt nördig lampa för Harry Potter fantasten.

bra present till 13 åring inredning kudde

Eller kanske en Harry Potter kudde eller ett fint påslakanset är något som Harry Potter nörden skulle tycka om att pryda sitt rum med.

Bra presenter till Harry Potter nörd Ryggsäck
En bra present till en Harry Potter nörd är en ryggsäck

Fler bra presenttips kan du hitta här:

Kommentera gärna!