Present Till 9-Åring

Det kanske kan verka lite klurigt att hitta riktigt bra present till en 9-åring? Men du ska få lite idéer så kanske du hittar något som du tycker verkar bra.

Så, vad är en bra present till en 9-åring? De är förstås lite olika. Men de flesta 9-åringar önskar sig till en mobiltelefon, ett Nintendo, kulbana, popcornmaskin, pussel, lego och bra filmer i födelsedagspresent. Det är presenter som är väl anpassade för deras ålder och som gör dem glada.

Vad är en bra present till en 9-åring?

Förutom den här sidan som du befinner dig på så har jag även skrivit om presenter till en 9-årig pojke och presenter till en 9-årig tjej med mer specifika tjej/kill-presenter.

Presenter som 9-åringar älskar

Förutom klassiska presenter som lego och så kommer du även få förslag på kläder och oväntade leksaker, som du inte sett tidigare. Men nu till presenttipsen för 9-åringar.

Albert

Albert är en fantastisk app där barn, utifrån läroplanen, får lära sig massor av saker på ett lustfyllt sätt. Det kan till exempel vara geografi och de får peka ut länder, floder och berg.

Har man flera barn i familjen funkar det också och som förälder får man information om sitt barns framsteg.

Läs mer och beställ

Storytel talböcker

Vill du att barnet ska ägna mindre tid åt spel och läsa mer? Då kanske en prenumeration på talböcker kan bli en bra present? Här finns det tusentalsböcker, man kan välja mellan klassiska böcker, nyutgivna, barn, vuxenböcker osv.

Det finns alltid fler äventyra att uppleva!

Både jag och min dotter älskar att lyssna på böcker. Även om man kanske inte har tid att sitta ner med en bok så kan man lyssna på en bok på vägen till skolan eller så.

Läs mer och beställ

Upplevelser som passar en 9-åring

Besök en älgpark

Vill du ta med 9-åringen på en kul och annorlunda upplevelse kanske älgsafari kan vara en kul idé. Älgparken ligger gömd i Upplands skogar. Ni kommer få åka med traktoroch vagn för att ta er till den guidade visningen. Den engagerade guiden älskar verkligen sina älgar och ger en stor inblick i hur de lever och förflyttar sig. Det finns många barnvänliga upplevelser att ge en 9-åring i födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Äventyrsbana

Ett besök på en äventyrsbana är en present som hon eller han kommer att prata länge om. Här får man klättra i Tarzan nät, ta sig fram över hängbroar och allt sker på hög höjd. En spännande upplevelse att ge sin nioåring i födelsedagspresent.

Läs mer och beställ

Roliga appar att spela

Den här appen ger alla barn samma chans att lyckas i skolan. Här kombineras spel och pedagogik. Det gör att det faktiskt blir roligt att lära sig.

Här får barnen kunskaper som de behöver i livet, samtidigt som de spelar ett roligt spel. Här stöter de till exempel på bångstyra får, pruttande hamstrar och tårtbak som gör det roligt att få lära sig.

Den här appen är utvecklad för alla barn mellan 5 och 12 år och är framtagen utifrån skolans läroplan.

Läs mer och beställ

Bio med popcorn

Biobiljetter brukar också vara en present som barn blir väldigt glada för att få. Kanske kan hon eller han ta med sin bästa vän för att gå på bio.

Läs mer och beställ

Kul presenter till en 9-åring

Myskvällar är något 9-åringar älskar. Gärna med popcorn från den egna popcornmaskinen och en riktigt bra film, samtidigt som han eller hon bygger lego och dricker läsk.

bra present till 9-åring - Ett tufft legobygge som det här polishuset till exempel är det många 9-åringar som önskar sig.
Ett tufft legobygge som det här polishuset till exempel är det många 9-åringar som önskar sig.
Present till 9 åring En popcorn för att göra egna popcorn kommer göra nioåringens liv bra mycket roligare.
En popcorn för att göra egna popcorn kommer göra nioåringens liv bra mycket roligare.
Present till 9 åring Födelsedagsfruksosten bör självklart serveras ur den här otroligt söta lamamuggarna
Födelsedagsfruksosten bör självklart serveras ur den här otroligt söta lamamuggarna
Linbana är en perfekt present att ge en 9-åring. De brukar gilla fart och fläkt
Linbana är en perfekt present att ge en 9-åring. De brukar gilla fart och fläkt
Fotbollsdart är en roligt sysselsättning hemma i trädgården.
Fotbollsdart är en roligt sysselsättning hemma i trädgården.
En balanslina kommer göra succe!
En balanslina kommer göra succé!

