vad önskar sig en 9-åring i present

Present till 9 åring

Vad är en bra present till en 9 åring?

Att hitta bra presenter till ett barn som är 9 år är fortfarande ganska enkelt. Här ska du få läsa mina bästa tips. För den som har bråttom kommer här några snabba presenttips för 9 åringar: Mobiltelefon (funkar även med en begagnad), Nintendo, Kulbana, eller en popcorn maskin. Det var de snabba tipsen men om du fortsätter läsa kommer du få fler presentidéer.

En del av mina inlägg innehåller annonslänkar. Om du köper något genom någon av dessa länkar så betalar du inte en krona mer, men jag får en liten provision, som hjälper till att hålla sidan igång. Tack! Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för CDON, Roliga prylar och Coolstuff

Mobiltelefon

Det alla 9 åringar önskar sig mest av allt är en MOBILTELEFON. Att få sin första mobiltelefon är en jättebra present som 9 åringen verkligen kommer att bli glad för. Tycker du, precis som jag, att mobiltelefoner kostar för mycket för att ge en 9 åring i födelsedagspresent? Försök att hitta en begagnad telefon. Om du inte har en gammal mobiltelefon själv, så fråga runt i bekantskapskretsen. Det finns förmodligen många som har en telefon som bara ligger och skräpar. Be att få köpa den! Köp till ett fint mobilskal så håller den längre.

9 åringar tycker om att få kläder i present

Ännu så länge är det roligt att få kläder i födelsedagspresent. Det kan vara Jeans, tröjor, morgonrock, magiska enhörningstofflor, enhörning one-piece osv. Kläder går ju alltid åt och oftast växer de ur kläderna väldigt fort

Det kan jo också vara kul att få presentkort på klädbutiker. Då kan 9 åringen vara med och välja ut de kläder som han eller hon själv vill ha. Klädbutiker som 9 åringar brukar gilla att shoppa i är HM, Lindex och Kapp Ahl. De är riktigt bra butiker när man ska hitta kläder till en 9 åring. Det brukar finnas mycket att välja mellan och de brukar inte sälja så väldigt trasiga jeans. Personligen tycker jag att det är skönt att slippa de diskussionerna varje gång. Kanske det också kan passa med ett presentkort på Stadium. Där hittar du både kläder, väskor, badkläder och pulkor och mycket annat som 9-åringar kan önska sig.

En bra present till en 9-åring är också en snygg strandhandduk, som den här enhörningshandduken eller en melonhandduk.

Inredning i present till 9-åring

Även om man bara fyller 9 är det kul att få inredning till sitt rum. Kanske en fin kudde att ha på sängen. Dessa Pusheen är mycket populära. De här kuddarna är kända från internet och älskas av både kattokar och de som helst kommunicerar med hjälp av mems. Dessa söta kuddar har söta 3D-detaljer och barn brukar älska dem.

Skapa mysstämning i rummet genom att ge en lampa i present till 9-åringen. När man är 9 kan man fortfarande vara lite mörkrädd. Att ha en bra sänglampa är praktiskt. Du tänder och släcker lampan genom att stryka bananen med handen. En kul inredningsdetalj i 9-åringens rum

Inget rum är heller riktigt komplett utan en egen godisautomat. Fyll godismaskinen med favoritgodiset. Den här automaten kommer dessutom få lördagsgodiset att räcka längre. Det här är nog den present som 9-åringar önskar sig mest av allt.

Det är också kul att få en fin mugg i födelsedagspresent när man fyller 9 år. Födelsedagsfruksosten bör självklart serveras ur den här otroligt söta mopsmuggen.

Pyssel och sånt i present till 9 åringar

9 åringar brukar gilla att pyssla, pussla och såna grejer. När man är 9 har man förmodligen fått både kritor och målarblock vid tidigare födelsedagar. Så nu när barnet fyller nio är det bättre att satsa på lite mer avancerade pysselsaker.

