Present Till 9-Åring

Det kanske kan verka lite klurigt att hitta riktigt bra present till en 9-Äring? Men du ska fÄ lite idéer sÄ kanske du hittar nÄgot som du tycker verkar bra.

SÄ, vad Àr en bra present till en 9-Äring? De Àr förstÄs lite olika. Men de flesta 9-Äringar önskar sig till en mobiltelefon, ett Nintendo, kulbana, popcornmaskin, pussel, lego och bra filmer i födelsedagspresent. Det Àr presenter som Àr vÀl anpassade för deras Älder och som gör dem glada.

Vad Àr en bra present till en 9-Äring?

Förutom den hÀr sidan som du befinner dig pÄ sÄ har jag Àven skrivit om presenter till en 9-Ärig pojke och presenter till en 9-Ärig tjej med mer specifika tjej/kill-presenter.

Förutom klassiska presenter som lego och sÄ kommer du Àven fÄ förslag pÄ klÀder och ovÀntade leksaker, som du inte sett tidigare. Men nu till presenttipsen för 9-Äringar.

Presenter som 9-Äringar Àlskar

Albert

Albert Àr en fantastisk app dÀr barn, utifrÄn lÀroplanen, fÄr lÀra sig massor av saker pÄ ett lustfyllt sÀtt. Det kan till exempel vara geografi och de fÄr peka ut lÀnder, floder och berg.

Har man flera barn i familjen funkar det ocksÄ och som förÀlder fÄr man information om sitt barns framsteg.

LÀs mer och bestÀll

Storytel talböcker

Vill du att barnet ska Àgna mindre tid Ät spel och lÀsa mer? DÄ kanske en prenumeration pÄ talböcker kan bli en bra present? HÀr finns det tusentalsböcker, man kan vÀlja mellan klassiska böcker, nyutgivna, barn, vuxenböcker osv.

Det finns alltid fler Àventyra att uppleva!

BĂ„de jag och min dotter Ă€lskar att lyssna pĂ„ böcker. Även om man kanske inte har tid att sitta ner med en bok sĂ„ kan man lyssna pĂ„ en bok pĂ„ vĂ€gen till skolan eller sĂ„.

LÀs mer och bestÀll

MyskvÀllar Àr nÄgot 9-Äringar Àlskar. GÀrna med popcorn frÄn den egna popcornmaskinen och en riktigt bra film, samtidigt som han eller hon bygger lego och dricker lÀsk.

bra present till 9-Äring - Ett tufft legobygge som det hÀr polishuset till exempel Àr det mÄnga 9-Äringar som önskar sig.
Ett tufft legobygge som det hÀr polishuset till exempel Àr det mÄnga 9-Äringar som önskar sig.
Present till 9 Äring En popcorn för att göra egna popcorn kommer göra nioÄringens liv bra mycket roligare.
En popcorn för att göra egna popcorn kommer göra nioÄringens liv bra mycket roligare.
Present till 9 Äring Födelsedagsfruksosten bör sjÀlvklart serveras ur den hÀr otroligt söta lamamuggarna
Födelsedagsfruksosten bör sjÀlvklart serveras ur den hÀr otroligt söta lamamuggarna
Linbana Àr en perfekt present att ge en 9-Äring. De brukar gilla fart och flÀkt
Linbana Àr en perfekt present att ge en 9-Äring. De brukar gilla fart och flÀkt
Fotbollsdart Àr en roligt sysselsÀttning hemma i trÀdgÄrden.
Fotbollsdart Àr en roligt sysselsÀttning hemma i trÀdgÄrden.
En balanslina kommer göra succe!
En balanslina kommer göra succé!

Mobiltelefon i present till 9-Ă„ringar

bra present till 9-Äring - Det alla 9 Äringar önskar sig mest av allt Àr en MOBILTELEFON. Att fÄ sin första mobiltelefon Àr en jÀttebra present som 9 Äringen verkligen kommer att bli glad för. Försök att hitta en begagnad telefon om du tycker det Àr dyrt. Om du inte har en gammal mobiltelefon sjÀlv, sÄ frÄga runt i bekantskapskretsen.
Det alla 9 Äringar önskar sig mest av allt Àr en MOBILTELEFON. Att fÄ sin första mobiltelefon Àr en jÀttebra present som 9 Äringen verkligen kommer att bli glad för. Försök att hitta en begagnad telefon om du tycker det Àr dyrt. Om du inte har en gammal mobiltelefon sjÀlv, sÄ frÄga runt i bekantskapskretsen.
Present till 9 Äring Köp till ett fint mobilskal sÄ hÄller telefonen mycket lÀngre. Ett skÀrmskydd Àr ocksÄ bra att ha, sÄ att framsidan inte blir repig. Dessa fodral i svart plastmarmor Àr mycket moderna och passar för bÄde killar och tjejer. Se bara till att du vÀljer ett mobilskal för rÀtt telefonmodell.
Köp till ett fint mobilskal sÄ hÄller telefonen mycket lÀngre. Ett skÀrmskydd Àr ocksÄ bra att ha, sÄ att framsidan inte blir repig. Dessa fodral i svart plastmarmor Àr mycket moderna och passar för bÄde killar och tjejer. Se bara till att du vÀljer ett mobilskal för rÀtt telefonmodell.
Present till 9 Äring En kulbana krÀver mycket tÄlamod, den tar en stund att montera. Familjen kommer inte kunna hÄlla sig borta frÄn en sÄ kul bana. NÀr banan vÀl Àr ihopsatt sÄ fungerar den som en evighetsmaskin, den gÄr runt runt runt...nÀr kulan har kommit ner tar den genast hissen upp för att börja om frÄn början igen.
En kulbana krĂ€ver mycket tĂ„lamod, den tar en stund att montera. Familjen kommer inte kunna hĂ„lla sig borta frĂ„n en sĂ„ kul bana. NĂ€r banan vĂ€l Ă€r ihopsatt sĂ„ fungerar den som en evighetsmaskin, den gĂ„r runt runt runt
nĂ€r kulan har kommit ner tar den genast hissen upp för att börja om frĂ„n början igen.

