Present Till Harry Potter Nörd

Vad önskar sig en Harry Potter nörd i present? Ska du köpa present till en Harry Potter nörd och funderar på vad de egentligen önskar sig? Här hittar du massor av tips på bra presenter till Harry Potter intresserade: filmerna, metallmodeller, lampa eller kuddar. Men fortsätt gärna läs för fler bra tips.

Vad är en bra present till Harry Potter fans?

Om hon eller han har läst Harry Potter böckerna så kan det bli en succé att få Harry Potter modeller, kuddar med karaktärerna i berättelsen eller en lampa med den gyllene kvicken. Kanske ett Harry Potter-kalas kan vara en kul idé också?

Poster med Harry Potter

När man läser den spännande berättelsen om Harry Potter och hans vänner är det lätt att leva sig in i den. Men det är ändå kul att få en poster från berättelsen. Här är en som är väldigt populär, som föreställer Hogwarts skola för häxkonst och trolldom.

Läs mer och beställ

Harry Potter kittel lampa

Till en Harry Potter älskare är det trevligt att ge en fin lampa, som till exempel den här lysande kitteln. Den ger ett mysigt ljus i rummet och samtidigt skickar den en signal till andra Harry Potter intresserade.

Läs mer och beställ

Osynlighetsmantel

Något som är riktigt häftigt är osynlighetsmanteln som Harry får. Det är något som alla barn önskar sig, jag kanske vuxna också. Nu kan drömmen bli verklighet eftersom den finns att köpa.

Läs mer och beställ

Ett mobiltelefonskal från Harry Potter

En förtrollning för beskydd är alltid praktiskt att kunna. Den här hjorten ser Harry Potter när han utför förtrollningen Expecto Patronum.

Läs mer och beställ

Harry potter lampa polyjuice

Att koka ihop Polyjuice kräver mycket träning och stor skicklighet. Den magiska brygden låter dig anta formen av vilken levande organism du vill. Här gäller det bara att ta ett hår från rätt person! En flaska med polyjuice är en väldigt bra present till en Harry Potter intresserad.

Läs mer och beställ

Harry Potter Lego

Vill du ge bort den perfekta presenten till ett Harry Potter fan så är det det här legobygget du ska köpa. Det är visserligen lite dyrt, men det kommer bli ett minne för livet om man får den här i present. Det kan jag lova!

Läs mer och beställ

Harry Potter böckerna

Om hon eller han inte redan har böckerna är det en superbra idé att starta där. Böckerna har mycket mer innehåll än filmerna. Så om barnet inte har så mycket läsvana och bara har sett filmerna tidigare kan det vara en bra idé att hon eller han även får böckerna, för de ger så mycket mer.

Den föräldralöse pojken Harry får veta att han är trollkarl och hela hans värld förändras. Den här historien har trollbundit många barn. Gillar 12-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer, målarbok och massa samlarsaker som är kul att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare eller den nya Harry Potter kokboken. De Harry Potter böcker som finns är dessa.

De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de ska läsas i ordning. Böckerna på slutet som är onumrerade är fristående, men om man inte har läst övriga har man ändå inte så mycket utbyte av dem, så börja uppifrån och ner.

1 Harry Potter och De Vises Sten
2 Harry Potter och Hemligheternas Kammare
3 Harry Potter och Fången från Azkaban
4 Harry Potter och Den flammande bägaren
5 Potter och Fenixordern 
 6 Harry Potter och Halvblodsprinsen
6 Harry Potter och Halvblodsprinsen
 7 Harry Potter och Dödsrelikerna
7 Harry Potter och Dödsrelikerna

Det finns två fristående böcker Harry Potter det fördömda barnet och Harry Potter en Magisk Historia. Serien har även kompletterats med Harry Potter kokboken. Köper du den, så lova att laga fru Weaslys potatismos med örtkyckling. Det moset, det var gudomligt gott! Min dotter lovade att bjuda oss på många middagar när hon fick den här kokboken. Men matlagningsintresset hängde inte i så länge. Gissar att det är vi vuxna som får testa recepten om det ska bli något. Men det där moset!! Mums!!