Mobiltelefon i present till 9-åringar

bra present till 9-åring - Det alla 9 åringar önskar sig mest av allt är en MOBILTELEFON. Att få sin första mobiltelefon är en jättebra present som 9 åringen verkligen kommer att bli glad för. Försök att hitta en begagnad telefon om du tycker det är dyrt. Om du inte har en gammal mobiltelefon själv, så fråga runt i bekantskapskretsen.
Det alla 9 åringar önskar sig mest av allt är en MOBILTELEFON. Att få sin första mobiltelefon är en jättebra present som 9 åringen verkligen kommer att bli glad för. Försök att hitta en begagnad telefon om du tycker det är dyrt. Om du inte har en gammal mobiltelefon själv, så fråga runt i bekantskapskretsen.
Present till 9 åring Köp till ett fint mobilskal så håller telefonen mycket längre. Ett skärmskydd är också bra att ha, så att framsidan inte blir repig. Dessa fodral i svart plastmarmor är mycket moderna och passar för både killar och tjejer. Se bara till att du väljer ett mobilskal för rätt telefonmodell.
Köp till ett fint mobilskal så håller telefonen mycket längre. Ett skärmskydd är också bra att ha, så att framsidan inte blir repig. Dessa fodral i svart plastmarmor är mycket moderna och passar för både killar och tjejer. Se bara till att du väljer ett mobilskal för rätt telefonmodell.
Present till 9 åring En kulbana kräver mycket tålamod, den tar en stund att montera. Familjen kommer inte kunna hålla sig borta från en så kul bana. När banan väl är ihopsatt så fungerar den som en evighetsmaskin, den går runt runt runt...när kulan har kommit ner tar den genast hissen upp för att börja om från början igen.
En kulbana kräver mycket tålamod, den tar en stund att montera. Familjen kommer inte kunna hålla sig borta från en så kul bana. När banan väl är ihopsatt så fungerar den som en evighetsmaskin, den går runt runt runt…när kulan har kommit ner tar den genast hissen upp för att börja om från början igen.

9-åringar tycker om att få kläder i present

Ännu så länge är det roligt att få kläder i födelsedagspresent. Det kan vara Jeans, tröjor, morgonrock, magiska enhörningstofflor, enhörning one-piece osv. Kläder går ju alltid åt och oftast växer de ur kläderna väldigt fort

Det kan också vara kul att få presentkort på klädbutiker. Då kan 9-åringen vara med och välja ut de kläder som han eller hon själv vill ha. Klädbutiker som 9-åringar brukar gilla att shoppa i är HM, Lindex och Kapp Ahl. De är riktigt bra butiker när man ska hitta kläder till en 9-åring. Det brukar finnas mycket att välja mellan och de brukar inte sälja så väldigt trasiga jeans. Personligen tycker jag att det är skönt att slippa de diskussionerna varje gång.

bra present till 9-åring - Ett par söta enhörningstofflor är något som alla 9-åringar älskar. De är både mjuka och gosiga samtidigt som de är varma.
Ett par söta enhörningstofflor är något som alla 9-åringar älskar. De är både mjuka och gosiga samtidigt som de är varma.
Present till 9 åring Enhörningskläder, det här ÄLSKAR 9-åringar. Vi har haft SÅ mycket tjat om det. Vill du få en lycklig 9-åring är det enhörningskläder du ska köpa.
Enhörningskläder, det här ÄLSKAR 9-åringar. Vi har haft SÅ mycket tjat om det. Vill du få en lycklig 9-åring är det enhörningskläder du ska köpa.
Kanske det också kan passa med ett presentkort på Åhléns. Där hittar du både kläder, väskor, badkläder och böcker och mycket annat som 9-åringar kan önska sig.
Kanske det också kan passa med ett presentkort på Åhléns. Där hittar du både kläder, väskor, badkläder och böcker och mycket annat som 9-åringar kan önska sig.

Bad och lek i present till en 9-åring

Ett säsongskort på badhuset är en bra födelsedagspresent till en 9-åring. Att ta med familjen och åka till badhuset några gånger i månaden brukar vara väldigt uppskattat. Att barnen får vattenvana är ju väldigt viktigt. Att ge dem det är en fantastisk present. Gör ett eget presentkort och köp till ett par simglasögon eller snorkel kanske. Det här kommer alla 9-åringar att gilla!

Bra present till 9-åring - Simglasögon
Simglasögon
Simglasögon
Simglasögon
bra present till 9-åring - En bra present till en 9-åring är också en snygg strandhandduk. Kanske en donut handduk passar den 9-åring som du ska fira
En bra present till en 9-åring är också en snygg strandhandduk. Kanske en donuthandduk passar den 9-åring som du ska fira?
Uppblåsbart vattenpoloset att ha i poolen

Inredning i present till 9-åring

Även om man bara fyller 9 är det kul att få inredning till sitt rum. Här är inrending som 9-åringar tycker om.

bra present till 9-åring - Ljusbox för att göra egna meddelanden.
Ljusbox för att göra egna meddelanden.
Lampa Spideman