9-Äringar tycker om att fÄ klÀder i present

Ännu sĂ„ lĂ€nge Ă€r det roligt att fĂ„ klĂ€der i födelsedagspresent. Det kan vara Jeans, tröjor, morgonrock, magiska enhörningstofflor, enhörning one-piece osv. KlĂ€der gĂ„r ju alltid Ă„t och oftast vĂ€xer de ur klĂ€derna vĂ€ldigt fort

Det kan ocksÄ vara kul att fÄ presentkort pÄ klÀdbutiker. DÄ kan 9-Äringen vara med och vÀlja ut de klÀder som han eller hon sjÀlv vill ha. KlÀdbutiker som 9-Äringar brukar gilla att shoppa i Àr HM, Lindex och Kapp Ahl. De Àr riktigt bra butiker nÀr man ska hitta klÀder till en 9-Äring. Det brukar finnas mycket att vÀlja mellan och de brukar inte sÀlja sÄ vÀldigt trasiga jeans. Personligen tycker jag att det Àr skönt att slippa de diskussionerna varje gÄng.

bra present till 9-Äring - Ett par söta enhörningstofflor Àr nÄgot som alla 9-Äringar Àlskar. De Àr bÄde mjuka och gosiga samtidigt som de Àr varma.
Ett par söta enhörningstofflor Àr nÄgot som alla 9-Äringar Àlskar. De Àr bÄde mjuka och gosiga samtidigt som de Àr varma.
Present till 9 Ă„ring EnhörningsklĂ€der, det hĂ€r ÄLSKAR 9-Ă„ringar. Vi har haft SÅ mycket tjat om det. Vill du fĂ„ en lycklig 9-Ă„ring Ă€r det enhörningsklĂ€der du ska köpa.
EnhörningsklĂ€der, det hĂ€r ÄLSKAR 9-Ă„ringar. Vi har haft SÅ mycket tjat om det. Vill du fĂ„ en lycklig 9-Ă„ring Ă€r det enhörningsklĂ€der du ska köpa.
Kanske det ocksĂ„ kan passa med ett presentkort pĂ„ ÅhlĂ©ns. DĂ€r hittar du bĂ„de klĂ€der, vĂ€skor, badklĂ€der och böcker och mycket annat som 9-Ă„ringar kan önska sig.
Kanske det ocksĂ„ kan passa med ett presentkort pĂ„ ÅhlĂ©ns. DĂ€r hittar du bĂ„de klĂ€der, vĂ€skor, badklĂ€der och böcker och mycket annat som 9-Ă„ringar kan önska sig.

Bad och lek i present till en 9-Ă„ring

Ett sÀsongskort pÄ badhuset Àr en bra födelsedagspresent till en 9-Äring. Att ta med familjen och Äka till badhuset nÄgra gÄnger i mÄnaden brukar vara vÀldigt uppskattat. Att barnen fÄr vattenvana Àr ju vÀldigt viktigt. Att ge dem det Àr en fantastisk present. Gör ett eget presentkort och köp till ett par simglasögon eller snorkel kanske. Det hÀr kommer alla 9-Äringar att gilla!

Bra present till 9-Äring - Simglasögon
Simglasögon
Dinosaurebadring
Simglasögon
Simglasögon
bra present till 9-Äring - En bra present till en 9-Äring Àr ocksÄ en snygg strandhandduk. Kanske en donut handduk passar den 9-Äring som du ska fira
En bra present till en 9-Äring Àr ocksÄ en snygg strandhandduk. Kanske en donuthandduk passar den 9-Äring som du ska fira?
present till nioÄring Eller Àr enhörningar bÀttre? De hÀr handdukarna Àr i alla fall riktigt tuffa att ha med till stranden eller badhuset.
Eller Àr enhörningar bÀttre? De hÀr handdukarna Àr i alla fall riktigt tuffa att ha med till stranden eller badhuset.

Inredning i present till 9-Ă„ring

Även om man bara fyller 9 Ă€r det kul att fĂ„ inredning till sitt rum. HĂ€r Ă€r inrending som 9-Ă„ringar tycker om.

bra present till 9-Äring - Ljusbox för att göra egna meddelanden.
Ljusbox för att göra egna meddelanden.
En tuff molntavla dÀr man kan skriva egna meddelanden.

Finaste kuddarna med bajsar och smileisar present till nioÄring
Finaste kuddarna med bajsar och smileisar
bra present till 9-Äring - Kanske en fin kudde att ha pÄ sÀngen. Dessa Pusheen Àr mycket populÀra. De hÀr kuddarna Àr kÀnda frÄn internet och Àlskas av bÄde kattokar och de som helst kommunicerar med hjÀlp av mems. Dessa söta kuddar har söta 3D-detaljer och barn brukar Àlska dem.
Kanske en fin kudde att ha pÄ sÀngen. Dessa Pusheen Àr mycket populÀra. De hÀr kuddarna Àr kÀnda frÄn internet och Àlskas av bÄde kattokar och de som helst kommunicerar med hjÀlp av mems. Dessa söta kuddar har söta 3D-detaljer och barn brukar Àlska dem.
Presenter som 9-Äringar gillar kapa mysstÀmning i rummet genom att ge en lampa i present till 9-Äringen. NÀr man Àr 9 kan man fortfarande vara lite mörkrÀdd. Att ha en bra sÀnglampa Àr praktiskt.
Skapa mysstÀmning i rummet genom att ge en lampa i present till 9-Äringen. NÀr man Àr 9 kan man fortfarande vara lite mörkrÀdd. Att ha en bra sÀnglampa Àr praktiskt. SÀtt bara en svagare glödlampa i lampan sÄ blir den perfekt nattbelysning
presenter till nioÄringar Inget rum Àr heller riktigt komplett utan en egen godisautomat. Fyll godismaskinen med favoritgodiset. Den hÀr automaten kommer dessutom fÄ lördagsgodiset att rÀcka lÀngre. Det hÀr Àr nog den present som 9-Äringar önskar sig mest av allt.
Inget rum Àr heller riktigt komplett utan en egen godisautomat. Fyll godismaskinen med favoritgodiset. Den hÀr automaten kommer dessutom fÄ lördagsgodiset att rÀcka lÀngre. Det hÀr Àr nog den present som 9-Äringar önskar sig mest av allt.