Harry Potter Det fördömda barnet
Harry Potter En magisk historia
Harry Potter En magisk historia
Den inofficiella Harry Potterkokboken

Harry Potter filmerna

Det finns en del filmer att köpa i present till en Harry Potter älskare. Det första man behöver köpa är ju boxen med Harry Potter filmerna. Sedan har det även kommit två filmer till Fantastiska vidunder och vart du hittar dem och Grindelwalds brott.

Samlingsbox med alla filmerna

En bra present till ett Harry Potter fan är förstås filmerna om hon eller han inte redan har dem i sin samling. Det är filmer som kan ses många gånger. De tre sista filmerna har inte svenskt tal. Så bered dig på att läsa högt om du köper dem till ett yngre barn.

Läs mer och beställ

Fantastiska vidunder och vart man hittar dem

1926 hotar något mystiskt att avslöja trollkarlsvärden. Newt Scamanders försök att undersöka och rädda magiska djur börjar närma sig sitt slut, men då råkar mugglaren Jacob Kowalski släppa ut några av varelserna.

Läs mer och beställ

Grindewalds brott

Grindewalds brott är fristående men hör ändå ihop med Harry Potter serien. Man får pusselbitar till historien som man inte fick i de vanliga filmerna eller i böckerna. Har du en Harry Potter nörd i din närhet så kommer det här bli en uppskattad present!

Läs mer och beställ

Målarböcker i present till Harry Potter nörd

Vanlig målarbok med Harry Potter

Det finns också fina målarböcker att ge en Harry Potter nörd i present. Den här målarboken är väldigt bra eftersom det är väldigt mycket att färglägga, det är mycket variation på bilderna det är mycket detaljer och passar lite äldre barn eller vuxna bäst. Det finns flera bra målarböcker med Harry Potter i den här serien.

Läs mer och beställ

Pennfodral med Harry Potter

I skolan vill Harry Potter nörden gärna ha ett pennfodral med Harry Potter på, eftersom de ska matcha resten av hans eller hennes outfit.

Läs mer och beställ

Bra presenter till någon som gillar Harry Potter

Som Harry Potter nörd är det väldigt viktigt att ha massa samlarprylar också. Här är några fina saker som ett Harry Potter fan önskar sig i present. En t-shirt från favoritelevhemmet kanske?

Nyckelring med Hogwarts vapen

Till Potter nörden är det också present med en nyckelring med Hogwards vapen. De fyra delarna på skölden symboliserar de olika elevhemmen. Under skölden står det på latin Väck aldrig en sovande drake.

Läs mer och beställ

Nyckelring dödsrelikerna

I fascinerande berättelsen om Harry Potter är legenden om dödsrelikerna en viktig del. De olika symbolerna här är triangeln som står för osynlighetsmanteln. Cirkeln är uppståldelsestenen. I mitten av symbolen är det den viktiga fläderstaven. Symbolen används av trollkarlar för att visa att de tror att legenden om Dödsrelikerna är sann. 

Läs mer och beställ

Marodörkartan Marauder’s map

James Potter, Remus Lupin, Peter Pettigrew och Sirius Black tillverkade en karta som visade Hogwarts och vart alla elever fanns vad de gjorde. I Harry Potter och fången från Azkaban får Harry Potter kartan av Fred och George Weasley. De har stulit den av Argus Filch när de hamnat i trubbel under sitt första år. De bestämmer sig för att ge den till Harry, som kommer få stor nytta av den i framtiden. En riktig skatt att ge ett Harry Potter fan.

Läs mer och beställ

Harry och Hermione som powerbank

En powerbank med Harry Potter eller Hermione Granger kan bli en bra present till någon som älskar Harry Potter.

  • En magisk powerbank från Harry Potters värld som trollar upp din mobils batterinivå när du vill!
  • Perfekt att ha med sig i väskan – både om du är på utflykt, på jobbet eller i skolan!

Läs mer och beställ

Harry Potter spel för PS4

Här förenas LEGO-spelens kreativitet och påhittighet med Harry Potters värld för en fantastisk spelupplevelse. Här får man duellera, kasta trollformler och gå på lektioner, och bli en del av Hogwarts och Harry Potters värld. Ett bra spel som Harry Potter fans brukar gilla.

