Present till Harry Potter nörd

Vad önskar sig en Harry Potter nörd i present? Ska du köpa present till en Harry Potter nörd och funderar på vad de egentligen önskar sig? Här hittar du massor av tips på bra presenter till Harry Potter intresserade: filmerna, metallmodeller, lampa eller kuddar. Men fortsätt gärna läs för fler bra tips.

Om hon eller han har läst Harry Potter böckerna så kan det bli en succé att få Harry Potter modeller, kuddar med karaktärerna i berättelsen eller en lampa med den gyllene kvicken.

Kuddar med de karaktärerna från boken
Metallmodeller av olika föremål från sagan
Lampa med den Gyllene kvicken

Harry Potter böckerna

Om hon eller han inte redan har böckerna är det en superbra idé att starta där. Böckerna har mycket mer innehåll än filmerna. Så om barnet inte har så mycket läsvana och bara har sett filmerna tidigare kan det vara en bra idé att hon eller han även får böckerna, för de ger så mycket mer.

Den föräldralöse pojken Harry får veta att han är trollkarl och hela hans värld förändras. Den här historien har trollbundit många barn. Gillar 12-åringen Harry Potter? I så fall finns det ju både böcker, filmer, målarbok och massa samlarsaker som är kul att få. Tänk dig en egen trollstav, en tidvändare eller den nya Harry Potter kokboken. De Harry Potter böcker som finns är dessa.

De Harry Potter böcker som finns är dessa. OBS: de ska läsas i ordning. Böckerna på slutet som är onumrerade är fristående, men om man inte har läst övriga har man ändå inte så mycket utbyte av dem, så börja uppifrån och ner.

1 Harry Potter och De Vises Sten
2 Harry Potter och Hemligheternas Kammare
3 Harry Potter och Fången från Azkaban
4 Harry Potter och Den flammande bägaren
5 Potter och Fenixordern 
6 Harry Potter och Halvblodsprinsen
7 Harry Potter och Dödsrelikerna

Det finns två fristående böcker Harry Potter det fördömda barnet och Harry Potter en Magisk Historia. Serien har även kompletterats med Harry Potter kokboken. Köper du den, så lova att laga fru Weaslys potatismos med örtkyckling. Det moset, det var gudomligt gott! Min dotter lovade att bjuda oss på många middagar när hon fick den här kokboken. Men matlagningsintresset hängde inte i så länge. Gissar att det är vi vuxna som får testa recepten om det ska bli något. Men det där moset!! Mums!!

Harry Potter Det fördömda barnet
Harry Potter En magisk historia
Den inofficiella Harry Potterkokboken

Harry Potter filmerna

Det finns en del filmer att köpa i present till en Harry Potter älskare. Det första man behöver köpa är ju boxen med Harry Potter filmerna. Sedan har det även kommit två filmer till Fantastiska vidunder och vart du hittar dem och Grindelwalds brott.

En bra present till ett Harry Potter fan är förstås filmerna om hon eller han inte redan har dem i sin samling. Det är filmer som kan ses många gånger. De tre sista filmerna har inte svenskt tal. Så bered dig på att läsa högt om du köper dem till ett yngre barn.
1926 hotar något mystiskt att avslöja trollkarlsvärden. Newt Scamanders försök att undersöka och rädda magiska djur börjar närma sig sitt slut, men då råkar mugglaren Jacob Kowalski släppa ut några av varelserna.
Grindewalds brott är fristående men hör ändå ihop med Harry Potter serien. Man får pusselbitar till historien som man inte fick i de vanliga filmerna eller i böckerna. Har du en Harry Potter nörd i din närhet så kommer det här bli en uppskattad present!

Målarböcker i present till Harry Potter nörd

Det finns också fina målarböcker att ge en Harry Potter nörd i present. Den här målarboken är väldigt bra eftersom det är väldigt mycket att färglägga, det är mycket variation på bilderna det är mycket detaljer och passar lite äldre barn eller vuxna bäst. Det finns flera bra målarböcker med Harry Potter i den här serien.