Pyssel och sÄnt i present till 9-Äringar

9-Äringar brukar gilla att pyssla, pussla och sÄna grejer. NÀr man Àr 9 har man förmodligen fÄtt bÄde kritor och mÄlarblock vid tidigare födelsedagar. SÄ nu nÀr barnet fyller nio Àr det bÀttre att satsa pÄ lite mer avancerade pysselsaker.

Papper och pennor

Papper gÄr ju alltid Ät en del. Men det kan ocksÄ vara lagom att fÄ fÀrgpennor och tuschpennor nÀr barnet fyller 9 Är.

bra present till 9-Äring - Ett vanligt ritblock Àr bra eftersom det alltid gÄr Ät papper nÀr de skapar.
Ett vanligt ritblock Àr bra eftersom det alltid gÄr Ät papper nÀr de skapar.
NÀr barnet Àr nio Är kan du vÄga dig pÄ att ge det tuschpennor i present.
NÀr barnet Àr nio Är kan du vÄga dig pÄ att ge det tuschpennor i present.
 NÀr hon eller han fyller 9 Är kan de vara pÄ sin plats att fÄ lite vuxnare pennor.
NÀr hon eller han fyller 9 Är kan de vara pÄ sin plats att fÄ lite vuxnare pennor.

PĂ€rlplattor

Om du tittar runt lite pÄ Pintrest finns det massor av fina pÀrlplattemönster de kan göra. PÀrlplattor kan varieras i all oÀndlighet. Det finns bÄde 3D bilar, hundar, juldekorationer och flygplan. Att pyssla med pÀrlorbrukar bÄde tjejer och killar tycka Àr kul. Det gÄr bÄde att göra halsband och armband förstÄs, men att göra pÀrlplattor brukar ocksÄ vara poppis.

bra present till 9-Äring - SjÀlvklart finns det Àven med Disney grejer hÀr, men det som var lite kul Àr att det inte var Törnrosa eller Elsa utan Bilar
SjÀlvklart finns det Àven med Disney grejer hÀr, men det som var lite kul Àr att det inte var Törnrosa eller Elsa utan Bilar
Eller köp ett set för att göra sitt eget smyckestrÀd av lego. Det kommer 9-Äringen bli glad för.
Eller köp ett set för att göra sitt eget smyckestrÀd av lego. Det kommer 9-Äringen bli glad för.
Fina pÀrlplattor med olika transportmedel. Kul och annorlunda
Fina pÀrlplattor med olika transportmedel. Kul och annorlunda
Det Ă€r vĂ€ldigt roligt att fĂ„ pĂ€rlor för att göra sina egna armband. Även pojkar brukar tycka om att pĂ€rla smycken.
Det Ă€r vĂ€ldigt roligt att fĂ„ pĂ€rlor för att göra sina egna armband. Även pojkar brukar tycka om att pĂ€rla smycken.
Vanliga pÀrlor för att göra pÀrlplattor. Det ingÄr tre stycken pÀrlplattor
Vanliga pÀrlor för att göra pÀrlplattor.
Det finns mÄnga fina smyckesset att vÀlja mellan nÀr man ska köpa present till en 9-Äring.
Det finns mÄnga fina smyckesset att vÀlja mellan nÀr man ska köpa present till en 9-Äring.

VattenpÀrlor

En nyhet pÄ pÀrlmarkanden Àr vattenpÀrlor. Man lÀgger dem i ett mönster och sprayar sedan med vatten. NÀr pÀrlorna torkar har de limmats ihop och stelnat. Det coola Àr att det gÄr att göra 3D-figurer ocksÄ med dem.

bra present till 9-Äring - VattenpÀrlor Àr en bra present att ge en 9-Äring i födelsedagspresent
VattenpÀrlor Àr en bra present att ge en 9-Äring i födelsedagspresent

Fler pysselsaker

Utbudet av pysselsaker som passar 9-Äringar Àr enormt. De Àr sÄ stora att de inte lÀngre stoppar saker i munnen, sÄ det gÄr bra att ge dem pyssel som innehÄller smÄdelar och pyssel som man inte fÄr Àta. De har blivit vÀldigt fingerfÀrdiga och kan till exempel göra smÄ smycken av cernitlera. NÀr man har pysslat med en 9-Äring ser hemmet inte ut som ett slagfÀlt lÀngre, utan det gÄr utmÀrkt att ge dem mer avancerade pysselgrejer sÄ som fönsterfÀrg eller en pyssellÄda med mÄnga delar. Enda bekymret att pyssla med en 9-Äring Àr att de Àr vÀldigt snÄla med pysselsaker de fÄtt och anvÀnder hellre det förÀldrarna har. Jag köpte en pyssellÄda med blandat pyssel till min dotter. Hon Àr 12 nu och har fortfarande MASSOR kvar av sin lÄda eftersom hon Àr sÄ snÄl och hellre tar mina grejer.