Finaste kuddarna med bajsar och smileisar present till nioåring
Finaste kuddarna med bajsar och smileisar
bra present till 9-åring - Kanske en fin kudde att ha på sängen. Dessa Pusheen är mycket populära. De här kuddarna är kända från internet och älskas av både kattokar och de som helst kommunicerar med hjälp av mems. Dessa söta kuddar har söta 3D-detaljer och barn brukar älska dem.
Kanske en fin kudde att ha på sängen. Dessa Pusheen är mycket populära. De här kuddarna är kända från internet och älskas av både kattokar och de som helst kommunicerar med hjälp av mems. Dessa söta kuddar har söta 3D-detaljer och barn brukar älska dem.
Presenter som 9-åringar gillar kapa mysstämning i rummet genom att ge en lampa i present till 9-åringen. När man är 9 kan man fortfarande vara lite mörkrädd. Att ha en bra sänglampa är praktiskt.
Skapa mysstämning i rummet genom att ge en lampa i present till 9-åringen. När man är 9 kan man fortfarande vara lite mörkrädd. Att ha en bra nattlampa är praktiskt.
presenter till nioåringar Inget rum är heller riktigt komplett utan en egen godisautomat. Fyll godismaskinen med favoritgodiset. Den här automaten kommer dessutom få lördagsgodiset att räcka längre. Det här är nog den present som 9-åringar önskar sig mest av allt.
Inget rum är heller riktigt komplett utan en egen godisautomat. Fyll godismaskinen med favoritgodiset. Den här automaten kommer dessutom få lördagsgodiset att räcka längre. Det här är nog den present som 9-åringar önskar sig mest av allt.

Pyssel och sånt i present till 9-åringar

9-åringar brukar gilla att pyssla, pussla och såna grejer. När man är 9 har man förmodligen fått både kritor och målarblock vid tidigare födelsedagar. Så nu när barnet fyller nio är det bättre att satsa på lite mer avancerade pysselsaker.

Papper och pennor

Papper går ju alltid åt en del. Men det kan också vara lagom att få färgpennor och tuschpennor när barnet fyller 9 år.

bra present till 9-åring - Ett vanligt ritblock är bra eftersom det alltid går åt papper när de skapar.
Ett vanligt ritblock är bra eftersom det alltid går åt papper när de skapar.
När barnet är nio år kan du våga dig på att ge det tuschpennor i present.
När barnet är nio år kan du våga dig på att ge det tuschpennor i present.
 När hon eller han fyller 9 år kan de vara på sin plats att få lite vuxnare pennor.
När hon eller han fyller 9 år kan de vara på sin plats att få lite vuxnare pennor.

Pärlplattor

Om du tittar runt lite på Pintrest finns det massor av fina pärlplattemönster de kan göra. Pärlplattor kan varieras i all oändlighet. Det finns både 3D bilar, hundar, juldekorationer och flygplan. Att pyssla med pärlorbrukar både tjejer och killar tycka är kul. Det går både att göra halsband och armband förstås, men att göra pärlplattor brukar också vara poppis.

bra present till 9-åring - Självklart finns det även med Disney grejer här, men det som var lite kul är att det inte var Törnrosa eller Elsa utan Bilar
Självklart finns det även med Disney grejer här, men det som var lite kul är att det inte var Törnrosa eller Elsa utan Bilar
Eller köp ett set för att göra sitt eget smyckesträd av lego. Det kommer 9-åringen bli glad för.
Eller köp ett set för att göra sitt eget smyckesträd av lego. Det kommer 9-åringen bli glad för.
Fina pärlplattor med olika transportmedel. Kul och annorlunda
Fina pärlplattor med olika transportmedel. Kul och annorlunda
Det är väldigt roligt att få pärlor för att göra sina egna armband. Även pojkar brukar tycka om att pärla smycken.
Det är väldigt roligt att få pärlor för att göra sina egna armband. Även pojkar brukar tycka om att pärla smycken.
Vanliga pärlor för att göra pärlplattor. Det ingår tre stycken pärlplattor
Vanliga pärlor för att göra pärlplattor.
Det finns många fina smyckesset att välja mellan när man ska köpa present till en 9-åring.
Det finns många fina smyckesset att välja mellan när man ska köpa present till en 9-åring.

Vattenpärlor

En nyhet på pärlmarkanden är vattenpärlor. Man lägger dem i ett mönster och sprayar sedan med vatten. När pärlorna torkar har de limmats ihop och stelnat. Det coola är att det går att göra 3D-figurer också med dem.

bra present till 9-åring - Vattenpärlor är en bra present att ge en 9-åring i födelsedagspresent
Vattenpärlor är en bra present att ge en 9-åring i födelsedagspresent

Fler pysselsaker

Utbudet av pysselsaker som passar 9-åringar är enormt. De är så stora att de inte längre stoppar saker i munnen, så det går bra att ge dem pyssel som innehåller smådelar och pyssel som man inte får äta. De har blivit väldigt fingerfärdiga och kan till exempel göra små smycken av cernitlera. När man har pysslat med en 9-åring ser hemmet inte ut som ett slagfält längre, utan det går utmärkt att ge dem mer avancerade pysselgrejer så som fönsterfärg eller en pyssellåda med många delar. Enda bekymret att pyssla med en 9-åring är att de är väldigt snåla med pysselsaker de fått och använder hellre det föräldrarna har. Jag köpte en pyssellåda med blandat pyssel till min dotter. Hon är 12 nu och har fortfarande MASSOR kvar av sin låda eftersom hon är så snål och hellre tar mina grejer.

