Present Till Harry Potter Nörd 2020

Vad önskar sig en Harry Potter nörd i present? Ska du köpa present till en Harry Potter nörd och funderar på vad de egentligen önskar sig? Här hittar du massor av tips på bra presenter till Harry Potter intresserade: filmerna, metallmodeller, lampa eller kuddar. Men fortsätt gärna läs för fler bra tips.

Present till Harry Potter intresserad
Present till Harry Potter intresserad

Om hon eller han har läst Harry Potter böckerna så kan det bli en succé att få Harry Potter modeller, kuddar med karaktärerna i berättelsen eller en lampa med den gyllene kvicken. Kanske ett Harry Potter-kalas kan vara en kul idé också?

Kuddar med de karaktärerna från boken
Metallmodeller av olika föremål från sagan
 Harry Potter lampa brukar också vara kul att inreda med. En riktigt nördig lampa för Harry Potter fantasten.
Harry Potter lampa brukar också vara kul att inreda med. En riktigt nördig lampa för Harry Potter fantasten.

Adventskalender för Harry Potter fans

För dem som gillar Harry Potter har det i år också kommit en adventskalender. Bakom varje lucka döljer det sig en liten karaktär ur berättelsen om Harry Potter.

Adventskalender Harry Potter
Adventskalender Harry Potter

Harry Potter böckerna

Om hon eller han inte redan har böckerna är det en superbra idé att starta där. Böckerna har mycket mer innehåll än filmerna. Så om barnet inte har så mycket läsvana och bara har sett filmerna tidigare kan det vara en bra idé att hon eller han även får böckerna, för de ger så mycket mer.

Den föräldralöse pojken Harry får veta att han är trollkarl och hela hans värld förändras. Den här historien har trollbundit många barn. Gillar 12-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer, målarbok och massa samlarsaker som är kul att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare eller den nya Harry Potter kokboken. De Harry Potter böcker som finns är dessa.

De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de ska läsas i ordning. Böckerna på slutet som är onumrerade är fristående, men om man inte har läst övriga har man ändå inte så mycket utbyte av dem, så börja uppifrån och ner.

1 Harry Potter och De Vises Sten
2 Harry Potter och Hemligheternas Kammare
3 Harry Potter och Fången från Azkaban
4 Harry Potter och Den flammande bägaren
5 Potter och Fenixordern 
 6 Harry Potter och Halvblodsprinsen
6 Harry Potter och Halvblodsprinsen
 7 Harry Potter och Dödsrelikerna
7 Harry Potter och Dödsrelikerna

Det finns två fristående böcker Harry Potter det fördömda barnet och Harry Potter en Magisk Historia. Serien har även kompletterats med Harry Potter kokboken. Köper du den, så lova att laga fru Weaslys potatismos med örtkyckling. Det moset, det var gudomligt gott! Min dotter lovade att bjuda oss på många middagar när hon fick den här kokboken. Men matlagningsintresset hängde inte i så länge. Gissar att det är vi vuxna som får testa recepten om det ska bli något. Men det där moset!! Mums!!

Harry Potter Det fördömda barnet
Harry Potter En magisk historia
Harry Potter En magisk historia
Den inofficiella Harry Potterkokboken

Harry Potter filmerna

Det finns en del filmer att köpa i present till en Harry Potter älskare. Det första man behöver köpa är ju boxen med Harry Potter filmerna. Sedan har det även kommit två filmer till Fantastiska vidunder och vart du hittar dem och Grindelwalds brott.

En bra present till ett Harry Potter fan är förstås filmerna om hon eller han inte redan har dem i sin samling. Det är filmer som kan ses många gånger. De tre sista filmerna har inte svenskt tal. Så bered dig på att läsa högt om du köper dem till ett yngre barn.
1926 hotar något mystiskt att avslöja trollkarlsvärden. Newt Scamanders försök att undersöka och rädda magiska djur börjar närma sig sitt slut, men då råkar mugglaren Jacob Kowalski släppa ut några av varelserna.
Grindewalds brott är fristående men hör ändå ihop med Harry Potter serien. Man får pusselbitar till historien som man inte fick i de vanliga filmerna eller i böckerna. Har du en Harry Potter nörd i din närhet så kommer det här bli en uppskattad present!