bra present till 9-Äring - Pysselset för att göra en egen enhörning À en bra present att ge en 9-Äring.
Pysselset för att göra en egen enhörning À en bra present att ge en 9-Äring.
Cernitlera för att göra smÄ figurer och smycken.
Cernitlera för att göra smÄ figurer och smycken.
9-Äringar gillar att pyssla, sÄ varför inte ge bort ett pysselset dÀr man dekorerar en spargris?
9-Äringar gillar att pyssla, sÄ varför inte ge bort ett pysselset dÀr man dekorerar en spargris?
bra present till 9-Äring - Att göra fönsterdekorationen Àr nÄgot barn brukar gilla. Efter att man gjort dekorationen behöver den torka i 24 timmar. Sedan kan den sÀttas upp pÄ fönstren. TÀnk att kunna göra snöflingor, en tomte och paket pÄ fönstret i sitt rum nÀr det blir jul. Eller kanske skriva meddelanden som förbipasserande kan glÀdjas Ät.
Att göra fönsterdekorationen Àr nÄgot barn brukar gilla. Efter att man gjort dekorationen behöver den torka i 24 timmar. Sedan kan den sÀttas upp pÄ fönstren. TÀnk att kunna göra snöflingor, en tomte och paket pÄ fönstret i sitt rum nÀr det blir jul. Eller kanske skriva meddelanden som förbipasserande kan glÀdjas Ät.
 NÄgot nytt som dykt upp i pysselbranschen sedan mina barn var smÄ Àr frigolitlera. Det Àr ett slags lera med kulor i som de bakar ihop till olika figurer. Det Àr ett slags modellera och fungerar inte som vanliga frigolitkulor som blir statiska och sprider sig i huset. Smulorna av den hÀr leran kan man lÀtt baka ihop till en klump igen.
NÄgot nytt som dykt upp i pysselbranschen sedan mina barn var smÄ Àr frigolitlera. Det Àr ett slags lera med kulor i som de bakar ihop till olika figurer. Det Àr ett slags modellera och fungerar inte som vanliga frigolitkulor som blir statiska och sprider sig i huset. Smulorna av den hÀr leran kan man lÀtt baka ihop till en klump igen.
Ett riktigt lyxigt Àr det sÄ klart att fÄ en pysselbox. I Boxen finns det lite allt möjligt material som man kan anvÀnda för sina pyssel. En kul mix som kommer rÀcka till massor av roliga och kreativa pysselprojekt i framtiden.
Ett riktigt lyxigt Àr det sÄ klart att fÄ en pysselbox. I Boxen finns det lite allt möjligt material som man kan anvÀnda för sina pyssel. En kul mix som kommer rÀcka till massor av roliga och kreativa pysselprojekt i framtiden.

Till den pyssliga 9 Äringen kan jag rekommendera att du ger trolldeg i present. De brukar tycka om att sitta och pyssla och göra smÄ modeller. Det gÄr att göra bÄde smycken, dekorationer att ha pÄ dörren och smÄ prydnadssaker i trolldeg. Det Àr en present som du gör nÀstan helt gratis av saker du redan har hemma. HÀr hittar du ett recept pÄ trolldeg. Det kan vara kul med lite formar och en degpress till trolldegen.

Kakformar Àr en bra present till en 9-Äring.
Kakformar Àr en bra present till en 9-Äring.
Med degpressen kan barnen göra lÄnga korvar, stjÀrnor och snurrar.

Pysselböcker och MÄlarböcker

Att fÄ pysselböcker brukar vara vÀldigt uppskattat bland 9-Äringar. Riktigt bra pysselböcker Àr t.ex. Kreativa Karins pyssel Äret runt, origami,  Mattepyssel och Gör det sjÀlv pyssel och tillbehör. Det kanske lÄter trÄkigt att fÄ en pysselbok om matte, men det Àr det inte. Att lÀra sig saker samtidigt som man pysslar Àr faktiskt vÀldigt uppskattat.

bra present till 9-Äring - Smarta pyssel och steg för stegbeskrivningar. Pysselförslag med sÄdant man har hemma. Pyssel för en liten budget och med Ätervinning
Smarta pyssel och steg för stegbeskrivningar. Pysselförslag med sÄdant man har hemma. Pyssel för en liten budget och med Ätervinning
Det hÀr Àr egentligen en serie böcker med gör det sjÀlv instruktioner för barn. Som de kan anvÀnda utan att vuxna Àr inblandade.
Det hÀr Àr egentligen en serie böcker med gör det sjÀlv instruktioner för barn. Som de kan anvÀnda utan att vuxna Àr inblandade.
Pysselbok för att lÀra sig vika origami. Den innehÄller tydliga steg för steginstruktioner som gör det lÀtt att hÀnga med i beskrivningen.
Pysselbok för att lÀra sig vika origami. Den innehÄller tydliga steg för steginstruktioner som gör det lÀtt att hÀnga med i beskrivningen.
bra present till 9-Äring - Fantastisk bok om att vika pappersflygplan. Det finns mÄnga modeller att vÀlja mellan och det bÀsta Àr att det ocksÄ finns massa fina papper i boken som man river ut och viker till flygplan.
Fantastisk bok om att vika pappersflygplan. Det finns mÄnga modeller att vÀlja mellan och det bÀsta Àr att det ocksÄ finns massa fina papper i boken som man river ut och viker till flygplan.
Ett paket med tvÄ böcker: en mÄlarbok och en pysselbok om dinosaurier. De flesta 9-Äringar Àr mycket intresserade av just dinosaurier. MÄlarboken har fina bilder och i pysselboken finns det klurigheter.
Ett paket med tvÄ böcker: en mÄlarbok och en pysselbok om dinosaurier. De flesta 9-Äringar Àr mycket intresserade av just dinosaurier. MÄlarboken har fina bilder och i pysselboken finns det klurigheter.
 En fin mÄlarbok för kreativa barn. I bilderna finns det mycket fina detaljer. Det Àr nÄgot som lite Àldre barn brukar tycka Àr kul att sitta och pilla med i timmar.
En fin mÄlarbok för kreativa barn. I bilderna finns det mycket fina detaljer. Det Àr nÄgot som lite Àldre barn brukar tycka Àr kul att sitta och pilla med i timmar.
<a class=Harry Potter mĂ„larbok med stor variation pĂ„ bilder och fina bilder för alla som gillar Harry Potter.” class=”wp-image-91575″/>
Harry Potter mÄlarbok med stor variation pÄ bilder och fina bilder för alla som gillar Harry Potter.
Alla som gillar böckerna om VÄr trÀdkoja kommer Àlska den hÀr fantasifulla pysselboken.
Alla som gillar böckerna om VÄr trÀdkoja kommer Àlska den hÀr fantasifulla pysselboken.