Läs mer och beställ

Tuggande boken

Den här boken är minst sagt en lurvig best. För att kunna öppna boken måste Harry Potter och hans vänner försiktigt klappa den först. Annars bits boken istället.

Den här mjuka replikan av den häftiga boken från Harry Potter går utmärkt att använda både som kramkudde, huvudkudde eller som en häftig dekoration.

Läs mer och beställ

Silikonform av Hogwards

För den Harry Potternörd som är lite pysslig av sig kan den här silikonformen vara en bra present. Man kan använda den för att baka eller gjuta med betong eller gips.

Läs mer och beställ

Pussel i present till Harry Potter intresserad

1000-bitars pussel med alla karaktärer ur Harry Potter

Till Harry Potter fantasten är ett 1000-bitarspussel en riktigt bra present. Här finns många av de kända karaktärerna från berättelsen med på bilden.

Läs mer och beställ

Omöjligt Harry Potter pussel

Att pussla den här tavelväggen med Hogwartz alla kända ansikten sägs vara omöjligt. Men är det verkligen det?

Läs mer och beställ

Marauders map pussel

Marauders map, eller Marodörkartan som den heter på svenska, finns även som 1000-bitarspussel. Här får man en detaljerad karta över alla rum och hemliga gångar på Hogwarts. Det här pusslet är så coolt att ha, så Harry Potter nörden kommer förmodligen vilja klistra upp det på något och hänga upp kartan på sin vägg. En marodörkarta är en bra Harry Potter present att få.

Läs mer och beställ

3D-pussel av Hogwards

Ett 3D-pussel över skolan är en magisk Harry Potter present! Här hittar du stora salen, astronomitornet osv från berättelsen om Harry Potter. Hogwarts skola för häxeri och trolldom som pussel är en väldigt bra present att ge barn som uppslukats av berättelsen.

  • 187 bitar
  • 3D

Läs mer och beställ

Ryggsäck i present till Harry Potter intresserad

Quiltad väska med Hogwart symbol

Många Harry Potter fans blir djupt besvikna när de fyller 11 år. Det kommer inte någon kallelse till Hogwarts skola för häxkonst och trolldom, utan är tvungna att fortsätta skolan här i Sverige. Men du kan göra deras skoltid lite bättre i alla fall med en riktigt snygg ryggsäck från Harry Potters värld.

Läs mer och beställ

Ryggsäck för yngre Harry Potter fans

Till de yngsta Harry Potter fantasterna kanske den här ryggsäcken med Harry, Hermine, Ron, och andra kända karaktärer från böckerna passar bättre. Väskan är försedd breda, vadderade band och stoppning för att göra bärandet lättare.

Läs mer och beställ

Snygg Harry Potter ryggsäck i svart

En riktigt snygg skolväska i svart och guld försedd med Hogwards vapensköld. Den kommer göra alla Harry Potter fans stolta att visa sig i skolan.

Läs mer och beställ

Smycken

Tidvändaren är ett smycke från böckerna. Hermione, Harry Potters överambitiösa kompis använder den för att hinna med fler lektioner. Hermione fick inte lov att berätta om tidvändaren för någon. Men hon låter i alla fall de bästa vännerna får veta för att rädda Sirius och Vingfåle.

Tidvändare

Tidvändaren är som ett timglas i en kedja. För att resa i tiden vrider hon på timglaset det antal varv som antalet timmar han eller hon vill resa bakåt i tiden. Tidsresenären hamnar då på den plats där hon eller han var vid samma tillfälle vid den tiden. Det är då viktigt att ens förflutna jag inte upptäcker tidsresenären.

Läs mer och beställ

Örhängen ugglor

Som du ju vet så levereras all post i trollkarlsvärlden med hjälp av ugglor. Här är ett par snygga örhängen med postugglor. En fin Harry Potter present att ge någon som har hål i öronen.

Läs mer och beställ

Halsband dödsrelikerna

Ett måste för alla Harry Potter fans är att ha ett snyggt halsband. Här finns det mycket snyggt att välja mellan, till exempel den här med dödsrelikerna och texten Always, uppståldelsestenen, en flygande nyckel eller kanske en gyllenekvick att hänga runt halsen. Harry Potter fans tycker om att omge sig med små symboler som visar att de har läst böckerna.