bra present till 9-åring - Pysselset för att göra en egen enhörning ä en bra present att ge en 9-åring.
Pysselset för att göra en egen enhörning ä en bra present att ge en 9-åring.
Cernitlera för att göra små figurer och smycken.
Cernitlera för att göra små figurer och smycken.
9-åringar gillar att pyssla, så varför inte ge bort ett pysselset där man dekorerar en spargris?
9-åringar gillar att pyssla, så varför inte ge bort ett pysselset där man dekorerar en spargris?
bra present till 9-åring - Att göra fönsterdekorationen är något barn brukar gilla. Efter att man gjort dekorationen behöver den torka i 24 timmar. Sedan kan den sättas upp på fönstren. Tänk att kunna göra snöflingor, en tomte och paket på fönstret i sitt rum när det blir jul. Eller kanske skriva meddelanden som förbipasserande kan glädjas åt.
Att göra fönsterdekorationen är något barn brukar gilla. Efter att man gjort dekorationen behöver den torka i 24 timmar. Sedan kan den sättas upp på fönstren. Tänk att kunna göra snöflingor, en tomte och paket på fönstret i sitt rum när det blir jul. Eller kanske skriva meddelanden som förbipasserande kan glädjas åt.
 Något nytt som dykt upp i pysselbranschen sedan mina barn var små är frigolitlera. Det är ett slags lera med kulor i som de bakar ihop till olika figurer. Det är ett slags modellera och fungerar inte som vanliga frigolitkulor som blir statiska och sprider sig i huset. Smulorna av den här leran kan man lätt baka ihop till en klump igen.
Något nytt som dykt upp i pysselbranschen sedan mina barn var små är frigolitlera. Det är ett slags lera med kulor i som de bakar ihop till olika figurer. Det är ett slags modellera och fungerar inte som vanliga frigolitkulor som blir statiska och sprider sig i huset. Smulorna av den här leran kan man lätt baka ihop till en klump igen.
Ett riktigt lyxigt är det så klart att få en pysselbox. I Boxen finns det lite allt möjligt material som man kan använda för sina pyssel. En kul mix som kommer räcka till massor av roliga och kreativa pysselprojekt i framtiden.
Ett riktigt lyxigt är det så klart att få en pysselbox. I Boxen finns det lite allt möjligt material som man kan använda för sina pyssel. En kul mix som kommer räcka till massor av roliga och kreativa pysselprojekt i framtiden.

Till den pyssliga 9 åringen kan jag rekommendera att du ger trolldeg i present. De brukar tycka om att sitta och pyssla och göra små modeller. Det går att göra både smycken, dekorationer att ha på dörren och små prydnadssaker i trolldeg. Det är en present som du gör nästan helt gratis av saker du redan har hemma. Här hittar du ett recept på trolldeg. Det kan vara kul med lite formar och en degpress till trolldegen.

Kakformar är en bra present till en 9-åring.
Kakformar är en bra present till en 9-åring.
Med degpressen kan barnen göra långa korvar, stjärnor och snurrar.

Pysselböcker och Målarböcker

Att få pysselböcker brukar vara väldigt uppskattat bland 9-åringar. Riktigt bra pysselböcker är t.ex. Kreativa Karins pyssel året runt, origami,  Mattepyssel och Gör det själv pyssel och tillbehör. Det kanske låter tråkigt att få en pysselbok om matte, men det är det inte. Att lära sig saker samtidigt som man pysslar är faktiskt väldigt uppskattat.

bra present till 9-åring - Smarta pyssel och steg för stegbeskrivningar. Pysselförslag med sådant man har hemma. Pyssel för en liten budget och med återvinning
Smarta pyssel och steg för stegbeskrivningar. Pysselförslag med sådant man har hemma. Pyssel för en liten budget och med återvinning
Det här är egentligen en serie böcker med gör det själv instruktioner för barn. Som de kan använda utan att vuxna är inblandade.
Det här är egentligen en serie böcker med gör det själv instruktioner för barn. Som de kan använda utan att vuxna är inblandade.
Pysselbok för att lära sig vika origami. Den innehåller tydliga steg för steginstruktioner som gör det lätt att hänga med i beskrivningen.
Pysselbok för att lära sig vika origami. Den innehåller tydliga steg för steginstruktioner som gör det lätt att hänga med i beskrivningen.
bra present till 9-åring - Fantastisk bok om att vika pappersflygplan. Det finns många modeller att välja mellan och det bästa är att det också finns massa fina papper i boken som man river ut och viker till flygplan.
Fantastisk bok om att vika pappersflygplan. Det finns många modeller att välja mellan och det bästa är att det också finns massa fina papper i boken som man river ut och viker till flygplan.
Ett paket med två böcker: en målarbok och en pysselbok om dinosaurier. De flesta 9-åringar är mycket intresserade av just dinosaurier. Målarboken har fina bilder och i pysselboken finns det klurigheter.
Ett paket med två böcker: en målarbok och en pysselbok om dinosaurier. De flesta 9-åringar är mycket intresserade av just dinosaurier. Målarboken har fina bilder och i pysselboken finns det klurigheter.
 En fin målarbok för kreativa barn. I bilderna finns det mycket fina detaljer. Det är något som lite äldre barn brukar tycka är kul att sitta och pilla med i timmar.
En fin målarbok för kreativa barn. I bilderna finns det mycket fina detaljer. Det är något som lite äldre barn brukar tycka är kul att sitta och pilla med i timmar.
<a class=
Harry Potter målarbok med stor variation på bilder och fina bilder för alla som gillar Harry Potter.
Alla som gillar böckerna om Vår trädkoja kommer älska den här fantasifulla pysselboken.
Alla som gillar böckerna om Vår trädkoja kommer älska den här fantasifulla pysselboken.