Att ge pussel i present till 9-Ă„ringar

Pussel brukar 9 Äringar tycka om att fÄ i present. Dessa pussel har en lagom svÄrighetsnivÄ för 9 Äringar: Bollpussel och pussel med solsystemet. Det finns roliga IQ metallpussel som bÄde barn och vuxna brukar Àlska. De Àr knepiga, sÄ man löser dem inte pÄ en gÄng kanske.

bra present till 9-Ă„ring - 3Dpussel med My Little Pony
3d-pussel slott disney
Pussel med rymden
Pussel med rymden
IQ-pussel med olika svÄrighetsgrader
IQ-pussel med olika svÄrighetsgrader

Lego och andra byggleksaker i present till 9-Ă„ring

Att fÄ byggleksaker brukar vara vÀldigt roligt. Lego Àr förstÄs en vanlig favorit. Det Àr kul att fÄ bÄde svÄra byggsystem och paket med lösa bitar som man kan bygga vad man vill av. Köp ett fint legohus, bil eller kanske en helikopter.

bra present till 9-Ă„ring - Legopaket med en sidort
Legopaket med en sidort
Lego Ninjago drake
Lego Ninjag drake
 Lego friends Restaurant
Lego friends Restaurant

Men det finns ocksÄ mÄnga andra byggleksaker som blir bra presenter till 9-Äringar. Mekano Àr en sÄdan leksak.

bra present till 9-Äring - Brios trÀmekano brukar vara en höjdare. Det mekanot innehÄller lÀngre bitar och fördelen med det Àr ju att det gÄr att bygga större fordon och lyftkranar av det. Eller varför inte en helikopter, flygplan eller varför inte svÀrd som man kan anvÀnda i kampen mot sina syskon eller drakar.
Brios trÀmekano brukar vara en höjdare. Det mekanot innehÄller lÀngre bitar och fördelen med det Àr ju att det gÄr att bygga större fordon och lyftkranar av det. Eller varför inte en helikopter, flygplan eller varför inte svÀrd som man kan anvÀnda i kampen mot sina syskon eller drakar.
SÄ finns det förstÄs ocksÄ helt vanligt mekano fullt av smÄ pilliga skruvar. Men nÀr barnen fyller nio brukar de oftast inte stoppa smÄsaker i munnen, sÄ det gÄr sÀkert bra. Om du söker lite pÄ nÀtet kan du fÄ mÄnga idéer pÄ modeller som du kan bygga med ett vanligt mekano.
SÄ finns det förstÄs ocksÄ helt vanligt mekano fullt av smÄ pilliga skruvar. Men nÀr barnen fyller nio brukar de oftast inte stoppa smÄsaker i munnen, sÄ det gÄr sÀkert bra. Om du söker lite pÄ nÀtet kan du fÄ mÄnga idéer pÄ modeller som du kan bygga med ett vanligt mekano.
 Magformers Àr ett annat byggsystem dÀr man bygger i 3D med hjÀlp av magnetiska trianglar och fyrkanter. Ta en titt pÄ den hÀr filmen sÄ ser du vad man kan bygga med magformers! Det gÄr snabbt att bygga och göra vÀldigt fina saker med, sÄ det brukar 9-Äringar gilla.
Magformers Àr ett annat byggsystem dÀr man bygger i 3D med hjÀlp av magnetiska trianglar och fyrkanter. Ta en titt pÄ den hÀr filmen sÄ ser du vad man kan bygga med magformers! Det gÄr snabbt att bygga och göra vÀldigt fina saker med, sÄ det brukar 9-Äringar gilla.

Det finns ocksÄ andra kul byggleksaker som Eazymec och den hÀr kulbanan. Kulbanan förresten nÀr den Àr uppbyggd behöver man inte göra mer. Som extra grÀdde pÄ moset sÄ behöver du inte flytta kulorna frÄn Àndstationen till starten igen. Kulorna tar faktiskt hissen upp sjÀlva. Kulbanan finns i flera olika svÄrighetsgrader och till en 9-Äring lÄter det vettigt att börja med den första nivÄn tycker jag.

bra present till 9-Äring - Eazymec Àr ett nytt byggsystem. Precis som mekano Àr det plattor som man skruvar ihop med hjÀlp av skruvar. Besök gÀrna filmen sÄ ser du hur det fungerar!
Eazymec Àr ett nytt byggsystem. Precis som mekano Àr det plattor som man skruvar ihop med hjÀlp av skruvar. Besök gÀrna filmen sÄ ser du hur det fungerar!
Kolla in den hÀr kulbanan pÄ Coolstuff! Det Àr en leksak som kommer engagera hela familjen. Man bygger upp som en beg och dalbana för kulorna. Kanske lite tidskÀrvande men vÀldigt roligt. Som extra grÀdde pÄ moset sÄ behöver du inte flytta kulorna frÄn Àndstationen till starten igen. Kulorna tar faktiskt hissen upp sjÀlva. Kulbanan finns i flera olika svÄrighetsgrader och till en 9 Äring lÄter det vettigt att börja med den första nivÄn tycker jag.
Kolla in den hÀr kulbanan pÄ Coolstuff! Det Àr en leksak som kommer engagera hela familjen. Man bygger upp som en beg och dalbana för kulorna. Kanske lite tidskÀrvande men vÀldigt roligt.