Vanlig målarbok med Harry Potter
Harry Potter Postermålarbok

Bra presenter till någon som gillar Harry Potter

Som Harry Potter nörd är det väldigt viktigt att ha massa samlarprylar också. Här är några fina saker som ett Harry Potter fan önskar sig i present.

Huffelpuffs bägare
Hedvig, Harry Potters uggla. I den första boken så fick Harry Potter sin uggla i present av Hagrid. Det här är ett gosedjur som kommer att pryda rummet!
Avancerade modeller gjorda av plåt: Hogwards expressen, Hagrids stuga, Den gyllene kvicken och Gringotts drake. De är av olika svårighetsgrad. Komplettera gärna med lite verktyg för modellbygget.
Bokmärken med Lord Voldemorts sju Horcruxer
Marodörkartan Marauder’s map

Smycken

Tidvändaren är ett smycke från böckerna. Hermione, Harry Potters överambitiösa kompis använder den för att hinna med fler lektioner. Hermione fick inte lov att berätta om tidvändaren för någon. Men hon låter i alla fall de bästa vännerna får veta för att rädda Sirius och Vingfåle.

Tidvändaren är som ett timglas i en kedja. För att resa i tiden vrider hon på timglaset det antal varv som antalet timmar han eller hon vill resa bakåt i tiden. Tidsresenären hamnar då på den plats där hon eller han var vid samma tillfälle vid den tiden. Det är då viktigt att ens förflutna jag inte upptäcker tidsresenären.
De vises sten
Horcrux ringen
Det gyllene ägget
Slytherins medaljong Horcrux

Heminredning

Eller kanske en Harry Potter kudde är något som Harry Potter nörden skulle tycka om att pryda sitt rum med.
Harry Potter lampa brukar också vara kul att inreda med. Quidich är den stora sporten bland trollkarlar.I spelet vinner det lag som först kan fånga den lilla bollen som kallas den gyllene kvicken. Här ser du den innefattad i glas. En riktigt nördig lampa för Harry Potter fantasten.

Väskor

Muggar

Mugg med sköldar för de fyra olika elevhemmen
Värmekänslig mugg med trollstavar.
Mugg Harry Potter don´t let the buggles get you down
Harry Potter värmekänslig mugg när man häller varm dryck i muggen kommer MARAUDERS MAP eller Marodörkartan som den heter på svenska fram.

Pussel

Lego i present till Harry Potter fantast

Hogwarts expressen Tåget som transporterar alla eleverna till och från skolan. Förutom tåget får du även med stationen med perrong 9 3/4 där tåget avgår samt många karaktärer från böckerna.
Newts väska från filmen fantastiska vidunder och vart man hittar dem. Hjälp dem att sköta om varelserna och att stänga väskan. Mycket svårare än man först kan tro.
Hogwarts slott Skolan där det mesta av handlingen utspelar sig. Dessa fantastiska legobyggen är inte bara roliga att bygga. De är dessutom väldigt roliga att leka med.

Kläder

Samlarfigurer

Lucius Malofy

Godis ur Harry Potter böckerna

Spel med Harry Potter tema

Trollkarlsschack i böckerna tvingas de tre vännerna spela trollkarlsschack. Det är en version av schack som spelas med små pjäser som påminner om verkligt schack. Förutom att pjäserna rör sig själva och går till de rutor som spelaren säger. Pjäserna attackerar varandra när de tar en av de andra pjäserna, ofta genom att dela den andra pjäsen i två delar. Hur det är just i det här schacket ska jag låta vara osagt.
James Potter (Harrys pappas) trollstav
Trollstav som Ron stal från en dödsätare för att ge till Harry när Harrys stav gått sönder i dödsrelikerna för att hjälpa Harry.

Fler bra presenttips kan du hitta här:

Recent Content

link to Present till flickvän

Present till flickvän

Letar du efter en fin present till din flickvän? Jag har fått många fina och kärleksfulla presenter av min pojkvän. Andra gånger har presenterna varit riktigt dåliga. Men vad är då en bra present till en flickvän? En bra present kan både vara en billig och enkel sak eller något dyrt. Den bästa presenten att […]