Att ge pussel i present till 9-åringar

Pussel brukar 9 åringar tycka om att få i present. Dessa pussel har en lagom svårighetsnivå för 9 åringar: Bollpussel och pussel med solsystemet. Det finns roliga IQ metallpussel som både barn och vuxna brukar älska. De är knepiga, så man löser dem inte på en gång kanske.

bra present till 9-åring - 3Dpussel med My Little Pony
3d-pussel slott disney från Amazon
Pussel med rymden
Pussel med rymden
IQ-pussel med olika svårighetsgrader
IQ-pussel med olika svårighetsgrader

Lego och andra byggleksaker i present till 9-åring

Att få byggleksaker brukar vara väldigt roligt. Lego är förstås en vanlig favorit. Det är kul att få både svåra byggsystem och paket med lösa bitar som man kan bygga vad man vill av. Köp ett fint legohus, bil eller kanske en helikopter.

bra present till 9-åring - Legopaket med en sidort
Legopaket med en sidort
Lego Ninjago drake
Lego Ninjag drake
 Lego friends Restaurant
Lego friends Restaurant

Men det finns också många andra byggleksaker som blir bra presenter till 9-åringar. Mekano är en sådan leksak.

bra present till 9-åring - Brios trämekano brukar vara en höjdare. Det mekanot innehåller längre bitar och fördelen med det är ju att det går att bygga större fordon och lyftkranar av det. Eller varför inte en helikopter, flygplan eller varför inte svärd som man kan använda i kampen mot sina syskon eller drakar.
Brios trämekano brukar vara en höjdare. Det mekanot innehåller längre bitar och fördelen med det är ju att det går att bygga större fordon och lyftkranar av det. Eller varför inte en helikopter, flygplan eller varför inte svärd som man kan använda i kampen mot sina syskon eller drakar.
Så finns det förstås också helt vanligt mekano fullt av små pilliga skruvar. Men när barnen fyller nio brukar de oftast inte stoppa småsaker i munnen, så det går säkert bra. Om du söker lite på nätet kan du få många idéer på modeller som du kan bygga med ett vanligt mekano.
Så finns det förstås också helt vanligt mekano fullt av små pilliga skruvar. Men när barnen fyller nio brukar de oftast inte stoppa småsaker i munnen, så det går säkert bra. Om du söker lite på nätet kan du få många idéer på modeller som du kan bygga med ett vanligt mekano.
 Magformers är ett annat byggsystem där man bygger i 3D med hjälp av magnetiska trianglar och fyrkanter. Ta en titt på den här filmen så ser du vad man kan bygga med magformers! Det går snabbt att bygga och göra väldigt fina saker med, så det brukar 9-åringar gilla.
Magformers är ett annat byggsystem där man bygger i 3D med hjälp av magnetiska trianglar och fyrkanter. Ta en titt på den här filmen så ser du vad man kan bygga med magformers! Det går snabbt att bygga och göra väldigt fina saker med, så det brukar 9-åringar gilla.

Det finns också andra kul byggleksaker som Eazymec och den här kulbanan. Kulbanan förresten när den är uppbyggd behöver man inte göra mer. Som extra grädde på moset så behöver du inte flytta kulorna från ändstationen till starten igen. Kulorna tar faktiskt hissen upp själva. Kulbanan finns i flera olika svårighetsgrader och till en 9-åring låter det vettigt att börja med den första nivån tycker jag.

bra present till 9-åring - Eazymec är ett nytt byggsystem. Precis som mekano är det plattor som man skruvar ihop med hjälp av skruvar. Besök gärna filmen så ser du hur det fungerar!
Eazymec är ett nytt byggsystem. Precis som mekano är det plattor som man skruvar ihop med hjälp av skruvar. Besök gärna filmen så ser du hur det fungerar!
Kolla in den här kulbanan på Coolstuff! Det är en leksak som kommer engagera hela familjen. Man bygger upp som en beg och dalbana för kulorna. Kanske lite tidskärvande men väldigt roligt. Som extra grädde på moset så behöver du inte flytta kulorna från ändstationen till starten igen. Kulorna tar faktiskt hissen upp själva. Kulbanan finns i flera olika svårighetsgrader och till en 9 åring låter det vettigt att börja med den första nivån tycker jag.
Kolla in den här kulbanan på Coolstuff! Det är en leksak som kommer engagera hela familjen. Man bygger upp som en beg och dalbana för kulorna. Kanske lite tidskärvande men väldigt roligt.