Läs mer och beställ

En mugg är en bra Harry Potter present

Harry Potter muggar

En mugg är också en bra Harry Potter present. Det finns muggar både med karaktärerna i böckerna, chokladgrodor, elevhemmen, den gyllene kvicken, muggar som ser ut som häxkittlar eller som ugglan Hedwig.

Läs mer och beställ

Värmekänslig Harry Potter mugg

Många barn och vuxna är fascinerade av den gripande historien och av magin i berättelsen. Att kunna utöva magi är väl något många av oss drömmer om. Men varför inte införa i alla fall lite magi i vardagen? En magisk mugg är en smula vardagsmagi för alla Harry Potter fans.

Läs mer och beställ

Lego i present till Harry Potter fantast

Alla barn älskar ju att bygga lego. För barn som älskar berättelsen om Harry är Harry Potter lego något som står högt på önskelistan.

Nattbussen

Nattbussen som Harry tar är ett kul legobygge. Det rekommenderas för 8 år och äldre.

Läs mer och beställ

Hogwarts

Hogwarts slott, Skolan där det mesta av handlingen utspelar sig i den spännande sagan om Harry Potter. Dessa fantastiska legobyggen är inte bara roliga att bygga. De är dessutom väldigt roliga att leka med när legobygget väl är klart.

Läs mer och beställ

Hogwarts expressen

Hogwarts expressen, tåget som transporterar alla eleverna till och från skolan. Förutom tåget får du även med stationen med perrong 9 3/4 där tåget avgår samt många karaktärer från böckerna.

Läs mer och beställ

Legogubbar med Harry Potter figurer

Legogubbar med Harry Potter karaktärer är extra roligt att få. Helt plötsligt förvandlas det vanliga legobygget till Hogwarts.

Läs mer och beställ

Newts väska

Newts väska från filmen fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Hjälp dem att sköta om varelserna och att stänga väskan. Mycket svårare än man först kan tro.

Läs mer och beställ

Harry Potter kläder i present

Gryffindor halsduk i julklapp till Harry Potter älskare

En fin halsduk med Gryffindors enblem är en bra julklapp att ge ett Harry Potter fan. Min dotter blev helt lyrisk när hon fick det och en Harry Potter mössa i present. Det kanske inte ser så märkvärdigt ut, men de är en riktigt bra julklapp för den som älskar Harry Potter.

Gryffindor är det elevhem som Harry Potter och hans vänner tillhör.

Läs mer och beställ

Halsduk Ravenclaw

Ravenclaw är det elevhem på Hogwarts som har fått sitt namn efter Rowena Ravenclaw, en av skolans grundare. De elever som hamnar i Ravenclaw är de som är kvicktänkta och ett gott förstånd. Så även om inte Harry och hans vänner tillhörde Ravenclaw så är det ett elevhem som många skulle vilja bli utvalda till.

Läs mer och beställ

Hoodie Harry Potter 

En hoodie med Harry Potter-tryck är också en bra present att ge ett Harry Potter fan. Det finns många fina hoodies att välja mellan här. De kan ges både som födelsedagspresent eller som julklapp till ett Harry Potter fan.

Läs mer och beställ

Samlarfigurer

I present till en Harry Potter intresserad kan det vara kul att ge olika samlarfigurer från böckerna. Här är några populära karaktärer som passar att ha i bokhyllan.

Hedwig samlarfigur

I trollkarlsvärlden levereras all post med hjälp av ugglor. Harry Potters uggla Hedwig är en fjälluggla. Harry fick sin uggla i present av Hagrid när han fyllde elva år. Namnet Hedwig hittade Harry i sin skolbok Magins historia. Att ha en egen uggla är något stort i trollkarlsvärlden, inte alla har råd med det.

Läs mer och beställ

Dobbby samlarföremål

Det går inte låta bli att älska den lilla husalfen Dobby. Dobby är husalf hos famijen Malofy. Dobby bestämmer sig ändå för att försöka rädda livet på Harry Potter. Långt senare, när Harry precis återvänt från Hemligheternas Kammare och får veta vem Dobbys husbonde är, så lurar han Lucius Malfoy att frige Dobby. Husalfer har inga kläder, utan går klädda i gamla örngott, handdukar och liknande. En husalf blir nämligen fri om man ger den kläder. Harry lurar Lucius Malfoy att ge husalfen en strumpa. På den här samlarstatyeten ser du Dobby som inser att han just blivit frigiven.