Dinosaurier i present till 9-Ă„ring

En bra present till en 9-Äring Àr dinosaurier i olika former. Det finns allt frÄn vattenspridare, dinosaurieÀgg som klÀcks utgrÀvningsset och inredning för rummet med dinosaurietema.

bra present till 9-Äring - Dessa dinosaurieÀgg som barnet fÄr klÀcka. Men det Àr ingen fara att köpa den hÀr presenten till ditt barn. Barnet kommer inte behöva vara hemma frÄn skolan för att ruva pÄ sitt Àgg. De hÀr Àggen behöver inte ruvas för att klÀckas. Man lÀgger dem i vatten i 24 timmar. Sedan Àr det bara att titta pÄ nÀr Àgget klÀcks.
Dessa dinosaurieÀgg som barnet fÄr klÀcka. Men det Àr ingen fara att köpa den hÀr presenten till ditt barn. Barnet kommer inte behöva vara hemma frÄn skolan för att ruva pÄ sitt Àgg. De hÀr Àggen behöver inte ruvas för att klÀckas. Man lÀgger dem i vatten i 24 timmar. Sedan Àr det bara att titta pÄ nÀr Àgget klÀcks.
För 9-Äringarna som Àlskar dinosaurier finns det vÀggdekorationer att köpa. Det som Àr sÄ bra med dem Àr att de gÄr att plocka ner nÀr barnen byter intresse liksom. NÀr man plockat ner dem syns det inte ett spÄr pÄ vÀggarna. Mycket smartare Àn att sÀtta upp tapeter med dinosauriemotiv.
För 9-Äringarna som Àlskar dinosaurier finns det vÀggdekorationer att köpa. Det som Àr sÄ bra med dem Àr att de gÄr att plocka ner nÀr barnen byter intresse liksom. NÀr man plockat ner dem syns det inte ett spÄr pÄ vÀggarna. Mycket smartare Àn att sÀtta upp tapeter med dinosauriemotiv.
En tvĂ„ meter hög <a class=dinosaurie som sprutar vatten. Det Ă€r praktiskt faktiskt. PĂ„ det sĂ€ttet kan man kyla ner barnen samtidigt som man hĂ„ller sin trĂ€dgĂ„rd prunkande grön. Det Ă€r vĂ€ldigt miljövĂ€nligt ocksĂ„ eftersom barnen och trĂ€dgĂ„rden kan dela pĂ„ samma vattenförbrukning liksom. ” class=”wp-image-59020″/>
En tvÄ meter hög dinosaurie som sprutar vatten. Det Àr praktiskt faktiskt. PÄ det sÀttet kan man kyla ner barnen samtidigt som man hÄller sin trÀdgÄrd prunkande grön. Det Àr vÀldigt miljövÀnligt ocksÄ eftersom barnen och trÀdgÄrden kan dela pÄ samma vattenförbrukning liksom.
bra present till 9-Äring - Ett lekset med Àventyrsbil, dinosaurer mm
Ett lekset med dinosaurer, palmer och en lekmatta
Ett gosedjur i form av en dinosaurie.
Ett gosedjur i form av en dinosaurie.
3D pussel med dinosaurieskelett
3D pussel med dinosaurieskelett
bra present till 9-Äring - En arkeologisk utgrÀvning dÀr man redan pÄ förhand kan sÀga vad fyndet kommer att bli.
En arkeologisk utgrÀvning dÀr man redan pÄ förhand kan sÀga vad fyndet kommer att bli.
En bra present till en 9-Äring kan ocksÄ vara nÄgon cool inredningsdetalj till rummet.
En bra present till en 9-Äring kan ocksÄ vara nÄgon cool inredningsdetalj till rummet.
Till den 9-Äring som Àlskar dinosaurer tycker jag att du Àven ska köpa en uppslagsbok
Till den 9-Äring som Àlskar dinosaurer tycker jag att du Àven ska köpa en uppslagsbok

Vad gillar 9-Äringar för filmer

Grinchen
SuperhjÀltarna Àr tvÄ fd superhjÀltar som försöker leva ett normalt liv.
SuperhjÀltarna
Samlarboxen med Harry Potter
Pettson och Findus
Sune
Coco

TV-spel i present till 9-Ă„ring

Ett tv-spel Àr nÄgot som 9-Äringar verkligen önskar sig nÀr de fyller Är. Nintendo Switch stÄr högst upp pÄ mÄnga barns önskelistor, det Àr handhÄllet och det finns mÄnga tuffa spel att köpa till. HÀr Àr det handhÄllna Nintendo Switch och nÄgra förslag pÄ spel som kan passa en nioÄring.

Nintendo Switch
Nintendo Switch
Super Mario Odyssey
Yoshi’s crafted world
DonkeyKong 
Pokemon Eevee
Super mario Party

Vad tycker 9-Äringar om att lÀsa?

En bokserie som 9 Äringar gillar Àr LasseMajas detektivbyrÄ. De tvÄ smarta barnen löser mysterier som de vuxna inte klarar av. Det handlar om försvunna skatter, juveler och hÀmndlystna maffiabossar. Klasskompisarna Lasse och Maja driver sin egen mycket framgÄngsrika detektivbyrÄ, löser mysterier och rÀttar innevÄnarna i Valleby frÄn klÄfingriga tjuvar.

Bra present till 9-Äring - Lassemajas detektivbyrÄ Födelsedagsmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Födelsedagsmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Cirkusmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Cirkusmysteriet

 Lassemajas detektivbyrÄ Silvermysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Silvermysteriet
Bra present till 9-Äring - Lassemajas detektivbyrÄ Diamnatmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Diamnatmysteriet
 Lassemajas detektivbyrÄ Skolmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Skolmysteriet

Lassemajas detektivbyrÄ Cykelmysteriet
Lassemajas detektivbyrÄ Cykelmysteriet

NÄgra andra riktigt bra böcker att ge 9 Äringar Àr förstÄs:
Nelly Rapp, Kapten Kalsong eller en fantasy bok

Bra böcker till 9-Äringar Bra present till 9-Äring - Kapten Kalsong
Kapten Kalsong
roliga böcker till 9-Äringar VÄr trÀdkoja med 13 vÄningar
VÄr trÀdkoja med 13 vÄningar
Bra böcker till 9-Äringar Nelly Rapp
Nelly Rapp
Det Àr ocksÄ roligt att fÄ kokböcker
Det Àr ocksÄ roligt att fÄ kokböcker
 Bra böcker till 9-Äringar NidstÄngen Fantasy för barn
NidstÄngen Fantasy för barn 

Vad önskar sig en 9-Äring?