Dinosaurier i present till 9-åring

En bra present till en 9-åring är dinosaurier i olika former. Det finns allt från vattenspridare, dinosaurieägg som kläcks utgrävningsset och inredning för rummet med dinosaurietema.

bra present till 9-åring - Dessa dinosaurieägg som barnet får kläcka. Men det är ingen fara att köpa den här presenten till ditt barn. Barnet kommer inte behöva vara hemma från skolan för att ruva på sitt ägg. De här äggen behöver inte ruvas för att kläckas. Man lägger dem i vatten i 24 timmar. Sedan är det bara att titta på när ägget kläcks.
Dessa dinosaurieägg som barnet får kläcka. Men det är ingen fara att köpa den här presenten till ditt barn. Barnet kommer inte behöva vara hemma från skolan för att ruva på sitt ägg. De här äggen behöver inte ruvas för att kläckas. Man lägger dem i vatten i 24 timmar. Sedan är det bara att titta på när ägget kläcks.
För 9-åringarna som älskar dinosaurier finns det väggdekorationer att köpa. Det som är så bra med dem är att de går att plocka ner när barnen byter intresse liksom. När man plockat ner dem syns det inte ett spår på väggarna. Mycket smartare än att sätta upp tapeter med dinosauriemotiv.
För 9-åringarna som älskar dinosaurier finns det väggdekorationer att köpa. Det som är så bra med dem är att de går att plocka ner när barnen byter intresse liksom. När man plockat ner dem syns det inte ett spår på väggarna. Mycket smartare än att sätta upp tapeter med dinosauriemotiv.
En två meter hög <a class=
En två meter hög dinosaurie som sprutar vatten. Det är praktiskt faktiskt. På det sättet kan man kyla ner barnen samtidigt som man håller sin trädgård prunkande grön. Det är väldigt miljövänligt också eftersom barnen och trädgården kan dela på samma vattenförbrukning liksom.
bra present till 9-åring - Ett lekset med äventyrsbil, dinosaurer mm
Ett lekset med dinosaurer, palmer och en lekmatta
Ett gosedjur i form av en <a class=
Ett gosedjur i form av en dinosaurie.
3D pussel med dinosaurieskelett
3D pussel med dinosaurieskelett
bra present till 9-åring - En arkeologisk utgrävning där man redan på förhand kan säga vad fyndet kommer att bli.
En arkeologisk utgrävning där man redan på förhand kan säga vad fyndet kommer att bli.
En bra present till en 9-åring kan också vara någon cool inredningsdetalj till rummet.
En bra present till en 9-åring kan också vara någon cool inredningsdetalj till rummet.
Till den 9-åring som älskar dinosaurer tycker jag att du även ska köpa en uppslagsbok
Till den 9-åring som älskar dinosaurer tycker jag att du även ska köpa en uppslagsbok

Vad gillar 9-åringar för filmer

Grinchen
Superhjältarna är två fd superhjältar som försöker leva ett normalt liv.
Superhjältarna
Samlarboxen med Harry Potter
Pettson och Findus
Sune
Coco

TV-spel i present till 9-åring

Ett tv-spel är något som 9-åringar verkligen önskar sig när de fyller år. Nintendo Switch står högst upp på många barns önskelistor, det är handhållet och det finns många tuffa spel att köpa till. Här är det handhållna Nintendo Switch och några förslag på spel som kan passa en nioåring.

Nintendo Switch
Nintendo Switch
Super Mario Odyssey
Yoshi’s crafted world
DonkeyKong 
Pokemon Eevee
Super mario Party

Vad tycker 9-åringar om att läsa?

En bokserie som 9 åringar gillar är LasseMajas detektivbyrå. De två smarta barnen löser mysterier som de vuxna inte klarar av. Det handlar om försvunna skatter, juveler och hämndlystna maffiabossar. Klasskompisarna Lasse och Maja driver sin egen mycket framgångsrika detektivbyrå, löser mysterier och rättar innevånarna i Valleby från klåfingriga tjuvar.