Att få pysselböcker brukar vara väldigt uppskattat bland 9-åringar. Riktigt bra pysselböcker är t.ex. Kreativa Karins pyssel året runt, origamiMattepyssel och Gör det själv pyssel och tillbehör. Det kanske låter tråkigt att få en pysselbok om matte, men det är det inte. Att lära sig saker samtidigt som man pysslar är faktiskt väldigt uppskattat.

Att pyssla med pärlor brukar både tjejer och killar tycka är kul. Det går både att göra halsband och armband förstås, men att göra pärlplattor brukar också vara poppis.

Om du tittar runt lite på Pintrest finns det massor av fina pärlplattemönster de kan göra. Pärlplattor kan varieras i all oändlighet. Det finns både 3D bilar, hundar, juldekorationer och flygplan. Det finns även lite ovanliga pärlplattor med olika transportmedel eller dessa med Disneys bilar. Oj, jag höll nästan på att glömma bort att skriva att du behöver köpa pärlor till pärlplattorna också. Det brukar finnas paket där det ingår några pärlplattor också. De är perfekta att starta med.

Pussel brukar 9 åringar tycka om att få i present. Dessa pussel har en lagom svårighetsnivå för 9 åringar: Bollpussel och pussel med solsystemet. Det finns roliga IQ metallpussel som både barn och vuxna brukar älska. De är knepiga, så man löser dem inte på en gång kanske.

Att få byggleksaker brukar vara väldigt roligt. Lego är förstås en vanlig favorit. Det är kul att få både svåra byggsystem och paket med lösa bitar som man kan bygga vad man vill av. Köp ett fint legohus, bil eller kanske en helikopter.

Men det finns också många andra byggleksaker som blir bra presenter till 9-åringar. Brios trämekano brukar vara en höjdare. Det mekanot innehåller längre bitar och fördelen med det är ju att det går att bygga större fordon och lyftkranar av det. Eller varför inte en helikopter, flygplan eller varför inte svärd som man kan använda i kampen mot sina syskon eller drakar.

Så finns det förstås också helt vanligt mekano fullt av små pilliga skruvar. Men när barnen fyller nio brukar de oftast inte stoppa småsaker i munnen, så det går säkert bra.


Magformers är ett annat byggsystem där man bygger i 3D med hjälp av magnetiska trianglar och fyrkanter. Ta en titt på den här filmen så ser du vad man kan bygga med magformers!

Eazymec är ett nytt byggsystem. Precis som mekano är det plattor som man skruvar ihop med hjälp av skruvar. Besök gärna filmen så ser du hur det fungerar!

Kolla in den här kulbanan på Coolstuff! Det är en leksak som kommer engagera hela familjen. Man bygger upp som en beg och dalbana för kulorna. Kanske lite tidskärvande men väldigt roligt. Som extra grädde på moset så behöver du inte flytta kulorna från ändstationen till starten igen. Kulorna tar faktiskt hissen upp själva. Kulbanan finns i flera olika svårighetsgrader och till en 9 åring låter det vettigt att börja med den första nivån tycker jag.

En bra present till en 9-åring är dinosaurier i olika former. Dessa dinosaurieägg som barnet får kläcka. Men det är ingen fara att köpa den här presenten till ditt barn. Barnet kommer inte behöva vara hemma från skolan för att ruva på sitt ägg. De här äggen behöver inte ruvas för att kläckas. Man lägger dem i vatten i 24 timmar. Sedan är det bara att titta på när ägget kläcks.

Barn i dag är otroligt stressade. Ja i alla fall om man ska döma av alla stressbollar de påstår att de behöver. Stressbollar är otroligt poppis. Här hittar du en variant av stressboll som kallas Squishy. Den innehåller massa små kulor. Fråga mig inte varför de är poppis just nu. Men alla barn och tonåringar älskar dessa stressbollar. Stressbollarna ska gärna vara så stora som möjligt också. Men de håller inte så bra, så lägg inte ner så stora pengar på den! Hemma hos oss har ett antal av dem redan gått sönder efter någon vecka.