9-Äringar Àr som regel nyfikna och tycker om att lÀra sig nya saker. Varför inte ge honom eller henne lite pedagogiska presenter pÄ födelsedagen?

En experimentlÄda brukar vara en uppskattad present. Vem vill inte lÀra sig mer under lekfulla former. Dra slutsatser och lÀr dig massor om miljö.
En experimentlÄda brukar vara en uppskattad present. Vem vill inte lÀra sig mer under lekfulla former. Dra slutsatser och lÀr dig massor om miljö.
En stjÀrnkikare Àr en riktigt bra present pÄ 9-Ärsdagen
En stjÀrnkikare Àr en riktigt bra present pÄ 9-Ärsdagen
 Ett mikroskop Àr jÀttespÀnnande att fÄ i födelsedagspresent. Barn Àr nyfikna av naturen och gillar att utforska saker. Att titta pÄ sitt eget hÄrstrÄ, ett löv, eller en fluga i förstoring Àr vÀldigt intressant.
Ett mikroskop Àr jÀttespÀnnande att fÄ i födelsedagspresent. Barn Àr nyfikna av naturen och gillar att utforska saker. Att titta pÄ sitt eget hÄrstrÄ, ett löv, eller en fluga i förstoring Àr vÀldigt intressant.
Det kan ocksÄ vara bra med en bok om stjÀrnhimmelen.
Det kan ocksÄ vara bra med en bok om stjÀrnhimmelen.
Att fÄ en egen jordglob Àr ocksÄ vÀldigt fantastiskt. DÄ Àr det lÀtt att lÀra sig vart lÀnder ligger och eftersom den stÄr framme hela tiden kommer 9-Äringen att försöka lÀra sig alla lÀnderna och vart de ligger.
Att fÄ en egen jordglob Àr ocksÄ vÀldigt fantastiskt. DÄ Àr det lÀtt att lÀra sig vart lÀnder ligger och eftersom den stÄr framme hela tiden kommer 9-Äringen att försöka lÀra sig alla lÀnderna och vart de ligger.
ExperimentlÄda med kemi Àr en bra födelsedagspresent till en 9-Äring.
ExperimentlÄda med kemi Àr en bra födelsedagspresent till en 9-Äring.

Ge 9-Ă„ringen en stressboll i present

Barn i dag Àr otroligt stressade. Ja i alla fall om man ska döma av alla stressbollar de pÄstÄr att de behöver. Stressbollar Àr otroligt poppis. FrÄga mig inte varför de Àr poppis just nu. Men alla barn och tonÄringar Àlskar dessa stressbollar. Stressbollarna ska gÀrna vara sÄ stora som möjligt ocksÄ. Men de hÄller inte sÄ bra, sÄ lÀgg inte ner sÄ stora pengar pÄ den! Hemma hos oss har ett antal av dem redan gÄtt sönder efter nÄgon vecka.

Stora stressbollar Àr det barnen helst vill ha. bra present till en 9-Äring
Roliga stressbollar Àr det barnen helst vill ha.
Stessboll
Stressboll

Coola sommarpresenter till 9-Ă„ringar

NÀr det Àr sommar gÀller det att aktivera barnen sÄ att de inte river huset. HÀr Àr nÄgra kul grejer för dem att göra. Linbana Àr superkul. NÄgot annat som Àr superkul Àr det hÀr spelet Mölkky. Det hela gÄr ut pÄ att samla poÀng. Banan Àndras hela tiden och det gÀller att vara den som fÄr exakt 50 poÀng för att vinna. Att fÄ en klÀtterbana i present Àr ocksÄ kul! Dessa presenter kommer att locka till sig barn frÄn hela grannskapet.

Bra present till 9-Äring - Det Àr ocksÄ kul att fÄ lite tuffare uteleksaker. Om familjen bor i eget hus Àr det hÀr en fantastisk pryl. En egen linbana Àr jÀttekul. Med en egen linbana kommer trÀdgÄrden att förvandlas till lekplats för alla barnen i kvarteret. Linbanan Àr 12 meter lÄng och kan monteras mellan tvÄ stabila trÀd. SjÀlva monteringen tar ca 30 minuter och verktyg medföljer. FörsÀljarna rekommenderar att man ska anvÀnda hjÀlm och det sundaste förnuftet nÀr man Äker.
Det Àr ocksÄ kul att fÄ lite tuffare uteleksaker. Om familjen bor i eget hus Àr det hÀr en fantastisk pryl. En egen linbana Àr jÀttekul. Med en egen linbana kommer trÀdgÄrden att förvandlas till lekplats för alla barnen i kvarteret. Linbanan Àr 12 meter lÄng och kan monteras mellan tvÄ stabila trÀd. SjÀlva monteringen tar ca 30 minuter och verktyg medföljer. FörsÀljarna rekommenderar att man ska anvÀnda hjÀlm och det sundaste förnuftet nÀr man Äker.
Man kastar sin kÀgla mot de andra kÀglorna. De olika kÀglorna ger olika mÄnga poÀng och det gÀller att vara den som först kommer till 50 poÀng. VÀlter en kÀgla fÄr du bara en poÀng per kÀgla. Innan det blir nÀsta spelares tur sÄ reser ni upp alla kÀglorna igen pÄ den plats dÀr de hamnade. Detta Àr ett kul spel att ge i present till 9-Äringen som inte Àr allt för dÄlig förlorare. Och visst Àr det trevligt med ett spel som inte innefattar dator eller telefon bara som omvÀxling tÀnker jag.
Man kastar sin kÀgla mot de andra kÀglorna. De olika kÀglorna ger olika mÄnga poÀng och det gÀller att vara den som först kommer till 50 poÀng. VÀlter en kÀgla fÄr du bara en poÀng per kÀgla. Innan det blir nÀsta spelares tur sÄ reser ni upp alla kÀglorna igen pÄ den plats dÀr de hamnade. Detta Àr ett kul spel att ge i present till 9-Äringen som inte Àr allt för dÄlig förlorare. Och visst Àr det trevligt med ett spel som inte innefattar dator eller telefon bara som omvÀxling tÀnker jag.
Det hĂ€r Ă€r en riktigt tuff present att ge en 9-Ă„ring som fyller Ă„r. En Ninjabana Ă€r inte bara roligt utan det Ă€r Ă€ven <a class=trĂ€ning. Man spĂ€nne upp det mellan tvĂ„ trĂ€d eller nĂ„gra andra stabila föremĂ„l. Till klĂ€tterbanan finns det roliga tillbehör sĂ„ som en timer för att kunna anordna tĂ€vlingar. Det finns ocksĂ„ ett nĂ€t, en stege och ett hjul att köpa till sin klĂ€tterbana. Kanske kan du utmana 9-Ă„ringen pĂ„ en klĂ€ttertĂ€vling? Det hĂ€r Ă€r kul leksaker för hela familjen faktiskt. ” class=”wp-image-58645″/>
Det hÀr Àr en riktigt tuff present att ge en 9-Äring som fyller Är. En Ninjabana Àr inte bara roligt utan det Àr Àven trÀning. Man spÀnne upp det mellan tvÄ trÀd eller nÄgra andra stabila föremÄl. Till klÀtterbanan finns det roliga tillbehör sÄ som en timer för att kunna anordna tÀvlingar. Det finns ocksÄ ett nÀt, en stege och ett hjul att köpa till sin klÀtterbana. Kanske kan du utmana 9-Äringen pÄ en klÀttertÀvling? Det hÀr Àr kul leksaker för hela familjen faktiskt.