Bra present till 9-åring - Lassemajas detektivbyrå Födelsedagsmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Födelsedagsmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Cirkusmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Cirkusmysteriet

 Lassemajas detektivbyrå Silvermysteriet
Lassemajas detektivbyrå Silvermysteriet
Bra present till 9-åring - Lassemajas detektivbyrå Diamnatmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Diamnatmysteriet
 Lassemajas detektivbyrå Skolmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Skolmysteriet

Lassemajas detektivbyrå Cykelmysteriet
Lassemajas detektivbyrå Cykelmysteriet

Några andra riktigt bra böcker att ge 9 åringar är förstås:
Nelly Rapp, Kapten Kalsong eller en fantasy bok

Bra böcker till 9-åringar Bra present till 9-åring - Kapten Kalsong
Kapten Kalsong
roliga böcker till 9-åringar Vår trädkoja med 13 våningar
Vår trädkoja med 13 våningar
Bra böcker till 9-åringar Nelly Rapp
Nelly Rapp
Det är också roligt att få kokböcker
Det är också roligt att få kokböcker
 Bra böcker till 9-åringar Nidstången Fantasy för barn
Nidstången Fantasy för barn 

Vad önskar sig en 9-åring?

9-åringar är som regel nyfikna och tycker om att lära sig nya saker. Varför inte ge honom eller henne lite pedagogiska presenter på födelsedagen?

En experimentlåda brukar vara en uppskattad present. Vem vill inte lära sig mer under lekfulla former. Dra slutsatser och lär dig massor om miljö.
En experimentlåda brukar vara en uppskattad present. Vem vill inte lära sig mer under lekfulla former. Dra slutsatser och lär dig massor om miljö.
En stjärnkikare är en riktigt bra present på 9-årsdagen
En stjärnkikare är en riktigt bra present på 9-årsdagen
 Ett mikroskop är jättespännande att få i födelsedagspresent. Barn är nyfikna av naturen och gillar att utforska saker. Att titta på sitt eget hårstrå, ett löv, eller en fluga i förstoring är väldigt intressant.
Ett mikroskop är jättespännande att få i födelsedagspresent. Barn är nyfikna av naturen och gillar att utforska saker. Att titta på sitt eget hårstrå, ett löv, eller en fluga i förstoring är väldigt intressant.
Det kan också vara bra med en bok om stjärnhimmelen.
Det kan också vara bra med en bok om stjärnhimmelen.
Att få en egen jordglob är också väldigt fantastiskt. Då är det lätt att lära sig vart länder ligger och eftersom den står framme hela tiden kommer 9-åringen att försöka lära sig alla länderna och vart de ligger.
Att få en egen jordglob är också väldigt fantastiskt. Då är det lätt att lära sig vart länder ligger och eftersom den står framme hela tiden kommer 9-åringen att försöka lära sig alla länderna och vart de ligger.
Experimentlåda med kemi är en bra födelsedagspresent till en 9-åring.
Experimentlåda med kemi är en bra födelsedagspresent till en 9-åring.

Ge 9-åringen en stressboll i present

Barn i dag är otroligt stressade. Ja i alla fall om man ska döma av alla stressbollar de påstår att de behöver. Stressbollar är otroligt poppis. Fråga mig inte varför de är poppis just nu. Men alla barn och tonåringar älskar dessa stressbollar. Stressbollarna ska gärna vara så stora som möjligt också. Men de håller inte så bra, så lägg inte ner så stora pengar på den! Hemma hos oss har ett antal av dem redan gått sönder efter någon vecka.

Stora stressbollar är det barnen helst vill ha. bra present till en 9-åring
Roliga stressbollar är det barnen helst vill ha.
Stessboll
Stressboll

Coola sommarpresenter till 9-åringar

När det är sommar gäller det att aktivera barnen så att de inte river huset. Här är några kul grejer för dem att göra. Linbana är superkul. Något annat som är superkul är det här spelet Mölkky. Det hela går ut på att samla poäng. Banan ändras hela tiden och det gäller att vara den som får exakt 50 poäng för att vinna. Att få en klätterbana i present är också kul! Dessa presenter kommer att locka till sig barn från hela grannskapet.