Till den pyssliga 9 åringen kan jag rekommendera att du ger trolldeg i present. De brukar tycka om att sitta och pyssla och göra små modeller. Det går att göra både smycken, dekorationer att ha på dörren och små prydnadssaker i trolldeg. Det är en present som du gör nästan helt gratis av saker du redan har hemma. Här hittar du ett recept på trolldeg.

Att göra fönsterdekorationen är något barn brukar gilla. Efter att man gjort dekorationen behöver den torka i 24 timmar. Sedan kan den sättas upp på fönstren.

Något nytt som dykt upp i pysselbranschen sedan mina barn var små är frigolitlera. Det är ett slags lera med kulor i som de bakar ihop till olika figurer. Det är ett slags modellera och fungerar inte som vanliga frigolitkulor som blir statiska och sprider sig i huset. Smulorna av den här leran kan man lätt baka ihop till en klump igen.

TV- och dataspel i present till 9 åring

Fler presenttips för 9 åringar

En bokserie som 9 åringar gillar är LasseMajas detektivbyrå. De två smarta barnen löser mysterier som de vuxna inte klarar av. Det handlar om försvunna skatter, juveler och hämndlystna maffiabossar. Klasskompisarna Lasse och Maja driver sin egen mycket framgångsrika detektivbyrå, löser mysterier och rättar innevånarna i Valleby från klåfingriga tjuvar.

Några andra riktigt bra böcker att ge 9 åringar är förstås:
Nelly RappKapten Kalsong eller en fantasy bok

Myskvällar är något 9 åringar älskar. Gärna med popcorn från den egna popcornmaskinen och en riktigt bra film.

Ett mikroskop är jättespännande att få i födelsedagspresent. Barn är nyfikna av naturen och gillar att utforska saker. Att titta på sitt eget hårstrå, ett löv, eller en fluga i förstoring är väldigt intressant.

Ett säsongskort på badhuset är en bra födelsedagspresent till en 9 åring. Att ta med familjen och åka till badhuset några gånger i månaden brukar vara väldigt uppskattat. Att barnen får vattenvana är ju väldigt viktigt. Att ge dem det är en fantastisk present. Gör ett eget presentkort och köp till ett par simglasögon eller snorkel kanske. Det här kommer alla 9 åringar att gilla!

Det är också kul att få lite tuffare uteleksaker. Om familjen bor i eget hus är det här en fantastisk pryl. En egen linbana är jättekul. Med en egen linbana kommer trädgården att förvandlas till lekplats för alla barnen i kvarteret. Linbanan är 12 meter lång och kan monteras mellan två stabila träd. Själva monteringen tar ca 30 minuter och verktyg medföljer.

Ett riktigt kul spel för trädgården är det här Mölkky spelet. Det hela går ut på att samla så mycket poäng som möjligt. Man kastar sin kägla mot de andra käglorna. De olika käglorna ger olika många poäng och det gäller att vara den som först kommer till 50 poäng. Välter en kägla får du bara en poäng per kägla. Innan det blir nästa spelares tur så reser ni upp alla käglorna igen på den plats där de hamnade. Detta är ett kul spel att ge i present till 9-åringen som inte är allt för dålig förlorare. Och visst är det trevligt med ett spel som inte innefattar dator eller telefon bara som omväxling tänker jag.

Spel är något 9 åringar brukar gilla. Det kan t.ex. vara Alfapet, Ska vi slå vad, Fia med knuff  eller Looping Louie.

En egen CD-spelare, musikskivor, hopprep och discoboll kommer förvandla 9 åringen till poppidol direkt!

Jag hoppas att du hittat en bra födelsedagspresent till 9 åringen du ska fira! Har jag missat någon bra present, så kommentera gärna. Vill du ha fler tips på vad en 9 åring kan tycka om att få i present surfa gärna in på någon av dessa sidor!

Leave a Comment