Spel som 9-Ă„ringar gillar

Spel Àr nÄgot 9 Äringar brukar gilla. Det kan t.ex. vara Alfapet, Ska vi slÄ vad, Den försvunna diamanten eller Diamanten.

 Diamant - hÀr Àr du en Àventyrare och ska ta dig sÄ lÄngt in i grottan du vÄgar för att fÄ med dig sÄ mycket diamanter som möjligt. Spelet har utsetts till Ärets familjespel. Bra present till en 9-Äring
Diamant – hĂ€r Ă€r du en Ă€ventyrare och ska ta dig sĂ„ lĂ„ngt in i grottan du vĂ„gar för att fĂ„ med dig sĂ„ mycket diamanter som möjligt. Spelet har utsetts till Ă„rets familjespel. Bra present till en 9-Ă„ring
 Den försvunna diamanten - det klassiska spelet dÀr det gÀller att hitta den försvunna diamanten först genom att gÄ, flyga eller ta bÄten. NÀr diamanten Àr hittad ska man tillbaka till sin stad igen.
Den försvunna diamanten – det klassiska spelet dĂ€r det gĂ€ller att hitta den försvunna diamanten först genom att gĂ„, flyga eller ta bĂ„ten. NĂ€r diamanten Ă€r hittad ska man tillbaka till sin stad igen.
Ska vi slĂ„ vad Ă€r ett vĂ€ldigt roligt spel för hela familjen. HĂ€r fĂ„r man bĂ„de kunskapsfrĂ„gor och utmaningar. Övriga familjen slĂ„r vad om ifall man ska klara det eller ej. Mest pengar vinner.
Ska vi slĂ„ vad Ă€r ett vĂ€ldigt roligt spel för hela familjen. HĂ€r fĂ„r man bĂ„de kunskapsfrĂ„gor och utmaningar. Övriga familjen slĂ„r vad om ifall man ska klara det eller ej. Mest pengar vinner.

Musik i present till 9-Ă„ring

En egen CD-spelare, musikskivor, hopprep och discoboll kommer förvandla 9 Äringen till poppidol direkt!

Bra present till 9-Ă„ring - En CD-spelare
En CD-spelare
Bra present till 9-Äring - Skiva med den senaste musiken frÄn Mello
Skiva med den senaste musiken frÄn Mello
"Mikrofoner"
“Mikrofoner”
Discolampa
Discolampa

Jag hoppas att du hittat en bra födelsedagspresent till 9 Äringen du ska fira!

Relaterade frÄgor

Vad Àr en bra present för barnkalas? Bra presenter för barnkalas Àr till exempel en frisbee, en glittrig badboll, flygande tefat, enhörningar och dinosaurieleksaker. Vill du lÀsa om fler bra presenter för barnkalas sÄ finns det hÀr.

Vad Àr en bra present till en dotter 9 Är? Bra presenter att ge sin dotter som fyller 9 Àr discoutrustning, spel, böcker och experimentlÄdor. Det Àr ocksÄ kul att ge sin 9-Äriga dotter egengjorda presentkort pÄ olika Àventyr sÄ som att Äka till Tom Titts, ett Àventyrsbad, ett roligt museum, eller nÄgot som ni har i nÀrheten av dÀr ni bor.

Vad ska jag ge i present till en 9-Ärig tjej? Bra presenter till en 9-Ärig tjej Àr en gullig nattlampa, vÀvstol, trÀmodeller, en ninjabana och gosedjur. Fler tips pÄ en bra present till en 9-Ärig tjej kan du hitta hÀr.

Vad ska jag ge i present till en 9-Ärig kille? Bra presenter att ge en 9-Ärig kille Àr skÀmtsaker, ett kassaskÄp, en radiostyrd bil, TV-spel, godismaskin och en linbana. Fler tips pÄ en bra present till 9-Ärig kille hittar du hÀr.

Tips pÄ fortsatt lÀsning!

Har jag missat nÄgon bra present, sÄ kommentera gÀrna. Vill du ha fler tips pÄ vad en 9 Äring kan tycka om att fÄ i present surfa gÀrna in pÄ nÄgon av dessa sidor!

Dela gÀrna sidan med tips pÄ presenter till 9-Äringar!