Målarböcker i present till Harry Potter nörd

Det finns också fina målarböcker att ge en Harry Potter nörd i present. Den här målarboken är väldigt bra eftersom det är väldigt mycket att färglägga, det är mycket variation på bilderna det är mycket detaljer och passar lite äldre barn eller vuxna bäst. Det finns flera bra målarböcker med Harry Potter i den här serien.

Vanlig målarbok med Harry Potter
Vanlig målarbok med Harry Potter
 Harry Potter målarbok
Harry Potter målarbok

Bra presenter till någon som gillar Harry Potter

Som Harry Potter nörd är det väldigt viktigt att ha massa samlarprylar också. Här är några fina saker som ett Harry Potter fan önskar sig i present.

Nyckelring med Hogwarts vapen
Nyckelring med Hogwarts vapen
Nyckelring dödsrelikerna
Pennfodral
En powerbank med Harry Potter eller Hermione Granger kan bli en bra present till någon som älskar Harry Potter
En powerbank med Harry Potter eller Hermione Granger kan bli en bra present till någon som älskar Harry Potter
Avancerade modeller gjorda av plåt: Hogwards expressen, Hagrids stuga, Den gyllene kvicken och Gringotts drake. De är av olika svårighetsgrad. Komplettera gärna med lite verktyg för modellbygget.
Marodörkartan Marauder’s map

Smycken

Tidvändaren är ett smycke från böckerna. Hermione, Harry Potters överambitiösa kompis använder den för att hinna med fler lektioner. Hermione fick inte lov att berätta om tidvändaren för någon. Men hon låter i alla fall de bästa vännerna får veta för att rädda Sirius och Vingfåle.

Tidvändaren är som ett timglas i en kedja. För att resa i tiden vrider hon på timglaset det antal varv som antalet timmar han eller hon vill resa bakåt i tiden. Tidsresenären hamnar då på den plats där hon eller han var vid samma tillfälle vid den tiden. Det är då viktigt att ens förflutna jag inte upptäcker tidsresenären.

Heminredning

Eller kanske en Harry Potter kudde är något som Harry Potter nörden skulle tycka om att pryda sitt rum med.
Dobbby samlarföremål
Dobbby samlarföremål

Muggar

Harry Potter mugg med perrong 9 3/4
Värmekänslig Harry Potter mugg
Värmekänslig Harry Potter mugg

Pussel

Lego i present till Harry Potter fantast

Hogwarts expressen Tåget som transporterar alla eleverna till och från skolan. Förutom tåget får du även med stationen med perrong 9 3/4 där tåget avgår samt många karaktärer från böckerna.
Hogwarts slott Skolan där det mesta av handlingen utspelar sig. Dessa fantastiska legobyggen är inte bara roliga att bygga. De är dessutom väldigt roliga att leka med.
Legogubbar med Harry Potter karaktärer är extra roligt att få. Helt plötsligt förvandlas det vanliga legobygget till Hogwartz
Legogubbar med Harry Potter karaktärer är extra roligt att få. Helt plötsligt förvandlas det vanliga legobygget till Hogwartz
Newts väska från filmen fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Hjälp dem att sköta om varelserna och att stänga väskan. Mycket svårare än man först kan tro.

Kläder

Samlarfigurer

Godis ur Harry Potter böckerna

Spel med Harry Potter tema

Trivial persuit med Harry Potter Tema – här kommer barnen vinna överlägset.

Trivial Pursuit med bara Harry Potterfrågor.

Trollstavar

James Potter (Harrys pappas) trollstav
Trollstav Harry Potter
James Potter (Harrys pappas) trollstav
James Potter (Harrys pappas) trollstav

Fler bra presenttips kan du hitta här:

EnglishSvenska