Läs mer och beställ

Godis ur Harry Potter böckerna

Trollstav i choklad

En trollstav i choklad blir en uppskattad present. Självklart är den magiskt god att äta.

Läs mer och beställ

Bertie botts bönor i alla smaker 

Bertie Botts bönor i alla smaker är det kanske mest populära godiset i Trollkarlsvärlden. De uppfanns av Bertie Bott, de är nästan samma som Mugglarnas gelébönor, med det undantaget att utbudet omfattar alla tänkbara smaker. Det finns inte heller något sätt att säga säkert vilken smak en viss böna är utan att smaka på den, även om du kan försöka gissa efter färgen.

Det finns vanliga smaker som choklad, pepparmint och marmeladsmak, men också mindre trevliga smaker som spenat, lever, komage, gräs, jordsmuts, kräkningar, öronvax, papper och snorkråkor.

Läs mer och beställ

Godis Harry Potter

Det finns många olika sorters godis att välja mellan även i trollkarlsvärlden. Förutom Bertie Botts bönor i alla smaker, så kommer Harry Potter nörden att tycka om chokladgrodor eller gelé sniglar.

Läs mer och beställ

Harry Potter spel

Efter att ha sett filmerna och läst böckerna är det många barn som önskar sig Harry Potter spel också. Här är några omtyckta Harry Potter spel.

Trivial Pursuit med bara Harry Potterfrågor

Trivial persuit med Harry Potter Tema – här kommer barnen vinna överlägset.

Här har alla Potterheads har möjlighet att briljera. I det här spelet finns 1800 frågor. De sträcker sig från det att vi först lär känna Harry Potter som bor under Mr. och Mrs. Dursleys trappa, och hela vägen fram tills dess att han, Ginny, Ron och Hermione möts på King’s Cross Station för att vinka av sina barn som är Hogwartselever. Frågorna utgår från de åtta filmerna och rör allt från trollformler till magiska djur. En riktigt bra Harry Potter pryl att ge bort i present

Läs mer och beställ

Hogwarts Battle

Sällskapsspel för två till fyra personer där du spelar som din favoritkaraktär från Harry Potter. Välj Harry, Ron, Hermione eller Neville och bygg upp din samling med kort för att beskydda Hogwarts.

I sällskapsspelet Hogwarts Battle är det upp till fyra Hogwartselever att säkerställa skolans säkerhet. Under spelets gång kan du utöka din samling med kort med ikoniska karaktärer, trollformler och magiska föremål.

Läs mer och beställ

Trollstavar

Trollstav Harry Potter

Av alla Harry Potter saker så är nog trollstaven det barn oftast önskar sig. Här är en magiskt trollstav där man kan träna upp till 11 olika trollformler. En fin Harry Potter pryl att ge barn i present.

Läs mer och beställ

Trollstav som kan användas som fjärrkontroll

Vill du köpa en riktigt användbar Harry Potter sak? Då är den här trollstaven en god idé. Efter att ha läst böckerna om den unge trollkarlen är de flesta sugna på att börja trolla. Här är det faktiskt möjligt att själv utöva lite magi. Den här trollstaven kan faktiskt även användas som fjärrkontroll, så det är perfekt present att ge bort inför nästa filmkväll.

Läs mer och beställ

Adventskalender för Harry Potter fans

För dem som gillar Harry Potter har det i år också kommit en adventskalender. Bakom varje lucka döljer det sig en liten karaktär ur berättelsen om Harry Potter.

Harry Potter figurer adventskalender

Läs mer och beställ

Harry Potter lego adventskalender

Läs mer och beställ

Harry Potter adventskalender

Läs mer och beställ

Adventskalender med POP samlarfigurer

Läs mer och beställ

Adventskalender med Harry Potter strumpor

Läs mer och beställ

Fler bra presenttips kan du hitta här:

Present Till Harry Potter Nörd
Rulla till toppen