Bra present till 9-åring - Det är också kul att få lite tuffare uteleksaker. Om familjen bor i eget hus är det här en fantastisk pryl. En egen linbana är jättekul. Med en egen linbana kommer trädgården att förvandlas till lekplats för alla barnen i kvarteret. Linbanan är 12 meter lång och kan monteras mellan två stabila träd. Själva monteringen tar ca 30 minuter och verktyg medföljer. Försäljarna rekommenderar att man ska använda hjälm och det sundaste förnuftet när man åker.
Det är också kul att få lite tuffare uteleksaker. Om familjen bor i eget hus är det här en fantastisk pryl. En egen linbana är jättekul. Med en egen linbana kommer trädgården att förvandlas till lekplats för alla barnen i kvarteret. Linbanan är 12 meter lång och kan monteras mellan två stabila träd. Själva monteringen tar ca 30 minuter och verktyg medföljer. Försäljarna rekommenderar att man ska använda hjälm och det sundaste förnuftet när man åker.
Man kastar sin kägla mot de andra käglorna. De olika käglorna ger olika många poäng och det gäller att vara den som först kommer till 50 poäng. Välter en kägla får du bara en poäng per kägla. Innan det blir nästa spelares tur så reser ni upp alla käglorna igen på den plats där de hamnade. Detta är ett kul spel att ge i present till 9-åringen som inte är allt för dålig förlorare. Och visst är det trevligt med ett spel som inte innefattar dator eller telefon bara som omväxling tänker jag.
Man kastar sin kägla mot de andra käglorna. De olika käglorna ger olika många poäng och det gäller att vara den som först kommer till 50 poäng. Välter en kägla får du bara en poäng per kägla. Innan det blir nästa spelares tur så reser ni upp alla käglorna igen på den plats där de hamnade. Detta är ett kul spel att ge i present till 9-åringen som inte är allt för dålig förlorare. Och visst är det trevligt med ett spel som inte innefattar dator eller telefon bara som omväxling tänker jag.
Det här är en riktigt tuff present att ge en 9-åring som fyller år. En Ninjabana är inte bara roligt utan det är även <a class=
Det här är en riktigt tuff present att ge en 9-åring som fyller år. En Ninjabana är inte bara roligt utan det är även träning. Man spänne upp det mellan två träd eller några andra stabila föremål. Till klätterbanan finns det roliga tillbehör så som en timer för att kunna anordna tävlingar. Det finns också ett nät, en stege och ett hjul att köpa till sin klätterbana. Kanske kan du utmana 9-åringen på en klättertävling? Det här är kul leksaker för hela familjen faktiskt.

Spel som 9-åringar gillar

Spel är något 9 åringar brukar gilla. Det kan t.ex. vara Alfapet, Ska vi slå vad, Den försvunna diamanten eller Diamanten.

 Diamant - här är du en äventyrare och ska ta dig så långt in i grottan du vågar för att få med dig så mycket diamanter som möjligt. Spelet har utsetts till årets familjespel. Bra present till en 9-åring
Diamant – här är du en äventyrare och ska ta dig så långt in i grottan du vågar för att få med dig så mycket diamanter som möjligt. Spelet har utsetts till årets familjespel. Bra present till en 9-åring
 Den försvunna diamanten - det klassiska spelet där det gäller att hitta den försvunna diamanten först genom att gå, flyga eller ta båten. När diamanten är hittad ska man tillbaka till sin stad igen.
Den försvunna diamanten – det klassiska spelet där det gäller att hitta den försvunna diamanten först genom att gå, flyga eller ta båten. När diamanten är hittad ska man tillbaka till sin stad igen.
Ska vi slå vad är ett väldigt roligt spel för hela familjen. Här får man både kunskapsfrågor och utmaningar. Övriga familjen slår vad om ifall man ska klara det eller ej. Mest pengar vinner.
Ska vi slå vad är ett väldigt roligt spel för hela familjen. Här får man både kunskapsfrågor och utmaningar. Övriga familjen slår vad om ifall man ska klara det eller ej. Mest pengar vinner.

Musik i present till 9-åring

En egen CD-spelare, musikskivor, hopprep och discoboll kommer förvandla 9 åringen till poppidol direkt!

Bra present till 9-åring - En CD-spelare
En CD-spelare
Bra present till 9-åring - Skiva med den senaste musiken från Mello
Skiva med den senaste musiken från Mello
"Mikrofoner"
”Mikrofoner”
Discolampa
Discolampa

Jag hoppas att du hittat en bra födelsedagspresent till 9 åringen du ska fira!

Relaterade frågor

Vad är en bra present för barnkalas? Bra presenter för barnkalas är till exempel en frisbee, en glittrig badboll, flygande tefat, enhörningar och dinosaurieleksaker. Vill du läsa om fler bra presenter för barnkalas så finns det här.

Vad är en bra present till en dotter 9 år? Bra presenter att ge sin dotter som fyller 9 är discoutrustning, spel, böcker och experimentlådor. Det är också kul att ge sin 9-åriga dotter egengjorda presentkort på olika äventyr så som att åka till Tom Titts, ett äventyrsbad, ett roligt museum, eller något som ni har i närheten av där ni bor.

Vad ska jag ge i present till en 9-årig tjej? Bra presenter till en 9-årig tjej är en gullig nattlampa, vävstol, trämodeller, en ninjabana och gosedjur. Fler tips på en bra present till en 9-årig tjej kan du hitta här.

Vad ska jag ge i present till en 9-årig kille? Bra presenter att ge en 9-årig kille är skämtsaker, ett kassaskåp, en radiostyrd bil, TV-spel, godismaskin och en linbana. Fler tips på en bra present till 9-årig kille hittar du här.

Tips på fortsatt läsning!

Har jag missat någon bra present, så kommentera gärna. Vill du ha fler tips på vad en 9 åring kan tycka om att få i present surfa gärna in på någon av dessa sidor!

Dela gärna sidan med tips på presenter till 9-åringar!

Present Till 9-Åring
Varför ger man barnen ett ägg i p...
Varför ger man barnen ett ägg i present
Rulla till toppen